Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Z, mint zombi 1x01 - Puppies and Kittens

2015. szeptember 24. 09:00 - Zirowe

Hev mörszi! Eleged van az unalmasan vánszorgó órákból a farmon vagy a börtönben, ahol csak kóborolnak a kósza élőhalottak miközben szó szerint folyik a szakáll növesztés? Netán jót nevettél, amikor a kerítés mögötti kántálásból hatalmas lerohanás lett, a végén lévő pepsi iszogatást meg iszonyat gáznak érezted?! Akkor ez a te sorozatod! A kezdő képsorokból megtudjuk, hogy nagy a baj, az usák elnök halott, közel az emberiség kihalása, de ne tessenek pánikba esni (a halakat meg bezzeg senki nem köszöni meg!), annak ellenére, hogy nincs gyógymód. A járvány a történések előtt 3 évvel tört ki, azóta pedig gyakorlatilag az összes kormány megdőlt, mert ezt bizony fontos tudni..

z01.jpg

Az alapozó bevezetés után egy laboratóriumba vesszük fel a fonalat 2 évvel a járvány kitörése után, amint éppen pár katonát üldöznek a sprinter z-k, amiknek szerencsére nem sok közük van a walking dead rotható füves kószálóihoz. A két katona bőszen osztogatja a fejlövéseket, de persze ilyen ínséges időkben spórolni kell a skulóval. Közben a katonák vezetője, Hammond, parancsot kap az északi sarki NSA állomásról, hogy azonnal evakuálják a placcot és vigyék a dokikat a kaliforniai járványügyi központba még mielőtt a kedves z-k lerohannak mindent. Közben a laborban nagyon elszánt dokik „önkéntes” ágyhoz kötözött rabokon tesztelik a lehetséges vakcinákat. Az első sajnos nem valami hatásos, kivéve ha a cél vér sugárhányás kiváltása volt, a második próba eredménye egy kis fejpörgetés, álkapocs kitörés és egy instant z, aki Hammondtól kap egy gyors mörszit a homloka közepébe. Az utolsó alany, az eddigi eredményeket látva, nem igazán repes az örömtől és legszívesebben lépne, de sajnos az ágyhoz van kötve, ezért gyorsan meg is kapja a vakcina adagját. Az eredményt már nem láthatjuk, mert a placcot ellepik a z-k, így Hammondék hátrahagyják a rabot, akire rávetik magukat a cuki kis húsevők.

z02.jpg

A folytatásban már egy évvel később vagyunk, ahol szemtanúi lehetünk annak, hogy az új világrendben hogyan történik az időskori elhalálozás, ahogyan a haldokló nagymami kap egy mörszit a homlokába kántálások közepette a kedves Warrentől. Egyszerűen ez a humánus módja, ha nem szeretnénk másnap nagymami táp lenni. De az izgalmak itt nem érnek véget, mert a településhez közeledik egy kis csónak benne két ember, az egyik Hammond, aki továbbra is Kaliforniába tart értékes rakományával, ami pedig nem más, mint a korábban megismert harmadik rab, Murphy, akit az emberiség utolsó reményének nevez. Közben megtudtuk azt is, hogy az Északi Fény nevű északi sarki NSA létesítményben egyedül az életképtelen Z Polgártárs maradt életben, aki kb egész nap csak a volt barátnője videóit nézegeti, ha éppen nem más túlélőkkel próbál kommunikálni.

z03.jpg

A településen mindenki rettenetesen örül a két új jövevénynek, akik nem zavarnának sokáig, de azért nem ártana előbb feltölteni a készleteiket, aminek a többiek nem nagyon támogatnak. De persze miután Hammond kifejti, hogy a pocsék állapotban lévő Mörfi utaztatása top prioritással bír, mert fontos információi vannak a z-k elleni vakcináról, meg persze egy kis keménykedés után, sikerül rávenni Vórent meg a fasziját arra, hogy kísérjék el a furcsa párt a következő találka pontig, ahol állítólag egy másik csapat már várja őket. Míg a 4 fős kis csipetcsapat útnak indul, mi megismerünk 3 újabb szereplőt, Dokit, Vörit és Meket, amint éppen redneck fegyverkereskedőkkel üzletelnek. Pisztoly?! Hagyjál már, az túl hangos. Tüskés baseballütő? Na az már döfi. Aspirinért golyót? Á, az oxynak jobban örülnék..

z04.jpg

A piacozást megzavarja pár frissen átváltozott villám z, akik mind megkapják a mörszi adagjukat, és ezzel véget is ér az üzletelés. Sajnos rá kell, hogy jöjjünk, hogy a település sem olyan jól védett, mert a parton felbukkan csomó lebegő hulláról kiderül, hogy nem is annyira holtak, mint élők, de persze a pancsikálást bármikor hajlandóak megszakítani egy kis rágcsáért, szóval ennyit a lakosokról, mivel érthetetlen módon kicsivel a támadást követően az egész kóceráj felrobban. Vórenék idegesek, mert a településről nem jeleznek vissza nekik és legszívesebben visszamennének, de Hammond erősködik, hogy Mörfi szállításánál fontosabb feladat nincs, és állításait azzal támasztja alá, hogy megmutatja Mörf félig megcsócsált felsőtestét, amiből kiderül, hogy mit sem ártott neki a z nyál és rágcsálás, úgy néz ki a srác immunis lett, kár, hogy attól még olyan a feje, mint egy heroinistának.. A településről senkinek sem sikerült megmenekülnie, de a z-k előli rohanás közben az eddig megismert két csapat szerencsésen egyesül. No para, majd a találka ponton a katonák mindenkit megvigasztalnak.

z05.jpg

Nyilván egy posztapokaliptikus sorozatban az optimisták mindig megkapják a kellő büntetésüket, ezért a megbeszélt helyen csak romok és füst várja „hőseinket”. Nosza keressünk túlélőket és felszereléseket. Vóren egy fura hangra lesz figyelmes és a roncsok közt talál egy babát, majd megtudjuk, hogy ezek a nőies dolgok, babázás meg a többi cucc, nem igazán fekszenek Vórennek, ellenben a faszija ebben profinak bizonyul. A többiek közben találnak egy ketrecet a tér közepén, amit csomó z vesz körül, belül pedig egy csendes lány, aki látszólag nem fertőzött. Állítólag 2 napja volt a ketrecben, ahova önvédelemből zárta be magát. Jó duma. Közben Mörfi nem igazán komálja a csecsemő jelenlétét, mert a sírás ide fogja vonzani a z-ket, hagyjuk a ketreces csajjal, oszt húzzunk innen, mert ez már nem lesz jobb. De senki nem hallgat észérveire, hanem inkább következzen a szokásos horrorfilm klisé, Hammond mindenkinek kiosztja a feladatokat és szépen szétválik a csoport.

z06.jpg

Dokiékat egy rejtélyes mesterlövész menti meg az egyik tetszhalott z-től, a srác nem valami beszédes, de azért csatlakozik a többiekhez. Persze Mörfiékat is lerohanják a z-k bébiszitterkedés közben, aminek következtében további mörszik kerülnek kiosztásra. A hentelés után fura zajokat kezd el kiadni a baba, majd Vórenéknek is leesik, hogy hoppá, ez bizony átváltozott. Ha azt hitted, hogy a Trainspottingban látott plafonon mászó és fejet forgató csecsemő az eddigi legszörnyebb élményed, hát nagyon tévedtél, de a fosás közben persze a röhögést se tudod visszatartani, ahogy az egész z csecsemő harcot végignézed. A „gyere baba-baba” hívszóra persze nem reagál, így Hammondnak más taktikához kell folyamodnia, de nem valami ügyesen játssza a bújócskát, főleg, hogy feltűnik egy másik z is, aki a csecsemővel együtt leteperik Hammondot, akiről eddig azt hittük, hogy ő lesz a főszereplő, de kiderült, hogy csak bébitáphoz való kvalifikáltsággal rendelkezik.

z07.jpg

Szóval ez a sori nem róla fog szólni, ő csak a következő adag mörszi győztese. Ezek után Doki legszívesebben itt hagyná Mörfit és lépne a többiekkel, Mörfi is szívesen pattanna ebből a helyzetből, de ez persze nem lehetséges, mert az utolsó pillanatban megszólal Hammond rádióján keresztül Z Polgártárs, aki el se hiszi, hogy sikerült felvenni Hammonddal a kapcsolatot, és az az igazság, hogy mi se nagyon, mert 3 évvel a civilizáció összeomlása után nem igazán kéne ezeknek a vonalaknak élniük. Mindenesetre Polgi közli, hogy baromi fontos Mörfit Kaliforniába vinni, ezért nem lehet lépni a szélrózsa irányába, szóval feladat van és indul a road trip kellemes társaságban. Míg Mörfi teste tovább rohad, amit egy kieső fog jelképez, addig Polgi narrálja a történéseket a világnak minden lehetséges kommunikációs csatornán keresztül, mintha olyan sok embert érdekelne, és ismét felcsendül a „Hev mörszi”..

 

19 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2015.09.24. 09:40:43

Yesss, újabb asylumos opusz a blogon, köszi! Hetibe nyomod majd?

A bébizombi beszaratós volt, Z polgi meg rohadt idegesítő.
Doki a kedvenc karakterem.

Zirowe 2015.09.24. 09:41:39

@Gabba: remélhetőleg igen.
Ezért most még el se kezdtem nézni a második évadot.

Pácsó Ármándó 2015.09.24. 11:03:21

Ez van olyan rossz, mint a Sharknadó? Mert bizonyos színvonalnál nem adjuk feljebb :-)

Zirowe 2015.09.24. 11:04:57

@Pácsó Ármándó: azt nem láttam, de ez egész élvezhető, mert ők sem veszik komolyan magukat.
WD-nél szerintem mindenképpen jobb, de más műfaj.

Pácsó Ármándó 2015.09.24. 11:13:12

@Zirowe: Köszi szép, akkor megkérdem Gabbát, ő mindkettőt látta.

@Gabba: Szia Gabba! Ez van olyan rossz, mint a Sharknadó?

Gabba 2015.09.24. 11:35:31

@Pácsó Ármándó: nem, a Sharknado ettől mérföldekkel lejjebb van (pedig ez se túl magas színvonal, bocs @Zirowe: )

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2015.09.24. 11:39:47

Z polgártárs katonai irányító helyett inkább egy az anyuka pincéjében élő geekre emlékeztetett. Van egy feje a fickónak. :)

Pácsó Ármándó 2015.09.24. 11:50:31

@Gabba: Oké! Nekem az a halálom (érted!), ha egy zombi rohangál. Rohad az egész belülről, semmi keringése nincs, ne rohangáljon már!

Zirowe 2015.09.24. 20:09:29

@Pácsó Ármándó: az elején még van benne ráció, mert közvetlenül halál után még tárol energiát a test, utána is, hiszen mindenkinek vannak zsír tartalékai, szóval ha fokozatosan veszt a lendületből, az okés.
A fegyverpiacos résznél mondják is, hogy ezek frissen változottak, mert gyorsak.

Amúgy meg egy nem létező dologban keresünk értelmet. :)

Pácsó Ármándó 2015.09.24. 20:48:13

@Zirowe: Én a nem létező értelmemmel keresek bármit :-)
A zsírban nem látok olyan energiát, ami ilyen gyorsan felszabadulna. Különben szumósok sprintelnék anorexiássá magukat az olimpián :-))

mijazaki 2015.09.24. 21:53:01

Örülök a hogyvoltnak, ez az egyik kedvenc sorozatom! Sokkal jobban tetszik, mint a TWD, azt már csak Norman Reedus miatt nézem. Ebben van humor! móka! kacagás!

@Gabba: egyetértek!

Pácsó Ármándó 2015.09.24. 22:04:16

@mijazaki: Ezt most komolyan mondod, hogy tetszik neked? Csak kérdezem, tájékozódom.

Gabba 2015.09.24. 22:13:24

@Pácsó Ármándó: mijazaki komoly ember, higgy neki :)

Pácsó Ármándó 2015.09.24. 22:16:42

@Gabba: Hú, akkor lehet h meg sem szabad szólítania egy komolytalan tigrisnek? :-)

Post Modern Prometheus 2015.09.24. 23:22:52

Köszi a hv-t :)
Az első évadot mi is a napokban néztük végig (meg a 2. évad első 2 részét :P). Eddig bejövős, főleg a humor miatt, meg mert tényleg nem veszik túlzottan komolyan magukat, csak éppen annyira, hogy ne menjen át paródiába, egy-két részen/jeleneten viszont elég komolyan lehet izgulni is :) (meg a 2. évadra mintha már több zsebpénzt kaptak volna, vagy csak elszoktam a TWD zombijaitól :D)

mijazaki 2015.09.25. 20:38:07

@Pácsó Ármándó: @Gabba: Véresen komolyan zombi-fan vagyok:-)
Ahogy előttem is írták: nem veszik komolyan magukat, jókat lehet röhögni néhány részen, és lehet izgulni is. Szeretem, amikor egy filmben/sorozatban történnek utalások más filmekre/sorozatokra, és ez tele van ilyennel, sőt, számomra úgy tűnt, hogy egy-egy rész egy-egy film "feldolgozása". Koppint innen-onnan, a végeredmény pedig nem nyögvenyelősen kínos, hanem röhögősen.
Nekem bejön.

Gabba 2015.09.25. 21:05:29

@mijazaki: sőt van egy olyan film, cápák vannak benne, amiben erre a sorira van utalás, és lesz róla hogyvolt is...

mijazaki 2015.09.27. 00:52:41

@Gabba: azt már csak hv-ban olvasom... van azért egy határ is... azok meg az alatt vannak:-)
süti beállítások módosítása