Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fear The Walking Dead 1x04 - Not Fade Away

2015. szeptember 22. 09:00 - Chat Géza

cliff-curtis-and-jamie-mcshane-in-fear-the-walking-dead-season-1-episode-4.jpg

Nick agyig tolt napgépben a medencében áztatja a drogos testét, Travis fut egyet a napi cardio jegyében, Chris a tetőn tolja a vlogolást, hogy 9 napja lett a kis kertvárosból wannabe koncentrációs tábor, eközben Lou Reed Perfect Day meg playing in the distance. Épp gyogyósra svenkeli magát Chris egy-két ütősebb snitt kedvéért, amikor meglátja, hogy valaki a kerítésen túl fényjelezik neki. Azt meg hogy? Hisz azt mondták a kommandósok, hogy a kerítésen túl mindenkit halomra gyilkoltak, azaz megtisztították a terepet. Ezek szerint vagy hazudtak vagy slendrián munkát végeztek a Soldierek.

Madison a foltos fal miatt kap agyfaszt menten meg attól, hogy Travis folyton eltűnik, ő meg otthon vezeti a menekülttáborrá lett kis házat. A tolerancia és a megerőszakolt demokrácia diadalmaskodik: asszony marad háztartást vezetni. Hashtag refugees. Travis lelép, hogy meghallgassa a katonák helyi katonák közt a legnagyobb Janit, aki felolvas egy közleményt: mindenki nyugodjon le a picsába, minden maxi OK. De annyira, hogy így zárja a beszédet: “Legyenek hálásak, kedvesek, oszt nem lövök le senkit!”

fear-the-walking-dead-episode-104-travis-curtis-quiz-800x600.jpg

Madison továbbra is piszlicsáré dolgokon rugózik, mondjuk azon, hogy Nick nagyon jól megvan drog nélkül. Hamar ki is derül, hogy a szomszédban lélegeztető gépre rakott Hector bácsi morfiumjára csatlakozik rá, amikor épp senki sem figyel.

1x04-not-fade-away-still-fear-the-walking-dead-38874675-935-658.jpg

Míg Ophelia - a borbély üzletből szalajtott fickó lánya - majdnem megdugatja magát egy katonával, hogy az jóhiszeműen és önként dalolva szerezzen neki gyógyszert, hogy ne dobja fel a nyuszis mamuszt a mutter, addig Chris lenyomasztja az egész családot, hogy morzézó fényeket látott a zónából, holott ott nem szabadna embernek lennie egyáltalán. Travis inkább elmegy egy komájához lelki segélyt nyújtani, mert egy kicsit bedepizett a bimbózó zombiapokalipszistől, hogy hazudnia kell az embereknek, hogy minden rendben van és lesz is örökre, közben meg maga sem tud semmit, hogy mi lesz. Az egész napos feszkót Travis és Madison egy laza békülős kufirccal zárja.

trailer-fear-the-walking-dead-episode-4-777x437.jpg

Másnap Traviséken kezd eluralkodni a szkepticizmus. Ráparáznak arra, hogy nem tudják hova viszik a beteg és problémás embereket a katonák és ott mi lesz velük. Merthogy Doug az éjjel eltűnt, a kocsija a kerítésnél áll. Madison kiszökik, kicsit körülnéz, hogy mi a helyzet, de a rothadó hullák szagától majdnem behány. Majdnem elcsípik a katonák akik szemből érkeznek, de még pont sikerül észrevétlenül bemásznia egy autó alá, ahonnan meglát egy hullát, egy tök egészségeset, amiből arra következtet, hogy ezt embert zokszó nélkül agyon lőtte a US Army.

sandrine-holt-and-frank-dillane-in-fear-the-walking-dead-season-1-episode-4.jpg

Travis volt feleségével is van baj. Beállt hivatalosan is nővérkedni, miután a hirtelen iderendelt szakképzett orvos az egekig magasztalta a találékonyságáért. Gyorsan lemeózzák Nicket, aki kicsit még zizi a tegnapi a morfiumtól, de amint közlik vele, hogy Hector papát már elszállították, máris a plafont veri a pulzusa. Amint vége a vizitnek Nick már megy is a szomszédba, hátha maradt még valami kis kábó. Ekkor találja meg Madison, aki egy-két anyai pofonnal megregulázza a junkie kölkét, majd elvonul a garázsba, hogy dühből igyon egyet.

fear-the-walking-dead-1x04-5-e1442275856300.jpg

Lassan beesteledik, Travis is megérkezik, de vele együtt a katonák is, akik elviszik a borbély feleségét. Ez ok, de amikor a fickó is menni akar vele kíséretként, akkor már megy a kezdetleges kocsmai lökdösődés, amikor meg kiderül, hogy még Nicket is elviszik “meggyógyítani”, na akkor elszabadul a haddelhadd, Nicket leütik, Madisont lefogják, hogy ne sipákuljon, Travis meg csak áll, mint a nemi szerv a lakodalomban. Mondjuk minek hősködne 8 állig felfegyverzett istenkomplexusos katonával szemben? Madison persze nem lát tovább annál, hogy hagyta, hogy elvigyék a full drogos gyerekét, aki csak kolonc a nyakukon, plusz amikor Liza is felpattan a platóra, hogy elmenjen segíteni a betegeken, akkor aztán Madison agyába teljesen beég a “rohadjá’ meg” nézés. Travis fülét, farkát behúzva felkullog a tetőre, ott legalább senki sem cseszteti. Elnéz a ház irányába, ahonnan a fia valami fényeket látott. Most már ő is látja, sőt, mellé még fegyverropogást is… Travis enyhe sokkot kap, hisz aki onnan morzézott, azt most töltényt nem sajnálva rohadtul legyilkolta a sereg.

10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brail Kast 2015.09.22. 09:28:23

Javitsd ki a helyesirasi hibakat, mert az van az irasban eleg.

Egyebkent a sorozat kezd nagyon unalmassa valni, nekem nem tetszik.

Majolie 2015.09.22. 09:59:56

Olyan szinten idegesít már ez a sorozat, hogy tegnap már lábrázásom volt végig. Olyan segghülyék mind, hogy nem csoda, hogy a világ 98%-a kipusztult.

shred 2015.09.22. 11:10:08

Madison össze-vissza téblábolt, falat festett, kapkodott, de amint levarrta Travis a kocsiban, helyre billent agyilag - a szex mindig megoldás:)
Szerintem a FTWD hibája egyértelműen a színészválasztás. Ezek az emberek nem játszanak jól, nem ragadnak magukkal, nincs olyan karizmájuk, ami miatt belefeledkeznél a történetbe és elnéznéd a forgatókönyv esetleges hibáit. Egy feszültségekkel teli drámához jobb színészek kellenek, itt maximum a zombik vihetnék el a hátukon a sorozatot, de azokból még kevés van.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2015.09.22. 11:25:18

"ahonnan nézheti, hogy egy tök egészséges embert zokszó nélkül agyon lő a US Army."

Ez tényleg benne volt? Mert amikor tegnap néztem a 22.00-as adást az AMC-n nem emlékszem ilyen jelenetre. Madison csak simán bebújt a kocsi alá, amíg a katonák elhaladtak.

teszt123456789 2015.09.22. 11:46:19

@Prof. William: Ott csak elhaladtak a katonák, a nem fertőzött holttestet csak megtalálta, lövöldözés nem volt, az biztos. Márpedig én nem tévében néztem.

RTB 2015.09.22. 13:15:49

@Prof. William: oké akkor nem én vagyok a hülye, mert én sem láttam ilyesmit.
Szerintem a történet most kezd kezd abba a mederbe terelődni, amibe az egész sorozat menni fog és ez jót tett neki. Bár az elején kicsit drukkoltam annak, hogy ezt a tábort támadja meg egy horda és a katonákat harapják nyakon először.

enzo23 2015.09.22. 21:43:48

Egészséges ember lelövése nem volt, illetve nem mutatták, korábban le lett lőve a faszi, Madison a hulláját nézte.
Amúgy egész fasza rész volt, főleg a vége.

Ingyonbingyom 2015.09.22. 22:45:23

Igen, nem volt rossz a sztori. Még akkor sem, ha totál hülyének kell lenni egy két gyerekes, tanár anyának ahhoz, hogy villódzó fények miatt a katonák által elzárt területere, a zombik közé merészkedjen...
Persze, ha mindenki okos lenne, sose szabadultak volna el ilyen mértékben a halottak.
Nem igazán jók a színészek, de most már azért kezd érdekelni. Ez a baj/jó a sorozatokkal, hogy egy idő után beszippant.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2015.09.23. 09:11:28

@teszt123456789: Akkor jó mert én is ezt láttam.

Madisonmnak elég komoly Sherlock Holmes- i vénája lehet ha EGY darab lelőtt fazonból akinek pisztoly volt kezében ( pedig ez akár bármit jelenthet, akár azt is hogy pl valami zakkant volt, aki fegyverrel fogadta a katonákat ) + Salazar szomorú történetéből leszűrte hogy a hadsereg egészségeseket is öl.

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2015.09.23. 09:34:55

Ez a rész volt a leggyengébb az eddigiek közül. Ha ez fog menni még másfél évadot keresztül, az elég fárasztó lesz. Márpedig ez lesz, hiszen a lehető leghosszabb ideig kell elhúzni az "előzményeket".

A hogyvolt stílusa viszont szerintem kurva gáz, dagályos, erőltetett és még nem is azt írja le, ami történt, hiszen nem látszik, hogy lelőne a hadsereg bárkit is. Gondolom a szerző annyira unta magát az epizód során, hogy némi tudatmódosítót is fogyasztott.
süti beállítások módosítása