Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vikingek 3x05 - A bitorló

2015. szeptember 21. 15:00 - zoltankiricsi

A viking sereg hazafelé tart Wessex-ből, és fixációja jeléül Ragnar ismét Párizsról faggatja Athelstant. A néző ennek a felfokozott érdeklődésnek csakis örülhet, hiszen ez egy remek ostrom ígértetét hordozza magában, amit filmen látni mindig öröm. Athelstan tehát mesél és mesél az óriási falakról, meg a szigeten álló városról, a márványból és kőből épült házakról, templomokról, és a rengeteg gyönyörű nőről.

kep_2.jpg

Végül megérkeznek Kattegatba, ahol ugye nemcsak örömhírek várják őket. Rollo megtudja, hogy Siggy meghalt, úgyhogy ettől teljesen kibukik. (Torsten két terhes felesége meg azzal szembesül, hogy pasijuk nem jött vissza a csatából. „Torsten a Vallhallában van”- mondja nekik Lagertha, mintha csak azt mondaná, hogy Torsten a kocsmában van.)

kep_3_1.jpg

Ragnar és Aslaug között eleve hűvös a viszony és ezen nem változtat az sem, hogy hosszú idő után látják egymást viszont. De most erre rátesz egy lapáttal, hogy Ragnar egyből gyanakodni kezd, hogy miért Siggy vigyázott Aslaug gyerekeire, amikor a jeges vízbe fulladt. Szóval hol császkált Aslaug? Floki felesége egyelőre kimenti őket azzal, hogy felváltva vigyáztak, de persze előbb-utóbb ki fog derülni az igazság.

Rolló viszont alkoholba fojtja bánatát. Olyannyira be van rúgva, hogy majdnem összeverekszik a többi vikinggel, akik szintén eszméletlenül be vannak rúgva, és balhéra vágynak. Ekkor felbukkan Björn, és meg akarja menteni Rollót a tömegverekedéstől, amiben valószínűleg a rövidebbet húzná, de az egészből az lesz, hogy Björn és Rollo kezdi püfölni egymást. A küzdelemben végül Björn marad felül, de valószínűleg Rollo annyira részeg, hogy fel sem fogja. Persze ha úgy vesszük, akkor Björn megmenti nagybátyja életét.

kep_4_1.jpg

Aslaug és Ragnar „hálószobájában” vagyunk, a királyné épp vetkőzik. Ragnar viszont továbbra is arra kíváncsi, hogy miért Siggy vigyázott a gyerekeikre, amikor a baleset történt. Nyilván Ragnar érzi, hogy valami marhára nem stimmel a sztorival. A csajszi próbálja elmismásolni a dolgokat, aztán szexelni szeretne férjével, de Ragnar egyáltalán nem kívánja, úgyhogy ott is hagyja magára.

kep_6_1.jpg

Floki is együtt van feleségével, viszont az ő feleségének nincs titkolnivalója, úgyhogy épp ezért Floki unszolására el is mondja az eseményeket, amik a férfiak távollétében történtek. Persze arra is kitér, hogy volt egy kis entyem-pentyem Aslauggal. Floki viszont tök máshonnan közelíti meg a dolgot. ő úgy gondolja, hogy Harbard valójában egy isten volt, aki az emberek között mászkál, és igaz, hogy elvette Siggy-t, de a megjelenése alapvetően jó jel. Mert az istenek, ha valami jót adnak, akkor sokszor el is vesznek valamit.

És hát Lagerthára sem várnak jó hírek, habár eddig gyanútlanul tengette Ragnaréknál hazaérkezése napjait. Hírvivő érkezik, és elmondja Lagerthának, hogy a jarl-i trónon már Kalf ül, aki elárulta Lagerthát. Lagertha magától értetődő módon Ragnartól kér segítséget, hogy visszaszerezze birtokait. Viszont Ragnarnak esze ágába sincs pont most belháborúba kezdeni, amikor Párizsról álmodozik, ahová minél több emberre van szüksége, hiszen mégiscsak egy bazi nagy város bevételéről lenne szó. Ragnar végül arra veszi rá Lagerthát, hogy menjenek el Kalfhoz, és próbáljanak meg vele tárgyalni, ne a harccal kezdjék.

Wessex. Itt is igencsak hoppácska van, mert Judith terhes lett Athelstantól, és ezt most már el kell mondania Aethewulfnak. A csávó egyből rájön, hogy nem az övé a gyermek, hiszen azóta nem háltak együtt, hogy az előző megszületett. Talán mondani sem kell, hogy bosszút forral, ami eléggé tragikus formában fog testet ölteni a wessex-i viking település lakóira nézve. Kapóra jön ugyanis, hogy amúgy is épp viszályok vannak az angolok és a telepesek között. Emiatt Ekbert oda akar küldeni egy csapatot, de rendet rakni, és nem a viking falut felperzselni. Aethelwulf ajánlkozik a feladatra, de persze nem árulja el valódi célját apjának (vagy mi legalábbis nem tudjuk.)

Ragnar a jósnál. Természetesen Ragnart mostanában egyetlen dolog foglalkoztatja: Párizs. Úgyhogy erről kérdezi a jóst is, aki szokásos homályosságával válaszolja meg a kérdést. Azt mondja a jós, hogy „nem az élő, hanem a holt hódítja meg Párizst”, és hogy „a medvét megkoronázza egy hercegnő, és ez nem jelent jót Ragnarra nézve”. Hát így.

Ezek után Ragnar bejelenti a klánoknak az új hódítás tervét, vagyis a következő cél: Párizs. Mindenki örül, hiszen az új hódítások új zsákmányt jelentenek. Lagertha erre persze számon kéri, hogy akkor most mi van az ígérettel, hogy Ragnar eljön vele Kalf-hoz, és rábeszéli, hogy húzzon szépen a francba ex-neje birtokairól. De Ragnar betartja a szavát, úgyhogy a következő jelenetben már Hedeby-ben vagyunk, és Ragnar kíséretével együtt beront a csarnokba. Lagertha egyből magához is veszi a szót, és követeli vissza a jussát. Ragnar viszont higgadtabb, és igazából tök más a célja. Nem Lagertha birtokait akarja visszaszerezni elsősorban, hanem a seregét akarja erősíteni, hiszen lelkesedés ide vagy oda, Párizs azért kemény dió. Úgyhogy rá akarja beszélni Kalfot, hogy tartson vele seregével. (Lehet, hogy vannak távlati tervei a Kalffal való leszámolásra, de ezt egyelőre nem tudhatjuk.) Persze Ragnar azt is belengeti, hogy ha Kalf nem jön vele, akkor morcos lesz. Nyilván Kalf erősítésként jól jöhet, de amúgy nem akar egy ilyen trónbitorlót pátyolgatni, aki bármikor hátba támadhatja.

kep_10.jpg

Közben bejön Lagertha is, úgyhogy Ragnar kimegy és hagyja, hogy kettejük lebokszolják, hogy akkor most kié micsoda és miért. Kalf mindössze arra tud hivatkozni, hogy ő már itt született. Hát ez igencsak soványka érv, tekintve, hogy akkor foglalta el a trónt, amikor az úrnő távol volt. Ja, és jót akar tenni a nemzetséggel, meg vágyott Lagerthára... Hát, hmmm.

kep_11.jpg

Most éppen Rollo faggatja a jóst a jövőről. Igazából marhára el van keseredve és totál értéktelennek tartja az életét. Mindig minden ajándékot Ragnar kapott az élettől, gazdagságot, hatalmat, nőket. Erre a jós röhögésben tör ki, és végre egyszer valami jó hírt mond. Persze ebből Rollo egy kukkot sem ért, de elég, ha mi értjük. Szóval azt mondja a jós, hogy ha tudná (Rollo), hogy mit tartogatnak neki az istenek, akkor meztelenül táncolna örömében a tengerparton.

Hát itt vagyunk Wessex-ben, és Aethelwulf is itt van seregével. parancsot ad katonáinak, hogy gyilkolják le az összes pogányt. Így is lesz. Aztán a végén még egy keresztet is meggyújtanak, és elmondják előtte a Miatyánkot, ki tudja miért.

kep_23_1.jpg

Floki végre szerét ejti, hogy Ragnarnak elmondja az igazságot Harbardról. Úgyhogy beszámol Aslaug hűtlenkedéséről. Floki azt is megpróbálja elmondani, hogy Harbard valójában Odin, de úgy látszik, Ragnart ez már nem hatja meg nagyon.

Wessex. A legtöbb kérdőjelet maga után vonó jelenet. Ekbert király ordítozva lecseszi az előtte felsorakozó fiát és a nemeseket, hogy parancsa ellenére megszegték a szerződést, amihez a király nevét adta, és lemészárolták a vikingeket. Ezt árulásnak minősíti, merthogy ezek után ki ad hitelt szavainak. Úgyhogy a nemeseket elfogatja, és kivégezteti. Aztán kiküld mindenkit, hogy fiával négyszemközt számolhasson le. De meglepetésünkre a fiát nem lecseszi, hanem megdicséri, hogy lemészárolta a vikingeket. Na itt jönnek a kérdőjelek. Odáig oké, hogy Ekbertnek jól jön az ürügy az állandóan áskálódó meg okoskodó nemesek megritkítására. De akkor most Aethelwulf a király parancsára mészárolt? Vagy a király tényleg nem tudta, hogy mészárlás lesz? Vagy lehet, hogy a fiát is csak szívatja egy ideig, aztán vele is leszámol?

kep_24.jpg

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

limbekcs 2018.08.16. 18:10:48

a bazi nagy városról azért vegyük észbe, hogy kb. egyötödnyi Maaargit-szigetről van szó, csak ugye jól körülfalazva
süti beállítások módosítása