Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hajsza 1x05 - Szorul a hurok (évadzáró)

2015. szeptember 21. 09:00 - Bruti

Az évad utolsó része percre onnan folytatódik, ahol az előző abbamaradt. Gibson a gyilkosság helyszínére érkezik, ahova már komoly csapat vonult ki, de van egy jó hír: az áldozat állapota, bár kritikus, de még él! Spector menekülés közben egy tóhoz ér, ahová bedobja a gyilkossághoz használt ollót, majd mivel kutyákat hall, úgy dönt ő is a vízben közlekedik tovább.

1.jpg

Elér egy alagútban eldugott autójához és a rejtekhelye felé veszi az irányt. Ott idegességében szétveri a beöltöztetett próbababát, ez most nagyon nem úgy sült el, ahogy megtervezte. Ahogy lefújta a gőzt, hazamegy, és meglepetésére otthon találja Katie-t, akit Sally bízott meg a gyermekfelügyelettel. Ingerülten szól neki, hogy most már hazamehet, meg nem is érti, hogy bízhatták a gyerekeket egy gyerekre. Erre Katie leveszi az ingét és megmutatja, hogy már nem is annyira gyerek. Spector erőt vesz magán és elküldi. Mivel a lány látja, hogy ideges, és ráadásul még véres is a homloka, így lelép.
Gibson a kórházban vitatkozik az orvossal, mert nem akarja beengedni őket az áldozathoz, de végül Smith meggyőzi, hogy kérjenek inkább engedélyt. A vizsgálat után a prof kissé kiborul, mert patológusként, nincs hozzászokva az élő áldozatokhoz.
2.jpgSpector még az éjjel felkel és lelopja a lánya nyakából a nyakláncát, gondolom mégse volt jó ötlet nekiadni. A rendőrségen Gibson egyik kollégája felfedezi, hogy az új áldozat Annie, egy társkereső oldalon adott fel egy kissé merész hirdetést, amiben olyan partnereket keres, akik a vad, perverz kalandokat keresnek.
Reggel Eastwood jelent Burnsnek és szól, hogy bizonyítékai vannak Monroe ellen. Le akarja tartóztatni, de a főnöke szerint tolják el egy nappal, mert ma temetik Aaron feleségét. Monroe megérkezik a temetésre, de már az apja várja. Kap tőle egy büdös nagy maflást szövegelésért, majd szól neki, hogy temetés után egy repülő várja, ugyanis valakitől megkapta az infót, hogy le lesz tartóztatva. Ekkor érkezik meg Burns is.
Spector lánya otthon játszik, közben a tévében kiszúrja, hogy benne vannak az apjával a hírekben. A pálmaház térfigyelő kamerái felvették Sarah Kay-t és nővérét, amikor Spectorék is ott voltak. Sally szerint Paulnak be kéne menni a rendőrségre, mert előbb-utóbb ők fognak jönni. Gyilkosunknak egyértelműen nem tetszik az ötlet.
3.jpgSpector egy csatornában eltünteti a gyerek nyakláncát, majd felhívja a feleségét, hogy mielőtt bemegy a rendőrségre, szeretne kérni tőle valamit. Míg Gibson az előző áldozat apjával egyeztet, Spector önként jelentkezik. Kihallgatják, felvesznek minden adatot és megkérdik, hogy hol töltette a gyilkosság estéjét. Azt mondja, hogy otthon, amit a felesége is igazol. Majd még arra is kitérnek, hogy tegnap éjjel merre volt, de erre is volt válasza: mivel a felesége dolgozott így ő volt a gyerekekkel. A végén még DNS-t és ujjlenyomatot is vesznek tőle, mikor a folyosón összefut Gibsonnal. Egy darabig nézik egymást, majd mindenki megy a dolgára. Sarah apja sajtótájékoztatót tart, amivel a gyilkos lelkére próbál beszélni, hogy adja fel magát. Gibson direkt ki kifesti a körmét vörösre, ezzel akar valamilyen jelt adni a gyilkosnak.
4.jpgSpector hazamegy, ahol már várja a felesége. Kérdőre vonja, hogy miért kellett hazudnia a rendőrségen. Spector a kisebbik rosszat választja és az mondja neki, hogy már három hónapja nem dolgozott éjjel a lelkisegélynél, hanem viszonya volt valakivel. Az asszony tudni akarja kivel, de aztán már ki is mondja Katie nevét. Rohan, hogy felhívja, mire Paul elveszi tőle a telefont. Akkor meg a rendőrséget akarja hívni, de megérteti vele, hogy nem lehet, mert letartóztatják, mint pedofilt. Sally kiborul és lelép.
Spector egyedül marad, és a tévében nézi a sajtótájékoztatót, majd észreveszi Gibson kifestett körmeit. Ez valami üzenet lesz. Majd kocsiba ül és felkeresi Katie-t. Elmondja neki, hogy nagyon sajnálja a tegnap estét és legszívesebben levarrná, de nem teheti. Egy darabig most nem találkozhatnak, majd magához húzza a lányt.
Gibsonék Spector levelét vizsgálják és a benyomódások alapján kirajzolódik egy kép a papíron. Az a kép, amit Spector gyereke rajzolt egy terhes nőről. Ezek szerint a kislány ugyanazt a jegyzettömböt használta. Spector megkeresi Sally-t, aki a szüleinél van. Megpróbálja kibékíteni, majd szeretkeznek. Persze ezzel még nincs minden rendben, de látszik, hogy enyhül a nő. Paul azt szeretné, ha lelépnének egy kicsit Skóciába.
5.jpgReggel Spector kerékbilincset talál az autóján, de nem kell sokat gondolkodnia, hogy miért, mert máris érkezik Jimmy Tyler egyik kemény haverja. Megfenyegeti, hogy kicsinálják, amiért szétkapta a Tyler családot, majd eltűnik. Gibson a gyerekrajzon agyal, majd a gyilkos személyiségét analizálja. Ekkor érkezik meg a Rose Staggtől kapott fantomrajz, ami eléggé hasonlít Paulra.
Spector összeszed minden olyan dolgot, ami bizonyíték lehet, a naplóját, a babákat, a fényképeket, majd egy kies helyre megy és felgyújtja az autójával együtt. Otthon már várja a felesége és kiderül, hogy mégis csak utaznak Skóciába. Spector még elugrik, hogy elintézzen egy telefont.
6.jpgFelhívja a rendőrség által megadott számot. Szól, hogy Gibsont keresi, mert ő a gyilkos. Gibsont értesítik és megpróbálják bemérni a hívást. Burns is rohan be, de Eastwood feltartja. Szól neki, hogy Aaron Monroe lelépett, mert valaki figyelmeztette és nem is kérdés, hogy kit tart ezért felelősnek. Burns határozottan állítja, hogy nem ő volt. Közben Gibsont végre összekapcsolják Spectorral, de annak nem tetszik a lehallgatás. Kér egy másik számot, és a nő megadja a sajátját. Mire Spector tárcsázik, már rákapcsol egy diktafont és felveszi a beszélgetést. Filozofálgatnak egy kicsit majd Spector elmondja, hogy valójában miért is hívta. El akar köszönni, mert úgy döntött, hogy befejezi a gyilkolást. De Gibson nem hisz neki, szerinte az ilyenek nem tudják csak úgy abbahagyni. Aztán elárulja, hogy az utolsó áldozat még él, szóval a nyomában vannak. Spector hitetlenkedik, de ekkor Gibson még több infóval rukkol elő. Elmond mindent, amit megtudott róla Rose-tól, de persze a nőt nem említi. Aztán kitér arra is, hogy tud a lányáról, aki, ha megtudja mit csinált az apja, össze fog omlani. Spector eddigre már közel se olyan magabiztos, mint a beszélgetés elején és inkább behajítja a telefonját egy folyóba. Hazamegy, még egyszer bocsánatot kér a feleségétől, majd az egész család elindul Skóciába. A végére még Gibson kap egy jó hírt, az utolsó áldozat, Annie Brawley magához tért.
7.jpg

Címkék: Hajsza
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása