Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Affair 1x09 - Totális zavarodottság (18+)

2015. szeptember 18. 13:00 - AaannnaaA

Part One: Alison
Megfordítjuk az eddigi részek rendjét, és a történet folytatását először Alison szemszögéből nézzük végig. Hősnőnk vonaton ül – karácsony van, ő pedig New Yorkba tart a szeretőjéhez. Nyilvános helyen találkoznak (utcán), egymás nyakába ugranak, aztán elindulnak kiadó szobát keresni. A szálloda, ahova betérnek nagyon drága (ünnep van), úgyhogy tovasétálnak és azon morfondíroznak hova mehetnének.

Minden megbízható barátjuk a városban van, így végül Noah lakásánál kötnek ki. Az asszony elment síelni a gyerekekkel, csak este jön haza, akár mehetnének ide is. Alison szkeptikus, mire a férfi megnyugtatja: nem foglak megdugni a feleségem ágyában. Hát de. Szeretkezés közben elég gyakran elhangzik a „szeretlek” szó, majd utána ezt megerősítendő Noah felveti, hogy arra gondolt, kivesz egy lakást, ahol írhat és ahol Alison is megszállhat, amikor a városba jön. És aztán ott lakhatnának együtt, ha a férfi elhagyja a családját. A nő nagyon örül az elköltözés hírének, annak, hogy idővel együtt lehetnek.

1.jpg

Alison a fürdőszobában megtalálja Helen tusfürdőjét/samponját, megállapítja, hogy jó drága darab, úgyhogy szépen leengedi a lefolyóba. Kissé kicsinyes, de haladjunk. Zuhanyzás után arra lép ki, hogy Noah épp ágyneműt váltva tünteti el légyottjuk nyomait. Jobb dolga nem lévén lemegy a konyhába, ahol véletlenül eltör egy dekoratív porfogót, ezért sunyiban a kukába dobja a romokat.

A szemétben turkálva aztán talál egy pozitív terhességi tesztet, amitől teljesen kikészül (gyorsan vissza is dobja). Baszki, anyu terhes? Hát, ebből nem lesz családelhagyásos összeköltözés, csak mondom! Mikor Noah belép, látja rajta, hogy valami megváltozott, de Alison tagadja, hogy bármi baj lenne. Kicsivel később együtt távoznak a lakásból és indulnak a pályaudvarra.

2.jpg

Mivel a vonat indulásáig még van némi idő, a férfi egy kis lakásba kalauzolja hősnőnket; ezt szemelte ki közös szerelmi fészeknek. Hát, ez kicsi – közli Alison, azzal kirobog az ajtón, szeretője a lépcsőházban éri utol.

Eléggé összevesznek, mert a nő látja, hogy ez csupán egy hely, ahol elrejthetné őt a világ elől, nem pedig együtt élne vele, ám Noah szerint négy gyerekes apaként nem olyan könnyű lelépnie. Leghamarabb jövő őszre tervezi, majd ha Whitney fősulira megy. Alison ledöbben, úgy érzi igazából el sem akarja hagyni a családját. Csalódottan elrohan és vonatra száll.

3.jpg

Otthon elkámpicsorodva téblábol a vasútállomáson, mikor egy kisfiú megkérdezi: hová mégy? A gyerek anyukája elnézést kér a tolakodásért, aztán továbbállnak. Nos, hősnőnk nem haza megy, hanem az első útjába eső bárba, de még nyugodtan piálni sem tud, mert váratlanul Oscar csapódik hozzá.

A férfi eldicsekszik sikeres üzleti tárgyalásával, aztán levágja, hogy valami rohadtul nem stimmel, úgyhogy rendel egy kör piát maguknak, és kérdezősködni kezd. Azt persze érzi, hogy Noah lehet a kiborulás oka, ám Alison egy kérdéssel vágja el a kérdezősködést: meg akarsz dugni? A férfinek meglepődni sincs ideje, mert a nő rámászik, hogy kicsivel később valóban vízszintesben kössenek ki.

4.jpg

Másnap irdatlan fejfájással ébred, és ijedten veszi tudomásul hol is van. Oscar reggelit és közös programot javasol, de neki egyikhez sincs kedve. A férfinak végre leesik, hogy csak egy kóbor numera volt, és dühösen odavágja, hogy akkor majd dugnak újabb 15 év múlva. Kizárt – mondja hősnőnk – én addigra világgá megyek. Eladjuk a ranch-et, Cole pénzének a fele az enyém, abból jó messzire el tudok húzni.

Oscar lehűti: amikor összevitatkoztam a családoddal körbeszaglásztam kicsit. A földhivatali adatok nyilvánosak, és egyértelműen látszik belőlük, hogy anyósod rengeteg hitelt vett fel a házra, totál eladósodott, magyarán az eladás után egy árva fillér sem marad. A nő kiborul, elrohanna, de nincs autója. A férfi veszi a lapot, odaadja a saját slusszkulcsát.

5.jpg

Alison feldúlva ront be anyósához és szembesíti az információval, amit az előbb tudott meg. Cherry először mindent tagad, de végül elismeri a hitelek nagyságát. Oké, de így nem marad semmi pénz, ha eladjuk az ingatlant – jön a riposzt, ám ő faarccal vág vissza: nem adjuk el. Alison szerint mindent el kell mondani a fiúknak, mert ők gondolatban előre elköltötték a pénzt, ami sosem lesz az övék.

Miután Cherry ezt nem hajlandó megtenni menye fenyegetőzik, hogy ő közli a tesókkal. Ha megteszed, én meg elmesélem a nyári félredugásod – így a visszavágás. Hősnőnk elmosolyodik, ebből az irányból már nem lehet fogást találni rajta, hiszen férje tud a dologról. Cherry ekkor igazán geci aljasba megy át, és felhánytorgatja Gabriel halálát arra célozva, hogy Alison hibája volt. Sőt azt is hozzáteszi, hogy menyének kellett volna meghalnia. Ó bazmeg, hogy rohadnál meg!!

6.jpg

Hősnőnk rettenetes állapotban hajt el, aztán útközben félrerántja a kormányt, megáll az út mellett, előtúr a kesztyűtartóból egy ócska pengét, letolja a nadrágját és belevág a combjába ott, ahol a többi seb is van. Pillanatra megkönnyebbül, hogy annál jobban megijedjen, mert a vérzés nem áll el. Te jó ég!

7.jpg

A következő jelenetben már egy idős (gyerek)orvos rendelőjében látjuk viszont, aki ellátja a sebét, aztán kéri beszélgessenek kicsit. Alison elrebegi, hogy arra az estére gondolt, amikor Gabriel, a kisfia meghalt. A parton buliztak, a gyerekek pedig a vízben pancsoltak. Úgy gondolta fia fázni fog ha kijön, ezért bement a házba egy takaróért – addig Cole vigyázott a gyerekre. Arra ért vissza, hogy a vízből húzzák ki a fiút, úgyhogy rohant újraéleszteni.

Ez sikerült is, ő pedig hazavitte, hogy megnyugtassa. Útközben hazafelé a kisfiú bepisilt, akkor érezte hogy baj van, és fel akarta hívni az öreget (akivel most szemben ül), de mivel a unokája esküvője volt nem akarta zavarni. Ezért inkább megfürdette és lefektette a kisfiát, aki láthatóan nagyon fáradt volt. Úgy gondolta, ha reggelre nem lesz jobban majd beviszi a kórházba. Csakhogy reggel nem ébredt fel. Alison hangosan zokogva magát hibáztatja, de a doki nyugtatni próbálja: nem az ő hibája volt. A másodlagos fulladás ritkán fordul elő, nehéz felismerni a jeleit. És ha rögtön bevittem volna a kórházba – kérdi a nő – még mindig élne? Nem tudom – így a diplomatikus válasz.

8.jpg

Úgy nézem sem a vagdosás, sem a kifakadás nem hozott nyugalmat; hősnőnk kisétál a tengerpartra és ruhástól elindul befelé, eléggé nyilvánvaló szándékkal. Egyre és egyre beljebb megy, míg hirtelen egy hang visszafordulásra készteti: a tegnap este az állomáson látott kisfiú édesanyja kezét fogva bámulja a partról, majd kiabál utána, hogy forduljon meg és jöjjön ki, mielőtt megfázik. Így is tesz, aztán dideregve mászik be a furgon volánja mögé.

Átöltözés után kisfia sírjához megy, megsimítja a sírkövet és csak annyit mond: „köszönöm”. (Ritkán fordul elő, hogy összeszorult gyomorral nézem egy sorozat jeleneteit, de Alison mai napja annyira mellbevágó, hogy újranézésnél is durván fejbe kólint…)

9.jpg

Otthon összepakol egy táskányi cuccot (plusz Gabriel fényképét), Cole pont akkor ér haza, mikor indulni készül. Közli, hogy elmegy egy időre, és elmondja amit a ranch anyagi helyzetéről megtudott. Férje hiába kéri, hogy maradjon, ő úgy érzi ha itt marad abba belehal.

Végül este a vasútállomáson ücsörögve látjuk viszont, ám mielőtt a vonatra felszállna Cole érkezik futva, ugyancsak táskával a kezében. Elhadarja, hogy elhiszi amit a ranch-ról mondott, és készen áll arra, hogy továbblépjen, menjenek bárhová, de menjenek együtt.

10.jpg

Part Two: Noah
A jelenben Jeffries nyomozó visszarendelte Noah-t további kihallgatásra. A férfi reméli, hogy nem tart sokáig a dolog, este meccsre megy a fiával. Jah, én is sietek, mondja a detektív, este nálam lesznek a lányaim. Hősünk ledöbben: nem azt mondta, hogy fiai vannak? Hm, legalább figyel. Jeffries a kocsijáról kérdezi, hány éves, mennyivel megy, stb. Mégis mit számít ez? Nos, csak annyit, hogy Scotty-t autóval ütötték el…

A múltban a szeretők épp a Solloway házaspár ágyában üzekednek (anyám, Dominic Westnek de jó kerek a segge!), ahogy Alison emlékeiben is láttuk, ám itt a „szeretlek” helyett a „tiéd vagyok” kitétel hangzik el. Nagy különbség! Utána míg a nő zuhanyzik Noah lehúzza az ágyneműt, majd a konyhában tesz-vesz, és mikor a kukába dob valamit megtalálja a terhességi tesztet. Ledöbben, de gyorsan zsebre vágja, mert szeretője belép. Kiderül, hogy véletlenül Alison ruháit is betette a mosógépbe, így nincs más hátra Helen ruháit kell felvennie. Kicsit később megkapja a még vizes felsőjét, aztán elindul az állomásra (egyedül). Búcsúzáskor a férfi végre kimondja, hogy szereti, de hősnőnk csak egy „tudom”-mal válaszol.

11_1.jpg

11_2.jpg

Mikor Noah felhúzza a tiszta ágyneműt megtalálja a földön Alison leesett melltartóját, pont abban a pillanatban mikor valamelyik gyerkőce elüvölti magát a földszinten: megjöttünk. Pff!

A családi vacsora után van végre ideje a házaspárnak beszélgetni. Helen azzal indít, hogy furcsállja, miszerint elfogyott a drága samponja (na ja, hősnőnk leküldte a lefolyóba), de Noah komolyabb témára tereli a beszélgetést. Szembesíti feleségét a terhességi teszttel, és kérdőre vonja mégis mikor akarta elmondani, mire kiderül, hogy nem is az övé. Hát akkor kizárásos alapon marad Whitney. Szóval mégsem bulimiás.

12.jpg

A szülők besunnyognak nagylányuk szobájába, aki könnyek között ismeri el, hogy valóban terhes, de már elintézett holnapra egy abortuszt. Mikor Noah rámorran, hogy vallja be ki az apa Whitney vadul tiltakozik, így Helen kizavarja a szobából. Később a házastársak megbeszélik maguk között a dolgot, az asszony úgy döntött a saját orvosához viszi el abortuszra a lányát. Megtudta, hogy három hónapos terhes – a kedves szülők jó sokáig nem vették észre, hogy valami nem gömbölyű. Mindenesetre Helen elmondja férjének, hogy melyik klinikára ment volna a lányuk – vele együtt a fiú is – Noah pedig másnap sunyiban oda megy.

Azt persze semmilyen trükkel nem tudja kiszedni a portásból, hogy hányra van időpontja a lányának (hiába mondja, hogy ő az apja, a személyiségi jogok védelme fontosabb), így hát a rendelő egyik sarkában leülve várja a srác felbukkanását, aki helyzetbe hozta Whitneyt. Nos, nemsokára meg is jelenik, méghozzá Scotty Lockhart! Nabazmeg!! Noah nekiugrik, a biztonsági őrnek kell leszednie a srácról, aki gyorsan elszelel.

13_1.jpg

13_2.jpg

Utána dúvadként ront be Max barátjához, hogy megtárgyalják az ügyet. Mikor elmeséli, hogy 17 éves lánya terhes annak a nőnek a sógorától, akit dugott, haverja nem bír magával, és röhögni kezd a helyzet iróniáján. Nem sok hiányzik, hogy Noah beverjen neki egyet, de végül lehiggadnak és beszélgetnek kicsit. Először is elrebegi, hogy Alison újra a szeretője, mire Max győzködi, hogy sürgősen fejezze be az affért, és kurvára ne akarja elmondani a feleségének. Mikor Noah kiböki, hogy szereti a nőt, akkor annyit kér, hogy várjanak. Várják meg, míg Whitney főiskolára megy – ha már nyugodtabb az életük akkor álljon elő a farbával, miszerint elhagyja a családját. Ő elkövette ezt a hibát: a félrelépést, a család felrúgását – tudja miről beszél.

Hősünk barátja erkélyén fel-alá grasszálva gondolja tovább a dolgot, mikor hirtelen arra lesz figyelmes, hogy az egyik közeli ház sokadik emeletéről egy tag se szó se beszéd kiveti magát. Iszonyatosan megdöbben, ijedten kiált Max után, de hát nincs mit tenni. Nem sokkal később már egy járőrnek mondja el a vallomását a látottakról, aztán a két megrendült barát megöleli egymást, Noah haza indul.

14_1.jpg

14_2.jpg

Otthon hallja, hogy felesége nagylányát próbálja lelkileg felkészíteni a másnapi abortuszra, de ő nem csatlakozik a női témák átbeszéléséhez. Utána viszont a hálószobájukban felesége elé áll és megteszi a nagy, könnyes vallomást: beleszeretett valaki másba, és elhagyja családját (nesze neked baráti jótanács, hogy kussoljon). Helen ledermed, de egy perc múlva rebútol és előrángatja férje táskáját a gardróbból, találomra elkezdi bele szórni a holmijait, miközben azt vicsorogja, hogy takarodjon a házból.

A nagy ruha-hajigálás közben férje egyik fehérneműs fiókjában ráakad Alison melltartójára (hát ide tette a férfi mikor a minap idő előtt ért haza a családja). Helen rájön, hogy ura ebben a házban dugta meg a szeretőjét, és ettől totál bepörög, teli torokból üvölti, hogy takarodjon. Noahnak annyi ideje marad, hogy felkapja a táskáját és pár random ruhát, majd a felé záporozó tárgyak elől fejét behúzva kislisszol a folyosóra. Meglepetésemre egyik gyerek sem jön elő a hangzavarra, így hősünk percekkel később feltűnés nélkül távozik a házból.

15.jpg

Vonatra száll, onnan hívja Alisont (illetve csak a rögzítőjét), miszerint elhagyta feleségét és úton van hozzá. Mikor Montaukban leszáll a vonatról, ott van a peronon Alison is, méghozzá táskával, merthogy épp ekkor hagyja el a férjét. Noah emlékeiben azonban Cole-nál nincs táska, szeretője pedig szó nélkül, egyedül száll fel arra a vonatra, amiről ő épp most lépett le…

Címkék: 18+ The Affair
9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2015.09.21. 21:51:21

Jól megkeverték az egészet. Lassan már mindenki haragszik mindenkire.

AaannnaaA 2015.09.21. 21:59:29

@Pácsó Ármándó: Számomra rendkívül izgalmas, ahogy a szálakat keverik. Jövő héten körömlerágós évadzáró.

Pácsó Ármándó 2015.09.22. 08:25:13

@AaannnaaA: Látom, hogy megérintett a cselekmény, különösen az ALISONnal történtek. Ezért jó, ha egy empatikus nő írja a sorozat hogyvoltját, mert kedvet csinálhat a kevésbé érzékenyebbeknek. Nekem csak az maradt meg, hogy Noé milyen béna a légyottnyomok eltüntetésében. Whitneyre gyanakodtam hogy terhes, de hogy pont Scotty Lockhart, az ütött. Oscarnak milyen mákja volt, én továbbra is javasolnék neki egy elhalálozást :-)

AaannnaaA 2015.09.22. 11:37:38

@Pácsó Ármándó: Örülök, hogy jól szórakozol, már ha csak olvasva is! Évadzáróban kiderül, hogy teljesül-e amit Oscarnak javasoltál :)

Pácsó Ármándó 2015.09.22. 12:49:23

@AaannnaaA: Próbálok jól szórakozni, ha már a torokgyuszim nem olyan szórakoztató :-)

AaannnaaA 2015.09.22. 13:08:12

@Pácsó Ármándó: Torok Gyula? Alkohollal le kellett volna fertőtlenítened, akkor nem lenne semmi bajod :)

Pácsó Ármándó 2015.09.22. 13:18:20

@AaannnaaA: Nagyon jóféle alkoholt használtam, de ajándékba kaptam Gyuát és nem illet visszautasítani :-))

Gabba 2015.09.24. 08:12:12

@AaannnaaA: na, így már Noah került első helyre a gyanúsítottak listáján...
persze ez így túl egyértelmű, kíváncsi vagyok az évadzáróra

Pácsó Ármándó 2015.09.24. 09:13:41

@Gabba: Nem biztos, hogy kiderül az évadzárón, hogy ki tette. Még szaporodhatnak is a rejtélyek, hogy legyen kedved a 2. évadhoz.
süti beállítások módosítása