Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Foglalkozásuk amerikai 1x03 – Gregory

2015. szeptember 18. 09:00 - Bruti

Ma a squash pályán indítunk, ahol Jennings és Beeman, mint „két jó szomszéd” ütöget. Nagyon úgy néz ki, hogy Phil hagyja nyerni az FBI-ost, és Beeman meg van győződve róla, hogy ő irányít, egészen addig, amíg nem Phil „véletlenül” hátba nem vágja a labdával. Sajnos nem derül ki, hogy ki a jobb, mert Beemant behívják melóba.

vlcsnap-00001_2.jpg

Kiderül, hogy mire volt a nagy sietség: Ninával találkozik egy forgalmas helyen. A lány elmondja, hogy elvesztettek egy ügynököt, pont akkor, mikor Timosev is eltűnt. Látszik, hogy hasznos lehet, de vannak igényei: azt szeretné, ha az infókért cserébe új azonosságot, új életet kapna. Beeman szerint ez lehetséges, de nem kéne ennyire rohanni és inkább az ügynök érdekli. Megtudja, hogy szúrt sebbel került kórházba és ott is halt meg, de ami ennél is fontosabb, hogy „S” ügynök volt. Erre már Beeman is felkapja a fejét, mert így már bizonyított, hogy vannak amerikaiként élő orosz ügynökök. Hamar meg is találják a leszúrt oroszt, de sokat egyelőre nem tudnak róla. Phil a lányával ebédel, mikor a beszélgetésükbe beleszól a szomszéd asztalnál üllő idősebb hölgy, ami egy ügynöknek minimum gyanús, szóval lelépnek. Phil szól az asszonynak, hogy az egyik újságban talált egy jelet, amit Robert küldött, ezzel csak az a baj, hogy két hete halott. A szövegben találkozót kér másnapra. Elizabeth úgy dönt, hogy felkeresi Gregory-t, akiről kiderül, hogy a KGB-nek dolgozik. A fickó színes bőrű és úgy irányítja a bandáját, mintha drogdíler lenne (bár az is meglehet, hogy tényleg drogdíler).

vlcsnap-00002_2.jpgBeemanék kiderítik a halott ügynökről, hogy Philadelphiában lakott Robert Owen McKenzie néven, így nekiállnak felkutatni a múltját. Eközben Elizabeth Gregory-vel társalog és kiderül, hogy nem csak sima munkakapcsolat volt köztük. De a nő, most csak a munka miatt jött, nem szeretné felmelegíteni a kapcsolatukat. Másnap már mindenki a találkozó helyszínén van, Gregory-ék bandája figyeli a teret, de nem látnak mást, csak egy riadt nőt, gyerekkel. Kiderül, hogy Robert nős volt, amit nem jelentett senkinek. Ráadásul Gregory szerint az FBI is figyelte a nőt. Úgy döntenek, hogy beszélniük kell a feleséggel, ezért megint Gregory-ra lesz szükségük.

vlcsnap-00003_2.jpgPersze Beemanék követték a nőt, akit Joyce Ramireznek hívnak, de még nem tudják eldönteni, hogy ő is KGB-s volt, vagy csak feleség. Elizabeth újra Gregory-nál van, aki elintézi a melót, de még mindig kapar a csaj után. Másnap indul az akció. Az FBI is figyeli a nőt, de Gregory bandája is követi, majd sikerül elterelni az FBI figyelmét, elkapják Joyce-t és egy védett házba viszik. Phil és Elizabeth már ott várják és elmondják neki, hogy Robert halott. De még ki kell szedni a nőből, hogy mit tud róluk. Hamar kiderül, hogy a csaj teljesen vakon van, csak egy cetlit hagyott nála a férje. Phil a cetlin talál valami titkosírást, Gregory viszont kihasználja az alkalmat és mikor egyedül marad Philippel, elmondja, hogy viszonyuk volt Elizabethel és arra kéri, hogy engedje el a csajt, ha úgy is csak álcának kell.

vlcsnap-00004_2.jpgAz FBI-nál kicsit feszült a helyzet, amiatt, hogy elvesztették Ramirezt, de sejtik, hogy ez nem egyéni akció volt, hanem a KGB segített neki. Közben Phillék azon agyalnak mit kéne tenni a nővel. Gregory szerint ki kéne nyírni, mert veszélyes rájuk nézve, de Phil, az előző beszélgetés után legszívesebben Gregory-t verné agyon, így inkább elmegy sétálni, de az se sül el jól, mert észreveszi, hogy valaki követi. Becserkészi és kiderül, hogy a nő az étteremből, de nem ellenség, hanem ő az új összekötőjük: Claudia. Ha már itt van, akkor dolgoznak is kicsit: Phil közli, hogy Robertnek van egy felesége és gyereke, de szerinte nem tud semmit. Claudia meg annyit tud, hogy mielőtt az ügynök meghalt, egy komoly ügyön dolgozott. Amerika új fegyverrendszeren dolgozik és Robert valami üzlet közepén volt. Közben Joyce látja a tévében, hogy őt körözik és szép lassan összerakja a dolgokat. Nem is droggal foglalkozott a férje, hanem kém volt. És, ha már ilyen okos volt arra is rájött, hogy őt is meg fogják ölni. Phil visszaérkezik és elmondja a feleségének, hogy új összekötőjük van. Aztán rendesen, összevesznek Gregory-n. Vagy inkább azon, hogy Elizabeth hazudott neki és a férfin látszik, hogy ez nagyon megviseli. Faképnél hagyja a nőt és a Robert által megadott titkos címre megy egy halom pénzzel, majd némi atrocitás után (összever két embert) megkapja a titkos terveket, amiért jött.

vlcsnap-00006_2.jpgElizabeth elég agresszív lesz Gregory-vel szemben, most, hogy a férfi elárulta az ő kis viszonyukat, de kiderül, hogy a férfi azért tette, mert szerelmes belé. Beeman és Amador ügynök újra végigjárják a helyszínt, ahol elvesztették Robert feleségét. Egy néger fickó figyeli őket Gregory bandájából, ami felett először még elsiklik Beeman, de mikor másodjárta látja, üldözőbe veszi. A csávó viszont jobban ismeri a terepet és eltűnik.
Phil, Elizabeth elviszik Joyce-t Claudiához, aki megígéri neki, hogy minden rendben lesz, Kubában fog élni. Majd átveszi Philtől a megszerzett terveket és lelép. A két ügynök hazamegy és Elizabeth mesélni kezd: mikor az USA-ba érkeztek elveszettnek érezte magát és Gregory volt az első, aki akivel tényleg jóban lett. Mivel Phil és közte akkor még nem volt érzelem, így összejött Gregory-val. De ez rég volt és már máshogy érez a férje iránt.
A végére kapunk egy montázst: először Donyeckben járunk Robert szüleinél, akiket értesítenek a fiuk haláláról, de cserébe elhozzák nekik a fiát, hogy ők neveljék fel. Majd Beeman ügynököt látjuk, aki éppen Joyce holttestét nézi. Az asszony halálát láthatóan drog túladagolásnak állították be, így szegénynek jók voltak a megérzései, hogy ezt nem fogja túlélni.vlcsnap-00007_2.jpg

 

Címkék: The Americans
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása