Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vikingek 3x04

2015. szeptember 14. 15:00 - zoltankiricsi

Kattegat. A királynő csarnokában vagyunk, és a vándor újból megnyugtatja a beteg, síró csecsemőt. Siggy pedig tovább aggodalmaskodik, hogy ki lehet ez az ember.

Wessexben a vikingek visszafelé igyekeznek a csatából a palotába, de útközben tábort vernek a folyóparton. Björn barátnőjének arcát csúnyán összevágták, de legalább úgy néz ki, életben marad.

kep_23.jpg

Új fejlemény, hogy Aethewulf, Ekbert fia haverkodni próbál a vikingekkel. Már nem utálja őket. Persze Floki ezen is kiakad, mármint leginkább azon, hogy Rolló viszonozta Aethelwulf barátságos gesztusát. Rolló szerint nem lehet állandóan mindenkivel harcban állni, időnként szövetségekre is szükség van.

Ragnar is sebet kapott a legutóbbi csatában, most ezt próbálja kiheverni a folyóparton, amikor odalép hozzá Kwenthrith. Azt mondja, segít Ragnarnak meggyógyulni, úgyhogy a viking ágyéka fölé guggol, mindenkinek a fantáziájára bízva, mi történhet a szoknyája takarásában. Aztán beszélgetni kezdenek, és Ragnar figyelmezteti a csajt, hogy a bátyja gyenge és bajt hozhat rá. De az is kiderül, hogy a hercegnő nagyon is jól tudja, hogy Ekbert király csak bábként akarja használni őt. Ezután dugnak még egy jót.

kep_27.jpg

Kattegat. A királynő sétálni indul, de Siggy kérdőre vonja, hogy hova, miért, kivel, és egyáltalán. Siggynek marhára nem tetszik, hogy a királynő megint itthagyja a gyerekeit, hogy más vigyázzon rá, miközben a vándorral hetyeg. Arról nem is beszélve, hogy az uralkodónak vannak olyan kötelezettségei, hogy fogadni az alattvalókat az ügyes-bajos dolgaikkal.

A királynő és a vándor sétálnak, és arról beszélgetnek, hogy a vándor szerint Aslaug is szenved. Egyrészt távol van a férje, másrészt nem biztos benne, hogy még szereti-e és kívánja-e őt. Ennek örömére a vándor jól megdöngeti a csajszit.

kep_28.jpg

Wessex. Végül Athelstan és Gilsa is összejöttek. Épp időben, mert a férj már épp hazatérőben van. Ekbert eközben arról győzködi Lagerthát, hogy maradjon itt Wessex-ben, ne menjen vissza északra, hiszen itt is szükség van rá. Lagertha erre azt válaszolja, hogy köszi, jó volt a szex a királlyal, jól esett meg minden, de rá kellett jönnie, hogy Ekbertet egyetlen dolog érdekli csak: önmaga.

kep_32.jpg

No, ha már szóba jött Lagertha otthona, meg hogy haza kell mennie. Hedeby-ben a tenyérbemászó Kalf és haverja épp arról beszélgetnek, hogy szövetségeseket kell találniuk ahhoz, hogy lenyomhassák Lagerthát, amikor az visszajön a seregével. Kalf a maga felfuvalkodott módján biztosítja Einart, hogy nyugi, már gondoskodott szövetségesekről, akik nemsokára meg is érkeznek majd.

kep_33.jpg

Kattegat. Amíg Aslaug a vándorral hetyeg, a két kisfia kiszökik otthonról. Siggy utánuk ered, mert hirtelen rossz érzése támad, és látja, hogy a befagyott tavon kelnek át, aminek azonban még nem elég vastag a jege, így be is szakad a két srác alatt. Siggy a lékhez rohan, és megpróbálja őket elérni a karjával, de mivel ez nem megy, lemerül utánuk. Az egyik fiút gyorsan meg is találja, és mintha egy kéz nyúlna le neki segíteni, amikor feljön a lék széléhez, egy tök ismeretlen lány ül ott. Aztán Siggy visszamerül és megtalálja a másik srácot is, aki még szintén életben van, de mire újból feljön a víz színére a léknél, már a vándor ül ott, mellette meg a másik kisgyerek. A vándor viszont cseszik segíteni Siggy-nek, hagyja, hogy visszamerüljön a vízbe és ne tudjon kimászni. Nagyon szép jelenet, de egy kukkot sem értek belőle. Hát, szegény Siggy-t így írták ki a sorozatból...

kep_35_1.jpg

Wessex. Visszatért a győztes sereg, mindenki nagyon boldog és hatalmas buli veszi kezdetét. Ragnar és Lagertha megbeszélik azt, ami az elmúlt részek alatt történt, amíg távol voltak egymástól, vetés, eke satöbbi. Björn barátnője magához tért, és szegény attól retteg, hogy most elcsúfított arccal Björn már nem fogja szeretni. Björn persze biztosítja szerelméről, de hát a későbbi részek során majd meglátjuk, mennyire tudja ehhez tartani magát.

Most, hogy Ragnar teljesítette feladatát, az a kérdés, hogy ki tér vissza Északra, és ki az aki marad. Lagertha úgy néz ki, visszatér, Athelstan viszont kérdőjeles, hiszen egyfelől kötődik Ragnarhoz, másfelől itt van neki Judith. Csakhogy Judith-nak van egy férje is, aki ráadásul a király fia... Athelstan egyelőre azt mondja, hogy Ragnar mellett döntött, de ezt majd meglátjuk később.

kep_38.jpg

Ragnar és Ekbert is ejthet végre néhány szót, például Merciáról. A király szándéka az, hogy mind a hercegnőt, mind testvérét Mercia királyává koronázza, aztán majd irányítgatja őket.

Hedeby-ben Kalfhoz megérkezett a várva várt szövetséges, aki nem más, mint Erlendur, Horik fia. Horikkal számolt le annak idején Ragnar. Ezért Erlendur nemcsak Lagertha ellen lép szövetségre Kalffal, hanem az összes Lothbrok ellen. Ráadásul Erlendur felesége Borg jarl lánya (Borgot anno szintén kivégezte Ragnar, mert ellene fordult).

És most következik az epizód nagyjenelete. Kwenthrith egy hosszú monológban biztosítja testvérét, hogy mindenért megbocsátott, és hogy ezután együtt fognak kormányozni. Úgyhogy ürítik is poharukat. Illetve csak a tesó üríti azt, amit a lány a kezébe adott. Kwenthrith pedig kiönti a földre a benne lévő bort. Ekkor már mindenki sejti, hogy egy kicsit megbuherált bor volt abban a pohárban, úgyhogy a tesó hamar be is végzi. Ezek után, amikor a lány felszólítja őket, hogy emeljék pogharukat Mercia egyetlen törvényes uralkodójára, már senki nem mer inni a poharából, mind kiöntik a borukat a földre, és poharukat Kwenthrith lába elé hajigálják. Lehet, hogy most kéne gyorsan megszabadulni ettől a csajszitól, mielőtt nagyon rákapna a gyilkolás ízére?

kep_42_1.jpg

Zárójelenet. Kattegatban Siggy halála után nem túl jó a hangulat, a vándort már nem látják szívesen. Úgyhogy ő úgy dönt, tovább áll, és lassan elsétálva köddé válik, ahogyan jött.                       

Címkék: vikingek vikings
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

limbekcs 2018.08.16. 17:53:42

"hetyeg", mi? : )

bár a memóriám már nem a régi (de sajnos új sem), mégis megkockáztatom a kijelentést, hogy ezt a szót most láttam először leírva... mármint nyomtatott betűkkel : )
süti beállítások módosítása