Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A SHIELD ügynökei 2x04 – Face My Enemy

2015. szeptember 11. 11:00 - Smokey the bear

Ilyen még nem volt, katolikus papokkal indul ez az epizód. Végül is, ha úgy vesszük, Jézus is egy történelmi szuperhős, szóval belefér. Az atya egy leégett templomhoz érkezik, ahol az egyetlen épségben maradt tárgy egy kép Szűz Máriáról. Igazából csak majdnem sértetlen a kép, a hátoldalába ügyes kezű hívek ugyanazt azt ábrát karcolták bele, amit Coulson is előszeretettel rajzolgat csendes magányában. Na, ez érdekes lesz. Váltunk a Baywatch-ra, ja nem, csak Hunter hetyeg egy csajjal a tengerparton. A nagy cuppogás közepette azért jut idő, hogy a robogóval mellettük elhaladó Skye-nak átadjon valamit, amit pont most halászott elő a nője táskásából. A csaj egy Soto nevű fickó titkárnője, és a megszerzett cucc ahhoz kell, hogy talpig csiniben feszítő Coulson és May bejusson egy burzsuj partira. A rész elején látott festmény ugyanis ennél a Soto nevű tagnál van, holnap viszik tovább, a SHIELD-nek ma kell lépnie, ha meg akarja szerezni. A nagy elvegyülés jegyében May nevetgélni kezd a vendégekkel. A csapat a rádión keresztül hallja, és az álluk a padlóig esik. May NEVET? Ja, be is fájdult a szája.

1_arrival.jpg

 A parti tovább folytatódik. Coulson és May végigtáncolják az Akadémián tanult valamennyi táncot. A zene, mondjuk úgy, baromira nem zavarja őket. Nosztalgiázás közben megfigyelik az őröket, illetve kikapcsolt rádió mellett azt is megbeszélik, hogy Coulsonnak már időnként remeg a keze, szóval jó lenne még azelőtt megszerezni a festményt, mielőtt a főnök is Garrett féle eszelőssé nem válik. Ez nem lesz olyan egyszerű, ugyanis a teremben feltűnik Talbot tábornok. Coulson simán odasétál hozzá, és arra kéri, hogy az eddigi gyümölcsöző együttműködésükre tekintettel ne buktassa le őket. Talbot vagy megvilágosodott két rész alatt, vagy csak túl sokat ivott, megígéri, hogy nem avatkozik közbe. Hacsak nem látja szükségét. Na, kösz a semmit.

2_dance.jpg

A váratlan vendégnek hála, Coulsonéknak akcióba kell lendülniük. May CSEVEG a kép tulajával. A csapat ettől a ténytől egyszerűen nem tér magához. Bár gondolom, inkább ezt hallgatják, mint Hunter önfényező sztorijait. Jut eszembe, túl sokat emlegeti az ex-nejét, remélem, ebből még kihoznak valamit, mert amúgy baromira érdektelen. Na, de vissza a partira. May fényképezkedik a házigazdával, de persze, Coulson nem olyan képet készít, ami majd kitol a Facebookra, mert ezen csak Soto szeme látható. Naná, hogy ahhoz, kell, hogy átverjek a retina szkennert, és bejussanak a festményhez. A folyosón lézersugarak állják az útjukat. Coulson már helyezkedik is, hogy átmenjen köztük, de May fogja magát és egyenesen belesétál, mondván, már úgyis tudják, hogy itt vannak. Fenébe May, úgy megnéztem volna, ahogy Coulson tigrisugrással átveti magát a lézernyalábok között!

4_laser.jpg

Minden hiába, festmény nincs a raktárban. Skye csak most deríti ki, hogy reggel óta a festmény Talbot őrizete alatt van. Nocsak, miért olyan érdekes a kép a tábornoknak? Természetesen nem neki kell, hanem megbízójának, dr. Whitehall-nak, akinek a SHIELD ügynökök láttán egy B-terv fogalmazódik meg a kis náci agyában. Amikor Coulsonék végre kijutnak a házból Talbot várja őket. Most ő ajánl üzletet. Coulson talán meg tudja fejteni, mi van a kép hátoldalára karcolva, ami a kormányt is érdekli, ezért a tábornak felajánlja, hogy elviszi a főnököt egy olyan biztonságos katonai létesítménybe, ahol megvizsgálhatja. Coulson beleegyezik, de előtte kér még egy óra haladékot, hogy mindent elrendezhessen a csapatával. Áll az alku. Maynek nem tetszik ez a nagy barátkozósdi, lecsatolja a fülklipszeket, és Talbot nyomába szegődik.

5_meeting.jpg

Közben odahaza csak a szájtépés megy. Mindenki az exéről sztorizgat, kivéve ugye Fitz-et, aki nem igazán tud vagy akar bekapcsolódni a rendkívül izgalmas beszélgetésbe, hiába noszogatja halu-Simmons. A srác úgy érzi már nem része többé a csapatnak. May egy szállodába követi Talbotot. A szobájában egy HYDRA iratokat lapozgató nőt talál, ezért bemegy és jól lerugdossa. Hirtelen betoppan Talbot, akiről a verekedés közben kiderül, hogy valójában Mr. B., csak valami nagyon speckó álarcot visel. A nő, aki mellesleg 33-as ügynök, közben magához tér a verésből, és lesokkolja Mayt. Rájönnek, hogy Coulson nem nagyon bízik Talbotban, ezért inkább 33-as átveszi May arcát, és randira hívja a főnököt.

6_may_out.jpg 

Ál-May besasszézik a Buszra, lenyúlja Coulsont, és búcsúajándékként még titokban elhelyez egy eszközt, ami majd jól kinyírja az egész rendszert. Az igazi May közben egy szál neglizsében, egy székhez kötözve hallgatja, hogy emberkedik Mr. B. Nahiszen, jóval kezdett ki a fickó! Útban hozzájuk Coulson szóba hozza a másik tervet Ál-Maynek. A lényeg, hogy ha megőrül, Maynek ki kell iktatnia, és onnantól ő lesz a SHIELD új vezetője, mert a főnök csak benne bízik. Ál-May bólogat, és biztatólag megszorítja Coulson kezét. Szerintem ez nagy hiba. Közben a Buszon elmegy az áram, az ajtók bezáródnak, és egy-két rendszer megsül. Fitz megtalálja az elrejtett szerkezetet, és beadja az ideget mindenkinek azzal, hogy felvázolja, hogyan fog a gép mindjárt felrobbanni.

Vissza a szállodába, ahová Coulson megérkezik Ál-Mayjel, akiből egy beugratós kérdéssel ki is szedi, hogy nem ő a valódi. Összeverekszenek. A szobában is beindul a buli, ugyanis May két kézzel széjjelcsapja a széket, amihez hozzá volt kötözve, így már indulhat is, hogy nekiugorjon Mr. B. nyakának. A fickót letudva kinyomul a folyosóra, ahol saját másolatával találja szembe magát. Hihetetlen, hogy én vagyok egyedül, aki látja ezt – ámuldozik Coulson, és totál megértjük. Végül mégsem látja, ahogy May leszámol saját magával, mert Mr. B. közben meglóg a képpel, így inkább az ő nyomába ered. Gorsan hátbe lövi az ürgét, és megszerzi a képet. Közben May üti-veri magát. Állati jó ez a verekedős jelenet. A vége persze teljes May győzelem. Coulson is visszaér, együtt menekülnek el az érkező HYDRA erősítés elől.

 A csapat közben Fitz hathatós segítségével helyrehozta a gépet. A Hunter a nagy izgalomra meghívja a srácokat egy sörre. Munkahelyi piálás, ejnye. Fitz hezitál egy kicsit, de végül elfogadja, aztán gyorsan elhadarja, hogy neki nincs is exe, egy csaja lett volna, elmondta neki, mit érez, de azt is minek. Hunter nem számított erre a kitárulkozásra, de ha már így van, isznak egyet a továbblépésre. A Busz többi részén megy a munka. Skye a kép után nyomoz, azaz olyan dolgokba ártja magát, amibe nem kéne. Coulson Skype-ol Talbottal az ügyről. A tábornok visszasírja a harcteret. A beszélgetésnek gyorsan vége szakad. Sokkal érdekesebb, amiről May és Coulson tárgyal. May elmondja a főnökének, hogy történjen bármi, ő sosem fogja kinyírni. Inkább elzárja egy kis házikóba a kenguruk közé, de nem fogja fejbe lőni. Coulson köszöni a kedvességét, de nem kér belőle. A rejtőzés nem oldja meg a problémát. Ő nem akarja úgy végezni, mint Garrett, pedig nagyon úgy tűnik, hogy afelé halad. Újra megkéri (felszólítja) Mayt, hogy ha eljön az idő, ne habozzon. Ölje meg.

 Az utolsó jelenetben ismét egy nő kerül szorult helyzetbe. Ezúttal Raina az, akire személyesen dr. (Daniel) Whitehall száll rá. Csak átvitt értelemben persze. A fickónak az obeliszk kell, és a miheztartás végett egy kis kütyüt erősít Raina kezére, ami egy gombnyomásra őrült fájdalmat képes előidézni a viselőjének. Rainának 48 órája van, hogy átadja az obeliszket a dokinak.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yobbágy Fery 2015.09.14. 18:27:40

Az a "valami nagyon speckó álarc" ugyanaz a cucc, mint amit a Fekete Özvegy is használt az Amerika Kapitány 2-ben. Csak szólok. :)
süti beállítások módosítása