Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A SHIELD ügynökei 2x03 – Making Friends and Influencing People

2015. szeptember 11. 09:00 - Smokey the bear

Dr. Whitehall-lal indítjuk a részt. A korához képest meglehetősen fitt náci tudósember éppen méregdrága whisky-t iszogat, miközben kísérletet folytat egy nőn.  Az 33-as ügynöknek nevezett alanyt agymossák a múlt részben már elhangzott „az engedelmességet megjutalmazzák” mantrával, meg némi technika segítségével, egyelőre nem túl nagy hatásfokkal. Ugrunk egyet, és rég látott ismerőssel folytatjuk. Jemma Simmons munkába készülődik, frissen és fiatalosan ébred, fut, egészségtelenül táplálkozik, majd beér a munkahelyére, ahol még a portásnak is jut tőle egy mosoly, így hajnalok hajnalán. A túlságosan is tökéletes képet csak egyvalami rontja el: ez bazinagy HYDRA logó a labor falán. Mi van? Simmons átállt?

1_simmons.jpg

Lelki egyensúlyunk megőrzése érdekében a SHIELD bázison folytatjuk, ahol Skye HDYRA logós céltáblára lődöz. May okítja: csak semmi érzelem, és akkor nem lesz baj. Mack és Hunter érkezik. Utóbbira May még mindig fúj a múltkori lövöldözés miatt. A fiúk jobb híján fogadást kötöttek, hogy vajon Skye járt-e a SHIELD Akadémiára. Persze, hogy nem, Hunter bukta, mehet leltározni. A számolgatás helyett a fickó tovább érdeklődik, szeretne többet megtudni a munkatársáról. Az eddigi csapatáról is tök sok mindent tudott, ott van például az a nyomorult Idaho, aki annyira szívére vette a csapattagjai halálát, hogy elment értük imádkozni. Idaho, bazdmeg, mekkora lúzer vagy, neked még egy rendes temetést se rendeztek. A kérdés, hogy Skye ölt-e már embert?  A válasz ismét nem, köszönjük Hunter. Kisvártatva berobog Coulson is a képbe, elég morcos kedvében van. Maynek elmondja, hogy a 33-as ügynökért ment volna, aki valami nagyon spéci SHIELD ember lehetett, de mint az mi is láttuk, a HYDRA gyorsabb volt. Szívás.

2_question.jpg

Ha már a tehetségek elszipkázásánál tartunk. Itt van ugye Simmons, aki épp laborbéli főnökének tesz jelentést az eddig elért eredményeiről, nagyjából csak azért, hogy szépen átvezessenek minket az aktuális fő történetszálra. A HYDRA újabb emberre vadászik, Donnie Gill-re, akire még az előző évad akadémiás részéből emlékezhetünk. A srác jelenleg Marokkóban tengeti a napjait. Egy vendéglőben némi koszt és kvártély fejében ajánlgatja szolgálatait. A mérnökieket. A tulaj azonban már elárulta valakinek, hogy a fiú nála van, mert AZOK azt mondták róla, hogy veszélyes. Donnie erre bepipul, és egy érintéssel szarrá fagyasztja az öreget. Akkor végül is, volt benne igazság, nem? Végszóra két öltönyös is belép, a hulla nem aggasztja őket különösebben, csak Donnie-val akarnak beszélni. Ebből se lesz semmi, mert a srác az egyiküket hidegre teszi, szó szerint, a másik meg majd hülye lesz maradni ezek után. A halott öltönyös telefonjából Donnie elővarázsolja, hogy az ügynököknek a Maribel del Marra kellett volna őt vinniük.

Vissza Simmonsra. Már láttuk a reggelét, most az estéjét is megnézzük. A lakásába hazaérve meglepetés vendég várja: Coulson. A főnök hozott rendes kaját, és vacsit főz a csajnak. Kettős ügynöknek lenni nem hálás feladat, ennyit igazán megtehet érte. Simmons elmeséli a Donnie Gill ügyet, cserébe Coulson Fitz-ről adja le a drótot, illetve újabb feladatot ad a lánynak: kezdjen el kicsit szocializálódni, mert ha feljebb akar jutni a HYDRA szervezetén belül, akkor bizony barátokra lesz szüksége. Odahaza Coulson elmeséli a csapatnak, amit megtudott, azt persze nem árulja el, honnan az infó.

6_dinner.jpg

Mindenki rááll a Donnie ügyre, kivéve Skye-t, akinek Ward-dal van randija. Egy kicsit eldumálnak egymás múltjáról, családi szennyesről, bár amikor Ward éppen rátérne az érdekesebb részre, Skye titkára, a lány leállítja. Kölyökképű elmond egy pár infót a HYDRA tehetséggondozásáról. Pofonegyszerű: beszerveződsz, vagy meghalsz. Aki nem a HYDRA barátja, az az ellensége, és a SHIELD sem lenne most ekkora szarban, ha átvette volna ezt a mentalitást, a sok tökölés helyett. Donnie fiú bajban van.

7_talk.jpg

Simmons a laborban. A főnökével barátkozna, de nem jár sikerrel, mert őrök jönnek érte: jelenése van dr. Whitehall láncos kutyájánál, az immár névvel is rendelkező Sunil Bakshinál. Ejnye-bejnye, Simmons, maga hazudik nekünk –hozza a frászt a férfi Simmonsra. Pár pillanatnyi feszültség után azonban kiderül, hogy nem a tegnapi Coulson-randit leplezték le, csak az jutott tudomásukra, hogy Jemma ismerte Donnie-t. Simmons nem tagadja, de próbálja elmismásolni a dolgot, mire Bakshi felteszi az egymillió dolláros kérdést: hű maga a HYDRÁ-hoz, Simmons? A csajszi zseniálisan felel: ő a tudományt szolgálja, ha ehhez a HYDRA biztosítja a feltételeket, akkor az ő csapatukban játszik, ennyi. Mr. B. annyira nem hülye, mint amilyennek kinéz, ezért szalad is rögtön Whitehall-hoz, hogy engedélyt kérjen Simmons kiértékelésésre. Csak most?- kérdem én. Whitehall még ennyit se kérdez, mert még mindig 33-as ügynök szuggerálásával van elfoglalva. Tegye, amit jónak lát!

Coulson csapata is nyomozott, a Maribel del Mar egy teherhajó, ami jégbe fagyva vesztegel Casablanca kikötőjében. Mindenki indul, kivéve Fitz és Mack. Most derül csak ki, hogy Fitz Ward-ról sem tud, mert a megbeszélésen Skye direkt nem mondta ki a nevét. A srác ezen kicsit bedühödik, és mivel a többiek leléptek, simán bemegy a cellába, ahol Wardot tárolják. Fitz kicsikét sokkot kap. Ward-nak van pofája azzal előállni, hogy tulajdonképpen mekkora jó arc volt, hogy egy konténerben az óceán fenekére süllyesztette a zsenikémet, hiszen fejbe is lőhette volna. Fitz nem vevő a sztorijára, és mivel a kis mélytengeri búvárkodásnak köszönhetően többé már nem a szavak embere, inkább megmutatja Wardnak, mi is az oxigénhiány. Azzal szépen kikapcsolja a cella oxigénellátást. Na végre! Kellett hozzá egy kis halál közeli élmény, de végre Fitz összeszedte a tökeit!

Donnie nem véletlenül fagyasztott be egy egész kikötőt, elege van a rejtőzködésből, azt akarja, hogy a HYDRA találja csak meg, hogy megmutathassa, nem fél tőlük. Ezt demonstrálandó megöl egy random matrózt a hajón. A HYDRA is úton van, Mr. B. Simmons-t küldi fel a hajóra tárgyalni: ideje a hűség bizonyításának. A SHIELD is úton van a Busszal, amit az álcázás ellenére tökre látszik. Az ejtőernyős ugrás előtt Skye pulzusa 65, ez fasza, nekem, egy ültő helyemben magasabb, elég, ha csak az ugrásra gondolok. Simmons közben beszédbe elegyedik a fiúval, de nem nagyon tud hatni rá. Mr. B. ekkor rászól a távrecsegőn, hogy kezdje el mantrázni az agymosós szöveget. Ez furcsa módon hat. Hát ez az! Fitz sajnos nem hagyja megfulladni Ward-ot, aki kinyögi, hogy Donnie nem elszökött a Homokvárból, ahogy korábban hitték, hanem elfoglalta azt a HDYRA számára. Előtte az ő agyát is átmosták.

14_gill.jpg

Coulson csapata is a hajón van már. Mivel az agymosás hatásosnak tűnik, ezért a főnök inkább a HYDRA ügynök kiiktatása mellet dönt, nem tudva, ki is az. May és Hunter a gépházban vannak, a férfi célba is veszi a neki háttal álló Simmonst, de szerencsére nem lövi le, mert May felismeri, ki van a célkeresztben, és inkább Huntbe küld egy golyót. 1:1. Simmons elmenekül, egyenesen Mr. B. karjaiba fut. Donnie is odaér, és ezúttal hatással van rá az agymosó duma. Mr. B. kiadja a parancsot, fagyasszon le mindenkit a hajó belsejében, azzal tovább áll. Simmons csak áll a fedélzeten, és tétlenül nézi, ahogy a kis görcs kinyírja a haverjait. Szerencsére Skye a helyén van, és egy távcsöves puskával a vízbe lövi Donnie-t, aki jégtömbbé fagyva merül az óceán fenekére, csak hogy maradjon még a karakterében egy kis potenciál. Skye úgy tesz mintha Mr.B. lenne a következő célpont, Simmons menti meg a fickót a golyótól, így az álcája megmarad. Skye pulzusa 65, szerintem gond van azzal az órával.

Újra a Bázison. Skye aggódik Donnie-ért (nincs meg a holttest). Meg Simmonsért. Skye mindenkiért aggódik. Bezzeg Idahóért! Kicsit arrébb Coulson beszélget el Fitz-cel. Örül, hogy a fiú hasznosítja magát, de Wardot megölni csak nem kéne –dehogynem-, mert, tetszik vagy sem, momentán ő rendelkezik a legtöbb belsős infóval a HYDRÁRÓL. Meg persze Simmons, akinek a teljes küldetését nem fedi fel a főnök Fitz-nek, de legalább utalást tesz rá, hogy talán nem (csak) Fitz miatt hagyta ott a csapatot. Végül ugrunk egyet a HYDRA főhadiszállásra. 33-as ügynök végül csak megtört, „örömmel engedelmeskedik.” Mr. B. engedélyt kér Simmons kvázi előléptetésére azzal, hogy felhozatná az alagsori laborból. Ha megbízhatatlannak bizonyul, majd mehet ő is az agymosóba, 33-as már úgyis letesztelte.

És igen, végre van utolsó utáni jelent! Már úgy hiányoltam. De gyorsan lelombozódom, mert Ward szerepel benne. Skye megy le hozzá beszélgetni, és a férfi elmondja, hogy neki bezzeg nem mosták át az agyát, ő mindent szabad akaratából tett. Ezzel a vallomással, meg a többivel azt szeretné elérni, hogy Skye higgyen neki, amikor elmond neki valami fontosat. MONDJAD már, az anyádúristenit! Az infó egyelőre csak annyi, hogy Skye apja életben van, és a lányát keresi, Ward pedig, ha lehetőséget kap rá, segít a nagy találkozásban. Skye elrohan. A pulzusmérő ezúttal 105-öt mutat.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása