Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kékpróba 6X11 – Jelenések (évadzáró)

2015. szeptember 09. 18:00 - Bruti

Elérkeztünk az évad utolsó részéhez, ami nem ám egy sima munkanap, mert annyi kanyar, kitérő, veszekedés és szenvedély után, Andy McNally és Sam Swarek úgy döntött, hogy mára teszik az esküvőjüket. Persze ez így túl egyszerű lenne Andy-nek, ezért még előtte bonyolítja kicsit az életét.

vlcsnap-00001_4.jpg

Reggel van, Andy készülődik, közben nyüstöli Samet, hogy ébredjen, mert ugye ma van a nagy nap. Elviharzik, majd kapcsolunk a 15-ösre, ahol egy gyilkossági ügyben nyomoznak Traciék, de sokra még nem jutottak, viszont a főnök még ma kér valami eredményt, így nyomozónk nem tud segíteni kis barátnőjének az esküvője napján. Dov és Chris szerencsére átveszik a dolgait, míg Chloe ott marad összeállítani az esküvői videót. Oliver és Sam okosabban csinálják, mert ők szabit vettek ki és már a helyszín felé autókáznak.
Az őrsről kilépve Dovék belebotlanak Sam apjába, akit erre a napra kiengedtek a böriből, ő meg fuvart keresett az esküvőre, így bepattan a hátsó ülésre. Ugrunk Andy-hez, aki menyasszonyi ruhában keresi, az esküje szövegét, mikor benéz hozzá Nick. Csak elbúcsúzni jött, mert két óra múlva indul a gépe Vecouverbe, mivel odaköltözik Juliethez. Még búcsúzóul megvarrja Andy menyasszonyi ruháját, ami egy rossz mozdulat miatt felszakad a lányon, majd búcsút vesz. Andy-nek is elintéznivalója támad, mert egy telefon után bevágódik a kocsijába.

vlcsnap-00002_4.jpg

Az őrs nyomozó részlege próbál a gyilkosság végére járni, de nem olyan egyszerű feladat. A nőt otthonában egy tompa tárgyal fejbe verték, a férje már úgy talált rá, de indítéka nincs. Chloe is belekotnyeleskedik kicsit, de leginkább csak bolondnak nézik, mint általában.
Andy úton van, de kicsit eltéved. Megfordul, de a kamera egy ott parkoló piros Mustang kabrión marad. Ugrunk Dovékra, akiket Sam apja megkér, hogy ugorjanak már be egy haverjához, mert nála van az ajándék. Közben Ady felvesz egy stoppos csajt, és bár elég idegesen viselkedik, mégis úgy dönt, hogy egy kis kerülőt tesz a kedvéért. Dov és Chris, amíg az öreget várják a kocsiban, felhívják Duncant, hogy nézzen utána annak a háznak, ahová Sam apja bement.

vlcsnap-00003_4.jpg

Andy-t zavarja, hogy az utasa izgága, egyből kibújik belőle a rendőr. A csaj elmondja, hogy semmi baj, csak az előző stoppolás nem sikeredett frankón. Egy fickó volt, vörös kabrióval és kicsit erőszakosan viselkedett, de a csaj orrba vágta és lelépet. Andy-nek se kell több, már fordul is vissza és elárulja, hogy rendőr. A kislány ennek annyira nem örül, majd mikor visszaérnek, Andy felszólítja a férfit, hogy szálljon ki a kocsiból. Az meg se mozdul és mire Andy észbe kap, a stopposa elhajt a kocsijával. Üvöltözik egy percig, hogy ma van az esküvője, meg ilyenek, majd visszafordul a pasashoz. Ekkor már látszik, hogy nagyobb baj van, mert a férfi csupa vér. Úgy néz ki, hogy a stoppos csaj leszúrta.
Felhívja Duncant, aki folyamatosan azzal van elfoglalva, hogy meghívassa magát az esküvőre, de Andy leinti. Elmondja neki, hogy hol van, meg mi történt, vagyis csak mondaná, mert a telefonja lemerül. Duncan felhívja Dovot azzal, hogy utána járt a címnek és egy bűnözőhöz ment be az öreg, majd kitérne Andy-re is, de Dov lekoptatja. Kikérdi Sam apját, hogy mit keresett ott, aki elmond egy szép történetet a fiáról és annak kedvenc zsebórájáról, amit most szerzett vissza.

vlcsnap-00004_4.jpg

A nyomozócsajok még mindig elméleteket gyártanak a gyilkosságról, mikor Chloe videó vágás közben, a fényképek alapján, csak úgy mellékesen megfejti az ügyet. A nő csirkét csinált vacsira, de csak fagyasztott volt otthon, amit késsel akart szétvágni. Mikor ez nem ment, elővette a klopfoló kalapácsot, hogy azzal verje a kést, majd valamiért leesett a lépcsőn és a kezében lévő kalapácsra esve betörte a saját fejét. Az igen... kicsit nyakatekert történet, de hőseinknek jó lesz.
Andy próbálja ellátni a vérző srácot, aki elmondja, hogy a csaj letámadta, fejbe verte, majd megszúrta, mikor nem adta oda az értékeit. Csúnya ügy, de neki mindjárt az esküvőjén kéne lenni, és már kocsija sincs. Na, ebből se lesz így lagzi. Kitalálja, hogy kimegy a főútra, ott több esélye lesz, hogy leintsen valakit. A templomban Samék már nagyon várják, de még mindenki meg van győződve róla, hogy időben beesik a menyasszony. Ehelyett Sam apja érkezik, aminek fia, annyira nem örül. Kirángatja a templomból és megkérdi, hogy a fenébe került ide, mire az apja előveszi a régi óráját, de ez se hatja meg, már van neki másik. Közben jön a pap, hogy húzzanak bele, mert mindjárt kezdődik egy temetés.
Andy az úton rohan, közben megpróbál leállítani egy kocsit, de az továbbhajt. Hősünk nem is érti… Eközben Sam apja atyai tanácsokat osztogat a fiának, de inkább ugorjunk vissza Andy-ra, aki még mindig az út közepén rohangál, mikor egy rendőr kocsit lát közeledni. Kiderül, hogy a teljesen idióta Duncan, mégsem annyira idióta, a telefon után elindult megkeresni a lányt. Visszahajtanak a férfihoz és még épp időben megérkeznek a mentők is. Andy felhívja Samet, aki már majdnem letett róla, dióhéjban elmeséli a történteket, majd megkérdi, hogy még összehozzák-e a lagzit. Úgy néz ki, hogy a temetés után van időpontjuk, szóval irány a templom.

vlcsnap-00005_4.jpg

A végére csak összeáll a csapat, Andy is megérkezik és sikeresen elkezdődik a szertartás. Van itt minden, fogadalom, könnyek, nevetés és tényleg megható esküt rettyintettek ide a szerelmeseink, majd átkapcsolunk a lagzira. Oliver mutatja be az új párt, mindenki táncol, aki meg nem az dumál, mint pl. az új nyomozó csaj és Gail, akikből még az is lehet, hogy egy pár lesz. Aztán Duncan vonja félre Andy-t és kicsit megint hülye szegény, de csak a maga módján. Őt átvezénylik a 16-os egységhez, szóval lehet utoljára láttuk. Majd vissza az ifjú párra, akik még elméláznak kicsit az élet nagy dolgain.

vlcsnap-00007_3.jpg

vlcsnap-00010_3.jpg

A reggeli ébredésre mindenkinél rányomja a bélyegét az a tudat, hogy ma közlik velük, ki hová került. Feszülten érkeznek rendőreink, Andy, Dov, Gail, sőt Chloe szekrényét már majdnem elfoglalta egy új lány, amitől menten kiborul. Aztán nézik a körzet beosztást és nem értenek semmit: Dov gyakorló nyomozó lett, amit mindig is akart, Chloe is marad a helyén, mint ahogyan a többiek is. Megjelenik Oliver, de már nem a járőr ruhájában, hanem újra fehér ingben. Mivel újra elvállalta az őrmesteri posztot, beleszólhatott az átszervezésbe, szóval mindenki, aki fontos, marad! Chris, Gail, McNally újoncokat kapnak, tehát hat év után kiképzők lesznek. Traci is tovább lépett, őt kinevezték a szervezett bűnözési osztály új vezetőjének. Oliver eligazítja őket és elindul egy új nap. De csak nekik, mert mi várhatunk az új évadig. Már, persze ha lesz olyan, mert jelenlegi állás szerint nagyon lebeg a kasza, a fejük felett. De, bármi történik is, hat évad után legalább kaptunk valami lezárásfélét, amit sok sorozat nem mondhat el magáról.

rookie-blue.jpg

Címkék: Kékpróba
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elmagnifico 2015.09.10. 20:48:07

Köszi az évadot. Jó volt olvasni :)
Szeret(t)em ezt a sorozatot (is)
süti beállítások módosítása