Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vikingek 3x02 - A vándor

2015. szeptember 08. 11:00 - zoltankiricsi

Szóval áll a hoppon maradt ellenséges sereg a túlsó parton, és nem tudnak mit kezdeni a helyzettel. A győztes sereg meg ünnepel, Kwenthrith hercegnő is bebaszcsizik a győzelem örömére. Ragnar megkérdi tőle, hogy miért utálta annyira az öreget, a trónbitorló nagybátyját, mire a csajszi elmondja neki, hogy gyerekkorában állandóan megerőszakolták. Többen is éltek ezzel a lehetőséggel a családban, sőt igazából a nagybátyja mindenkinek felkínálta, aki vendégségbe jött hozzájuk és kellően pedó volt. Úgyhogy ha már itt tart a beszélgetés, a csajszi kéri a bátyja fejét. Floki levágja és odahozza neki készséggel, mire a hercegnő többször dühösen belevagdossa a kését.

kep_30.jpg

Björn csaja marha jól érzi magát a csata után. Björn viszont ünneprontó módon félrehívja beszélgetni. Persze még mindig arról van szó, hogy nem kéne neki harcolni, mert a srác félti. Szó szót követ, és a végén az egész abba torkollik, hogy Björn jól megkéri a csajszi kezét. Soha rosszabb családi veszekedést.

A telepeseknél. Lagertha érdeklődik a királytól, hogy kik művelték előtte a kapott földterületeket. Ez azért érdekli, mert tart attól, hogy háborúskodás lesz velük, mert el lettek zavarva földjeikről a vikingek miatt. A király azt ígéri, hogy személyesen kezeskedik a biztonságukról, aztán végül valahogy véletlenül megint a dugásra tereli a szót.

kep_31.jpg

Ragnar visszahajózik, hogy a másik merciai sereget is megleckéztesse. A hajókra levágott fejeket aggat, hogy jelezze békés szándékát, alattuk meg ő maga vigyorog az ellenségre. Erre az ellenséges sereg fogja és elinal. Ez könnyű győzelem volt. A perverz hercegnő közben kiabál a hajóból a tesójának, hogy ne szaladjon nem fog esni semmi bántódása, de a csávó szerencsére inkább a tanácsadójára hallgat, és gyorsan elszelel.

kep_35.jpg 

A telepesekhez munkások jönnek segíteni a földet művelni, akiket Ekbert intézett Lagertháéknak. Az angol munkások nevetnek a vikingek korszerűtlen szerszámain. Amúgy meg halványan körvonalazódik egy keresztény-pogány ellentét is a telepesek között, de egyelőre csak jelzésértékűen. A király viszont egy értékes nyakéket ajándékoz Lagerthának.

kep_42.jpg

Kattegat. A három otthon maradt nő – Floki-, Rollo- és Ragnar felesége – sétálgatnak és közben az álmát meséli Floki felesége. Erre kiderül, hogy mindhárman ugyanazt álmodták! No, ennek még lesz jelentősége a későbbiekben is!

kep_39.jpg

Hedeby-ben, Lagertha királyságában a hülyegyerek Kalf lázadást szít a jarlnő ellen távollétében. Amíg Lagertha trágyát lapátol, meg házat épít, addig Kalf megválasztatja magát iziben új jarl-nak.

Wessex-ben eközben próbálják üldözni az elmenekült herceget, mert félő, hogy erősítést hoz. El is kapnak egy ellenséges futárt, akit a kínzás belengetésével sikerül annyira megijeszteni, hogy elmondja, hol van a tesó. A tesó pedig bevackolódott egy hegyen lővő várba, és épp erősítésre vár.

Athelstan meg már megint becsajozik, szentéletű ember létére. Betoppan hozzá Gilsa hercegnő azzal, hogy meg akar neki gyónni. Athelstan hiába szabadkozik, hogy ő nem gyóntathat, végül a lány erősködésére el kell vállalnia. De persze mindenki tudja, hogy amikor egy fiatal csinos lány elkezd zaklatni egy fiatal jóképű srácot, hogy gyónni akar neki, abból rossz nem sülhet ki. Úgyhogy a hercegnő el is kezd erotikus álmokat mesélni, és az is hamar kiderül, hogy Athelstan volt a főszereplő az álomban. Gyorsan meg is próbálják valóra váltani az álmot, de aztán inkább mégis félbehagyják. Fiatalság bolondság.

kep_43.jpg

A kattegat-i csajok megint együtt álmodnak, de Kalf is álmodik, méghozzá azt, hogy Ragnar Lotbrok kitépi a máját a testéből és megeszi. De amilyen hülye ez a Kalf, ő ezt jó jelnek veszi.

Ekbert király visszatér udvarába Lagertha és Athelstan pedig elkísérik őt. Nagy egymásra borulás, meg minden, és ekkor derül ki, hogy Gilsa és Athelstan smárolásnál tovább nem jutottak. Na de van még idejük az évad során!

Visszatér a járőr az alaptáborba, az a járőr, ami a herceget kereste. Elmondják ugye, hogy a várba vackolódott be az ellenség. Ragnar viszont gyanakodik, attól tart, hogy el akarják őket csalni a hajójuktól. Lehetséges, hogy már nem is a herceggel, hanem a vikingekkel akarnak leszámolni az angolok?

Az epizód álmokkal, látomásokkal és jóslatokkal ér véget.

Címkék: vikingek vikings
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RTB 2015.09.08. 11:48:04

Kiricsi Zoltán? Aki annakidején a legjobb cikkeket írta a C:C-n?

zoltankiricsi 2015.09.08. 13:26:38

@RTB: szia! én vagyok az! habár nem én írtam a legjobb cikkeket :) de jól esik, hogy így emlékszel, köszönöm :)

RTB 2015.09.08. 22:14:48

@zoltankiricsi: a témaválasztásaid, különösen a retroTV vonal, mindig tetszettek. Nagyon rossz volt, amikor elmentél a C:C-től. Baromi régen volt, úristen!

limbekcs 2018.08.16. 17:35:13

ez a máj dolog, ezzel kapcsolatban mondanak közben valami érdekeset: hogy az az élet forrása? (vagy valami ilyesmi - nettó magyar népmesei "szív" szerepben, ha már belsőségek... : )

(ugyanitt vigyázzunk, ha véletlenül jegesmedvehúson kellene áttelelnünk: a májától A vitamin mérgezést lehet kapni, nem vicc!... : )
süti beállítások módosítása