Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Homeland 3x02 - Uh... Oh... Ah...

2015. szeptember 07. 15:00 - AaannnaaA

A meghallgatás másnapján Carrie dühösen veri Saul otthonának ajtaját, de csak Mirát találja otthon, aki nem igazán érti miért van így kiborulva. Naná, hogy a tegnapi árulás miatt – úgy látszik Berensonéknak nem esett le mennyire alárúgtak hősnőnknek. Ezalatt a CIA épületébe csinos, fiatal, fejkendős (!) lány érkezik méghozzá jelvénnyel, eszerint ő is a szervezet tagja. Egy tárgyalóterembe tart, ahol épp Saul és Quinn mélázik azon, hogy utóbbi által a megölt bankár házából elhozott iratok + laptop között nem találtak semmi használhatót. Nos, a fiatal nő – Fara – azért érkezett, hogy ezen segítsen. A két férfi meglepődik a láttán, aztán némi kínos feszengés után Saul balra el, és Quinnre bízza az újonnan érkezett eligazítását. Gyorsan kiderül, hogy inkább újoncnak kellene neveznem, lévén csak pár napja dolgozik a cégnél.

Saul Dal Adal hívására távozott, gyorsan meg is találja kollégáját akinek szóvá teszi Fara fejkendőjét és fiatalságát. A választól nem lesz boldogabb: miután a robbantásban a banki szakértőik nagy része elhalálozott, a főnöknek pedig olyan ember kellett aki ért az átutalások vizsgálatához és beszél arabul is, Fara volt a legjobb a felhozatalban.

1.jpg

Ezután témát váltanak, Adal közli, hogy Carrie felhívott egy újságírót és el akarja mondani a saját sztoriját. Azt, hogy igenis tudták, hogy Brody terrorista, és korábban bombamellényben bejutott az alelnökkel közösen egy bunkerba úgy, hogy a nő mindenkinek szólt, hogy ez lesz, csak senki nem hallgatott rá. Saul szerint le kell állítani az újságírót, ám Adal úgy véli ezzel nem lesznek beljebb, mert akkor másik laphoz fog elmenni – ergo Carrie-t kell megállítaniuk, és ő meg is fogja tenni.

A nő valóban egy riporterrel ül szemben annak munkahelyén és diktafonba mondja a saját igazát: a CIA fejesei azért akarják őt lejáratni, hogy eltitkoljanak egy nagy hazugságot, ugyanis nem Nicholas Brody a langley-i merénylő. Mielőtt ezt kifejthetné és bemutathatná a bizonyítékait három rendőr jelenik meg a szerkesztőségben, merthogy a riporternő a felettesének megemlítette az interjút, az meg gondolom továbbadta a megfelelő embereknek az infót – a rendőrök ugyanis hősnőnkért jöttek. Nem letartóztatják, hanem pszichiátriai kezelésre viszik. Ó baszki!

2.jpg

A Brody-család nőtagjai eljöttek a Danát korábban kezelő intézménybe a pszichomókushoz, aki húsba vágó kérdéseket feszeget, mint pl. azt, hogy a kislány miért nem megy társaságba. Hát azért, mert eléggé népszerűtlen így, hogy az apja felrobbantotta a CIA-t és megölt rengeteg embert. A megbeszélés után Anyus épp a felvételi pultnál kér újabb időpontot, mikor Dana meglátja a közelben a fiút, akivel a közös telefonjuk van és akivel úgy nézem oda vannak egymásért. Némán annyit üzennek a másiknak, hogy „hiányzol”, aztán a lányt elrángatja az anyja.

Carrie kórházban végezte egy ágyhoz bilincselve (azta!), de a helyzethez képest rendben van, próbálja a hozzá érkező orvosnak elmagyarázni, hogy vette az adást, ezentúl nem óhajtja a maga igazát nyilvánosan hangoztatni. Nos, ezt egy ígérettel nem lehet megúszni, holnap meghallgatása lesz, ott a doki kíséretében jelenik majd meg. De nem, akárhogy kuncsorog is, haza addig sem mehet, merthogy nem szedi a gyógyszereit. Eléggé kiakad, ezt mégis honnan tudják? Végül kénytelen bevallani, hogy alternatív módon kezeli a betegségét, mert nem akar többé bogyókat szedni. Miért is? Mert akkor elsiklik dolgok felett, amik fontosak. Ezt ugye már az előző részben is mondta édesapjának. Mikor látja, hogy a doki furán néz rá az elképzelései miatt kéri, hogy hívja fel a testvérét, aki orvos és igazolni fogja, hogy nem zizzent.

3_1.jpg

3_2.jpg

A CIA egyik irodájában Fara a munkája eddigi eredményét osztja meg Saullal: nem talált semmi nyomot ami arra utalna, hogy a pénz (amivel a terrortámadást finanszírozták) Iránból jött. A főnöke rámorran – legközelebb akkor szóljon, ha talált. A lány nem igazán érti mit várnak tőle, ezért Saul elmagyarázza: azt akarja, találja meg, hogy a pénz Majid Javadihoz vezet. Mert szerintük ő finanszírozta a támadást a cég ellen.

Aztán a férfi felhergeli magát, és alaposan kiosztja Farát, miszerint ha már mindenáron viselni akarja a fejkendőjét, ami meglehetősen nagy tiszteletlenség az elhunyt amerikaiakkal szemben akik a kollégái lehettek volna, akkor az a minimum, hogy addig nem nyugszik, amíg talál valamilyen terhelő bizonyítékot a vélt bűnösök ellen. A lány remegő szájszéllel, könnyek között felveti, hogy szerepelnek a papírokon amcsi bankárok is, talán megkérdezhetnék őket. Saul bólint, holnap behozatom őket és kikérdezzük együtt.

4.jpg

Kora este Dana a kertben bambul maga elé, mikor anyja különböző kérdésekkel nyaggatja (éhes-e, vagy fázik), mire Chris rászól, hogy hagyja békén a nővérét. A kislány végül a szobájába vágtat, de ott sem bír magával mit kezdeni, ezért a fürdőszobába teszi át székhelyét, és némi mélázás után nekiáll teleereszteni a fürdőkádat.

A kórházba Quinn érkezik meglátogatni kolléganőjét, de ő nem igazán kíváncsi rá, hacsak nem viszi ki innen. Hát, azt nem lehet. De jó tanács az van, ha már erre jár: fejezze be a fecsegést, és legyen óvatos. A nő rögtön tudja honnan fúj a szél – Saul küldte, hogy a lelkére beszéljen, vagy ha kell, hát fenyegesse. Peter tagad, önszántából jött (szerintem is), mert aggódik érte, ám Carrie üvöltve küldi el. A zavarodott, és sértődött férfi végül távozik.

5_1.jpg

5_2.jpg

Egy idő után Jessica aggódni kezd a fürdőszobában lévő lánya miatt, ezért bekopog majd belép, és bár a kád tele van vízzel, a helyiség üres – Dana meglépett. Anyus ijedten szalad végig a házon, de csak a fiát találja itthon. A következő képeken mi látjuk hova jött: vissza az intézetbe, a sráchoz, akiért úgy odáig van. Közös telefonjukon jelez neki, mire a csávó felébred, az ablakhoz megy, és meglátja az udvaron a lányt.

Int neki, hogy menjen az egyik földszinti helyiség felé és maga is oda indul. Kicsit kommandóznia kell az üres folyosókon, nehogy a nevelők meglássák, de végül lejut a helyiségbe és némi trükközés után be tudja engedni a váratlan látogatót. Nagy' izgatottan ölelik meg egymást, tisztázzák, hogy minden oké, csak Dana zaklatott, aztán dugnak egyet.

6.jpg

Másnap reggel Carrie édesapja és testvére a hősnőnk által kért iratokat szedik össze a meghallgatásra, mikor csengetnek. Számomra nem túlzottan meglepő módon Saul jött látogatóba azért, hogy lebeszélje őket Carrie megsegítéséről. A családtagok tiltakoznak ám a férfi köti az ebet a karóhoz: beosztottja jobban tenné, ha nem szaladna az első szóra újságírókhoz. Erről persze a családtagok nem tudtak, így már más a gyerek fekvése. Saul tovább üti a vasat – a cég titoktartásra épül, ha ezt megszegi eljárás is indulhat ellene, jobb lenne, ha most meglapulna. Legjobb lenne ha eltűnne szem elől, akár a gyogyóban, akár máshol, és ehhez a szülők közreműködését kéri.

Ezalatt az intézetben a fiatalok ébredeznek (úgy nézem a mosókonyhában töltötték az éjszakát), ám reggeli kufircolásra már nincs módjuk, mert megérkeznek a biztonsági őrök.

7_1.jpg

7_2.jpg

A meghallgatás előtt Quinn beszélget Carrie orvosával, aztán a doki közli betegével, hogy Peter azért jött, hogy ha szükséges támogassa őt. Kolléganője a háta közepére sem kívánja, de némi rábeszélésre engedi, hogy maradjon. Most nem szenátusi bizottság előtt vagyunk, csupán egy zárt tárgyalóban döntenek a nő további sorsáról, orvosa a családi felügyeletet fogja javasolni. Az említettek meg is érkeznek, de nem a hősnőnk melletti bizonyítékokat hozták magukkal, csupán a gyógyszereit. Carrie döbbenten pislog, nem érti hirtelen miért gondolták meg magukat. Azért, mert a sajtónál akart titkos dolgokat kiteregetni, szóval valami rohadtul nem gömbölyű vele. Oké, és ezt honnan tudjátok? Sem testvére sem apja nem válaszol, zavart tekintetük mindent elmond – Saul keze van a dologban. A nő kiakad, most igazán támogatásra lenne szüksége a családjától, nem arra, hogy főnöke iránta színlelt aggódása miatt ellene forduljanak.

Ideje sem marad, hogy legyűrje feldúltságát, mert belép a bíró, hogy elkezdődjön a meghallgatás, ám ő pár másodpercnyi nyugodt ülés után zaklatottan felpattan és a kijárathoz rohan. Esélye sincs kijutni, az ajtó mellett várakozó ápoló azonnal lefogja és elvezeti, míg Quinn elkenődve bámul utána.

8.jpg

A CIA tárgyalótermében a seregnyi ügyvéddel körülvett bankárok kikérdezése folyik, Saul az orruk alá dörgöli, hogy a bankfelügyelet évekkel ezelőtt határozatban tiltotta meg nekik, hogy egy iráni bankkal üzleteljenek, mire a bizniszt valóban beszüntették, ám a bank egyéb vállalkozásaival zavartalanul folytatták. Miközben a szájkaraté tart csendben besétál Quinn és leül az egyik székre, de csak figyel a partvonalról, nem szól a témához.

Mikor bankárék csavaros jogászkodással hárítják a felelősséget a tiltott tranzakciókban Fara veszi át a szót, és vitriolos szavakkal osztja ki az okoskodókat: papírok hamisításával érik el, hogy rejtve maradjon, hogy terroristákat pénzelnek, mert ők leszarják mire megy a pénz csak a részük meglegyen. A vezető bankár feláll, és udvariasan elküldi a picsába Farát, majd az egész kompánia kisétál az ajtón Peter elgondolkodó tekintetétől kísérve.

9_1.jpg

9_2.jpg

Anyu megérkezett lányáért az intézetbe, veszekednek még addig is, míg az épületből a kocsiig eljutnak. Jessica iszonyúan aggódott gyermekéért, aki ezt pont leszarja, meg azt, hogy anyja szerint új pasija nem hozzávaló. Még hazaérve is vitáznak, Jessica a szobájába kullogó lánya után üvölti, hogy ő igenis figyel rá, mire a gyerek karon ragadja és a fürdőszobához vonszolja.

Ott előadja a lényeget: ő nem figyelmet akar, nem azért csinálta, hogy felfigyeljenek rá, hogy segítséget kérjen, hanem azért mert meg akart halni. De most már nem akar, mert boldog (mit tesz egy dugás, ugye?), élni szeretne, és mindezt a srácnak köszönheti, aki kifakadása közben végre nevet kap: Leo. És nem, nem őrült, mert az az apja volt, aki tönkretette az életüket és megölt rengeteg embert. Anyus elbőgi magát, de legalább megkönnyebbül, hogy gyereke kezd kijönni a gödörből.

10.jpg

Quinn besétál Saul irodájába, és megtudja tőle, hogy a bankárok azóta sem jelentkeztek, hogy segítőkészen átadják pénzmozgások bizonyítékait, inkább képviselőket uszítottak a cég vezetőjére, akik kiosztották, miszerint bankárok szorongatásával a bankrendszert fenyegeti. Berosálok! Ennél jobban nem másznak bele a témába, mert Peter igazából Carrie ügye miatt jött. Nem tetszik neki amit kolléganőjével tettek, mert igenis ők az okai amiért elvesztette a talajt a lába alól. Saul szerint nehéz idők járnak most rájuk, de ha ez az egész ügy oda fut ki, ahova reméli, akkor az minden áldozatot megér.

Hát, Quinn ezt rohadtul nem így látja, és már most szól, hogy ha ennek az ügynek vége, felmond. Főnöke előhozza a bankár fiának megölését azzal, hogy az csak egy hiba volt. Ez Peter szerint is így van, de a hibával majd ő megbirkózik, ám akkor sem tudja, hogy ezzel az egésszel ők mi a büdös retket csinálnak, milyen irányba haladnak. A két férfi erősen farkasszemet néz, aztán Quinn szó nélkül távozik. Ahogy én őt ismerem ez felért egy burkolt figyelmeztetéssel, miszerint főnöke egyre nagyobb kakába ássa bele magát eredmény nélkül, kollégái feláldozásával.

11_1.jpg

11_2.jpg

Bankárunk, aki a mai CIA-s megbeszélésen vitte a szót most egy étteremben kajál, illetve már végzett, és indulna elfele, mikor a bejáratnál faarcú alak állja útját, aki nem más, mint Peter. Halkan csak annyit közöl, hogy a héten már meghalt egy kollégája a fiával együtt, ami elég szörnyű eset volt, de remélhetőleg nem ismétlődik meg újra.

A pénzember itt rosál be komolyan, ám még látszólag tartja magát, és közli, hogy beszélgetőpartnere szíveskedjen az ügyvédjéhez fordulni, ha kérdései vannak hozzá. Quinn némileg morcosabban folytatja a társalgást és helyre teszi az ürgét. Két választása van: a) megadja a szükséges információt amire a cégnek szüksége van, b) folytatja az ügyvédjével takarózást, ez esetben elfogy az amúgy is kevés türelme amit az ilyen szar alakokra tartogat, és annak bezony nem lesz jó vége – ezzel távozik. Anyám borogass!

12.jpg

Másnap Fara a hirtelen közlékennyé vált bankároktól kapott adatokat dolgozza fel, és jelenti főnökének, hogy megvan amit kerestek. A bank tényleg bizniszelt Iránnal, a merénylet előtt megnőtt a tranzakciók száma. A kedvezményezettek között Abu Nazir több embere fellelhető, de a pénz forrását még nem tudták teljesen beazonosítani, egyelőre csak annyit, hogy Iránból jött; azon belül a kormány tappancsa is benne lehet.

Azt is észrevette, hogy az összegek negyede nyom nélkül eltűnt – nem a bankárok csípték le, és nem jutott el a célállomásra sem. Saul gyanítja, hogy ez lesz a dolog nyitja (45 milláról van szó), és utasítja beosztottját, hogy feküdjön rá az ismeretlen helyre távozott lóvé ügyére, plusz mindez maradjon kettejük között. Oké.

13.jpg

Dana egymaga ücsörög házuk garázsában, régi családi fotókat nézeget. Aztán kutakodik kicsit, és váratlanul apja imaszőnyege kerül a kezébe. Meg sem lepődöm, mikor a földre teríti, óvatosan rátelepszik, majd teljes átéléssel elgömbölyödik rajta . A történtek ellenére rettenetesen hiányzik neki az apja, ez egyértelmű.

14.jpg

Carrie ismét ott van, ahol az első évad zárásakor: kórház, ágyhoz kötözés, kényszerkezelés, leszedálás. Később Saul érkezik hozzá látogatóba, bár ő nincs éppen szalonképes állapotban – rezignáltan bámulja a tévét a kórház társalgójában. Mikor a férfi mellé térdel, hogy elnézést kérjen, alig mozgó szájjal, kásás hangon ennyit motyog válaszul: bazd meg, Saul

Címkék: Homeland
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2015.09.11. 08:23:26

Remélem, Saulnak tényleg van terve és az be is válik, mert amit Carrievel művelnek, az már nagyon ajaj.

Amúgy meg szemét bankárok! Quinn kőkemény, jól betojtak tőle.

Továbbra is kíváncsi vagyok, hol lapul Brody. Már kezd hiányozni.
süti beállítások módosítása