Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hajsza 1X03 – Jéghideg nyugalom

2015. szeptember 07. 09:00 - Bruti

Spectorral nyitunk, ahogy a lánya szobájában lévő rejtekhelyről kotorja elő a dolgait, de nem veszi észre, hogy a kislánya őt figyeli. Valamilyen naplót vezet, bár inkább csak filozofálgat benne. Gibson és Burns az irodában vannak, mikor a férfit elhívják egy lelőtt rendőrhöz. Megérkezik Ferrington járőr, Gibson megnyugtatja, hogy, nincs vád ellenük, a meggyilkolt nő nem tett feljelentést, mást nem tehettek. Cserébe Ferrington szól, hogy Olson nyomozó volt, akit lelőttek az éjjel.

vlcsnap-00001_1.jpg

Burns már a helyszínen van, de egyelőre sokat nem tud meg, így ugrunk Spectorékhoz, aki a gyerekekkel reggelizik. Majd haladunk tovább Aaron Monroehoz, akinél kis baleset történt a bulin, ugyanis az egyik német üzletember nem bírt magával és megvert egy prostit. Breedlove nyomozó próbálja helyrehozni a szitut, segítségül hívja Olsont, de a telefont a főnöke veszi fel. Azonnal leteszi, és széttöri a kártyát. Rövid telefonálgatás után megtudja, hogy Olsont lelőtték. A bulinak hivatalosan is vége, a prostikat és a németeket eltüntetik. Gibson szól Ferringtonnak, hogy kell neki egy személyi asszisztens, a csaj pedig rábólint. Megkezdődik az eligazítás: bejelenti, hogy a három nő halála összefügg, tehát sorozatgyilkosságról van szó. Annyit sejtenek a fickóról, hogy van esete, harmincas barna nőket gyilkol, ismeri az áldozatait, de azok nem ismerik őt, és a gyilkosság előtt betör a lakásukba. Azt viszont még nem tudják, mi alapján választ.

vlcsnap-00002_1.jpg

Spector új áldozat után kutat. Már ismerős a lány, mert az ő flepnijét lopta el a bárban, de most a lakása környékét térképezi fel. Mikor végez, indul vissza a kocsijához, de néhány kemény belfasti beleköt. Azzal menti ki magát, hogy ő James Tyler gyászterepautája és eltévedt. A fickók ismerik Jimmyt, így útbaigazítják. Viszont folyamatosan figyelik, így kénytelen bemenni Tylerékhoz. Csak a feleségét találja otthon és mivel a nő nem ment el a tegnapi terápiára, megkérdi segíthet-e valamiben. A nő behívja és a fia haláláról beszélgetnek.
Gibsonén sajtótájékoztatót tartanak, de előtte elmondja Burnsnek, hogy lefeküdt Olson nyomozóval. A férfi elkezd replikázni, hogy volt képes egy nős rendőrrel lefeküdni, de hamar kiderül, hogy már Burns (aki szintén nős) is megfordult Stella ágyában, így nem annyira hiteles tőle a kifakadás. Átveszik a sajtóssal, hogy mi mehet ki a hírekbe és mi nem, mert minden szavuknak jelentősége lesz később.

vlcsnap-00003_1.jpg

Spector és családja a felesége szüleinél vendégeskednek, míg Gibsonék sajtótájékoztatót tartanak. Elmondják, hogy összekötötték a három ügyet, így már sorozatgyilkos után nyomoznak. Záporoznak a kérdések, az egyik újságíró szóvá teszi, hogy láttak egy rendőr kocsit az utolsó gyilkosság helyszínén, annak időpontjában. Ettől Burns megint idegbeteg lesz és elviharzik. Ugrunk Spectorra, aki elkérte apósától az új quadját és a lányával tesz egy kört a közelben. Talál egy elhagyott házat, amit alaposabban szemügyre vesz, míg a lánya kintről kiabál, hogy most már induljanak. De Pault ez láthatólag nem hatja meg, a rejtekhellyel van elfoglalva. Este a családja a nagyszülőknél marad, ő visszaindul a városba. Hazaérve megnézi a délutáni sajtótájékoztatót és alaposan szemügyre veszi Gibsont, majd visszaindul a délután felfedezett házba és valami kirakati babát hurcol az emeletre.

vlcsnap-00004_1.jpg

Sally a szülei házában kiáltásokra ébred. A kislánya az, akinek folyamatosan rémálmai vannak. A nagyanyja furcsállja, hogy éjjel is rajta van a nyaklánc, amit az apjától kapott, de a gyerek imádja, így mindig viseli. Az anyja kérdezgeti a gyereket, hogy mitől riadt fel, amire azt a választ kapja, hogy egy pucér nőtől, aki a padlásukon van bezárva.
Közben úgy néz ki, hogy Spectornak ez a ház lesz az új rejtekhelye. Felöltözteti a próbababát, parókát és harisnyát ad rá, hogy kiélhesse beteges vágyait, de ekkor elkap egy rádióműsort, amiben közlik, hogy az utolsó áldozat terhes volt. Ez meglehetősen felzaklatja az eddig kimért, hideg Pault. Előveszi a naplóját és feldúltan kitépi az áldozatról szóló lapokat.
Reggel, míg Gibson a szokásos hosszait rója a medencében, James Tyler meglátogatja gyilkosunkat. Egy törölközőben nyit ajtót, és bár Jimmy komolyan fenyegeti, a riadalom legkisebb jele se látszik Paulon. Ez meg is zavarja az Észak-ír rosszfiút, így némi szájkarate után odébb áll.

vlcsnap-00005_1.jpg

Gibson ellátogat Smith profhoz, látszólag a Sarah Kay gyilkosság ügyében, de hamar rátér James Olsonra. A prof megmutatja neki a felvételeket, amin jól látszik, hogy hét lövést kapott a testbe, hármat a fejbe. Elég biztosra ment a gyilkos. A jégkirálynőnk, kissé kiesik a szerepéből, látszik, hogy nagyon feldúlták a történtek, ezért inkább a lőpályán vezeti le a feszültséget. A rendőrségen már izzanak a vonalak, mindenki bejelentéseket tesz a lehetséges tettesről, Gibsont pedig Eastwood felügyelő várja, aki Olson őrmester felettese volt. Érdeklődik, hogy mi volt Olson éjszakai látogatásának célja, mire Stella a legnagyobb lelki nyugalommal elmondja, hogy a szex. Eastwood ezen kissé fennakad, de a nő helyre teszi: általában a férfiak kapják el a nőket, de néha ez fordítva történik. No de, irány a meló: elkezdik megalkotni az elkövető profilját. Gibson biztos benne, hogy nagyon erős, jó kondiban lévő fiatal férfi az elkövető, mert Sarah Kay-t úgy hurcolta oda-vissza a lakásban, mint egy plüssbabát. Ezen kívül aprólékos, figyel a részletekre, tehát vagy járatos a kriminológiában, vagy csak meglehetősen intelligens. Ennek ellenére nem túl képzett, valószínűleg sikertelen ember, ezért vadászik vele egyidős értelmiségiekre.
Amíg Gibson és csapata Spectort elemzi, ő már a következő kiszemeltjénél jár. Bemászik az épületbe és minden félelem nélkül, magabiztosan jár-kell a lakásban, néha méterekre a nőtől. Elvesz apró dolgokat és egy fényképet, majd távozik. Hazaérve nyit egy új oldalt a naplójában, amire nagybetűkkel felírja a nő nevét: Annie.

vlcsnap-00007_2.jpg

 

Címkék: Hajsza
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása