Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 5x09 - Reunion

2015. szeptember 03. 10:00 - Szencsike

Bennel kezdünk, aki egy jeges vízzel teli kádban fekszik. Lélegzik szerencsére, ez a feladat valami meditálós dolog, mert a srác kiugrik a vízből és egy táblához rohan, amin pár infó már szerepel. A srác azért csinálja ezt, hogy visszaemlékezzen mindarra, amit az espheni gyülin hallott, Tom, Anne és Weaver kíváncsiak az infókra. Annyi már biztos, hogy az a nagyon erős, nagyon félelmetes lény, akit a múlt heti részben emlegetett, az maga az espheni Királynő volt, tehát ők bedobták az ászukat a végső leszámolásra. A srác újból használná a komm. eszközt, mert másképp nem tudnak még több infót szerezni. Ezzel viszont az a baj, hogy Bennek újra bele kell feküdni a jeges vízbe, hogy eszébe jussanak a dolgok, ám ezt se Anne, se Weaver nem engedi, lehet a tüskéi miatt szupererős, de attól még kihűlhet. Tom Ben mellett áll, neki a Királynő holléte kell, ez 2:2 jelenleg, a gyerek meg fogja magát, rátenyerel az eszközre, lát is valamit, de a felnőttek elrántják onnan.

1.png

Később, a tanácsteremben már a végső csapásra készülnek, Ding egyre több milíciával tud kommunikálni, akikkel egyesíthetik az erejüket. A legfőbb célpont ez a Királynő lenne, de mivel Ben nem tudta megmondani hol van, így még a terv ezen része nincs kidolgozva. Tom is már azon van, hogy ezt a komm. eszközt tegyék tönkre, már Bent sem akarja a közelében látni, Weaver az elpusztítására szavaz. Dingnek jó híre van, talált egy titkosítható csatornát, 42 Mason milícia várja az utasításokat. Tom beszélni kezd a csapatokhoz, Washingtonba rendeli őket, álljanak készen, mert amit megtámadni készülnek, az felülmúlja az eddigieket is. Nincs azzal se gond, ha félnek, csak ne kételkedjenek abban, amit tenni készülnek. A vonal másik végéről üdvrivalgás hallatszik. Kint már javában zajlik a pakolás, Matty egy hordót cipel, majd rákiabál Tomra, hogy mire vár még, mindjárt csatába mennek! Ez a Matty viszont nem a hordócipelő Matty, szóval Ál-Rebecca szórakozik megint Tommal, aki egy kis beszélgetésre hívja őt.

2.png

A betegszobában a lábadozó Ben fűzi Maggie-t, hogy beszéljen a felnőttek fejével, hadd használja megint a komm. eszközt. A lány kételkedik, Ben nem legyőzhetetlen, ezt sose feledje, de a sápadt srác segíteni akar. Minden egyes kis ilyen utazással még többet tud meg, mint korábban. Valamiért az esphenik a Nazca-vonalakkal foglalkoznak, de ez Maggie szerint nem fontos, még a Volmok sem tudtak meg erről semmit. Ben hajthatatlan, neki ez a küldetés a legfontosabb. Tom kiért a partra, nincs ott senki, hiába kiabál Ál-Rebeccának. Váratlanul egy űrhajó emelkedik ki a vízből, majd Tom mellett ott áll pár pillanatra az igazi alakjában Ál-Rebecca, majd újból a nő alakjára vált. Az űrhajó kiemeli a vízből azt a gépet, amivel Tom és Lexie repült, és Ál-Rebecca hajlandó beszélni. A dorniya minden életforma értékét felméri, és csak ezután dönti el, hogy használja-e valamire azt a létformát. Tud a Királynőről, aki csak akkor lép színre, ha a győzelem tuti biztos. Ál-Rebecca teljes népe kipusztult, ő az utolsó a dorniya fajból és feltett szándéka, hogy elpusztítja az esphenit. Az űrhajóból ledobnak egy kis eszközt, ez lesz Tom végső fegyvere. A Királynő jelenléte új utakat nyitott meg, ezzel a kis eszközzel Tom elpusztíthat minden esphenit, aki csak a bolygón van. Tom találja meg a Királynőt, ez a legfontosabb feladata, de elsőként próbáljon meg bízni Ál-Rebeccában, mert végig ott lesz és segít neki. Tom begyalogol a vízbe, kiemeli a kis kapszulát, amiben ilyen fura féregszerűségek úszkálnak.

Matty csajozni próbál, Evelynnel, a kis barátnőjével fecserészik, majd jön Maggie, aki bocsánatot kér a legkisebb Masontól, hogy így belenyúlt a családi békébe. Lépjünk tovább, a tanácsteremben Ding befogja egy zaklatott nő adását, aki épp komolyabb Fürgetámadás kellős közepén van, alig pár mondatot tudnak váltani, mire az adás megszakad. Maggie és Matty az erdőben járőröznek, csupa általános fecsegés az utolsó nagy csatáról, de valamilyen nyöszörgést hallanak. Matty a hang irányába rohan, és egy fa tövében egy barna hajú lányka fekszik. Lexie! Bizony, a Csodakislány él és nem mondom, hogy virul, mert elég cudarul néz ki, de él! Maggie nagyon bizalmatlan, elzavarja tőle Mattyt, hogy lelőhesse a lányt, túl sok van a rovásán. Lexie könyörög neki, Matty pedig fellázad. Nehogy már Maggie döntsön egyetlen húga sorsáról, el kell vinni a bázisra! Milyen mázli, hogy mire visszaértek a teljes 2. Mass és a 14. Virgina minden tagja ott van, Weaver kapásból letéglázza a lányt, olyan lehet, mint Marshall. Anne sem tudja hova tenni a lánya felbukkanását, de Tomot meg kell várni a döntéssel. Anne szíve összeszorul, Weaver „csak” a börtönbe küldi a lányt, 4 fős fegyveres kísérettel és csuklyával a fején.

6.png

Anne teljesen kikészült, az egyetlen lánya visszatért, aki lehet, hogy kém vagy más szörnyeteg, fene tudja mi, de mégis itt van. Weaver jól emlékszik Katie Marshallra, ő nagyon jó figyelmeztetés volt: egy hasonmás, aki képes elhitetni, hogy minden rendben van, mígnem hátba döfi. Anne legyen erős, bármi is most Lexie, nem szabad, hogy a végső csapás előtt bármiben is befolyásolja Anne-t és a többieket. Anne lemegy a börtönbe, erőt vesz magán és megmondja Lexie-nek, ő biztos, hogy nem a lánya. Tom is visszatért a bázisra, lenne neki is mondanivalója, de a Lexie itt van kártya mindent üt. Tom már a lányával cseveghet a börtönben, így legalább Lexie elmesélheti mi is történt vele. A lány ugye egyedül maradt az erőműnél, de a nagy robbanás csak nem akart eljönni. Ő Anne-t látta maga előtt, aki jó anyukaként nyugtatta a lányát, hogy minden rendben lesz, a robbanást már ketten nézték végig. Valami kihúzta őt a hajóból, aztán a vízben volt, majd partot ért. Tomnak eszébe juthatott a saját kalandja, mert őt ehhez hasonlóan mentették meg. A gyenge pillanat múlva a kihallgatás újra folytatódik, a lány meséljen az esphenikről. A lány úgy érti, hogy a képességeiről meséljen, de Tomnak most csak az emlékei kellenek. Így a lány mesél egy hatalmasságról (=Királynő) és szinte frászt kap, mikor megtudja, hogy egy Királynő már a Földön van. Ez pedig már az igazi megszállást jelenti.

7.png

Tom jelent Anne-nek és Weavernek, Tom tudja, hogy a lánya igazat mond, hisz ő is ezeket élte át, és most, hogy mástól is hallja, már kevésbé érzi őrültnek magát. Anne és Weaver még mindig hitetlenek, ha Katie Marshall volt egy tökéletes másolat, milyen lehet Lexie? Mi van, ha a lányt is a dorniya mentette meg?  Mi van, ha Ál-Rebecca azért küldte ide Lexie-t, hogy segítsen Tomnak? Tom előkapja a kapszulát, így most ő is mesélhet a parti kalandról. Használják fel Lexie-t arra, hogy elpusztítsák a Királynőt és a többi esphenit. Vagyis akkor meg kell a lányt menteni, hogy megint meghaljon, ám ebből Anne nem kér. Egyszer már elvesztette a lányát, másodszor már nem fogja. Anne el, Weaver még kételkedik, Tom pedig kijelenti, hogy az ügynek eleve számtalan buktatója van, de talán most kaptak egy mentőövet. A laborban Anne és Tom a kapszulát vizsgálgatja, a dokinéni addig bökdösi az eszközt, amíg ki nem robban belőle valami lötty, de sem ő, sem pedig a kapszula nem sérült meg. Tom és Weaver kibeszélik a kapszulát, a derék ezredes szerint őrültség olyan valamivel próbálkozni, ami még a periódusos rendszerben sincsen benne. Egy váratlan meglepiként Marty jelentkezik náluk, ismeri a periódusos rendszert, sörfőzdében dolgozott, mint valami mérnökféle/kutató (taste engineer eredetiben, az ételek, innivalók ízeinek a kreálói), de biokémikusként tudja, mit keressen.

8.png

A börtönben Ben visz egy kis kötszert Lexie-nek, Tom küldi neki. Szegény lány, az anyja még most sem akar vele törődni, pedig ő az orvos. A nagytesó sem tud mit kezdeni a lánnyal, de legalább megpróbál beszélgetni vele. Lexie már érzi, hogy vannak emberi korlátai, Ben aki még mindig sápadt a komm. eszközös kaland miatt, már el is felejtette milyen emberinek lenni. Azt pedig tudja, hogy baromira rossz érzés, hogy Lexie itt van. Egyrészt bocsánatot kérne tőle, mert nem ment el vele a Holdra, másrészt pedig attól fél, hogy csak egy újabb fenyegetés… Az ebédlőben Hal is a húgáról beszél Isabelle-nek, ő meg sem akar próbálni Lexie-vel beszélni, mert Marshall százados példája elég ütős volt. Ha viszont kiderül, hogy Lexie tényleg az ő kishúga, elsőként kér bocsánatot tőle. Mivel ezt a szövegelést Matty is hallotta, a kissrác megfordítja a dolgot. Ha az apjuk lett volna ott, akkor vajon Hal ott hagyta volna? Erre már Hal sem tud mit mondani, úgy látszik egyedül Matty mutat bármilyen lojalitást Lexie felé.

9.png

A laborban lesújtóak az eredmények, olyan értelemben, hogy az féregszerű valami már a második patkányt ölte meg, gyakorlatilag másodpercek alatt. Valamilyen mérget ürít ki magából, ez pedig azonnali halált okoz. Anne és Marty is túl veszélyesnek ítélik, mi van, ha az esphenik után akár az embereket is kinyírhatják ezzel? Tom erről nem tudott, Anne tovább erősködik, a dorniya a saját kiirtását akarja megbosszulni, mit érdekli őket, hogy esetleg egy másik faj is eltűnik… Bubi érdekes módon a dorniya mellett áll, ők talán erre nem is gondoltak, hogy másra is veszélyes lehet. Akkor úgy kell az anyagot módosítani, hogy csak az esphenikre hasson és emberre ne. Weaver épp a pakolást irányítja, mikor Tom megérkezik. Ő még mindig Lexie-t javasolja backup tervként, ám Weaver még mindig hitetlen. Ding is jelentkezik, megérkezett egy dél-carolinai csapat, kint várnak. Ez a dél-carolinai csapat első látásra egy megtizedelt, harcokban megfáradt társaságnak tűnik, ám valójában az ő személyükben megérkezett Őrült Pope és a lázadó csapata. Azonnali tűzpárbaj kezdődik, a statiszta katonák, akiket golyóálló mellény véd, hullanak, mint a legyek, míg Pope és csapata nulla védelemmel vígan beszambázott a bázisra.

Amikor épp nem lövöldöznek egymásra, Pope szavakkal üti Tomot, a lényeg annyi, mint korábban is: Tom Mason az emberiség kiirtója. Anthony meglátja a kirohanó Anne-t, lelövi a társul kapott statisztáját, majd Anne-t hurcolja arrébb, ám egy másik statiszta Anthonyt lövi vállon. A srác még él, szerencsére a statiszta is, így közösen mehetnek a fedezékbe. Tomnak megszületett a terv, Pope fedezéke mellett ott van két teli benzines hordó, azokra kell lőni, amik fel is robbannak és berobbantották a teljes fedezéket. Remélem, hogy ennyiben ki is merült a Pope-lezárás, bár kaphatott volna másféle búcsúzást, nem csak egy ilyen olcsójános robbanásban meghal és kész. Este, Wolf és Hal söröznek a tábortűz mellett, jelentik is az érkező Tomnak, hogy Anthony és a túlélők épp Anne felügyelete mellett lábadoznak. Tom csalódott magában, régen jó emberismerő volt, mivel Anthony és Pope is a 2. Mass hasznos tagjai voltak, de csak voltak ugye, most meg nem tud dönteni Lexie-ről sem. Hal is nagyon szeretné azt hinni, hogy visszakapta a húgát, de lehet nem ő van a börtönben.

Ben, úgy látszik, a srác nem adja fel, megmártózik a jeges vízben a tiltás ellenére és lehet megvan az eredmény. A táblára az „óriás lábánál” szöveget vési fel, vajon mit jelent? A laborban most jobb a hangulat, a kísérleti patkány még él, vagyis úgy látszik kitalálták, milyen ellenszert kell használni, ha a dorniya vírus emberre támadna. A börtönben Lexie a hiszti-kártyát dobta be, ha ő nem lett volna, most senki nem lenne itt szöveget mondogatja az apjának. Tom kiküldi az őröket, majd jöhet a kaptunk egy második esélyt az életre című előadás. Ben, valami olyan eszközt aggat magára, ami egy kis áramütéssel sújtja, úgy hiszem ezzel akadályozza meg a srác, hogy túl sokáig maradjon a komm. eszköz befolyása alatt. Újra belép a közös espheni tudatba, és lehet most sikerrel jár a Királynő keresésben. Labor, újabb siker, újabb élő patkány, viszont Bubi felteszi a főnyereményt érő kérdést: a módosított dorniya vírus ugyanúgy megöli a Királynőt, igaz? Nehéz kérdés, ugye Anne? Viszont a reszkető, ingatag Ben rongyol be hozzájuk, az apjáról van szó!

16.png

A börtönben Lexie kezd megtörni Tom vallatása alatt, azt is elmeséli, hogy az esphenik már korábban jártak a Földön, vagyis a Nazca-vonalak rejtélye megoldódott. A lány már csak nyüszög, az anyját akarja, majd berántja Tomot a cellájába és fojtogatni kezdi. Szerencsére a katonák, Anne, Weaver és Ben is jókor érkeznek, Bennél van a dorniya méreg, hozzávágja Lexie-hez, a féregszerű izék megtámadják, Lexie összeesik, még annyit elnyöszörög Tomra nézve, hogy figyelünk, majd elég a teste. Hát, tényleg csak egy mutáns volt, kár érte, így a végére szépen nézett volna ki egy családegyesítés. Ben még elnyöszörgi, hogy hallotta a Hadurakat, Tomot keresi mindenki…

Másnap, Tom még mindig az események hatása alatt áll, Weavertől kap néhány bátorító szót. A tanácsteremben az óriás lábánál kifejezést elemzik, mert Ben szerint ez a Hadurak indulási parancsa lehet. Tom, mint történész már sejti hol lehetnek, az Abraham Lincoln emlékmű lesz a támadás helyszíne. Az orvosiban Anne szótlanul cserél kötést Anthonyn, aki szerintem kétszer is megbánta, hogy Őrült Pope-ot választotta. A srác a belépő Weavertől is bocsánatot kér, a tékozló fiú szeretne visszatérni, de ha nem jöhet haza, azt is megérti, jogos lenne. Weaver nem sok jót jósol neki felkötött karral kint, így maradhat, még fegyvert nem kap, lesz mellette valaki, ha jól viselkedik, akkor saját csapatot is vezethet. A reggeli nagy pakolás közepette a család is lerendezheti Lexie-t, Anne nem tudta, hogy igaza volt a lánnyal kapcsolatban, hogy tényleg nem a lánya, csak reménykedett az ellenkezőjében, Matty pedig sajnálja, hogy miatta lett ekkora baj. Tom megnyugtatja a srácot, sok kirakódarab a helyére került, mert itt volt a mutáns-Lexi. Közben felrobbantják az eszközt, ha jeladó, akkor már senki sem követi tovább az ellenség részéről. Tom leadja az infókat a többi milíciának, megvan a célpont, ám a mondat közepén elakad a hangja. DarázsFürgék közelednek feléjük, nagyon sok DarázsFürge tart a bázis felé.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása