Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sharknado – Cápavihar (2/2)

2015. augusztus 26. 12:00 - Gabba

Az egyik híd alatt elakadt iskolabuszt vesznek észre, Fin fékez, az empatikus April viszont követeli, hogy menjenek tovább. Finben azonban ismét beindul a világmegmentő mirigy, hátha gyerekek vannak benne, tesz éles elmére valló észrevételt, hiszen iskolabuszban a legritkább esetben szállítanak pl. vecsési savanyú káposztát. Többet törődsz másokkal, mint a saját családoddal, puffog tovább az empatikus April, de Fin oda se figyel. Leparkol a hídon, innen felülről jól látszik, hogy a busz körül éhes cápák köröznek. A buszsofőr eközben próbálja nyugtatni a gyerekeket, idebent biztonságban vagyunk, mantrázza, de látszik rajta, hogy maga sem hiszi, amit mond.

shark1_17.JPG

A mindennel ellátott furgonban természetesen van hegymászófelszerelés is, Fin kifeszíti a kötelet, magára köti a hevedert, vadásztőrt szúr az övébe és már ereszkedik is lefelé, óvatosan!, kiált utána Nova. Fin udvariasan bekopog a hátsó ajtón, a sofőr megkönnyebbülten engedi be az egyszemélyes felmentő sereget. A hevederbe ültetett gyerekeket Baz egyesével felhúzza, a kissé túlsúlyos sofőr marad utolsónak, aggódik is, hogy őt kibírja-e a kötél. Kezében poroltóval (!) topog egy ideig, utálom a cápákat, wyomingi vagyok és színész akartam lenni, motyorássza, miközben Fin ráerősíti a hevedert. Ekkor egy cápa ugrik fel a tetőre, de Fin sikeresen lerugdossa.

shark1_18.JPG

Baz húzza a csávót, aki rémülten kiabál közben: Tériszonyom van, semmi kedvezmény, és az a sok üvöltő gyerek!, sorolja hangosan közalkalmazotti sérelmeit, de végül szerencsésen felér a hídra. Finnek nem kell segítség, ő nekilát felmászni a kötélen, ilyenkor szokott az történni, hogy szakadozni kezd a kötél, persze most sincs másképp. De ha ettől nem izgulnánk eléggé, az egyik cápa Fin után ugrik és ráharap az ellenkötél végére. Vigyázz a lábadra!, érkezik a segítő figyelmeztetés a nők részéről odafentről, a kötél közben tovább szakad, óvatosan!, gyorsabban!, jön felülről a sok jó tanács. Fin végül a vadászkéssel elvágja a másik kötelet, elég sokára jutott eszébe ez a megoldás, a cápa visszaesik a vízbe, Fin szerencsésen felér, Nova átkarolja, April szúrós szemmel nézi őket.

shark1_19.JPG

shark1_19_1.JPG

Kiérnek a tűzoltók és elszállítják a gyerekcsoportot, az idő is tisztul, csak nem vége a viharnak? De nem ám, mert pillanatok alatt újabb felhők képződnek, a feltámadó szél kezdi letépkedni az ismert Hollywood feliratot a domboldalról. Le a földre!, ordít Fin, a leszaggatott betűk sorra elhúznak felettük, mint Kassáknál a nikkel szamovár. A veszély elmúltával a sofőr megkönnyebbülten röhögni kezd, anyám mindig azt mondta, Hollywoodban fogok meghalni, mondja Finnek. Végszóra az égből lezuhan egy hullámlemez és agyoncsapja a sofőrt, igaza lett a kedves mamának. Amúgy részvétünk.

shark1_20.JPG

A csapat visszaszáll a furgonba, de a motor megszívta magát benzinnel, Baz nekilát szerelni, közben Fin látja, hogy három légtölcsér közelít a város felé, tengervíz és cápák vannak benne. Baz elkészül a javítással, Nova indít és haladnak kifelé a városból, ám egyszer csak a tetőről dobogó hangot hallanak. Rájuk esett egy cápa, ami beharapja a tetőt, Fin a baseball ütővel csapkodni kezdi, nem sok eredménnyel.

shark1_21.JPG

A problémát ismét Nova oldja meg, aki vezetés közben félkézzel lelövi a jószágot a tetőről. A kocsi váratlanul leáll, megint túlszívta magát a motor, a benzinvezeték is szivárog, mindenki kiszáll és rohanni kezd, ekkor a kocsi felrobban, bár a közelben sehol egy szikra, de nehogy már pont ezen akadjunk fenn, egy újabb klisé kipipálva és passz.

shark1_21_1.JPG

Bemennek egy Nemzeti Italboltba telefonálni, de a vonalak beáztak. Clau és Nova vásárol pár dolgot, a lány közben lazán odaszól Novának: Apa téged is el fog hagyni, mint anyát meg engem. Itt is szól a híradó, Joni Waves kisasszony (nem y-nal) tájékoztat, milyen utak vannak lezárva, közben a tulaj előadja elméletét Finnek: szerinte mindez a kormány műve, tudják mit veszünk, eszünk, mikor szarunk, buzerálják az időjárást is, de a cápák miatt le a kalappal, erre azért még én sem számítottam, teszi hozzá.

shark1_22.JPG

Kéne egy kocsi, szerencsére az utca túloldalán van egy autókölcsönző, ahonnan meglovasítanak egy Hummert. Baz vezet és igyekszik még az útlezárás előtt átjutni, de elkésnek vele, a rendőrök már állítják fel a kordonokat. Baz nem szarozik és gázt ad, ne bazz!, szól rá April, de a csávó csak röhög. Rendőrök veszik üldözőbe őket, Baz persze nem áll meg a felszólításra, sőt gyorsít, Fin meg megnyomja a nitró gyorsító gombot. Kapaszkodjatok a bugyitokba!, szól hátra a csajoknak, a manőver beválik, sikerül lerázni a rendőröket.

shark1_23.JPG

A repülőiskola a Van Nuys reptér mellett működik, a csapat ide igyekszik, útközben elhaladnak egy öregek otthona mellett. Miért van nyugdíjasotthon a reptér mellett?, teszi fel a kínzó kérdést Nova. Mert az öregek úgyis süketek, jön a válasz az ugyancsak empatikus Clautól, anyja lánya, le se tagadhatná. A reptérnél leparkolnak, az egész környéken sehol egy ember, ráadásul újabb tornádó közelít, pörögnek benne a cápák ezerrel. Ideje elhagyni Kansast, jegyzi meg Baz az Ózra utalva, na tessék, még egy túlművelt csávó. A csapat szétszóródva indul Matt keresésére, végül Nova bukkan rá és társaira, egy kis beugróban megbújva. Keresni kéne valami biztonságos helyet, mert itt nincs tornádópince, mint Emily néni és Henry bácsi házában. Matt egyik csoporttársa eközben a terem közepén ácsorog, de nem sokáig, mert a forgószél betöri a tetőablakot és kiszippantja a lányt, yay.

shark1_24.JPG

Nincs már idő búvóhelyet keresni, mindenki bepréselődik a kis beugróba, a hullámlemez ajtót magukra csukják, a fejekre felkerülnek a csuklyák. A tornádó lecsap, sorra amortizálja le a kifutón dekkoló kisgépeket és a főépület nyílászáróit, Fin belülről keményen tartja a lemezajtót, sikerrel. A vihar elvonul, de kinézve látják, hogy a területen három tornádó is mozog, gyorsan el kéne innen húzni, de mivel? Az egyetlen épen maradt helikopter elég rozogának tűnik, ráadásul a cápák ellen komolyabb fegyverek kellenek, mint a szerteszét található csavarkulcs, feszítővas, pajszer és társai. Matt szerint a szomszéd boltban van minden, de az ajtó zárva, Nova előrelép: Nálam van a kulcs, mondja és szétlövi a zárat.

shark1_25.JPG

Odabent Fin örömmel fedez fel néhány láncfűrészt, Matt és Nova propángázzal töltött palackokat talál és máris kész a megoldás minden bajra. Mivel tornádó ott keletkezik, ahol a hideg és a meleg levegő találkozik, csak el kell repülni a helikopival a légtölcsér széléhez és belebombázni a tornádóba a palackokat. A robbanás kiegyenlíti a hőkülönbséget és a tornádó megszűnik, magyaráz lelkesen Baz. Matt máris jelentkezik, majd ő repül a géppel, a jó édes anyja persze ellenzi, de a srác örökölte apja világmegmentő mirigyét és már készül is a felszállásra.

shark1_26.JPG

Clau ezt a pillanatot választja ki, hogy levágjon némi hisztit, Matt mindig fontosabb volt nektek, mint én, mert én lány vagyok, vágja apja fejéhez. (Ez most hogy jön ide, nem értem, de ezzel nyilván nem vagyok egyedül.) Fin próbál tiltakozni a vád ellen, de először érted mentem, ezt ne feledd, emlékezteti a kis HP-t. (Mert te voltál közelebb, fejezem be magamban a mondatot.)

shark1_27.JPG

Pakolás közben Matt észreveszi Nova lábán a sebhelyet és rákérdez, a csaj neki is terel, leszedettem egy tetkót, magyarázza. Matt persze nem hiszi, Nova végül beadja a derekát és jöhet némi lírázás, aminek során megtudjuk, hogy gyerekkorában nagyapjával és annak barátaival hajókázni volt, de a hajó elsüllyedt, a jó granddaddy viszont megmentette őtet úgy, hogy beültette a mentőcsónakba. Sajnos mindenki más meghalt, mert cápák támadtak rájuk, miközben a vízben voltak, de a kis Novát (akinek nem is ez a valódi neve amúgy) két nappal később megtalálta a parti őrség. Azóta gyűlölöm a cápákat, zárja a vallomást a csaj.

shark1_27_1.JPG

Baz eközben elkészül saját bombájával, ha jól látom, egy testesebb gázpalackra rászigszalagozott valami petárdát, ez lesz a tartalék fegyver, ha Matték bombái nem válnának be. Matt és Nova elhelyezkedik a helikopterben, Matt indít és a gép felszáll. (Felszáll az Orion, rajta Maclane a parancsnok, juthat eszünkbe az ismert dalocska.) A gép megindul az első forgószél felé, lentről Fin fedezi őket, de mivel a shotgun besült, pisztollyal lövöldöz felfelé a cápákra, hogy így tisztítsa meg az utat a helikopter előtt, anyám borogass.

shark1_28.JPG

A tornádó széléhez érve Nova kinyitja a palackon a szelepet, meggyújtja a petárdát és behagyintja az egész hóbelevancot a forgószél belsejébe. A palack felrobban és a tornádó pár pillanat alatt elül, mint kendermagos kotlós a kosárban. Járulékos veszély viszont, hogy ennek hatására tömegesen kezdenek hullani a cápák az égből, ni, itt is az első, amit Fin a gyorsan beüzemelt láncfűrésszel kettéhasít. Egy másik cápa a Hummer mellett ácsorgó Baz lábát kapja be, a haver ordít, Fin indulna segíteni neki, de az erős szembeszél miatt nem jut előre. Baz a lában lifegő cápával egy ideig még kapaszkodik a kocsi ajtajába, de az erős szélben nem sokáig tudja tartani magát és a vihar besodorja a cápafalka közé. RIP.

shark1_29.JPG

Menjünk fel az otthonhoz, mondja April Finnek, ahol az öregek a híradót nézik, természetesen Joni Waves kommentálásával. Eddig csak a hangját hallottuk, de most végre feltűnik ő maga is a képernyőn, igaz, csak pár pillanatra, mert szinte rögtön a bejelentkezés után agyoncsapja egy lezuhanó cápa. Remélem, szólnak majd a sírkövesnek, hogy a csaj nem y-nal írta a nevét.

shark1_30.JPG

shark1_30_1.JPG

Nova beindítja a második bombát, ez is sikeresen megszünteti a tornádót, mire újabb cápaeső indul meg az égből. Csodálatos jelenet következik, egy cápa zuhanás közben leharapja egy utcán kószáló random csávó karját, majd enni kezdi az üvöltő áldozat lábát, de még mielőtt a szerencsétlen elvérezne, fejére zuhan egy másik cápa. Overkill.

shark1_31.JPG

Az öregotthonban a gondnok néni tereli be a medence mellől az embereket, de az egyik öregúr a nagy igyekezetben maga mellé rántja a vízbe az egyik öreglányt. Nyilván pont ekkor csapódnak a vízbe a lezuhanó cápák és száguldani kezdenek a mödanszében, de rohanva érkezik Fin! Kihúzza a partra a két nyuggert, majd a közelben heverő gázolajos kanna tartalmát beleönti a vízbe és felgyújtja a medencét. (Jut eszembe, mit keres egy szabadon heverő gázolajos kanna az öregek otthonának kertjében? Nem kell válaszolni…)

shark1_32.JPG

Odafönt a harmadik tornádó ellen indulnak a fiatalok, persze ez a legnagyobb, nagyon koncentrálj, figyelmezteti Matt Novát. Kár volt szólni, mert a nagy izgalomban a csaj rossz helyre dobja a bombát, ami hiába robban fel, a vihar dühöng tovább. Tartalék bomba természetesen nincs náluk, egy arra repülő cápa viszont ráharap a helikopter talpára és ott ficánkol. Nova svejci bicskával kezdi döfködni, miközben dögölj meg! kiáltásokkal biztatja magát, a dög végre leesik - de Nova is kizuhan a megbillenő gépből, egyenesen egy óriás cápa szájába!!! (Mindenkitől elnézést kérek, de itt már végképp nem tudtam eldönteni, hogy nevessek-e vagy sírjak. Végül inkább sírtam.)

shark1_33.JPG

Matt hitetlenkedve néz a lány után, közben a motor füstölni kezd, a srác alig tudja irányítani a gépet, de végül nagy nehezen sikerül letennie az otthon parkjában. Fin odarohan, kiszabadítja az ülésből, Nova nem élte túl, mondja szomorúan Matt. Fin beküldi a srácot a házba, majd én befejezem, horgad fel benne a nagy löttyös indulat és beszáll a Hummerbe. A tornádó a hegyi szerpentinút felé közeledik, Fin arrafelé indul és pont egyszerre ér a kanyarhoz a forgószéllel, gondoltátok volna? Menet közben meggyújtja az immár néhai Baz által készített bombát, majd elszánt arccal benyomja a nitró gyorsító gombot és kiugrik, a Hummer meg beleszáguld a viharba. Hatalmas robbanás és teljes siker, mert a tornádó szétoszlik.

shark1_34.JPG

Höjj, de hát megint tömegesen zuhannak lefelé a cápák, Fin rohan vissza az otthonhoz, és akár hiszitek, akár nem, hamarabb teszi meg a távot visszafelé futva, mint az előbb a Hummerrel odafelé. Futás közben felkapja az egyik szabadon heverő láncfűrészt, beindítja, a megkövülten álló Claut félrelöki és itt az epic jelenet: a maga elé tartott fűrésszel beugrik a lánya felé zuhanó óriáscápa szájába!!!44!! Priceless.

shark1_35.JPG

April és Clau még sikítani is elfelejtenek, csak néznek maguk elé döbbenten, néznek, csak néznek, míg egyszerre motorzúgást hallanak, a cápa oldala szétnyílik és előmászik Fin csurom véresen. Ez a csávó minden helyzetből kivágja magát! De még nincs vége a meglepetéseknek, mert Fin visszanyúl a résbe és előhúz még valamit. Nem is valamit, hanem valakit: az eszméletlen, szintén tetőtől talpig véres Novát! (Ez volt az a pont, amikor egy hajtásra kiittam a decis pálinkáspoharat.)

shark1_36.JPG

Matt odarohan és szájon át lélegeztetni kezdi a mellben erős, cápavéres amazont, ez ám a szerelem! A beavatkozás sikeres, Nova magához tér, kicsit köhög és össze van ragadva a műszempillája, de más baja nincs. Gyűlölöm a cápákat, ezek az első szavai, de aztán Mattnek is köszönetet mond. Még nem is tudom az igazi neved, hatódik meg Matt. Jeannie Lynn, mondja erre Nova, a fiatalok egymásra nevetnek, öröm, bódottá.

shark1_37.JPG

April odalép Finhez, letörli a vért a szája körül majd lesmárolja, nála első a higiénia és csak második a szerelem. Micsoda nap volt, mondja Fin, és a túlélő csapat egymást átkarolva elnéz a város felé, a jól végzett munka után érzett megelégedettséggel, körülöttük döglött cápás csendélet. Beúszik a stáblista és felhangzik a film egyetlen értékelhető eleme, a punkos főcímzene. Itt a vége, úgy is mondhatnám: Fin.

shark1_38_2.JPG

shark1_38_1.JPG

 

112 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2015.08.27. 16:12:21

@Gabba: simiztem már. Igaz, sok mindent :-)

@Pácsó Ármándó: kicsit ez most olyan direkt azért sem értem jól, amit mondasz volt :-D

Pácsó Ármándó 2015.08.27. 16:45:32

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: Ó! Simogattál már cápát?! Már vonom is vissza. Akkor te nem prvrz vagy hanem bátroll :-)
Krokodilbőrt is?

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2015.08.27. 21:27:19

@Pácsó Ármándó: igen, igen, is, picit :)

Jaj, bátroll :D

Birikét is simiztem már.

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2015.08.28. 07:10:23

@Pácsó Ármándó: halkan mondom, h birikét nem élve... A táska szép volt.

Birike, remélem, h ezt nem olvassa :-)

Pácsó Ármándó 2015.08.28. 07:58:32

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: Nem is tudom. Nekem valahogy élve több kedvem lett volna hozzá. De ezt már úgysem olvashatja, már bevallhatom :-)

Gabba 2015.08.28. 10:05:22

@Pácsó Ármándó: na, ezért nem járok Malibuba strandolni

Gabba 2015.08.28. 14:45:32

@Pácsó Ármándó: ott meg hideg van kutya(cápa)mód :)

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2015.08.28. 20:51:08

@Pácsó Ármándó: hm. Nekem is. Izgi :-)

Neked is szép a bundád, ahogy látom.

@Gabba: éna meleg miatt.

Gabba 2015.08.28. 21:56:51

@Pácsó Ármándó: ezeket a sivatagi bícsbojokat Fin fél kézzel lenyomná

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: és akinek nincs szép bundája, azt meg sem dicsérik?

Pácsó Ármándó 2015.08.28. 22:45:12

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: És köszi a bókot, jobbulást neked! ;-)

@Gabba: Azokat még Avon is :-)

Gabba 2015.08.29. 07:26:54

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: nem tudom mindet felsorolni, mert túllépi az engedélyezett karakterszámot

2015.08.29. 10:05:28

@Pácsó Ármándó: @Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: a krokik harapósak, simogatni csak saját felelősségre mmkk! amúgy hogy keveredtem bele a topikba, nem is értem, és ne beszéljetek ki a hátam mögött, mert úgyis megtudom, értve? :))))))) gonoszok, pffff.

Pácsó Ármándó 2015.08.29. 10:12:32

@Biri_Kroki: Ebben az esetben IS felettébb ártatlan vagyok, muszálly volt elcsodálkoznom DRDAVCSKA kijelentésén, hogy téged ... és halva ... és izgi!

De amúgy meg jó helyen vagy, mert érdemes elolvasni a remek hogyvoltot, Gabba egyik remek írását.

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: Köszönöm, kedves vagy.

2015.08.29. 10:20:50

@Pácsó Ármándó: vele majd külön számolok le. és nem olvasom el, mert csupára állatkínzások vannak benne, szegény cápikák :´( hüppp.

Pácsó Ármándó 2015.08.29. 10:27:29

@Biri_Kroki: Megértem a krokodil könnyeidet, de kérlek ne legyél túl kemény D-vel, tudod hogy tele van a keze simivel!

2015.08.29. 10:31:27

@Pácsó Ármándó: majd krokodilbőrkesztyűs kézzel bánok el vele, de nem kell aggódni, különösen jó viszonyt ápolok a DrTrollokkal, nyugi van :)

2015.08.29. 10:49:52

@Pácsó Ármándó: majd írunk róla hogyvótot, 18pluszost!

Pácsó Ármándó 2015.08.29. 10:57:06

@Biri_Kroki: Jó lenne Borbála kisasszony, de te nem vagy hajlandó megmutatni a tehetségedet, csak a Doktornőben bízhatunk!

2015.08.29. 11:09:07

@Pácsó Ármándó: persze, mert én kommentbaronessz vagyok, és az offok-császárkirálylánya. ez a munkamegosztás nálunk.

Pácsó Ármándó 2015.08.29. 11:13:36

@Biri_Kroki: Szerintem csak félsz a kritikától. Pedig - a skizofrénia jellemző tünetein kívül - ott bujkál benned a tehetség is. Ezt most komolyan mondom!
(Látod, én is milyen remekműveket alkottam, szerény természetem ellenére)

2015.08.29. 11:20:45

@Pácsó Ármándó: :DDDDDDDDDDD remekműveket? mégis hol? és mit :)))))))))
(ezt a skizofrénezésért és a legyávázásomért kapod)
na de lépek, nem offolok tovább, mert a hutt láncra ver és beledob a verembe, vagy befalaz. <- ez pl egészséges életösztön, nem gyávaság, még mielőtt megbélyegeznél :)

tinipuma 2015.08.29. 11:25:17

@Gabba: Jóég, ebből több rész is készült??
Végül is az ilyen hogyvótokért megéri, köszi, jöhetnek a folytatások :))

Pácsó Ármándó 2015.08.29. 11:27:10

@Biri_Kroki: Jól van BK, menj nyugodtan ebédet főzni, takarítani, mosni és vasalni. Az biztonságos! :-))

Pácsó Ármándó 2015.08.29. 11:29:16

@tinipuma: Tessék részletesen is hozzászólni, ne csak én írjak már 26 sort :-)

2015.08.29. 11:29:17

@Pácsó Ármándó: ahhh, bele ne főzzelek, össze ne mossalak 90fokon, és ki ne vasaljalak véletlenül téged is. féljjééé!

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2015.08.29. 11:30:07

@tinipuma: eddig 3 ;-)

Mikor találkozunk?

@Gabba: több kommentben esetleg? :-D

@Biri_Kroki: méltattuk a bőröd :-D

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2015.08.29. 11:36:17

@Pácsó Ármándó: szió, éppen látványosan szenvedek, egyszerűen nem bírom ezt a meleget.

2015.08.29. 11:36:31

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: nagyon drága, jogosan :)

@Pácsó Ármándó: ahha, csak kicsit összekócolódott, de mindjárt megfésülöm a fogsorommal, jó? jó hát!

Pácsó Ármándó 2015.08.29. 11:41:25

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: Küld el és hívj egy heterót! :-)

@Biri_Kroki: Kicsit balra és lejjebb, most vissza egy cseppett. Ott!Ott! Jajj, de viszketett már!

2015.08.29. 11:45:32

@Pácsó Ármándó: tudtam h élvezni fogod, a dorombolásodat még a déltenger kalózai is hallották, most betojtak, h vihar készül.

Pácsó Ármándó 2015.08.29. 11:51:31

@Biri_Kroki: Roarrrh! Ahogy ii/i énekli :-)
Tuuuudtammm! Tuudtamm, hogy ismered a remekműveimet! Tessék kommentelni és odaírni a véleményed, hogy szuperek!

Gabba 2015.08.29. 11:51:55

a bőrözésről eszembe jut Besenyő Pista (aki vagyok): olyan a bőröd, mint a pacal

Pácsó Ármándó 2015.08.29. 11:54:30

@Gabba: Mire gondolhatott a költő? :-)

2015.08.29. 12:03:15

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: heeee? nem is csíkos, nem is sárga, miről beszélsz, aranyom?? :)

@Gabba: óóó milyen régen maaaargitoztunk máár :)))

Gabba 2015.08.29. 12:04:29

Egyébként most én is megyek simizni

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2015.08.29. 12:14:32

@Gabba: kit, mit?

Tegnap voltam fodrásznál :-D

@Pácsó Ármándó: harap?

@Biri_Kroki: az elessege illik.

Pácsó Ármándó 2015.08.29. 12:18:57

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: Csak aprókat a nyakamnál meg a hasamnál. Tudod milyen, ha beindul!

Ha fodrász voltál, akkor nem lehet hozzád érni? :-)

Gabba 2015.08.29. 12:20:00

@Biri_Kroki: pedig lett volna rá igény:)

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: vadasparkba

és jó lett a séród?

2015.08.29. 12:40:45

@Pácsó Ármándó: piri :)))) ezt is csak neked engem, h így nevezz. gabbának meg a maaaargitot :)

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: láttaaaammmm, nagyon menő lett!!!!! :*

2015.08.29. 12:42:20

@Biri_Kroki: engedem (engem helyett) kapkocc biri, mert folyton siecc biri.

Pácsó Ármándó 2015.08.29. 12:48:04

@Biri_Kroki: Tudom és annyira hálás vagyok érte, hogy neked engem!

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2015.08.29. 12:54:03

@Pácsó Ármándó: hozzám bhol, bmikor lehet :-)

Képet kérek a..... mindenről :-D

@Gabba: biri szerint igen :-)

@Biri_Kroki: :-*

Pácsó Ármándó 2015.08.29. 12:54:14

@Gabba: Unokaöcsém is volt. Mikor kérdezték utána, hogy mi tetszett neki a legjobban, akkor így válaszolt: a piros traktor :-)

2015.08.29. 13:02:44

@Pácsó Ármándó: :)))))))))))))))) ezen most nagyon felröhögtem. ha zetort mondott volna, akkor még tán el is ájultam volna, unokaöcsidet csókoltatom.

tinipuma 2015.08.29. 13:07:17

@Pácsó Ármándó: Most ennyi telik tőlem, csak egy kezem tudom használni...
@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: Mikor érsz rá?

2015.08.29. 13:08:42

@Gabba: szét vagyok barkácsolódva, pistám, kell nektek annyit forgácsolódni a haverjaiddal!

(btw, galla-laár kibékültek <3 )

Pácsó Ármándó 2015.08.29. 13:08:44

@Biri_Kroki: Szerintem azt a szót nem ismerte :-)
Egyébként szereti az állatokat, a Felsőlajosi állatkertben megnyalta a fejét a fehér tigris :-)

2015.08.29. 13:14:08

@tinipuma: ha most azt mondod, h a másik három 'kezed' azért van kiiktatva, mert HIDEGBEN HEGYEKBEN SÍELÉS közben megkarcolódtak, akkor nagyon csúnyán fogok nézni rád.

2015.08.29. 13:18:29

@Pácsó Ármándó: evidens, korából adódóan nem is ismerheti. nálunk békésben minden traktor zetor volt, de ez persze nem tegnap volt. (csak tegnapelőtt előtt két nappal, tippeltem, most nem számolom ki)

Pácsó Ármándó 2015.08.29. 13:20:49

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: Értem én, túl nagy a forróság és hűtőházba vágysz, de helyette ágyhoz vagy kötve (nem úgy)

Pácsó Ármándó 2015.08.29. 13:25:45

@Biri_Kroki: Állítólag tegnapelőtt előtt két nappal nálatok Békásben a Fehér-Körös feketére változott, mert fürödtél benne :-)

2015.08.29. 13:33:36

@Pácsó Ármándó: ez van, amikor az ember krokodilja csak csatornákban közlekedik day by day, és hát nekünk is jólesik a tiszta víz a sok mocsár után. nagyon élveztem, remélem nem okoztam maradandó környezetvédelmi károkat. (én - hál' istar- újra csillogó szípződ lettem)

Pácsó Ármándó 2015.08.29. 13:57:50

@Biri_Kroki: Miért pont krokodil? Ezt sohasem mesélted.

2015.08.29. 15:02:29

@Pácsó Ármándó: ez olyan oroszmese dolog. meg szerintem szörnyen szépek, itt vannak az idők kezdete óta, meg a sárkányok unokatesókái, meg kifigyelnek és úgy vadásznak, meg földalatti közlekedők, ahol ugye nincs pacific trafic, és hát -sajnos- túl szép és értékes a kültakarójuk. hát kábé így.

2015.08.29. 17:06:54

@Pácsó Ármándó: gyertek velünk foci tippszmikszekni! (ez parancs, nem kérés)

2015.08.29. 17:08:48

@tinipuma: jó, kicsit elmondhatod, de ha hidegben ért a baleset, nem foglak sajnálni! max egy kicsit. (se)

Pácsó Ármándó 2015.08.29. 17:21:51

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: Az oké, de hol? Itt? Vagy a Szerencsejáték Zrt Budapest-Miskolci székházába?

2015.08.29. 17:22:32

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: küldtem neki privit, de nem fogja megtanálni. :))))

Gabba 2015.08.29. 17:27:17

Szólnátok Finnek, épp simiztem a vaddisznót és bekapta a telefonoooo

Pácsó Ármándó 2015.08.29. 17:28:10

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: Ebből nem biztos, hogy fogják tudni :-)
Gabba nem simizni ment?

Pácsó Ármándó 2015.08.29. 17:29:06

@Gabba: Ez magyar topik, hol vannak itt finnek??

Gabba 2015.08.29. 20:14:36

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: még nem megy, mert Hobo és aztán KFT koncerten van :)

Gabba 2015.09.02. 11:35:41

@Pácsó Ármándó: ott van még, hát persze! új verset is mondott Karinthy Frigyesről

Pácsó Ármándó 2015.09.12. 22:30:54

@Gabba: Zavart érzek az erőben. Valami készül!

Gabba 2015.09.13. 02:07:03

mi tagadás, készül, készülget...

de addig is, amíg perfektuálódik, itt a korábban emlegetett Bornai vers:

Szomorúak vagyunk, akár egy hólapát,
hol találunk többé ennyire jó apát?
Italunk savanyú, ételünk keserű,
nem feszíti keblünk ifjonti honderű.
Furcsállja is nagyon Malacka és Füles,
úgyhogy támadj fel, légy szíves, kedves Karinthy Frigyes!

Mosolyogni kéne, mi meg csak vicsorgunk,
ömleni szeretnénk, közben alig csorgunk.
Lelkünk erdejében fejszével járkálnak,
legszebb álmainkból szoftvert fabrikálnak,
hiába bölcs Bagoly, Nyuszi hiába ügyes,
úgyhogy támadj fel, légy szíves, kedves Karinthy Frigyes!

Vegyünk mondjuk engem, e verset szavalom,
szám előtt mikrofon, lengetem a karom,
mivel Micimackó, aki elbújt bennem,
írt egy kis dalocskát, és dúdolja fennen.
Néha ágaskodva a szememből kiles:
Most már hol vagy, légy szíves! Kedves Karinthy Frigyes!

Pácsó Ármándó 2015.09.13. 07:56:46

@Gabba: Nagyon jó vers!! Köszönöm, hogy leírtad. Jó így indítani a napom :-)
süti beállítások módosítása