Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 5x08 - Stalag 14th Virginia

2015. augusztus 26. 09:00 - Szencsike

A mai részben befejezzük a vásári komédiába illő 14. Virginia kalandot. Ejha, rögtön a kivégzéssel kezdünk, ugye az előző részben Marshall százados által vezetett hadbíróság Tomot, Halt és Bent elítélte egy többé-kevésbé kreált bizonyítékokon alapuló tárgyaláson, mint az idegenek kémei. Azt se felejtsük el, hogy Marshall egy Hadúr befolyása alatt áll, szóval neki is mindenképp érdekében áll, hogy megszabaduljon Toméktól. A kivégzés sortűz általi halál lesz, Tomék csuklyával a fejükön kivonulnak a térre, egy közeli kerítés mögött a 2. Mass tagjai figyelnek, de gyorsan ugorjunk vissza 7 órával korábbra.

1.png

Itt még Weaver győzködi Marshallt, hogy az ítélet hülyeség (már a tárgyalás után járunk), de a nő kitartóan állítja, hogy ez szükséges óvintézkedés, mert lehet Tomék még mindig az esphenik irányítása alatt állhatnak, hisz az emberek kontrollját tökélyre fejlesztették. Ki tudja, hogy a tüskék és a szemférgek milyen maradványai vannak még a testükben, amivel az esphenik irányítják őket?  A nő hirtelen a sérült nyakához kap, gyorsan lezárja ezt a meddő vitát, Weaver aludjon rá egyet, meglátja reggelre meg fogja érteni, miért kell ezt tenni. Aludni, ki tud ilyenkor aludni, de Weaver lelép. Kicsivel később Marshall egy esti kocsikázásra indul, egy katonája jelenti neki indulás előtt, hogy Kagel (Idióta Ben-kínzó Zak nevű katona) támadóit (Maggie és Isabelle) még nem találták meg, de tuti, hogy néhány bujkáló 2. Mass-es lesz az. A nő további keresésre utasítja őt, közben Weaver oson a kocsi háta mögé és a dzsip rakterébe huppan. A  nő útja egy sötét erdőbe vezet, a kiszállás után határozott léptekkel indul el az ösvényen. Másodpercekkel utána Weaver pattan ki a kocsiból és követi a nőt. Egy közeli fa mögé húzódik, mi csak Weavert látjuk, illetve Marshall hangját halljuk, amint igenlően felel valamilyen utasításra. Marshall el, Weaver pedig elmegy oda, ahol Marshall beszélt.

2.png

Börtön, a Mason klán idősebb tagjai a hűvösön pihennek, külön cellában, biztos, ami biztos. Apa és fia a károkat veszik át, Ben sérült és vélhetően Idióta Zak miatt is épp  kihallgatják, Matty kijutott, Maggie szerencsére szintén bujkálhat, mert ő is itt lenne. A legjobb esélyük Weaver, ő tuti kitalál valamit. De meg mennyire, a derék katona épp Halpofát püföli az erdőben, most már vége a kis találkáknak Marshall-lal. Mattyt látjuk, fene tudja, hogy merre tart, még a gyár felé (onnan elvileg Dingéknek már el kellett indulniuk), vagy hozza már magával Dingéket. Börtön, Marshall szemléli meg a foglyait, de egy kis farkasszemnézés után mennie kell, zavargás tört ki az épület előtt. Marty vezetésével néhány 2. Mass katona ölre menne Masonék miatt, de Marshall kiér, a katonák vigyék az árulókat az elkülönítőbe. Wolf hadnagy szerint ez nem feltétlen jó megoldás, de Marshall lehurrogja, itt ő parancsol. Marshall el, Wolf mellé megérkezik Weaver (ejj de gyorsan visszatért gyalog az erdőből), aki megdicséri a katonát, ez bizony bátor volt tőle. Wolf tudja, hogy ez az egész butaság, se az ítélet, se az elkülönítés nem vezet semmire. Weaver egy kis sétára invitálja őt, mutatna valamit.

3.png

Börtön, visszahozták a félájult Bent, Tom kiköveteli, hogy egy kis vizet kapjon, meglepetésre Shelton hoz neki egy pohárral. Innentől viszont Tom és közte egy sehova nem vezető veszekedés kezdődik, Shelton makacsul idézi a Marshall-Szentírás szavait, akik az esphenik befolyása alatt voltak, azok mindig is árulók lesznek! Árulás, ha az elnyomók saját fegyvereit fordítják ellenük, mint ahogy Ben is teszi a tüskéivel? Az egész táboruk összecsinálja magát, ha ez az árulás dolog szóba kerül. Tom csak fogja be, Sheltonnak a barátját végezték ki árulás miatt. Nem úgy tűnik, hogy nagyon tiltakozott volna... Az orvosiban Anne-t is vegzálják a katonák, egy rossz mozdulat és lőnek, ha kell. Ami viszont siker, hogy a beteg katonával, Trevor, sikerült összehaverkodni, aki figyelmezteti, ha nem vigyáz, megy a kivégzőosztag elé, mint a férje. Kész hidegzuhany, a nő egy szál szikével támadná le az őreit, ordítva követelődzik, hogy engedjék ki. Trevor lenyugtatja őt, valamit valamiért, Anne segített rajta, hát most ő is segít, beszélhet Marshall-al, csak Anne mondja, mit tettek Tomék, ezek az infók talán meggyőzik a századost.

4.png

Wolf és Weaver megtalálták a kincset az erdőben, a halott Hadurat. Wolf-nak kell egy kis idő mire túljut a tagadás fázison, igen, Marshall századost bizony ez a halott Halpofa irányította korábban. Mivel mind a két katona ismerte Marshallt mikor még normális volt, tudják, hogy valami miatt nagyon megváltozott, szinte paranoiás lett. Visszaviszik a Hadurat, hogy megtudják erre mit lép a nő. Börtön, Hal épp Ben tüskéit ápolgatja és lelki sebeiket is nyalogatják. A lelki fontosabb, Maggie a téma, a két tesó rendezheti a kérdést. Ben részéről nem fog tovább menni a lánynál, hisz már nincs miért, csak a tüskék kavartak be, Hal pedig még mindig nem tudja mi tévő legyen, hisz itt van Isabelle… A fiúkat kintről Shelton is figyeli, hallgatja, Tom nevet a bajusza alatt, ezt neked, ég az egész világ, de ez a két kölök a csajokról dumál. Shelton arcán az érzelem apró szikrája suhan át, Tom rákérdez, van-e családja. Van bizony, két fiú, még a háború kezdetén a feleségét és őket egy biztonságos helyre vitte, valahol az amerikai isten háta mögé, bízva abban, hogy oda nem ér el a háború. Lehet, jó döntést hozott, Tom látott egy ilyen biztonságos és békés helyet. Tom tudja, hogy Shelton most érzelmileg befolyásolható, hát folytatja a katona meggyőzését, harc pedig az esphenik ellen zajlik és ő ugyanannyira nem áruló, mint Shelton barátja. Tom jó úton járhat, mert Shelton kezd megnyílni, ha a 14. V-ben bárki ellen szóvá meri tenni, hogy a kémek keresése nem a jó irány, az akár kivégzésére is mehet. Többen is vannak ilyenek, de senki sem mer felszólalni, hogy másképp folytassák a harcokat. Mikor épp belemelegedne a beszédbe, belép egy társa, leváltaná, de Shelton köszöni, maradna. A másik hír pedig, hogy két csaj intézte el Kagelt, még keresik őket.

5.png

A két csaj épp bujkál, de egyre közelebb érnek a börtönépülethez, ugyanis Maggie feltett szándéka, hogy kiszabadítja a Mason családot. Annak is örülne, ha Idióta Zaket is elintézhetné, egy őrültnek semmi keresnivalója a katonák között. Szerencsére a csajok belefutnak Weaverbe, aki nem akarja, hogy hősködjenek. Ő már elindította a saját kis tervét, az hamarosan kezdődik, a csajok meg menjenek ki a támaszpontról, induljanak Matty után, térjenek vissza hajnal előtt Dingékkel. A csajok el, megérkezik Wolf a zsákmánnyal, a katonák megrohanják a kocsiját, Marshall mit sem sejtve várja bemutatót. Az ártatlan arcú Weaver pont nő mellet áll, így nagyon közelről láthatja, ahogy Katie Marshall lefagy a döbbenettől, mikor Wolf megmutatja az „őrjáratán” megölt Hadurat. A katonák lelkesek Wolf fogásától, még Idióta Zak is menne Hadurat ölni, a többiek is egy emberként akarnak vadászni, hátha vannak még kint, de Marshall hamar észhez tért. Senki nem megy sehova, ma éjjel biztos nem. Weaver igazat ad a katonáknak, tényleg menni kéne, de Marshall nemet mond, szinte elmélázva érinti meg a nyakát, mindenki leléphet, ő távozik elsőként a színről. A katonák elégedetlenek, tudják, ők is, hogy baj van, így Weaver meghívja őket egy kis beszélgetésre.

6.png

Egy hálóteremben van a gyűlés, kezdetnek a katonák meghallgatják a Mason-milíciáknak szánt üzenetet. Hát nem úgy tűnik, mintha Tom Mason áruló lenne, de mi van a Volmokkal? A Volmok nélkül a 2. Mass sem lenne most itt és ők is az esphenik bukását akarják. Marshall százados árulására pedig még Weaver sem igazán tud mit mondani, de ez nem az a nő, akit ismert (vagy szeretett, mert ez is nagyon benne volt a levegőben). A katonák meghozták a döntést, elég a boszorkányüldözésből, irány Washington. Az orvosiban Anne kb. a negyedik évad vége, ötödik évad elejének a hogyvoltozásánál jár, Trevor ennyi akciót talán csak a mesékben hallott. Még Lexie iránt is együtt érez Anne-nel, hihetetlen kislány lehetett, ha egy gépet is el tudott vezetni. Igen, félig espheni volt… hoppá, Anne érzi, ezt lehet nem kellett volna, Trevor máris árulót kiállt, kár érte, szimpatikus alak volt…  Anne leüti, de esélytelen, mehet a Marshall kivégzőosztaga elé. Weaver kiáll Anne mellett, ám Marshall szerint Trevor a legjobb embere az árulók lebuktatásában, Weaver térjen végre észhez. A nő egy kis temetőhöz vezeti őt, 39 tábla jelzi a sírokat, ők csak az elmúlt 6 hétben lettek kivégezve árulás miatt. Idióta Zak kísérheti Weavert a százados szobájba, aki nem rest az orra alá dörgölni, hogy kezdi megőrjíteni a felettesét.

7.png

A börtönben összejött a családegyesítés, Anne is az egyik cella kényelmét élvezheti. Tom kiakad,  a neje mit keres itt, Shelton sem érti, a „százados parancsára kivégezni őt is” infónál  ő sem kap többet. Úgy tűnik, Tom egész jól meggyúrta lelkileg a katonát, hajlandó kiengedni őket, de ha a 14. Virginából bárkinek baja esik, különösen a századosnak, vége a jó viszonynak. Belép Wolf is, árulásnak tűnik, de ezúttal szívesen segít, csak ne lője le, mert Shelton rászegezte a fegyverét, mikor felbukkant. Marshallnál nem jutnak tovább Weaverrel egymás lehazugozásánál, viszont riadó van, egy katona a szökés hírével ront be hozzájuk. Kint Tomék menekülnek, de vajon mi lesz a Második ezred többi tagjával? Tom senkit nem akar itt hagyni, mert akkor rajtuk csattan az ostor. Kiegyeznek abban, hogy most túl kevesen vannak, de visszatérnek értük, csak menjenek, mert már keresik őket. Tom és Shelton jutnak először biztonságba, mindenki mást elkapnak, Wolfot futás közben éri egy lövés. Ő pont Anne-nel menekült, a nő inkább visszatér hozzá, de nem hagyja magára. Tomot Shelton lökdösi ki a biztonságos kerítésen túlra, a családról majd ő gondoskodik. Tom a távolból figyelheti, ahogy Bent épp Idióta Zak ütlegeli, Shelton pont jókor érkezik, a család maradékát és a sérült Wolfot egy helyre terelik.

8.png

Megjött Marshall, a katonák jelentése szerint Wolf szöktette meg a családot, vajon hol volt közben Shelton? Illetve Tom Mason sincsen meg, egy gyáva féreg lenne, a saját családját is hátrahagyja? Weaver körülnéz a környéken, megláthatták egymást Tommal, Anne is bólogat Weavernek, Tom jó helyen van ott, ahol van. Marshall zengheti a paranoid szövegét, a Mason család ékes példája az espheni befolyásnak és most az ő katonáját is sikerült meggyőzni, hogy árulja el a saját csapatát. Idióta Zak vigyorogva bólogat, ő fogja a legjobban élvezni a kivégzéseket, ez látszik rajta. Egyedül Shelton mer felszólalni, a Mason tanok már beférkőztek az agyába, nem egymással kéne most harcolni, hanem az ellenséggel. Le akarja váltatni Marshallt a sereg éléről, de sajnos Weaver hiába figyelmezteti, hogy ne dumáljon tovább, és oldják meg másképp, ám egy váratlan pillanatban Idióta Zak lelövi a katonát mivel szerinte megtámadta volna Marshallt. A százados elviteti a holtestet, mindenki más leléphet. Tom is látta ezeket, összenéznek utoljára Weaverrel, de neki mennie kell.

9.png

Akkor elérkeztünk a rész elején látott pillanatokhoz, vajon kivégzik-e a Mason család itt ragadt tagjait vagy sem? Wolf is köztük halad, ő sem úszhatja meg büntetlenül. Hal és Wolf megkapja a zsákot a fejükre, Anne és Weaver összenéz, időhúzásképp Weaver az utolsó szó lehetőségét kéri a raboknak, elsőként Anne beszélhet. Anne a beszédével a 14-nek üzen, ő az ellenséggel harcolva vesztett el a két gyermekét és számtalan barátját. Ha az ő haláluk kell ahhoz, hogy a 14. Virginia is, észbe kapjon, akkor legyen így. Köszöni a 2. Mass-nek, hogy velük együtt harcolhatott az ellenséggel, hogy egy jobb világot teremtsenek, talán ennek az áldozatnak a jelentőségére majd a 14-es is rájön, ha véget érnek a harcok. A 14-es néhány tagján látszik, hogy cseszegeti őket a lelkiismeret, de a Marshall-rezsim elnyomása még nem ért véget. Ezek után Anne és Ben is megkapja a maga zsákját, a 2. Mass ketrecbe zárt tagjai lélegzetvisszafojtva figyelik az eseményeket. Marshall Idióta Zak vezényletével elindítja a kivégzést, de a katonák csak nem lőnek, Anne-ék meg reszketve várják a végső lövést. Ezek a katonák lehetnek azok, akik átálltak Weaver mellé, akitől kapnak egy buksisimivel felérő fejbólintást, ti hasznos tagjai lesztek majd a csapatnak később. Idióta Zak már idegesen ordítja a Tűz! parancsot, az utolsó pillanatokban egy óriási teherautó ront be a támaszpontra, a 2. Mass hátramaradt tagjai ugranak ki a kocsiból, élükön Tommal, aki azonnal a családjához szalad. Egyik egység sem lő, leginkább azért mert Weaver és Tom is a ne lőjetek parancsot ordítozza nekik. Viszont Tom nagyon könnyű célpont Idióta Zak-nek, de őt Maggie szedi le a tetőről. Muhahaha, te rohadék! Egyébként a 2. Mass többi tagja szép csendesen elfoglalta az objektumot, mert mindegyik tetőről ők tűnnek fel, fegyverrel a kezükben. Matty is jól végezte a dolgát.

10.png

Tom azonnal az egyesülésre és a közös Washingtoni csapásra buzdít, sőt még Bubit is bemutatja a társaságnak, aki hiába néz ki az ellenségnek, valójában ő az egyik szövetséges. Sokkal szarabb, ha az ellenséget saját magunk között kell keresni, miközben a legnagyobb ellenséggel kell harcolni. Tom még mindig könnyű célpont, most Marshall lőné le, de Weaver gyorsabban reagál, leszúrja a nőt és miközben Katie Marshall haldoklik beavat mindenkit a nagy titokba. Egy Hadúr irányította a nőt, ezt Wolf is megerősíti, ő tudta meg először a százados titkát. Ami viszont még meglepőbb, hogy a százados vére fekete. Úgy tűnik, hogy az a Katie Marshall, akit Weaver ismert (és szeretett) talán réges-rég (vagy épp hat hete, ahogy a múlt részben említettek egy korábbi fogságot) eltűnt, ő csak egy utánzat, amit az esphenik teremtettek. Ezért utálta kezdettől Tom Masont, ezért volt érdekében, hogy kivégezzék. A nő hangja teljesen eltorzul, ő egy elrontott kísérlet viszont a régi Katie még ott él benne, emlékszik mindenre, még arra is, hogy szerette Weavert.

Később, a két csapat már javában pakol az utolsó nagy útra, Maggie és Hal újra dumálhatnak, a lány csak Hal miatt szedette ki a tüskéit. Tudja, hogy egy másik lány (mutassunk Isabellere) sokkal fontosabb Halnek, mint ő, de jobb ha tudja, ezt csak miatta tette. Szerencsétlen Hal, most megint törheti a kis fejét… Kint Weaver elmélkedik az élet furcsaságain, Wolf szólítja őt meg, ha ez volt Weaver terve, az remek volt, kitüntetést is kaphatna ezért. Weaver szokásos morc stílusában elhessenti ezt a lehetőséget, nekik most harcolniuk kell. Anne Trevor miatt bosszankodik, aki mesterien verte át őt és egyébként eltűnt. Ding és Bubi meghozták az espheni kommunikációs eszközt, Ben tüskéi azonnal reagálnak rá, majd ő kikémlelei mit is beszélnek egymással. Gyakorlatilag az összes felnőtt helyteleníti Ben javaslatát, Weaver és Ding egy erős fejfájással megúszták, Ben pedig túl van egy kisebb kínzáson, mi lesz ha meghal emiatt? Kit érdekel így a végső leszámolás előtt, feleli a gyermek, majd megérint a túlméretezett lávakövet és… És a tudata ott van a Hadurak között, látja amit ők látnak, ez pedig egy… francba, Tomék elrántották a kölyköt, a Hadurak épp letérdeltek valaki előtt, de hogy ki volt ott, nem látjuk emiatt. A gyerek szerencsére egy kisebb sokkot leszámítva jól van, elnyöszörgi hogy mit látott. Valami rituáléba csöppent, a Hadurak mintha köszöntöttek volna valakit. Valakit, aki sokkal nagyobb és félelmetesebb mint ők. Na, Bubira szegeződik minden kérdő tekintet, aki hitetlenkedve motyogja, ezt még ő maga sem hitte volna, hogy lehetséges… DE MÉGIS MI?! Ugrás Trevorra, hát nem tudom, hogy szerencsés vagy szerencsétlen véletlen, de belefut John Pope kis lázadó csapatába. Pope ugyanolyan őrült, mint korábban, a katonái halálig menő boksszal szórakoztatják magukat. Igaz a vesztes az a szerencsétlen lesz, aki nem ölte meg a földön fekvőt, mert a földön fekvő ölte meg őt, Pope odavetett pisztolyával… Anthony odalöki Trevort Pope elé, aki a legjobb hírt hozta neki: reszketeg hangon, de elmondja, hogy Tom Mason él. Pope ördögi vigyorral fogadja a hírt. Jaj, mi lesz itt még, azt hiszem, hogy a nagy leszámolást az utolsó részre tartogatják, jövő héten pedig Pope-ot rendezik le, pedig már csak két rész és vége…

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ernoke 2015.09.01. 12:15:24

imádom ezt a sorozatot olvasni, tévém nincs, és ha lenne se nézném, de így királyság.:) jó a stílusod.
süti beállítások módosítása