Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fear The Walking Dead 1x01 - Pilot (18+)

2015. augusztus 25. 15:00 - Chat Géza

Hát ez is eljött. Végre itt van a legsikeresebb zombis tévés adaptáció szerelemgyereke, a The Walking Dead előzménysorozata, ami szereplők szintjén sem kapcsolódik a már említett eredetihez, csak annyi az átfedés, hogy ugyanabban a zombis filmektől és irodalomtól mentes világban játszódik mind a kettő. Ezt a Fear Fórumból tudom, mert a Talking Dead mintájára már ilyen is van, sőt, Sixx volt az első sztárvendég. A felszopóból ennyi elég is, jöjjön a lényeg, szabaduljon el a zombiapokalipszis a napsütötte Los Angelesben végre!

ftwd6_1.jpg

Nick egy iszonyat lepukkant drogtanyán vakarja ki a csipát a szeméből és keresi Gloriát. - Muffled De sehol se talállak, Téged, életem playing in the distance. - Nick összevakarja magát, feltápászkodik, kicsit darabos, robotzsarus mozgással leszambázik a barokk stílusú templomból neoromán putri, kábszis kommunává lett hely lépcsőjén, mire megtalálja az első vérnyomokat, aztán meg egy szobába bevágott kiharapott nyakú halott faszit. Nick ráparázik a halura, Gloriát akarja még nagyon megtalálni, de már egy piszka vassal felfegyverkezve araszol előre a nyammogás irányába. Lüktető zene, Gloria él, de az a tag már kevésbé, akinek az arcából reggelizik éppen. Nick összefossa magát, mert a csaj oldalából még egy kisebb dárda is kiáll, de még így is ott áll és néz rá az opálos tekintetével és hörög. Nick kiszalad a világból, majd megáll az út közepén, ahol elmaszálja egy autó. 

Travis és Madison otthon készülnek a reggeli melóba. Minden normális, a fószer nem hívja a ki a szerelőt, hogy megnézze a csapot, inkább megbütyköli maga és már veri is a nyálát, hogy spórolt 300 dollárt. Superman elmehet a francba! Hát hol van akkora hero, mint Travis? A reggeli idillt egy telefon húgyozza ketté, a gyerekük korházban van. Berongyolnak, elküldik a tajparaszt rendőröket melegebb éghajlatra, kiderül, hogy Travis csak egy pótfater. HOGY MI? Ja ez nem egy brazil szappanopera, így ezen nem is rugózunk annál tovább, minthogy a kamasz, már-már felnőtt mostohagyerekek nem annyira komázzák Travis búráját, mintha vérszerinti faterjuk lenne. De Travis rendes kölke se csípi a búráját, ahogy a volt feleség sem. De ebből egy telefonhívásnyi kis közjáték bőven elég volt. - Gondolom majd akkor lesz egy hatalmas fejes ugrás dupla leszúrt rittberger, csukahara mozdulattal a drámázás háborgó tengerébe érkezve, amikor elszabadul a pokol és Travis menni akar megmenteni őket…

ftwd4_1.jpg

Mindenki megy a melózni a suliba, Madison elkapja a fémdetektoros kapunál beriasztó Tobiást, aki egy bicskával akart beülni matekra, mert azt olvasta, hogy már öt államban terjed ez a szar, hogy az emberek ölik egymást. Nos Tobias, akkor talán ne netezz annyit, dugd struccba a fejed, mondja Madison, mint egy rendes tanár. Eközben a lányukról is kapunk egy halovány képet, hogy a suli egyik fekete művész figurájával jár, aki a sportpálya oldalának falára graffitizik közösségileg, hogy a húgy sárga színű semmilyen fal valami kis színt kapjon. Addig Travis pesztrálja Nicket a kórházi ágya mellett ülve. Kiderül, hogy miért akart úgy világgá menni. Mit menni? Rohanni. Travisnek több sem kell, megbizonyosodik nevelt gyereke történetéről, elmegy a templomba, ahol a véren és beleken kívül, csak egy rémült junkiet talál, de az is eliszkol, mert fél, hogy megölik. Ezt meg már hiába mondja másnap az iskolába a nőjének, Madisonnak, a beszűkült tudatáig csak annyi jut el, hogy a drogtanyákon bizony durva dolgok történnek. Ez van.

ftwd5_1.jpg

Időközben a Nick mellett lélegeztető gépen haldokló öreg bácsi ritmikus hörgése egyszer elhal, minden gép sípolni kezd, dokik jönnek, leviszik a műtőbe, őt meg magára hagyják, így minden gond nélkül meg tud szökni a kórházból. Eközben egyre kevesebben járnak már iskolába, ami nem nagyon hatja meg az igazgatót, az órák meg lesznek tartva. Travis Jack Londonról oktat, amelyből kiderül, hogy mindannyiunk legalapvetőbb ösztöne az életbenmaradás. Minden tettünk innen ered. Ennyike. Madison és Travis hírt kapnak Nick eltűnéséről, elmennek egy barátjához, aki persze nem tud semmit, de megejt pár telefont néhány regulár drogos arcnak, hátha ők látták. Este Madison is megnézi a templomot, majd elborzad,  de ha tudná, hogy a hazafelé vezető úton miért állították meg a forgalmat és miért kezdtek el lövöldözni, akkor attól még jobban beparázna. 

ftwd7_1.jpg

Másnap ezen pörög a fél iskola, beleértve lányukat, Aliciát is, aki a halott faszi feltámadásának, szitává lövésének videója mellett még barátja halálba nyomasztásával van elfoglalva, mert az hiába ígérte, hogy ott lesz este a Venice Beachen, juszt sem ért oda sose. Alicia meg ott állt és várt, hogy együtt nézzék a giccsbe hajló hollywoodi naplementét.

Nick egy tipikus amcsi kamionos kifőzdében találkozik országos haverjával, azzal a taggal, akihez Travis és Madison is beköszöntek egy bekezdéssel korábban. Kiderül, hogy a dílere is egyben. Nick csak azt akarja megtudni, hogy a cucc fel lett-e ütve PCP-vel? Fontos, mert nem mindegy, hogy begolyózott-e vagy csak a drog okozta a halucinációt, hogy a tokkal, vonóval együtt 40 kg-os csaja opálos tekintettel rabolt rá egy másik tag beleire, mint a füves hülyegyerek a zacskós chipsre. A díler nem mond semmit, inkább elviszi kocsikázni, majd megállnak egy száraz csatornamedernél. A haverkodásnak itt vége, elkezdődik a cicaharc, mire Nick véletlenül hasba lövi  az ő kis személyes drogpápáját.

ftwd2_1.jpg

Pánik, telefon mutternak, gáz van, gyertek. Travis és Madison megérkezik a helyszínre, de hiába mondja Nick, hogy ott a hulla, ha egyszer nincs ott. Sebaj, akkor húzás innen a vérbe. Travis már tolat is vissza az alagútban, mire látják, hogy a gyomron lőtt csávó feléjük csoszog. Anya, apa kiszáll, mire a srác már tépné is szét őket szájjal. Nick izomból elmaszálja és áthajt rajta, de a zombi díler újra feláll. Most frontálisan hajt neki, majd a fékbe taposva cirka 10 métert repül előre az élettelen tetem. Vagy tíz helyen szenvedett nyílt törést az instant halállt nem számítva, de még így is Nick, Travis és Madison felé fordítja a fejét és hörög tovább…

ftwd8.jpg

Fear The Walking Dead minden hétfőn hajnali 3:00-kor és este 22:00-kor az AMC műsorán.

 

23 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scsaba1 2015.08.25. 16:14:43

Némi helyesbítés: a rendőrök alapvetően a munkájukat végezték, a tajparaszt az anyuka volt (jól ismerem ezt a típust a szülői értekezletekről, aki agresszióval meg nagy pofával próbálja meg leplezni azt, szülőként egy nagy csődtömeg).

Nick a kórházban kivert kuvaszkutya szemekkel megdumálja a nyilvánvalóan elsőgenerációs távolkeleti bevándorlócsajt, hogy kösse már ki az egyik kezét, mégse kelljen már férfiemberként egy huszonéves csaj előtt vizelnie. Amikor kap erre öt percet, egyből szökni próbál, még a bilit is lelöki a nagy sietségben.

A csatornamedernél nem cicaharc volt, hanem élet-halál. A dílergyerek (igazi köcsögként) simán le akarta lőni, miután rájött, hogy a törzsvevője meg a gyerekkori országos cimbije már inkább csak kockázati tényező. Úgyhogy alapvetően örültem neki, amikor lelőtték, autóval vagy kétszer elgázolták és lendületből a csatornába lökték. Talán még fel lehetett volna gyújtani is...

Black_Knight · http://baltukor.blog.hu 2015.08.25. 16:58:47

Nekem a vége tetszett nagyon, amikor azt éreztem, hogy sablonként, a gyerek, meg mindenki úgy gondolja, hogy a drogos kis k*csög haluzott egyet. Aztán persze sablon volt, amikor az alagútban jött a csoszogó zombi, de legalább kellemesen volt az.
Ja, és fasza írás :)

PetDrag 2015.08.25. 20:59:02

@scsaba1: ezek fontos kiegészítések voltak, én is hasonlóakat fogalmaztam meg magamban a hogyvolt olvasása közben + egy "tárgyi tévedés": Nick nem a mutterját hívta telefonon hanem Travist akit jól le is cseszett, hogy az anyját minek vitte oda... Amúgy nem volt rossz "leírás" ;-)

firg_firg 2015.08.26. 09:47:47

Dögös zombicsaj?

Latom ott van benned a nekrofil.

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2015.08.26. 10:51:35

@firg_firg: a szövegben ilyen nem szerepel... NEkrofil az, aki hullákkal baszik.

MrsPepper 2015.08.26. 10:57:08

Amúgy kinek hogy tetsztett? Mert én hatalmas izgalomra és lendületre számítottam, a hype alapján. Közben éppen csak be nem aludtam, annyira unalmas és vontatott volt...Remélem, hogy a többi rész majd jobb lesz....:/
A karakterek sem tetszenek....:( Kivagyok....pedig annyira vártam...:(

Scagnetti 2015.08.26. 11:08:30

Végül is nem volt rossz. Megvolt a (mérsékelten szimpatikus) főszereplők bemutatása, ill. a valamiért elmaradhatatlan szülő-gyerek ellentét. Remélem, ez a későbbiekben kevesebb hangsúlyt kap, és kissé felpörgetik a cselekményt! Kíváncsi vagyok a folytatásra. Főleg arra, hogy magyarázzák meg, hogy ezek a lassú mozgású, könnyen kiismerhető zombik végül leigázzák az egész világot. Mert az alapsztorinak ez a leggyengébb része.

firg_firg 2015.08.26. 11:11:38

@Chat Géza: Index nyitooldalon van ez a szoveg:

Minden idők legdögösebb zombinője!
A Fear The Walking Dead nyitój­elenete izomból rúgja be a sorozat motorját. Nem kéne kihagyni!

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2015.08.26. 11:28:36

@MrsPepper: szerintem ennél hangulatosabb nem is lehetett volna. Plusz ne felejtsük el, hogy ez egy DRÁMA, nem pedig egy eszetlen zombis hentelés. Arra ott a Z, mint zombi. A TWD és az FTWD egy olyan dráma, ahol történetesen zombik vannak, de nem az van a fókuszban, hogy le kell nullázni a zombi populációt, vagy az, hogy meg kell találni az ellenszert. Itt van pár ember, aki túlélésre játszik, ami nem egyenlő azzal, hogy kiállnak egy tankkal az utcára és szitává lőnek mindent. De akinek ez kell, az a második rész promójából megtudja, hogy konkrétan a segítségül küldött US Army is elkezdi terrorizálni a civileket... Nesze nektek akció.

Ez a nick még nem létezik 2015.08.26. 11:38:24

Gyengus volt na. Ha nem farvízen utazna, akkor a pilot után kasza lett volna. Persze ettől még a folytatás lehet jó.

neokira26 2015.08.26. 11:59:47

@Scagnetti: Nem kell megmagyarázni, mivel bárki aki meghal zombivá válik, akár harapás nélkül is. (szerintem amúgy Gloria is csak simán meghalt drogtúladagolásban, és szépen feltámadt zombiként...a többit láttuk :D ) Az elején tuti nem sejtik, hogy már bennük van a vírus, tehát hiába zárkóznak be a családdal a házba ha éjjel a nagypapi meghal végelgyengülésbe és visszajön megenni a családtagokat....

MrsPepper 2015.08.26. 12:05:02

@Chat Géza: Nagyjából tudtam, hogy mire számíthatok és nem mondjuk egy The Strain utánérzést vártam. Nekem valahogy a hangulat sem jött át. Van egy butus-szerelmes családfő, egy anyuka, aki tipikus szülőként viselkedik (pl mikor a lánya megnézte az autópályás videót és mindenkit hazaküldenek a suliból: anya bekussoltatja a lányt és nem mond neki semmi magyarázatot), van egy életunt, félfelnőtt lány, akinek semmi nem elég jó, meg van egy drogos fiú, aki nem is akar leszokni, a szüleit utálja, de mikor gáz van, akkor azért jók. És ennyi....nekem ez még nem izgi. Meg fogom nézni a második részt is, de ez elsőre így nagy csalódás volt, nekem.

Amúgy azt csak én láttam,h anyát megharapja az alagútban a zombi?

Jaaaaa....és az is zavar,h olyan buták a szereplők. Ok,h elvileg nem ismerik a zombikat (ezt csak innen tudom az oldalról), de odamegy a faszi tök egyedül a templomba, egy kis zseblámpával, aztán még anyát is elviszi és még egy hülye sodrófával sem készülnek....

Scagnetti 2015.08.26. 12:09:18

@neokira26: Azért ez még kevés. A zombik lassúak, az általuk terjesztett fertőzésnek is kell pár nap, mire végez az emberrel, vagyis ha nem hal meg az áldozat rögtön, el tudja mondani, mi történt vele. Így a többieknek van lehetőségük felkészülni. Mi van a fegyveres szervezetekkel, pl. az amerikai hadsereggel? Nyilván nem kell millióknak meghalni mire valaki végre észreveszi, hogy a fejlövés kicsinálja a zombikat, onnantól meg már meg is van a gyógyír. A TWD idejében már az az alaphelyzet, hogy alig van ember, és hozzájuk képest rengeteg a zombi. Itt viszont ez még nem igaz, ezért is vagyok nagyon kíváncsi, hogy tudják hihetően bemutatni a zombi hatalomátvételt.

NINJA 2015.08.26. 13:10:22

Nekem a film igen, az írás (stílusa) nem tetszett.

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2015.08.26. 14:02:22

@NINJA: nos, ez is egy vélemény. Amúgy ez nem film.

xm95 2015.08.26. 15:30:27

Vártam már nagyon, eddig nem okoz csalódást, és kíváncsi vagyok az okokra, amit ha nem ad meg a sorozat, akkor kár volt leforgatni, hiszen akkor nem lesz más, csak egy klón az eredeti mellett.

enzo23 2015.08.26. 16:53:31

Na, zsír, még egy hogyvolt, amit lehet olvasni! :)
(Külön jó, hogy nem felsorolásszerű ;))

neokira26 2015.08.26. 17:37:23

@Scagnetti: Amit eddig megtudtunk, az kb az, hogy az egész Usában nagyjából egyszerre jelent meg ez zombivá válás. Egyik napról a másikra aki meghalt, az visszatért. Ha lokális lett volna, pl egy városban történt volna csak ez, akkor a hadseregnek több esélye lett volna, de így esélyük sem volt, főleg a nagy népsűrűségű városokban. Hiába korszerű a hadseregük, mindenhol ők sem tudnak ott lenni. Meg gondolom az elején még sokat totojáztak, hogy ők is emberek, biztos van gyógymód stb...
Ami nagyon érdekelne, hogyan lett ez világméretű? Mert oké, mondjuk egész Amerika zombilanddé vált, de Európa, Ázsia, Afrika és főleg Ausztrália? Kicsit hihetetlennek tűnik. Igaz, mondta a járványügyis pasi a Walking deadben, hogy mindenki hordozza a vírust, de az egész Földön?? Azt tuti nem tudták volna összehozni.

nicu71 2015.08.26. 18:04:20

Nekem nagyon bejött .A nyilvánvaló klisék ellenére a nyomasztó,baljós hangulat,és a drámai feszültség nálam megtette a hatását.A szereplők is jók.10/8 simán.

Scagnetti 2015.08.26. 18:41:01

@neokira26: Megfelelő lőszerutánpótlással, és főleg nehézfegyverekkel egy ember több százat is el tud intézni. (Arról nem beszélve, hogy egy jó testpáncéllal a harapást is el lehet kerülni.) Ebből meg az amcsiknál van bőven. A totojázás már hihetőbben hangzik, nem lepne meg, ha a sorozatban is megjelennének olyanok, akik nem akarnák/tudnák elpusztítani őket, mert ismerték még életükben. Hershel is őrizte őket az istállóban. De továbbra is ezt a részét érzem a sztori gyenge pontjának, ezért vagyok rá kíváncsi, mit hoznak ki belőle. Ha már bevállalták, hogy megmutatják ezt az időszakot, amit eredetileg a szerző nem vállalt be, tippem szerint pont a logikai bakik miatt.

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2015.08.27. 10:17:40

@enzo23: Most nem lett volna indokolt a felsorolás. Amikor úgy írtam egy-két twd-t, akkor bennem az a kép élt, hogy úgy, soronként sokkal jobban átjön az a meglepetésszerű hangulatváltás, eseményfolyam, ami a képernyőn is volt, mintha egy folyamatos szövegben írnám le.
süti beállítások módosítása