Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 5x07 - Everybody Has Their Reasons

2015. augusztus 17. 11:00 - Szencsike

Kis csipet csapatunk a hadművelet második fázisába ért, Norfolk haditengerészeti kikötője a következő lépés. Tom, Hal és Weaver a felderítők, nagy csodálkozásukra a hadikikötő teljes erővel működik, katonák a helyükön vannak, és óriási tűzerővel rendelkeznek, ritkaság ez három év háború után. Hát igen, van itt fegyver, ember, ellátmány, jól jönne mindegyik a társaságnak. A trió felderíti a környéket, az erdőben egy drótcsapdát is felfedeznek, de ez csak az elterelés, mert álcaruhás katonák veszik körül őket. Tomék azonosítják magukat, de teljes patthelyzet, senki sem teszi le a fegyvert. Megérkezik egy dzsip, a katonák felettes tisztje egy bizonyos Katie Marshall, ő és Weaver régi jó barátok, a hölgy pedig a 14. Virginia ezredet vezeti.

1.png

A 2. Mass csatlakozhat a Virginiához, akik majd egy éve vannak a kikötőben. Weaver érkezésével ő lenne a rangidős tiszt, de a derék ezredes meghagyja Marshall századosnak a hely irányítását, ő csak tanácsokat ad neki, illetve a washingtoni akciót fogja vezetni. A százados és Weaver még a háború előttről ismerték egymást, Irakban katonáskodtak és hát, volt valami köztük, ez máris látszik. Tom elmondja eddig mit tudnak, majd jönnek a tisztek is bejelentkezni Weaverhöz. A whisky-gyárban Bubi és Ding az espheni kommunikációs eszköz működését próbálják kitalálni, eddig nem jutottak sok infóhoz. Ding az Enigma-géphez hasonlítja a cuccot, Bubinak elmeséli mi is volt ez pontosan, akinek tetszik az ötlet, lehet ezzel az eszközzel fogják ők is megérteni az espheni kommunikációt. Erre viszont nincs idő, mert nekik is a bázisra kell menni. Akkor vinni kell a gépet is, egy hordozót kéne építeni. A szerkezetet megmozdítani alig lehet, mert aki hozzáér, az kap egy kisebb fájdalomlöketet. Bubi káromkodik egyet volmul, akkor olyan hordozót kell tervezni, amivel nem kell megérinteni az eszközt. Ding összeszedi magát, és hozzáér a cucchoz, hátha önerőből meg tudja emelni. Ő is látja a hadurakat, de olyan energia árad ki a szerkezetből, ami már fájdalmas lehet, Bubi elrántja a cucctól Dinget, az energiahullám kitöri az egyik ablakot. Akkor mi lesz most?

2.png

A haditanácson Marshall százados összefoglalja mit is éltek át, mióta lekapcsolódtak a Mechák és nincs komolyabb espheni ellenállás. Eléggé kételkedve fogadják Tom Hold-hadműveletét, azért sem igazán lelkesednek, hogy ők együttműködtek és együtt működnek ma is a Volmokkal. Ők ugye csak annyit tudnak, amennyit látnak, a Volmok már hetek óta nincsenek, de az embereket átvitték Dél-Amerikába, Tomék meg beszambáztak mindenféle Volm eszközzel. De mindegy is, mert Washington a legfontosabb, ha ott sikerrel járnak, akkor legyőzhetik az idegeneket, legalábbis Tom ezt reméli. Később, az ebédlőnél Anne és Tom beszélhetnek, jót tett Tomnak a farmos pihenő, kiegyensúlyozottabb lett. Igaz, mert látta, hogy milyen lehet a világ, ha sikerrel járnak. Ja, csak egy ismeretlen nő is ott volt, ám ezért nem kell nagyon aggódni, sőt ha vége lesz, akkor Anne megunja a semmittevést. Isabelle-nek új rajongója akad, egy Zak nevű katonával kiderítik, hogy mindketten spanyol felmenőkkel rendelkeznek, viszont Hal rögtön lecsap a párosra, Zak nem erőlteti tovább a dumát, lelép tőlük. Közben a kajavárók közé beállt Maggie is, Hal jobban tenné, ha hallgatna Isabelle-re és lezárná a szitut rendesen.

3.png

Marty is haverkodik, Zak asztaltársaságához keveredik, a katona elmeséli, hogy kikkel volt eddig dolguk, gyakorlatilag minden espheni kreálmánnyal sikerült harcolni, sőt egy hadurat is sikerült felboncolni. Viszont a katona tudja, hogy Marty lelőtte Weaver ezredest, sőt van egy saját Volmuk is, de hol? Hát, Marty talált egy eszközt, épp azzal babrál a derék idegen, a katonákon látszik, hogy nem tudják hova tenni a furcsa hapsit. Egy másik asztalnál Hal és Maggie szappanoperája folytatódik, semmivel sem léptek előre, inkább egymást lökdösik hátra a szócsatában. Tom és Matty a jövő Amerikájáról beszélgetnek, a fiú készített egy kis kutatást, milyen legyen az új Amerika, Tom pedig átadja a Tocqueville könyvet. Weaver és Katie százados is dumálgat, jelenleg mindketten szinglik, és ez azért lehet fontos, mert nagyon meresztgetik egymásra szemüket. Weaver egy nyaki sérülésről kérdezi a nőt, pár hete volt egy kis összetűzés egy Fürgével, de semmi komoly, eléggé terelésnek hangzott a válasz. Én csak azt remélem, hogy a 14. Virginia nem átverés... Ismerkedési est a katonák és a 2. Mass között, igaz csak Hal, Ben, Maggie és Isabelle van itt. A pia hatására megered Zak nyelve, Marshall ezredes fegyelmezett csapatot faragott a 14. Virginiából, jelentsen ez bármit. Kiszúrja Ben tüskéit, a srác hagyja, hogy hozzányúljon, ám Ben megkapja cserébe a torzszülött jelzőt, lesznek itt még bajok. Anne az orvosi szobában segít, egy elfertőződött lőtt sebet kezelhet. A katona őrjáraton kapta a lövést, ahol emberi kollaboránsokat kerestek. A tábori orvos kezelte a sebet, de hát újra itt van. Mivel gyógyszer már nincsen, Anne kukacokat javasol, elfogyasztják az elhalt részeket. A mosdóban Bent három fegyveres katona vinné el, hiába a figyelmeztetés, hogy nem kéne a tüskéks sráccal packázni, csak verekedés lesz, viszont Zaknél ott van egy sokkoló, a kis torzszülött a földön…

 

Hal a kommunikációs tiszttel cseveg, Wolf hadnagy egy régi készülékkel dolgozik, csak figyel és fülel. Tud a Mason milíciákról, de nem hívhatja őket a kikötőbe, mert Marshall százados nem akarja őket idehozni. Régóta ismeri már őt, de valamiért nagyon megváltozott. Tom pont jókor érkezik, miért is változott meg a százados? A katona arra tippel, hogy a háború, vagy esetleg a néhány héttel ezelőtti fogság miatt, de mindenképpen keményebb lett. A vezetés felelősséggel jár, Tom ezt nagyon jól tudja, viszont itt az idő felvenni a kapcsolatot a milíciákkal. Weaver egy közös reggelit tervez a századossal, alakul a dolog, Weaver levette a baseball sapiját, még virágot is hozott, de kedves. Anne operál, felnyitja a sebet, de nincs fájdalomcsillapító csak egy kis alkohol, ebből a beteg nem kér, mert nem iszik már jó 10 éve. Nagy ordítások közepette Anne kivette a probléma forrását, egy ruhadarab ragadt be a sebbe, majd a betegre önti a kukacokat. Ben lekötözve fekszik valami kínzókamrában, az agybajos Zak szerint ő egy kém, a tüskék miatt tud kommunikálni a hadurakkal. Ben álltja, hogy ez nem igaz, de ez nem számít, Zak megadta neki az esélyt, hogy beszéljen.

7.png

Tom és Marshall első vitája: miért nem kommunikálnak a milíciákkal? Mert nem, és egy tanár különben se mondja meg, mit kell a katonaságnak csinálnia. A százados kap egy rejtélyes papírt, ezek után Tom és Weaver között lesz egy kis súrlódás. Oké, egy régi kapcsolat miatt Weaver nehéz helyzetbe került, de nem az a legfontosabb, hogy legyőzzék az espheniket?! Az idióta Zak Ben tüskéit távolítja el, szegény srác ordít, a fogós megoldás nem a legkíméletesebb beavatkozás… Egy tüske kijött, Ben elájul, Zak az őrült szadisták módjára vigyorog, de a tüske még kiszedve is erős, a csápjaival a katona arcába kap. Ezt megérdemelted, rohadék… Tom Shelton hadnagyhoz megy, ő egy tipikus fapofa katona, aki csak parancsot teljesít. Lényeg, hogy végre Tomnak is feltűnt, hogy Ben eltűnt, hol a kölyök?! Kémkedés miatt kihallgatják, ez a bevett eljárás, ha ilyesmi előfordul. Ha Ben kém, akkor Tom is, volt a hajójukon, szemférge is volt, ezek után vigyék Ben mellé, nem kellett kétszer mondani. Shelton következő foglya Hal lesz, majd ezek után az összes 2. Mass tagot a fogdák felé kísérik. Mattynek sikerült elbújni, látja, mi történik, de vajon miért?

8.png

Eltűnt a jó kedélyű Weaver, egyenesen Marshallhoz megy, miért vannak fogdában az emberei? Óvintézkedés, néhány 2. Mass tagról nagyon érdekes és egyben veszélyes infókat kaptak, még az aktát is odaadja Weavernek a nő. Ők csak azt tudják, hogy itt egy alak, aki elment a Holdra, szemférge volt, a gyerekei fertőzöttek, hát mi ez, ha nem fura?  Képzelje csak el azt, hogy az ő lánya is az esphenik áldozata lett, mert átváltoztatták szörnyeteggé! Erre a százados se tud mit mondani, sajnálja, remélhetőleg megoldódik. Mégis Weaver mit tenne az ő helyében? Lehet Tom Mason még most is espheni irányítás alatt áll! Matty a mosdóban a verekedés maradványait szemléli, ám meglepetésre Weaver fogja le a gyereket. Most még nincs baj, de nagyon hamar változhat a helyzet. Matty menjen a whisky gyárba, kap katonai egyenruhát, a bejáratnál vannak motorok, fogjon egyet, tegyen úgy, mintha járőrözni indulna. Ez most komoly dolog, de meg tudja csinálni!

9.png

A whisky gyárban, Dingék kitaláltak valamit, áram alá helyeztek egy Mecha eszközt, ez fogja helyettesíteni az espheni eszközt, ha nem jönne be, hát meghalnak. Bubi vállalja a cserét, de mivel ő az utolsó Volm segítő, ezt Ding nem engedi meg. Egy katona segítővel megragadják az eszközt, kiemelik és egy másik katona kicseréli a Mecha eszközre, csak készüljenek az óriási energiahullámra. Kicsivel később Bubi ébreszteti a padlóra került Dinget, a csere sikeres volt. Közben Matty sikerrel kijutott és a gyár felé tart. Anne az orvosiban dühöng, őt még nem vitték el, de ott kell maradnia. Az érkező Sheltontől kérne magyarázatot, de persze az nincsen és ha nem akadékoskodik, nem kerül hűvösre ő sem. A börtönben Tom és Hal a szabadulás útjára lép, Sheltont fogják le, de sajnos fapofáék túlerőben vannak. Maggie-t nem kapták el, viszont Isabelle-t Zak viszi egy kis privát kínzásra. Sajnos túlélte a tüsketámadást, de az arca rácsosra lett dekorálva. Maggie lesz a megmentő, ám sajnos hagyja Zaket beszélni. A tüskékről kérdezi a lányt, Ben nagyon ordított mikor az övét kiszedte, a lány figyelme csak rövid időre lankad, de hála Isabelle-nek, ketten elintézhetik a rohadékot. A két csaj ezek után eláshatja a csatabárdot, most vészhelyzet van, együtt kell működni.

 

Weaver Marshallt győzködi, aki hadbíróság elé akarja állítani Tomékat. Hadbíróság, most komolyan hadbírósággal cseszik el a drága idejüket, ahelyett, hogy harcolnának, idióta bürokrata a nő… Weaver nem ezt a Katie Marshallt ismerte, még egy másik háborúban egy nagyon jó katonát fedezett fel benne. Most is hisz abban, hogy ez a régi Katie még ott van, mert legalább ennyire hisz Tom Masonban, aki sosem volt áruló.  A hadbíróság összeült, Hal és Tom a vádlottak, a halálsápadt Bent is meghozták, bizony kivették az egyik tüskét, Tom szemében ez kínzás. A bíró Marshall lesz, gyakorlatilag a trió fejére olvassa minden bűnüket. Tüskék Bennél, szemféreg Tomnál és Halnél, az espheni kémkedés legfontosabb elemei. Mi a Volmok szerepe? Hogy magyarázza meg, hogy eljutottak a Holdra? Hogy pusztította el az erőforrást? Hogy jött vissza? Tom hülyeségnek tartja az egészet, ez nem bíróság, ez időpocsékolás, ha készül jegyzőkönyv, az tanulságos lesz a következő nemzedéknek! Weaver hiába szólal fel Tomék mellett, illetve hogy csillapítsa Tomot, esélytelen. Marshall nyaki sebe vérezni kezd, pár pillanatra a nő el is bambul. Majd újra észbe kap, elmondja az ítéletet, mi más lenne, mint halálos ítélet. Ugrás egy sötét sikátorba, ott egy Hadúr, aki Marshallt irányítja, ezért van a nyaki sérülése, ezt jelenti a néhány héttel ezelőtti eltűnés, egy Hadúr befolyása alatt áll!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása