Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Downton Abbey 4x04 - London baby

2015. augusztus 12. 13:00 - Ancsinszka

A koncert utáni napon a vendég - és a downtoni személyzet együtt fogyasztja utolsó közös reggelijét. Barrow összekócolt szemöldökkel kérdezi Annát, mégis mi történt az arcával, aki közli, hogy elesett, majd borzasztó szomorú arccal foglal helyet Green mellett. Anna nyilvánvalóan nem bírja sokáig, és minden ok nélkül feláll az asztaltól majd elviharzik. Bates figyelő szemei elől persze hiába menekül, és a lakáj Mrs. Hughes-t faggatja, hátha tud valamit, de a házvezetőnő csak tereli a dolgokat. Barrow megjegyzi milyen nyomott a hangulat, mire Carson szerint a reggelinél még mindenki kómás, mit kell ezen csodálkozni? A fenti vendégsereg nagy búcsúzkodás közepette távozik, Lord Gillingham Marytől köszön el, mondandóját sűrű vigyorokkal megtűzdelve, és egy reményteli következő találkozás megpendítésével, de Mary hárítja a lovagias gesztust.

03.jpg

Dr. Clarkson összefut Isobellel a temetőben, és megpróbálja rávenni, hogy kedves nővérkedjen újra a klinikáján, aki válaszul komolyan elgondolkodik a dolgon. Marynek sikerült időpontot kapnia az adóhivatalhoz Londonba, és közli papájával, hogy ő továbbra is szeretné megmenteni a birtokot a részletfizetés kikönyörgésével, Lord Grantham viszont kicsit megretten a havi törlesztő gondolatától. Lady Rose az egész beszélgetésből csak a London szót hallja meg,  amit az esetleges partizás gondolatával párosít össze. Azonnal kérvényezi az elutazást Maryvel, aki persze rábólint. Lady Cora hamiskásan kérdezi lányát találkozik-e majd Gillinghammal, de Mary unott arccal hűti le mamája romantikus elképzeléseit. Branson kissé idegeskedve grasszál a kastélyban, amikor Braithwaite-be ütközik. Braithwaite számon kéri rajta az előző esti hancúrozást, amit Branson nem is tagad, de az ír whiskey számlájára próbálja írni a dolgokat, és sűrűn sajnálkozik.

06.jpg

A konyhában Ivy spárgával töltött tésztával izmozik, Daisy is próbálja felhívni magára a figyelmet a mártás elkészítésével, de nem jár sikerrel. Jimmy kámpicsorodott képpel gusztálja az urak ízlését, de Alfred szerint ez a konyhaművészet. Braithwaite szegény Bransont a szobájában zaklatja az esetleges terhesség, és az azzal járó esküvő gondolatával, lévén ez a kötelesség. Nagyon lobbizik amellett, hogy mennyire jó felesége lesz majd Bransonnak, aki viszont továbbra is csak sajnálkozik, és közli mennyire megbánta már ezt az egészet. Isobel és Violet nagyi a templom körül kóricálva kedélyesen beszélgetnek az előző estéről, és Isobel kissé nehezményezi menye újbóli kivirulását, ugyanakkor belátja milyen önző dolog ez. Violet nagyi megnyugtatja, hogy ugyan ne parázz ha ilyen gondolataid vannak, különben a papoknak nem lenne elég munkája. Lady Cora titokban leszervezi Marynek a Gillinghammal való londoni találkozást, és Mission Impossible módra Rosamund nénivel összeszövetkezik az ügyben. Rosamund néni – akinél megszállnak Londonban – rendez majd egy kis vacsorát, ahova meghívja Gillinghamet és annak cimbijét Sir Johnt is, mert így mindjárt kevésbé átlátszó a dolog.

07.jpg

A Crawley család teljes létszámmal együtt vacsorázik, a lányok és Branson londoni útja előtt, és Isobel a Lorddal vitatja meg van-e értelme a helyi SZTK-nak vagy sem. A lányok már izgulnak a londoni út okán, és Bransont is próbálják bevonni a csevejbe, aki viszont az esetleges zabigyerek borús gondolatával viaskodik magában, és pardon, de fogalma sincs miről van szó. Jimmy a konyhában megkóstolja Ivy first class ízetlen spárgagöngyölegét, majd megjegyzi mennyire egy uncsi meló a szakácskodás, ő inkább nőzni meg pezsgőt vedelni szeretne leginkább, és nagy romantikus hévvel megpörgeti Ivyt. A leányzó enyhén sekélyesnek nevezi ezt a dolgot, ami viszont felkelti Jimmy heves csókolózási ösztöneit, de szerencsére mindenki időben lép be a konyhába, hogy ne történjen meg. Anna is elutazik majd Maryékkel, és hevesen kerül mindenféle kontaktust az emberekkel, de főleg Batesszel. A lakáj kezdi elveszteni türelmét, mert még a kezét se teheti rá felesége vállára. Anna idegesen arra hivatkozik, hogy egyrészt angolok vagyunk, plusz együtt vagyunk 24 órát per nap, nem sok ez így is egy kicsit?

09.jpg

Carson szobájába kapcsolunk, aki éppen elmereng egy kis sherry és Mrs. Hughes társaságában a múlton, amikor még el akarta venni álmai asszonyát és sármőr volt ő is. Mrs. Hughes megnyugtatja, hogy ugye milyen jó már maga a tény, hogy téged szeretett Alice? De Carsont ez nem villanyozza fel különösebben, majd feláll és balra el, mert Anna nyit be. Anna szeretne visszaköltözni a cselédszárnyba, mert nem bírja férje közeledését, úgy gondolja már nem elég jó és tiszta így Batesnek. A házvezetőnő arra ösztönzi Annát, hogy menjenek el a rendőrségre, aki továbbra is tiltakozik, mert ha a rendőrség nem bünteti meg Greent, Bates megöli úgyis, és akkor mehetnek nézni az akasztást. Hughes szerint ez továbbra sem jó így, jobb az őszinteség, Anna szerint viszont jobb egy törött szív, mint egy törött nyak. A konyhába menet Daisy meglátja Ivyt és Jimmyt besurranni egy szobába, vélhetően megy majd beárulni Alfrednak a dolgot, aki viszont egy szakácsképző tanfolyam hirdetésen felvillanyozódva lép be a konyhába. Szerény és őszinte gyerek ez az Alfred, egyből Ivy jut az eszébe a tanfolyamról, és már indul is megkeresni a lányt Daisy útbaigazításával. Szerencsére éppen rányit a smároló Ivyra és Jimmyre, majd szó nélkül távozik.

12.jpg

Már Londonban, Rosamund néninél vannak a Crawley lányok és Branson. Mary érkezik meg legutoljára szalonba harci díszbe öltözve, és meglepetten konstatálja Tony Gillingham jelenlétét, meg persze Sir John is ott van. Mary reméli, Mabel Fox nem bánja, hogy vőlegényjelöltje itt vizitel, Gilingham meg mosolyogva közli Maryvel, hogy ne ostorozza már, ő csak jól érezni jött magát. Sir John bedobja a nagy buli ötletét, hogy vacsora után menjen el az egész kompánia csörögni a Lótusz Klubba, ahol nívós zenekar lép fel aznap este. Lady Rose alig tudja türtőztetni magát, és nyaggatja Maryt, hogy menjenek el mindenképpen, mert millió éve nem mulattak. Bizonyára a múlt heti művházas dzsemborit már elfelejtette, meg ez amúgy is London. Fogy a pezsgő a bulin, mindenki kezd csicsókás lenni, Tony pedig felkéri Maryt egy fordulóra. Tony elnézést kér, hogy így nyomul, Mary pedig megjegyzi, hogy igaziból örül neki, meg amúgy is tudja, hogy a mamája meg a nagynénje fondorlatoskodása volt ez a meglepi.

13.jpg

Tony még jobban örülne egy újabb találkának, de Mary kicsit hűvösebben reagál, meg utalgat a fiatalember eljövendő jegyességére, aki szerint még nincs az kőbe vésve. De hiába a szép szempár, meg a kedves mosoly, Mary hamvába hullatja az ötletét is a romantikának, lévén ő még nem áll erre készen. Alfred előszedi G.A. Escoffier (a korszak Gordon Ramsayje) szakács szakirodalmát, és rájön mennyire semmit nem se tud még a szakácsművészetről. Pattmore próbálja rávenni Daisyt, hogy segítsen Alfrednak a séfvizsga felkészülésben, valamint javasolja lépjen túl az önzésén és Alfred optikális gyönyörködésén. Visszakapcsolunk a szexi fekete énekes baritonjához, és a mulatozó Crawley családhoz. Rosamund néni szerint Branson nagyon jól belepasszol a downtoni közegbe, de ő ettől inkább csak feszeng és szabadkozik. Sir John egy kicsit benyakalt a ginből, úgyhogy nem megy a szalontánc. Kelj fel Jancsi módjára imbolyog Lady Rose-al, majd hirtelen, szája elé kapott kézzel rohan ki a teremből, nehogy ott helyben ugrassza ki a rókát. Rose tétován tipeg, mert visszamenni csak úgy az asztalhoz nagyon gagyi.

16.jpg

Jön is a hős jazz énekes, csak úgy otthagyja a mikrofont és megmenti Lady Rose-t a teljes megszégyenüléstől, mert partner nélkül maradni a parketten olyan ciki volt akkoriban, mint elfelejteni a lépést egy flashmob kellős közepén. A család viszont nincs elragadtatva a friss táncpartnertől, úgyhogy Bransont küldik el Rose-ért. Se Lady Rose, se mi nem értjük igazán miért várja mindenki olyan goromba tekintettel őket az asztalnál. Mondjuk nyilván nincs úri pedigréje a zenekarvezetőnek, meg hát fekete is, és akkoriban ha egy fehér lady egy fekete énekessel táncikált elvileg erős indokok voltak a szúrós tekintetre. Mary sas szemével kifigyelte Branson borúját, és azt javasolja mondja el valakinek mi bántja, mert az megoldás a problémákra. Visszatérnek Downtonba, Bates mosolyogva üdvözli Annát, és habár nem az a romantikus amorózó típus, most már igencsak vágyik egy csókra. Ultimátumot kap Anna, vagy elmondja mi történt vagy ad egy csókot. Egyikből se lesz semmi természetesen.

19.jpg

Branson megfogadja sógornője tanácsát, és a ház Lux Elvirájához, Mrs. Hugheshoz fordul párkapcsolati tanácsokért Braithwaite-el kapcsolatban. Tanakodnak egy sort, mi lenne a legjobb megoldás a nem kívánt terhességgel járó nem kívánt házasság megakadályozására. Váratlanul újra megjelenik Tony Gillingham, és in medias res megkéri Mary kezét, aki nem igazán érti a dolgot. Mary szerint nem is ismerik egymást annyira, de Tony hősszerelmes módjára győzködi, és rávilágít az egyik nagy előnyére, hogy ő még életben van Matthew-val ellentétben, meg persze szívből szereti és miegymás. Sőt Mary még időt is kap dönteni, két-három évet akár, ha úgy tetszik. Közben Mrs. Hughes szürke agysejtjei akcióba léptek, és Braithwaite személyes holmijának átkutatásakor talál egy könyvet a fogamzásgátlásról. A teória szerint a hölgyike tudta hogyan ne essen teherbe Bransontól, de ha sikerül kicsikarnia a házasság ígéretét, majd teherbe ejti magát valakitől. Fineszes, de Mrs. Hughes szerencsére kilogikázta ezt, valamint a blöffölésben is jó, így az ajánlólevél megvonásával fenyegeti Braithwaite-et, ha nem lép le szép csendben. Ágyő, soha viszontlátásra hála jó istennek, mert már borzasztóan idegesített a nevét is leírni.

18.jpg

Edith eközben Londonban bájolog Gregsonnal, aki aláírat vele egy papírt, mely szerint müncheni kiküldetése idején Edith kezelheti a dolgait. Edith megpendíti, hogy elmehetnének a Lótusz Klubba, de Gregsonnak más szándékai vannak az este hátralevő részére, és végre Edith is megkapja a szenvedélyes csókját. Braithwaite távozásával Anna indokoltan kérvényezheti a cselédszárnyba költözését, mert neki kell ellátnia Lady Corát és Lady Maryt is. Mrs. Hughes Carsonnak ajándékozza a szeretett nő képét egy szép drága keretben, hogy emlékezzen rá, neki is van egy szív nevű szerve. Bates épp a Lordra adja fel a házi selyem köntöst, amikor is szóba kerül Anna. A Lordnak is feltűnt, hogy valami nem oké a szobalánynál, de Bates se tudja mi van, így főnöke a türelmes kivárásra inti, és megnyugtatja, hogy a szerelem mindent legyőz. A Lord megveregeti a saját vállát, hogy karót nyelt angol módjára ilyen kijelentésekre vetemedik.

20.jpg

Hoppácska, Edith reggel érkezik vissza Rosamund nénihez Gregsontól, amit meglát a személyzet is, úgyhogy lesz ebből még dorgálás! Lord Gillingham pedig Marytől búcsúzkodik és próbál egy ígéret félét kicsikarni, hogy jogosan szakíthasson Mabel Foxszal, de Mary letargikusan közli, hogy nincs értelme, mert nála még mindig Matthew a numeró egyes. Gillingham egy búcsúcsókot kérvényezve még bepróbálkozik a testiséggel, hátha az megmozgat valamit Maryben. Talán bejött a kis trükk, Mary megremegni látszik, majd Tony szép szavakkal búcsúzik, végleg. Barrow ajánlkozik a Lordnál egy új komornával Lady Cora számára. Mary visszatér a szalonba, és közli Gillingham távozását, majd Bransonnal elmennek árajánlatot kérni a fűrészmalomra. Branson reméli összefutnak még az öreg Gillinghammal, de Mary lelohasztja a kettőjükkel kapcsolatos reményeket, és Tony meg Mabel Fox eljegyzését ecseteli.

23.jpg

Londonban vagyunk újra, Edith lép be Rosamund nénihez, aki unokahúgát igen kialudtnak találja az átduhajkodott éjszakához képest, meg mondjuk legyen szíves elárulni merre is járt! Edith-nek nem is kell kibontakoznia, Rosamund néni már a reputáció elvesztését taglalja, és drága Edith kapj már az agyadhoz, kérlek! Edith persze védekezik, hogy majd elfogja őt venni feleségül Gregson, mire Rosamund felhánytorgatja a Strallan komát, akibe szintén nagyon meg lehetett bízni. Edith szerint nem valami kedves dolog a fejéhez vágni a dicstelen múltat, de Rosamund néni nem az az érzelgős nőci, és megnyugtatja Edith-et, hogy ezt még nagyon meg fogja bánni. Mary és Branson elindulnak a fűrészmalom ügyében, és a rövid csevejből kiderül Bransonnak jót tett, hogy a megfelelő emberrel, osztotta meg a lelki nyavalyáit, Mary viszont úgy sejti igen csak nagy bakot lőtt Tony visszautasításával.

Címkék: Downton Abbey
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása