Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Detective 2x04 - ...és mindenkinek szét lett lőve a segge

2015. augusztus 03. 09:00 - sixx

Ezt a posztot három hete kellett volna megjelentetni, de írókollégám baszott megírni, így kénytelen voltam átvenni tőle. Nem lesz egy nagy eresztés, előre szólok.

screen_shot_2015-08-02_at_21_51_46.png

2:42. Ekkor kezdődik az epizód, addig csak hogyvolt volt, meg a főcím. Ami nem túl érdekes, a zenéje meg unalmas. Ray és Ani a gyilkossághoz használt Caddyt nézegetik, és komor arcot vágnak. Ez a komor arcvágás visszatérő elem lesz ma. Frank idegbeteg, mert nem nő a kertjében az avokádó. First world problem, nem enni kell, csak menőzni. Frank azért ideges egyébként, mert a neje orvoshoz menne vele, termékenységihez, hogy legyen gyerek. Franknek a sok bűnözés mellett erre kurvára nincs ideje, hagyják már békiben, majd lesz gyerek, ha a korrupt városi tisztségviselő által lenyúlt dollármilliók visszakerülnek hozzá. A vita végén a feleség aszongya, hogy nemigen lehet gyereke, mert volt egy abortusz menet közben. Jó, majd kivizsgáljuk, mondja Frank.

1_9.png

Paul még mindig meleg, pedig reggel, ébredés után azt reméli, hogy már elmúlt, mint a Gyaloggaloppban a gyíkká varázsolás. Ráadásul a katonatársánál ébred, aki nemcsak befogadta, azaz nemcsak az ágyba, már ha tetszenek érteni, és igen, a baszásra gondolok. Paul ideges lesz, pánikszerű gyorsasággal bepattan egy taxiba és visszamegy a motorjáért, közben az autóban sír, mert nem akar meleg lenni, de hát ez nem elhatározás kérdése. És ha ez nem lenne elég, a motort is ellopták. Fuckolás jön, sok, majd hív egy taxit megint, és megy hotelbe, de mivel a riporterek ott lebzselnek, és azt kérdezik, mi van a szexuális zaklatási ügyével, inkább elmenekül.

screen_shot_2015-08-02_at_22_08_30.png

Ray és Ani még mindig a kiégett Caddyt nézegeti, és megállapítják, hogy rábasztak. Ani a polgármester házában levágott kis jelenettel, Ray meg csak úgy, születésétől fogva. Colin Farrell egyébként kezd belejönni a szerepbe. Ray alkoholista társa is megjön, aki annak idején pultos volt a Deadwoodban ugye, és nagy ívben szarik a nyomozásra, Rayre, Anira, a világra. Frank örményekkel bótol, mert kénytelen visszaugrani a bűnözésbe, hogy legyen pénze, és ehhez rági dolgokat szed elő, annak idején intéztem nektek ezt-azt, most kell kábítószer, de bizományba. Kap. A tárgyalás végén az egyik örmény megjegyzi, hogy sok cukorral issza a kávét, mire Frank emberkedik egy sort.

2_8.png

Igen, itt tart az emberkedés 2015-ben.

page_2_12.jpg

Paul továbbra is jármű nélkül, szomorúan, melegen, de Ray megmenti, sőt, ad neki egy kis vodkát is, hogy ne legyen annyira szar a másnap. Ray is megnyugtatja Pault. hogy szarik a színésznőre, meg a vádakra, ezt legalább tisztáztuk. Frank a bűnözőkörút újabb állomására ér, egy leszakad bérházba megy, hogy levegye a háziurat a lakbér pár százalékára, nincs az a kevés lóvé, amiért nem hajol le ezek szerint. Ray és Ani rámászik a polgármester lányára, aki legutóbb rájuk baszta az ajtaját, és egy étteremben faggatják, ismerted Caspere-t? Kivel telefonozott sokat? Apáddal vagy az öcséddel? A csaj elmagyarázza, hogy az anyja elmegyógyintézetbe került, mert volt egy kis skizofréniája, és hát odabent öngyilkos lett. Az orvosa TUTI a szénné feszített arcú Rick Springfield lesz. Ani is mesél a saját szar gyerekkoráról, és haha, a csaj elárulja, hogy az orvos az a lárvaarcú féreg, az apja meg egy geci. Oké.

screen_shot_2015-08-02_at_22_20_52.png

Paul megkéri a terhes csaja kezét. Én nem hittem el, hogy őszinte, a tévé előtt. Ani elmegy az apjához, akiről kiderül, hogy ismerte a polgármester apját, Caspere-t, és van valami kunyhó a hegyekben, ahol bandáztak. Régi képeket nézegetnek, nosztalgia, fecskealsó, miazmás. És akkor An apja aszongya Raynek, hogy kurva nagy az aurája. Hát jó. Kimennek arra a területre, ahol Caspere a GPS-adatok alapján sokat járkált, és mit találnak azon a parcellán, ahol majd a vasútí sín fog haladni? Veszélyes hulladékot a föld alá temetve. Frank, képzeljék, megint tarhál, ezúttal egy lóvés ismerőstől, aki annak idején tán a feleségét is kúrogatta. A haver annyira nem lelkes a befektetési ötlettől. Franknek KURVASZAR napja van.

screen_shot_2015-08-02_at_22_29_48.png

Paul és Ray alkesz társa egy zaciban rálel arra az órára, amit Caspere-től nyúltak le, és megvan videón a csaj is, aki behozta. Na végre, nyom. Ani a főnökének aszongya, hogy Ray faszagyerek, mire amaz vesz egy nagy levegőt, na ja, de ellened mostan szexuális zaklatás miatt panasz jött. A járőr, akivel dugott az első részben, az nyomta fel, és mivel feljebbvalója…és akkor még ott van a társa is, akivel dettó dugott, egyszer. Vizsgálat van, amiből szopás lesz, mármint nem olyan, hanem amolyan, mert felfüggesztik. Visszarohan a rögtönzött főhadiszállásra, ahol éppen a videót nézik sokan, amin egy Irina Rufo nevű csaj adja be az órát a zaciba. És megvan a faszija is, egy kopasz drogdíler, akit elég sok minden miatt köröznek. Gyanúsan simán alakul az ügy, Ani gyanakodik is egy sort, ezt az összehúzott szemöldöke jelzi.

screen_shot_2015-08-02_at_22_32_46.png

Ray leadja a drótot Franknek a kocsmában, ahol az a rém idegesítő hangú csaj énekel már megint, és csodálkoznak, hogy egy kurva vendég nincs. Frank az egyik sameszának továbbítja a Raytől kapott infót, Irina fasziját meg kell találni, de hirtelen. Frank gyanakszik az egyik emberére, hogy a háta mögött ellene dolgozik, a vörös hajú, öltönyös nyikhajra, akit estére beoszt teremfelügyelőnek a kaszinóba.

screen_shot_2015-08-02_at_22_34_38.png

Na, reggelre megvan Irina faszijának a címe, mert egy régi besúgó pofázott. Elég sokab készülődnek a rendőrségen, Ani, Ray, Paul természetesen ott van, meg az alkesz partner is. Egy raktárépületben van az ellen, az emeleten. Jó, menjünk. A polgármester indulás előtt megjegyzi, hogy csak aztán óvatosan. Mennek. És lesz egy baszott nagy lövöldözés, amit nem is értettem, mármint arról nem volt szó, hogy ennyien lesznek és szó nélkül lőnek. Pedig de. A tűzharc tíz percen át tart, sokan meghalnak (pl. az alkesz partner) meg az összes ellenség, Paul, Ray és Ani meg nagyon kitesz magáért. Mindezt inkább képekben, úgy érdekesebb.

17 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.08.03. 09:39:50

nem a katonatársánál ébredt, hanem a kurvánál aki az előző részben a klubban volt, nem?

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.08.03. 11:11:10

Nyihihiiii végre hogyvót :) Szerintem Ray csak azért örült meg a csaja terhességi hírének meg azért pattant ilyen gyanúsan gyorsan házasságra (egy mai pasi akinek kapcsolódási gondjai vannak, meg miegyéb, és ugrik a család ötletére, seriously?), hogy ezzel is bebiztosítson magának valami hetero álomképet, és ne legyen meleg (haha, szegény ha tudná hogy nem ezen múlik).
Az meg hogy a kis nyikhaj felnyomja a főnöknőjét szexuális zaklatásért milyen már áááááhh :S

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.08.03. 11:11:43

@doggfather: dede, az az egyik hímringyó volt (nekem a göndörke jobban tetszett de oh well)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.08.03. 11:21:41

nekem a vége volt übergáz.

Egy csapat rendőr elmegy állig felfegyverkezve egy veszélyes bűnözőért, de senkinek nem jut eszébe a tüntetőket elzavarni, az utcát kiüríteni?

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.08.03. 11:26:05

@doggfather: nekem a volt furi hogy mindenkinek van golyóálló mellény, de ilyenkor nem jár sisak vagy valami? (nem értek a rendőrségi akciócsoportokhoz, csak nekem úgy lenne logikus hogy ha már lehet arra számítani hogy lőnek, akkor húzzanak már a fejükre is egy vödröt vagy valami...értem én hogy a fej nehezebb célpont, de na...)

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.08.03. 11:47:00

Amelyik jelenet nekem ebben a részben a legjobban tetszett: Frank cukrászdai alkudozása.
Gyerekek, ahogy ott ül Frank abban a habos(szó szerint)babos, tökéletes szláv giccsben, és három mignon között drogról alkudozik a két baltásgyilkos fejű rigójancsival.... Volt az egészben valami gyönyörűen szürreális, nagyon bejött :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.08.03. 11:57:36

@Hüpna: vince nekem akkora pozitív csalódás, hogy minden résszel egye jobban és jobban kedvelem.

a sisakosra nem tudok válaszolni. :D

Neoprimitív 2015.08.03. 15:12:19

@doggfather: speciális taktikai egységeknél, mint a SWAT van sisak, a "normál" nyomzós-utcai zsaruknál csak a mellény szokott lenni a kocsiban. Viszont mivel itt az őrsről direkt ezért vonultak ki ekkora létszámban ez tipikusan hálivúd - ha úgy gondolták, ennyi ember kell fegyverrel, akkor kellett volna a bevetési egység.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.08.03. 16:42:20

@Neoprimitív: Áhá, értem, köszi a felvilágosítást :) Szóval csak jól éreztem én hogy kellett volna ide sityak, igaz, akkor nem lettek volna drámai arcközelik...-.-

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.08.03. 18:49:47

@Neoprimitív: köszi. valami hasonlóra tippeltem volna, de csak tipp szóval nem mertem leírni. :D

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.08.10. 12:11:39

Emberek, én nagyon kíváncsi leszek a következő részek hogyvoltjaira, mert én egyre sűrűbben vakargatom a fejem és egyre markánsabban anyázok az egyes részek végén :D

vica1978 2015.08.14. 14:32:29

Érdeklődöm, hogy a többi részről nem lesz már hogyvolt? :o

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.08.17. 09:24:07

@Alamedan: csatlakozom és lődözöm az érdekeket :)

Alamedan 2015.08.26. 16:30:09

Hiába minden...
Egyik nem Hogyvoltozik, mert elõbb a másik nem, vagymi? :-)

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.08.27. 09:26:40

@Alamedan: Pedig megnéztem volna az anyázást az utolsó rész okán :D

Naradriel 2015.08.31. 10:54:41

itt már nem lesz több hogyvót :-(
süti beállítások módosítása