Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Halt and Catch Fire – CTRL Nélkül 2x09 – Kali

2015. augusztus 03. 13:00 - SuperLawyerGirl

Donna és Cameron egy lőteremben latolgatják a lehetőségeket, amik nem léteznek. Ekkor rukkol elő Cameron, hogy eladja a lövöldözős játékát – társnője legnagyobb megdöbbenésére és megkönnyebbülésére, így mégis csak lehet esélyük a túlélésre. Közben Joe és Sara mélyen alszanak kicsit meredek estjük után, egészen a telefon ellentmondást és ignorálást nem tűrő csöngéséig. Kiderül Gordon az, MacMillant kéri, hogy vigye el a sittről. Joe bár nem örül, de azért érte megy, majd mikor kirakja, a lelkére köti, hogy menjen haza. De Clark természetesen nem hallgat rá, továbbra is mániákusan tudni akarja, ki lopta el az ötletét.

vlcsnap-2015-08-02-20h49m08s579.pngTom megpróbálja megbeszélni Cameronnal a közös munkájuk eladásának kérdését, de a lány elutasítja, meghozta döntését, ráadásul még ugráltatja is, hozzon neki reggelit, a többieket meg nyugtassa meg. Gordon leparkol a furgonjával, majd felkeresi a gyanúsított céget, de nem tud meg túl sokat. Nincs mit tenni, visszasétál járművéhez, csakhogy nem találja, hol parkolt. Donna találkozót tart Jesse-vel, aki minden támadást arrogánsan utasít el. Mikor a lány emelt fővel távozna, még egy utolsót szeretne odaszúrni, hogy MacMillannel ágyba bújni rosszul fog végződni, de Jesse reakciója felébreszti benne a gyanút, hogy rosszul gondolja.

vlcsnap-2015-08-02-21h05m43s079.png

Sara vigasztalgatja Joe-t, a beszélgetés pedig gyorsan egy szexi irányt venne, de ekkor betoppan Jacob, hogy búcsúzzon, na meg átadja az ajándékát egy szem lánykájának – egy szépnek mondott nyakláncot, sajnos nem látjuk, hogy meggyőződjünk. MacMillan minden mozdulatából sugárzik, hogy mit gondol, aminek hangot is ad, mikor kikíséri apósát. Megfenyegeti, hogy mindent kitálal, és akkor a részvényeik mélyrepülésbe kezdenek, de Jacobot sem kell félteni, Joe önéletrajza WestGroup nélkül olyan, mint egy bűnlajstrom, és egyébként is, hogy érezné magát Sara. Ezen a hangon még meg is hívja a részvényeseknek tartott rendezvényre. Joe utolsó szava hozzá, hogy ha így viselkedik, felejtse el a közös családi rendezvényeket, vagy az unokázást, mert azt sem fogják tudni a gyerekei, ki ő. Jacob rezzenéstelen arccal hajt el.

vlcsnap-2015-08-02-21h09m05s756.png

Cameron számos hívást intéz a játék eladására, de nem egyszerű. Ekkor lép be Bosworth, és rögtön van hozzá pár kedves szava. Öltönyben van, amit Cameron meg is jegyez, de azt nem rakja össze, hogy miért, de mi már gyaníthatjuk: állásinterjúra megy. Valamivel később Donna, Cameron és John gépükkel felszerelkezve meghallgatásra mennek az Extract and Defend eladása érdekében. Ekkor ragadja meg az alkalmat Mrs. Clark, hogy elmondja barátnőjének, szerinte nem Joe műve mindaz, ami történt. Némi várakozás után beinvitálják őket, de nem ám a nagyterembe, hanem egy pici szobába. Hamar kiderül, hogy nem az igazi döntéshozókkal van itt dolguk, hanem szó szerint azokkal, akik a kávét főzik. Bosworth papa pedig erre akcióba lendül.

vlcsnap-2015-08-02-21h20m46s661.png

Tiszta Joe módjára magabiztosan leveszi a lábukról a fejeseket, mígnem adnak nekik egy esélyt, hogy bemutassák a terméküket, sőt eladni is sikerül, nem is rossz áron. Mindenki nagyon boldog Mutinynál, egyetlen ember kivételével: Cameron. Gordon immár órák óta keresi az autóját, de nem találja. Kinyit egy ajtót, majd megbotlik, és legurul a lépcsőn, eltörve a bokáját. Felállni nem tud, csak kétségbeesetten segítségért kiabálni. Tom Cameron után megy, a lány pedig szakít vele, arra hivatkozva, hogy akadályozza a munkában, és minden rossz, ami történt, a kapcsolatuk eredménye. Joe elmegy a rendezvényre, de alig ér oda, el is kell osonjon, mert Cameron felbukkan, hogy megbeszéljenek valamit.

vlcsnap-2015-08-02-21h28m10s287.png

A small talk része is informatív beszélgetésüknek, Cameron megtudja, hogy Joe megnősült, és oda költözik, ahová együtt terveztek menni. A lány felveti, hogy mi lehetett volna kettejükből, ha együtt maradnak, ahelyett, hogy külön utakon járnak, majd elmondja, hogy nem akarja, hogy Joe anélkül menjen el, hogy tudná, ő tudja, hogy nem a férfi hibája, ami történt. Nem mellesleg nem akarja, hogy elmenjen, majd vadul megcsókolja. MacMillan kiélvezi a pillanatot, mielőtt észhez térne, és eltolná a lányt. Cameron először nem érti, majd elhúzódik, elbúcsúzik, otthagyva egy lemezt, ami azt tartalmazza, ami lehetett volna a munkája.

vlcsnap-2015-08-02-21h35m14s681.png

Joe beteszi, a kezdőképernyőn ez a kiírás fogadja: „Joe-nak. Mindörökké – C”. A férfi elmosolyodik, majd elindul megtartani beszédét. Energikusan kezdi mondanivalóját, és úgy tűnik, egy szót sem fog szólni a látszat mögötti valóságról, de menet közben meggondolja magát, és elmondja mindenkinek, hogy Cameron zsenialitásának köszönhetnek mindent. Sara nyel egyet, de mosolyt erőltet az arcára, míg Jacob nyugtalanul fészkelődik a székén. Gordon még mindig a lépcső alján ül, mikor mozgást hal odafentről, így összeszedi magát, felkapaszkodik a lépcsőn, és megállítja az elmenni készülő furgont, aminek a sofőrje végül mentőt hív hozzá.

vlcsnap-2015-08-02-21h41m40s260.png

A mentősök tolják kifelé, mikor meglátja az autóját, és szánalomra méltóan hajtogatja: „az autóm, az autóm”, majd a mentőautóban zokogásban tör ki. WestGroupnál Jesse veszi át a színpadot, mentve a menthetőt, amikor váratlanul elkezd a rendszer villogni, az emberek pedig kérdezősködni, mi történik. Mi és Cameron pedig rögvest tudjuk a választ, Sonaris történik, hála a lánynak, aki nagyon is jól tudta, hogy MacMillan be fogja tenni a fertőzött lemezét. Azt hiszem egy kicsit Joe is tudta ezt. Bosworth történetszála sem megy simán, benyújtja a felmondását, mivel nem érzi már jól magát a cégnél, megöregedett. Catherine dacosan és könnyek között mered a pótapja mögött becsukódó ajtóra.

vlcsnap-2015-08-02-21h51m43s076.png

Donna meglátogatja Gordont a kórházban, ahol az orvos félrehívja, és elmondja, nem a betegsége miatt történt, ami történt a férjével, hanem mert pszichiátriai eset. A hír ellenére Donna mosolyogva tér hozzá vissza, de Clark azonnal levágja, hogy mi történt, és bevallja, segítségre van szüksége. Joe és Sara veszekednek, mivel MacMillan mindent elmond neki. A nő szerint Joe egy baleset, ami azokkal az emberekkel történik, akik jobbak érdemelnek. A férfi szerint megérdemel minden jót, mire Sara ütni kezdi, és követeli, hogy mondja ki Cameron nevét. Joe nem képes rá, mire felesége otthagyja a lakásban egyedül. Cameron véletlenül megtudja, hogy Tom hozta össze a találkát neki, amivel végül el tudta adni a játékot, de mikor a saját stílusában kéri a bocsánatát, a fiú otthagyja.

vlcsnap-2015-08-02-21h57m52s778.png

Nagyon erős rész volt ez a mai, annyi minden történt, hogy azt sem tudom, hol kezdjem. Vajon Cameron tényleg szereti még Joe-t? És Joe Cameront? És tudta, hogy valami van a lemezzel, amit betett? És mi lesz a Sara vonallal? Na meg persze Gordonnal. Már csak egy rész van hátra, de úgy érzem a feszültség még csak nőni fog, ha ez egyáltalán lehetséges. Cameronnak szembe kell néznie azzal, hogy mindenkit elüldöz magától, azt is, aki még a saját véleményét is félretéve segít neki. Donna magánélete súlyos válságba kerül, még Bosworthnek is kemény döntéseket kell hoznia. Annyira sötét és hideg volt ez a rész, hogy a szoba hőmérséklete több fokot zuhant. Vajon mit tartogat nekünk a finálé?

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2015.08.03. 17:50:27

köszi, nagyon jó lett megint
Joe <3 Cameron szvsz, fordítva már nem biztos
várós a ma esti évadzáró

SuperLawyerGirl 2015.08.04. 11:48:25

@Gabba: jön hamarosan a hv hozzá, terveim szerint extra hosszú véleménnyel a végén ;) aztán majd meglátjuk jön-e az ihlet :D már azt hittem egyedül maradtam a nézéssel, annyira hallgattatok :)

Gabba 2015.08.04. 14:10:23

@SuperLawyerGirl: nem hagyunk magára senkit :)
süti beállítások módosítása