Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 5x05 - Non-Essential Personnel

2015. augusztus 03. 11:00 - Szencsike

Elérkeztünk az évad feléhez és  még mindig nem rúgtuk seggbe E.T.-t. Ahogy megszokhattuk, a személyes problémák megoldása az első, de ami késik nem múlik. Kezdjünk rögtön egy kis szedett-vedett túlélőcsoporttal, akik egy korábbi espheni gettó területén bujkálnak. Alig néhányan vannak és egy Fürgéktől körülzárt házban lapulnak. Egy Isabella nevű, kb. 30-as hölgy tűnik a kis csoport vezetőjének, egyáltalán nem katonák, a szükséghelyzet hozta őket össze valamikor. Négyen elindulnak kifelé a házból, de nagyon hamar Fürgék között találják magukat, esélytelenek fegyverek nélkül. Nagyon váratlan segítségük akad, egy szirénázó rendőrautóból Anthony és a Pope ugrik ki és lelövi a Fürgéket.

1.png

Egy másik helyszínre nézünk, ez régen valami fodrászat lehetett, Tom forgatja fel a helyet, Hal fiát keresi, de a szalonban nincs senki. Tom a walkie-n reklamál Pope-nak, aki az épület háta mögötti kukákhoz küldi ki, de ott sincs a gyerek. Hát igen, Pope zabos Sarah miatt, Tomnak meg kell tanulnia a leckét, kincskereső játékot játszik vele és talán a következő megállónál visszakapja a gyereket, csak siessen. A Team-Isabella teljes létszámmal megjelenik Team Pope előtt, Anthony kísérte őket a vezérhez, a kis csoport pár hete bujkál itt, de megtalálták őket a Fürgék. A srác végzett egy kis kutatást köztük, ki lenne hasznos tagja frissiben megalakult Pope-seregnek. Pope veszi át a szót, egyszerűek a feltételei, aki harcképes az maradhat, ha túl akarja élni, mindenki más menjen isten hírével. Vannak olyanok, akikre egyáltalán nincsen szüksége, rámutat 4 személyre: egy öreg, egy tini, egy lepukkant csóka és Isabella, ők a nem kívánatos személyek. Gyakorlatilag a 4 személy kivételével mindenki csatlakozik, Isabella bedobja, hogy ő ápolónő, ez jól jönne még Pope-nak is, de a nő csak akkor marad, ha a másik három társa is maradhat. Pope nem alkudozik…

2.png

A charlestoni csapat Weaver parancsnok vezetésével végre-valahára megkezdi az útját Washington felé. Néhány mérfölddel arrébb, Pope egy bowling centerben rendezte be a főhadiszállást, a sáncokat már építik, ő pedig megtekinti a foglyát, Halt. Weaverék mindezidáig békésen haladnak, igaz Bubi nem értékeli a parancsnok kocsijának a dorombolását. szerinte a motor túl hangos, felhívhatja a csapatra a figyelmet. Weaver Bubi megjegyzését nem értékeli, a „kislány” pont úgy dorombol, ahogy kell. Viszont a következő kanyarban rájuk támadnak, gyakorlatilag bekerítették őket, a közeli lakóházból lövöldöznek rájuk. A centerben Pope Isabellát vallatja, miért kell neki az a három hasznavehetetlen ember? Mert akkor ők a lekötelezettjei lesznek, a mai világ már csak így működik, szívesség szívességért cserébe. Baromság, a lány csak gyenge, gyengékre meg nincsen szüksége. Amilyen őrült lett, még a bezárt Hallal is eldicsekszik, és csak említeni kellett, megszólal a walkie-ból Tom hangja, megérkezett a következő találkozóhelyre, egy játszótérre, Hal ott sincs. Tom érti, hogy Pope azt akarja, hogy élje át ugyanazokat az érzéseket, amiket Pope Sara halálakor. Elég volt kiejteni a nő nevét, Pope bekattan, egyenesen Halhez megy, a walkien keresztül Tom a dulakodásuk hangját hallja, Pope megvágta a srácot a vadászkéssel, ez  legalább lecsillapította őt egy időre. Tom következő állomása egy kórház lesz, Isabellere Hal ellátása vár.

3.png

Weaverék támadója a fegyverek felét és egy furgont követeli, ha nem, fél percenként kilő egy autót a konvojból, visszaszámlálás megkezdődött. Weaver kiokoskodja, hogy nem lehetnek sokan, ha csak egy kocsit követelnek, és megpróbálkozik a tárgyalással. A támadó már az utolsó számoknál jár, Weaver leteteti a fegyvert a katonákkal, ő maga is lerak mindent, majd elindul a lakóépület felé, ahol a támadó rejtőzik. Az első figyelmeztető lövések ellenére Weaver tovább megy, a támadó kinyit egy ajtót Weavernek oda kéne bemennie. Weaver bemegy, lőnek, aztamindenit, nehogy meghalljon nekem! Kint persze mindez másképp néz ki, ott csak a váratlan lövést hallják, ám a támadó kiszól, hogy csak megsebesítette őt. Ezt kint nem hiszik el, a támadó engedélyezi, hogy egyvalaki bejöhessen. Anne lesz az, őt a földön ülő, karját elszorítani próbáló Weaver és a támadó fogadja. A támadó egy 40 körüli családapa, aki egész egyszerűen el akar innen húzni a feleségével és a gyerekeivel, ehhez kell a fegyver és a kocsi. Anne-t Weaver feleségének hiszi, a kettős eljátssza ezt a szerepet, de Weaver úgy hiszi boldogulni tud a férfival, így Anne mehet vissza a csapathoz. Anne kint elmondja az infókat, egy ideig még kivárnak. Bent Weavert a tag az emeletre kíséri, engedi, hogy Weaver rendbe tegye a karját, amihez egy kést kéne használni, ez viszont nem oké. Weaver nem adja a kést, a tag bedühödik, de Weaver kerül a földre, mert a sérült karja miatt a támadója kerül fölénybe.

4.png

Tom a kórház felé halad, mikor egy kis mellékutcából zajokat hall. Micsoda véletlen, összefut a 3 száműzöttel, akik elmesélik mit is láttak, kiket is láttak a centernél, bár fogvatartott fiúról nem tudnak. Tomnak több se kell, oda fog menni. A centerben Halt Isabella kötözi, a srác pedig duruzsolhatja, a Pope őrült szöveget, de a lányt úgy tűnik nem zavarja, vagy legalábbis a saját terveit akarja követni, így minek aggódjon még emiatt is. Viszont Hal azt is kiokoskodja, hogy a lány nem ápolónő, aki nem is tagadja, de nem is akarja beismerni. Hal segíteni akar neki, de ha Pope ezt megtudja… Pope bukkan fel az ajtóból, a lány azt kamuzza, hogy csak azt kérte tőle a srác, hogy segítsen neki kiszabadulni, de nem győzte meg. A lány el, Pope marad, hozott egy üveg vizet, mert Hal már másfél napja szomjazik, de persze ez kit érdekel,  Pope kortyolgatja a vizet. Ez is csak arra megy ki, hogy Hal végre elismerje azt, amiről már Pope több éve prédikál, hogy aki Tom Masonben bízik, az előbb-utóbb meghal. Motiválásként megnyomja Hal sebét, megüti párszor, de Hal azt mondja, amit Pope nem akar hallani. Ha az apja nincs, talán már mindenki halott lenne, Pope pedig gyáva. Na erre előkerül a pisztoly is, de nincs lövés, mert kintről hallják a csatazajt.

5.png

Hű de gyorsan besötétedett, kint a csapat már elvégezte a feladatát, megtámadta őket egy DarázsFürge. Pope nem hisz a fülének, egy darab dög támadta meg őket, kilencen nem bírnak el vele?! Jóhogy, a dög nagyobb volt mint a normál Darázs, örülnek, hogy élnek. Egy tag a földön van, Isabella vizsgálgatja, Pope-ot csak az érdekli, hogy tud-e harcolni. Isabella válasza nem egyértelmű, így Pope lelövi a sérültet, nincsenek koloncok. Hát ez még a többieket is sokkolta… Tisztes távolban, egy buszból mindezeket Tom is végignézhette, már indul is a gyerekéért. Viszont Dorniya-Rebecca megállítja, Tom nem halhat meg most. Miért, csak mondja meg miért ne mentse meg a fia életét? Mert ha most meghal, akkor a háború végleg elbukik. Az espheniknek egy év is elég, hogy talpra álljanak és újra erősek legyenek. A dorniya kifejlesztett egy új fegyvert, csakis Tomra vár a feladat, hogy elvigye a megfelelő helyre, de ahhoz életben kell maradnia. Vagyis Tomnak fel kell áldoznia a fiát, hát nem, ezúttal biztos nem. Dorniya-Rebecca még azzal is próbálkozik, hogy szerelmet vall Tomnak, de ez sem jön be, mert ő nem az igazi Rebecca.

6.png

Weaverék, hát úgy látszik engedtek a családapa kérésének, a katonák már pakolják a lőszert az épületbe. Weaver próbálja magát kiszabadítani, figyelem elterelésként kiszúr egy zárt ajtót, csak nem ott bújik a femili? A családapa nincsen beszédes kedvében, de bólint. Weaver elkezdi puhítani, ő is családapa, volt két lánya, sajnos azonban meghaltak. Családapának több se kell, ha Weaver valóban törődött volna velük, még élnének, köszi… A fegyvereket berakodták, családapa pedig meggondolta magát. Ha most Weavert elengedi, akkor visszajönnek és megtámadják őt, így változott a terv, Weavert másnap fogja csak elengedni. A kintiek sem fogadják jól a hírt, Anne terve az, hogy elhúznak egy biztos távolságra, majd szépen visszajönnek és kimentik a parancsnokot. Center, Hal és Isabelle újra dumálhatnak, a lány elmeséli mi volt kint, Halnek ez elég igazolás, Pope őrült. Ez bizony így van, a lánynak valóban volt terve, tényleg ezt követi: le fog lépni. Pár órája kapott egy fegyvert, kulcsokat is szerzett, tudja hol a fegyverraktár, kivárja a megfelelő pillanatot és lelép. Hal próbálja rábeszélni, hogy csatlakozzon a Második ezredhez, jó emberek vannak ott, vigyáznak egymásra, de a lány már sokat csalódott a jó embereknek hitt alakokban.

7.png

Kint Tom egyre közelebb jut az épülethez, a torlaszoknál járva ügyesen el tud bújni a járőrök elől, de párszor csak kicsin múlik, hogy ne bukjon le. Elér a főbejárat elé, onnan épp Pope lép elő, pár másodpercnyi lefagyás után a reflexek döntenek: Tom lő először, Pope elterül. A fegyvertárban Hal és Isabella szedik össze a puskákat és biztosan kijutnak egy furgonhoz. Az ajtónál Pope feléled, Tom golyója az arcán sebezte csak meg őt, viszont Pope lábon lövi Tomot, aki egy közeli fedezék mögé botorkál. Pope gyakorlatilag lő mindenre, amit maga előtt lát, ezzel a felhívja a társai figyelmét is, hogy balhé van. Hal észreveszi az apját, aki a fedezéke mögött kucorog, Tom utasítja, hogy azonnal induljanak. A páros inkább segít Tomnak kilőni pár bérencet, így Tom el tud indulni a furgon felé. Azonban akadt egy kis gond, mert a túlméretezett DarázsFürge visszatért és elviszi Tomot. Pope nem hisz a szemének, Halék pedig indulnak a dög után.

8.png

Weavernél semmi sem változott, csak apuka bement a családjához és buzdítja őket. Érdekes, hogy csak apuci hangját hallhatjuk… Weavernek sikerült levágnia magáról a kötöző zsinórokat, és vizet kér Apukától. Aki hozza is, így Weaver ügyesen megszerzi magának a kézifegyvert és Apukára fogja. Kint már érkezik a felmentő sereg, Ben és Maggie fognak falat mászni, de a tüskéik bekapcsolnak. Éreznek valakit, vagy csak az adrenalitól villognak? Végülis mindegy, mert Maggie egyre nehezebben bírja elviselni a tüskéit. Bent Weaverék még mindig nem lőnek, de megteszi ezt az érkező tüskés páros, de csak a fegyvert lövik ki Apuka kezéből. Weaver tudja, hogy mi a baja a férfinak, mert ő is elveszítette a családját, minden poklot megjárt, pont úgy, ahogy most Apuka is szenved. De neki ott volt a Második ezred, akikkel átvészelhette a nehezebb időszakokat. Ha nem lett volna az ezred, ugyanígy végezte volna mint Apuka. Mindenki veszített el valakit, de ha olyan emberek veszik körül, mint amilyen Weavernek az ezred, akkor ő így nyert egy második családot. Szép lassan elveszi Apukától a puskát, nincs egyedül a fájdalmával ezt ne feledje. Ideje megtudni mi is van az ajtó mögött, hát talán nem meglepetés, de három hullazsák, bennük a családtagokkal. Apuka legalább a Fürgéket megölte, akik elintézték a családját. Weaver vigasztalja a zokogó apát.

Reggel, Apuka ücsörög egy kocsin, körülötte a katonák pakolnak. Weavert már kötözik, hát igen, ő már tudta, hogy mi történt a férfival, mikor a családjáról kérdezte. Ő Jeanne-t, Anne Lexit vesztette el, ez az összetörten ücsörgő férfi is család nélkül maradt. Nem szabad őt egyedül hagyni, ilyen összezuhantan kegyetlenség lenne, ha nem segítenének neki. Anne beleegyezik, maradhat a férfi. Weaver és Apuka hivatalosan is bemutatkozhat, Marty-nak hívják őt, azt hiszem nem lesz vele gond. Hal és Isabella valahol az úton kocsikáznak, még mindig Tomot keresik. Megvolt a kölcsönös hálálkodás is, a lány azért gondolta meg magát, mert rájött arra, hogy ő eddig csak a puszta túlélésre gondolt. Mikor Hal vigyázunk egymásra szöveggel jött, az apja jutott eszébe, aki ugyanezeket mondta neki és másképp kell néznie a dolgokat. A centernél Pope a szétlőtt arcával még jobban megzakkant, neki Tom kell.

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nézőke 2015.08.04. 22:50:04

hah, köszönjük a hv-t.
Azon agyalok,hogy most direkt az arcunkba tolták Ben és Margaret tüskés szerelmét,mielőtt felugrottak volna + Hal romantikus autókázását a nővérkével....
Ugye nem kell mondanom milyen átlátszó?

Szencsike 2015.08.05. 16:34:42

@Nézőke: Valahogy meg kell oldani, így a végére. Hidd el, nem vagy egyedül, azzal, hogy unod ezeket a szálakat.

Nézőke 2015.08.05. 16:46:47

@Szencsike: hát igen,most már csak azért maradtam, mert kivi vagyok erre az új fajra..... hm. azt a kérdést is feltehetném,hogy apja halála utána most nem Cochice a főparancsnok? Akkor mit szöszmötölünk még? Miért nem lőjük halomra fentről az ellent,hm???

Szencsike 2015.08.06. 12:04:26

@Nézőke: Igen, szerintem ő lett az új parancsnok, bár ezt eddig még nem mondták ki hivatalosan, nem tudom, hogy ez a poszt náluk öröklődik, de remélhetőleg megtudjuk.
Dettó, nekem is ezek a kérdések járnak a fejemben, hogy itt vagyunk az záróévadban és még mindig azzal piszmogunk, hogy menni kell valahova, de még száz kaland vár ránk előtte és egy rakás gondot meg kell oldani. Szerintem már jó lenne ha végre-valahára történne valami, elvarrnák a szálakat, bár nem tudom, mikor jutunk el végre odáig, akár Volmokkal, akár nélkülük, hogy csatázzunk végre...
süti beállítások módosítása