Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 5x04 - Pope Breaks Bad

2015. július 27. 09:00 - Szencsike

Szomorú képekkel kezdünk, Pope egyedül, egy kis erdei út mellett eltemette Sarat. A sírt kis kövekkel jelölte meg és szerzett még egy angyalszobrocskát is. Az angyalkára ráírta Sara nevét, és a Fürgecsontokból álló nyakláncát a szobrocskára akasztja. Sokáig nem lehet egyedül a gyászával, mert pár méterrel mögötte állt meg Tom és beszélni kezd hozzá. Sajnálja, ami történt, ő volt az aki meghozta a Sara vesztét okozó döntést, de a háborúban áldozatokat kell hozni a nagyobb jó érdekében. Nagyon kár, hogy Pope egyedül temette el Sarat, sokan szerettek volna elbúcsúzni tőle. Pope semmit nem szól hozzá, sőt felé sem fordul, miközben Tom  dumál neki, de a pillantásával ölni tudna.

1.png

A városban a kispadra került Anthony győzködi Anne-t, hogy engedélyezze neki a harcot. Anne orvosi véleménye egy cseppet sem változott, Anthony még mindig a poszttraumás stressz tüneteit mutatja, csak kockázatot jelent a harcmezőn. A srác Weaverrel sem megy sokra, még ő sem akarja Anthonyt a csapatban tudni, amíg ilyen állapotban van. A srác dühösen elvonul, ez sem segít a megítélésén. A visszatérő Tom  tanúja volt a szóváltásnak, ők sem boldogultak Anthonyval, ahogy ő se Pope-pal. Kellett csak emlegetni, hazatért ő is, széttöri az ásót, Tomnak semmit se jelentett Sara, neki csak egy volt a sok feláldozható katona közül, ne játssza meg, hogy gyászol. A kirohanás után elvonul, Tomék épp megbeszélnék ezt, mikor valamilyen repülőgépet hallanak.

2.png

Ez pontosabban a Volm vezérkar épp landoló űrhajója lesz, Bubi egy mezőn már várja is őket, Tom erről a kis látogatásról nem is tudott. Bubi el akar búcsúzni az apjától, mégpedig azért, mert haldoklik. Nem ApaVolm rúgja az utolsókat, hanem ő és egy búcsúzószertartásra hívta az apját. A Volmoknak két veseszerű szervük van, ám Bubi egy darab ilyen szervvel született, és ez is leáll, ő pedig egész egyszerűen meghal, ennyi ideig élhetett csak. Tom, Anne, Weaver, Ben alig akarják megérteni, hogy Bubi ilyen könnyen feladja. Ben felveti, hogy miért nem ültetnek belé egy másik, működő szervet. Anne rákontráz, ApaVolm itt van, ő lehetne a szervadományozó. Erre Bubi egy nyújtott fruuummm hangocskát hallatt. Tom pánikol, ekkora fájdalmai lennének? Nem, ez a Volm nevetés, mert Anne javaslata vicces volt. Bubi már elkönyvelte a halált, részéről nincs miről beszélni, Weaver érti miért. A Volm katonák, addig nem nyugszanak, amíg a háborút meg nem nyerték, „betegen” mint Bubi, nincs folytatás, ha vége, akkor vége. Nem, egyáltalán nincs még vége, jóformán mindenki felszólalna Bubiért, hisz ők Bubit már barátként szeretik, ilyen könnyen nem eresztik el őt. Közben megérkezett egy Volm katona, nála egy dobozszerű valami, Bubi átadja Tomnak, amolyan búcsúajándék, majd Bubit eltámogatja a társa.

3.png

A városban Saki, Bubi után ő lesz az új főVolm Tomék csapatában, ő tudja mi is a szerkezet, egy radar, ami a Föld teljes térképét kivetíti. Sakinak kicsit karcos a stílusa, de hát ez van, őt kell már szeretni, elmondja, mit is láthat a társaság. Ugye rejtélyes zavaró felhőt fedeztek fel Washington felett a múltkor. Ilyen „felhőből” van még Moszkva, Tokio és egy boliviai város, Tiahuanaco felett is. Bolívia, ott Nazca-vonalak vannak, amik állítólag azt is jelenthetik, hogy olyan épített jelek, amelyeket Földre érkezett űrlények készíthettek. És Fayetteville, ott is van felhő, legalább oda el kéne valahogy jutni. Matty érkezett jókor, ő türelmesen kivárta a sorát, miközben ezeket megbeszélték és lehet jó írt hozott. A térképet böngészve talált egy rendőrségi raktárat, lehet ott van kocsi és minden egyéb kellék a Fayetteville-i kiruccanáshoz. Akkor elsőként oda kell eljutni, utána Fayetteville de ha ott van valami, akkor oda rengeteg ember és rengeteg muníció kell. Tomék nagyon ráizgultak a tervre, szerte a világon Mason milíciák is folyamatosan rombolják az espheni erőket. Pope ott ácsorog csendesen a hátuk mögött, de ezt már nem hagyja szó nélkül. Meg akarja szavaztatni a csapatot, ki legyen a következő „szükséges áldozat”, hátha Tomot jelölik, ő ezzel elégedett lenne. Pope kisétál, kint ráakad egy szövetségesre. Anthonynak is van oka utálni a Mason famíliát, őt kitették a csapatból, ketten többre mennének. Pope ad a srácnak egy pisztolyt, kezdhetik kisütni az ördögi tervüket.

4.png

Tom, Weaver, Matty, Ding és egy statiszta katona mennek a rendőrségi raktárba. Az indulás pillanatait a frissen megalakult AntiMason frakció is figyeli: Anthony, Pope és három ismeretlen, lázadó érzelmű közkatona. Mi lett volna, ha nem Sara ragad bele az espheni mocsárba, hanem valamelyik Mason fiú? Hát akkor Tom Mason csapot-papot otthagyott volna és ment volna a kölykéért. Erre tessék, itt van ennyi derék katona, és egy kis tini az, aki mehet a csatába… nos, ezek bizony jogos felvetések. Volmék, Bubiék elkezdik a búcsúszertartást, ez amolyan meditációféle, de elég hamar veszekedés lesz belőle. ApaVolm elpanaszolja, hogy Anne Mason eljött és Bubi megmentéséről prédikált. Bubi elnézést kér az emberi önzőség miatt, de ők már csak ilyenek, ha aggódnak valakiért. Na, és vajon Bubi nem lett ilyen, ő már elég ideje az emberek között él, lehet őt is elvakította a szeretetnek és az önimádatnak nevezett érzések. Bubi és a ApaVolm kapcsolata eddig sem volt rózsás, hát most Bubi minden mérgét kiönti. Ha ő folytatná a harcot, az miért nincsen rendben? Mégis akkor minek harcolnak, minek segítenek akkor az embereknek, hogy megszabaduljanak az espheniktől? Az emberek a túlélési ösztönük miatt élnek, ami számukra is példa lehetne. Bubi megrendülve elmegy, ApaVolm meg gondolkodhat.

5.png

A városban máris megy az AntiMason kampány, Anthony győzködi a népet, hogy ez nem háború, hanem a Mason-mészárszék. Sajna, Hal is meghallja a szövegelést, de Pope nem engedi őt beszélni. Szépen felsorol minden halottat, aki Tom Mason egyik csodálatos terve miatt halt meg. Miért Pope-nak mégis mi a terve, elvenni a közösből, leszólni mindent és hülyeségeket pofázni másoknak? Hal, te adtad az ötletet, ideje nagyban gondolkodni. A csapat megérkezett a rendőrségi raktárhoz, néhány rendőrautó, meg egy furgon is kint parkol, sértetlennek tűnnek. Statisztánk megtalálta a benzineskannákat, Matty walkie talkie-kat és paprikasprayt lelt. Ding a furgonban ügyködik, ott van egy rövidhullámú rádió, próbálja beüzemelni, de hiába kérdezi meg több nyelven is, kivéve angolul, hogy hallja-e őt bárki is, sokáig nincs válasz. A szabály szerint csak akkor jelentkezik be valaki, ha csalódottan abbahagyják a keresgélést, és láss csodát, egy kedves női hangot hallanak nagysokára. A hölgy a perui határ mellől üzen, egy régi SETI állomáson van, recseg-ropog az adás, mikor a hölgy megtudja, hogy amerikaiakkal beszél, megnyugszik, nekik mindig van tervük. A vétel azonban elmegy, közben Weaver nagyon kiabál valami miatt, Dingre marad a többi a rádióval. Weaver egy igazi, épségben lévő nagyjából a 70-es évekből származó kocsira lelt, elérzékenyült pillantásokat vet a gépre és Tomra, aki nagy kegyesen megengedi, hogy Weaver babráljon egy kicsit vele.

Anne és Ben még mindig a Volm űrhajó körül mászkálnak, a srác azt hiszi, hogyha megmentik Bubit, akkor túlteszik magukat Lexin. Nem, ehhez a Csodakislánynak semmi köze, Anne agyát annyira felcseszte Bubi helyzete, hogyha egy ilyen orvosi problémát nem tud megoldani, akkor simán ideges lesz. Szerencsére belebotlanak ApaVolmba, aki meggondolta magát, a fiának élnie kell, lesz műtét és Anne lesz az, aki operálhat.  A raktárnál, a statisztánk a „kinyitok egy bezárt ajtót, ami mögött nagyon veszélyes dolgok vannak és ezért meghalok” helyzetbe keveredik. Igaz Tom figyelmezteti, hogy ne nyissa ki az ajtót, de beszélhet… mutáns legyek támadnak a statisztára, aki a Ryan névre hallgatott, nyugodjon békében. Matty-t bezavarja Ding furgonjába, Tom pedig magafelé csalja a lényeket. bemenekül az épületbe, de ott nyitva van egy ablak, a legyek ott mennek be.

9.png

Lássuk a műtétet, Bubi magyarázza, mi is van ApaVolmmal, aki már lehibernálta magát, hogy Anne kivágja belőle azt a szervet. Az életjelek jók, amint kint lesz a szerv, ApaVolm gyógyulni kezd. Anne kap egy lézert, amivel felvághatja AV-t, Bubi irányítja őt, hol vágjon. A bemetszés után Anne kiveheti a szervet, ami teljesen ép, miután erre rácsodálkoztak a bemetszés is eltűnt AV hasán, hisz már el is kezdte a gyógyulást. Bubinak is ideje végre hibernálódnia, amint elaludt, Anne ültesse be a szervet. Bubi készen áll, és az apjának igaza volt, tényleg átvett néhány emberi szokást, mert megszerette őket. Elalszik, Anne nekikezdhet a műtétnek. A raktárnál Tom menekül, bejárta már szerintem az egész épületet, de érdekes, minden ajtó zárva… Pont jókor jut eszébe, hogy a legyeknek emberi szemük van és nála van két flakon paprikaspray. Ez ütött, Tom kimenekülhet, azonnal menni kell haza, minden felszerelést fel kell pakolni és Weaver kocsija is velük jön.

10.png

Anne és Ben Bubiék ébredésére várva lelkizhetnek egy kicsit. Bennek igaza volt, tényleg Lexiről és mindenki másról is szól a dolog. Anne arról álmodozik, ha vége lesz egyszer ennek a háborúnak, akkor talán minden elveszett szerettük visszatér. Ben tudja mire gondol, Anne egy igazi győzelmi partit szeretne, ha lehetne ilyet kívánni. Nem semmi lenne ez Bubi szerint, aki végre felébredt. Az operáció sikerült, most már csak ApaVolmra kell várni. Még nem ébredt fel?! Bubi ellenőrzi az értékeit, leállt a szíve. Kintről nagy üdvrivalgást hallanak, visszatértek a keresők, náluk csak van valami elektromos, amivel egy defibrillátort tudnának utánozni. Anne Weaver kocsijából akarja kiszedni az akksit, plusz kell a bikázókábel, magyarázkodni majd később fog. Sajnos azonban az AntiMason frakció is megérkezett, öten mentek el, négyen jöttek vissza, bizony Ryan lett a kötelező áldozat a Mason-háború oltárán. Pope csak mondja mindazokat a dolgokat, amiket a rutinos Falling Skies nézők már megszokhattak. Mindenki más meghal, csak a Mason család sértetlen. Tomnak elege lesz, pisztolyt ragad, ha Pope valóban őt hibáztatja Sara haláláért, akkor tessék, lője fejbe, ennyi az egész. Közben Anne és Ben lelép a cuccokkal Bubiékhoz, amíg a hímek eldöntik ki a főnök. Érdekes Pope nem lő, ezt nem így kell intézni és nem ma fogják lerendezni. Nem, valóban, hát jó, viszont ha bárki szeretne Pope-pal tartani, akkor az menjen. Holnap reggelig aki Pope lázadóihoz akar csatlakozni, az tűnjön el, mert itt a vége John Pope lázongásainak. Pope csendben megjegyzi, hogy ez még csak a kezdet…

ApaVolmot a rögtönzött defibrillátorral akarják megmenteni, de már vége. Bubi maga kéri, hogy hagyják abba… Később, Bubi magányos búsulásának Anne vet véget. Bubi szívét az nyomja, hogy apjával nem végezhették el a búcsúszertartást. Anne felajánlja, hogy próbálja meg vele a szertartást. Legyen, Bubi ezalatt ApaVolmot látja maga előtt, Anne pedig Lexit. Mindketten elbúcsúzhattak attól, akitől nem volt alkalmuk elbúcsúzni, Bubi pedig megismerte a gyász érzését… Később, Anthony keresi meg Anne-t, elsőre mintha bocsánatot akarna kérni a srác tőle, de másodikra, micsoda véletlen, Pope-hoz vezeti el a lányt, aki az őrült hadúrrá válás rögös útján a következő szintre lépett: leborotválta a haját és Anne lesz az ő revansa. Anne nagyon ügyesen elmagyarázza neki, hogy lehet még őt is hiába öli meg. Tom lett az a vezető, akitől mindenki döntést vár, vajon Pope képes lenne ugyanerre? Képes lenne nehéz döntéseket hozni, egy jobb ügy érdekében? Tomnak csak az számít, hogy a világ megszabaduljon az elnyomóitól, és ha Anne meghal, hát, bármennyire is fájdalmas lenne, de a nagyobb jóért halt meg. Az pedig a biztonságos jövő, amit a Mason srácok és a többi gyerek megkaphat. Ez Tom Mason öröksége, Pope-nak vajon mi lesz az öröksége, amire büszke lehet?  Erre már nem lehet semmit se mondani, Pope és Anthony is szótlanul figyeli, ahogy a nő elvonul.

Az erdőben Tom sétálgat, újból meghallja Rebecca hangját, és a következő lépéssel a hálószobájukba sétál be. Ez viszont már nem egy emlék, bárki is bújt Rebecca bőrébe, már közvetlenül tud Tommal beszélni. Tom egy ideig hagyja, hogy a „felesége” cirógassa az arcát, de aztán rájön, hogy ez kamu. A Dorniya akar vele beszélni, miért nem láthatja őt a maga valójában? Mert meghalnának, ha a saját valójukban lennének. Ők tudnak segíteni az esphenik ellen, hamarosan nagy csata jön. Köszi, ezt már mindenki tudja. Vagy mondjon konkrétabbat, vagy hagyja békén. Rebecca Hal után kérdez, mi van a sráccal, már rég itthon kéne lennie! Tomnak ezt értenie kéne, ő ki is lépett ebből a szituból és Hal szállására megy. Ott nincs senki, csak egy üzenet Pope-től. Anne-nel is beszélhet, Tom egyedül fog nekivágni ennek az útnak. Anne 3 napot ad neki, ha addig nem jön vissza, megy az erősítés. Kint Weavernek adja ki az utasításokat, egyedül megy, mindenki más kövesse a tervet, előbb keressenek fel egy tengerészeti bázist a közelben, aztán irány Fayetteville, majd ott találkoznak. Weaver útjára engedi a társat, Tomra vár egy nehéz küzdelem. Valahol az erdőben Pope fenyegeti Halt kedvére, megöli őt is, és az apját is. Vajon jövő héten vége lesz Pope-nak, mert Tomnak sikerül őt elintéznie?

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mikaelson 2015.07.28. 16:13:58

5x04-től végre magára talált a sorozat. jó rész volt. és az 5x05-nél sem csalódtam.
süti beállítások módosítása