Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Utánam, srácok! 1x04 - Vigyázz, a kutya harap

2015. július 20. 09:00 - Gabba

Ott folytatjuk, ahol a múltkor abbahagytuk: a Komlóstetőről Bogdán András és Kollár Eugén (nem tudok betelni ezzel a névvel, majdnem olyan veretes, mint a Baradlay Eugén a jól ismert kötelező olvasmányból), szóval Andris és Pikó szemléli az erőmű udvarán gazdátlanul heverő, na jó, álló villamost. Kincset érő lelet, helyet is találnának neki Bagolyék közeli telkén, már csak valahogy meg kellene szerezni, brainstormingolnak a fiatalok. Andrisnak persze megint van ötlete, lestoppol egy arra járó fekete Volgát, Pikó meg gyalogoljon csak hazáig, vagy szálljon fel a róla elnevezett modellvasútra. Változnak az idők, ezek már a ’70-es évek, így a fekete Volga már nem kelt olyan negatív asszociációkat hősünkben, mint keltett volna az ’50-es években, Andris tehát nyugodtan beül és elviteti magát Manó bácsihoz.

utanam4x01.JPG

Beszél hosszan, mert kicsit messziről indít (ha argentin focimeccsen lennénk, azt mondhatnánk, Messi kicsit hosszan indít), a nyugdíjas villanyszerelőt régi munkahelyéről kérdezgeti, majd lassan közelít a lényeghez: Ernő bácsi ugye fejes volt a Kohászati Műveknél? És plecsnit is kapott? Az öreg gyanút fog, vajon mibe akarja belerángatni ifjú haverja, a végén persze beleegyezik, bár hogy mibe, azt nem tudjuk meg, de könnyen kitalálhatjuk. Andris elrohan a fociedzésre, ahol örömmel közli Kapufával a jó hírt: Manó ráállt a dologra, mert a gyárigazgató még most is jó haverja. Bagoly viszont nem túl lelkes, miért pont az ő kertjükben kell elhelyezni a vilingert, de Andris vállalja, hogy cserébe segítenek a kertészkedésben, ásnak, kapálnak, gyomlálnak, ültetnek. Rendben, beszélek a papámmal, egyezik bele Bagoly.

utanam4x02.JPG

Az események váratlanul felgyorsulnak, Poci hozza a hírt, hogy a gyár igazgatója másnap délután 4-kor várja a gyerekek küldöttségét. (Még hogy a fejlett szocializmus malmai lassan őröltek, micsoda hazugság ez, hát ’iszen itt a cáfolat!). Az igazgató bácsi hivatalos átadási ceremóniát akar, ezért az iskola képviseletében is menjen egy felnőtt, a diri, a helyettese, a párttitkár, az úttörővezető, persze nem mindegyik (még szerencse), hanem ezek közül valaki. Andris választása természetesen Jenő bácsira esik, életbevágó dologról van szó, indít erősen Andris, a fizikatanár rövid győzködés után elfogadja kedvenc tanítványa felkérését.

utanam4x03.JPG

A szépen kiglancolt négyfős delegáció a megbeszélt időben megérkezik az erőműbe, Ernő bácsi öltöny-nyakkendősen, Bogdán András és Tóth Mária úttörőegyenruhában, Lukács Jenő fehér pólóban. A fogadóbizottság részéről az igazgató elvtárs, Krizsán KISZ-titkár elvtárs és Lada Ilona mérnök köszönti a küldöttséget. Az igazgató mosolygó arccal érdeklődik, hol nyer majd elhelyezést a villamos, a Komlóstetőn, válaszolja Andris, van ott egy telek a műút mellett. (A műút mellett meg vezet a valódi út, teszem hozzá viccesen.) A nagyszerű igazgató bácsi azonban nem engedi ilyen lepukkant állapotban elszállítani a járgányt, a karbantartók majd szépen kipofozzák, másnap délutánra elkészülnek vele. (Na tessék, itt az újabb cáfolat az imperialista propaganda és a belső ellenség fent említett rágalmaira.)

utanam4x04.JPG

utanam4x04_1.JPG

Az üzem szolgálati Volgájával (szintén fekete) szállítják haza Andrist és Bagolyt, akik a ház előtt kiszállva diadalmasan mosolyogva beszélik át a sikeres délutánt. A közeli jól ismert bokor árnyékában újra ott leselkednek a Turujások, mit kerestek ezek a Művek hivatali kocsijában, a Bogdán gyanús szakállas haverjának társaságában? Gyanús dolog ez, jelenteni kellene Ladának, de ha neki nem, akkor legalább Radosnak. A turuját felkapva indulnak is, az álcabokor ezúttal a helyén marad, úgy látszik, időközben leásták a földbe.

utanam4x05.JPG

Bagoly immár civilben becserkészi a ház előtti padon sakkozó apukáját, a fater szórakozottan válaszolgat, mert az ellenfél nagyon szorongatja, hol sakkal, hol sekkel fenyegetve támad. Végső konklúziója azonban az engedély megtagadása, mert ő ugyan hónapszámra nem jár fel a telekre, de nehogy már rajta röhögjön az egész hegyoldal, a szomszédok sorra húzzák fel kacsalábon forgó házaikat, ő meg egy rozzant villamossal csúfítsa el a telket?! Mert nincs fantáziád, egy csepp se!, vágja oda neki Bagoly.

utanam4x06.JPG

Felmegy a lakásba és szomorúan panaszolja anyukájának a kudarcot, a mama azonban tudja, hogy kell bánni hites urával és a következő tuti tippet adja lányának: mondja azt a faternak, hogy a villamos már hetek óta ott van a telken. A terv beválik, a kamu infót meghallva apuka indignáltan megkérdezi: Hát ha már két hónapja ott van, akkor mit idegesítesz vele? Az idegesség jogos, mert az ellenfél ebben a pillanatban mattot ad. Másnap reggel suliba induláskor Andris izgatottan érdeklődik az eredményről, a jó hírt meghallva örömében két puszit ad Bagolynak, aki zavartan motyogja: Bolond vagy? Az intim jelenetnek Isti is szemtanúja, aki az egész lépcsőházat felverő ordítással adja a ház tudtára: Megpuszilta, láttam!

utanam4x07.JPG

Délután Andris, Bagoly, Kapufa, Pikó és Pocakos felmegy a telekre, a villamos már ott van, szépen lefestve, függöny az ablakon, dögöljön meg az összes imperialista rémhírterjesztő. A csapat először megjátszott hitetlenkedéssel nézegeti a vilit (Pocakos Vilike druszáját), mi lehet ez, valami hüllőféle, esetleg griffbivaly, amit le kell rohanni? Aztán lerohanják és boldog ordibálással veszik birtokba az értékes szerzeményt.

utanam4x08.JPG

Isti úgy dönt, ez a telek lesz a nyuszmuszok lakóhelye is, Falrahányt Borsóval ezért kettesben nekiállnak felcipelni a ketrecet a hegyre. Borsó félúton visszafordul, mert ugyan tudja, hogy ott valami titok van, de megérti Istit, aki még egy ideig titoktartást kér tőle. Isti autóstoppal próbál továbbjutni, és csoda mázlija van, mert pont egy olyan teherautó veszi fel, ami valami telken álló villamoshoz hoz szállítmányt. Istit a nyulakkal együtt feldobják a platóra és pár perc múlva már fékeznek is az ominózus telek mellett.

utanam4x09.JPG

A hórukkemberekkel Andris beviteti a villamosba a küldeményt, egy méretes ládát, Isti meg az egyik fa árnyékában elhelyezi a ketrecet, a pirosszeműeknek szemmel láthatóan jobban bejön ez a hely, mint a sötét garázs.

utanam4x09_1.JPG

Izgatottan nyitják fel a ládát, mire a fedél belső részén elhelyezett papírlap sercegni kezd és betűk kezdenek rajta kirajzolódni, amik a HAGYATÉK szót adják ki. Manó bácsi ajándékáról van tehát szó, a szöveget kálisalétrommal írta a papírra, a láda felnyitásával az áramkör záródott, ami beizzított egy drótot, az meg a szöveget, ad magyarázatot Andris. A láda tele van mindenféle értékes cuccal, távcső, kézi hajtású villanyozógép, stb, Andris meghatottan emlegeti a drága Manó bácsit és az ő kedvességét.

utanam4x10.JPG

Borsót útközben elkapja a bátyja és a Turujások, és a diósgyári vár fokán próbálják vallomásra bírni, mire készülnek Bogdánék a Bagolyék telkén? Szegény Borsó azt magyarázza, hogy ő nem ment el odáig, félútról visszafordult, fogalma sincs, mi van ott, de szavai, mint falrahányt borsó, leperegnek kínzóiról. Hiába hajtogatja, hogy I know nothing, mint Manuel, a Fawlty Towers spanyol pincére, a nagyok egy szavát se hiszik el, a vár udvarán a bakó fenni kezdi a bárdját és előkészíti a szalmakosarat.

utanam4x11.JPG

Andrisék újabb szállítmányt hoznak a villamoshoz, pár széket, hokedlit, kisasztalt, és a kerítésen belül meglepődve vesznek észre egy keskeny szekrényt. Az ajtó kinyílik és a vigyorgó Pikó tűnik elő, kezében egy csúcsmodell MK-26-os magnóval, amiből vastag vezeték tekergőzik fel a szekrény tetején elhelyezett brutál hangszóróhoz. Pikó benyomja a play gombot és felcsendül a főcímzene, a társaság kisded táncba és ugrálásba kezd, mit sem törődve Miniszterelnök Úr ezzel ellentétes szavaival, miszerint nix ugri-bugri. A szekrény Pikó saját szerzeménye, a főcímzene a Generálé, a fiatalok Várkonyi Mátyás énekére nekiállnak bepakolni a bútorokat a villamosba. Mára elég ennyi, fájront, adja ki az ukázt Andris, bár Bagoly tiltakozik: De hiszen még a kert sincs beültetve! Andris megnyugtatja, nem felejtette el a megállapodásukat, az is meglesz.

utanam4x12.JPG

Viszont újabb izgalom támad, mert feltűnik Fazon szivárványos mellénykéjében, kezében rózsaszín gerberával. Húzzátok be a függönyöket, Kapufa menj ki hozzá!, intézkedik Andris. Csak erre jártam, mert a nénikémet megyek meglátogatni, de mondok magamban, hát ez meg mi ez itt ez, már csak megnézem, adja elő magát a csodafrizurás. Bagoly is előjön, mint kerttulaj, és együtt igyekeznek elterelni a témát a villamosról. Fazon szerint Lada Joci összebalhézott Radossal és felszívódott, beszéd közben viszont folyamatosan igyekszik benézni a villamosba, de a függönytől nem lát semmit, a villamos mellé támasztott Pocakos-féle szuperbicajt persze észreveszi. Kapufa nem ad magyarázatot, és igyekszik mielőbb a kerítésen kívülre terelni a hívatlan látogatót, Fazon végül csalódottan távozik.

utanam4x13.JPG

Egy közeli fa mögött azonban meglapul és onnan figyel, Andris persze kiszúrja a kitűnő Onedin-féle távcsővel. Kapufa elterelő hadműveletként felpattan a bicajra és „holnap újból eljövök segíteni” felkiáltással elköszön Bagolytól. Így már Fazon sem látja értelmét a további leskelődésnek és elmegy, Pocakos viszont úgy dönt, inkább kiszáll az egészből, tart Ladától, akit szerinte Andris eddigi trükkjei csak egyre dühösebbé tettek. Semmi kedvem összeveretni magam, vallja be, a visszaérkező Kapufától elkéri a bicajt és hazateker.

utanam4x14.JPG

Összebalhézás ide vagy oda, Rados mégis tájékoztatja Ladát a villamosról, amit Bogdánék valamiért titokban akarnak tartani. Rados hiába erősködik, hogy nézzék meg, a főnököt nem érdekli a dolog. Csak nem félsz tőlük?, gúnyolódik Rados, de a megérdemelt pofon elmarad, mi történt ezzel a Ladával? Pikó és Andris ezalatt az egyik telket őrző németjuhászt hergelik ifjú szocialista embertípushoz nem méltóan, és a hörgő ugatást nagy élvezettel rögzítik a csúcsmodell MK-26-ossal. A mulatságnak a mérges gazdi vet véget, aki „Takarodjatok innen, csibészek, mert rátok eresztem ezt a kutyát!” felkiáltással ront elő a kert végéből.

utanam4x15.JPG

Rados a Turujásokkal fényes délután indul neki a Komlóstetőnek, de mire a telekhez érnek, sötét este lesz, vagy ők mennek marha lassan, vagy az idő rohan. Rados lába elszakít egy vékony kötelet, de nem veszi észre, váratlanul szaggatott búgás hangzik fel és a villamos tetején kigyullad a „Vigyázz! A kutya harap!” felirat. A két Turujás rémületében a bokrok közé ugrik, betojtatok, mi?, kérdezi megvetően Rados. Lenyomja a kertkapu kilincsét, erre dobhártyaszaggató ugatás kezdődik, a Turujásoknak ennyi elég a kalandból, egy sprinttel hazáig iszkolnak. Gyula egy darabig fülel, de mivel kutya sehonnan sem kerül elő, óvatosan elindul a villamos felé. Ám még mielőtt odaérne, mérges ordítás hangzik fel: „Takarodjatok innen, csibészek, mert rátok eresztem ezt a kutyát!” Gyula hanyatt-homlok rohan a Turujások után.

utanam4x16.JPG

Címkék: utánam srácok
76 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2015.07.20. 10:01:46

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: aki ennyire résen van és még helybeli is (két mm-mel), annak igen!

Gabba 2015.07.20. 10:20:39

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: köszi, most mondjam azt, hogy az ilyen kommentek miatt írom?
mondom :)

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2015.07.20. 11:07:16

@Gabba: kedvet csináltál hozzá, h megint nézzem. Köszönöm :-*

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2015.07.20. 11:08:17

Jelezném, h ilyen nosztalgia villamoson utaztam már :-)

Gabba 2015.07.20. 11:59:58

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: akkor én nyertem, mert én akkor utaztam rajta, amikor még ilyenek jártak Hűvösvölgybe :P

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2015.07.20. 12:55:37

@Gabba: azért figyelted, h milyen burkoltan utaltam zsenge koromra? :-D

Az őskorban is hűvös volt ott? :-)

Gabba 2015.07.20. 13:04:05

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: mindenre figyelek :)

hűvös, persze, de szerencsére a velociraptor addigra már kihalt

Terézágyú 2015.07.20. 14:23:32

Köszi a baglyos képeket :)

Hiába, na öregkoromra már az eeeeekkora szemüvegek hoznak lázba...

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2015.07.20. 14:35:12

@Gabba: és a t-rex?

@Terézágyú: azért a rucikat is érdemes nézni, nem semmi öltözködés volt akkoriban :) Jó, azért nekem is voltak még szuper gúnyáim :)

Terézágyú 2015.07.20. 14:48:30

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll:
"Jó, azért nekem is voltak még szuper gúnyáim :) "

Nekem még most is nagyon klassz ruháid vannak...

Terézágyú 2015.07.20. 15:16:27

"örömében két puszit ad Bagolynak, aki zavartan motyogja: Bolond vagy?"

Ejj, ezek a buta fiúk, sose veszik észre a gyöngyszemeket maguk mellett... Fogadjunk Andrisnak is Méri tetszik...

tinipuma 2015.07.20. 18:26:11

@Gabba: Köszi, ezen végig vigyorogtam :)
Csak azon izgulok, hogy a nyuszik nehogy lelegeljék Bagoly értékes ültetvényét...

tinipuma 2015.07.20. 18:35:11

@Gabba: Merthogy nix ugribugri (gondolom nyulaknak se :))

Gabba 2015.07.20. 18:35:17

@Terézágyú: tuti biztosra nem illik fogadni :)

@tinipuma: max jól betrágyázzák...

mijazaki 2015.07.20. 21:25:52

köszi, jól szórakoztam!
azok a ruhák, főleg a szivárványos mellényke.... és a hajak... bár inkább nem mondok semmit, elég lenne csak egy ifjúkori fotómat elővenni... máig kedvenc frizurám a bundesliga-haj:-D

(khm, szombaton nem mentünk, amit tényleg sajnálok, van is mentségem, de nem magyarázkodok:-))

Gabba 2015.07.20. 22:13:12

@mijazaki: ezen a mellény dolgon sokat gondolkodtam, nem megy a fejembe, hogy hozták össze a lakótelep réme banda tagját és a feminin szivárványos mellénykét

(khm, szombaton majd' félórát vártunk, aztán felzabáltunk mindent :)

Pácsó Ármándó 2015.07.21. 06:21:28

@Gabba: @mijazaki: Szerintem azt a mellényt adta rá az anyukája, ez a magyarázat :-)

Terézágyú 2015.07.21. 10:30:15

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll:
" te TUDOL vmit? "

Én sok mindent tudok. Ez van.
Szóval Bagoly is Mari meg Méri is Mari :)

Ma már hol talál az ember Mária nevű lányt... :)

Gabba 2015.07.21. 11:07:52

@Terézágyú: és Eugén nevű fiút, ugyi
amúgy a filmből nem derül ki, de a könyv szerint Kapufa az Péter

Terézágyú 2015.07.21. 12:52:07

@Gabba:
Én a könyvet nem olvastam - ez is olyan, mint sok ifjúsági regény, hogy szinte köze sincs sztorinak a sorozatbeli történésekhez?

Gabba 2015.07.21. 14:39:32

@Terézágyú: nem, itt a film teljesen követi a könyvet

Pácsó Ármándó 2015.07.21. 19:57:06

Manó Bácsi (ritka név!) biztos sokat fusizott az igazgatónak, onnan a haverság :-)
"a karbantartók majd szépen kipofozzák, másnap délutánra elkészülnek vele." Gondolom a karbantartók a feneküket verdesték a földhöz az örömtől :-)
Fazon azzal a gerberával :-DDD

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2015.07.21. 20:03:09

@Terézágyú: az egyértelmű, h sok mindent, na de rólam? :O

A könyvnek is ez a címe?

Gabba 2015.07.21. 20:40:08

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: igen, és nekem az első kiadás van meg :)

@Pácsó Ármándó: Manó bá kb. 30 évvel öregebb az igazgatónál, tehát nem "régi harcostársak", nem is értem, hogy lehetnek állítólag olyan nagy haverok

Pácsó Ármándó 2015.07.21. 20:49:18

@Gabba: Mondom, Manó bá' társadalmi munkában megcsinálta az igazgató elvtárs weekend-házának teljes villanyszerelését. Az meg megkínálta francia konyakkal :-)

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: Ööö... van rólad könyv? :-)

Gabba 2015.07.21. 22:04:48

@Pácsó Ármándó: jól van, most má értem :)

könyv meg persze, hogy van Dottyról, valami rosszarcú madárijesztő meg bádogpofa is szerepel benne

Pácsó Ármándó 2015.07.21. 22:20:03

@Gabba: :-)
Elképzelem az illusztrációkat a könyvben: Egy szemüvegeskislány kinézetű troll, vörös csukában, glóriával a feje felett, olajozza a bádogembert a katolikus gimnázium technika óráján :-))

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2015.07.21. 23:11:26

@Pácsó Ármándó: :DDDDDD Már megjavultam, levetkőztem a dominaságomat :) Azt h építetted volna bele? :D

@Gabba: mikori?

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2015.07.22. 09:27:37

@Gabba: beszerzem mmkk :-)

El kell olvasnom :-)

Látod, terjeszted a kultúrát.

Terézágyú 2015.07.22. 13:14:35

Berkes Péter: Tolvaj Janó, megvan, Gabba? :)

Terézágyú 2015.07.22. 13:22:08

Most, hogy belenéztem a jutúbon ebbe a részbe, rájöttem, hogy nekem is ilyen magnóm vót... ilyennel vettem fel a Sokol rádióból (mikrofonnal - nem röhög!) a zenéket...

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2015.07.22. 15:59:39

@Gabba: bárkinek megfelelő áldozat lehetek :D

@Terézágyú: :DDDDDDDDDDDDDDDDD Nekem nem volt az sem, tehát...:D

Gabba 2015.07.22. 18:50:21

@Terézágyú: most hallok róla először, de majd utánanézek

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: jól van, zsenge korú vagy, nem kell annyit bizonygatni :)

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2015.07.22. 20:34:11

@Gabba: be kell, h valljam, h már annyira nem :-)

Mikor jön a következő poszt?

Gabba 2015.07.22. 21:09:38

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: most készül éppen

zsenge vagy nem, nyugodtan letagadhatsz legalább egy tízest :D

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2015.07.22. 21:18:49

@Gabba: ne is mondd, múlt héten az egyik pesti boltban 17 nek néztek :-D
Nem örültem :-D

Terézágyú 2015.07.23. 08:02:08

@Gabba:
"most hallok róla először, de majd utánanézek "

Erős társadalmi töltetű ifjúsági regény - biztosan ezért nem filmesítették meg :)
Nekem csak ez van Berkestől. Talán mert egy kis faluban éltem, a legtöbb ifjúsági-film-regény kimaradt...
Csak a Vakáció a halott utcában volt meg - de az is szimpla regény, és csak sokkal később filmesítették meg...

Gabba 2015.07.23. 09:23:03

@Terézágyú: kíváncsivá tettél, megpróbálom beszerezni

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: strandon?

@Pácsó Ármándó: ne nagyon helytelenkedjél, mert jön Pengés Bonny és leszámol veled

Pácsó Ármándó 2015.07.23. 13:31:13

@Gabba: Csak szólok, hogy Max elég sértődékeny, ha sokáig hanyagolják!

Pácsó Ármándó 2015.07.23. 18:52:12

@Terézágyú: A Vakáció a halott utcában nagyon tetszett nekem.

Gabba 2015.07.23. 19:53:17

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: sikeres kultúraterjesztés, yeah!

nekem eléggé egysíkú a gondolkodásom, úgyhogy boltra is csak két tippem van: fürdőruhaárus sportbolt vagy Triumph szaküzlet :)

Gabba 2015.07.23. 20:35:08

@Pácsó Ármándó: csókoltatom a drágámat, de még meg nem tudtam megnézni az évadzárót, remélem jól domborít benne

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2015.07.24. 08:46:30

@Gabba: nem is semmi, ja :-D

Valahogy nem örülök :-) Mármint annak, h ha még nagykorúnak sem néznek :-D

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2015.07.24. 08:47:35

@Gabba: juj, de jó :-D

Egész nap ezt fogom várni, h első lehessek ;-)

Pácsó Ármándó 2015.07.24. 09:02:22

@Gabba: Kérjél inkább bizonyító fotót :-)

Terézágyú 2015.07.24. 09:55:58

@Pácsó Ármándó:
"A Vakáció a halott utcában nagyon tetszett nekem. "

A könyv nekem is - de a későbbi film nagyon nem tetszett. Hiányoltam a könyvbeli rendes sztorit.

Pácsó Ármándó 2015.07.24. 10:03:37

@Terézágyú: Ritka az, amikor a könyv és a belőle készült film színvonala megegyezik. Sajnos.

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: Te is írtál hv.-t, úgyhogy tudsz puskázni :-)

Gabba 2015.07.24. 11:05:45

@Terézágyú: @Pácsó Ármándó: a filmet nem láttam, de a köny nagyon jó.

nálam Csukás István amúgy is trademark: bármit csinál, jó

Pácsó Ármándó 2015.07.24. 11:29:55

@Gabba: Aha, akkor már értem a vonzódásod a Csukásokhoz!

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2015.07.24. 11:53:36

@Pácsó Ármándó: nem szoktam puskázni, én készenlétben állok mmkk :D

@Gabba: már eszem.

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2015.09.25. 18:51:17

"Hogyan született, előbb filmre, vagy előbb regénynek?
- Egyszerre. Mikor a televíziónál befejezték Az öreg bánya titkát, Békés József rágta a fülem. Gyerünk, gyerünk! Már formálódott a sztori. Egyszerre kezdtem írni; voltak fejezetek, ahol a regény készült előbb, de például az első fejezet a forgatókönyvben lett meg hamarabb. Párhuzamosan írtam. Segítették is egymást, érdekes játék volt.”
Berkes Péter mesél erről a 2014-ben megjelent Utánam, srácok! - Hétköznapok Miskolc rendszerváltozás előtti évtizedeiben II. című helytörténeti tanulmánykötetben

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2015.09.25. 18:52:51

Bagoly apukának, azaz Balázsovits Lajosnak a parkban Petrucz Miklós, a film gyártásvezetője ad mattot.

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2015.09.25. 18:56:15

Amit a filmben/regényben Komlóstetőnek hívnak, az egy ugyancsak létező, de másik miskolci dombos, hegyoldali városrész: a Vargahegy.
Harminc évig készültem rá, hogy megkeressem ott azt a telket, amiről ma már tudom, hogy ott sosem volt (bár víkend-övezet), hiszen Budán, a Bécsi út fölött vették fel a vonatkozó jeleneteket... Viszont azt a részt, ahonnan a két srác lenéz Miskolcra, konkrétabban a kohászat (néhai LKM) területére, azt meglett! Tavaly, annyi év után végre lefotózhattam, ugyanabból a nézőpontból :) (Mondjuk, egy marha nehezen megközelíthető, bozótos terület, igaz, az említett műúttól alig 15-20 méterre.)
süti beállítások módosítása