Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Nagypályások 1x04 - Maradandó károsodás

2015. július 14. 09:00 - _lovas_

A csillagromboló nagyságú luxusjachtról a legutóbbi buli után még fel sem takarították fel a kokainmaradékokat, Spencerünk pedig már megint a futballkarrierjéről álmodik. Egészen pontosan arról, amikor egy jó ütemű szereléssel kiterítette ellenfelét. Megugrik az ágyban, felébred, észreveszi, hogy riporter excsaja már egy ideje szemléli a rángatózását. Nem meri bevallani, hogy mit álmodott. Ripoter excsaja pedig már nem is annyira ex, együtt készülnek a napra, mint egy rendes pár. Sőt, a nő azt szeretné, hogy gyógyszerrágcsáló Spencer menjen el egy szakemberhez megnézetni a fejét, hogy nem szenvedett-e maradandó karosodást a futballkarrierje alatt, mivel a hozzá hasonlók jó eséllyel diliznek be a sok ütközés miatt. Spencer ígéri, majd elmegy, és ő amúgy sem az a fajta faszi, aki maradandó károsodásokat szenved. Azt mondja a riporternő, hogy Spencer vagy elhúz orvoshoz még ma, vagy a fél világ megtudja, hogy Ricky a csapattárs anyját döngette meg a luxushajós bulin. 

ballers4_1.jpg

Charlesnál is vidám a reggel, a konyhában már vihognak a lányok, készül a reggeli, jön az sms a munkahelyről. Ja nem, mégsem onnan. Egy hálás rajongónő, aki imádta a múlt éjszakát a hajón, még bikinis képet is küld. Szegény Charlesnak fogalma sincs, ki ez a lelkes lány, kerekedik a szeme rendesen. Gyorsan elrakja a telefont, mert jön az asszony a reggelivel. Tömi magába a tojást meg a szalonnát csak szabaduljon már innen. De már megint csipog a telefon, egyszerűbb lesz lelépni gyorsan munkába. A feleség persze gyanakszik, kicsit furcsa ma reggel ez a Charles.

ballers4_2.jpg
Visszatérés a luxushajóra. Süt a nap, Joe a fedélzeten ébred egy szemétdomb közepén, üres üvegek mindenfelé, csörög az ő telefonja is. Azt se tudja, melyik univerzumban van, nagy nehezen felfogja, hogy Spencer van a vonal másik végén, aki elmeséli, hogy egész jó volt a buli, amíg Joe le nem négerezte a vendégeket. Joe csak két perce van ébren, de máris ez élete legszarabb másnapja, pláne, hogy jön egy fazon, és közli, hogy neki és a barátainak le kell lépni, mert a górénak már kell a hajó délután. Barátok? Kik lehetnek? Egy emelettel lejjebb két kikent nő vihorászva reggelizik, az egyik még telefontöltőt is kér. Joe-nak fogalma sincs, kik ők, de annyira nem kínos megkérdezni a nevüket, készségesen bemutatkoznak. Ettől még ki kell rúgni őket a hajóról. De ez nem megy ám olyan könnyen, mert a lányok már meghívták pár haverjukat. Joe tombol, aztán meglátja, hogy kik az érkező haverok: két NFL-sztár, Victor Cruz és LaMarr Woodley plusz a hárem. Újratervezés: lefizeti a személyzetis faszit, hogy indítsa be a hajót, nem érdekli, mekkora balhé lesz ebből, potenciális ügyfelek a láthatáron, a bulinak folytatódnia kell.

ballers4_3.jpg
Spencer is dolgozik, csak kár, hogy ehhez össze kell futnia az irritáló Reggie-vel, aki nyakmerevítőben nyomul a medenceparton, a fuxot azért ezen is ki lehet lógatni. De legalább van hír Vernon új szerződéséről, a Cowboys megtette az ajánlatát. Kiindulásnak jó, de Reggie szerint ennél több kéne. Konkrét összegük is van, 101 milliós szerződés, 50 millió garantált pénzzel. Ez már tényleg valami, még JJ Watt sem keres ennyit, és neki még touchdown-elkapásai is vannak, érvel az ügynök Jason. Spencer szerint csak annyiról van szó, hogy többet kéne pihennie Reggie-nek, mert nyilván elment az esze. Ja de van ellenérv is Reggie-től: azért keres ennyit Watt, mert ő fehér! Jasont már rángatja az ideg, azon van, hogy a lehető legjobb szerződését bokszolja le a Dallasszal, Reggie és Vernon viszont egy másik világban él. Spencer egyetért. Reggie szerint basszák meg mindketten. Ha nincs eredmény, keresnek valaki mást, aki majd elintézi a pénzt.

ballers4_9.jpg
Ricky ezalatt begurul a Ferrarival az edzésre, amikor csörög a telefonja. Charles az. Tisztára be van pánikolva, hogy egy halál ismeretlen nő bikinis képeket küldözget neki. Ricky jól szórakozik a dolgon, kiderül, hogy ő adta meg Charles számát. Persze Rickynek könnyű, ő nem házas. Van más baja mondjuk, kúszva megy be az öltözőbe, mert nem tudja, hogy Alonzo, a csapattárs értesült-e már arról, hogy az anyja és ő miket műveltek egy luxushajón rengeteg kokain és alkohol mellett. De késő, a pályán kiderül, a faszi már beszélt az anyjával, és nincs balhé. Mert anyuka azt mesélte a fiának, hogy Ricky jó fiú volt, és megszüntette a kapcsolatukat. Sőt, Alonzo javasolja, borítsanak fátylat a múltra, és koncentráljanak a játékra. Ezt most megúsztad Ricky. Vagy mégse. Ott van Larry a Dolphins-játékosmegfigyelő, aki figyelmezteti, hogy minden rendben legyen közte és Alonzo között, különben bajok lesznek.

ballers4_5.jpg
Vissza a hajóra, a bikinis csajok táncolnak, Joe puhítja Victor Cruzt, vagyis inkább csontig benyal neki, miközben Lamarr Woodley majdnem belefullad a csöcsökbe. Joe ledobja a ruhát, megy ő is a medencébe.
Spencer meg betartotta az ígéretét, elment a dokihoz. Arról beszélnek a neurológussal, hány komolyabb ütközése volt karrierje során. Egyre különösen emlékszik Spencer, két éve volt New Orleansban. Hamar kiderül, hogy semmi nincs meg az ütközés után történtekről. Szóval jöhetnek a további vizsgálatok. Spencer próbálja elviccelni a kérdéseket, a doki viszont őszinte. Van néhány megnyugtató eredmény, ám jobban bele kéne nézni Spencer kopasz fejébe. Kéne egy MRI. Na ezt ne mondta volna, Spencer elkezd pánikolni. Végül megadja magát, jöhet a vizsgálat. Charles közben összeszedi a bátorságát, és felhívja a csöcsös képeket küldözgető csajt. Aki nagyon rá van pörögve az exfocista autókereskedőre, nyögdécsel a telefonban, fotókat küld a seggéről meg ilyenek, azt akarja, hogy menjen át hozzá, ott van tőle pár kilométerre. Charles viszont erős akaratú házas férfi, és nem megy bele a játékba. Neki aztán nyögdöshet bárki, utasítja a csajt, hogy ne hívja többé. A csaj nem tágít, a címét elküldi sms-ben. Közben vége az edzésnek a Dolphinsnál, Ricky mindenkivel jattol, már megint imádja a világot és a csapattársait, de hoppá, baszki. Eltűnt a Ferrari a parkolóból. Kiderül, hogy Alonzo mégis tudta, mi történt, röhögve bemutat, és elgurul a dzsippjével.

ballers4_6.jpg
Az ügynök Jason is bekeményít, több pénzt akar a Dallas Cowboystól Vernonnak. Lófaszt, gondolják a Dallasnál, ám Jason elmondja a kegyetlen igazságot: ha nem adják meg a feltételeket, akkor őt kirúgják, és jön helyette egy másik arrogáns ügynök, aki még többet követel majd. A fizetési sapka azonban szigorú dolog, és a Cowboysnál nem akarják Vernon miatt felborítani. Elkezdik fenyegetni egymást, aztán az a beszélgetés vége, hogy ráteszik Jasonra a telefont. Aztán visszahívják. Spencer telefonja is csörög a kórházban, miközben aggódó arccal írja alá a papírokat az MRI előtt. Ez egy ilyen telefonálós nap, ma mindenkit felhívnak. Jason az. Elintézte a jobb szerződést Vernonnak negyvenmilliós garantált pénzzel, de még sem örülhetnek, mert a Vernon-Reggie-testvériség ezt az ajánlatot is megtorpedózta. Spencer ideges, és még MRI-re is mennie kéne, úgyhogy inkább meglóg.

ballers4_7.jpg
Ricky közben őrjöng, üvöltözik Larry irodájában az ágyon fekve, mert egy hülye kis kezdőként kezelik a csapatnál. Larry inkább azt akarja tudni, mi az istenért megy a cirkusz Ricky és Alonzo között. Az elkapó szerint csak annyi, hogy ő a jobb, és ezt Alonzo nehezen viseli. Larry viszont hallott ezt-azt, de semmi konkrétumot, csak mendemondákat. A megfigyelő átmegy terapeutába, ad néhány életvezetési tanácsot, amitől Ricky feldobódik. Larry végül megadja a címet, ahol Ricky megtalálja az autóját.  A jachton közben épp most ér véget a veretés, Joe-ék kikötnek. A góré ott vár a kikötőben a hajójára, messziről látszik, hogy ki van bukva. Joe pánikba esik, félrevonja Victor Cruzt. Fél percben elmeséli az életcéljait, és meggyőzi a sztárelkapót, hogy találkozzanak később, van egy üzleti ajánlata. Cruz belemegy. Még ki is integetnek együtt a főnöknek.

ballers4_8.jpg
Rickyt elviszik az autójához, a Ferrarit téglára rakták, elég különleges látvány így is. Szívás. Charles közben hazafelé vezetve álmodozik a csajról, aki nem akart leszállni róla. Már épp befordulna a ház elé, amikor meglátja a feleségét, ahogy pakolja ki a kocsiból a kenyeret meg a zöldségeket. Charles ezt nem találja elég vonzónak, inkább beletapos a gázba, és elhajt. Ajajj. A dühös Spencer ezalatt megtalálja Vernonékat a város egyik legdrágább éttermében. Kérdőre akarja vonni a játékost, négyszemközt. Reggie azért jön felügyelni. Spencer megmondja Vernonnak, hogy élete lehetőségét dobja el, ha nem fogadja el a szerződést. De Reggie annyira telebeszélte szegény fiú fejét, hogy hiába minden, úgyhogy Spencernél elszakad a cérna, lezárja a beszélgetést azzal, hogy várja a kölcsönadott háronszázezer dollárját, aztán felejtsék el egymást végleg. És ezek után ne jöjjön hozzá sírva Vernon, bármi is lesz.

Címkék: ballers
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2015.07.14. 09:28:07

A hogyvolt jó, de ezt a fizetési sapka hülyeséget nem lehetne már elfelejteni? Valami magyarul nem tudó barom egyszer ezt kapta a gugli fordítótól és azóta terjed, mint a lapostetű. Fizetési plafonnak hívják magyarul, ha szabad kérnem!

Altero 2015.07.14. 11:43:28

Most akkor lassan, hogy én is megértsem: az elején ugye arról van szó, hogy 50 milka garantált szerződés, az a köcsögnek nem tetszik, utána elmegy az ügynök újratárgyalni, és az eredmény egy 40 milkás szerződés?! Tehát szarabb a második ajánlat? Ezt nem vágtam....

bioLarzen 2015.07.14. 11:46:31

@Neoprimitív: A sapka sem feltétlen baromság - amennyiben úgy képzeled el, hogy annyi pénzt költhetsz fizetésre, amennyi egy képletes sapkába belefér ;)

Na jó, persze tényleg baromság - ha már mindenképp a szónál kell maradni, akkor a kupak lett volna a nyerő -. de, persze, az meg hogy hangzik már :D

A legjobb valóban a plafon.

bioLarzen 2015.07.14. 11:57:47

@Altero: Ezt a történetet nem tudom, igazsg szerint nem érdekelt annyira,m hogy végigolvassam - de az amerikai major league szerződéseknél elég sok dolog van, amit figyelembe kell venni - a két élgfontosabb azonban:

- a teljes összeg
- a garantált összeg.

A teljes összeg az, amit a játékos a szerződés teljes időszakára kap ("négy év, 60 millió dollár" -> 4 év alatt összesen 60 millió dollár), HACSAK NEM RÚGJÁK KI KORÁBBAN.

A garantált összeg ezzel szemben mindenképp a játékosé, akkor is, ha teszem azt a szerződésköté másnapján kirúgják valamiért, tehát, egy percet sem dolgozott meg érte.

Ezért, mivel a garantált részt is éves lebontásban adják, alőfordul, hogy olyan játékosnak kell fizetnie egy klubnak, aki már évek óta nincs is a klubnál. A kedvenc NFL-csapatomnál például nemrég állt elő egy olyan helyzet, hogy az adott szezonben legnagyobb pénzt kapó 6 játékosból 3 már nem is volt a klubnál... Kb. olyan ez, mint amikor olyan kocsi törlesztőrészletét kell fizetni, amit már 2 éve tönkrevágott az ember :)

Visszatérve erre a konkrét esetre, lehet, hogy a teljes és garantált összeg körül van a trükk: egy játékos számára egy kisebb TELJES összegű fizetés valóban vonzóbb lehet, ha az több - esetleg jóval több - garantált pénzt tartalmaz. Példa: két javaslat:

1.) 4 év, 60 millió teljes, 10 millió garantált;
2.) 4 év, 52 millió teljes, 20 millió garantált.

Első ránézésre az első javaslat a jobb, hiszen ugyannnyi időre 8 millióval többet ígér. Azonban semmi garancia arra, hogy a játékost nem rakják ki valamilyen okból 2 év után... A második szerződés valóban 8 misivel kevesebb - azonban 10 millióval több benne az, amit a játékos tuti megkap, akkor is, ha lesérül, kirúgják, kiszorul a csapatból stb... Úgyhogy ez a második javaslat valóban jóval tetszetősebb lehet egy játékosnak.

zaphodbeebthe1st 2015.07.14. 12:01:44

4 rész után még mindig nem lett jó ez a sorozat. Pedig valberg biztos jobbat akart.

Altero 2015.07.14. 12:44:26

@bioLarzen: ok, ez így már sokkal kerekebb, csak ez így nem jött át egyből, de ez nem is várható el egy ilyen rövid pillanattól. Köszi!

Norman Nailer 2015.07.14. 13:55:40

Konstansan javul a sorozat, ez már egész jó lett. És pl. nekem eddig az hiányzott az életszerűséghez, hogy pénzről, szerződésekről is legyen szó :)
@bioLarzen: tippelhetek? Tampa Bay?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.07.14. 15:14:20

főleg a vége volt jó, hogy végre rock is tökös.

leftyleft75 2015.07.14. 15:39:31

Engem eddig jobban szórakoztat mint az előtte futó true detective 2. évad.

bioLarzen 2015.07.14. 20:43:12

@Altero: My pleasure.

Az amerikai "major sportokban" a szerződéskötés szinte tudomány...

Norman Nailer 2015.07.14. 21:12:19

@bioLarzen: Egyébként a Bucsra is igaz, de valóban, már meg is feledkeztem Ray Rice-ról... Én is amikor megláttam Lamarr Woodley-t ebben az epizódban, az első gondolatom az volt, hogy mennyi dead money fekszik benne is...
Ja és fúj Ratbirds, go Steelers :)

bioLarzen 2015.07.14. 23:52:48

@Norman Nailer: Ja, én azt hittem te egy komoly ember vagy :P

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.07.15. 09:31:57

Természetesen Go Cowboys!
Nem röhögni!:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.07.16. 13:06:09

@Pácsó Ármándó: :P
Köszi.:))
A szép lányok és stadion már meg van.
Már csak a tavalyi idényt kellene felülmúlni.

Pácsó Ármándó 2015.07.16. 18:04:25

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: A Patriotson kívül mindenki azt szeretné felülmúlni :-)
süti beállítások módosítása