Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Utánam, srácok! 1x02 - Bicajozni tudni kell!

2015. július 13. 13:00 - Gabba

Reggeli kiabálás Radoséknál, anyukájuk eléggé kivan a tesóktól, főleg persze a nagyobbtól, válogatott szavakkal szidja őket: vérszopók, csak a csavargáson jár az eszük, kiteszem a szűrötöket!, csak úgy zeng a ház, még a tornác végében található ketrecek is rezegnek, bennük jónéhány nyuszómuszóval. Gyula előresiet, Borsóhoz viszont odaszegődik Kapufa és együttérzően beszélgetni kezd vele. Borsó sem igazán lelkesedik bátyja dolgaiért, de hát mit tehetne ellene, ráadásul a Gyula most meg még külön pipa a múltkori rakétás balhé miatt. A suli előtt Gyula még elkapja öccse grabancát, miről beszélgettél te azzal a falábúval, de Borsó csak annyit mond, semmiről, mindössze udvariasan érdeklődtünk egymás hogyléte felől.

utanam2x01.JPG

Andris érkezik Bagollyal, a lány aggodalmaskodik, okos dolog volt-e ujjat húzni Ladáékkal, de az ezermester nem aggódik. Véleményét erősíti pár random kiscsávó, akik elhaladtukban gratulálnak neki a múltkori sikeres beugratáshoz.

utanam2x02.JPG

Persze ami késik, az nem múlik, Lada nyilván készül valami visszavágásra, és ez a kémiaórán be is következik. Jenő bácsi, mit sem tudva a feszkóról, a két ellenfelet küldi el óra elején a szertárba a kísérleti eszközökért. Miközben Andris összeszedegeti a pipettákat és egyéb üvegedényeket (Breaking Bad, szevasz), Lada fenyegetően odalép és komoly fizikai válaszcsapást (magyarán alapos verést) helyez kilátásba, ha Bogdán újra át akarná őt verni. Az is kiderül, hogy Ladában komoly kisebbrendűségi érzés dolgozik, mert faluról került be a városi iskolába, azért lengeti az öklét mindenki orra alá. Andris ellenségeskedés helyett inkább szövetséget ajánl, de Lada erről hallani se akar. Hamar összeszólalkoznak ismét, és mikor Andris odaszól: na üss meg, ha mersz!, kiderül, hogy Lada meri (mit szól ehhez Méri?), és méretes pofont ken le Andrisnak, akinek ettől fel is reped a szája. Plusz beígéri neki, hogy valahányszor megjelenik a téren, kap egy ehhez hasonló maflást.

utanam2x03.JPG

Elindulnak vissza az osztályterembe, Andris a küszöbben látványosan elbotlik, Jenő bácsi aggódó arccal megvizsgálja a felrepedt szájszélt, de mivel nincs nagy baj, megnyugodva a helyére küldi Bogdánt. Kapufát persze nem lehet becsapni, suli után magyarázatot kér barátjától a sérülésre, ő ugyanis már a terembe belépéskor észrevette rajta a sebet. Andris bevallja, hogy Lada gyakorlatilag kitiltotta őt a térről, de ettől egyáltalán nincs elkeseredve, sőt máris új tervet forgat a fejében.

utanam2x03_1.JPG

Istit és Falrahányt Borsót nem nagyon érdekli a bátyáik közti ellenséges viszony, ők attól még a legjobb barátok, most éppen arról beszélgetnek, hogy délután elhozzák a nyulakat, amikre Isti már régóta ácsingózik. Legjobban a lucernát szeretik (mármint a nyuszik, nem a gyerekek), Borsó tud is valami jó lelőhelyet, majd azt is megmutatja Istinek. Andris ezalatt Pocakos mamájával alkudozik, szeretné pár órára kölcsönkérni a biciklit, de anyuka nem lelkes. Vilikének orvosi előírásra vettük a biciklit, nem volt olcsó, ráadásul a múltkor a téren letörték róla az egyik tükröt, sorolja ellenérveit bősz sminkelés közben. Andris még egy darabig próbálkozik, de hiába, így végül távozik.

utanam2x04.JPG

A sarkon azonban Pocakos utoléri, és a szülői akarattal dacolva felajánlja, hogy ½ 8-ig kölcsönadja a féltett járgányt. A közeli bokor alatt rejtőzködő üzemmódban ücsörgő Turujások ezt jól hallják, és miután Bogdánék elmennek, ők is indulnak jelentést tenni Ladának. Felkapják a turuját a ráapplikált csenevész bokorral együtt és gyors léptekkel távoznak.

utanam2x05.JPG

Rados céltalanul bóklászik a házak között, amikor csúfolódó rigmus hangzik fel, miszerint: Rados Gyula jól megjárta, lepisilte a rakéta! Dühösen kapkodja a fejét, de embert nem lát, viszont a beszólások egyre több irányból érkeznek. Rohadjatok meg, morogja ifjú szocialista embertípushoz egyáltalán nem méltóan, majd felkap egy követ és bedobja vele az egyik emeleti ablakot. A sarkon túl találkozik Lada Icuval, aki az öccsét keresi, Radosnak fogalma sincs, hol lehet, de ő most siet a stadionba kölyökmeccset nézni. De hát téged nem is érdekel a foci, csodálkozik Icu, Rados gyorsan lelép.

utanam2x06.JPG

Kapufa büszkén mutatja az ellenőrzőjét az edzőnek, Árpi bácsinak, minden kritikus tárgyból sikerült négyesre javítania, a matek viszont még mindig hármas, Kapufa megígéri, hogy ősszel azt is feljavítja. Az edző vagy ennyire hiszékeny vagy tényleg nincs másik góllövő csatára, mindenesetre intézkedik, hogy a szertáros adja ki a szerelést. Kapufa kedvtelve nézegeti a cuccokat, én is csak pislogok, Adidas cipő ’75-ben Magyarországon? Nesze neked COCOM-lista.

utanam2x07.JPG

utanam2x07_1.JPG

Rados a sportkomplexum másik részében található edzőteremben rátalál az egyik ugrószekrény mögül titokban a bokszolókat figyelő Ladára, aha, a bandavezér vágyainak ez a sportág a titokzatos tárgya! Híreim vannak Bogdánról, kezdené Rados, de ekkor a Fábián nevezetű edző észreveszi őket és faggatni kezdi, mit keresnek itt. Lada helyett Rados árulja el, hogy haverja bunyózni szeretne, az edző erre „védd magad!” felkiáltással úgy tesz, mint aki be akar húzni egyet. Lada félrehajlik és kettős fedezékbe vonul, az edző elégedetten hívja fel a többi tanítvány figyelmét ezekre a gyors reflexekre.

utanam2x08.JPG

Ekkor belép Lada Icu (ez a nő mindig a legjobbkor jelenik meg), aki nyilván titokban követte a gyanúsan viselkedő Radost. Lada Ilona vagyok, született Zsiguli, mutatkozik be az edzőnek, és gyorsan véget vet öccse tömjénezésének. Nem hatják meg sem Fábián elismerő szavai, sem az edző férfiaschan csábító bajusza, bokszolásról szó sem lehet, az ő öcsikéje van annyira jó eszű gyerek, hogy bunyó helyett valami normális szellemi pályán jusson majd előre. Ezzel a két fiút maga előtt terelve kivonul a teremből.

utanam2x08_1.JPG

Bogdánék konyhájában ismét nagy a felfordulás, a Pocakos bicaját alakítja át éppen az ezermester egy különleges kapcsolóval. Anyukájuk kezdi unni az állandó csatateret és szép szóval befenyeget: ha mostantól kezdve barkácsolás után Andris nem pakol el, akkor az összes elölhagyott cucc megy a szemétbe. Az utcáról ismerős füttyszó hallatszik, Isti feltűnés nélkül kiles az ablakon és meglátja a hevesen integető Borsót. Kis idő múlva kijelenti, hogy őt ez a szerelés nem is érdekli, inkább lemegy a térre, nagy konspirátor a kiscsákó. Ezalatt Lada és Rados a fociedzést nézi, Lada azon dühöng, micsoda hülyeség, hogy a nővére szerint ő nem bokszoló alkat, meg félti a bunyótól a pofázmányát. Ez a Kapufa meg csak vidáman focizik és fejelget, ráadásul jól is csinálja, na húzzunk innen a jó fenébe!

utanam2x09.JPG

Andris befejezi a bütykölést és Pocakosnak magyaráz: kiszerelte a kontrát, így csak a kézifékkel lehet fékezni, és ha megnyomják az ülés alatti gombot, egy titkos kapcsoló beindítja az átalakított dinamót, ami erre 220 voltot lök a bicaj kormányába. De nyugi, nem vág agyon senkit, mert csak feszültséget ad, áramerősséget nem. De azért vigyázz rá!, mondja Pocakos lemondó sóhajjal. Isti és Borsó cipelik a nyúlketrecet, de az áruház mögé érve kénytelenek gyorsan elrejteni a konténerek közt, mert észreveszik Ladát és Radost. Borsóék ártatlan arccal fütyörészni kezdenek, Ladáék lényegretörő kérdésére (Mire készül a bátyád?) Isti kapásból visszaszól, neki fogalma sincs semmiről, a bátyja sosem mond el neki semmit. Miután a nagyok távoznak, a kicsik az arra járó Bagoly segítségével biztonságba helyezik a tapsi hapsikat egyik ismerősük garázsában.

utanam2x10.JPG

Andris behajt a térre, vidáman köszönti az emeleti ablakban ücsörgő Kumuluszt, de annak nincs túl jó kedve, mert kedves meteorológiai békája elhalálozott, ezért most kénytelen közönséges barométerrel figyelni az időjárást, mint bármelyik amatőr. András továbbteker a parkoló Trabantok, Wartburgok, Skodák és Zsigulik között és az ABC előtt (igen, akkor még ABC, nem CBA) összetalálkozik Mérivel. Gálánsan felajánlja neki a bicajt, Méri enyhe zavarban megköszöni, majd szendén nyeregbe száll és miután ment egy kört, visszaadja a járgányt. A közelben kártyázó (gondolom, Fekete Pétert és nem ultit) bandatagok persze észreveszik ezt és nagy löttyös indulattal erednek Andris nyomába.

utanam2x11.JPG

Ő még erről mit sem sejtve vidáman teker tovább a házak között, lobog a haj, szól a főcímzene, minden pazar, de aztán pozor!: szemből feltűnik Lada és bandája. Persze nem hiszik el, hogy Pocakos csak úgy kölcsönadta neki a féltett járgányát, Andris erősködik, hogy de igen, bár Poci csak annak meri odaadni, aki tud vele biciklizni.

utanam2x12.JPG

A többiek csak röhögnek ezen, Rados meg erősködik, hogy ő kiválóan tud bicajozni és gyorsan einstandolja a járgányt. Andris titokban megnyomja a rejtett kapcsolót, Rados elindul, de alig pár méter után rázni kezdi a kormány (nix politikai áthallás!), a csávó rémülten kapkod, de végül elesik és egy rózsabokorban köt ki. Rózsabokorban jöttem a világra, dudorászhatná, ha lenne hozzá kedve, de nincs.

utanam2x12_1.JPG

Összetörte, tudtam, hogy ez lesz!, sopánkodik Andris, Lada dühösen rángatja talpra alvezérét: Mit csináltál, te szerencsétlen? Rados próbál magyarázkodni, így csípett, úgy rázott, erre persze az időközben összegyűlt slepp csak hangosan röhög. Épp akkor jár arra a bokszedző, ő is csak a fejét csóválja: Biciklizni tanulj meg, édes fiam, ne magyarázkodni! A röhögés az egekbe csap, amihez az emeleti ablakban ücsörgő Kumulusz is csatlakozik.

utanam2x13.JPG

Címkék: utánam srácok
48 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tinipuma 2015.07.13. 17:52:05

Az álcaturuja zseniális volt, szerintem mindenképpen "ifjú szocialista embertípushoz méltó" kreativitást és újító szemléletet tükröz. :)
Egyébként én érezni véltem némi szikrát Icus (született Zsiguli) és az edző bá között, öröm lenne látni egy románc szárba szökkenését, bár attól tartok, hogy a szocialista női öntudat, vagy mi ezt nem engedné, kemény ez az Ica, na. :)

Pácsó Ármándó 2015.07.13. 18:54:19

@tinipuma: Volt szikra szerintem is, fognak ezek még egy tálból cseresznyézni és kiderül, hogy a box szellemi sport is és különben is, "Ép testben ép lélek" :-)

Gabba: Köszi a remek hangulatú hogyvoltot. Mérire adhatnának másik ruhát is néha :-)

Gabba 2015.07.13. 19:25:20

@tinipuma: @Pácsó Ármándó: nem is tudom, szikrában nem vagyok otthon...

nekem úgy tűnik, az edző gyalog jár, nem Ladával... bár ha esetleg Icu is bajuszt növesztene :)

tinipuma 2015.07.13. 19:51:31

@Pácsó Ármándó: semmi cseresznye, itten a szocialista nő jelent meg, jól nézd meg :D
@Gabba: Icus bajusza már megvan (szocialista nő szociolista körülmények között is szociolista :)

Gabba 2015.07.13. 20:01:57

@tinipuma: ebben lehet valami, elvégre Miskolc szocialista fellegvár volt :)

tinipuma 2015.07.13. 20:15:08

@Gabba: felleg és vasgyár, de erről majd legközelebb :)

Pácsó Ármándó 2015.07.13. 21:12:58

@Gabba: @tinipuma: Majdmeglátjátok! Szikra és Cseresznye! :-)

Flankerr 2015.07.14. 00:47:46

A legutolsó képen akár én is lehetnék, 1987 környékén, 9 évesen :)

Gabba 2015.07.14. 08:57:06

@Flankerr: oszt' időjós békád is volt?

@Pácsó Ármándó: cseresznye még esetleg, de cseresnyeajak semmiképpen, mert az másik sorozat másik szereplőjének van fenntartva...

Pácsó Ármándó 2015.07.14. 09:01:42

@Flankerr: Nyakon is vágtak volna, ha ennyire kiülök az erkélykorlát szélére :-)

@Gabba: Melyik az a sorozat? :)

Gabba 2015.07.14. 10:51:10

@Pácsó Ármándó: sokat esznek benne és piknikre is járnak :)

Flankerr 2015.07.14. 10:59:37

@Gabba: Nem, csak normál békát láttam sokat :)

@Pácsó Ármándó: erkélyünk nem volt, de a bili haj, a szemüveg, és valahol az arcforma erősen hasonlít :)

Pácsó Ármándó 2015.07.14. 17:37:36

@Gabba: Hannibál? :-)

@Flankerr: Akkor kérd meg Gabba Mestert, hogy minél több Kumuluszos képet rakjon be :-)

tinipuma 2015.07.14. 18:50:11

@Flankerr: Bilihajam nekem is volt :)
Akkor is bilinek nézett ki, amikor hátul derékig ért...
@Pácsó Ármándó: a mi erkélyünk a tizediken volt, engem nem vágtak volna nyakon, de ki se mertem ülni :)

Gabba 2015.07.14. 19:48:41

@Pácsó Ármándó: határeset... :)

@tinipuma: pedig az lett volna menő, mondjuk olyan magasra már lehet, hogy nem tudott volna felkiabálni Bogdán :)

Pácsó Ármándó 2015.07.14. 20:58:59

@tinipuma: 6. emelet. Onnan meresztgethettem a szemem a játszótérre, észre se vettek. Viszont vízzel telt lufival nagyszerűen lehetett bombázni a járókelőket, aminél kifejezett előny volt a rejtőzködés :-))

@Gabba: Oké. CseresznyeAjak nem lesz, csak sima Szikra és Gyümölcsöző Együttműködés :-)

Gabba 2015.07.14. 21:38:42

@tinipuma: @Pácsó Ármándó: magasföldszinten laktunk, a legközelebbi játszótér vagy 800 méterre volt...

Pácsó Ármándó 2015.07.14. 22:00:15

@Gabba: Akkor neked nem volt békád? :-)

Gabba 2015.07.14. 22:23:43

@Pácsó Ármándó: nem bizony, sem gekkóm, se keresztespókom, nem voltam egy Gerry Durrell :)

Pácsó Ármándó 2015.07.15. 06:13:51

@Gabba: Nekünk hullámos papagájunk (csak a fajtaneve volt ez, viszonylag sima felülettel rendelkezett) volt kettő meg egy fehér egerünk. Rezső.

Terézágyú 2015.07.15. 13:57:39

Milyen aranyos csaj ez a Bagoly.
Erről több képet is kérek :)

Bár manapság már aligha így néz ki...

Gabba 2015.07.15. 15:29:25

@Terézágyú: vettem :)

a kövi már élesítve van, de a 4. rész még alakul, majd ott

@Pácsó Ármándó: és kék norvég nem volt? :D
Sokfélék az emberek, Pelikán Józseféknél pl. disznó volt, Dezső.

Pácsó Ármándó 2015.07.15. 18:16:18

@Gabba: Nem, skandináv állatunk azt hiszem nem volt. Viszont ismertem egy Dr. Márton Gedeon nevű macskát az iskola melletti utcából, ha az számít.
Egy Pelikánnak a disznó az egzotikum, szóval ... :-)

tinipuma 2015.07.15. 18:35:41

@Gabba: @Pácsó Ármándó: Beszállok egy-két díszpinttyel, ékszerteknőssel és egy aranyhörcsöggel, aki sajnos zuhanásos halált halt miután átharapta az ujjamat és nem eresztette semmiképp. :(
A dezsők név nélkül a nagyszüleimnél laktak és jól érezték magukat :)

tinipuma 2015.07.15. 18:53:08

Hopplá, a jónő Méri azonos a Keménykalap és krumpliorrban szereplő Péterkével!
De lehet, hogy ez csak nekem újdonság :)

Terézágyú 2015.07.16. 08:42:37

@tinipuma:
"Hopplá, a jónő Méri azonos a Keménykalap és krumpliorrban szereplő Péterkével!
De lehet, hogy ez csak nekem újdonság :) "

csak neked :) Szinte minden szereplő feltűnt x másik ifjúsági filmben :)

Terézágyú 2015.07.16. 08:46:42

Gabba, azt észrevetted, hogy ez a tanár, ez a Jenő bácsi, indulhatna egy Omachel Tamás-hasonmásversenyen? :)

A fociedző meg pont úgy néz ki, mint Michel Ardan a holdra menő ágyúgolyóból?.....

Micsoda holdudvarok vannak itt minden szereplő körül...

Gabba 2015.07.16. 09:01:39

@tinipuma: yes, Kiss Gabi, jelenlegi nevén Berkes Gabriella, azonos a csillagjegyünk :)

@Terézágyú: igen, Omachel Tamás, ahogy az a Tenkes hv alatt kitárgyalódott anno :)

A fociedző Márton Andrásról nekem mindig a legkisebb Ugrifüles hangja jut eszembe :)

Pácsó Ármándó 2015.07.16. 10:14:12

@Gabba: "Milyen okos, milyen ügyes, a legkisebb ugrifüles!" :-)
Nekem a Tüskéshátú Barátom volt a kedvencem :-)

@tinipuma: :-)

Terézágyú 2015.07.16. 10:24:40

@Gabba:
"igen, Omachel Tamás, ahogy az a Tenkes hv alatt kitárgyalódott anno :)"

Igen, erre a klasszikus megjegyzésre utaltam.
Már tanítják a főiskolákon is.

Terézágyú 2015.07.16. 10:25:08

@Gabba:
"Kiss Gabi, jelenlegi nevén Berkes Gabriella"
Újabb Berkes??????

Gabba 2015.07.16. 10:57:58

@Terézágyú: és a Stanfordon még nem? botrány!

a Berkesek meg elözönlik a világot :)

Terézágyú 2015.07.16. 11:03:53

@Gabba:
"és a Stanfordon még nem? botrány!"
de kekec vagy... ha így folytatod, akkor megint lecs.. tollak, hogy még most sem írsz regényt :)))

Gabba 2015.07.17. 18:46:38

@Pácsó Ármándó: tartok tőle, hogy a cseszneki várról van itt szó... :)

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2015.07.18. 08:57:09

Nekem is hullámos papagáj volt, mindig húztam a farkát :-(

Azaz faroktollát.

Pácsó Ármándó 2015.07.18. 10:16:11

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: Ne csodálkozz! :-)
Én valamiért Vörös Csuklyásnak olvasom a neved. Biztos a néhai Domina miatt :-)

Ja igen, ékszerteknősünk is volt! Lavorban.

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2015.07.18. 12:00:43

@Pácsó Ármándó: hihi, tényleg, lehet annak olvasni. Mostanában levetkőztem a dominaságot, mint aleska a pornót :-D

Pácsó Ármándó 2015.07.18. 13:07:10

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: Aleska Gyémántról még sohasem halottam, a Miskolctapolcai Barlangfürdőben viszont már jártam és én is levetkőztem ott valamit :-D
A Kilián lakótelep viszont kimaradt.

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2015.07.18. 13:48:12

@Pácsó Ármándó: szerencsére a neten fent van aleska művészete, bmikor megnezheted :-D

Ha hiszed, ha nem, de a barlangban még nem voltam :-D viszont a kiliánban igen :-)

Gabba 2015.07.18. 18:22:13

@Pácsó Ármándó: de barlangos test akad ott néhány, gondolom :)

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2015.07.19. 00:58:00

@Pácsó Ármándó: sok csukát lehet ott halászni :-D

@Gabba: oh, de kis krejatív vki :-)
süti beállítások módosítása