Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Halt and Catch Fire – CTRL nélkül 2x06 – 10Broad36

2015. július 11. 15:38 - SuperLawyerGirl

Joe reggele nem indul valami derűsen a menyasszonya nélkül. Fel is hívja, mert látja, hogy a házban járt, hiszen ott a sörösüveg, meg eltűnnek a ruhák. Sara azonban nem veszi fel a telefont, és vissza sem telefonált eddig. Ezért is kapja fel a telefont, mikor az végre megcsörren, de a másik jövendőbeli rokon, Jacob az. Az irodában folytatják a megbeszélést, az apósjelölt fel akarja vinni a Mutiny díját 3 dollárról 5-re, ami ellen MacMillan hevesen tiltakozik, mondván, hogy a start-upban van jövő, csak valakinek(!) formálni kellene őket. Addig köti az ebet a karóhoz, amíg Jacob belemegy, hogy maximum 3,5 dollárig leviheti az árat, de azért próbáljon meg kicsikarni minél többet.

vlcsnap-2015-07-09-21h40m33s234.pngGordon elviszi a lányokat Kaliforniába az öccséhez, egy kis családi banzájra. Mindenki nagyon boldog a viszontlátástól, miközben Donna otthon tölti az időt az anyjával. Persze egy édesanya szeme rögtön észreveszi, ha gond van, Donna is rögtön a kérdések között találja magát, miért olyan levert. Csak nem megint a házassága van válságban. A lány végül a fél igazságot mondja: terhes volt, de elvetélt, mielőtt akár Gordonnak is elmondhatta volna, de talán így a legjobb. Jaj, Donna, ugye nem fogod elvetetni a férjed tudta nélkül!?

vlcsnap-2015-07-09-21h43m35s3.png

Cameron és Tom épp egymásnak esnek egy szobában, miközben a többiek HBO-t próbálnak lopni. Lev bedobja az ötletet, hogy 10 dollárba fogad bárkivel, hogy mi történik épp a szobában. Van is valakinek egy kis égetni való pénze, így mindenki az ajtóhoz sereglik, és bemondják Cameronnak, hogy megint hiba van a rendszerben. A galambok szétrebbennek, Tom az ablakon mászik ki, vesztére már ott sereglik a díszes társaság, akik nagyszerűen szórakoznak nem túl dicsőséges megjelenésén. Közben Cameron is felöltözik, és a szobából kilépve megdöbbenve látja, hogy sehol senki. Vagyis mégis, Régi Joe bukkan fel napszemüvegben, Top Gunba illően, majd egyetlen mondattal összefoglalja a szituációt: „So this is Mutiny.”

vlcsnap-2015-07-09-21h56m41s175.png

Cameron és Donna a legkevésbé sincs felvillanyozva az új szerződési feltételektől, de Donna lenyugtatja Cameront, hogy engedjenek, és ő majd lehúzza egy elfogadható szintre az árat. Nem is tódítják a szót, Donna megmondja, hogy egyezzenek ki négy dollárban, mindenki boldog. Joe azonban ragaszkodik az öthöz, mire mindannyiunk legnagyobb megrökönyödésére Donna elsírja magát, majd dühkitörése lesz, amiben személyeskedve ízekre szedi Joe-t. MacMillant azonban nem hatja meg, pókerarccal távozik, hogy részéről lezárva az ügy. Cameron szemeket mereszt társnőjére, de az nyugtatgatja, hogy nem lesz gond.

vlcsnap-2015-07-09-22h03m48s98.png

Gordon közben elmondja a betegségét a testvérének, aki persze sokkot kap, de nagyon kedvesen próbálja bátorítani. Clark azt is bevallja, hogy Donna nem tudja, és még nem is akarja elmondani neki, mert látja mennyire boldog a munkájával, és nem akarja, hogy őt ápolgassa, és eldobja amit élvez. Aztán mikor fizetésre kerül sor, feltűnik az ott dolgozó Jules, Henry exe, és ha engem kérdeztek, ennek nem lesz jó vége. Közben a Mutinynél Joe eláll a szolgáltatástól, amitől Cameron dühbe gurul, és nyilvánosan elkezdi alázni Donnát, többek között azzal, hogy a hisztije a piros betűs napok eredménye. Bosworth kiabálja le, hogy vegyen vissza magából, míg Donna remegve megy el megoldani a gondot, amit okozott.

vlcsnap-2015-07-09-22h15m15s57.png

John megmondja Cameronnak, hogy azért esik neki ennyire rosszul, amit Donna tett, mert olyan volt, mint ő minden nap, és lényegében tükörbe kellett néznie. Ha már benne van, arra is felhívja fogadott lánya figyelmét, hogy mennyire vak, hogy nem veszi észre, hogy bántja valami partnernőjét, és szüksége lenne egy barátra. Majd otthagyja, had szálljon magába. Donna közben megalázza magát Joe-nak, végső soron felajánlva, hogy mi az ára, hogy visszakapják a szolgáltatást. Joe ára pedig a főmenüben időjárás, hírek és levelezés beépítése, na meg persze egy apróság, fusson a Mutiny UNIX-on is. És ha ez mind összejön, megkapják 3,5-ért a szervereket.

vlcsnap-2015-07-09-22h19m51s14.png

Donna elmondja, hogy mi a helyzet Cameronnak, majd Tom inspirációjára kitalálják, hogy csak úgy tesznek, mintha összehozták volna az új oprendszerre való átállást, valójában azonban csak új külsőt kap a régi alapanyag. Igazából minden felmerülő problémára sorban találják meg, hogy lehetne a gordiuszi csomót átvágni. Így… Az egyetlen ünneprontó Bosworth papa, aki megemlíti, hogy miért nem csinálják meg tényleg, hiszen amiket Joe kér, még jobbá is tehetik a Mutinyt, de Cameron egy pillantással elmondja, mit gondol a dologról. Közben Gordon és Henry bondolgatnak, Henry irigykedik fivérére, és látható meggyőződése, hogy az apja is jobban szeretné a testvérét látni a boltjában. Gordon erre úgy dönt, hogy elmegy beszélni az apjával.

vlcsnap-2015-07-09-22h29m57s155.png

Ehelyett azonban Julesszal találkozik, és kibeszélik Henry alkoholproblémáit, majd a csaj bedobja, hogy van egy kis fű nála. Gordon él is a lehetőséggel, elnosztalgiáznak, majd Gordon megfekteti a nőt. Közben a Mutinynál újabb probléma üti fel a fejét: a modem nem fér bele a gépházba. Donna megoldása a problémára, hogy tegyenek úgy, mintha online lenne a gép, de közben egy másikkal legyen összekötve – Cameron le van nyűgözve, hogy megrontotta parnerét, a szó legjobb értelmében. Persze az újabb gondokat vet fel, de ezt meg Lev küszöböli ki, és így a csapat ahelyett, hogy a Cat People-t nézné az HBO-n, inkább a korabeli 10Broad36 sztenderd használatával lényegében egy kezdetleges ethernet LAN hálózatot kovácsolnak össze koax-kábelen (a szokásos telefonvonal helyett).

vlcsnap-2015-07-09-22h42m53s252.png

Joe kipróbálja a Mutiny fejlesztéseit, és először minden jól is megy, amíg MacMillan nem akar játszani. Méghozzá sakkot. Három menet után pedig rájön, hogy nincs online, és amúgy is a gép elkezdett ráolvadni az asztalra. Szétszedi az egészet, és minden turpisság kiderül, Cameron pedig emelt fővel mondja, hogy azért nem csinálták meg, mert időpocsékolás. Azért végül csak utánaszalad, hogy ne tegye ezt velük, de MacMillan könyörtelenül elhajt. Donna pedig megragadja Cameron összetört állapotát, hogy elmondja a saját gondját. Gordon és az alkalmi partnere öltöznek, és Gordon elkezdi kiönteni a szívét, amire Jules elmenekül, miután megtudja, hogy technikailag Donna helyett mondja el neki, és rásózza a problémáit.

vlcsnap-2015-07-09-22h47m30s215.png

Cameron elviszi Donnát egy abortuszklinikára, és bár Donna azt mondja, nem kell vele bemennie, a lány vele megy az utolsó pillanatban. Gordon „hazaér”, és ott találja az egyik kis angyalkáját sírva. Henry meg azonnal átlátja, hogy mi történt, és közli vele, hogy nem maradhat náluk. Gordon elmegy megvigasztalni Haley-t, és felhívja Donnát, hogy vigasztalja meg. Donna nincs épp ilyen hangulatban a beavatkozás után, de nem ad ennek hangot, nyugodt hangon énekel a telefonba, amíg kislánya megnyugszik. Joe-val zárunk, amint közli Jacobbal, hogy mi történt, majd előadja, hogy szerinte a Mutiny egy zseniális csapat, meg kellene szerezni őket.

vlcsnap-2015-07-09-22h59m01s214.png

Sajnálom, hogy ilyen sokat kellett várjatok erre a részre, de úgy éreztem meg kell emésztenem mindazt, amit láttam. Továbbra is azt gondolom, hogy nagyon jó a sorozat, és jönnek a fordulatok, amikre egyáltalán nem vagyok felkészülve. Bizony ezek nem mindig kellemesek, ami nem is lenne baj. Tudom, hogy a valóságban nincsenek fekete és fehér emberek, de most megint ott tartok, hogy nem kedvelek senkit, főleg Gordont nem. Hogy tehetett ilyet? És Donna hogyan vetetheti el a férje tudta nélkül a közös babájukat? A felháborodás mellett azonban ott van bennem az is, hogy a sorozat komoly kérdéseket vet fel: feláldozz-e egy potenciális gyermeket a munkáért? Mennyire elítélhető a férj, akit elhanyagol a felesége, a megcsalásért? Mert emellett is el tudok képzelni érvelést, bár én mélyre ásnám Gordont… Egy szó mint száz, bár fáj, ami történik, azért jó is nagyon. Különösen Kerry Bishé brillírozhatott Donna jeleneteiben – az évadban általában, de ebben a részben kifejezetten ő volt a rivaldafényben. A Mutiny-ház, mint a történet motorja szerintem továbbra is nagyon jó elem. Egyedül Gordon történetét tartom melléfogásnak, mert amellett, hogy klisés volt, a karakterek sem voltak igazán kidolgozva, amellett, hogy Henry-t és Julest ebben a részben ismertük csak meg, így kötődni sem tudunk hozzájuk – úgy éreztem, hogy pont az ilyen hibák tobzódtak az első évadban is. A sorozat elemei, és különösen a főszereplők érdekes kombinációt alkotnak, de együtt sokkal erősebbek, mint az elemeik összessége. Pont ahogyan Donna és Gordon is akkor jó szülők, ha együtt dolgoznak.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása