Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dominion 1x8 - Beware Those Closest to You (Évadzáró)

2015. július 07. 11:00 - Szencsike

Az első évad ilyen rövidre sikeredett, a 8., duplarészes évadzárót olvashatjátok. A szenátussal kezdünk, épp az angyalok jelentette fenyegetést tárgyalják, mikor a mindenre elszánt Alex viharzik be hozzájuk. A srácot nem hívta senki, az őrök vinnék ki őt, azonban Mihályról vannak infói, ezért maradhat. Alex berohanása előtt Senior beszélt, ő átengedi a maradék idejét a katonának. Alex elárulja a mentorát, Mihály szándékosan rejtegetett a városban angyalokat, mióta csak Vega falai állnak. Még az a szolgálólány is tőle kapta a hamis igazolványokat, aki a Riesen-házban megölte Bixbyt. Sőt, Mihály régen az emberiség legádázabb üldözője volt! Ezt a főangyal saját maga vallotta be Alexnek. A bajt csak tetézi, hogy az Arkangyal Alakulat (katonai különleges egység) egyik tagja magasabb rangú angyal, akit Mihály épített be, ez pedig Noma Banks lenne. A szenátorok vérmérsékletüknek megfelelően reagálnak, van, aki döbbent (Becca), van, aki elégedetten vigyorog az árulás miatt (Senior).

1.png

Becca útja Mihályhoz vezet, a Főangyal tőle tudja meg, hogy Alex elárulta őt. Dühös a srácra, nem kellett volna bíznia benne. A szenátus Mihály eltávolításán ügyködik, a főangyal megelőzi őket, ő maga lép le a városból. Megkéri Beccát, vigyázzon Louisra, angyal ugyan, de ártatlan. Búcsúként remélhetőleg Becca megértette, hogy Mihály tud szeretni. Hüpp, hüpp… A piacon Alex sétálgat, Mihály száll le hozzá, és kérdőre vonja őt. A többi katona fegyvert fog Mihályra, aki egy gyümölcsös standnak löki Alexet, majd elrepül. Látogassuk meg a Gábriel hívőket, az oltárszolgák imádkoznak, Senior is ott ismétli köztük a szavakat. Riesen-ház, Claire ruhapróbája van, látni akarta az exet, szörnyű, ami Mihállyal történt. Alex inkább azon csodálkozik, hogy esküvői ruhában látja a lányt, hát ezt is megérhette. Claire viszont bevallja, hogy már bánja, hogy nem szöktek el, ahogy tervezték. Az apja túl jól nevelte, most feleségül megy egy olyan emberhez, akit nem szeret, mert a város fontosabb volt neki. Alex mit mondjon erre, ezt mindketten elszúrták, ő csak a lány kedvéért maradt, aki maga biztatta, hogy vállalja fel a kiválasztottságot. Most aztán megnézhetik magukat, össze is vesznek, de ez a tipikus "nem én vagyok a hibás, csak te szitu".

2.png

Megérkezett egy helenai küldöttség, akik egy ládában hozzák Evelyn fejét. A Tábornok megdicséri Arikát, ez volt a helyes lépés, Vega bizalma Helena városa iránt megerősödött ezzel. Arika elbúcsúzik a halott királynőjétől, Evelyn volt az, aki ebben a felfordult világban egy női istenkép felé vezette az embereket és képes volt egy várost irányítani. Hiányozni fog neki… Valahol a kietlen országúton, Alex autózik, a kocsiba pedig Mihály lendül be. Balhé nem lesz, a korábbi szóváltások, a szenátus, csak egy jól kimódolt terv részei voltak. Mindenkit át kellett verni, hogy azt higgyék a városban lévő Gábriel-kémek, hogy Alex otthagyta Mihályt, így egyenes út vezet Gábrielhez. Ami igaz is, ugyanis Alex tényleg Gábriellel akar találkozni, azért, hogy elintézze. Minden, ami eddig történt, az anyja áldozata, Jeep tanítgatása, Mihály kiképzése, lehet beérik, ha sikerül megölni Gábrielt. Vissza a városba, Arika szomorkodik magában, egy papnője sétál hozzá, aki nem más, mint, tádámm, Uriel! A mi szőke arkangyalbarátnőnk, Mihály és Gábriel testvére, ezek szerint Arika legjobb barátnője, mit barátnő, szerelmese, együtt szövögetik a kis terveiket. A két nőszemély Claire-t akarja megszerezni magának, nem hármasban akarják vele csinálni, hanem Helenába akarják vinni további nevelés céljából. És, hogy még érdekesebb legyen a helyzet, Arika is átvert minden vegait. Ő maga Evelyn, mindaz, amit eddig tett vagy mondott a hölgyek városának vezetőjéről, az puszta színjáték…

3.png

Akkor lássuk azt az esküvőt, William arcán a boldogság, Claire arcán inkább az eltökéltség látszik. A két család is egyesül ezzel, a pap házastársakká nyilvánítja őket. A lagziban az ifjú házasok is mosolyognak, William négyszemközt biztosítja a lányt, hogy nem vár el semmit a nászéjszakával kapcsolatban, ha a lány nem akarja. Claire megcsókolja a srácot, ez egy csakazértis csók volt, de köszöni. Mihályék egy aquapark romjainál akarják lerendezni a Gábriel-ügyet, ez elég messze van Vegától, nem fog gyanakodni. Alex bedobja az özönvíz témát, ő nem hiszi el, hogy Mihály az emberek mészárosa lett volna. Pedig így van, az angyal maga vallja be, hogy rengeteg ember vére tapad a kezéhez, pusztán azért, mert az Atya utasítására cselekedett. Azt tette, amit mondott neki, sőt, még élvezte is a gyilkolászást. Ha Uriel és Gábriel nem intézi el, talán sose hagyta volna abba. Napokig feküdt a sivatagban, miután a testvérei elverték, az a kisfiú volt az, aki rátalált, akit megölt volna, ha Gábrielék nem kapják el. A kisfiú vizet adott neki, még fel is ismerte őt, ennek ellenére megmentette az angyalt, mert így érezte helyesnek. Mihály ekkor értette meg, hogy a Teremő utasításait nem mindig kell vakon követnie, sokszor csak tesztelte őt, és ez esetben elbukott rajta. Most Alex az ő megváltása… Szárnycsapásokat hallanak, Noma száll le közéjük.

4.png

Alexnek és Nomának elég kellemetlen ez a találka, sok mindenről kéne dumálniuk. Mihály Furiadról kérdez, a lány egy motel nevét és szobaszámot mondja, Mihály el. Alex rögtön arról kérdi a barinőt, hogy vette rá vörös páncélos angyalt, hogy oda menjen. A hallgatásban benne van a válasz, Noma és Furiad bizony egy pár voltak, igaz ez szó szerint évezredekkel korábban történt… Alex próbálja összerakni a kirakóst, mikor az alapkiképzésen találkoztak, Noma azért cserélt ágyat, hogy Alex mellé kerüljön ésfigyelje őt, nem pedig Ethan barátjuk horkolása miatt. Cöh, Ethan mint egy vaddisznó, úgy horkolt, de ő különben is csak Mihály parancsára cselekedett. De az, hogy lefekszik Alexszel, az már saját döntés volt. Noma próbál úgy tenni, mintha minden a régi lenne, még a pofozkodós játékot is megpróbálja, de Alex még mindig mérges rá. Hotel, Furiad kíváncsian tekintget körbe a lepusztult hotelszobában, Noma még nem jött el, de Mihály igen, a falhoz nyomja egy késsel a nyakán a páncélos angyalt. Hát, Gábriel nem örülne, ha kiderülne, hogy ezek ketten együtt vannak, igaz?! Akkor tegyen meg neki egy szívességet.

6.png

Vega, Becca a Tábornoknak számol be az angyalokon végzett kísérletek eredményeiről. A szárnyukat alkotó csontok, porcok érzékenyek, illetve áramütéssel akár átmeneti bénulást lehet előidézni. Vagyis van gyenge pontjuk, ez a helyes következtetés. A Tábornoknak is hírei vannak, elmegy a városból. Részéről itt a vége, a nyugdíjas években nem fog székeket ácsolni. Becca teljesen ledöbben, Claire nem is tudja ezt, igaz? Igaz, a lánya csak lebeszélné erről. A cél Új Delphi, Becca és Claire már készen állnak a város vezetésére, rá már nincs szükségük. Vidámpark, Nomának mennie kell, egyenesen Gábrielhez indul. Alex bármennyire tiltakozik, megígérteti vele a lány, hogy nem próbálja őt megmenteni, alakuljon bárhogy a sorsa. Vega, Arika és az ártatlan papnőnek látszó Uriel végre találkozhatnak Claire-rel. A lány részvétét fejezi ki Evelyn miatt, majd Arika megkéri Laurel papnőt, hogy áldja meg a házasságukat Williammel. Uriel letérdel Claire elé, a hasához hajol és elmondja a szent szavakat. Claire ettől kicsit zavarba jön, a hasához kap. Később, a drága nőszemélyek újabb sikernek örülhetnek, Claire terhes, a Kiválasztott gyermekét várja. Minek ide nukleáris energia, Claire-t és az babát Helenába kell vinni, Alex tuti, hogy eljön utánuk. A Kiválasztottal Uriel legyőzheti a testvéreit és jöhet végre egy békés világ.

8.png

Gábrielék tanyája, a slepp a nagyfőnök széke mellett iszogat, Gábriel egy feketeszemű angyalnővel szórakozgat. Furiad nem egyedül tért vissza a fészekbe, Nomát is hozta magával. A lány állítja, hogy Mihály és Alex kapcsolatának vége, Mihály újra gyilkolászik, Alex többé nem bízik benne. A Kiválasztott Gábriellel akar találkozni, aki benne van, de nem lesz ez ilyen egyszerű, Nomát bezáratja. Reggel lett, Claire az apját keresi, a Tábornok ezekben a pillanatokban hajt ki a város főkapuján. Alex álmát látjuk, Jeep jött el hozzá és egy kardcsatára invitálja, hogy megtudja, vajon Alex elég felkészült-e a Kiválasztottságra. Nos, végül is igen, mert addig-addig hecceli a gyereket, amíg ő el nem metszi a torkát. Alex felébred, még mindig a vidámparkban van, Mihály is megérkezik, Gábriel nem jön el. Gábrielt látjuk, azért nem ment el a vidámparkba, mert gy sokkal jobb helyre ment, egyenesen Vegát kereste fel. Elért a város kapujához, az őrök rengeteg lőszert pazarolnak rá, de semmi kárt nem tesznek benne, a pajzsként használt szárnyak megvédik őt. A haszontalan lövöldözés után az angyal előveszi a kardját, megadja magát.

9.png

Riesen-ház, összejött a válságtanács, Gábrielt azonnal ki kell végezni. Becca kutatásai alapján egy nagy erejű sugárzás képes lehet megölni egy angyalt, talán az arkangyalokon is működne. Zsuppolják be egy bunkerbe, annyi C4-essel, amennyivel csak lehet és robbanjon fel. Persze Davidnek és Williamnek sem érdeke, hogy elpusztuljon a nagyfőnök, ők a kihallgatására szavaznak. Claire kiküldi Beccát és Williamet, és egyenesen Davidnek szegezi a kérdést: Gábriel vezette angyalok miatt halt meg a családja, miért nem végezteti ki őt azonnal? Az érzelmei nem befolyásolhatják őt egy ilyen fontos kérdésben, jó kis terelő válasz. Claire most már valóban tudja, hogy David Gábriel hívő. Eredetileg pusztán zsarolni akarta őt a szemkötővel, sosem gondolta volna, hogy hívő, de most már látja, az. Nem, ő aztán nem, nyomozott a szemkötő után, Paul Sanchez, egy egyszerű karbantartóé, az otthonában még oltárt is állított Gábrielnek. Claire úgy látszik hisz neki, de Gábrielnek 24 órája maradt. Ma kikérdezik, holnap kivégzik.

10.png

Lássuk Gábrielt, a börtöne egy üvegpáncélból készült búra, rajta egy mellény, amivel a szárnyait fogják le. Claire érkezik hozzá egy kicsit csevegni. A lány szíve szerint azonnal kivégeztetné, de Gábriel nem ilyen viselkedést várna el tőle, hisz megadta magát. Emberek ezreit ölte meg, mégis mit várt? A lánynak a Vegában rejtőző angyalok nevei kellenek, a főangyalnak bejön a lány határozottsága. Szerinte egyébként lényegtelen, kik rejtőznek Vegában, neki a testvére kell beszélnie, ez az utolsó kívánsága. A háborúnak hamarosan vége lesz, először azt hitte, hogy azzal visszakaphatja az Atyját, hogy elpusztítja az emberiséget, akik cserbenhagyták őt, de most csak a Kiválasztott kell. Az Atya utolsó írását viseli magán, a háborúnak vége lehet. Bár itt lenne, sóhajt Claire, erre Gábriel is ugrik, csak nem látta ő is a jeleket? Gábriel egy-két apró titkot mond el Claire-ről, a kedvenc virága a sivatagi zsálya, bizony, kiváló érzékei vannak, amivel a legapróbb szívdobogást is meghallja. Szerintem a lány is tudja már, hogy terhes, mert ez a megjegyzés talált.

11.png

Megérkezik Alex és Mihály, lehet Claire most rontja el a kis blöffjüket, ám Claire a pocakjához emelt kézzel siet el. Meglátja Alexet, majd Mihályt, nem örül az angyalnak, de Mihály valójában mindig velük volt, csak trükközni akartak egy kicsit. Gábriel viszont a testvérét akarja látni, de Alex nagyon buzgó, ő akar bemenni, most véget lehetne vetni a háborúnak. Mihály nem tiltakozik túl lelkesen, Claire viszont mint a Város Úrnője parancsba adja neki, hogy nem mehet sehova, a cellát amúgy is több ezer voltnyi árammal védik, ha bármi balul sül el, Alex ott marad. A Város Úrnőjére már Mihály is felkapja a fejét, bár lehet ő is kiszagolta Claire terhességét. Claire lelép, Alex pedig eldöntötte, hogy bemegy. Whele-család, William számon kérheti az apját, hogy miért hezitált a reggeli tanácskozáson. Pont azért, hogy ne legyen gyanús, de Williamet nem rázza le egykönnyen, a drága apuka csak a saját bőrét menti. Mi van, ha Junior nem lát tisztán, és Gábriel őt is az orránál fogva vezeti? Ha valóban ő lenne Gábriel kedvence, akkor miért nem avatta be őt a terveibe, hogy idejön Vegába? Majd Gábriel felfedi a terveit, ha akarja, addig viszont Senior tegyen meg mindent, hogy Gábriel ne kerüljön a kivégzőosztag elé.

12.png

Börtön, Alex besétál az üvegcellába, elköveti azt a klasszikus hibát, hogy hagyja Gábrielt beszélni. Ő sem tökéletes, de a többiekkel ellentétben ő sose hazudott neki, mindenki csak a saját célja szerint használja őt. Alex dühében nekivágja a cellafalnak, az áram teszi a dolgát, de Gábrielen nem fog ki. Ha az áram nem, akkor majd a kés bevégzi, de Alex jól gondolja meg, ha most megöli, akkor Claire is meghal, a közös gyermekükkel a hasában. Alex álla a földig esik, bizony, apa lesz belőle. Este, jöhet Gábriel és Mihály beszélgetése, bármit is mondott a fiúnak, amiért ilyen gyorsan lelépett, azzal is csak késleltette az elkerülhetetlent. Milyen érdekes, mikor Mihály „megteremtődött”, Gábriel hangja volt az első, amit érzékelt. Az ő angyali ikertestvére, csak Uriel és Rafael tudja mit jelent ez a kötelék, még a Fényhozó (Lucifer?) is egyedül volt mikor megszületett. A kötelék miatt mindig tudta mire gondol… Hát igen, a jin, a jobbik fele, de mióta Mihály megszüntette a köteléket, hiába próbálja neki megmagyarázni a tetteit. Egyébként gondolkodott azon, hogy az a páncél, amivel visszatartják a szárnyait, miből készült? Olyan mintha egy kis birodalmi acél is lenne benne… Átsuhan egy kis meglepődés Mihály arcán, ez neki is új. Hát igen, Louisért nagy kár lenne, megint egy meglepő kijelentés, mi van Louissal? Gábriel, mikor legutóbb megszállta őt, azt látta, hogy fogságban van, kínozzák. Egy szimbólumot is látott, vörös alapon fehér kereszt. Mihály egyre mérgesebb, szerintem tudja, kiről beszél Gábriel. Az emberek, akiket Mihály annyira szeret, egyik társukat használják fel, nem szomorú ez? Mihály lelép, de kérdés, hova megy?

13.png

Alex Claire-hez jött, akkor a baba, tessék neki mesélni. Claire nem is akarta, hogy tudjon a gyerekről, mert nem lehetett volna a gyerek apja, úgy értve, hogy a kiválasztottság miatt sosem lehettek volna együtt. A fiatalok nem is sejtik, hogy egy kéretlen fül is hallja őket, William bújik meg a közelben, és hallgatja őket, ahogy a gyerek sorsáról beszélnek. Mindketten félárvaként nőttek fel, a gyerek így szerető környezetben lehet, ez neki a legbiztonságosabb, mert ha ez kitudódik, a Kiválasztott gyermekeként esélye nem lenne egy normális életre. Ha így akarja, akkor legyen így, de ha Gábriel tud a gyerekről, akkor a hívei is megtudják, Claire-nek védelem kell. Alex még több őrt hív a lányhoz, majd Mihállyal beszél a rádiós fülesen át. Claire védelméről akarna vele beszélni, de a dühös Mihály a Thorne-ház alagsorában van, egész egyszerűen elhajítja a fülest. Alex Mihály után megy, megcsókolja Claire-t, az őrök pedig körbeveszik a lányt. Mihály megtalálta a labort, röntgenképek a falon, angyali testrészek, szervek üvegekben sorakoznak a polcokon. Alex is megérkezett, ő is elszörnyed a kísérletezgetés láttán. Mihály tudja, hogy Louis itt van, készüljön fel, Gábriel megszállhatja őt.

14.png

Egy másik laborban megtalálják magát Louist, az egyik sarokban a szárnyait feszítették ki, ő maga pedig lassan, de biztosan élete végéhez közeledik. A börtönben Gábriel a következő lépésre készül, kiadja a parancsot és az őrök között lévő hívei megölik a többi katonát és kiengedik Gábrielt. A hívő őrök sem élnek sokáig, ők öngyilkosok lesznek. A laborban Mihály Louist szabadítja a ki, de a férfi tudja, hogy nincs semmi értelme, hamarosan úgyis meghal, megcsonkították. Mihályt kéri, hogy vessen véget a szenvedéseinek, így Louistól el kell búcsúznunk. Mihály gyógyszere messzire gurult, szerencsétlen Becca pont most tért vissza dolgozni, nem is sejti, hogy egy rendkívül dühös arkangyallal találkozik. A nő végig hazudott neki, csak kihasználta, még azt a pengedarabot is megtartotta, amivel Furiad próbálta őt megölni. Becca Claire-hez hasonlóan azzal jön, hogy szerette Mihályt, de a város biztonsága előbbre való. Hát Becca, ezek voltak az utolsó szavai, mert Mihály megfojtotta és eltörte a nyakát… Alex hiába szólongatja, Mihály dühe elszabadult, az érkező testőröket is kivégzi és még Alexnek is neki megy. A srácnak sikerül őt a karddal megvágni, ettől mintha az angyal észhez térne és látja a pusztítást, amit okozott, még Alexnek is csalódást okozott. Nincs más hátra, mint elmenni, Mihály szárnyai előbukkannak és a tetőablakon keresztül elrepül.

Gábriel, mintha tudná, hogy jókor jött, szemrevételezi a testvére által okozott károkat. Ő próbált szólni Alexnek, hogy jöhet egy özönvíz, de sose hallgatta meg. Alex Claire miatt aggódik, de felesleges ezen túráztatnia magát, Gábriel hívei mindenhol ott vannak, máskülönben, hogy szabadult volna ki, nem igaz? Alex jöjjön el hozzá, és ha együtt megfejtik a jeleket, akkor az Atya is visszatér végre. Viszont ha nem, vérfürdő lesz, ami Alex lelkén szárad. Gábriel is elrepül, Alex pedig gondolkodhat.

18.png

A friss házaspáros is a történteken gondolkodik, buta ötlet volt Gábrielt fogva tartani, a Tábornok biztos nem habozott volna. Kár ezen rágódni, most már csak át kell vészelni a továbbiakat, mint egy igazi család. William tud a babáról, hallotta őket, és igen, fáj. De azoknak, akiket szeret, meg tud bocsátani és kész sajátjaként elfogadni a gyermeket. Még virágot is hozott, az talán felvidítja Claire-t, sivatagi zsálya, a lány kedvence. Claire-nek lassan leesik a tantusz, honnan tud a virágról a srác? Jobban mondva, miért nem akarta, hogy kivégezzék Gábrielt? Junior hebeg-habog, de ez már nem segít semmit, a lány tudja, hogy Gábriel-hívő, letartóztatja őt. Senior is megtudja a rossz híreket, a fiára a halálos ítélet vár, a megtört David egy olyan sztorival kenné el az ügyet, hogy a fia rosszkor volt rossz helyen és Gábriel megölte. Claire tiltakozik, ebből most nem mossa ki a fiát, erről mindenkinek tudnia kell. Legyen így, David vállalja, hogy intézi a részleteket, amit majd az embereknek mondanak, Claire pedig meggyászolja őt. A várostól immár biztos távolságra, Gábriel és Uriel talizik, Mihály kilőve, a Kiválasztott pedig hamarosan Gábriel oldalán lesz, bár a hűsége vitatható lehet. De vajon Uriel hű a testvéréhez? A lány megerősíti a korábbi esküjét, számíthat rá a harcban.

A Gábriel-hívők templomában David vezeti a gyűlést, mindenkin szemkötő, így senki nem látja, ahogy az ájtatoskodó szövegelés közben David leveszi a sajátját és egy kannányi olajat önt szét a padlón. Ezek szerint mégsem olyan hűséges, mint amilyennek mutatni akarja magát, mert felgyújtja a templomot és a hívőket, ő pedig amilyen gyorsan csak lehet, lelép a helyről. A laktanyában Alex és Ethan búcsúzkodik, a katonatárs egy rakás zavaros pletykát hallott, ha Alex tud valamit, akkor mondja mi van! Alex nem mondhat semmit, egy szívességet azonban kérne, egy levelet kellene átadni Claire-nek, és Ethanre vár a feladat, hogy vigyázzon a lányra. Egy Hummer robog az országúton, Senior és Junior utaznak benne. Valahol megállnak, Senior elmondja a fiának, hogy Claire árulás vádjával kivégezteti, és ha Junior nem maradt volna ilyen erős, vagyis nem árulta volna el őt, akkor lehet David is vele halt volna. Előkerül egy pisztoly is, Senior nem lövi le a saját fiát, sok mindenen ment keresztül, de a saját fiát képtelen megölni. Viszont ad egy táskát neki, benne pár napra elegendő étellel és vízzel és megkapja a pisztolyt és egy zsebkést. Boldoguljon, ahogy tud, de Vegába nem jöhet vissza. Egy utolsó ölelés után David elhajt, Juniorra meg vár a sivatag… Vegában Claire megkapja a levelet, Alex szavai a születendő gyermekhez. Aki remélhetőleg megérti, hogy miért kellett elhagynia őt, várt rá egy olyan küldetés, amin az emberiség további sorsa múlik. Miközben Alex szavait halljuk, látjuk, ahogy Mihály az önkéntes száműzetése felé repül, Alex pedig Gábriel tanyája felé tart… Érdekes vége lett, talán kissé kiszámíthatóra sikeredett, mindenesetre a sorozat nagyon kellemes szórakozást nyújtott. Nagyon megkedveltem a sorozatot, a színészeket, izgatottan várom, hogy mi lesz a második évadban! A második évad Amerikában július 9-én indul, ez már 13 részes lesz, és az ígéretek szerint sokkal pörgősebb lesz az elsőhöz képest. Köszönöm szépen a figyelmeteket!

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bergamott 2015.07.14. 11:52:30

Köszönöm a hogyvoltokat, sajnos csak itt tudtam követni, cserébe viszont, amióta írod vagy 4-szer megnéztem A filmet. :)

Szencsike 2015.07.15. 09:31:24

@Bergamott: Nagyon szívesen, gyere majd máskor is :) Remélhetőleg nem érezted meg a filmes túladagolás hatásait se :)

tóparti látomás 2015.08.09. 18:37:48

Nagyon jók voltak, köszönöm. Remélem jön a második évad is, én már nagyon várom :))

szoja122 2015.10.07. 09:03:44

Megtudnád mondani, hogy melyik részben gyógyítja meg Alex a sebesült Nomát?

Szencsike 2015.10.07. 13:46:09

@szoja122:
Ha az első évados történetekre visszaemlékszem, akkor Noma nem volt sehol sem sebesült. Viszont az évadzáróból két verzió született: Van egy vágott verzió, ez van a hogyvoltban is , meg van egy hosszabb verzió, amiben ez a Noma-mentés benne van, a tévés vetítésben a hosszabb ment le. Kb. a sivatagos vidámparkos résztől van ez a kimaradt jelenet, mikor Noma visszatér Gábrieltől, Alexék várakoznak. Gábriel megszállta a lányt, és Alex leszúrta őt a karddal (Noma még korábban megígértette a sráccal, bármi történjék, ölje meg Gábrielt, vele ne törődjön). Gábriel elhagyta a haldokló lányt, Nomát még Mihály sem tudta megmenteni, Alex bevetette a szupererejét és Noma felépült. Kb. ennyi ami kimaradt.
süti beállítások módosítása