Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 5x01 - Find Your Warrior

2015. július 06. 09:00 - Szencsike

Üdvözlök mindenkit a Falling Skies/Éghasadás című sorozat utolsó évadában! Nagyon sok minden történt eddig, hol jobb, hol kevésbé jobb tálalásban kaptuk meg a Földet felszabadító, Carter doki által vezetett szabadcsapat kalandjait. Ez az út sok harccal, sok moralizálással volt kikövezve, de legalább tudjuk, hogy a család és Tom Mason sérthetetlen. A korábbi történésekről itt olvashattok. Az előző évadot ott fejeztük be, hogy Tom és az ő félig alien kislánya, Lexi felrobbantották az espheni energiaforrást a Holdon. Ezeket az eseményeket látjuk gyors egymásutánban, miközben Tomhoz egy nő beszél, eljött az idő, békével jöttek stb. Tom a robbanás után egy szobában ébred, ahol az ajtóban egy fura alak várakozik, majd rég halott felesége, Rebecca akar vele beszélni. Mintha semmi sem történt volna, úgy viselkedik a nő, Tomnak kissé gyanús a helyzet, lehet ez csak egy újabb elmetrükk. Mikor a szoba ablakán kinéz, akkor a régi utcájukat látja, még a háború előttről, na most akkor mi van? A felesége rossz híreket közöl, kiújult a rákja. 4 évvel ezelőtt kezelték először, hát most visszatért. De ezúttal sokkal agresszívabb kezelést akar, amivel tövestől kitépheti magából az agresszív sejteket. Lefordítva, addig kell harcolni, amíg az utolsó ellenség meg nem hal… Rebecca azt kéri az urától, hogy segítsen ebben a harcban, találja meg ő is a saját harcosát. Tom meglátja magát a tükörben, sebhelyes az arca, illetve ott van Woodrow Wilson elnök mellszobra is, majd az ablak kitörik és óriási víztömeg zúdul rá…

1.png

Charleston, Anne gondolkodik, mikor Weaver kéri őt, hogy menjen és beszéljen az emberekkel, a csapattal. Anne a kis közösségnek hivatalosan is bejelenti, hogy Tom és Lexi halottak, két napja nincs hír róluk… Viszont a küldetésük, az espheni erőmű felrobbantása sikerrel járt, az idegenek hajói sorra hagyják el a bolygót. Miközben Anne-t halljuk, látjuk Tomot is, aki csodával határos módon a vízből igyekszik kijutni. Vagyis Tom él és a Földön van, az űrhajója a vízbe zuhant, csak kérdés, hova? A társaság megérezte a győzelem illatát, most ők vannak előnyben, be tudják fejezni a háborút! Anne tudja, hogy Lexinek sokan nem tudnak megbocsájtani, néha még ő maga sem biztos a saját lánya iránti érzéseiben, de ez az áldozat, amit Tommal közösen meghoztak, senki nem vitathatja el tőlük, ebből előnyt lehet kovácsolni. Később, Weaver az építőket ösztökéli, a barikádoknak estére állnia kell! Hal nem is érti minek, hisz minden ellenségük menekül, de Weaver biztosra akar menni. Ha mégis lenne egy váratlan rajtaütés, legalább ne legyenek védtelenek, reggel pedig kezdődhet a vadászat.

Valahol a messzi távolban, estére Tom már kiért egy erdő melletti autóútra. Ne teljen teljesen eseménytelenül a túrája, egy darázsFürge támadja meg (ők azok a Fürgék, akik olyanok, mint egy nagyra nőtt darázs). Azonban Tom erősebb, sikerül elijeszteni a lényt, de eszébe jutnak felesége szavai. Megtalálta a harcosát, a dög után megy, és lekaszabolja. Később Tomnak már sokkal békésebb az útja, és hova jutott el? Charleston! Hazatért a hős, elsőként az őrködő Pope-pal találkozhat, a frenemy sem érti, hogy Tom épségben tért vissza az űrutazásból, az erőműrobbantásból... Tomnak nincs kedve vele megvitatni ezeket, szinte szótlanul sétál el az hüledező Pope mellett. Első útja természetesen Anne-hez vezet, aki bizony nem álmodja, az ura tényleg visszatért. Reggel, a biztonság mindenekfelett, Anne egy volm eszközzel csekkolja Tom szemeit, nehogy valami kémkedő szemféreg bujkáljon benne, de Tom teljesen tiszta. Tom leveteti Lexi láncát, Anne ne hordja, majd később megmagyarázza. Ott vannak mellettük a fiúk is, már elmesélte, hogy alakult a kaland, de mindenki arra kíváncsi hogyan jött vissza. Tom elmeséli a Rebeccás sztorit, teljesen igazinak érezte, szinte otthonos volt az egész, de valami mégis más volt. A többiek szerint lehet csak hallucinált, a gép teljesen kihűlt, Tom eszméletlen volt, nem lenne fura, ha ilyesmiket látna. Hazajutni meg a robotpilóta miatt tudott, az bekapcsolt, és az óceánban landolt, de mindegy is, a lényeg, hogy Tom visszatért.

5.png

Tom a csapat előtt beszélhet, lehet mindenkinek furcsa, hogy épségben visszatért ilyen kaland után (Pope: Neeeeem!), de itt van. Ez a kaland megvilágosított benne valamit: ő elvesztette Lexi lányát, illetve mindenki, aki itt áll előtte, az elveszített már valakit, aki fontos volt számára. Most jött csak rá, hogy mennyire dühös, úgy istenigazából pusztító dühöt érez magában. A tömegnek tetszik, amit hall, ugyanis Tom azt kéri tőlük, hogy ők is legyenek dühösek, és a dühük addig tartson, amíg az utolsó ellenséget le nem győzik. Még jobban megerősítve a szavait, előkapja a zsákjából a levágott Fürge fejét, a tömeg egyértelműen Tom mellett áll. Itt az ideje a haditanácsnak, a még mindig vannak Mechák és egyebek, amik nem hagyták el a bolygót, ezeket kell megtalálni, ami használható, elvenni, minden mást elpusztítani. Itt van Bubifej is, aki a Volm segítséget hozza, igaz kevesen vannak, és nincs elég légierejük, de segítenek. Bubi beméri, hol vannak ellenséges csoportok, a város közelében három helyszín is van, három csapat megy oda. Csak sajnos nincsen jármű, mert mikor az energia elment, egy gép zuhant a városra és pont elvitte a járműveket… Tom és Weaver elveszekszik ezen egy kicsit, most akkor gyalog kell megtámadni az ellent?! Ám Bubi jelzi, hogy más ellenálló csoportok is vannak, akik tudnának segíteni. Sőt, az egész Földet nézve 317 ilyen ellenálló sejt létezik, a legnagyobbakat Sao Paolo, Fokváros, és tádám, Tucson, Arizona adja. Ugyanakkor nem teljesen szervezettek, és nem tudnak kommunikálni egymással, de erre is lesz megoldás, a Volmok.

6.png

A rész felénél járva eljött az ideje a lelkizésnek és a féltékenységnek: Ben szomorkodik Lexi miatt és Maggie vigasztalja őt, de Hal meglátva a párost, rögtön odamegy hozzájuk. Neki is hiányzik Lexi, majd elküldi Maggie-t, és elmondja a tesónak a feladatot. Ben a Bravo csapatban lesz, és azonnal indulhat, Hal az Alfa csapatban lesz, Maggie-vel… A csoportok útra készek, Anne-nek leesik az álla a lehetséges kommunikációtól a többi ellenállócsoporttal. Az ő vadászcsapatuk egy új taggal bővül, Matty akar velük jönni, és meglepetésre Tom elég érettnek találja őt a feladathoz, csatlakozhat. Az Alfa-team, Hal, Anthony, Maggie, Denny egy Fürgékkel teli istállót robbantanak fel. Mielőtt élesítenék a bombákat, pár Fürge kocog ki onnan, totál bekattantak, mióta a Halpofák elhúztak, olyan éhesek, hogy egy halott tehénen kapnak össze, de lehet egymást is megennék. Azonban a dögök is az istállóval együtt robbannak fel, Hal és Maggie együtt örülhet a sikernek. Bravo csapat a Volm nyomkövetőn látja, hogy az Alfák sikeresen robbantottak, rajtuk a sor. Weaver, Bubi, Ben, Pope és Sara, illetve Ding Mechákra vadásznak, a gépek egy rövid tüzelés erejéig tudják csak megtámadni őket, le is állnak, ennyit bírtak energia nélkül, ezek után lehet őket csak szétbontani.

7.png

Charlie csapat, Tom, Anne, Saki (Bubi egyik Volm társa), az ifjú Matty, és egy névtelen katona a légi járművekre vadásznak. Egy hadúr mentőhajóját találták meg fennakadva a fákon, remélhetőleg már nem működik és túlélők sincsenek. Scottynak hívják a katonát, nála vannak a bombák, de még elő sem tudja szedni, mert Fürgék veszik körbe őket. Bravoék épp bontják a Mechákat, Weaver és Bubi idegeskednek, látják Tomékat a nyomkövetőn, de miért nem robbantanak, biztos baj van… Bravok elindulnak Charlie-nak segíteni. Charlie, Scotty hal meg elsőnek, ahogy az várható volt, Tomnak nincs ideje gyászolni, elcipeli Scotty testét a facsoporthoz, amire rázuhant a hajó és mivel a katonánál voltak a bombák, hát, improvizálni kell. Tom elhelyezi a bombákat, lead néhány lövést, hogy a területre irányítsa a Fürgéket. Közben Anne megölhet egy dögöt, még beszél is hozzá, miközben a halálba segíti őt. Matty meg most akar hősködni, látja, hogy az apja veszélyben van, rálő a Fürgékre, akik visszaindulnak feléjük. Tom is rohan visszafelé, mindenki fedezékbe, Tom aktiválja a bombákat. De nem robban semmi, a Fürgék pedig egyre csak jönnek és jönnek… Láss csodát, az utolsó pillanatokban megérkeztek a Bravok, leszednek néhány Fürgét és Sara pontos lövésének köszönhetően eltalálják az egyik elhelyezett bombát, a hajó a földre zuhan, semmi nem maradt belőle, se a Fürgékből. Sara pedig örömködhet a sikeres találatán.

Alfák sétálnak hazafelé, Hal és Maggie újabb köröket futhatnak, a másik két társuk „Már megint!” felkiáltással jó messzire sétál tőlük, érthető. A fiatalok továbbra sem jutnak semmire, Hal újból elmondhatja a lánynak, hogy szereti, Maggie is szereti őt, de nem tudja mihez kezdjen a Ben iránti érzéseivel, jaj de jó lesz, ha ezek végre dűlőre jutnak. Bravo-Charlie, Matty megbánta, hogy eljött, így jártál kisfiam, legközelebb apád is okosabb lesz. Tomék is veszekednek, Tom az Anne-féle suttogó halál módszert nem tudja hova tenni, Anne pedig a Scotty dolgot nem érti… Mindegy is, mert helyzet van, úgy tűnik a nyomok alapján, hogy a Fürgék számítottak Tomékra, tehát a hadúr életben van valahol. Tom azonnal menne utána, de Bubi pihenést javasol, a csapatok fáradtak. Ez az új Tom, a dühös, odacsapós Tom… A haditanácson megbeszélik, hogy az Alfa csapat által látott Fürgéket nem irányította senki, míg a Charlie csapat Fürgéit igen, egy Hadúr kb. 5 mérföldes körzetben tudja a lényeket irányítani, akinek mindenképp el kellett bújnia valahol. Nézik is a térképet, a lehetséges búvóhelyek között ott van a Woodrow Wilson középiskola, Tom gondolkodik egy kicsit, ez lesz az. A látomása jut eszébe, a mellszobor, ez a hely lesz az. Mindenki tudni szeretné, honnan a bizonyosság, egyedül Weaver meri kimondani a kérdést, de választ nem kap a társaság, mert Tom lelép. Anne utánamegy, talán ő könnyebben szóra bírja.

12.png

Tom megmagyarázza Anne-nek a dolgot, a látomásban látta Wilsont. Akárki segített neki visszatérni, akárki mutatta neki ezeket a jeleket, miért verné át? (Nekem lenne pár tippem...) Akkor legyen a gimi, ha így van. Éjjel, a teljes század kivonult a sulihoz, Weaver még kételkedik, de Tom biztos a dolgában. Ben és Maggie megy előre, ugye a tüskéikkel ők megérezhetik, ha bárkik itt tanyáznak. A csapat bejárta az épületet, de sehol senki, csak romok. A tornaterembe érve azonban megtalálják a Fürgéket, a lények a lelátó alatt bújtak el és támadnak. Ding és Hal a Mechákról leszedett gépfegyverrel lövik őket, igen, a gépágyúval gyorsabb az aprítás, mint a sima gépfegyverekkel. Anthony és Denny az uszodánál járnak, senki nincs itt, ez is üres kör volt, de sajnos tévedtek. Egy Fürge elragadja a lányt, Anthony tehetetlen, már csak a dühös bosszúlövésekkel tud válaszolni.

Tom újból hallja a felesége hangját, az ellenséget a forrásnál kell elpusztítani. Egyedül indul az alagsor felé, egy teremben megtalálja Bent. A srác katatón, a tüskéi villognak, mögötte ott a hadúr. Halpofa Benen keresztül beszél, de Tom nem ad neki semmi esélyt. Lelövi Halpofát, megszakad a kapcsolat, Ben újra önmaga. A városba visszatérve Denny hamvasztása zajlik, Anthony bosszút fog állni a lányért. Ben is megrendült, Denny is tüskés volt, jóban voltak, most már alig páran vannak hozzá hasonlók. A másik tüskéssel, Maggie-vel összenéznek, ezt a pillantást Hal is látja, persze nem tetszik ez az pillantás… Közben Tom valami zizegést hall maga körül, a nyakához kap, egy furcsa legyet fog a tenyerében, ott ahol a legyet leütötte, vérnyomokat talál.

 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása