Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A célszemély (Person of Interest) 4x21 - Asylum

2015. július 06. 15:00 - AaannnaaA

Negyvenes tanárnéni tart munkába és közben beszél férjével a reggel eseményeiről, mikor hirtelen rájön, hogy nem fog a járműve fékpedálja és hatalmas lendülettel a felüljáró korlátjának csapódik. Ám ez most nem az a jelenet, mikor megjelenik valamely hősünk, és megmenti; váratlan vendégünk ugyanis ezúttal Irányítás. Emberei kiszedik a félájult nőt a kocsijából, aztán hasonló alkatú (holt)testet tesznek a helyére plusz egy detonátort – így a tanárnéni hivatalosan halott, kíváncsi vagyok mire kellhet pont ő Irányításnak.

Kedvenc nyomozópárosunk tetthelyre érkezik, de mielőtt megtekintenék a holttesteket gyors szájkaratét vívnak: Lionel letolja társát amiért nem szólt neki, hogy a világ végére megy pszichopatavadászatra amiben kis híján ott hagyta a fogát, ám John nem felesel, hanem verbálisan a keblére öleli partnerét. Nofene.

1.jpg

De vissza az áldozatokhoz: négyen vannak és mind a Testvériség tagjai – Elias emberei intézték el őket, méghozzá a bíróságon. A tízmillió forintos kérdés az, hogyan jutottak be ide fegyverrel? Egyelőre nincs válasz. John Finch-et hívja a releváns kérdéssel: a Gép miért nem adta meg a négy elhunyt számát? Nos, talán azért, mert Elias úgy kommunikál embereivel, amit az MI sem tud kifürkészni. Vagy azért, mert a Szamaritánus megtalálta a gépet.

Erre már az érkező Forrás mond nemet, szerinte ez utóbbi esetben ugyanis mindannyian halottak lennének. Nem mellesleg hekkerlányunk hozott egy mini pendrive-ot, méghozzá a kezére öntött gipsz alá rejtve csempészte ki valahonnan. Üzembe helyezi, de erről most nem tudunk meg többet, mert a bíróság épületében lévő vezetékes telefon megcsörren hősünk mellett, aki egyből két számot is kap: Eliasét és Dominicét. Nabazmeg!

2.jpg

John észrevesz a holttestek mellett valamiféle dobozt – a helyszínelők épp bezsákolják bizonyítéknak így hozzá nem férhet csak távolról lefényképezi Főncsinek, aki ígéri utána néz. Addig is bemérte Mini pár emberének tartózkodási helyét, talán érdemes lenne ott körülnézni. Pár órával később Reese és Fusco tisztes távolból figyelik a Testvériség tagok ténykedését. Link jelenti főnökének, hogy a banda tagjai megtorlást akarnak a bírósági lövöldözés miatt, ám ő nyugalomra int, most nagyobb célt kell szem előtt tartani. Főncsi rászól a fiúkra, hogy rájött Elias kommunikációs módszerére: a doboz, amit John látott egy csőposta tartozéka – a régi időkben ezt használták a városban kommunikációra, és a rendszer részben még mindig megvan. Egyik üzenetfeladó helye egy bank alatt található, mely épületet Elias vett meg (így került hát ki a gép szeme elől, ügyes), ott bizonyára őt magát is megtalálják.

A beszélgetést ezen a ponton váratlan hívás zavarja meg: Főncsi asztalán megszólal Shaw régi mobilja. Harold gyorsan lezárja a Johnnal folytatott eszmecserét azzal, hogy neki más dolga akadt, aztán Forrás felveszi a telefont, melynek végén Sameen beszél, és segítséget kér!!

3_1.jpg

3_2.jpg

Elhagyott raktárépületben látjuk újra viszont Irányítást, vele van az elrabolt családanya, Shelly, akit a Szamaritánusról (!) kérdez. A fogoly adja a hülyét, mire főnéni lerántja a csuklyát egy másik fogoly (Tyler) fejéről, akit ugyanitt őriznek, Shellyhez hasonlóan székhez kötözve. Tyler valamikor a kormánynak dolgozott, de kiderült, hogy az ellengép ügynöke, sőt azt is elmondta, hogy anyu volt aki beszervezte. Mivel több infóval már nem tud szolgálni, köszönetképpen kap egy likat a buksijába Irányítástól, hátha anyu a látványtól beszédesebb lesz. Shelly a döbbenettől csak hebegni tud, és az ártatlanságát hangoztatni, de nem talál értő fülekre.

Forrás remegő hangon örvendezik, miszerint Shaw él és azonnal a megmentésére indulna, hiába próbálja Harold tartóztatni, hogy gondolják meg a dolgot, mielőtt őrültként rohannának megkeresni egykori társukat. A nő tudja, hogy vszg csapda lesz a dolog, de akkor is segíteni akar rajta. Főncsinek nincs más választása, vele tart.

4_1.jpg

4_2.jpg

Egy irdatlan magas épület tetejére jöttek, amit egyetlen kamera figyel – Forrás pont emiatt van itt. Gondolkodás nélkül kiáll a párkányra és csukott szemmel kezd el rajta sétálni, így kényszerítve a gépet, hogy mondja meg hol van Shaw. És végül megnyeri a pókerpárbajt (vagy nevezzem inkább orosz-rulettnek?), az MI üzenetet küld a fülére, merre induljanak. (Szerencsétlen Harold leizzadt vagy két kilót, míg betojva leste mi lesz a gép és a hangja közötti faszméregetés eredménye. Azt már nem is mesélem el, hogy nekem – aki rettenetesen tériszonyos vagyok – milyen érzés volt végignézni.) Elcsórnak egy mentőautót, és a megadott helyszínre indulnak, ami nem más, mint egy Pszichiátriai Intézet (jaja!).

Közben nyomozóink megérkeznek a bankhoz, vívnak némi szócsatát Elias embereivel, de végül beengedik őket. Harold ekkor jelenti John fülesén, hogy egy darabig nem lesz elérhető, mert megvan Shaw és eljött érte. Hősünk azonnal hátraarcot csinál és társára hagyná a maffiavezért, hogy segíteni induljon, Elias hangja azonban megállítja, így végül mindkét nyomozó itt marad.

5_1.jpg

5_2.jpg

Ideje lenne a bandaháborúnak véget vetni, ehhez először is Elias elhagyhatná a bank alagsorát, mert nyilván nincs sok idő Dominic érkezéséig, és ha ez nem megy szép szóval, hát majd megy letartóztatással. Végül nem kell végignéznünk, hogy a kölcsönös fegyver-rántásnak mi lesz a vége, mert odakint lövések dördülnek, így inkább együtt célozzák meg a hátsó kijáratot, hogy arra oldjanak kereket. Nem jön össze, mert Mini ott várja őket, így Elias és nyomozóink is a Testvériség foglyai lesznek.

Forrás az épület előtt a hóban lapátol kicsit, ezzel lejáratra lel a föld alá (már megint), itt futnak ugyanis az intézmény adatkábelei. Meghekkelik, illetve nem megy olyan könnyen, mert durván titkosított, ám a gép átveszi Finch laptopjának a vezérlését és maga végzi a dekódolást. Az adattengerben nagyonis lényeges elemre bukkannak: a Szamaritánus szerint nemsokára meglesz a gép. Forrás vigyázzba vágja magát és visszacsörtet a mentőautóhoz, hogy onnan szerezzen ruhát maga és Harold számára, hogy így juthassanak be az épületbe.

6_1.jpg

6_2.jpg

Az elfogott rendőröket és Eliast székekhez kötözik, miközben Link azon örömködik, hogy John válla vérzik (eszerint felszakadt a sebe). Szíve szerint mindegyik foglyot a túlvilágra küldené, ám Mini nem engedi: egyértelmű, hogy hőseinknek nem véletlenül járnak mindig egy lépéssel előttük, ennek a miértjét szeretné kideríteni, és ebben Harper lesz a segítségére. Baszki, ez a csaj gyorsabban forog, mint a szélkakas!

Forrás orvosnak öltözött Harold pedig hajlesznek, na jó nem önként, hanem a nő (plusz a gép) utasítására (szagot honnan szerzett?, anélkül nem igazán autentikus). Mindenesetre az öltözékén nagyon hangosan felröhögök. "Doktornőnk" előadja, hogy a "beteg” súlyosan paranoiás, ezért ápolásra szorul, amit a férfi meg is erősít: őt tényleg üldözik, pölö a Testvériség, a kormány és egy MI – ilyen kijelentések után tárt karokkal várják az elmeroggyantak között. Forrástól még azt az utolsó utasítást kapja, hogy találja meg Lenny-t (?), és mondja azt neki, hogy ellopták az űrhajósát (?? ezt most nem értem). Nos, Lenny egy ápolt méghozzá dromedár méretben, Haroldnak elég elrebegnie a csodamondatot a lopásról és az ápolókra mutatni, hogy cefet verekedés kezdődjön.

7.jpg

A felfordulást kihasználva beslisszol a biztonsági őrök szobájába a számítógépekhez, és gyorsan kideríti, hogy a legfelső emeletre földi halandók nem léphetnek be csak úgy, sőt még a lift sem megy fel külön kérvény nélkül, talán ott rejtegetik Shawt. Ahogy jobban feltúrja az adatokat még a szobát is be tudja lőni, ahol érdemes keresgéli, Forrás pedig felüget és meglesi a kódot, amit egy épp oda belépő tag pötyög be a biztonsági panelen. Óvatosan utána megy, és odabent olyasmit lát, amitől feláll a hátán a szőr: nem más van az ajtó túlfelén, mint a Szamaritánus irányítóterme! (Dobok egy hátast menten!)

8.jpg

Este van már, de Shelly még mindig nem adott információt, csupán a székén ülve agonizál, miközben Irányítás félhangosan monologizál egy kört. Arról beszél, hogy nyugodtan ücsörgött a langymeleg pisiben, míg pár barát (igen, hőseinkre gondol) fel nem homályosította, hogy nézzen körül maga körül, mert nem minden(ki) az, aminek látszik. Ám most arra lenne kíváncsi, vajon Shelly hogyan állt a Szamaritánus zsoldjába?

A fogoly tagad, ő csak egy családanya két kicsi gyerekkel, akikhez nagyon szeretne hazamenni. Irányítás felszívja magát: én is fiatalon veszítettem el az édesanyámat, de ezt te nyilván már tudod rólam, azért játszod ki folyton az anya-kártyát. Miután még ezt sem követi beismerés, más módszerhez folyamodik, és képeket mutat, melyeken a fogoly a pár órával ezelőtt buksin durrantott Tyler társaságában látható. Végül egy olyan fotót dug a nózija alá, amin a Fehér Ház folyosóján trappol éppen (Garrison szenátorral a háttérben). Shelly arcot vált, és annyit mond hótt nyugalommal, hogy Irányításnak fogalma sincs mi közeleg…

9.jpg

Dominic először Elias meggyőzésével indít, miszerint ismerje el őt egyenrangúnak és férjenek meg békében egymás mellett, ám nemleges választ kap. Így is jó, akkor jöhet az érdemi információk kipréselése. A bandavezér rájött ugyanis, hogy Elias segítője – név szerint Harold, mint azt Harper előzékenyen közli, hogy rohadnál meg – rákapcsolódott a városi kamerákra, ő pedig ezt a rendszert akarja magának.

A maffiavezér nem hajlandó elárulni a barátját, mire Dominic közli, hogy akkor felelős lesz a többiek haláláért, mint nemrég Anthonyé-ért. Elias visszavág: ellenfele inkább ne akarja tudni, hogy ez milyen érzés. Hát, ő egyelőre inkább információt szeretne, ennek érdekében Link kezelésbe veszi némi kőmíves szerszámmal maffiásunk bal kezének ujjait. Anyám, borogass!

10.jpg

Mini ezután Johnt vallatja, hogy árulja el hol van a Harolddal közös rejtekhelyük, de tőle egy nyikkanást sem hall, még akkor se, mikor Link egy csavarhúzóval tágítja ki a friss lőtt sebét. Grrr!!! Ezután Fuszkón a sor, neki a buksiját nyomják egy jókora tál vízbe, de tudnivalót belőle sem húznak ki, csak egy flegma beszólást, miszerint egy darab szappannal akár a hátát is megmoshatnák.

Végül Mini női jobb keze jelenik meg a hírrel, miszerint az egyik csőposta-dobozban olyan infót talált, amiből egyértelmű, hogy a Testvériség valamely tagja Elias besúgója. Miközben ezt elmondja Harper a fulladás szélén álló Fuszkó mellett áll, és a farzsebéből kést húz elő – ahogy elnézem nyomozónkat segítendő – ám használnia már nem kell a szerszámot, lévén Dominic parancsot ad Lionel kihalászására. Mielőtt odébb állnak Harper még odasúgja neki, hogy Thornhill (azaz a gép) olyan ajánlatot tett neki, ami miatt mégis hőseinkkel van – azzal babrál valamit a férfi bilincsén (ha jól látom), végül az egész kompánia másik helyiségbe teszi át a székhelyét.

11_1.jpg

11_2.jpg

Forrás az ellengép emeletének átnézése közben két biztonságissal találkozik, ezért magyarázkodás helyett üdvözli őket térdben, majd egy másik helyiségbe megy, hogy megkeresse Shawt. Nincs szerencséje, a nőt már az udvaron kísérik elfele Greer emberei, ellenben Martine már várta az érkezését (baszki, tényleg meg kellett volna ölni múltkor!) A két macska ismét üres tölténytárral áll szemben egymással, így vad catfight kezdődik, amit az érkező őrök meglehetősen egyenlőtlenné tesznek, Martine pedig egy jókora fecskendőnyi boldogságot tol hősnőnk nyakába. Közben kedvesen közli, hogy Sameen hosszú kínzás után megtört, a tőle kapott infókból tudták, hogy Forrás megjelenik itt.

12.jpg

John és Elias a körülményekhez képest kedélyesen beszélgetnek egymással (utóbbi tappancsán jókora kötés virít). A maffiás hősünk nyugodt kedélyének okát tudakolja, mire az elrebegi: nemrég a hegyekben találkozott egy régi ismerőssel (mehh!), ebből jött rá, hogy ragaszkodnia kell az élethez. Akkor mégis mit keres itt a pinyóban a végre várva? Erre most nincs válasz, inkább Reese állapítja meg: Elias szándékosan hagyta, hogy a bírósági lövöldözésnél az áldozatok mellett ott maradjon a csőposta-doboz, ezzel csalta magához a Testvériség vezérét. És hogy mi a terve innentől? Hát az nincs, majd alakul.

Betrappol Dominic és arra kényszeríti Eliast, hogy írjon egy csőposta üzit, miszerint az emberei menjenek a Testvériség központjába – de még nem küldi el (és ezzel halálba ellenfele katonáit), ha a maffiavezér hajlandó elárulni ki a téglája a csapatában.

13b.jpg

Martine utasítására Forrást ágyhoz szíjazzák (ahogy elnézem már magához tért a böki után), amit ő nem hagy egykönnyen, de az ügynökök végül legyűrik. Besétál Greer, és közli, hogy már majdnem megvan a gép, csupán a nőre van szükségük, hogy megtalálják. Pontosabban az implantátumra, amin keresztül a szerkezet üzenni szokott neki.

Két ügynök bevezeti Haroldot, hogy végignézhesse társa megkínzását, ahogy kiszedik belőle a kütyüt, aztán őt is elküldjék az örök vadászmezőkre. Forrás begőzöl a gondolattól, hogy Finch-nek baja eshet, és megfenyegeti Martine-t, hogy megöli, ha hozzá nyúl. A gyiloknő lekezelően a fogoly ágya fölé hajol, ám ezt rohadtul nem kellett volna: Forrás két kézzel a buksija után nyúl, és egy laza mozdulattal kitöri Martine nyakát. Bazmeg, ez mekkora már!! Utána nyugodtan hátradől: most már jöhet a műtét.

14.jpg

Irányítás hiába faggatja Shellyt, az nem árulja el, ki a Fehér Házi összekötője. Azt viszont nagyképűen elregéli, hogy az ellen valami nagy dobásra készül, amit maguk között „korrekció”-nak neveznek (ez már Greer száját is elhagyta futólag pár órája).

A végén kiböki, támadásra készülnek – példaként a Nathan Ingram halálát okozó komp-robbantást hozza fel, ezért gondolom robbanószeres tűzijátékot terveznek ők is. A fogoly táskájának feltúrásával kiderül az időpontja: május 6. (eszerint az évadzárót még megérjük). A dátum mellett egy szám szerepel bejegyzésként (15.04738 ha jól olvasom), de azt nem mondja meg mit jelent, csupán arról prédikál, hogy a világ hamarosan fenekestől felfordul, de Irányítás megúszhatja, ha nem ugrál.

15.jpg

Lejárt az Elias számára adott ultimátum ideje – vagy elrebegi ki az embere a Testvériségben vagy Dominic elküldi a csőposta-üzenetet, ezzel pedig ellenfele katonáit a biztos halálba. A maffiás megadja magát, de nem nevet ad, csupán az informátora bankszámlaszámát írja le. Mininek ez is elég, majd a pénzügyese megmondja kihez tartozik a szám. Pillanatokkal később hívást kap tőle a vélt áruló nevével, ami eléggé megrendíti. Mindenesetre nem tököl sokat, egy laza mozdulattal ledurrantja Link-et!

Elias kuncogni kezd, és kiböki, hogy szándékosan hagyta a bíróságon az üzenetet a halott bandatagok mellett, mert tudta, hogy a Testvériség visszavág. Szóval Dominic megnyugodhat, nincs áruló a szervezetében, de keresnie kell egy új "jobb-kezet", plusz most már legalább tudja milyen érzés felelni egy jó barát haláláért. A begőzölt bandavezér mérgében lepuffantaná, de a foglyok szinkronban győzködik, hogy akkor sosem jut hozzá az infóhoz, amit meg akar tudni, így egyelőre megússzák a túlvilágra segítést. A kérdés csak az, meddig…

16b.jpg

A gép bőszen számol, forgatókönyveket készít, de igazából egy fabatkát nem ad sem az analóg interface, sem az admin életéért – nem lesz ez így jó, én mondom. Szerencsére kapnak egy rövid haladékot a Szamaritánustól – kemény egy percet – ha a gép elárulja a helyzetét, ügynökei életben maradnak.

Forrás az egyik kamerába beszélve könyörög neki, hogy ne adja fel magát; amikor hirtelen elmegy az áram, és több monitoron párhuzamosan megjelenik a gép üzenete: Harold igenis tévedett, mert ő nem lecserélhető. Nem tudta megmenteni Sameent, de őket nem fogja elveszíteni. Utasítja az ellenséget, hogy engedjék el Haroldékat, és akkor megmondja helyzetét. A Szamaritánus rááll a dologra, és kiadja a parancsot hőseink elengedésére.

17.jpg

Zárásként Shelly szónokol egy kiadósat Irányításnak, hogy milyen szép új világ közeleg, miközben látjuk, hogy Harold és Forrás immár szabadon elindulnak kifelé az épületből, Fusco még mindig erőtlenül fetreng a földön, Link holttestét elvonszolják Mini szeme elől, az Intézettől távozó furgon visszapillantójában pedig egy villanásra Shaw arca tűnik fel. De bármilyen szép világot tervez építeni a Szamaritánus, azt Shelly már nem érheti meg, lévén Irányítás beledurrant kettőt búcsúzóul.

Finch és Forrás az épület parkolójában baktat, ahonnan sorra húznak ki az ellengép ügynökeivel teli furgonok – hőseink nem tudják hova tartanak (hol van a gép), de bárhol legyen is, nekik előbb kell odaérniük.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2015.05.04. 09:23:50

Kivételesen had legyek én az első aki hozzászól a saját hogyvótjához :) Szóval.
Az évadzáró nagy beszélgetés, kaja, pia, cigi, rágó meg minden a mi kell - ugyanúgy, mint tavaly most is nálam lesz megtartva. Dátum: 05.23 szombat 14 órától (szükség esetén esőnap: 05.24).
Aki szeretne jönni dobjon MAIL-ben egy ámen-t, az újak pláne dobjanak mail-t a cím és az egyéb infók miatt; akinek nem jó az kérem, hogy ne itt jelezze - sőt azt kérem, kommentekben ezt egyáltalán ne beszéljük meg!!
Mindenkit nagyon sok szeretettel várok - aki tavaly ott volt tudja, hogy egész jó móka :)

Továbbá azt kérem még, hogy lévén holnap meglesz az évadzáró, az azzal kapcsolatos élményeket hagyjuk meg annak hogyvótja alá :)

Is 2015.05.04. 14:52:14

@AaannnaaA:
Az a pünkösdi hosszú hétvége, nem?

A rész elég ütős volt, nem tudom, hogy egy utolsó részben mit tudnak ennyi szálból lezárni. Martine-nak végre elcsavarták a fejét. :)
A tanárnő pedig nagyon jól játszotta a szerepét, hihetetlen átváltozáson ment át, miután lebukott. Kíváncsi vagyok, hogy Irányítás milyen szerepet játszhat majd az utolsó részben. Az is csak sima hosszúságú lesz, vagy extra? 45-50 percbe nem biztos, hogy jól bele lehet mindent tömöríteni.

AaannnaaA 2015.05.04. 14:58:54

@Is: Nem tudok semmi extráról az évadzáró kapcsán (Neo majd csápol, ha ő igen), de eddig sem volt 42 percnél hosszabb rész, most sem tartom valószínűnek. Én cliff-re tippelek a végén, verhetjük a fejünket a falba rendesen.
Azt tudom még elképzelni, hogy úgy fog felépülni a rész, hogy sokat flesselünk majd vissza a Gép valamely tanulási folyamatára - így magyarázzák meg a készítők, hogy igazából átverte a Szamaritánust, és valamiféle ordas nagy kamut lőtt be arra, hogy hol van ő most tkp. Magyarul az ellen csapat likra fut az évadzáróban, erre tippelek.
De ez csak egy ötlet.

Ahh, Martine-nak elcsavarták a fejét - ez jó duma! :P

Neoprimitív 2015.05.04. 21:50:57

@AaannnaaA: Én se tudok semmi hosszabbításról, majd meglátjuk, mit hoznak ki belőle. A készítők úgy három hete elmondtak egy pár dolgot, hogy mire lehet számítani, volt pár sutyiban ellőtt forgatási fénykép is, de még ezekkel együtt is szokás szerint nagyon sok kimenet lehetséges.

Is 2015.05.05. 10:57:07

@Neoprimitív: @AaannnaaA: Akkor viszont tényleg tartok attól, hogy komolyabb megoldások helyett valami baromira nagy cliffhangerrel hagynak minket állva. :S

tnsnames.ora 2015.05.07. 17:25:43

Ha akarnák le lehetne zárni még 42 percben is, de akkor borzasztó - mondjuk most így - aránytalan lenne az egész évad, ezért én is egy erős cliffhangerre tippelek, márcsak azért is, mert ennél sötétebbre, mint most van, már nem igazán lehet venni a figurát, úgy, hogy a nézőtömegek is megmaradjanak.
Nagyon ütős, erős volt az epizód, és minden egyes szálában. Shaw is szépen előkerült, pedig a baba még sehol....
Már-már a 3.évad végefelét idézte az epizód tempója, töménysége.
Így kellett volna az egész évadot nyomni ;)

Neoprimitív 2015.05.07. 18:36:37

Ha minden igaz, akkor ma este már kint lesz a junkien az évadzáró poszt - nem lett szép :(

A nézettség meg végképp nem, ekkora sorozatminimumot produkálni pont a fináléval nagyon gáz. Remélem azért, hogy berendelik, de így esélyesnek látom, hogy eleve azt is bejelentsék, hogy ez lesz az utolsó évad.

tnsnames.ora 2015.05.07. 22:51:04

@Neoprimitív:
Így az utolsó rész után, no meg elolvasva az írásod, perdöntően egyetértek. Justified-be meg belekukkantok :) Többet itt most ugye nem írnék: természetesen türelmesen kivárom a hogyvolt évadzárót is.

angryculture 2015.05.08. 11:25:10

ez a Főncsizés kurvára gáz

Flankerr 2015.06.21. 02:00:54

@angryculture: Nem, nem az.
Fasza kis rész volt, jöhetne a körömrágás. Ez az egyik ritka előnye a darálásnak, hogy kattintásra jön a következő adag a szerből :)
Az a nyakkitörés, na az menő volt, senki se számított rá. Kicsit a Hulk versus Loki jelenetre emlékeztetett az Avengersből.

Ludvig Jenő 2015.08.03. 19:19:52

Szuper sorozat volt, igazán kíváncsian várom az 5. utolsó évadot is!

AaannnaaA 2015.08.03. 20:08:58

@Ludvig Jenő: Örülök, hogy tetszik. Ha minden jól megy még akár szerencsénk is lehet, és az ötödik nem az utolsó lesz. Majd kiderül :)
süti beállítások módosítása