Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A célszemély (Person of Interest) 4x18 - Skip

2015. július 01. 15:00 - AaannnaaA

Késő este illegális (?) játékteremben John nyeri magát hülyére, miközben megfigyeli a legújabb célszemélyt. A nőt Frankie Wellsnek hívják (helló, Lagertha), a mai az első napja, rendkívül csinos és kb. ennyit lehet róla tudni. Ja, meg hogy egy floridai kisvárosban született. Hát, ez édeskevés. Percekkel később a nő véletlenül leönti pezsgővel a főnökét, és ezzel megszakad rövid életű játékbarlangos karrierje. A férfi annyira durván taszigálja ki a teremből, hogy John konstatálja, megtalálták az elkövetőjüket. Akiről azon kívül, hogy Ray-nek hívják, szintén nem lehet tudni semmit. De most nem ez a lényeg, meg kell menteni a célszemélyt, ezért hősünk vehemensen utánuk trappol.

Nem kis meglepetésére a szomszédos helyiségben Frankie épp határozott ütésekkel ártalmatlanítja főnökét, és a megjelenő Johnnak is nekiesik. Egész ügyesen verekszik, közel sem egy törékeny szőke, az biztos. Végül hősünk fegyvert ránt, ám ekkor berontanak a terem biztonsági őrei, így Frankie további magyarázat nélkül egyszerűen eloldalog; John pedig kínosan feszengve marad hátra, lévén a nő lenyúlta a jelvényét, így még igazolni sem tudja a fegyverhasználatot. De legalább a mobilját elejtette.

1.jpg

Másnap reggel Főncsi az irodában törpöl, mikor Forrás beállít, mire a férfi kikap a laptopjából valamiféle kütyüt és elrejti a nő elől. Nocsak. Aztán közli, hogy épp találkozni készül valakivel, akit még Hong Kongban ismert meg, és gyorsított ütemben távozik. Mikor megérkezik a kávézóba meglátjuk kihez érkezett – Beth Bridges vár rá, akinek a gépére első találkozásukkor különféle cselekkel valamiféle programot telepített. És miután tudjuk, hogy a nő munkája után a Szamaritánus érdeklődik, már meg sem lepődünk, hogy az ellengép ügynökeivel videotelefonál. Azt mondjuk kétlem, hogy tudná kikkel működik együtt.

Amikor befejezi a beszélgetést Harold hozzá lép és barátságosan üdvözlik egymást. Természetesen a nő munkája a téma, elrebegi, hogy nemsokára átadja a megbízójának az algoritmust, amit fejlesztett, és akkor beépítik azt a saját rendszerükbe. Főncsi boldogan gratulál, de boldogsága csak félig szól Beth sikerének, a másik a saját öröme, hogy a vírus, amit elrejtett a nő gépén végre bekerül a Szamaritánusba. Miután munkáját holnap adja át megbízóinak Finch javasolja, hogy holnap este vacsorázzanak együtt és ünnepeljék meg a sikert. Oké.

2.jpg

John eközben betrappol az őrsre, és idült mosollyal az arcán az épp ott tébláboló Irishez lép. Nos, a mosolya gyorsan lehervad, a nő ugyanis kiböki, hogy vége a közös terápiának, beajánlja máshoz. Hősünk semmit nem ért: talán attól akadt ki, hogy legutóbb az erőszakos oldaláról mesélt? A doki terel, ám a lényeg változatlan: a közös munkának vége – ezzel elüget.

Fuszkó érkezik, hogy kiröhögje a némileg megviselt arcú társát, és még jobban vigyorogjon, mikor megtudja, hogy a sebeket nem pár karos lajos, hanem mindössze egyetlen nő okozta. Sőt az illető lenyúlta a jelvényét is, ami azért méretes szívás, mert felfüggeszthetik, ha kiderül. Visszaszerezni pedig nem lesz egyszerű, mert Frankie adatai hamisak, még jó, hogy legalább a mobilját sikerült megszerezni.

3.jpg

Hősünk belekukkant az elbitorolt telóba, és látja, hogy Frankie főnökéről, Ray-ről van benne egy csomó fotó, egyértelmű, hogy a nő őt figyelte. Vannak feljegyzések is, hol fordult meg Ray a megfigyelés alatt, Reese szerint ideje felkeresnie a helyeket, hátha valahol belefut a tagba, illetve az őt megfigyelő célszemélybe.

Közben Harold hívja, és az új számról kérdezi, amit ő kapott. Majdnem elfelejtettem, hogy John ugyanúgy megkaphatja a számokat, mint főnöke. Finch arra kíváncsi nagyon, pontosan mikor érkezett a szám, és mikor meghallja, hogy 9.15-kor rendkívül nyugtalan lesz. Az új védencük ugyanis nem más, mint Beth Bridges. Ajaj! Meg sem lepődünk, hogy Harold átvállalja az ügyét.

4.jpg

Lepukkant csehóba Frankie csörtet be John lenyúlt jelvényével, ám mielőtt bármi rosszat tehetne hősünk megszólal mellette és visszaigényli tulajdonát. Mikor a csaj kereket oldana a nyomozó a földre nyomja és megbilincseli. Cefet szájkaraté kezdődik, Frankie bizonygatja, hogy bíróságra kell vinnie Rayt, azért keresi. Aham, tehát fejvadász. A felsorolt helyek a telefonjában nem azt jelzik, hol járt eddig a tag, hanem azt, hol bukkanhat fel, lévén ezeken a helyeken lehet hamis iratokat újítani, márpedig a törvény elől menekülő embernek erre van a leginkább szüksége. Egy Athena nevű nővel lehet kapcsolatban, aki a legjobb iratokat tudja megszerezni.

Amíg mindezt megbeszélik betoppan az emlegetett is, majd gyorsan hátat fordítva menekülőre fogja – John és a megbilincselt Frankie veszettül rohannak utána. Kitrappolnak az utcára, ahol autó fékez a menekülő Ray mellett, így be tud pattanni faképnél hagyva üldözőit. Hősünk nem kis meglepetésére a volánnál egy korábbi – nem éppen makulátlan – célszemély, Harper Rose csücsül. Ezek szerint most Athena néven működik és épp hamis iratokban utazik.

5_1.jpg

5_2.jpg

Kora délután az őrsön Frankie, John és Fuszkó az eddigi ismereteiket összegzik. A nő mutatja a papírt, miszerint Ray 3 hónapja lépett meg a bírósági tárgyalása előtt, ahol azért kellett volna felelnie, mert közösen bizniszel egy Carlton Worthy nevű rosszarccal, és ha a héten nem jelenik meg az újabb tárgyalásán ugrik az óvadék, ami egy miller, érthető ha célszemélyünk kissé ideges. Mikor végre John leszedi a mancsáról a bilincset lépne is olajra, ám hősünk nem engedi: együtt keressük meg Harpert (és közben vigyázok rád, de ezt már nem teszi hozzá).

Ezalatt Főncsi Forrással találkozik, és megkéri, hogy segítsen Beth megfigyelésében. Úgy néz ki ugyanis, hogy a nő számát abban a percben kapták meg, mikor Harold ma reggel leült mellé, szóval valahogy köze van a dologhoz. Forrás bólint és segítséget ígér.

6_1.jpg

6_2.jpg

Frankie és John együtt próbálják lenyomozni Harpert, amikor hirtelen bepottyanik Iris. Reese sértett arccal néz keresztül rajta, tisztára, mint az óvodában. Célszemélyünk érzi a feszültséget, rögtön rá is kérdez a témára, de nem kap választ.

Hőseink az utcán baktatnak Beth után, és közben beszélgetnek. Illetve leginkább Forrás csacsog arról, hogy mennyire szereti Haroldot – első találkozásukkor ő maga sem gondolta, hogy idáig jutnak és barátok lesznek. Na ja. A nő ezután klónozná Beth mobilját, ám Finch tiltakozik: célszemélyük után a Szamaritánus érdeklődik, inkább ne erőltessék a közvetlen kapcsolatot. Forrás picit morcos lesz, hogy a férfi ezt a részletet elfelejtette megemlíteni. Beth közben betrappol egy szálloda halljába, hőseink utána, mikoris a nő felhívja Haroldot bájcsevegni, ami elég vicces, lévén titkolnia kell, hogy itt lapul alig pár méterre. Forrás megjegyzi, hogy üvölt a fejéről mennyire kedveli a nőt. A célszemélyhez váratlan „vendég” lép egy ismeretlen tag személyében, de a beszédükből (na jó vitájukból) kiderül, hogy ismerik egymást. Forrás vállalja, hogy megpróbál a közelükbe férkőzni és onnan ügyelni, nehogy valami baj történjen.

7.jpg

Este egy szórakozóhelyen látjuk viszont Harpert, a bulit azonban már nem marad ideje élvezni, mert az öltözőjébe belép a csinire fazonírozott Frankie, valamint John jelvényt lóbálva. Ray-ről próbálnak infót szerezni, de azt állítja nem tudja hol van, elrejtőzött amíg az iratai elkészülnek. Mielőtt catfight kezdődne nyomozónk egyszerűen kirángatja a fejvadászt, mert jobb ötlete van Ray előkerítésére.

Mielőtt ezt megtudjuk Főncsihez váltunk, akinek Forrás számol be Beth megfigyeléséről. Közben belépnek a férfi irodájába, aholis leesik az álluk: az egész fel van dúlva.

8.jpg

Éjjel egy óra, és Harper még nem távozott a klubból – John és Frankie kocsiban ülve várják a kijárat közelében azzal a szándékkal, hogy követik, azt remélve így eljutnak Ray-hez. A nő a hátsó ülésen vedlik át csiniből civilbe, a férfi faarcal tűri, én meg vigyorgok. Közben Harper végre telefonál (a mobilját klónozták), és közli valakivel, hogy az ügyfelével indulnak az elkészült iratokért. Ennyit arról, hogy nem tudja hol rejtőzik Ray.

Követik az autóját, ám hirtelen az egyik keresztutcából jókora furgon durrant az oldalába, és lövöldöző maszkos alakok támadnak rá. John ugrik, hogy segítsen, de persze a célszemély sem marad a seggén. Gyorsan kiderül, hogy sem Harper, sem Ray nem ül a kocsiban, beültettek egy random tagot, hogy némi lóvéért furikázzon pár kört. És mindennek a tetejébe a támadók felülkerekednek, kiütik Johnt és Frankie-t, baszki. Az ellenfél pedig nem más, mint a már említett Carlton Worthy, Ray korábbi üzlettársa.

9.jpg

Elfogott hőseink egy hentes üzlet (pff) padlóján térnek magukhoz másnap reggel, össze- és a pulthoz bilincselve. Megjelenik Worthy egykori beosztottja lelőhelyét követelve, de nem kap használható információt. Megfenyegeti foglyait, hogy vagy segítenek, vagy mindketten holtan végzik, kapnak 10 percet átgondolni a dolgot.

10.jpg

Mielőtt folytatnánk a sztorit Főncsiékre váltunk, akik tisztes távolból figyelik Beth mai tevékenységét, és közben beszélgetnek. Harold elmeséli mit ügyködött Hong Kongban, hogyan telepített titokban programot a nő gépére, mert gyanította, hogy a munkája Greer-ék érdeklődését is felkelti. A lényeg: amint Beth algoritmusát beépítik a Szamaritánusba az általa feltelepített vírus adatokat továbbít majd Főncsihez. A vírus még nem aktív (nem akart túl korán lelepleződni), egy kütyüt készített, amivel aktiválhatja, ha újra közel kerül a nő gépéhez, pl. a ma esti közös vacsorájukon. Várható azonban, hogy az ellenség előbb-utóbb rájön az adatszivárgásra, és lenyomozza annak irányát, és akkor bukta lesz, úgyhogy eléggé veszélyes mutatvány, de megéri, ha így árthatnak nekik.

Közben látják, hogy Beth mellett ismét megjelenik a tegnapi agresszív fazon – beszédükből kiderül, hogy az ex-férje – így Forrás arra tippel, a féltékeny ex dúlhatta fel tegnap Whistler professzor irodáját, és ő lehet veszélyes a nőre, ezért kaphatták meg a számát. Közli, hogy már nincs szükség a segítségére az ügyhöz, és olajra lép, de olyan sebességgel, hogy vakaródzó kutya legyek, ha nem tervez valamit.

11.jpg

A rosszarcok közelednek, John és Frankie kétségbeesetten próbál szabadulni a bilincsektől. Váltanak pár szót, a csaj pedig megemlíti testvére nevét, de sok mondanivalója nincs róla, lévén már elhunyt. Nem is témáznak rajta többet, főleg mert találtak alkalmas eszközt a bilincs kinyitására. Sajna csak arra marad idejük, hogy John kezét kiszabadítsák a pulttól, az őket összekötő bilincset nem tudják levenni, mert belép az ellen. Elég durva párharc kerekedik, hőseink közben a hentespult két oldalára kerülnek, ám kezük még össze van bilincselve.

Végül kiütik a támadókat, belökik őket a hűtőkamrába, majd Frankie lesmárolja Johnt. Mire észbe kapnánk kiderül, hogy csak elterelés: odabilincselte őt egy vasdarabhoz, hogy egyedül indulhasson Ray nyomába. Nah, erősen érdekel Reese innen mégis hogyan szabadul.

12.jpg

Nem csak én, Harold is gyanúsnak találta Forrás kutyafuttában megejtett búcsúját, így utána ered, hogy kiderítse mire készül. Nos, Beth szobájába hatolt be, és nagyban túrja a cuccait, mikor Főncsi utoléri. Ekkor érti meg, hogy Beth életére nem más tör, mint Forrás maga. A nő elismeri, hogy beletrafált, de most nem tudjuk meg a továbbiakat, átnézünk az őrsre, ahova betrappol John, eszerint csak megoldotta a bilincsből szabadulást.

Társának ötlete van Frankie előkerítésére, pontosabban ha Rayt felkutatják meglesz a nő is. Ugyanis a tag korábban a nagybátyjánál dolgozott, akinek raktára most üresen áll, simán előfordulhat, hogy ott rejtőzik. Sőt Lionel kiderítette, hogy Ray nem csak pitláker bűnöző, hanem vszg gyilkos is. Tavaly ugyanis összemorrant a könyvelőjével, mire másnap holtan találták a tagot elvágott torokkal – a rendőrség ugyan hivatalosan nem gyanúsítja ezzel, Fuszkó szerint mégis sanszos, hogy ő tette. John indul az elhagyott raktárba Ray feltételezett lelőhelyére, mi pedig átváltunk oda. És igen, a férfi tényleg itt van, épp Harper érkezik, meghozta az elkészült hamis iratait.

13_1.jpg

13_2.jpg

A szállodai szobában Forrás és Főncsi tovább beszélgetnek – a nő elismeri, hogy ő túrta fel a prof. szobáját, kereste a kütyüt amivel a Beth gépére telepített vírust aktiválni akarja. A géptől már tudott a tervről, mielőtt Harold elmondta neki, és úgy döntött megakadályozza. Mert ha a programot telepítik és a Szamaritánus rájön, hogy valaki lopja az adatait úgyis pillanatok alatt lenyomozzák Főncsit és megölik, ezt pedig ő mindenképpen el akarja kerülni, ezért kiiktatja Beth-t. A férfi könyörgőre fogja, de csak egy ígéretet kap válaszul, miszerint az áldozat nem fog szenvedni, lévén egy gyorsan ható idegméreggel öli meg.

John ideért az elhagyott raktárba, miközben odabent Ray átveszi az iratait, ám pénzt azt nem ad cserébe, csupán egy pendrive-ot, amin egykori társa, Worthy mocskosságának bizonyítékai vannak; megér az is százezret, mint az iratok. Harper tesz rá, ő kápét akar, ám tovább nem tudnak alkudozni, mert belép Frankie, és kizavarja a lányt. Az végül felkapja a pendrive-ot, de nem szelel el, míg Ray és fejvadászunk megvívja a maga küzdelmét.

14.jpg

Forrás úgy dönt elkábítja Haroldot, hogy ne kelljen látnia a gyilkosságot, és olyan előzékeny, hogy ezt előre közli. Ő azonban nem enged, továbbra is le szeretné beszélni a gyilkosságról, és egyben hangoztatja, hogy a vírusnak igenis el kell jutnia a Szamaritánusig, még ha az az ára, hogy belehal. Forrás végül kiböki, hogy a gép egyáltalán nem erre utasította, de ő képtelen együttműködni, mert tudja, Finch halála lenne a vége, és azt nem bírná elviselni. Shaw elvesztése után pláne. A férfi nem engedheti, hogy más haljon meg helyette, ezért egy hirtelen mozdulattal a fiolához ugrik, amiből Forrás az idegmérget szívta fel fecskendőbe, szájához emeli és megissza a maradékot. Anyám borogass!

15.jpg

De nem, az idegeink hiába lógnak cafatokban, nem mozizhatunk tovább, irány vissza a raktár, Frankie és Ray szájkaratéja. Sőt, néhány mondat után komolyra fordul a dolog, a fejvadásznak ugyanis esze ágában sincs élve bíróság elé vinni a férfit. Miért is? Az okot már a belépő John mondja el, aki Fuszkó segítségével összerakta a képet: a Ray által megölt könyvelő Frankie bátyja volt, akiről a nő korábban említette, hogy elhunyt. Ennyit arról, hogy a munkáját végzi, igazából testvére gyilkosán akar bosszút állni. Ray elismeri, hogy ő tette, a nő pedig rá emeli a fegyverét, hogy megölje, ám John közbelép, és elrántja a stukit.

Ennek mindössze annyi lesz az eredménye, hogy a gyilok felcsípi a földről a Frankie által korábban oda dobott másik fegyvert, és azt Harper fejéhez szorítva kihátrál hőseink elől. Utána vetik magukat és cefet tűzpárbaj keletkezik, amihez hívatlan vendégek csatlakoznak Worthy és néhány embere képében – most már mindenki lő mindenkire.

16_a.jpg

A szállodában ezalatt Harold agonizálni kezd, az idegméreg hat, ezért egyre rosszabb állapotban van. Mikor Forrás telefonon segítséget kér, miszerint a barátja 11 perc (!) múlva meghal, a készülékhez lép és kihúzza a zsinórt. Ó bazmeg, ne már!

Harper úgy dönt, ideje véget vetni a golyózápornak, ezért bekiabálja, hogy időt kér, mert ajánlata van: odaadja a pendirve-ot Worthy-nak, amin az ellene szóló bizonyíték van, Ray pedig megy a sittre, ami még mindig jobb, mint tűzpárbajban meghalni. Ez Johnnak fél siker, mert elfog egy gyilkost de elenged egy nagyobb halat. A felek beleegyeznek, már csak Frankie "ámen"-jára van szükség, aki persze szívesebben látná testvére gyilkosát holtan. Ám végül Reese meggyőzi, na jó, megkérleli, így az alku megköttetik. Worthy + pendrive balra el, de Ray nem óhajt böribe menni, és fegyvert fog Harperre. Nyomozónk egy laza térdlövéssel megállítja, probléma megoldva.

17.jpg

Forrás könyörög Haroldnak, hogy menjenek orvoshoz, ám kényszeríteni nem tudja, márpedig ő nem megy sehova – ha meghal, Beth életben marad. Nem akar még egy barátja halálának oka lenni, hiába tiltakozik a nő azonnal, hogy Shaw nem miatta tűnt el. Mikor Forrás látja, hogy Harold ereje fogyatkozik enged, és megígéri, hogy nem öli meg Beth-t, a férfi pedig végül hisz neki. Oké, most már eleget vekengtetek, irány az orvos, de hirtelen! Nagy nehezen a liftekhez támogatja, és míg Finch belép, Forrás épp farkaszemet néz a másikból kilépő „majdnem-áldozatával”, és szép napot kíván neki. Hehh! Remélem Dr. Tillmann, Dr. Madan vagy Dr. Enright a közelben van, nem szeretném Haroldot kiterítve látni.

18.jpg

Kora este már rendőrök lepik el a raktár környékét, John és Harper kicsivel odébb beszélgetnek. Hősünk az igazi pendrive-ot kéri, nyilván a lány nem azt adta oda a gyiloknak, de neki esze ágában sincs átadni. A kérdésre pedig, hogyan került kapcsolatba Ray-jel elmondja, hogy legutóbbi találkozásuk után megkereste egy Thornhill nevű fickó, aki titkosított sms-ekben különböző megbízatásokra küldte, amikből egy valag lóvét kanyarított. John rögtön vágja, ki az a Thornhill, de esze ágában sincs felvilágosítani, hogy nem egy létező személy, hanem maga a Gép, baszki! Ezek szerint bevonta Harpert a játszmába, csak a célját nem fedte még fel.

Harold jól van, ép és egészséges (Gott sei Dank!), és csokor virággal a kezében visszaérkezett majdnem-halála helyszínére, azaz Beth ajtaján kopogtat. A randi azonban elmarad, mert a nő iszonyú zabos: a férfi közzétette, hogy évekkel korábban adatokat hamisított egyik munkájánál. Ő hiába próbálkozik, hogy talán egy hekker használta fel prof. Whistler postafiókját, nem hisz neki, és elhajtja melegebb éghajlatra. Szegénykém lógó orral kullog tova. Az őrsön John jelenti, hogy a rendőrség elcsípte Worthyt, öröm és bódottá. Frankie ezerrel vigyorog, aztán egy hatalmas ölelés kíséretiben köszöni a segítséget, és távozik.

19_1.jpg

19_2.jpg

Ekkor trappol be Iris és rávakkant Johnra, hogy húzzon az irodájába. Bemennek (az őrsön az egyik helyiség az, nem tudom miből gondoltam, hogy ez valahol külső terepen van). A nő úgy érzi magyarázattal tartozik hősünknek, hogy miért szakította meg a közös munkát. És igen, csak kiböki, amiben végig reménykedtem: nem közömbös számára a férfi, ezért nem tartja etikusnak, hogy tovább dolgozzanak. Aztán sutba dobja az összes ellenérvet, és megcsókolja. Saját tettétől megzavarodva visszakozna, ám John nem hagyja annyiban a dolgot, utána nyúl és magához húzza: majd tartunk titkot – így a nagy ötlet, aztán jöhet az egymásba felejtkezés. Leolvadtam a székemről, csak mondom! (Ki is fényképeztem menten.)

Másnap reggel Harold baktat be az irodába, ahol Forrás már a gépeknél ül, bűntudatosan pislogva a belépőre. A nő szerint Beth lejáratása volt a legjobb megoldás, mindenki életben van. A férfi hirtelen ötlettől vezérelve a fiókhoz lép, ahol a vírus aktiválóját tartotta, ám a kütyü lelépett – hekkerünk biztos-ami-biztos alapon kinyiffantotta, hogy ne tudja használni. Hogy hogyan győzik akkor le a Szamaritánust? Hát, ez egy jó kérdés, bár nem ők teszik fel, csak én. A nő megérti, ha ezzel véget ér a barátságuk, neki az is elég hogy Harold életben van – azzal egy megszidott kisóvodás arckifejezésével fordul félre. Finch vesz egy nagy levegőt, megbocsájtóan a vállára teszi a kezét, és csak annyit kér, egy darabig ne találkozzanak.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2015.04.06. 20:41:09

A Főncsi-Forrás-méreg triótól és ukmukfukk megoldásától (a probléma jó volt, csak aztán gyorsan végeztek vele), valamint a nagyon kiszámítható John-pszichomókusnő egymásra találástól eltekintve (persze aranyos volt, meg örülök), eléggé tetszett ez a rész. Érdekelne, hogy így, hogy Forrás lehúzta Harold munkáját, tényleg hogyan fogják megtámadni Szamaritánust. Az meg külön érdekelne, hogy tényleg mit akarhat a Gép Harpertől... :)

AaannnaaA 2015.04.06. 21:01:28

@Is: Szerintem csak azt akarja, amit Forrás is mondogatott már: szövetségeseket gyűjtenek.

Kíváncsi vagyok nagyon, mi maradt az írók tarsolyában az uccsó négy részre (reméljük a takarítónőt kirúgták), és hogy lesz-e folytatás. Lassan illene valamit arról is röfögni. Ugye.

Is 2015.04.06. 22:47:42

@AaannnaaA: Ja, valószínűleg gyűjti a sereget a Gép.
Basszus, még nincs róla hír? Ejnye.

tinipuma 2015.04.07. 19:52:28

@AaannnaaA: Azt hiszem én kezdem elveszteni a fonalat, sejtelmem sincs, hogyan lehet innen jól folytatni, de lehet, hogy nem figyelek eléggé. A Finch-Root vekengés is sok volt kicsit és lehet, hogy én vagyok az egyetlen, de nekem az agyásznő egyáltalán nem szimpatikus (bocs :)).

Neoprimitív 2015.04.08. 12:52:25

@tinipuma: a junkie-n volt most némi panaszkodás, ez az évad sajnos nem áll úgy össze, ahogy a két előző. Lehet, hogy az az oka, hogy Nolan mostanában főleg a Westworld-ön dolgozik és hiányzik az az agy, amelyik az - egyébként meglévő - részleteket megfelelően keveri és illeszti össze.

AaannnaaA 2015.04.08. 12:58:14

@Neoprimitív: A mai résszel sem lett jobb a helyzet? (Sóhaj)
Pedig reméltem, hogy az uccsó négyre összekapják magukat. (Nem, még nem láttam, majd írásnál.)
Én mondjuk nem látom olyan borúsan a helyzetet, mint Desmond odaát a junkie-n, de már részek óta károgom, hogy innen egyszerűen lehetetlen jól kimászni. Mondjuk azt sem tartom kizártnak, hogy azért olyan nagy a kuss az új évad körül, mert kinyiffantanak mindenkit a negyedik végén, csak még nem merik kimondani a kaszát, hátha a rajongók felgyújtják a CBS székházat :(

Neoprimitív 2015.04.08. 13:43:02

@AaannnaaA: a hírben feltett kérdésre a válasz: a következő részben lesz, csak egy epizódnyira. Mondjuk le a kalappal azért a készítők előtt, nyilván nem volt egyszerű leszervezni.

A mai részt még nem láttam, azt tudom, hogy ez most Szamaritánus-os lesz, de többet nem. Én a junkie-n elég részletesen leírtam, mit érzek gondnak. Szerintem viszonylag jó, néha egészen jó részekből egy irány nélküli, bizonytalan évad lett eddig, de különösen a MIA óta. Az első félévben még viszonylag célirányosan haladtak, most meg mint ha folyamatosan ütemtévesztésben lennének.

Nincs igazán kuss az új évaddal, a fix egyes sorozatok kivételével a bizonytalanabbak közül még egyiket sem rendelték be, szerintem nem is lesz döntés az upfronts-ig.

AaannnaaA 2015.04.08. 13:47:12

@Neoprimitív: Ezután már csak az a kérdés hogyan zárták. Mert ha nem tudták mi lesz a sorsa, és cliff-et raktak a végére, aztán meg kasza, akkor f.szkorbács mindenkinek :(
Amúgy amikor olvastam, hogy Nolan más sorozat irányába pislog már sejtettem, hogy a PoI magas minőségének reszeltek. És igazam lett. De nem fanyalgok, még most is jól elvagyok vele. (Csak...)

Neoprimitív 2015.04.08. 15:55:24

@AaannnaaA: Biztosra veszem, hogy nem sorozatzárónak szánják az évadzárót. Ha mégis az lesz belőle, akkor megszívtuk.

Kapitánylány 2015.04.08. 17:09:42

@tinipuma: nem vagy egyedül, én sem bírom a doki nénit, még a szöszi (mostani rész célszemélye) is helyesebb, mint ő! :D

nem tudom, ha nem fejezik be rendesen, az sem lesz baj, annyira semleges lett már ez a sorozat, a múlt heti tetszett, amiben nem vekengtek a Szamaritánus, meg a bandák körül, de hát az utolsó részeket meg kell nyomni, jön majd töménytelenül a dráma, meg minden...

tinipuma 2015.04.08. 19:22:23

@Neoprimitív: @AaannnaaA: @Kapitánylány: Én egyszerű nézőként csak azt vettem észre, hogy egész egyszerűen már nem nagyon érdekel a sztori. Ha befejezik, hát fejezzék be, akkor is, ha én éppen nem szeretném, de legalább az íróknak szóljanak időben (vagy a takarítónőnek :)). Megérdemel egy tisztességes finálét.

tnsnames.ora 2015.04.26. 07:27:14

@Neoprimitív:
Mi az a MIA? Nagyon gáz, hogy nem tudom?
Amúgy meg nagyon egyetértek, évad UTÁN dönteni egy sorozatról nem túl jó ötlet, hány meg hány sorozat sínylette ezt már meg.

@AaannnaaA:
Szerintem régi fényében pompázott ez a résszel a sorozat. Úgy történt rengeteg minden, hogy egy tapodtat sem haladtunk előre :)

Szakmai szempontból nagyon rendben volt a rész ("személyek jövőbeli tartózkodásának előrejelzése" topikban) Ez nagyon sok embernél nagyon szépen prediktálható. Adalék: érdekes áthallás a valósággal:
index.hu/tudomany/2015/02/20/az_nsa_primitiven_hasznalta_a_begyujtott_adatokat/
Még Barabási is elkezdte a témát kutatni, aztán az indexes-interjúból - egyébként nagyon zavaros módon - NSA-s szembenállás miatt leszállt róla.

Az viszont nagyon nem szerencsés, hogy ennyire durván mélybemenően összekuszálták a sötét szálakat, majd mentálisan (érthetően) kifáradva (évad második felére) egy másik sorozatba kapnak bele. Hol van itt a rajongók iránti tisztelet, hiszen egy fenékkel nehéz két lovat megülni. Mennyivel tisztességesebb ekjárásnak tűnik, egyenletes színvonalon kevesebb évadot lehozni, majd aztán váltani másra, ha az új kihívásokon van a fókusz.

Neoprimitív 2015.04.26. 09:34:13

@tnsnames.ora: MIA: a 4x13 epizód címe, egyébként a Missing in Action (harc közben eltűnt) rövidítése.

Lehet, hogy nem jó ötlet az évad után dönteni egy sorozat jövőjéről, de Hollywood így működik. Az idei év inkább kivételesnek számít azzal, hogy ennyi sorozatról már korábban bejelentették a döntést. (Igaz, ezek 90%-a olyan volt, amelyiknél teljesen biztos volt a bejelentés nélkül is.) A készítők egy ismert szabályrendszer szerint dolgoznak.

Az utolsó részeket általában 4-5 héttel az adásba kerülés előtt forgatják, a forgatókönyv magját pedig legalább két hónappal a finálé előtt hagyják jóvá. 5-6 rész alatt komoly zuhanást és komoly hajrát is levághat egy sorozat, akkor meg az lenne rossz húzás, ha nem annak figyelembe vételével döntenének.

tnsnames.ora 2015.04.26. 09:53:20

@Neoprimitív:
Értem, köszönöm, a kérdésemre a választ külön is. Rá nem jöttem volna. :)

tnsnames.ora 2015.04.26. 09:56:27

@Neoprimitív:
Egyébként nagyon jó lett, nagy élmény volt olvasni a Sarah Shahi-interjúdat PoI-vonatkozás nélkül is.

Flankerr 2015.06.20. 22:08:16

Na ez faszányos kis rész volt :)
Ritkán teszek ilyet, de most egy aprósággal kiegészíteném a HV-t. Amikor a csinos (és ismét ügyesen castingolt) fejvadász csaj elbúcsúzik Johntól, azt mondja neki, hogy keresse majd meg amikor szabad a szíve.
Ja, és egy pro tipp: amikor x résszel el vagytok maradva egy sorozatból, ne nézzétek meg egy vendégszereplő kilétét egy adott rész megnézése után, mert még ÍGY is okozhattok magatoknak mikrospoilert :)
Tényleg kicsit gyengébb az évad második fele (bár pont nem ez a rész), kicsit Fringe deja vu-m van.
süti beállítások módosítása