Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Detective 2x01 - The Western Book of the Dead (18+)

2015. június 25. 09:00 - sixx

screen_shot_2015-06-24_at_21_38_34.png

Az HBO tavalyi sikertörténete, a Woody Harrelsonnak és a tökéletes blődségeket is iszonyú komolyan recitáló Matthew McConaugheyval megerősített True Detective kapott egy második menetet is, hogyvótozzuk is, mert ha egyszer belecsaptak a lecsóba, hátha a második kanyarban is sikerül. Aztán legfeljebb sírunk.

A főcím stílusos és kellőképpen borongós, Leonard Cohen dörmög hozzá valami komorat, amivel semmi bajom nincsen, Cohennel kb. úgy vagyok, hogy ha nem hallom, nem is zavar, mert nem akarok feltétlenül öngyilkos lenni, de ha ezt minden héten eljátsszuk, mármint hogy 1 perc 27 másodpercen át hallgatom ezt az érfelvágós muzsikát, akkor nem tudom ki fogja hogy voltozni a VV8-at. A főcím után földmérők jelölő karóit látjuk sorban, pink szalagok lengedeznek rajtuk, mögöttük hegy. Ezt csak azért, hogy a részletekben szívesen elmerülő sorstársaknak is jó legyen kicsit, tessék mögöttes tartalmat keresni itten.

Egy rettentő bajusz jön a következő képen, felette/mögötte meg Colin Ferrell, aki láthatóan nagyon sajnálja magát. Mellette egy gyerek, a fia, bár ránézésre olyan nincs, hogy Ferrellnek bármikor is születhessen ilyen vörös hajú, szeplős gyereke, de ne baszogassuk a szereposztó rendezőt már 02:13-kor, nem elegáns. A szitu egyértelmű, a gyerek az iskola pofozógépe, azaz homokzsákja, mert dagi és vörüs, az ált. isk. meg úgy működik Kamcsatkától Timbuktuig, hogy az ilyen gyereket ütik, ez van, a kölykök kegyetlenek egymással. A gyerek kapott egy pár új cipőt a fatertól, aminek tuti örülnie kellene, de nem látszik rajta a felhőtlen boldogság. Ugrunk, az első évadra hajazó jelenetből (vallomást tesz? beszélget? mikor vagyunk?) tudjuk meg, hogy Velcoro nyomozó feleségét annak idején megerőszakolták, és hát vagy terhes volt már akkor is, vagy nem, mindenesetre a vörhenyes gyerek 9 hónap múlva megérkezett. A tettest sose kapták el, derül ki, és az is, hogy Velcoro és a felesége elváltak, és most éppen egy ügyvéddel beszél, mert többet akarja látni a gyereket. Mert ő nevelte fel. És nem érdekli, hogy ki a biológiai apa. Tessen elintézni, mondja, és kibasz az asztalra egy halom lóvét.

screen_shot_2015-06-24_at_22_08_10.png

Ééééés itt az első idősíkváltás, valami lerobbant csehóban vagyunk a múltban, Velcoro járőr bajsza még csak hagymázas álom, az idegessége viszont tapintható, a csávó olyan feszült, hogy ha nyílvesszőt tartunk a farkához, Kiskunhalasig lövi egy érintésre. A kocsmában egy bőrjakóban pompázó, szintén komor arcú gengszter támasztja a pultot, Vince Vaughn az, akit itt Frank Semyonnak hívnak, és mivel ő az alvilágban jártas, tudja, ki erőszakolta meg Velcoro járőr nejét, az infót meg kis papíron, egy kicsit Tanúra hajazó félmondattal megspékelve (majd egyszer kérünk magától valamit, Pelikán elvtárs) átadja, grátisz, mondja, mert mindennek van határa. Velcoro járőr balra el, gondolom sürgős gyilkolnivalója akadt hirtelen, mi meg időben csúszunk egy alaposat előre, Semyon pár évvel idősebben, de sokkal gazdagabban, csilivili házának kertjében kávézik, és olyan kétségbeesett arcot vág, mintha a két kezével kellene felhúznia a magyar határzárat két nap alatt, 4 méter magasan, 180 kilométer hosszan. A szép házhoz nő is dukál, bögyös, vörös, kicsit tokás, de nagyon kék szemű. Semyonnak nagy napja lesz, és feszült.

Vinci városában vagyunk, ami így madártávlatból egy kibaszott gyártelep LA-alsón, én is depis lennék folyamatosan, ha itt kellene élnem. Egy kaszinóra azárt fussa, ami persze Semyoné, és megtudjuk a feszkó okát: orosz befektetőket vár egy bizniszhez, illetve valami Casper nevű embert, aki majd ebben segít neki. De az oroszok még sehol, Casper sem jelentkezik, ettől Semyon ideges lesz, és amikor az egyik samesze aszongya, talán ki kellett volna menni a ruszkik elé a reptérre, azt mondja, hogy éhségből ne tégy semmit, még csak ne is egyél, amin én elsőre is hangosan röhögtem, meg most is, mert az ilyen modoros faszságoktól a falat tudnám rákaparni arra, aki írta. A samesz sem érti, miért is értené, de van neki más baja is, helyi lapban egy újságíró nyolcrészes cikksorozatban dolgozza fel Vinci városa és a korrupció kapcsolatát, ami Semyonnak nem jó, így a biznisz küszöbén meg különösen. Semyon aszonyga a samesznek, hogy szóljon Velcorónak, ezek szerint az a régi kapcsolat most is él még, hoppácsak.

Ugrunk egy másik helyszínre, egy szemüveges ember ül egy Cadillac hátsó ülésén, és ha jobban megnézzük, látható, hogy a homloka nem kicsit van véresre verve, az anyósülésen egy faragott sasmadár gondolom azt fejelte le. Az autó megy az autópályán, sok másik autó között. Jó neki. Újabb helyszín, egy késbuzi detektívnő lakása, és menten egy vitába csöppenünk, ha jól veszem ki, a nő azt akarta, hogy a kanija análisan inzultálja kicsit, de amaz ezen annyira meglepődött, hogy elszállt minden ihlete, és már vaginálisan sem ment a csinálás. Antigoné nyomozó, mert tényleg ez a neve, kemény, és komor, mint mindenki ebben a kurva sorozatban, egy mosolyért adnék ezer forintot most helyben. A pasit Antigoné kihajítja, mert megy razziázni egy rendezettnek tűnő házba, ahol prostitúciót sejt, de csak webkamerás gagyipornó oldalt működtető céget lel, az egyik modell meg a húga, amiből lesz egy kis beszélgetés, amiből kiderül, hogy Antigonénak van baja a szexszel, és a húgának gyógyszert kellene szednie. Örülünk.

Velcoro idegesen mozgatja a bajszát, és megy a rendőrségre, mert az újságcikk mindenkit kiborított, ráadásul Casper, akit Semyon is emlegetett, na ő nincsen meg. Ő a városmenedzser, ami egyfajta alpolgármesteri posztnak fele meg, csak elméletileg politikailag független, és most hangosan röhögök megint, ilyen magas pozícióba nem lehet függetlenként kerülni. Ez a Casper fontos ember, meg kell keresni, na ez lesz a bajusz dolga. Ugrunk, és nézzed csak, Tim Riggins, motoron. Egy száguldozó szőkenőt meszel le éppen, mert motoros rendőrt alakít, Paul Woodrugh-t, akit a csaj konkrétan meg akar vesztegetni egy szopással, hogy ne kapjon csekket, de Woodrugh járőrt nem olyan fából faragták. Meg is szívja, miután megbünteti a házi őrizetből meglógó és bekólázott csajt, az bemószerolja, hogy ő, mármint a rendőr mondta, hogy ha leszopja, mehet. És baszki, a rendőrt függesztik fel, mert ez egy ilyen geci világ.

A kaszinóban áll a buli, a polgármester be van baszva, és kiderül mi a Nagy Biznisz a ruszkikkal: egy gyorsvasút-hálózat épül, amihez Semyon az oroszok pénzével felturbózva megvenné a földeket, és amikor a földmérők odaérnek az ő telkéhez, akkor sokért eladja. Ez, mármint a felvásárlás már elkezdődött, az oroszok pénze viszont nem fog jönni, mert Casper sehol, és az oroszok nélküle nem dealelnek. Velcoro közben egy nála is lerobbantabb nyomozóval párban megnézi Casper irodáját, kihallgatja a titkárnőjét majd elmegy a lakására, hátha otthon fekszik hullarészegen. Hát, nem jött össze, Casper sehol, a lakás romokban, viszont mindenütt műfaszok meg szexuális segédeszközök, mert Casper szerette az ilyesmit. Velcoro szerint Caspert elrabolták, ez szopás. Antigoné és a társa egy vidéki lakásba megy ki, kilakoltatási végzést kézbesítve, ahol kiderül, hogy a tulaj húga pár hete eltűnt, és mivel Antigoné mindenképpen meg akar menteni valakit, foglalkozni akar a dologgal A húg valami vallási szekta székhelyén volt takarítónő.

Oké, Antigoné elmegy a szektához, mert, és itt már azért kezdtem ideges lenni, a vezetője az apja. Bazdmeg, ez a Los Angeles tényleg nem egy nagy hely, itt minden razzia vagy nyomozás során az ember a saját családtagjaiba ütközik. Velcoro egy autóban ülve iszik éppen, és várja, hogy hazaérjen az az újságíró, aki a cikkeket írta, aztán rájön, hogy fázik, felvesz egy símaszkot hát, és kesztyűt is húz, majd úgy megveri a pasit, mint szódás a lovát. Majd, mint aki jól végezte a dolgát, megy a gyerekért. Pedig nem neki kellene, csak visz neki egy hálózsákot, amivel majd elmehet az iskolai kempingre. Az exneje új faszija is ott van a sulinál, rá is mutat, hogy helló, a kempingezés múlt héten volt. Szopó. Velcoro megkérdi a gyereket, hogy hol a cipője, mert nincs a lábán, és a gyerekből kiszedi, hogy lenyúlták tőle, és széjjelvágták, mindehhez az örökzöld, “vagy elmondod, ki lopta el, vagy itt verlek helyben agyon” érvet vonultatja fel, de eredményes, mert megtudja a gaz osztálytárs nevét. Velcoro egy idegbeteg fasz.

Woodrugh járőr hazamegy, egy csaj várja, és menten dugna, de a járőr ezt zuhanyzás előtt nem forszírozná, és amikor bent van a fürdőszobában, akkor látjuk csak, hogy a felsőteste meg van égve, mert veterán a lelkem, de nemcsak ott sérült meg, hanem fejben/lélekben/faszban is, és két Viagrát is betol, hogy álljon a cerka. Erről a csaj láthatóan nem tud. Velcoro közben elmegy a kölyökhöz, aki lenyúlta a fia cipőjét, és elküldi a kurva anyjába (12 éves), mindenféle gazember gecinek nevezi, és amikor erre annak apja beszól, hogy ez egy kicsit azért erős, úgy megveri, hogy ott szűköl a földön. Egy tuti: ez a gyerek a büdös életbe’ nem szól Velcoro fiához. Woodrugh járőr elmegy a csajától, mert, hoppá, ez nem az ő lakása. Túl csajos is volt, na. Miközben ő motorozik, és kétségtelenül öngyilkos szándékok vezérlik, Caspert a Cadillac elviszi egy út menti pihenőbe, Velcoro meg elviszi az újságírótól lenyúlt cuccokat egy kocsmába, Semyonnak. Aztán iszik és közben Antigonét is mutatják, aki dettó iszik ÉS kaszinózik, de gyökér módon viselkedik, így kihajítják a kaszinóból, nahát.

Woodrugh járőr a deus ex machina ebben a sorozatban nagyon is jelenlévő motívumának megfelelően pont ott perecel a motorral kis híján, ahol Caspert kitette a Cadillac, de hát Casper erről már nem tud semmit, mert halott. Nagyon is. Woodrugh hívja a 911-et, az ekkorra hullarészeg Velcoro telefonja megszólal, és Antigoné is kap egy hívást, így a három főszereplő nyomozó a savval megvakított Casper hullája mellett talál magára - nekem kicsit túl kézenfekvően. Jövő héten folytatjuk.

Címkék: true detective
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.06.25. 11:01:29

Ebben a részben nem volt egy kicsit is egészségesnek mondható szereplő se.
nem baj, csak kicsit fura...

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.25. 12:15:13

Bevallom őszintén, nagyon féltem tőle, hogy leüljek megnézni, mert az első évad nagyon magasra tette nálam a lécet. Aztán Cohen fanként megvett az intró :) (nem tehetek róla, nekem nagyon bejön az öreg hipnotikus-depresszív kántálása az agresszív puff-puff fölött/alatt, illik is a kárhozott lelkek közt sunyin lapító gonosz koncepciójához)
Tény, nem egy első évad, de szerencsére nem vettem észre, hogy olyan nagyon direktbe akarnák másolni, és ez jót tesz neki. Más atmoszférát teremt, de nagyon tetszetős ez is. Még ugyan nem tudok egy-két dolgot hova tenni, de idővel gondolom ez majd letisztul. Szóval várós.

SXB 2015.06.25. 12:23:41

csak szólok, hogy Colin FARRELL. nem Ferrell. ;)

Alhazred 2015.06.25. 13:08:34

kelly reilly "kicsit tokás"? istennő ő bizony.

Eruka 2015.06.25. 13:14:22

Hát a HV sokkal sokkal jobb lett, mint a bevezető rész... :)
Mondjuk azt nem várom, hogy ez az arány megforduljon... :) de azért remélem, tud a sorozat ennél jobb is lenni. Most még meglehetősen messze van az első évadtól (nem várom, hogy utolérje, magas a mérce... de azért ennél jobban megközelíthetné azt )

Kövééé 2015.06.25. 15:47:47

A Velcoro karakter sztem egész jó, az ilyen alkesz korrupt bunyos zsaruk mindig jól jönnek. Az Antigoné szál eddig kicsit/nemkicsit erőltetett, meg ez a mindenhol belebotlik vmi családtagba, ahol egyik kurva, másik szektavezető... meg azt sem értettem, hogy ez tényleg így megy, hogy 1ik percben kupit razziát vezet, a másikban meg holmi felszólításokat hord ki a gettóba, aztán meg magánakciót indít, mert mittoménki már egy ideje nem látta a mittoménkijét...höö? De legalább jó nő, meg dugni is szeret mindenféle rést. A motros csávó is még rédekes lehet, a nője jó, de unalmas. Gengszter báttya meg ugyancsak érdekes figura, de még nem elég érdekes. Első résznek nem volt rossz, ha a sok véletlen egybeesést meg giccset kivágják, még a végén egész jó lesz. Azt nem bánom ha Velcoro agya minden részben eldurran és szétveri valamelyik kölyök faterját, akár kölyköstől is.

Altero 2015.06.25. 17:14:37

A motoros nője nem a gettós családból eltűnt latina aki a szektánál takarított és akit a rendőrlány keres...?

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.07.01. 12:48:33

Hejhó Sixx!
Nem lesz hogyvolt a következő epizódból?
Köszi!

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.07.02. 09:28:47

@sixx: No, így akartam megkérdezni, hogy mikor lesz a következő rész hogyvoltja? Mert odabasz volt az a rész XD A választ előre is köszi
süti beállítások módosítása