Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Halt and Catch Fire – CTRL Nélkül 2x04 – Play with Friends

2015. június 25. 11:00 - SuperLawyerGirl

A Clark család szokásos reggelébe kapunk betekintést, most, hogy Gordon otthon van. Ő készíti a reggelit a gyerekeknek, megnézi, hogy betegek-e – és ha nem, könyörtelenül elküldi őket iskolába – kávét készít Donnának. Felesége azonban nem várja meg, rohan munkába, lefejtve Josie karjait magáról. Közben Joe elkezdi ecsetelni egy felettesnek, hogyan lehetne kihasználni a szerverparkot, és profitot termelni. Már kezdi nyeregben érezni magát, amikor nekiszegezik a kérdést, hogy miért nem Jacobhoz viszi a nagy ötletet, ha annyira biztos magában. Egyébként meg mindenki ismeri már Joe múltját, és egyébként is, a tag itt volt már Sara első házassága idején is, és Joe-t is túl fogja élni.

vlcsnap-2015-06-22-21h47m20s69.png

Cameronnak sem könnyű épp, el kell mondania barátainak, hogy bizony nem engedhetik meg maguknak, hogy fizessenek nekik, viszont a munkájukért cserébe részesedést ajánl. Lev és Tom gyorsan mellette voksolnak, Yo-yo azonban kilép, szerinte nem fog semmit érni, amit kap. Tiszta start-up. Az egyedüli ember, aki nem veszítette el a reményt, Bosworth papa. Javasolja Cameronnak, hogy kopogtassanak be a tíz legnagyobb felhasználójukhoz, illetve hirdetéssel rehabilitálják megtépázott imidzsüket. Közben Donna chat programja egyre csak nő, de programozókat nem kap hozzá, ami Levet teljesen kiborítja, mert nem győzi létrehozni a szobákat.

vlcsnap-2015-06-22-22h13m33s189.png

Cameron is örül a hírnek, de kellene neki Lev, hogy John terve is haladjon. Bosworth szupercukin emlékezteti a lányokat, hogy meg lehet őt győzni, hogy segítsen nekik. Donnaron nagy mosolygó szemekkel néz rá – mi is szeretünk John. Joe sem lazsál, elkezdi lefektetni a vezetékeket – mármint a szerverszobában – de, hogy mi a nagy terv, az még nem világos. Tom közben késik munkából, és el is alszik, ami kiborítja Cameront, és nem is rejti véka alá véleményét. Gordon meg jobb tevékenység híján futni megy, hogy aztán a háza előtt találja kedves barátját, MacMillant – persze közeledve sprintelni kezd, mert ő ilyen menő.

vlcsnap-2015-06-22-22h22m10s246.png

Joe megpróbálja megfűzni exüzlettársát, hogy csatlakozzon a kis üzelméhez, de Gordon visszautasítja, holott hangjából érződik, hogy vágyik arra, hogy megint dolgozzon. John viszont akcióba lendül, és bekopogtat az első ajtón. Egy fiatal srác nyit ajtót, majd az édesanyja is feltűnik, aki közli, hogy milyen rossz hatással volt a fia életére a Mutiny. Bosworth azonban olyan ügyesen csavarja a beszélgetés menetét, hogy még be is invitálják. Közben Cameron kitalálja, hogy a Communityt lekapcsolja, mert a csetelők veszélyeztetik a biztonságuk, hiszen elég, ha valaki megint egy vírusos fájlt oszt meg, és ismét oda a még alig reparált rendszer. Donna finoman próbálja lebeszélni, és mikor nem ér sikert, egész egyszerűen felkapja a táskáját, hogy lelépjen.

vlcsnap-2015-06-22-22h30m17s4.png

A srácok az útjában játszanak, és véletlenül eltalálják egy nerf-gunnal. Donna kikapja a kezéből, és közvetlen közelről jó néhányszor rálő. Nagyon állat felvétel volt, tisztára, mint a videójátékok, ami ezért érdekes, mert Cameron a meetingen egy ilyen létrehozását tűzte ki célul. Otthon aztán a fürdőszobában bujkál, amíg Gordon rá nem talál. Donna kiönti a szívét, de a férje nem hagyja elkeseredni, bátorítja, hogy tartson ki. Mikor azonban a szervereket kezdi el emlegetni, Gordon rájön, hogy ő tudna segíteni, csak a kisujját kellene mozdítania – főleg, hogy miatta kerültek ilyen mélyre.

vlcsnap-2015-06-22-22h33m53s106.png

Találkozik is Joe-val, és elvállalja a melót három feltétellel: ő a főnök, a Mutiny lesz az első ügyfelük, és kapnak árengedményt is. MacMillan belemegy, de azért Gordonra hagyja a felszerelés beszerzését. Donna közben még egyszer megpróbálja meggyőzni Cameront, látszólag sikertelenül. Utoljára még elmondja azért, hogy nem biztos benne, hogy Cameron azért törli Communityt, mert rossz, hanem mert nem az ő fejéből pattant ki. Cameront ez azért szíven üti, így leül, hogy ténylegesen kipróbálja a híres-hírhedt chatet Tommal. A többiek közben kint partiznak Bosworth sikerét ünnepelve.

vlcsnap-2015-06-23-21h13m08s83.png

Cameron a beszélgetés közben véletlenül nagy D-t üt a felkiáltójellel együtt, mire Tom lélekszakadva átrohan, hogy felvilágosítsa, ezzel mindenkinek elküldte az üzenetet, amiben leoltja Gordont, hogy csak két gyereket aggatott Donnára, aki most csapdában van. Mindenki meg is kapja, és furcsán kezdenek el Donnára nézni, akinek ez nem tűnik fel. A helyzet azonban nem tart sokáig, a gépén őt is ez az üzenet várja. Kétségbeesett tekintetét végighordozza a lesújtott társaságon, majd kimegy. Gordon és Joe egy bárban találkoznak, ahol kiderül, hogy MacMillan engedély nélkül bütyköli a gépeket. Gordon ettől kicsit kiborul, de mivel egyikőjük sem hajlandó a saját nőjével beszélni a kérdésben, inkább annyiban hagyják a dolgot, az üzlet az üzlet.

vlcsnap-2015-06-23-21h21m17s143.png

Cameron Donna után megy a teraszra, ahol bocsánatot kér, miután partnere kifejti, hogy mekkora kárt okozott, hiszen így a többiek nem fogják tisztelni, arról nem is beszélve, hogy semmi joga a gyerekeiről így beszélni. Mindennek a tetejében még rosszul is van. Beszélgetésüket Tom szakítja meg, hogy menjenek csoportképet készíteni. A feladat nem megy épp zökkenőmentesen, utoljára mikor egy normális képet csinálnának, valamelyik srác egy szál alsóban beleugrik, úgyhogy fel is adják a próbálkozást. A nap végén a programozók pisztolyokkal kergetik egymást, Donna hazafelé készül, Cameron pedig úgy dönt, még pár napig fennhagyja a Communityt. Tom rázza fel a gondolataiból, hogy menjen velük játszani.

vlcsnap-2015-06-23-21h27m41s109.png

Egy Piros és egy Kék  csapat van, és játékpisztolyokkal lövöldözik egymást, a kameraállás pedig tiszta FPS, ahogy Cameron útjának követése is, nagyon menő. Végül Tommal a szekrényben futnak össze, és egyszerre szegezik fegyvereiket a másikra. Beszélgetéssel vegyes flörtölésbe elegyednek, ami nagyszerű ötletet ad Cameronnak: ezt a játékot kellene online megcsinálni, mindenük megvan hozzá, ami kell, Tom pedig tovább tökéletesíti a tervet, amíg rájuk nem nyitnak, és le nem lövik mind a kettejük. Gordon közben buzgón tologatja befelé a szervereket a rackba, miközben Joe szekálja, hogy túl lassú, majd kimegy kóláért. Ekkor Gordon rosszul lesz, és elájul, de mire MacMillan visszatér, már magához is tér, és partnere aggódó kérdéseit elhárítja.

vlcsnap-2015-06-23-21h38m02s198.png

Cameron parancsba adja Johnnak, hogy dolgozzon neki, és segítsen, hogy jobban tudja irányítani a céget. Bosworth belemegy, mindent megtenne pótlányáért. Ekkor fut be Tom az előhívott képekkel, és Johnból ki is tör az apuka, úgy mutatkozik be Tomnak, mintha mindjárt fegyverrel siccegetné el szeretett lánykája közeléből, nagyon szórakoztató. A reklámozásukra kiválasztott kép pedig nem más, mint az utolsó, az aláírás pedig „Play with friends”. Az udvaron aztán pakolás közben Cameron és Tom megcsókolják végre egymást. Közben Donna bezárkózik a fürdőszobába, miközben Gordon mondja neki – és magának – hogy menjen el orvoshoz, nehogy valami komoly legyen.

vlcsnap-2015-06-23-21h44m30s193.png

Majd némi mesével körítve elmondja a nagy hírt, van elég energiája végre a Mutinynek. Donna azonban nem tud örülni neki, épp most tudja meg, hogy terhes, így kér magának egy percet. Gordon azt mondja, hogy a konyhába megy, de közben aggódva támasztja az ajtót, és itt ér véget a rész.

Szuperizgatottan várom a következőt! Vajon Gordonnak mi a baja? És milyen hatással lesz Donnára az újabb baba érkezése? Remélem azért nem érzi úgy, hogy ez tönkreteszi az életét. Végre összefutottak Joe-val a szálak, de remélem nem a tavalyi évadot ismételjük meg. Amit legfőképp remélek, hogy ilyen jó marad továbbra is ez a második évad. Ti megtaláltátok egyébként a következő rész promóját? Mert én nem, pedig annyira vágyom egy kis spoilerre. Amúgy ebben a részben a kamu italok helyett igazi kólát mutattak, ami szerintem a "New Coke" című részben lehet találóbb lett volna. Főleg ha az igazi New Coke jelent volna meg. A zenék ebben az évadban is nagyon ütősek, és még mindig szuper, hogy sok korhű számot választanak. Kíváncsi vagyok, hogy a Mutiny mit főz ki Cameron belsőnézetes játékötletéből. Az első FPS-nek nevezhető játék, a MIDI Maze csak 1987-ben került bemutatásra, majd John Carmack-től a Catacomb 3-D 1991 végén – de az első igazán nagy siker, a Wolfenstein 3D csak 1992-ben.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása