Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Zoltán, a Farkasember 1x02

2015. június 24. 10:00 - Chat Géza

z1.png

Romantikus regényekbe illő elcsépelt hasonlattal élve: csak úgy izzik a levegő a Horkai központban. Bejelentkezett egy hollywoodi arc, aki három különböző próbafelvételt is berendelt, hogy eldönthesse, kit akar majd megbízni a filmre. Nagy az izgalom, hisz bár nincs kimondva, de egy szakajtónyi papírra nyomott Deák Ferencről lehet itt szó. Zoltán nekikészül, egy papírra felír mindent, ami az ötnapos forgatáshoz kellhet, aztán felpakolnak és elhúznak egy másik helyszínre.

  1. jelenet: farkasok üldöznek egy lovast

Fordulatokkal teli film lesz ez is. Amennyire sablonosnak hat ez a jelenet, annyira nem egyszerű felvenni. Zoltán két pakk farkast is hoz magával, hogy megnézze melyik mini falka működik jobban a lóval, mert a valóságban nyilván nem a lovat fogják üldözni Rúfuszék, hanem a dzsindzsába lerakott ketrecbe elhelyezett friss csirkemell szagára veszik majd a rohamlépteket. Hibátlan jelenetek készülnek, a farkasok futnak, a lovas kvázi menekül egy sort, minden patent. Miután Zoltán kifárasztotta az állatokat, megköszöni az egész napos közreműködést, magpaskolja a ló seggét és kivonul a színről.

z3.png

  1. jelenet: egy medve üldöz egy lovast

Egyszerűnek hangzik, pedig Zoltán elmondása szerint a szakmában ilyet még senki sem csinált, pedig ő aztán eléggé premier leage-ben űzi ezt a dolgot, szóval tudna róla. A mezőn kifeszítik a villanykerítést, Bruminak almát dobálnak, elcammog a kis területén belül, de a lovat és a rajta feszítő Zoltán egy az egyben le is szarja. Hiába a hergelés, Brumi csak pár gyorsabb mozdulatot tesz, de az üldözés az no fucking way, hogy összejöjjön, mert Brumi ma nihilista tappanccsal kelt. Ez van – mondja Zoltán - , a medvét inkább Gyuri által bedobált almák érdeklik. Amíg azok futószalagon érkeznek, mint az iskolai menzán a moslék kaják addig ő nem fog vért hugyozni se Zoltán, se Mr. Hollywoodi Producer kedvéért.

  1. jelenet: egy medve és egy csapat farkas egy ínycsiklandó tetemen veszekszik

A futáshoz már bevált farkas pakkokat kiválasztva, Brumival kiegészülve egy erdőben zajlik a felvétel. Kiengedik a farkasok egyik felét, aztán a medvét, leteszik a friss húst is, majd a másik csapat farkast is kiengedik. Vérfürdő, káosz, civakodás egy darab húsért… Na ezek nincsenek. Brumi elhessegeti a farkasokat, akik igazából már bőven jóllaktak, így inkább egymás ledominálásával és az új környezettel vannak elfoglalva, mintsem a medvével vagy a tetemmel. kivéve a hierarchia legalján lévő jószágot, aki a korábbi felvételeknél nem jutott túl sok jutalom falathoz, ő most költi el fejedelmi ebédjét. Ezt elcsesztem – mondja Zoltán. Egész nap dög meleg volt, plusz a farkasok is rommá lettek etetve, akik meg így persze, hogy nem akarnak repetázni, hisz a vadonban konkrétan az éhenhalás szélén indulnak csak el vadászni. Nincs mese, ki kell tolni a próbavideók leadásának határidejét, hogy 2-3 nap éheztetés után újra megpróbálhassák felvenni az imént elbazilikázott jelenetet.

z4.png

Az esti lehülés apokaliptikus viharral érkezik a Horkai központba. Kidől egy fa, szétcseszi a szarvasok kerítését, így Brumi szabad bejárást kap a futtatójukba. Ez már  csak azért sem vicces, mert Brumi, bár ritka békés jószág, de azért egy ledőlt fától ő is megijedhet és rémületében cafatokra szedhet pár Bambit. Zoltán rohan, hogy felmérje a károkat, most nem tud foglalkozni a kameramanokkal, meg kell javítani a kerítést, de leginkább a medvét kell visszaterelni. Hívja is hajnali háromkor az embereit, akik megérkeznek, de szerencsére pánikra semmi ok, Brumi nagyjából fel se ébredt az eseményekre. A csapat visszatereli szépen a saját ketrecébe, majd másnap eltakarítják a romokat, aminek még a szarvasok örülnek is, hogy letört gallyakkal szórakozhatnak.

Mivel a háromból két felvétel nem jött össze, ezért van még meló bőven. Brumi megfuttatása nagyobb melónak tűnik, mint a Vörös-tenger ketté választása, de Zoltánnak van egy terve. Brumi gyerekkori versenytársát beállítják mellé, amitől emlékezni fog, hogy régen ők ketten mindig versenyeztek a kajáért, így futni fog,mint a veszedelem. A trükk ott rejlik, hogy a másik medvét valójában ki sem engedik, mert az túl vad egy ilyen jelenethez. A svájci óramű pontossággal működő tervbe csak egy apró homokszem csúszik be, Brumi megijed a légi felvételt készítő octokoptertől és felmászik egy fára. A drótoknak hála sikerül visszaimádkozni a ketrecébe, így még egyszer nekifutnak a jelenetnek, de már drón nélkül, ami így hibátlan lesz. Hollywood örülhet, háromból kettő jelenet pipa.

z2.png

Mivel sikerült kitolni a határidőt, ezért most két-három nap éheztetés után felvehetik a farkasok egy tetemen viaskodnak egy medvével c. jelenetet. Először a húst teszik le, aztán Zoltánék rászabadítja a farkasokat, mire Brumit is kiengedik. A mackó érkezik, kis erőfitogtatás után rátelepszik a tetemre és békésen lakomázgat, míg a farkasok két agyérgörcs között várnak, hogy húzzon már el a nagy testével. Zoltán kicsit besegít, egy kötelet kötve a tetem lábára, kis testmozgásra kényszeríti Brumit. Szerencsére a farkasok is besegítenek, így ők is hozzájutnak a húshoz. Ebből csinálnak még egy kört, hogy a producer örüljön, aztán irány a vágószoba, hogy Zoltán üzlettársa, Péter gyorsan összetákolja a nyersanyagokat egy kész, leadható próbavideóvá.

 Az audiovizuális élvezetekért kedd este 22:00-kor kell a Discovery Channelre kapcsolni, mert akkor megy ez a jó kis műsor.

 

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iTink 2015.06.24. 21:42:41

Sajnos nem láttam. Hol tudnám (újra)nézni? A csatorna oldalán nem találtam infót. Ha van link, légyszi osszátok meg. Köszönöm!

amatorkertesz 2015.06.27. 08:39:44

Vasárnap este ismétlik a Discoveryn.
süti beállítások módosítása