Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Trónok harca 5x10 - Az Anya kegyelme (18+)

2015. június 16. 09:08 - sixx

Deres alatt I.

Melisandre, a vörös rébék, aki Stannis lányának elemésztésében játszott kulcsszerepe miatt remélhetőleg előbb, mint utóbb lesz kesztyűbáb Ser Davos ujjatlan kezein, arra ébred a jól végzett munka (értsd: ELEVENEN ELÉGETETT EGY KISLÁNYT VALAMI HOMÁLYOS LÁTOMÁS MIATT) után, hogy olvad a vidék, lehet menni harcolni, azaz működött a dolog, halleluja, dicsértessék. Megy is Stannishoz, aki berzeker üzemmódban ébredt és már tetőtől talpig páncélban tesz vesz a sátorban, mintha tényleg lenne bármi más dolga azon kívül, hogy sírjon, mert MEGÉGETTE A SAJÁT LÁNYÁT. Melisandre megint jön valami látomással, láttam vérbe fagyva/tűzben égve a Boltonokat, Stannis meg int, hogy jól van már, elég a moziból, menjünk dolgozni, és olyan szinten szarja le a nőt, hogy öröm nézni.

screen_shot_2015-06-16_at_06_13_14.png

Stannis a sátorban még viszonylag jókedvű volt, mármint magához képest, ugye, de odakint már sokkal szarabb kedve lesz, mert egy tiszt kissé félve ugyan de beszámol arról, hogy a fél serege dezertált, köztük a zsoldosok, az összes lóval, közben Melisandre meg úgy néz maga elé, mint a banya a Gyalog galoppból, amikor lebukott, csak ellenkező előjellel, róla menten ki fog derülni, hogy kamuzott a látomásokat illetően. És ha azt hittük volna, hogy Stannis kalandja a szopórolleren ezzel véget is ért, hát lófaszt, jön egy másik katona, aki aszongya, van egy rossz hírem, Stannis meg azzal fogadja, nemigen lehet rosszabb, mint a zendülés, de a faszi nyel egy nagyot és elviszi az erdőbe, ahol Stannisné lóg egy fáról, vélhetően öngyilkosságból kifolyólag, bár azon sem csodálkoznék, hogy a távozó zsoldossereg egy utolsó gesztusként felakasztotta a némbert.

untitled.jpg

ÉS ha ez nem lett volna elég, Melisandre lóra pattan és ellovagol a táborból, mert hát ez már vesztes ügy, itt neki túl sok babér nem terem, az meg hogy megnyúzzák elevenen a Boltonok, az nem annyira pálya.

A Falon I.

Havas elmeséli a rideghoni csatát Samunak, az egyetlen embernek az egész Éjjeli őrségben, aki képes felfogni mit jelentek a nekromanta, Más, feltámad mind, meg vagyunk baszva szavak egymás után pakolva. És az obszidián? Azt baszhatjuk, mondja Havas, vissza nem megy érte senki, meg eleve, mit kezdjünk két zsák lándzsaheggyel hatmillió élőhalott ellen? De a kardod vitte a Mást, nem? Vitte, de az meg valíriai acél, abból hány van a birodalomban? (Tessék, trivia a kommentelőknek, rendes ez a Havas) Hát akkor szarban vagyunk, Havas. Apropó, én meg lelépnék Szegfűvel meg a kis Samuval, mert itten nincsenek biztonságban, én meg nem tudom őket megvédeni. És neked is jobb lesz, ha hazajövök mesterként Óvárosból, mert hát arra alkalmasabb vagyok, mint kardozni. Ezen nem veszünk össze, Samu. Samu azt is elérulja, hogy megcsinálta Szegfűt, nagyon óvatosan, mert a veréstől még minden tagja fájt. Havas vigyorog, jó a pina, mi? Jó van, Samu, mennyé’ Megy.

Deres

Mivel Stannis jön, a várban mindenki nyüzsög, ha jól látom, páran éppen egy X-et igyekeznek összeácsolni fából, hogy legyen min nyúzni majd az ellent, Sansa meg felveszi azt a jedis kámzsát, amiben a várban szokott kórinygálni, és ha már Theon képtelen volt felvinni a gyertyát a csonka toronyba, akkor majd ő megteszi. És mivel mindenki leszarja, szabadon mozoghat a váron belül, és elér a toronyhoz, és felmegy, és kiteszi a gyertyát, hogy tessen engem itten megmenteni. Közben odakint Pod kifigyeli a Deres felé közeledő Stannist, és jelenti is a csonka tornyot immáron egy hónapja folyamatosan kémlelő Briennek, hogy jön Stannis, Brienne meg megfordul, és aszongya, akkor menjünk, és perszehogy akkor villan fel Sansa jelzése az oda greenscreenezet toronyban, amikor háttal van.

Stannis és mezítlábas serege megérkezik Deres alá, és a király, vagyis “király” kiadja a parancsot, tessék itt nekem ásni egy árkot, egy másikat meg a faltól 300 méterre, holnap ostrom. Izé mondják neki Deres felé mutogatva, ez nem annyira biztos, hogy összejön. Mert hogy Deres felől egy kurva nagy lovas haderő közeleg, de tényleg nem két emberről van szó hintalovon, hanem kurva sokról, és Stannis felismeri, hogy itten neki meszeltek, de most már úgy is mindegy. És csata. És perszehogy nem mutatják, mondjuk minek is, nyilvánvaló, hogy egy mészárlás az egész, a Bolton-túlerő nyilvánvaló, bár azt elmagyarázhatná nekem valaki, hogy honnan vannak ezek a lovasok???

stannis.gif

A csatát ugyan nem, de a vértől iszamós csatateret megmutatják, egy félbe vágott katona kúszik az előtérben, a háttérben meg Stannis áll egy fának támaszkodva, elég leamortizált állapotban, amit két, a sebesültekkel végző Bolton-katona ki is használna, de Stannis nem papírkutya, és ugyan térdnél minden ínt átvágnak a lábában, de így is kinyírja a két nyikhajt. Aztán egy fának támaszkodva méri fel a sebesülés mértékét, de a fejét látszik, hogy pontosan tudja: nem megy ő innen már sehová. Nem hát, megjön Brienne, és aszongya, hogy ő Renlyt szolgálta, és látta, ahogy a stannisfejű szellem kinyírta, és ez hogyvót. Stannis mondja, hogy ja, vérmágia volt, ez egy ilyen biznisz. Akkor halálra ítéllek, mondja Brienne, felemeli a kardját, és szevasz. Nem mondom, hogy nem érdemelte meg Stannis, de sajnálom, hogy Stephen Dillane nem szerepel többet a sorozatban, az egyik legjobb színész volt a gárdában.

Közben a várban Sansa menekülne (jóhogy, Ramsay odakint már túl van minden geciskedésen, sebesült, kegyelemért könyörgő katona leszúrásán, és indul hazafelé), de mire elérne valami titkos folyosóhoz, vagy mittudomén mihez, Myranda és Theon lefüleli a falon, nahát merre ilyen sietősen, kérdi Myranda egy íjjal a kezében, amit Sansára fog éppen. És elmagyarázza a Ramsaynének, hogy a férjének csak a pinája kell, pontosabban a méhe, és az is csak addig, míg nem szül két gyereket, a többi, a körítés az feláldozható. És ő mostan ezt el is kezdeném, mármint Sansa testének szarrá nyilazását. Theonban itt szakad el valami, apád faszát, gondolja magában, és Myrandát úgy hajítja le a várfalról az udvarra, hogy csak úgy nyekken, majd kézen fogja Sansát, mindketten felállnak a várfalra, lenéznek a méteres hóra, majd ugranak. Kifelé a várból mármint.

Braavos

Ser Meryn egy gyökér, ezt eddig is tudtuk, azt viszont nem, hogy nem elég neki, hogy kislányokkal hál, neki az is kell, hogy jól elverje őket, azok meg sikoltozzanak. Mert Ser Meryn ilyen egy gennyláda. A braavois kuplerájban éppen három lány áll előtte, akik közül kettőt alaposan megvesszőz, mire sírnak egy sort, de a harmadikat hiába üti, meg sem mukkan, csak áll leszegett fejjel, hosszú hajjal. És amikor Ser Meryn közelebb lép hozzá, ránéz, letépi a fejéről az arcát, és perszehogy Arya van alatta, aki fog egy kis kést, és két pillanat alatt kivájja Ser Meryn mindkét szemét, aztán megszurkálja egy kicsit, betömi a száját, hogy az üvöltését ne hallja senki, majd elmagyarázza neki, hogy ő bizony Arya Stark, és elvágja a torkát.

A bérgyilkos-főhadiszállásra visszatérve visszacsempészi a maszkot a helyére, de az oszlopok között Jaqen fogadja és az a lány, aki eddig mindig köcsög volt vele, Jaqen meg aszongya, hogy nem Ser Merynt kellett volna kinyírni, és most egy élettel tartozik a Sokarcú Istennek, majd lefogatja Aryát a másik csajjal, és amikor azt hinnénk, hogy itt a vége Arya kalandjának, akkor elővesz egy kis üvegcsét, és felhajtja, majd meghal. Arya üvölt, faszom, barátom volt, minek kellett meghalnia, de miközben ott zokog Jaqen holtteste felett, a másik csaj Jaqen hangján és arcával szólal meg, nem voltam a barátod, mondja, és Arya elkezdi levenni a maszkokat a hulláról, míg el nem jut a saját arcáig, és már nem ért semmit, ahogy mi sem, de mi nem vakulunk meg hirtelen, mint ő, mert ez a büntetése Ser Meryn meggyilkolásáért. Bazdmeg, Martin, csak egy KICSIT legyen már jó ennek a kislánynak, faszom.

Dorne

Myrcella, Trystan, Jaimie és Bronn hazafelé készül, a búcsúztatáson ott van Doran Martell meg a tesója ribanca a három zabigyerekkel, mindenki nagyon kedves, a ribanc meleg szájrapuszival, mosolygva búcsúztatja Myrcellát, aki ezen meglepődik, mi is. Bronn a Világ Legszebb Nőjétől búcsúzik, aki megjegyzi neki, hogy harapós pinára van neki szüksége, és egyet beleharap Bronn fülébe, aki egy pillanatra mintha elgondolkodna azon, hogy maradjon. A hajóra szállva Jaimie úgy gondolja, ideje lesz elmagyaráznia, mi is az ő valós rokoni kapcsolatuk, de felesleges, mert a kislány pontosan tudta, és apámnak szólítja, nahát. És ebben a pillanatban az orrábó elkezd ömleni a vér, és összerogy, mert a ribanc megmérgezte a csókkal, ami persze neki sem tett jót, de mint a lányának, neki is van ellenmérge, és meg is issza. Rohadék.

Meereen

Most hogy Dany Drogon hátán elment északnak, a városban kitört a pánik, ami nem tesz jót a birodalomnak. Semmi ok a pánikra, mert Tyrion, Ser Jorah, Daario, a sebesült Szürke Féreg és Missandei közös tervet eszkábál némi civakodás után: Tyrion, Szürke Féreg és Missandei maradnak a városban, mert Tyrion ért a közigazgatáshoz, Féregre hallgatnak az emberek, Missandei meg a királynő bizalmasaként hiteles alak. Jorah meg Daario meg megy megkeresni a királynét. Tyrion később az erkélyről nézi, ahogy Jorah és Daario elindul, mellette pedig Varys áll, aki hirtelen előkerült Volantisból, de milyen jókor jött, pont amikor szükség volt rá, és kell a tapasztalata egy város irányításában.

Valahol Essosban

Dany zöld lankán között kolbászol koszos ruhában, a sárkánya meg vagy nagyon éhes, vagy fájnak a sebei, vagy csak hisztizik, mert semmiféle nógatásra nem hajlandó beindulni. Dany ezen berág, és elindul a vakvilágba egyedül, én első blikkre azt hittem, valahol Westerosban vannak az ír vidékre emlékeztető táj miatt, de egyszer csak kibaszott sok lovas tűnik fel, nomádok, pontosabban dothraki harcosok, de tényleg rohadt sokan vannak, és mind Dany körül lovagolnak körbe-körbe, ami szerintem azt jelenti, hogy felismerték benne Drogo nejét, aki ugye a királynőjük vagy mijük, de mivel ezt Dany nemigen tudja, ledobja a fűbe az egyik gyűrűjét, hogy nyomot hagyjon maga után, mint egy parókás-koszos Juliska.

Királyvár

Cersei nagyon szar bőrben van, és amikor az apáca(?) aszongya neki immáron már vagy hatvanadjára, hogy gyónja meg a bűneit, megtör az ellenállása, és felviteti magát a Főverébhez, ahol nagyon ügyesen bevállalja a Lancel Lannisterrel történt kureszt, sír is mellé és megbánást tanúsít, de amikor a törvénytelen gyermekeket és a Jamie-vel való hálást emlegeti a Főveréb, nagyon hitelesen tagad, dehogyis, én? Roberttől vannak a kölykök, nézz már rájuk. Jólvan, mondja a Főveréb, látom bűnt bántál, mehetsz haza a Vörös toronyba. Hú, de fasza, mondja Cersei, a Főveréb meg folytatja, ahol a tárgyalásig leszel, milyen tárgyalás, baszki? Hát, a többi bűnödért, mert csak egyet gyóntál meg. Ja, és még vezekelni kell.

A vezeklésen nem fogunk sokat csámcsogni, Cerseit megmosdatják, levágják a haját, majd kiviszik az utcára, a templom lépcsőjére, ahol már várja a tömeg, kurva sok városlakó szerencsétlen, akik előtt levetkőztetik, és egy szál pinában kell hazamennie gyalog. A Vörös Torony messze van, Cerseit útközben meghajigálják rothadt gyümölcstől kezdve szarig mindennel, a végére a lábai vérsek és sebesek, az idegei meg teljesen felmondjék a szolgálatot, de kibírja, és baszki ezzel a vesszőfutással sikerül szimpátiát ébreszteni a sorozat egyik legalattomosabb karaktere iránt, akit a várba beérve a kistanács fogad, mély lenézéssel a tekintetükben - kivéve Qyburnt, aki megmutatja neki a királyi testőrség új tagját, a holtából feltámasztott Hegyet. Van egy olyan érzésem, hogy amint Cersei felépül, a városban kő kövön nem marad, és őszintén szólva nem is hibáztatom érte. Ja, és egy dolog: teljesen nyilvánvaló, hogy nem Lena Heady vetkőzött a jelenetben, hanem testdublőrt használtak, utólag odamontírozott fejjel.

A Falon II.

Ser Davos éppen arról győzködi Havast, hogy adjon paripát, katonát, mer’ Stannisnak nagyon kell az olyan, de Havas nem ad, mert nincs neki. De hát a Vadak, mondja Davos, a Vadak nem harcolnak Stannisért, megmondták előre, hagyjál már. De hát a királyod! Oszt hova szarjak, kérdez vissza Havas, amikor megérkezik a sokkot kapott Melisandre, és Davos már tudja, hogy nagy a baj, de azért megkérdi tőle, hogy Stannis, mire Melisandre csak náz üveges szemekkel, és amikor Shireen felől érdeklődik a kétségbeesett egykori kalóz, akkor sem felel, én meg nem értem, miért nem szakítja le a fejét a rohadt boszorkánynak Ser Davos.

Este Havas éppen azokat az üzeneteket olvassa, amiket az északi uraknak küldött, és embert, kaját, lovat kért bennük, de nem kapott, mert csak, vagy mert baszki, a nyakunkra hoztad a Vadakat a Falon túlról, akkor majd megoldod. Kopog Olly, gyere Havas, az egyik Vad aszongya, Benjen Stark él! Hoppácsak, Benjen még az első évadban tűnt el, Havas rohan is lefelé, az udvaron Ser Alliser fogadja, aszongya a Vad hogy nem hazudik, gyere, Havas, és Havas megy, de minek baszki, mert amikor odaér az udvar egyik sarkába, ott egy Áruló felirat fogadja, és a saját testvérei karja, amiket szépen egymás után belemártanak, “Az Őrségért!” felkiáltással, még Ollytól is kap egy döfést, és ez így megy, míg össze nem rogy, és el nem vérzik a havon. Hát bazdmeg George RR Martin, bekaphatod az összes faszomat, az egyetlen olyan karaktert nyírtad ki, akinek simán lehetett drukkolni.

Köszönöm az egész évados figyelmet és kommenteket, jövő héttől jövünk a True Detective-vel és a Ballers című sorozattal az HBO-ról, de ez csak a jéghegy csúcsa, kurva sok jó dolog van még itt a blogon, tessék csak olvasni lelkesen.

Címkék: 18+ trónok harca
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 09:21:38

Ki szentségelt még rajtam kívül Myrcella halálán????
Én nem értem ezeket a homokgyíkokat, elküldik a kiscsajjal a kibaszott koronahercegüket is és megmérgezik a lányt? Mire számítanak? Hogy majd épségben hazaküldik a srácot vagymi?!

almdudler 2015.06.16. 09:25:03

remek rész, remek hogyvolt...

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 09:25:28

@mokamini: ne reménykedj, szerintem megint rekordot döntenek a commentek :D

Zsoofka 2015.06.16. 09:26:09

@Hüpna: Ott IS szentségeltem. Meg nagyjából végig az egész részben.
Jonról beszélni sem akarok. 4 évadban nem szerettem. Az 5.-ben megkedveltették. Erre most tessék. Kinyírják.
Mi a fene van Aryával meg az alakváltóssal? Akkor most ki kivel van? Miért vakult meg? Ki itta meg a mérget? Nem értem.

s4tch 2015.06.16. 09:28:36

"Hát bazdmeg George RR Martin, bekaphatod az összes faszomat, az egyetlen olyan karaktert nyírtad ki, akinek simán lehetett drukkolni."

igen. amúgy kiírhattad volna, hogy spoiler.

@Hüpna: így járt a fiú, feláldozták. a testvérkúrások, apagyilkosságok korában örüljön, hogy nem smárolta le őt is a dögös rokony (aki egyébként már meghalt a luther első évadában, érthetetlen, mit keres itt).

borzlány 2015.06.16. 09:28:41

Hogy a jó büdös cliffhangeres kurvaannyát!

Jon minden valószínűség szerint feltámad, de akkor is.

Mi lesz Sansáékkal? Rohadék Ramsay sajnos igen jó a hajtóvadászatban.

Stannist egy percre nem sajnálom, megérdemelte a halált, de a vörös banya igazán maradhatott volna bűnhődni :P

Zsoofka 2015.06.16. 09:28:56

@Hüpna: Mellesleg azt hittem, hogy Oberin ribanca nem vesz be ellenmérget, mert Doran úgyis legyakja. Legalább ennyi gerinc lett volna benne.

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2015.06.16. 09:30:02

@Hüpna: De igen. Elég sokat szentségeltem.

Viszont ugye, hogy Theon lépett valamit? Ha nem is Ramsay ellen, de akkor is.

Zsoofka 2015.06.16. 09:30:25

@borzlány: Szerintem nem fog feltámadni. Kit H. állítólag lenyilatkozta, hogy nincs szerződése a 6. évadra. Most vagy "pihen" egy évadot, vagy pihen örökre...

Gyula_80 2015.06.16. 09:32:23

Szőrszálat hasogatok: Itt, ha jól értem, a Hit Cerseire egyedül a házasságtörést tudta rábizonyítani, még mondta is neki a főveréb, hogy de hát vót férjed, te szerencsétlen. Na most ha jól emlékszem, Cersei csak a második évadban kufircolt Lancellel, amikor Robert már rég halott volt. Ezzel együtt elképzelhető lenne, hogy az első évadban is volt valami, de ezt nem tartom valószínűnek, mert akkor még bőven Jamie-vel kavart. Miután Robb Stark lekapcsolta Jamie-t Cersei még elég őszintén aggódott érte, és nem sokkal utána Robert már halott is volt. Szóval volt bűne a csajnak bőven, csinált ezt meg azt, de pl. a Lancellel való kufircot házasságtörésnek én pont nem mondanám.

Alkibiadesz 2015.06.16. 09:32:29

Mos már csak Avas Jon. :P

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2015.06.16. 09:33:13

@mokamini: Lehet, hogy előre megbeszélték, mit kell nyilatkoznia. Ennél a sorozatnál a meglepetés-faktor az egyik legfőbb vonzerő, minél agyatlanabb a fordulat, annál kedvesebb a készítők szívének.

alias anderson 2015.06.16. 09:33:14

Túlélhető Sansa ugrása?

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2015.06.16. 09:34:28

"Hát bazdmeg George RR Martin, bekaphatod az összes faszomat, az egyetlen olyan karaktert nyírtad ki, akinek simán lehetett drukkolni."

Ha Havas tényleg halott akkor ez a sokkfaktoron kívül már elég nagy öngól, mert lassan már MINDEN normális karakter elfogyik és az ember olyan, hogy valakinek drukkolnia kell, vagy semmit sem és a sorozat. + ezzel akár az egész Fal/mások szál mehet a levesbe legalább egy évad erejéig.

Mondjuk, az hogy Melisandre ott van talán némi esélyt adhat neki a túlélésre. Főleg az hogy a nőnek most majd kell egy másik királyaspiráns.

"Közben odakint Pod kifigyeli a Deres felé közeledő Stannist, és jelenti is a csonka tornyot immáron egy hónapja folyamatosan kémlelő Briennek, hogy jön Stannis, Brienne meg megfordul, és aszongya, akkor menjünk, és perszehogy akkor villan fel Sansa jelzése az oda greenscreenezet toronyban, amikor háttal van."

Az ilyen már-már paródiába hajló eseményeket mindig rettenetesen rühelltem a Game of Thrones univerzumban.

"látom bűnt bántál, mehetsz haza a Vörös toronyba. Hú, de fasza, mondja Cersei, a Főveréb meg folytatja, ahol a tárgyalásig leszel, milyen tárgyalás, baszki? Hát, a többi bűnödért, mert csak egyet gyóntál meg. "

A főverés igazi mestertroll. Mondjuk nem értem miért nem nyíratják ki Cerseit (a börtönben elég lett volna leküldeni valakit egy késsel aztán sajnálkoznak hogy szegény Cersei öngyilkos lett cellájában. ) hiszen a személyiségéből kiindulva 100% hogy ha ezt megússza akkor bosszút fog állni. És ezt mint a főőveréb, mint a töviskirálynő tudja róla.

Alkibiadesz 2015.06.16. 09:34:43

@borzlány: " a vörös banya igazán maradhatott volna bűnhődni :P"
Na de akkor ki fogja feltámasztani Avas Jont?

Gyula_80 2015.06.16. 09:34:43

@borzlány: Hát igen, korábban mondták, hogy ahhoz, hogy Jon feltámadjon, a Vörös Papnőnek Feketevárban kéne lenni, és tessék, ott van. Szóval lehet reménykedni, spoilerezni viszont nem, mert a könyv sem tart még ott.

,, 2015.06.16. 09:35:12

Most akkor meghótt??? Nem értem.
Meghótt?
Ne már.
Mármint a könyvből tudtam h valami ilyesmi lesz de egy pillanatra sem hittem el h valóban tényleg meghalhat egy Jon Fucking Snow:O
de... itt azért eléggé úgy tűnt...
és utána elolvastam amit Kit nyilatkozott... hogy ennyike...
nem értem
be vagyunk csapva?

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2015.06.16. 09:36:32

@alias anderson: Igen. Filmen mindenképp.:)

@Prof. William: Könnyen lehet, hogy az emberáldozat célja eleve nem a csata befolyásolása volt, hanem egy másik élet "visszahozása".

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 09:37:21

@Gyula_80: A hitnek szerintem az volt a lényeg, hogy Cerseit jól meg lehessen alázni büntetlenül. Hiszen a főveréb belengette hogy felőle aztán lehet parasztlázadás is "Ha már a sok nem fél a kevesektől" és mivel tud ennek a legjobban megágyazni? Ha megmutatja a csőcseléknek, hoyg tessék, a király anyját is nyugodtan lekurvázhatjátok, megdobálhatjátok büntetlenül, semmi tekintélye nem marad. Okos az a veréb, még ha geci is

Zsoofka 2015.06.16. 09:37:36

@Gyula_80: Nekem akkor nyílt ki a bicska a zsebemben, amikor a vén pap odavetetette a népnek C.-t azzal a dumával, hogy elétek, JÓK elé járul e bűnös lélek. Ja. Mert C.-n kívül ott mindenki szent. Nagyon igaza van sixx-nek: a végén az ember szimpátiát érez a romlott nő láttán...

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2015.06.16. 09:37:38

@Gyula_80: ja, ezen én is spekuláltam. de sztem a Főveréb pontosan tudja, hogy Cersei miket művelt (nem zörög a haraszt), esetleg arra számít (?) h majd a tárgyaláson kiderül. Tényleg jól játszik a fószer, én mondjuk nem bíznék benne egy nanoszekundumig sem, a jóságos mosolya mögött ki tudja mi lakozik...

Alkibiadesz 2015.06.16. 09:37:39

@Prof. William:
Attól tartok, hogy a hatodik évadban jórészt azok a történetszálak jönnek elő, amelyek az ötödik kötetből nem kerülhettek be ebbe az évadba.

Zsoofka 2015.06.16. 09:38:03

Egyre inkább úgy gondolom, hogy be akarják bizonyítani nekünk, hogy az összes karakter alkalmatlan nemcsak az uralkodásra, de az életre is és ezért meg sem érdemli azt, szóval megérett a pusztulásra. Jönnek a Mások, nyernek és mi már annak fogunk örülni, mert az emberi világ elkorcsosult. Itt a vége, fuss el véle

alias anderson 2015.06.16. 09:39:00

Egyetértek. A boszorkány látomása a vesztes csata képe lehetett, ezért a gyermekáldozat Havas Jon feltámasztásához jöhet jól.

,, 2015.06.16. 09:39:28

ja bocsánat h fáziskésésben vagyok de nagyon lassú nálam a rendszer, mire elküldte a kommentemet már leírtátok úgy látom. Örülök h egyáltalán betölt egy oldalt a böngészőm

borzlány 2015.06.16. 09:41:27

@Gyula_80: Nem spoilerezek, de elméleteket olvasgattam, bevallom. Ezekről lehet itt beszélni? :)

Amúgy ezzel együtt is, a legirritálóbb a "shame, shame, shame, csörr"-ező banya volt. Élvezettel fogom végignézni, ahogy csúnya halált hal a kövi évadban :D

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 09:42:41

Javaslok az íróknak további meglepetésfaktoros de cserébe tök logikátlan történetszálat:
- Doran Martell gondolja azt hogy végülis a homokos gyíkok lépése okos húzás volt, és tegye meg őket uralkodónak (és mégis ad harmadik esélyt ugye---duh)
- Szürke Féregről derüljön ki, hogy valójában mindvégig ő vezette a Hárpia Fiait
- Tyrion értesüljön a nővére sorsáról és siessen vissza hozzá, mert hirtelen megszánja
- Dany ébredjen rá, hogy fasznak ez a királynősdi, mikor itt vannak a szép szál dothraki legények, hozzámegy valamelyikükhöz, és eléldegél rabszolgakereskedelemből.
- Ramsay törjön össze Miranda halála láttán és álljon be békés virágkötőnek.
Lenne annyi értelme, mint egynémely lépésnek, amit megcsináltak ebben az évadban a történek, a karakterek és a józan paraszti logika rovására -.-

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2015.06.16. 09:42:56

@Alkibiadesz: Muszáj lesz azokat pörgetni, mert szép dolog, ha egy forgatókönyv kiegészül ezzel-azzal a könyvhöz képest, de minden írott anyag nélkül azért nem olyan egyszerű tovább görgetni a cselekményt. Persze lehet, hogy a hatodik rész már kész van, és akkor megvan az alapanyag. Nem tudom, Martin milyen szerződést kötött, de gondolom kitértek erre az eshetőségre.:)

Economix 2015.06.16. 09:43:13

Na, most tényleg várhatunk egy évig.
Nem értem! Egész Westerosban 3, azaz ha Stannis és Jon halott, akkor csak 1 ember (Sam) van aki felfogja, hogy miért kell befogadni a vadakat és nem csinálni belőlük zombihadsereget??? Visszajöttek a Varjúk egy tucatnyian Rideghonból, látták a Más Királyt és nem mesélték el a többi havernak, hogy tényleg nem kéne kint hagyni senkit?
Még jó hogy ott a papnő a Fekete Várban, aki gondolom feltámasztja Jont, ha már egy csapatban játszik Myri Thorosszal. Biztos minden látomása igaz volt, csak a személy benne nem Stannis, hanem Jon. Másképp nem nagyon lenne értelme.
Stannisnek valami nagyobb szabású végre számítottam. Westeros legjobbnak mondott hadvezére kamerák előtt inkább veszíti a csatákat, méghozzá csúnyán. Egyedül a vadakat tudta legyakni a fal előtt. Úgy látszik ennyi volt a feladata.

sezlony 2015.06.16. 09:43:38

Nono. Stannis halálát explicite nem láttuk, szóval ott még van esély. Jon Snow közelében pedig ott a rébék, aki csettint egyet oszt feltámasztja - mivel az Őrség esküje halálig tart, formálisan ugye már nem is kell ott vacakolnia, lehet nagyobb ívű történetet is kanyarítani neki. De még az is lehet, hgy a föltámadása láttán az Őrség is átértékeli nem túl jó véleményét iránta.
Sansa pedig pihe-puha hóba pottyant.
Zseniálisan kamu volt ez a rész!

,, 2015.06.16. 09:45:04

Stannis szerintem nem halt meg.

Alkibiadesz 2015.06.16. 09:45:46

@Littlewood:
Valami koncot biztos lök a forgatókönyvíróknak, mint pl. most is Shireen megégetését.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.06.16. 09:46:21

Nagyon remélem, hogy a következő évad első részében hagymalovag otthagyja a vörös papnőt a nájtvacsnál. Azok meg minden részben egyesével megcsinálják...

Zsoofka 2015.06.16. 09:46:58

@sezlony: A Sansás résszel egyetértek... :)

Cérnahuszár 2015.06.16. 09:47:16

Nah. Miért kellett igy elbacni a sorozatot? Az összes jó karaktert hidegre tették, mit lehet kihozni a következő évadból így?
A fal elolvad és a varjak szopóroller után beállnak zombinak, + stannis mélyhűtött serege, westeros végig lesz darálva. Senki nem maradt aki tudná hogy az obszidián késekkel esetleg ellen lehet állni. Ha vörös rébék összeszedi magát és feltámasztja havas jont, akkor esetleg lehet fordulat.
Sansa vagy megmurdel vagy nem, de akkor csak vas szigetre mehet, minden máshol éhen hal, vas szigeteken ülve mégis mit fog adni a történethez?
Arya megvakul ( köszi sixx igazából nem volt világos mi a bánat az ami történt aryával), így fogoly marad a házban. Max ha másik arcot vesz fel látni fog és tehet valamit?
Cercei kegyetlen bosszút áll, itt is csak az öldöklés várható, a megszokott csavar és konspiráció nem.
A következő évad csak öldöklés lesz :(
Nekem ezért csalódás.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 09:48:09

@Economix: Ja, azon én is néztem, hogy ennyire gyökkettők hogy lehetnek az őrségben??? (értem én hoyg nem westeros krémje, de na, fucking élőhalottak jönnek bammeg) Remélem a kis pszichopata Olly meg valami olyan kielégítő véget fog érni mint Joffrey (megvan a következő pöcsfej gyerek)

Tachikoma 2015.06.16. 09:48:26

@s4tch: "amúgy kiírhattad volna, hogy spoiler."

Isten hozott a "Hogyvolt" blogon, lol...

Economix 2015.06.16. 09:48:57

Tényleg és mi lesz Davosszal? Beáll Varjúnak?

Zsoofka 2015.06.16. 09:48:58

@foxglove (F6): Nem értem miért hiszitek ezt. Mi szerepe lehetne még dramaturgiailag? Az ő szerepe kifulladt.
Pont ennyire hiszem, hogy Jonnak még élnie kellene ugyanezzel a logikával. Dehát...

Alkibiadesz 2015.06.16. 09:49:55

@mokamini:
Igen, bennem is szánalmat ébresztett, pedig "megérdemelte". Hogy aztán bosszút áll, vagy magába száll az egy érdekes fejlemény lesz.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 09:51:05

Az is milyen már, hogy Brienne a sokadik rábízottat hagyja cserben. Renlyt a szeme láttára szúrják le, Aryát szem elől veszti, Sansa tornyát meg csak akkor nem nézi amikor kéne. Nem fogadnám fel testőrnek az hétszentség

,, 2015.06.16. 09:51:06

@mokamini: akit egy sorozatban nem mutatnak feldarabolva, az 50% esélyes, h él.
mondjuk Jon eléggé halottnak tűnt:(

sixx · http://comment.blog.hu 2015.06.16. 09:51:56

@s4tch: spoiler???? egy hogyvoltban??? te hulye vagy???

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 09:52:06

@Economix: Azok után, hogy a varjaknál ilyen gyakori a hátbaszúrás szeirntem amint lehet inkább meg csempészni.

Zsoofka 2015.06.16. 09:52:08

@Hüpna: Nekem ez nem is volt életszerű: ha az előző részben nem engedi be őket Allister a kapun, az oké. De most? Hogy már azért több varjú is látta a holtak seregét, miért nem értik meg, hogy Jonnak igaza lehet? Miért most gyakják le?

Drde 2015.06.16. 09:52:29

@sixx: Gondolom onnan jött a lovasság, hogy Stannis zsoldosai nem szimplán dezertáltak hanem megalkudtak a Boltonokkal így összeadódtak a seregek, tekintettel arra, hogy winterfellen kívül belátható időn belül nem is lett volna hova menekülniük a tél elől. Csak aztán ezt senki nem mondta ki, szimplán "megmutatták".

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2015.06.16. 09:52:37

@foxglove (F6): Jonhoz külső beavatkozás tuti kell, de azért nem reménytelen eset. Stannis szerintem halott.

2015.06.16. 09:52:41

" mind Dany körül lovagolnak körbe-körbe, ami szerintem azt jelenti, hogy felismerték benne Drogo nejét, aki ugye a királynőjük vagy mijük"

Ez nem valószínű. A Dothrakiak törzsek, nem nép. És aki megtalálta Danyt, az Khal Pono, egy rivális arc. Dothrakiéknál nincs hierarchia, csak a hatalom és erő respektje, szóval ha nem villant sárkányt, akkor szarban van.

Economix 2015.06.16. 09:52:50

@Hüpna: ezt így elég bosszantóra csinálták. A könyvben a más időrendiség miatt ez kicsit érthetőbb. De itt a Rideghoni csata után, már nagyon nem.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2015.06.16. 09:52:55

@sezlony: az Őrség esküje halálig tart

Most ez szöget ütött a fejembe... Mi van ha eleve a vörös csaj rendezte így? Végre vége az eskünek + neki kell egy új csicsk... izé királylejölt akire illik a jóslat. És aki még le is lenne kötelezve neki.

Ha viszont ez tényleg spontán akció volt, akkor egyszerűen félelmetes hogy mennyire nem fogja fel senki, hogy mekkora veszélyt jelentenek a Mások.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 09:53:18

@foxglove (F6): Myrri Thoros is fel tudta támasztani Beric Dondarriont, először ráadásul tök véletlenül támasztotta fel, reméljük, erre a trükkre a vörös banya is képes. Aztán Jon meg jöjjön rá, hoyg mivel meghalt, "őrsége véget ért" és gyakjon le minden árulót a picsába...

Economix 2015.06.16. 09:53:49

@Hüpna: Azaz! :) Elég neki a segítősködés, meg a főúri élet! Várja a jó kis csempészhajó.

naysayer 2015.06.16. 09:54:23

Daenerysnek sárkány nélkül annyira nem áll jól a szénája, a lovasurak törvényei szerint a halott Khal feleségének nagyongyorsan el kell húznia Vaes Dothrakba, ahol a többi vénasszonnyal kell leélnie maradék életét (a khal ugyanis erőteljesen fogyóeszköz náluk). Meg miért is tisztelné bárki most, amikor pár évaddal ezelőtt Drogo halála után mindenki nagy ívben tett rá és otthagyta (persze sárkánnyal a háta mögött más lenne a helyzet, de láttuk Drogont a sebeit nyalogatni, egy darabig nem fog lemászni onnan az biztos).
Engem az érdekelne, hogy tényleg ilyen figyelmes volt-e az a sárkány, hogy csomagolt váltóruhát anyucinak, mert múlt hétről fehér köntösre emlékszem, most meg elég kékes volt a szett.

Economix 2015.06.16. 09:54:54

@Hüpna: Tényleg! Úgy látszik itt mindenki abban a legrosszabb, amihez elvileg legjobban ért.

,, 2015.06.16. 09:55:30

@mokamini: dramaturgialig azért megnéznék meg 1 jelenetet a vörös ribi és Stannis között, h na akkor hogy is volt ez, kedves Melisandre. Aztán utána meghalhat Stannis. Meg a ribi is. (ma ilyen vérengzős kedvemben vagyok)

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 09:55:40

@Economix: Ilyen előzmények után szerintem a kalóz életet kimondott életbiztosításnak érezheti :D

Gyula_80 2015.06.16. 09:55:46

Okés, hogy nem mutatták képernyőn, ahogy Stannis meghal, de azért attól még halott. Brienne mégiscsak egy kétméteres nő, a második évad óta meg akarja ölni Stannist és most már valíriai acélkardja is van hozzá, és ha azzal lesújt, akkor azzal le van sújtva. Úgyhogy ennyi, másrészről meg azért a sorozat mégiscsak amerikai produkció, nem igen lehet egy gyerekgyilkos apát életben hagyni még itt sem.

**Valcsa** · http://zenefuleimnek.blog.hu 2015.06.16. 09:56:16

@Hüpna: Szerintem pont lesz*rja, hogy mi lesz Trystane-nel. Ellaria gyűlöli a királyukat, Doran-t, amiért áruló módjára viselkedett, és ahelyett, hogy a Lannistereken megbosszulná Oberyn halálát (amit ugye Ellaria mindenképpen akar, és most talán össze is jött neki...), inkább lepacsizik velük. Ellariát ráadásul meg is alázta, az életéért cserébe újra hűséget kellett neki esküdnie a "lázadása" után... Úgyhogy valószínűleg ő nem fog könnyet hullatni a hercegért...

Zsoofka 2015.06.16. 09:56:19

@foxglove (F6): :) Nem is értem miért... :)

Alkibiadesz 2015.06.16. 09:56:53

@Economix:
Szerintem már akkor lemondott a győzelemről, amikor megégette a lányát.
A fél sereg dezertálása és a lovak elkötése, egyértelművé tette se esélye nincs se értelme nincs a győzelemnek. A boszi eliszkolása pedig csak pontot tett az i-re.

Zsoofka 2015.06.16. 09:56:59

Mi a fene van Aryával meg az alakváltóssal? Akkor most ki kivel van? Miért vakult meg? Ki itta meg a mérget? Nem értem.

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2015.06.16. 09:57:13

@Drde: Tényleg, ez elég logikusan hangzik.

@Equinoxe: De tutira villantani fogja a sárkányt. Kicsit még nyalogatja magát, aztán jön.

borzlány 2015.06.16. 09:58:02

@Prof. William: Én se értem, ott volt egy csomó éjjeliőr Rideghonnál, hogy nem fagyott beléjük a szar a Másoktól?

Egyébként ritka egy ütnivaló csürhe az őrség, rövid határidőn belül a második vezetőjüket gyilkolták le saját kezűleg :( Benjen bá túlélésének belengetéséért pedig extra péklapát :(

Gyula_80 2015.06.16. 09:58:36

@Hüpna: Igen, de mondta is a Vörös Rébék Thorosnak, hogy ez igen, bazmeg, ilyet én nem tudok. Aztán lehet, hogy tud, ha nagyon akar. Illetve nem is feltétlen neki kell tudnia, mert hogy a Lord of Light, vagy mi a bánat dönt úgy, hogy ki jöhet vissza és ki nem.

Gyula_80 2015.06.16. 09:59:12

Amúgy ahogy Theon lekúrta azt a nőt a várfokról, hát az kurvára darthvaderes volt...

nota19 2015.06.16. 09:59:19

Nem hinném, hogy Jon tényleg meghalt, nem véletlenül terelték vissza Melt a Falra. Én másfajta nyilatkozatot olvastam Kittől, sőt ő is benne volt a listában akiknek a 7. évadra is megvan a szerződése. A könyv is úgy ért véget, hogy valszeg túléli vagy feltámad.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2015.06.16. 09:59:32

@Hüpna: Havast ismerve -ha tényleg felélesztik- akkor a 6-ik évad 80%-át morális őrlődéssel fogja tölteni hogy a halál akkor most tényleg feljogosítja-e őt a esküje elhagyására.

Alkibiadesz 2015.06.16. 10:00:28

@sezlony:
Én is erre tippelek, azzal a különbséggel, hogy az "őrség" ezek után már nem számít. Szerintem Jon csatlakozik a vadakhoz, és vagy a mások előtt vagy azokat követve jutnak el deresbe. Ez végülis mindegy, csak a Boltonokat csinálja már ki valaki :)

,, 2015.06.16. 10:01:09

@mokamini: azért vakult meg mert nem ment át a teszten/önfejűsködött/nem tanulta meg a leckét.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 10:01:30

@**Valcsa**: Hát akkor abban reménykedek, hogy Doran tényleg nem ad nekik harmadik esélyt és legalább jó hosszú és fájdalmas haláluk lesz, csak hogy érezzék az a fiát elvesztő apa és a birodalmát elvesztő uralkodó fájdalmát. (mert így már nincs örökös se, ugye a homokos lányok fattyak, és Dorneban azok se örökölhetnek) Szóval a kis magánbosszújuk, amit maga Oberyn se értékelt volna (Mi nem bántunk kislányokat Dorneban hellóóó) cska annyira volt jó, hogy dorne önállóságát lenullázzák O.o ezért modnom, hogy itt lassan minden karakterből hülyét csinálnak az írók a meglepetésfaktor érdekében O.o

2015.06.16. 10:01:53

@Gyula_80: Ott szarok be, ha Jonból lesz végül Azor Ahai...

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 10:03:15

@mokamini: Szerintem ez volt Arya büntije. Elszúrta a próbát, most jön a nehezített pálya, mínusz vakság hátránnyal.

Gyula_80 2015.06.16. 10:03:21

@Hüpna: "(Mi nem bántunk kislányokat Dorneban hellóóó)". Nem is. A nyílt vízen halt meg.

Zsoofka 2015.06.16. 10:03:32

@nota19: Legyen neked igazad :) Én csak másodkézből informálódok. Van linked?

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 10:03:47

@mokamini: Végülis megmondta, hoyg ő Senki, szóval igen, Senki halt meg O.o

,, 2015.06.16. 10:03:53

@mokamini: Arya halt meg, de Senki él:)

Zsoofka 2015.06.16. 10:05:08

@Hüpna: @foxglove (F6): Nem szeretem ezt a szálat. Nekem ez sok. Sokk.

Zsoofka 2015.06.16. 10:07:00

Nem mellesleg észrevettétek, hogy egyre több a mágia és a fantazy, ahogy haladunk előre... :)

Alkibiadesz 2015.06.16. 10:07:47

@Drde: Ez a leglogikusabb válasz, de azért utalhattak volna rá, amikor Ramsey levágta az utolsó túlélőt.
Azt azért sajnálom, hogy Rob egyetlen egy csatáját sem voltak képesek ilyen költséghatékonyan (madártávlatból) bemutatni.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 10:08:27

@mokamini: Hát de legalább használják már ahogy kell :D pl végre Mel is villanthatna valami ÜTŐSET mert az árnyékszülés óta nem láttunk tőle semmi extrát.

Ruadhnait 2015.06.16. 10:09:06

Egy evig remenykedunk, hogy Jon Snow feltamad. A banya ugy dont, hogy feleleszti es o a kivalasztott, majd mikor pont feleledne, Stannis bevonul, a banya meggondolja magat es Jon igazabol is meghal. Es mindezt leforgattak mar es Kit Haringtonnak ezert nincs szerzodese a 6. evadra. Csak egy remalmomat irtam le :( De beleillene ebbe a szivszakaszto sorozatba :(

Nézőke 2015.06.16. 10:09:38

..jó, azontúl,hogy az Arya-szálat aboszulút nem lehet értelmezni, kivéve a bosszút,na az ott volt..., minden más rendben volt. Meg is lepődtünk rendesen, a tizedik az új kilencedik rész :D

Sztem Danny nem helymeghatározás miatt hagyta a ott a gyűrűt,hanem hogy ne ismerjék fel királyi mivoltát, fene tudja hova keveredhet.

Davos meg még azért nem végez a boszival,mert nem tudja,hogy megégették a kislányt. Most azt hiszi,hogy a Boltonok végezték ki őket, és ugye élő ember nem maradt,aki elmondja neki..hacsak össze nem fut a dezertáló emberek valamelyikével,akik majd beszámolnak a vörös rébék tettéről...

Brienne kontra torony húzás nagyon klisé volt, már láttam magam előtt, ahogy lassítva futnak az összedölő torony előtt, közben egy Bolton zászló a naplementében lengedezik...

Bolton lovasai simán lehettek azon zsoldosok,akik otthagyták Stannist.

Cersei pedig...most én is szurkoltam,hogy amint a testőrség körbe veszi,kiadja az ukászt,hogy a shame-ező banyát most koncolják fel 12 darabra,és vessék oda a pórnépnek...

jó kis rész volt, naa :D köszönjük a HVkat :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.06.16. 10:10:12

@mokamini: elmagyarázták, hogy ahogy jön a tél erősödik a mágia...

sezlony 2015.06.16. 10:13:09

@Prof. William: Én elhiszem, hogy a Varjak nem látják, ami az orruk előtt van, és csak a kicsinyes bosszú vezérli őket, amikor megölik Jont csak azért, mert behozta a vadakat, az ősellenséget. Erről szól egész Westeros, hogy senki nem lát tovább a maga kicsinyes céljainál - miért lennének a varjak kivételek?

Cérnahuszár 2015.06.16. 10:13:41

@Prof. William: ezen én is gondolkodtam, a vörös csajnak igazából az volt a feladata hogy kinyírja a baratheon házat. Gendryt nem sikerül egyedül.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 10:15:07

@Cérnahuszár: Bakker, tényleg, a teljes Baratheon háznak meszeltek O.o Dany is a végére úgy jár, mint Arya, mire eljut westerosba, nem marad ház akiket lenullázzon

Drde 2015.06.16. 10:15:24

@Alkibiadesz: Nekem is csak azért jött át mert feltűnően csak lovasok voltak, szóval tényleg nem triviális. :D Szerintem simán kivágták az "üzletelős" jelenetet Ramsayvel mert már így is elég tömött epizód volt, arra meg senki nem gondolt, hogy ezt a fordulatot így soha senki nem realizálja.

sezlony 2015.06.16. 10:16:56

@mokamini: A megvakulás lecke a számára, amivel elvileg eleresztheti végre a múltját és senkivé válhat, akit csak a Sokarcú Isten szolgálata kötelez.

Alkibiadesz 2015.06.16. 10:18:17

@Drde:
Na igen. Máshogy honnan a fenéből lenne a Boltonoknak annyi lovasa mint Stannisnak volt az előző évad végén.

Gyula_80 2015.06.16. 10:21:15

@sixx: Ja, Sixx, bazmeg, tényleg, ha még nem mondtam volna (nem mondtam, most mondom): Köszönöm az egész éves munkádat, sokszor jobban várom a hogyvoltokat, mint magát a részt. Köszi, na.

borzlány 2015.06.16. 10:22:08

@sezlony: Én nem hiszem, hogy Arya valaha "kész" lesz, és elveszíti az identitását.
Ahogy Cersei is csak falból tört meg és bánta meg bűneit, Arya se fog megtörni. Kivárja az idejét, közben rövidül a listája amúgy is.

agnesko 2015.06.16. 10:23:37

@Nézőke: Ó, hogy én mennyire, de mennyire szeretném, hogy Ser Davos összefusson valamelyik dezertáló emberrel...de csak azután, hogy a vörös ribi feltámasztotta Jon-t (legalábbis, remélem, hogy így lesz). Szívesen megnézném, hogy Davos felkoncolja Melissandre-t.

Nekem Cersei az egyik leggyűlöltebb karakterem, de a vallási fanatikusokat még jobban utálom, így most kivételesen én is annak drukkoltam, hogy térjen vissza a Királyvárba, és küldje ki a kedves Verebekhez a vadi új csomagolású Hegyet.

@sezlony: Ja, ráadásul, többször említették, hogy a Falon nem épp észlények szolgálnak. Előítélettel beoltott ostoba emberek meg elég nagy baromságokat tudnak csinálni, példa rá a világtörténelem. Mégis sokkolt Jon halála, sejtettem, hogy lesz lázadás, de azt nem gondoltam, hogy meg is ölik. Ezzel kb. megölték az utolsó halovány esélyüket, hogy túléljenek, mert a vadak másra nem fognak hallgatni (sőt, ha Tormund megtudja a dolgot, háát...nem lennék az őrség tagjainak a helyében), a Mások meg jönnek.
Még a 9. rész után épp arról beszélgettünk barátommal, hogy mintha a Falon másként bánna a karakterekkel Martin, mintha nem jelentene minden hiba automatikus halált, mert a tét is nagyobb, nem holmi piszlicsáré intrikák, meg Vastrón, hanem a világ sorsa. Erre tessék, az egész elmélet dugába dőlt.

Bunny Munro 2015.06.16. 10:24:53

az egész ötödik évad olyan volt mint egy rosszabb fanfiction
Stannis végzete kb a félreértelmezett Rózsszínű levél alapján csinálták meg, pedig a köv. könyv kóstolófejezetéből lehet sejteni, hogy az azé nem feltétlenül biztos, hogy úgy van

Zsoofka 2015.06.16. 10:26:55

@nota19: Máris jobb napom van! Köszi! :)))))))))

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 10:27:50

@Bunny Munro: ráadásul rettentő aránytalan lett nekem az évad. Amennyit eltötymörögtek az első négy részben, utána meg az uccsó 2 részben a nyakunkba borítják a cunamit.

Leadfoot 2015.06.16. 10:30:36

1. Ahogy Dillane magában tudomásul veszi, hogy itt nekik annyi, és kardot ránt, az a kedvenc momentumom volt ebből a részből. Ha összeadjuk Kit Harrington és Emilia Clarke teljes színészi eszköztárát, és megszorozzuk huszonhárommal, akkor se érnek a faszi nyomába.

2. Pár dolog kicsit kiszámítható volt a részben. Egyrészt a csóknál már tudtam, hogy a lánynak annyi, másrészt mikor Havat hívták, nekem azonnal leesett, mi lesz, harmadrészt Theon visszatérése, stb. Persze attól még jóvót. Ahogy annak ellenére is, hogy az évadban megint nem történt semmi, hanem az utolsó 2-2,5 részbe volt belesűrítve a sztori előrehaladásának 90%-a.

3. Én azt hittem, Dany legalább irányítani tudja azt a dögöt. Erre az repül vele, amerre lát, aztán leteszi, és otthagyja? WTF?

4. A zombihegy elég ijesztőre sikerült, én már vártam, mikor jelenik meg.

5. A csata elég érdekes volt - Stannis seregét bekerítették egy sík pusztaságon, a következő jelenetben meg egy dimbes-dombos erdőben döglődnek a katonák. Persze, meg lehet magyarázni - kitörtek, arra menekültek, mittudomén.

6. Az ugye nyilvánvaló, hogy Stansa él. Legalábbis szerintem.

7. Ha már itt tartunk, igen látványos volt, ahogy az íjas ribanc feje szétplaccsant a földet éréskor.

8. És Havas gyilkosainál most mi a terv? Mert hogy a vadak már a falon belül vannak, azokat nem fogják onnan már kidobni, a Mások meg jönnek. Persze a sok idióta ennyire előre biztos nem gondolkozik. Végül is csak egy földrész (vagy mi) védelme múlik rajtuk, hát minek is agyalnák túl?

vold 2015.06.16. 10:31:07

<feltelezett spoiler>

Szerintem Jon nem halt meg, hanem a masok fel fogjak tamasztani. A holtak seregenek elere all es epikus kuzdelem alakul ki kozte es Danerys seregei es sarkanyai kozott Winterfell alatt.

borzlány 2015.06.16. 10:32:34

@nota19: köszi az infót :)
TUDTAM!!!! :D

@sixx: ahogy mondják a többiek, köszi a hogyvoltokat, sokat tesz hozzá a sorozat-élményhez, még ha a kedd délelőtti munkám nem is sokat ér így :D jövőre ugyanitt! (a fene enné meg, hogy csak jövőre...)

Cérnahuszár 2015.06.16. 10:32:56

De abban tényleg van valami hogy havas jon kivételével nem mutatták egyik karakter tetemét sem. Lehet hogy még nincs meg a 6 évad forgatókönyve és a reakciókból kiindulva alakítanak még rajta? Így simán lehet hogy briennt megzavarják és stannis mégis élni fog.
De ettől függetlenül még mindig úgy látom hogy a következő évad csak kiszámítható öldöklés lesz :(

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 10:33:07

@Leadfoot: "És Havas gyilkosainál most mi a terv? Mert hogy a vadak már a falon belül vannak, azokat nem fogják onnan már kidobni, a Mások meg jönnek. Persze a sok idióta ennyire előre biztos nem gondolkozik. Végül is csak egy földrész (vagy mi) védelme múlik rajtuk, hát minek is agyalnák túl?" ez az amit nem tudok megérteni velük kapcsolatban. Most már tudják, hoyg nem légből kapott mese a Mások, ha nem is a földrész sorsa de a saját nyüves életük se ér nekik annyit, hoyg használják azt a 2 amőbát ami a koponyájukba szorult agy helyett? -.-

sezlony 2015.06.16. 10:33:12

@borzlány: Ezt én is így gondolom. Ha Senkivé válna, akkor nem lenne értelme tovább mozgatni a történetben, hiszen onnantól nem lenne hatása a westerosi történetekre, csak Braavosban intézné a helyi ölős ügyeket.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 10:34:10

@Cérnahuszár: Még ha Birenne nem is nyakazza le Stannist, ellenséges földön, átvágott achillesszel, vérezve télen nem sok sansza van neki a túlélésre

JorgoszBaia 2015.06.16. 10:34:25

@sixx: "Köszönöm az egész évados figyelmet és kommenteket"

köszönjük az egész évados HOGYVOLT-ot :)

Gyula_80 2015.06.16. 10:35:35

@vold: Valszeg nem így lesz, de azért nagyot ütne. Dany egyelőre 'utas a kocsiban', nem igazán ő irányítja a dolgokat.

,, 2015.06.16. 10:37:22

@vold: igen ezt gondoljuk mi.
És ezt gondolja arról GRRM arról, hogy mi ezt gondoljuk: media.tumblr.com/0937b44def3204d1ad209c6450672bf3/tumblr_inline_mor1h7S6VT1qz4rgp.gif

(de remélem, igazad lesz)

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2015.06.16. 10:37:34

@Hüpna: Ebből a szempontból mondjuk az előző évad is ilyen volt.

Az Arya-szálat én sem értem 100%-ig.

nota19 2015.06.16. 10:37:50

@Hüpna: én is mindig ezen bosszankodom, hogy lehetnek ilyen korlátoltak. Jon érthetően elmagyarázta nekik az indokait, még a nyűves Ollynak is, hogy szakadna rá az ég a kis féregre.

sezlony 2015.06.16. 10:38:31

@agnesko: Hát ez a lényeg, hogy minden olvasói/nézői elmélet dugába dőljön a hataloméhség, a rövidlátúság, a kisszserűség ormán :) Szerintem ez adja az értékét a sorozatnak, hogy a jó-rossz mesékből eredeztető felállása helyett valami sokkal inkább olyat nyújtson, ami a valósághoz közelít. Mert például rendben volt-e a magyar történelemben, hogy a "jó" karakter Mátyás meghal és nem sikerül Corvin Jánost trónra ültetnie? Egy triviális sorozatban egyszerűen nem halhatna meg, mert le kell győznie a törököt, megmentve a királyságot. Oszt mégse így lett.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 10:39:02

@nota19: értem én, hogy le kell butítani a sorozatot, meg a karaktereket, de ENNYIRE?!

nota19 2015.06.16. 10:40:53

@Hüpna: mondjuk az őrség tagjai a könyvben is pont ilyen tökéletlenek, csak ott tovább tart mire eljutnak a gyilkolászásig.

vold 2015.06.16. 10:41:25

@foxglove (F6): Anno Martin elejtett egy olyan mondatot, hogy sorozat ugy kezdodott, hogy a "fo" szereplok Winterfellben talalkoztak es igy is fog veget erni: ujra talalkoznak Winterfellben.

Mondjuk azota a csapat tobb mint fele lecserelodott, szoval lehet a vegen megy a szemetbe ez a koncepcio is. Komolyan, ezen mar csak nevetek, hogy spekulalni sem tudok :D

sezlony 2015.06.16. 10:41:31

@Cérnahuszár: És Jon hullája mellett annyira nyilvánvalóan patakzott a vér a képkivágásban, a nézők szájába rágva, hogy a vérnek jelentősége van. Nem véletlenül nézett ki így a zárókép.

Gyula_80 2015.06.16. 10:42:08

@Hüpna: Majd Ned Stark kijön a zuhanyból, és kiderül, hogy Pamela álmodta az egészet.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 10:44:06

@Gyula_80: Röhögni fogsz, de nekem ebben a részben több olyan jelenet is volt, amiről azt gondoltam, hogy valaki épp álmodja, és mindjárt fel fog ébredni belőle :D

Göndör 2015.06.16. 10:44:54

Elárulom, a lovasok a Deresben azok ugyanazok, akik egy nappal korábban dezertáltak Stannistől.

borzlány 2015.06.16. 10:48:04

@Hüpna: amikor Arya tépkedte az arcokat, az nekem is frankón "álmodok, mingyá felébredek" volt o.O

agnesko 2015.06.16. 10:49:04

@sezlony: Persze, értem én, és többek között emiatt is szeretem a sorozatot. És, a legtöbb szereplő halála logikus következménye a korábbi történéseknek, ez is rendben.

Mondjuk, amellett, hogy annál a csóknál már tudtam, hogy Myrcellának annyi, bennem is felmerült a kérdés, hogy a kedves gyászoló özvegy vajon ennyire unja-e az életét. Mert, ha ez kiderül, Doran, ahogy említette is, nem fog harmadik esélyt adni. Azt meg nem is merem elképzelni, hogy a kedves herceg mit kap a Lannisterektől. Szóval, értem én, hogy ez ilyen kétségbeesett magánakció volt, de ennél okosabbnak gondoltam a nőt.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 10:50:58

@borzlány: Nekem az volt ilyen, mikor Myrcella nagy mosolyogva közli Jamievel, hogy tudom ám hogy te vagy az apám és örülök neki. Akkor azt hittem, hogy Jamie mindjárt felébred, és kiderül, hogy álmodta a nagy apa-lánya összeborulást. Aztán amikor a kislány elkezdett vérezni, még akkor is azt hittem hogy Jamie rémálmodja....de nem.... *megy a sarokba és sír*

JorgoszBaia 2015.06.16. 10:51:02

ser Allisert régóta hajtja a bosszú, amiért Havas uraság lett a főnök, a szemén is látszott, hogy ez az ő partija volt, nem a vadakról meg a Másokról meg a nem-fogjuk-fel-mekkora-a-gebasz-ról szólt, szerintem

Brienne hátat fordítása a toronynak PONT AKKOR viszont a sorozat legkínosabb megoldása volt...én éreztem magam szarul tőle, annyira gáz volt :)

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2015.06.16. 10:52:16

@sezlony: Ez igaz de lassan már kifogyunk az normális karakterekből. Most ki akarja csakis azt nézni, hogyan geciskedik egymással Cersei + Főveréb + Bolton + Mások?

Eyg sorozatban kell valaki akinek drukkolhat az ember mert ha folyamatosan kinyírják őket akkor egy idő után szépen mindenki kiábrándul belőle.

Gyula_80 2015.06.16. 10:54:13

@Prof. William: Én Varysnak drukkolok. Tökmindegy micsinál.

agnesko 2015.06.16. 10:57:00

Amúgy "Hát bazdmeg George RR Martin, bekaphatod az összes faszomat, az egyetlen olyan karaktert nyírtad ki, akinek simán lehetett drukkolni." Egyetértek, bár nekem még mindig ott van Tyrion, akinek drukkoljak, de ez akkor is durva volt.

borzlány 2015.06.16. 10:57:38

@agnesko: sztem Ellariának mindegy, hogy él-e vagy nem. Bosszút állt, a szerelmét elveszítette, nem maradt semmije, csak a három lánya, de az errefelé mellékes :P most egyébként érdekelne, mi lesz, gondolom visszafordulnak a hajóval, és elcseverésznek a túlélőkkel :P
A herceget (mi is a neve? nem Trystane, az öreg) viszont tökre sajnálom, én átérzem, hogy ő békét szeretne, ezek a homokkígyók meg csak ugrálnak feleslegesen és keresztbe tesznek, ahelyett hogy lenyugodnának a picsába.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 11:01:37

@borzlány: Doran Martellnek hívják :)
És igen, elég nagy szityu, hoyg nem tartotta őket talpig vasban amíg nem kap 3 "biztosnágban hazaértünk üdv Jamie" levelet Királyvárból

Knapp75 2015.06.16. 11:04:03

Stannis halála nálam sem eldöntött kérdés még, valahogy Brienne lovagias jelleméből nem egy ilyen kivégzés következik.
Azt is megnézném, amint leesik neki, hogy mit tett valójában a családjával. Jaime vagy Theon történetéhez és "jellemfejlődéséhez" hasonló szál lehetne belőle.

Valahogy sejtettem, hogy a sereg többségére nem lesz jó hatással a kislányégetés és a kedves anyuka öngyilkossága is "logikus lépés", azt viszont furcsálltam, hogy a sereg élén küzdő Stannis nem szúrt senkinek szemet a lovasrohamban. (a csatatéri életben maradása egy igazi fantasy elem volt. hehe)

Myrcelláról már kezdtem azt hinni, hogy egy normális királynő is lehetne belőle egyszer, sajnáltam nagyon, de a halála legalább értelmet adott az egész dorne-i kirándulásnak.
Mindenesetre még őt sem temetem, mert közel vannak a parthoz és hátha visszafordulnak egy kupica ellenméregért. hehe

sezlony 2015.06.16. 11:04:08

@Prof. William: Majd építenek új karaktereket, akiknek lehet drukkolni! Emlékezz vissza, hogy az első évadban mindenki azt várta, miután összecsapott a szarhullám a Starkok fölött, hogy Ned valahogy megússza, és rendet tesz. Nem így lett, és a történet mégis ment tovább.
Van még egy csomó ígéretes karakter. Dany, aki a sárkányaival legyakhatja a másokat és csipet csaptukat. Jon nagyon valószínűen visszatér. Bran se véletlenülkerült a famuksóhoz. Sansa és Ayra végre leszállhat a szopórollerről. Kisujj, Varys az egész tekintetében jó irányban intrikálhat. Tyrion egy sötét ló.
Mondjuk Cersei és Jaime életére nem fogadnék nagy tétekben.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 11:11:01

@Knapp75: Én is ezzel próbálom nyugtatgatni magamat. Hogy Bronnak hátha volt annyi esze ezek után, hogy elcsórt egy adag ellenmérget. Vagy hogy Doran herceg számított valami ilyen surmóságra, és bizti ami bizti felszerelte Tristanet egy készlet ellenméreggel, vagy, hogy a kölyök alapból tart magánál ilyet, mert mégiscsak ismeri a rokonait meg azok értelmi színvonalát.

aro 2015.06.16. 11:12:13

@s4tch: hogyvolt.blog.hu-n spoiler kiírást hiányolni? vehehe

sezlony 2015.06.16. 11:12:21

@borzlány: Vajon visszafordulnak-e a hajóval? Nem tudhatják, hogy kinek az utasítsára mérgezték meg búcsúzóul Myrcellát. Azt gondolom, hogy ez újabb kis háborúhoz vezetne Királyvár és Dorne között - már ha Királyvárnak van még ereje háborúzni bárkivel is.Nem úgy tűnik, hogy egy sikeres királyságot építettek fel az eladósodottsággal, az elszabadított fanatikusokkal,az elvesztett szövetségesekkel. Pl. a Boltonok aligha indulnának Tywin halála után a segítségükre. A Freyek sem lekötelezettek többé.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 11:16:50

@sezlony: Elég átlátszó az a mérgezés, főleg, hogy ha más nem Bronn csak összerakja a képet, hoyg ő is ugyanezeket a tüneteket produkálta magán, amikor a homokosgyík megmérgezte. Innentől meg már nem nagy matek összerakni hogy a lányok tették. Túl átlátszó sé túl egyértelmű ahhoz, hogy a nagy békebarátja Doran utasítása lenne (bár amilyen szinten butítják a karaktereket)

Eruka 2015.06.16. 11:20:05

@Drde: jaj ez jó magyarázat! Én, mikor a lovasság feltűnt, azt hittem, Melissandre hozta vissza Stannisnak a lovait... :)

@sixx: walk of shame: miért egyértelmű, hogy testdublőr volt? Meg aztán elég nagy jelenet volt... Lena Heady legnagyobb játéka volt az egész sorozatban!

Elég cliffhanger-es lett ez a rész.... de annyira, hogy most már olvasóként is csupa kérdőjel maradt... szóval ezennel felszólítom Martint, hogy azonnal fejezze be a hatost! :) (csak így itt, magyarul... hisz úgyis megérti, nem?! :D)

borzlány 2015.06.16. 11:20:54

@sezlony: szerintem Jaime van elég forrófejű és elkeseredett azért, hogy visszaforduljon. Azért itt elég könnyű rájönni, hogy kinek a magánakciója volt a dolog. Ha visszafordul, még mindig jobb Dorannal (köszi:)) lerendezni, mint hazamenni és Cersei elé terjeszteni az eseményt :/

Eruka 2015.06.16. 11:22:58

@sixx: no és persze köszönet az egész évados munkádért! :)

teszt123456789 2015.06.16. 11:24:16

@Cérnahuszár: Mondjuk arra, hogy Arya megvakul asszociálhattál volna arról, amikor azt mondta, hogy "I cant see".

Duke Silver 2015.06.16. 11:24:17

@Prof. William: + a korábbi feltámadott megemlítette,h egyre "kevesebbé" válik minden egyes alkalommal... Ki tudja mit hoz ki Jonból :S :S

Ettől függetlenül szerintem Jon halott, Stannis halott, Sansa & Co. halott. Martin mindenkit kiírt, csak h Dany maradjon az egyetlen alternatíva, akinek szurkolni lehet.

Ruadhnait 2015.06.16. 11:24:21

Ha tobb ezer evig az volt a Night's watch feladata, hogy tavol tartsa a vadakat es az volt belejuk nevelve, hogy ok az ellenseg, nem ertem mit vartunk toluk. En ertem miert hozongenek, hogy minek kellett beengedni oket. Nem a legtanultabb meg legintelligensebb gyerekek, hanem bunozok, eroszakolok, akiket elkaptak, magyaran balfasz az osszes. Azt en sem ertem hol volt Edd pl, meg azok a vadak, akik tuleltek a white walker tamadast. Lehet, hogy alszanak. Annak viszont orulok, hogy Sam elhuzott, mert ot is tuti legyaktak volna es a voros rebek ot bizti nem elesztene fel.

Cérnahuszár 2015.06.16. 11:30:22

@teszt123456789: lehet kimaradt, mert közben itt jöttek mentek körülöttem :D Én azt hittem hogy meg fog halni, valami élőhalott lesz vagy ilyesmi

sezlony 2015.06.16. 11:32:48

@borzlány: Ha visszafordul, azt kockáztatja, hogy ő is megy a levesbe. Mindenesetre ez elég egyértelmű dorne-i hadüzenet onnan a hajóról szemééve. A karakterébe belefér a visszafordulás épp úgy, mint az elkullogás és egy sereggel való visszatérés. A könyvben "csak" megvágták Myrcella arcát, és az már előrevetítette a nagy hiriget Dorne és Királyvár (Caster-hegy) között.

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2015.06.16. 11:33:05

@Ruadhnait: Balfasz az összes, addig rendben, de valami ritka gyengeelméjű bagázs egyben. Szerintem nem létezik, hogy ott, a legszarabb időjárásban, a legnagyobb viszontagságok közepette ennyire jól el lehetne lenni basic gondolkodás nélkül.

Gyula_80 2015.06.16. 11:36:42

@Eruka: Ezt a testdublőr-dolgot én sem feltétlenül értem, hogy mi a jelentősége. Max annyi, hogy a forgatáson a színésznő ne érezze magát kellemetlenül. De ha a nézők 90%-a azt hiszi, hogy az adott színésznőt látta meztelenül, akkor teljesen mindegy, mit látott, az lesz a valóság, amit látni vélt.

Knapp75 2015.06.16. 11:39:17

@Ruadhnait: Az a furcsa, hogy a vadak beengedése után estek neki Havasnak. Mégis mit fognak mondani a Havashoz hű tagoknak vagy mondjuk Tormundéknak?
Esetleg őket is legyilkolják hajnalra?

Egyébként hová tűntek a vérfarkasok? Pl. Szellem?

Cérnahuszár 2015.06.16. 11:39:44

Szerintem nem testdublőr volt, cerceinek van egy fura mozgása, és ezt a meztelen test hozta

sezlony 2015.06.16. 11:40:06

@Hüpna: Szerintem Jaime nincs annyira tisztában a beső dorne-i viszonyokkal- Nem tudhatja, hogy Elia magánakciója volt-e ez, vagy Doran utasítása. Doran békepárti dumája az ő szemszögéből simán belefér a szokásos westerosi intrikák sorába, miszerint szembe dícsérünk ,aztán a hátadba vágjuk a kést. Végül is papíron a Lannistereknek kéne bizonyítani a mérgezést, Dorne - ha háborúzni akarna - végig hivatkozhatna agresszióra, így ő lehetne a jó fiú. Nem lenne váratlan, hogy a Martellek kiállnak az összeomló Lannisterek mögül.

Cérnahuszár 2015.06.16. 11:42:33

@sezlony: doran akkor nem adta volna oda a fiát ha mérgezést tervez. Hülye lenne.

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2015.06.16. 11:42:45

@sezlony: Na igen. De Jaime-nek nem valami nagy erőssége a politika, és nem is valami nagy ész, hogy ilyeneket mérlegeljen. Elég intuitív módon szokott cselekedni.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 11:44:07

@Cérnahuszár: Jepp a fiából (az egyetlen örökösből) itt azonnal instant túsz lett így O.o Eléggé agyatlan megoldás lenne ha Doran állna mögötte

sezlony 2015.06.16. 11:45:21

@Gyula_80: Mondjuk nem kell csillió forintot fizetni a színésznőnek, hogy 1-2 forgatási napon keresztül reggeltől estig meztelenül korzózzon párszáz statiszta között. Azért ez kemény feladat, nem olyan, hogy kiküldünk mindekit a stúdióból, csak a kamera marad :)
Mondjuk ennivalóan aszimmetrikus mellei voltak.

Duke Silver 2015.06.16. 11:46:09

@Cérnahuszár: Igen, és ha a fiúnak vége, akkor a "dinasztiának" is, tudtommal... Akkor Dorne Dany-re száll? :D :D

sezlony 2015.06.16. 11:46:15

@Cérnahuszár: Ez mondjuk jogos, nem gondoltam erre.

Eruka 2015.06.16. 11:46:18

@Gyula_80: jah, nekem csak annyi jelentősége van, hogy sokkal nehezebb feladat egy színésznek az, hogy tök pucéran játsszon, minthogy sem... Ha dublőrrel csinálta a jelenetet, akkor is baromi nagyot játszott, de ha saját csöcsben, akkor fergetegest! :)

,, 2015.06.16. 11:47:42

Remélem Mirci smárolt egyet Tristannal miután felszálltak a hajóra.

Economix 2015.06.16. 11:50:40

Északon elvileg azonnal el kell égetni a halottakat. Szóval a Rébének sietnie kell, különben csak hamut élezgethet. Vagy Jon is kikel 3 tojással.

,, 2015.06.16. 11:56:30

@mokamini: egyébként visszatérve a Kit interjúra, gyanúsan laza volt Kit.
emlékszem a vörös nász után mind a Catelynt, mind a Robbot játszó színész nagyon szomorúnak tűnt, valamelyik mondta is h mennyit sírt a búcsú miatt
Nem hiszem h Kit kevésbé lenne érzelmes, ráadásul ő hosszabb időt lehúzott már mint ők
Szóval...

s4tch 2015.06.16. 11:57:07

@Tachikoma: @sixx: @aro: irónia, basszátokmeg. ha a c:c-n minden bejegyzés alatt megjelenik, egyszer itt is ideje volt

soarvány 2015.06.16. 11:57:18

Az ember kultúrsokkot kap ettől a jenki baromságtól, amiben megtalálható az amcsik legfőbb jellegzetességei, mégpedig csiricsáré felületesség, féktelen erőszak.

nota19 2015.06.16. 11:59:56

@soarvány: szerintem már mindenki megértette, hogy utálod, rendben van, de miért fárasztod magad, hogy egy ilyen baromsághoz kommentelsz?

borzlány 2015.06.16. 12:01:55

@Eruka: biztos, hogy nem testdublőr volt, ugyanis a hasbőre tök sima volt, a színésznő meg már szült egyet, az ő korában kizártnak tartom, hogy így nézzen ki utána.

Ruadhnait 2015.06.16. 12:04:11

@Littlewood: Ahogy lattam csak paran voltak ott, lehet, hogy Allister osszahivta a legaljat, felbuzdultakat es ok inteztek a dolgot, amig a tobbi kicsit is epeszu aludt. Hogy Ghost hol volt, arrol fogalmam nincs.

Ruadhnait 2015.06.16. 12:05:17

@borzlány: A nyakan is latszodott, hogy fake es a cersei cicijei is kissebbek, mint eze a noe voltak szerintem.

sezlony 2015.06.16. 12:06:19

@borzlány: Feleségem drága ikreket szült, és olyan hasa van, hogy meg nem mondanád róla. Pingpongozni lehet rajta.
Ettől függetlenül szerintem dublőr - mennyit kellene fizetni neki, hogy ezt végigcsinálja?

Ruadhnait 2015.06.16. 12:08:42

@sezlony: Ha Emilia Clarkenak nem kell tobbe cicit villantani, akkor egy Lena Headey is mondhatja azt, na ne mar, nem fogok 3 napig meztelenul forgatni, slussz passz. Szerintem biztos, hogy dublor volt.

borzlány 2015.06.16. 12:09:29

@sezlony: utálom a feleségedet, na de ne offoljunk :D

@Ruadhnait: tényleg, Szellem hol a retekben volt? Illetve... netán azért nem mutatták, mert lesz vmi varg-feltámadás esemény...?

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2015.06.16. 12:11:21

@sezlony: Baromi sokat. De erre pl nem lehet azt mondani, hogy öncélú meztelenkedés, szóval színészileg igazán semmi kivetnivaló nem lenne benne, ha maga csinálná, sőt.

nota19 2015.06.16. 12:13:36

@Littlewood: azt olvastam valahol, hogy Lena egyáltalán nem szégyenlős. Viszont a kolompoló banyát alakító színésznő azt nyilatkozta, hogy a távoli jeleneteknél volt dublőr.

Ruadhnait 2015.06.16. 12:15:34

@nota19: Mert a kozeli jeleneteknel csak a feje latszott :D nem?

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 12:16:20

@nota19: kolompoló banya XD ez jó. Szent kolompos tehén XD

soarvány 2015.06.16. 12:16:32

@nota19: eddig effektíve semmit nem szóltam hozzá és megígérem hogy a jövőben kb. minden tizedik, origo-index-444 felületen kirakott promóciós cikk után teszek csak valami megjegyzést.

Ruadhnait 2015.06.16. 12:18:24

@Knapp75: Nem tudom mi a tervuk most. Mint mondtam: balfasz mind. De szerintem nem gondoltak bele, hogy a tobbi kistestveruk, es a par Jon tamogato mit fog szolni hozza, ahogy abba sem, hogy mi lesz ha jonnek a walkerek es a vadak, akiket Jon mentett meg mit fognak lepni.

sezlony 2015.06.16. 12:19:39

@borzlány: Szerencsés flótás vagyok :)
De én is el tudom képzelni, hogy valamiféle varg irányba megy el a feltámadása. Csak túl egyértelmű, hogy ott van a helyszínen a vörös ribanc, aki rájöhet, hogy rossz emberben látta meg a prófétáját, és Jon lesz az, Stannis helyett. Apró félreértés.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 12:21:54

@sezlony: azt egyébiránt nem értem, hogy Stannis mit problémázott azon, hogy nem jutnának amúgy sem vissza a Falhoz a sereggel, a vörös rébék lazán odaért délutánra

Alhazred 2015.06.16. 12:22:57

azért ahogy tyrion odaveti varysnak, hogy I did miss you, na ott igencsak vigyorra torzult a pofám. igencsak működőképes páros ők.

Balfars 2015.06.16. 12:24:20

Őszintén szólva nekem Theon-Sansa ugrása eléggé öngyilkosság gyanúsnak tűnik. Mert az a baromi nagy hó csak a könyvben van leírva. Én szemre itt nem tudtam megmondani, hogy az elég pihe puha hóbucka ahhoz, hogy a 4 emeletnyi zuhanást felfogja. Mindenesetre tetszett a "reconnection" a két karakter között abban a jelenetben. Akik egyébként elég hasonló utat jártak be. Sansa az 1. évadban teszi le a voksát többször is a Lannisterek mellé a Starkok helyett. (lady halála, a könyvben ő szólt arról, hogy az apja balhéra készül), majd 2-3 évadnyi nettó szopás mellett végül Ramsay kezdi felőrölni. Theon a saját családját választja a Starkok és Robb helyett. Majd ennek folyományaként Ramsey töri meg őt. És végül az ő feleszmélése is az, hogy lebasz egy faszparasztot a mélybe. Pont mint Sansa esetén aki Joffrey-t lökte volna az apja karóra tűzött feje miatt ha nincs ott a véreb.

Eruka 2015.06.16. 12:26:11

@borzlány: akkor szerinted biztos, hogy testdublőr volt (pont azt írtad, hogy biztos NEM az volt :D).
Mondjuk vannak bizonyos techn(ológ)iák, amitől x mennyiségű szülés / fogyás-hízás / akármi után is feszes lehet az ember hasbőre. Meg aztán ezeknek az embereknek más dolguk sincs, mint hogy feszes legyen a hasbőrük :)
Egyébként meg pont az volt benne a meggyőző, hogy nem éppen tökéletes a teste, szal nem olyan dublőrös dolgonak tűnik nekem.
De aztán lehet akármi :)
nem ez volt a legfontosabb abban a jelenetben :)))

agnesko 2015.06.16. 12:26:46

@Balfars: Szerintem olyan minden mindegy alapon ugrottak, bár az, hogy a kamera megmutatta a havat, szerintem azt akarta jelenteni, hogy akár túl is élhetik. De valószínűleg úgy gondolkodtak, hogyha meghalnak, még az is jobb, mint amit Ramsey-től kapnának.

Nemzeti Dohányos 2015.06.16. 12:27:01

Egyértelmű, hogy Havas "túléli". Egyrészt pont előtte lovagol be a vörös banya, másrészt nélküle ki vinné a falas szálat? Samu? Ugyan már..

rudo 2015.06.16. 12:28:27

Ezen a dublőrös dolgon én is sokat agyaltam... biztos nem vagyok a dologban és amig vágták a haját pont olyanok voltak a beállitások, hogy baromi átlátszónak tűnt. Késöbb viszont voltak egészen explicit jelentek is, amit már nem olyan könnyű megcsinálni.

És akkor végigment ruhában, másvalaki végigment ruha néélkül és összerakták? Vagy full cgi az egész?

Nekem az a véleményem, hogy ez egy nagyon emlékezetes jelenet, ami egy közepesen ismert szinésznőt a csúcsra emel. Miért engedte volna át másnak? Hogy egy dublőr és cgi csapat vonuljon be a történelembe? Ha pedig mindenki azt hiszi, hogy ő volt és netán ő is azt kamuzza (ami hamar kiderülne), akkor meg miért nem ő játszotta el (mert bámulják, mert piszkos az utca, mert hideg van)?

Én szeretném hinni, hogy volt olyan tökös és bevállalta ;)

sezlony 2015.06.16. 12:28:37

@Hüpna: De akkor már olvadt - hogy a vérmágiától, vagy sem, azt nem tudni. És Stannisnak fixa ideája volt, hogy ha meghátrál, akkor onnantól mindenki kiröhögi.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 12:29:36

@Balfars: Hát igen, főleg, hogy előtte elég jól kihangsúlyozták, Miranda zuhanásával, hogy ha nincs ott valami, ami felfogja az esést akkor placcs van. És szemre nekem sem tűnt olyan hűde nagy hónak az ott lenn, főleg, hogy előtte volt az olvadás, plusz a csata sem térdig hóban zajlott, szóval itt logikai bukfencet érzek, ha ott pont véletlenül olyan mély a hó, hogy felfogja az esésüket.

nota19 2015.06.16. 12:30:17

@soarvány: igazad van a c:c-n szóltál hozzá nem itt. Egyébként tényleg nem értem, ha én nem szeretek valamit elkerülöm nagy ívben, nemhogy hozzászólnék, de ez persze a te dolgod.

kaneki 2015.06.16. 12:32:36

És így a sorozatban Balon Greyjoy nyerte az 5 király csatáját. XDDD

What is dead may never die.

Alhazred 2015.06.16. 12:33:37

@borzlány: LH villantott már párszor didkót a pályafutása alatt, és eléggé más forma és méret, mint amit itt láthatunk. valamint egyáltalán nem volt nagy felbontású, dinamikus közeli, ahol csöcs és fej meggyőző módon egyszerre látszódott, pl a mosás-fodrászkodás előtt feltűnően arcbalóg a szőke sörény, stb.

valamint az itteni képeket nézve: tök más formájú a csaj nyaka.

lehet perverz vagyok?

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2015.06.16. 12:36:00

Utánanéztem a kedvetekért a nemzetközi sajtóban (=2 mp google:)). Testdublőr volt.

borzlány 2015.06.16. 12:36:21

@Eruka: valóban nem, csak mivel a bikiniszezon mián szülések-utáni-hasbőrfeszesség fixációm van, gondoltam hozzáteszem a csevejhez ezt a hihetetlenül éles megfigyelésemet :)

@Balfars: asszem, igazad van. Sansa tényleg hozott pont olyan elcseszett döntéseket anno, mint Theon, bár legalább nem gyilkolt meg senkit, mármint nem közvetlenül és szándékosan :P sztem nagyon jó jelenet volt ez, amikor végre Theon feleszmélt és megértették egymást. Csak kissé aggódok, mi lesz velük, ha túl is élik a zuhanást, nyilván Ramsay pontosan kettő perc alatt megtudja, hogy a ribije halott, a neje és a házikedvence pedig eltűnt, a következő percben meg már megy is vadászni o.O

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2015.06.16. 12:37:22

Ráadásul Lena Headey-vel a második leggyakoribb keresőszó, szóval nem csak minket érdekelt a dolog. :D

roxxtar 2015.06.16. 12:37:42

off: Ez egy kibaszott szar írás lett (csak, hogy hasonló stílusban válaszoljak). Aztán megláttam a szerzőt... (no, rég jártam erre... régebben ment ez jobban is)

sezlony 2015.06.16. 12:38:13

@Alhazred: Szerintem nem, engem is érdekeltek azok a csöcsök. Esztétikailag. Filmdramaturgiailag.
:D

rudo 2015.06.16. 12:40:47

...jah azt irják dublőr volt... hát nagyon korrektűl megcsinálták annyi szent.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.06.16. 12:47:46

@Duke Silver:
Végül is "Ghost" nak hívják Jon farkasát. Az is lehet, hogy egy időre beköltözik a farkasba.

Dekatlon 2015.06.16. 12:54:44

Szegény Johnyt Julius Cézárnak nézték az udvaron. :(
Mondjuk, mit ad isten, ott van egy frissen felerősített vér-tűz-boszi a várban. Akinek egy kollégája már valamikor az 1-2 évadban bizonyította, hogy képesek halottakat feltámasztani.

Amikor Jaimie lánya elkezd nagyon szépen és őszintén beszélni, már éreztem, hogy percei vannak hátra... ezek a szemetek mindig felemelik egy kicsit azt akit aztán odacsapnak, csak hogy jobban fájjon :(
De miért nem fordulnak vissza? Így háború lesz, mert Cercei kutyatápnak aprítja fel a dorni herceg gyereket.

Ruadhnait 2015.06.16. 12:56:48

Egyebkent nem ugy van, hogy ha valaki erintkezett a white walkerekkel, az elohalotta valik amikor meghal? Ez nem lenne Jonra igaz? Vagy ahhoz igazabol meg kell erinteni? Es ezt elkerulendo nem fogjak egybol elegetni a testet? :O Meg mielott barki felocsudna?

Duke Silver 2015.06.16. 12:59:02

@raczsandor: minden lehet. Sőt, nyitott is lennék rá, mert csak egyetérteni tudok sixx-el, mindenkit kinyírt az öreg, akinek lehet szurkolni.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.06.16. 13:05:41

@Hüpna:
Bent azért nem volt akkora hó, mert az előző nap estepont úgy fújta szél , hogy a külső falfront tövébe hordta a havat. :)

Knapp75 2015.06.16. 13:07:00

@borzlány: Brienne még hasznosíthatja magát Sansa védelmében, ha tényleg végzett Stannis-szel.
Egyébként meg lassan megérkezhet Kisujj is Deresbe.

Ruadhnait 2015.06.16. 13:08:49

@Duke Silver: Szerintem is azt akarja az oreg, hogy a vegen csak Daenerys maradjon es mindenki neki szurkoljon, ami nekem egyaltalan nem tetszik. Aryat is megvakitotta, Sansanak nem tudom mit kene csinalnia egyreszt, hogy ezt az egeszet tulelje (marmint az ugrast elso korben, aztan a Ramsay haragjat meg vadaszatat utana), masreszt, hogy megszeressuk, mert meg mindig csak egy kis gyoker, megint arra vart, hogy valaki megmentse. Stannisnak szerintem annyi, de ha nem is, mar senki nem szurkol neki, mert megolte a lanyat. Brienne szerintem unalmas nagyon, meg ott van Tyrion, de ebben az evadban kicsit ellaposodott. Jon haboruja volt a legjobb resz az egeszben az utolso ket evadban es tessek. Ha nem eled fel, nem tudom hogy tudjak ezt a szalat tovabb vinni.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.06.16. 13:15:00

@Ruadhnait:
Én már azt várom, hogy a CGI aktív használatával és a meglévő anyagok újravágásával egy tökös csapat összehoz egy normális Got-ot. :)

Garott 2015.06.16. 13:17:48

Jon szinte biztos nem halt meg. Szerintem nem véletlen, hogy Melisandre pont akkor ért vissza amikor ő meghalt. Szerintem fel fogja támasztani Jont, aki meg mivel leszolgálta az idejét (ugye halálig tart), otthagyja a falat és a vadakkal lerohanja Derest. De ez persze csak tipp.

nota19 2015.06.16. 13:22:03

@Ruadhnait: igazad van, teljesen odavannak D&D és Martin is Danyért sajnos. Én sem szeretném ha ő lenne a végén és ha valami pozitív változás nem lesz nála, nem hiszem, hogy drukkolni tudnék neki. Lehet, hogy a végére meghalnak a többiek, de itt még korai lenne. Most tényleg csak Tyrion van, Arya szála nem tudom hova vezetne, nincs is sok értelme. Jaime az eddigiek után eléggé uncsi volt - ez persze Dorne hibája - Cersei jó volt mint mindig, de az ő sorsa már meg van írva. Jon pedig szerintem AA lesz és ebbe az eddigi történések szépen belepasszolnak. A sorozatban ez nem volt benne, de a könyvben pl. Mel kéri az urat, hogy mutassa meg AA-t de mindig csak Havast látja, a látomása, hogy Jont, majd Szellemet, majd megint Jont látja, és végül Jon utolsó gondolata az hogy Szellem. Persze lehet, hogy Martin csak trollkodott ezzel, de ennyi utalást csak úgy elpazarolni vétek lenne.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 13:22:05

Tudjátok mi volt még nagy? Hogy Hókuszpók (Quyburn vagy hogy írják) volt az egyetlen, aki hozzávetőlegesen emberi módon viselkedett a hazatérő szerencsétlen Cersei-el. Kevan bácsi csak áll és néz mint az a bizonyos a lagziban, Pycelle a szemöldökét vonogatja, de csak dr Frankeinsteinben volt annyi, hogy az összetört, zokogó csajra terítsen egy leplet, meg mondjon neki pár jó szót. És bakker, még hihető is volt hoyg TÉNYLEG örül a csaj hazatértének

sipi119 2015.06.16. 13:25:28

@Gyula_80:
"Majd Ned Stark kijön a zuhanyból, és kiderül, hogy Pamela álmodta az egészet."
:D :D ez kurva nagy :D

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.06.16. 13:26:18

@Hüpna:
Hát ugye jól meg kellett nézni azt a bizonyos dolgot a lába között, ami sokmindent eldöntött a hét királyságban.

nota19 2015.06.16. 13:26:27

@Hüpna: igen ez tényleg érdekes volt. Mondjuk Pycelle mesteren nem csodálkozom, nagy képmutató az öreg, ráadásul Cersei jópárszor megalázta őt is. De Kevan akkor is a nagybátyja, még ha meg is sértette, azért egy kicsit lehetett volna együttérzőbb is.

Duke Silver 2015.06.16. 13:26:39

@Ruadhnait: @Dekatlon: Igaz, Tyrion él, és Varys-szel jó páros is, a színészek is jók (sőt, a legjobbak az egész sorozatból, talán az Aryát és Tywint alakító színészek voltak velük egy szinten). Sőt, azt is szívesen megnézem, ahogy ezek ketten ráncba szedik Meerent. Ettől függetlenül ez megint csak mellékszál attól tartok. :S :(

Én bevallom őszintén mindig is az "északiaknak" szurkoltam, velük, az ő értékrendjükkel tudtam azonosulni. Kicsit csalódott vagyok,h 5 évad alatt nem tudott tovább jutni a sorozat annál,h mindig, de tényleg mindig a Starkok szívnak. Ned, Robb & Mama, Jon halott (szerintem Jon is halott), Brann lebénult és most egy fával beszélget, Rickon ki tudja merre jár, Arya lassan ott tart,h durvább dolgokat látott, mint egy háborús veterán, Sansa meg csórikám...

Dany meg tényleg mindig, mindent túlél, megússza, pont jókor jön a sárkány... Nem azt mondom, volt neki is része mocsokban (maga a felnövés az idióta tesó mellett, eladják egy barbárnak, erőszak, elveszíti a férjét & a gyerekét, éhezés,szomjazás a sivatagban.) És vhogy mindig rajta kívül eső okokból ússza meg, míg minden más karakter csúnyán ráfarag... Őszintén remélem, h a következő évadok nem azzal próbálják meg a nézettséget növelni,h először kinyírják Jaime-t, majd Tyriont...

Duke Silver 2015.06.16. 13:28:52

@nota19: Kevan nem sértődött, egyszerűen csak karót nyelt, mint a bátyja volt. + konkrétan idiótának tartja C.-t

Gyula_80 2015.06.16. 13:28:55

@Hüpna: Pycelle az vén kujon, szerintem kicsit megmozdult neki

jasszgeri 2015.06.16. 13:35:50

egeszen biztos vagyok benne, h jon nem hal meg. nem veleltlenul hagyta ott a tabort a voros rebek. sztem fel fogja kelteni holtabol es igy vegre elszabadulhat a faltol, mert ugye holtaig viselik a feketet a varrjak.

kivancsi vagyok tovabba, h lesz-e karakter formalodas a fovereb eseten is. sztem nem akkor szent, mint lattatja. es mivel a ven hulye elengedte cercei-t, raadasul gondolom az orsege, a felvilagosul polgarok es a becstelenebb pornep is szerettek kurvazni, lesz itt meg egy veres-vidamvasarnap.

a tobbi szal utolag osszessegeben k*rvara erdektelen volt. kiveve stanniseket. de o benne sem vagyok biztos, h kapott egy fatalityt.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 13:37:02

@Gyula_80: fene a gusztusát, hát szegény Cersei nem volt egy épületes látvány a végére...bár van aki erre gerjed...

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.06.16. 13:50:25

@Duke Silver:
A starkok sorsa a szívás. Ennek is biztos van valami oka.

sipi119 2015.06.16. 13:51:25

na összeírom h én is h miket tippelek 6.évadra

Arya: sztem sosem lesz igazi senki, mindig Arya Stark marad. Vhogy úgy ahogy Syrio Forell is tanította a waterdancing-ra, felcsíp itt is valamennyi tudást. Sztem visszanyeri vhogy a látását és elküldik / vagy visszautazik Westerosra vhogy aztán ott megy tovább a listája alapján

Dany: ott igazából nem sok más esélyt látok, csak a sárkányt, meglovagolja, megsütteti meg megeteti Drogonnal az aktuális Khalt, és akkor a khallasar mellé áll, és úgy megy vissza Meereenbe, aztán remélem elindulnak már végre valahára Westerosra

Stannis: sztem tuti megöli Brienne, egyszerűen teljesen karakteridegen lenne Brienne-től ha pont most nem sújtana le a karddal. Esetleg történik vmi külső dolog ami miatt nem tudja bevinni a csapást, dehát akkor is mit csinál ott a hóban vérezve tök egyedül? sztem Stannisnek így is úgy is vége

Theon / Sansa: sztem vhogy elszöknek a falhoz (mert ugye Ramsay elmondta Sansának h Jon a parancsnok), bár nem tudom mit fognak ott csinálni

Brienne: segít Theonéknak a szökésben, lehet fel is áldozza magát vhogy

Ramsay: kergeti majd Sansát de sztem nem kapja el őket, mert lehet az északiak is segítenek nekik a menekülésben
lehet hogy felfele meg szembe akad a vadakkal aztán lesz darálás

Jaime: visszamegy a Királyvárba és ott .. hát öö .. :D

Cersei: sztem pont a feltámasztott Hegy nyírja majd ki vhogy, megmakkan az az élőhalott

Tyrion + Varys + Féreg: ők sztem rendet raknak Meereenben mire visszatér Dany

Jon: sztem Jon Snow meghal. máglyára kerül vagy Melisandra csinál vmit és úgy támad föl mint Jon Targaryen vagy Azor Ahai, de nem lesz Jon Snow többet

Samu: hát ő tanul aztán jóvan

+ ugye jön Euron Greyjoy, sztem ő a meereeni eseményeknél lép majd be sztem a greyjoy hajók is fel lesznek használva Dany által mikor végre elindul westerosra (remélhetőleg)

nota19 2015.06.16. 13:56:27

@sipi119: elég jó tippek a legtöbb nekem is bejönne Cersei kivételével. Őt a kistestvérnek kell megölnie, hogy ez az övé-e vagy a más testvére azt nem tudni. Lehet Jaime, Tyrion, de Arya is, vagy akár Sansa. Vagy más : )

Fanyuvo 2015.06.16. 14:00:27

A sorozatban ha valaki meghal, azt mutatják. Szóval szerintem Stannis él.
Én a végén azt vártam a legjobban, hogy kéküljön be Jon szeme. Akkor felröhögtem volna :D

Please valaki mondja meg, hogy mi van az előző évad végével? Mert az 5.-ben egy másodpercre se jelent meg Bran. Annak ott vége is lett a feltámadt csontvázakkal együtt?

,, 2015.06.16. 14:03:37

a következő könyv mikor jön amúgy? mert most eléggé izgulok Jon miatt

kaneki 2015.06.16. 14:08:29

@Fanyuvo: Úgy tudom a könyvekben sem jutottak onnan tovább. (?) Ezért nem voltak az 5. évadban.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.06.16. 14:11:22

@kaneki:
De továbbjutottak és elég nagy perspektíva nyílt Bran előtt. (Szó szerint!)

kaneki 2015.06.16. 14:15:05

@raczsandor: Akkor rosszul tudom...Mindenesetre érdekelne Bran sztorija, ő az egyetlen megmaradt reményem. :'D

mbm 2015.06.16. 14:15:40

Én annyit azért elvártam volna Stannistól, hogy amikor Brienne halálra ítéli I. Renly, az andalok és a hét királyság jogos uralkodója nevében, megjegyzi hogy Renly nem volt jog szerint király.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.06.16. 14:16:42

@kaneki:
Hát akkor el kell olvasni a könyvet :)

kaneki 2015.06.16. 14:18:46

@mbm: Stannis már olyan állapotban van, hogy leszart mindent. :D Szerencsétlen feleslegesen áldozta be a családját.

mbm 2015.06.16. 14:24:13

@raczsandor: Gondolom mert Martin legfontosabb karaktere Arya, és az ő szenvedéstörténetét építgeti a történet elejétől kb, ha megnézed hogy pl. ebben az évadban kik szerepeltek, mindenki fontos politikai szereplő vagy egy ilyenhez nagyon szorosan kapcsolódik, az egyetlen kivétel Arya, ő "csak önmagáért" szerepel (egyelőre).

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2015.06.16. 14:24:37

@raczsandor: Olvasnám én, ha jönne már végre...

Szerintem Bran és Arya egy team lesznek, a kezdetektől azt várom.

kaneki 2015.06.16. 14:28:55

Én egy Jon/Arya találkozást úgy akartam volna. :( Vagy tökmindegy, csak 2 Stark találkozna...

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.06.16. 14:29:19

@Littlewood:
Az ötödik kötet végén olvashatod, az utolsó Bran fejezetben.

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2015.06.16. 14:30:43

@raczsandor: Igen, azt már olvastam. A folytatás érdekelne.

@kaneki: Szerintem még van rá esély. Sansa-Jon pl szerintem nemsokára esedékes.

scsaba1 2015.06.16. 14:30:47

@Knapp75:
Amikor Jamie-t vitte vissza Királyvárba, mindjárt úgy kezdődött, hogy három nőerőszakoló északit nyírt ki, úgy hogy elő sem vette a kardját. Az egyiket direkt úgy szúrta meg, hogy lassú halála legyen. Stannisnak azért ennél jóval nagyobb volt a bűne. Egyébként ki ne írják a sorozatból Briennet, a kedvenc karakterem a búsképű lovag.

Agnate 2015.06.16. 14:31:03

Lehet egyedül vagyok vele, de szinte kezdek az undeadeknek szorítani. Ahogy mostanában alakulnak a dolgok a világban, lassan tényleg ráférne egy kiadós radír... :)

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.06.16. 14:31:59

@mbm: Erre nem gondoltam, de jó ötlet!
Az én véleményem az, hogy Edard se volt mindig olyan jó fej, és ugye ebben a világban mindenkinek meg kell fizetnie a bűneiért, ha pedig ez nem lehetséges, akkor az erkölcsi adósság továbböröklődik az utódokra.

Dekatlon 2015.06.16. 14:32:03

@Hüpna: tényleg sokat elmond arról a nemesi kampániáról, hogy egy utolsó feketemágus (hókuszpók, hehe) viselkedik a leg humánusabban!!!! :)))

mbm 2015.06.16. 14:32:23

Két gagyiság volt ebben a részben, az egyiket írta Sixx, hogy pont akkor fordul el Brienne, ez milyen már, ráadásul lehetett volna egy kis vívódás nála, és mehetett volna jó szívvel Stannist gyilkolni, mivel Catelynnek anno azzal a feltétellel fogadott hűséget, hogy ha alkalma lesz megbosszulni Renlyt, akkor nem tartja vissza, tehát Stannisölés > Starkmentés, legalábbis akkor.
A másik meg Olly karaktere, léte és színészi játéka, de komolyan, ki nem szarta le hogy mérges, meg csalódott meg minden, teljesen érdektelen volt az egész léte, az is hogy leszúrta végül Jont, és az a citrombaharapós arcvonaglás, amit szegény gyerekszínész bemutatott, elképesztően kínos volt (és mennyi ideig tartott, te jó Isten!).

Csigataposó 2015.06.16. 14:34:28

@Duke Silver: Sansa and Co bizonyosan nem halott.

kaneki 2015.06.16. 14:35:11

@Littlewood: Már ha nem hal meg Jon. :/ Meg kitudja hova keverednek Theonnal.

kaneki 2015.06.16. 14:37:01

@mbm: Na igen, és már többen akarják Olly halálát, mint pl Ramsayét. :D

scsaba1 2015.06.16. 14:42:15

@borzlány:
Ahol sanszos, hogy beleütközik Biennékbe...

Ruadhnait 2015.06.16. 14:43:10

@mbm: Teljesen egyetertek! Es egyebkent az a kis nyikhaj csak orulhet, hogy egyaltalan befogadtak, Jon a szarnyai ala vette, stewardot csinalt belole, erre ez a hala, mekkora egy kis Brutusz arulo kis fattyu. Egyebkent abban a jelenetben mikor a gyerek ott nez mielott leszurja szerintem az volt az uzenet, hogy mint ahogy Sam is mondta, hogy inkabb latna 1000 white walkert, mint Gilly es a kis Sam szemeben azt, hogy cserben hagyta oket Jon a gyerek szemeben ezt latta amikor leszurta, hogy cserben hagyta. Csak hogy meg tobb szenvedest eljen at, amellett, hogy a sajat "testverei" fordultak ellene.

monee85 2015.06.16. 14:43:51

Szerintem Stannis karakteret kinyirtak teljesen. Megolte a tronorokost, nincs felesege aki ujat szulhetne neki, a fattyu nem eleg utos orokosnek, ha tul is eli es Brienne nem fejezte le, akkor is mi lesz belole?!
(A konyvben mint tudjuk Shireent nem egetik el, de megy rola a matek, hogy nem eri meg a felnott kort.)
Dany nyuglodeset nem ertem... csak huzzak az irok az o sorsat, mint a retes tesztat. Sansaet szinten.
Jon szerintem sem hal meg vegul... (remelem).
Erdekes hogy a konyvben szereplo uj, szuletese jogan ervenyes versenyzot a Vastronert nem mutattak meg ebben az evadban...
Varom az aprilist! :)

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 14:44:47

@kaneki: Meg tudom érteni :D Ramsay ha gonosz is, de legalább értelmes, ravasz, intelligens figura. Olly meg csak szimplán egy idegesítő kis hülyegyerek, aki nem bírja felfogni hogy minél több vad a fal túloldalán=minél több jégzombi= annál nagyobb gebasz. Nem, csak azzal törődik, hogy anyucit/apucit kinyírták A VADAK, és Jon most segít nekik, ezért Jon is rossz O.o

Ruadhnait 2015.06.16. 14:47:10

Mivan Gendryvel? O az utolso Baratheon szarmazek, tehat jelen allas szerint, amig le nem taszitjak a sarkanyok a csaladot o lenne a jogos tronorokos, nem? Felteve, hogy Stannis meghal.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.06.16. 14:47:58

@monee85:
Ha Stannis megmarad, akár még király is lehet. Kapott már eleget, hogy a hatalmat ne önmagáért akarja, hanem azért, hogy jót tegyen.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 14:48:07

@Ruadhnait: szerintem azóta is evez valahová :D

Dekatlon 2015.06.16. 14:48:42

@Eruka: "nem éppen tökéletes a teste"
Micsodaaaaa? :))) Hát már dehogy nem tökéletes! Mégis mit akarsz te egy 45+ nőtől?!? Olyan milf, hogy töri a betont!
... azzal együtt, hogy testdublőr volt, jól választott testdublőr.

HufnágelSteve 2015.06.16. 14:50:05

Kedveskéim, nem is értem a siránkozást. A Martin által írt könyvekhez képest ez egyre inkább egy rendezett babazsúr, hisz ott minden ezerszer bonyolultabb, ráadásnak minden szimpatikus, vagy azzá váló karakterrel kicsesznek, vagy lazán felkoncolja valamilyen módon az író. Ő nem David Gemmel a heroikus fantasy nagymestere, hanem George R.R. Martin az egyesek által deheroizáló fantasy névvel illetett műfaj főkolomposa.
Ráadásul a könyvekhez képest az eposzi jellegű, de Martinnál már végtelenített enumeráció is megszűnt, hisz a főbb karakterek már csak módjával szaporodnak, de módszeresen ki is íródnak-írtódnak, legyenek azok jók, vagy rosszak.
Adott könyv és sorozat zárónak jó, hogy Havas halott, de van ott feltámasztására képes személy. A filmsorozat sokat egyszerűsített a könyvekhez képest, így segítve az emészthetőséget, hisz sehol egy csomó mellékszál (pl. a feltámasztott Lady Catelyn zombi és a vele portyázó Thoros-féle igazságosztók, rakás új szereplő és a Meereen-t támadó zsoldossereg, hogy a ne túl aprókat említsem).
Én nagyon élveztem eddig ;).

Dekatlon 2015.06.16. 14:50:11

@Hüpna: tán, mert egy parsztgyerek. Nem főnemes dörzsölt fattya...

Ruadhnait 2015.06.16. 14:51:16

@Hüpna: Vagy vizbefult. Mivel nem tud uszni :D
De egyebkent mindenki ,engem is belerte hibaztatjuk a kis gyoker Ollyt, amikor csak egy kisgyerek, ertheto, hogy nem latja a fatol az erdot. Arrol senki nem szol semmit, hogy Allister Thorne, a megedzett varju is ugyanakkora balfasz, o sem latja at a helyzet sulyossagat es csak a sajat, buta, elferdult ertekrendjet tartja szem elott. Jon megmentette a vadakat = arulo.

monee85 2015.06.16. 14:51:24

@raczsandor
Minek kiralynak lenni, ha nincs kinek tovabb adni a tront?!
Utana ugyis megint kupleraj lenne az orszagban. Kitartok az mellett, hogy Stannisnak annyi.

Egyebkent ugy latszik, a gancs nelkuli lovagoknak (Ned, Jon) nem adatik meg hosszu elet Westerosban.

kaneki 2015.06.16. 14:51:40

Cersei gyerekei közül is már csak Tommen él, nem hiszem hogy sokáig. Csak bejött a jóslat amit a banya mondott neki kisebb korában. :D

Ruadhnait 2015.06.16. 14:53:07

@Dekatlon: Csak 41 eves. Es egyebkent terhes most, bar szerintem mikor ezt leforgattak meg nem volt az.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 14:55:26

@Ruadhnait: Vagy elkajakozik Braavosig, ott összejön a Esmeralda álnéven tengődő Aryával, és boldogan élnek, amíg Martin meg nem írja a következő fejezetet :D

giroanna 2015.06.16. 14:56:40

És Jamie vajon mit szól a Cersei-Lancel témához? :D

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 14:56:44

@Dekatlon: Meleg Pite is egy egyszerű parasztgyerek volt, mégis szimpis tudott lenni mert bár még ostobácska is volt, annyi esze volt, hogy hallgasson az okosabbra :D

Duke Silver 2015.06.16. 14:57:27

@Ruadhnait: ja, ott az idősebbek a főostobák, de Ollienál felmerül a kérdés, h ő ezzel a Jon-öléssel bosszút állt rajta, mert a családja... ergó nem az esküjét helyezte az első helyre, így megszegte azt (Jon nem lovagolt Délre Robbnak segíteni,stb...) ... Akkor ezért nem járna vmi felkoncolás a kis hülyegyereknek?!

Mindamellett teljesen érthető, h így reagálta le. Gyerek még, aki most veszítette el az egész családját.

D-verse 2015.06.16. 14:58:17

Nem kizárt, hogy Jon egy évadból kimarad, és csak az utolsó, hetedik szériában tér vissza. (Egy korábbi cikkben megnevezték azok közt, akik aláírtak a 7. évadra, de nyilatkozta, hogy a 6.-ban nem szerepel.) Sansa és Theon esetleg találkoznak Brienne-nel, aki segít nekik eljutni a Vas-szigetekre. Kisujj fortélyára lesz szükség a Hit megfékezéséhez. Cersei előbb-utóbb a harmadik gyerekét is elveszíti.

Csigataposó 2015.06.16. 15:01:43

@mbm: Igen Arya a legbiztosabb tulelo. Martint valoperrel fenyegette meg a felesege ha ki meri nyirni. :)

Ruadhnait 2015.06.16. 15:04:02

@D-verse: De mi lesz akkor a Night's Watch - White walker szallal? Ez azert nem olyan, mint a Bran - Children of the forest szal, ami olyan messze van eszakon, hogy arra a madar se jar. Nem tudom, hogy tudnak kizarni ezt a szalat, ami az eddigi legizgisebb meg legfontosabb. Azt sem, hogy hogy tudnak ugy tovabbvinni, hogy Jonrol szo sem esik az egesz evadban.
Amikor azt nyilatkozta, hogy nem lesz benne a 6ik evadban, akkor azt is nyilatkozta, hogy vegzett a sorozattal orokre es nem nagyon tetszik neki, hogy lehoztak a nevet azok kozott, akiknek emelik a gazsijat az utolso ket evadra, mert ez nem igaz. De szerintem hazudik, vagy nem tud semmit :D

kaneki 2015.06.16. 15:06:41

I've been worrying about Jon for years. He always comes back. - Sam

Remélem ez valami utalás. :'D

sipi119 2015.06.16. 15:08:55

amúgy ezen én is gondolkoztam hogy a Baratheon család most gyakorlatilag kihalt, Robert, Renly, Stannis, Stannis csaja / lánya. Gendry ugye Robert fattya, Tommen ugye Lannister. tehát gyakorlatilag senki sincs aki Robert lázadása folyamán igényt tarthatna a trónra. csak maradt Dany mint Targaryen.

A másik hogy ugye a varjaknak mennyi eszük van, ott egy tonna vad, akik nyilván szeretik Jont, hisz az életüket köszönhetik neki, és sokkal többen vannak mint a varjak, ráadásul a fal azonos felén most. nem csodálkoznék ha fognák magukat és bedarálnák a maradék fekete köpenyeseket

Ruadhnait 2015.06.16. 15:09:02

@Hüpna: Igen, de a kis meleg pite csaladjat es egesz falujat nem nyirtak ki, majd ettek meg kannibalok :D

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 15:09:42

@kaneki: badass lenne egy tudatos jég-vér-tűzmágiával átitatott-sárkánylovas-vargoló élőhalott Jon :D

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 15:11:24

@Ruadhnait: Nemmm ő félárva volt, eladták egy csomó rongyos gazemberrel, aztán fogságba esett, végignézett válogatott kegyetlenkedéseket, és csak a mákjának köszönhette, hogy nem töltötték meg élő patkánnyal a méretes pocakját, mégse lett egy pszichopata kisköcsög akinek a szájába rágott dolgokat se sikerül lenyelni :D (pedig Ollynak rágták rendesen nem ketten az évad alatt, de ő nem, nem, nem és nem)

Ruadhnait 2015.06.16. 15:11:25

@sipi119: En is erre gondoltam, Tormund vezetesevel kinyirjak oket es bekoltoznek Castle Blackbe. Mind az otezren. Vegre lesz eleg ember a falon. :D

agnesko 2015.06.16. 15:11:27

@Ruadhnait: "De szerintem hazudik, vagy nem tud semmit :D" Ez nagyon tetszett. :D

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.06.16. 15:11:29

@monee85:
Kivéve, ha olyan rendszert hoznak létre ahol nem az öröklés, hanem az érdem dönti el, hogy kiből lehet király.

nota19 2015.06.16. 15:15:12

Az nem érdekes, hogy Mel, csak úgy faképnél hagyta Stannist, azok után, hogy közvetlenül előtte még milyen lelkesítő volt? Hogyan tört rá a hirtelen megvilágosodás? És mitől? Mindenesetre nagy szemétláda ő is.

kaneki 2015.06.16. 15:15:33

@Hüpna: Csodálatos lenne. Ez az összes teória egyben. :'D

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.06.16. 15:16:14

@sipi119: Miért ne vehetné el Stannis Sansát?

Pocakhontasz 2015.06.16. 15:16:59

Én se tudom mi a testdublőr jelentősége, de ez biztos az volt. Keressetek rá a nevére és rögtön meglátjátok a képeken. Több kép van róla: tele a háta színes tetkóval, meg a karján is van belőle :-)

mézescsók 2015.06.16. 15:18:18

@sipi119: Tyrion + Varys + Féreg - rendet raknak Meereenben, mire Dany visszatér. Persze, nyilvánvaló. Mert TYRION ÉRT A KÖZIGAZGATÁSHOZ! A hv. legjobb mondata - nekem, ma!

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2015.06.16. 15:19:37

@nota19: Szerintem eleve arra készült, hogy faképnél hagyja majd, csak kellett neki az áldozat, amit Stannis átadott neki.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 15:20:39

@nota19: Szerintem inkább jó életösztönnel érzékelte, hogy olvadás ide vagy oda, ezt az ügyet bukta, ideje pályát módosítani és új megváltó után járni :D A könyvben persze kapunk tőle belső tépelődést és kétséget eleget, csak ebből a sorozatban nem mutattak semmit. Így tényleg meg(túl)élhetési lekoccolás lett a meneküléséből.

Dekatlon 2015.06.16. 15:21:54

@Pocakhontasz: hát a tetkók eléggé szükségessé teszik a testdublőrt... Picit illúzió romboló lenne egy badass rocker Cercei :)

nota19 2015.06.16. 15:22:08

Én egyszerűen nem tudok belenyugodni, hogy Jon így távozzon és a fárasztó Dany legyen a fontos, és a megmentő. Martin egy interjúban amikor azt kérdezték tőle, hogy miért ölte meg visszakérdezett, hogy Ön szerint meghalt? Persze amilyen troll... Lehet, hogy inkább egy szép, fehér farkast fogunk látni a 6. évadban.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 15:22:38

@Dekatlon: van már arra remek technika, hogy alapozzák le azokat :D

Eruka 2015.06.16. 15:23:46

@Dekatlon: ááááácsi! :)))) Nem azt mondom, hogy nem cserélnék vele (és adnék még valamit pluszba is), de nem hibátlan!
Nem azt mondom, hogy a hibátlan a jó kizárólag! Sőőőőt...
És ha a sajátja, akkor meg a nehezített játékon felül ezért is maxi respect!!!
(btw, SOHA nem mondtam volna, hogy ez a nő 45 éves!!! - szal annyira nem ezt várom ;-))))

nota19 2015.06.16. 15:24:15

@Littlewood: lehet hogy így van, de így még nagyobb szemétláda. Belehajszolta Stannist ebbe a kamikaze akcióba, azután meg veszi a kalapját, hogy köszi az áldozatot, de mentem.

sipi119 2015.06.16. 15:25:18

@raczsandor: huh hát az is érdekes lenne.. hát végül is most szingli :D
csak hát ahhoz az kéne elsősorban h életben maradjon, de sztem az nem lenne reális

nota19 2015.06.16. 15:26:19

@sipi119: arról nem is beszélve, hogy jelenleg Sansa kétszeresen is férjezett : )

vastyúk is .. 2015.06.16. 15:26:59

Szegény Melisandre egész megsajnáltam, hogy alkotói válságba került. Eddig azt hitte, hogy a szakmája csúcsa, de ha így folytatja, fel fog kopni az álla, nem lesz senki aki alkalmazná.
Egyébként Mel tényleg látja a lángokban a jelenéseket.. csak azokon nincs időpecsét. Szóval amit tudunk, hogy Mel sétálni fog Deres falain, és a Bolton lobogók egyszer égni fognak. Szóval még mielőtt odaérnek a mások R'holl még tort fog ülni a nyúzosokon. jessz.
Szeritnem a döbbenet az arcán a látottak újraértelmezése volt, és csak egy dologban volt vissza kell mennie a falra. Remélem nem Mel fogja feltámasztani Jont. egyszerűen nem akarom, hogy Jani a Vörös Isten agyatlan bajnoka legyen. Hol vannak ilyenkor a régi istenek?

Arya azért vakul meg, mert Jaquen elmondja neki, hogy mivel a maszkok használatához Senkivé kell válni, és Arya ezt nem tette még meg, nem is tudta a maszkok használati utasításának apróbetűjét, miszerint Valakire a maszk MÉREGként hat. Jó kis trükk mi

furmintszaraz 2015.06.16. 15:28:32

@Ruadhnait: Jon halála tényleg hasonlított Caesar esetére, de Ollyt azért ne hasonlítsuk Brutushoz, mert épp ellentétes a motivációjuk :) Olly fel sem fogja, mi forog kockán, személyes sérelem, düh, bosszú miatt vesz részt a gyilkosságban, Brutus viszont államférfiként gondolkodik, nála a pártfogója ellen való fordulás komoly áldozat, hosszú vívódás után történik, az állam érdekében. Tudom, hogy csak egy kósza párhuzam volt a részedről, meg én is vártam, Jontól egy "te is, Olly" kiszólást, de nem tudtam szó nélkül hagyni :)

nota19 2015.06.16. 15:29:58

@vastyúk is ..: jó, hogy megjöttél : D Ez az Aryás dolog tényleg igaz lehet, plusz még ez is a kiképzés része, hogy megtanulja használni a többi érzékét.

sipi119 2015.06.16. 15:30:47

@nota19: ja igen :D ez ki is ment a fejemből
de azért Sansa jobban nyomja mint Margery, Marg-nak három házasodás után van -még- egy férje, Sansa eddig 100%-os 2/2

másrészről meg Marg férjei: buzi / aberrált / kisfiú
Sansa faszijai meg azért voltak már pár nővel :D

Atanos 2015.06.16. 15:31:16

Nem tudom írta-e már más is, de szerintem nem egyértelmű, hogy Stannis meghalt-e mert csak azt láttuk, hogy Brienne lesújt a karddal, de azt nem, hogy el is találta-e Stannis-t. Még simán kiderülhet, hogy valamiért mégis csak életben hagyta.
Viszont Havas Jon kinyírása tényleg mocsok dolog volt az írótól nem számítottam erre. Minden esetre innentől még érdekesebb lesz a sztori. :)

nota19 2015.06.16. 15:31:45

@furmintszaraz: és az még külön gáz, hogy amíg a könyvben Bowen Marsh könnyezett, vagyis sajnálta a dolgot, ez a kis tetű semmi megbánást nem mutatott.

furmintszaraz 2015.06.16. 15:33:37

@nota19: Jaja, még Jon arcán látszott, inkább hogy "én kérek elnézést..."

rest of boys 2015.06.16. 15:33:44

A mai computer--képtechnológia korában tök fölösleges dublőrt használni, egy testet olyanná formálnak, amilyenné akarnak, álló és mozgó helyzetben egyaránt, senki sem mondaná meg, hogy azok csak virtuális idomok, stb.

vastyúk is .. 2015.06.16. 15:34:21

@nota19: részemről az öröm ;) Igen, igaz a többi érzékes dolog, csak azért írtam ezt le, mert Jaquen ezzel magyarázza a sorozatban, hogy miért vakul meg. Szerintem ez a vakulás téma csak átmeneti

Atanos 2015.06.16. 15:36:02

@Garott: Esküszöm erre még vevő is lennék. :) Már úgy ráférne Ramsay-re is egy kis szopás. :D Amúgy sosem tudtam volna kitalálni ilyen sztorit elmehetnél forgatókönyvírónak. :)

rest of boys 2015.06.16. 15:36:05

@furmintszaraz: Olly arca a végső döfés előtt-alatt-után a Dickens-regényekből készült angol filmek neurotikus gyerekeinek mimikajátékára emlékeztetett, azt az arckifejezést tanítani kellene. De szívesen betenném egy psychiatriai oktatófilmbe is.

furmintszaraz 2015.06.16. 15:36:33

Egyébként kezdenek túltengeni a Star Wars-utalások a GoT-ban - korábban a vicces sárkánymentés - klónfelmentősereg párhuzam, most valaki írta, hogy Myranda ledobása teljesen a Vader vs. Uralkodó végjelenet párja, plusz ott van a Jaime-féle "én vagyok az apád"-beismerés :) Illetve utóbbi csak lehetett volna ilyen, ha szegény Myrcella (legyen neki könnyű a föld/víz) nem előzi meg.

Ruadhnait 2015.06.16. 15:37:36

@vastyúk is ..: De akkor ki fogja, ha nem o? :(

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 15:40:08

@furmintszaraz: még kell egy LÁNGOLÓ kard, hogy Mel jóslata is beváljon, és meg lesz a fénykard is hozzá :D

nota19 2015.06.16. 15:40:58

@vastyúk is ..: hát remélem is, hogy átmeneti, szegény lány már szívott eleget, és úgy tűnik ezt továbbra is így lesz. Mindenesetre Meryn Trant kivégzése irtó brutálra sikeredett, nem mintha sajnáltam volna.
Mel pedig most zavarban lehet, hol van AA?
Remélem, hogy a vadak, Tromund, és Wun Wun legyakják a varjakat, szeretném, ha Alliserrel, és Ollyval kezdenék.

vastyúk is .. 2015.06.16. 15:41:13

@Ruadhnait: én el tudok képzelni egy olyat is, hogy Jani szeme bekékül, de nem olyan lesz, mint az agyatlan jégzombik, hanem olyan, mint a könyvben Hidegkéz, akit valahogy az erdő gyermekei azaz a régi istenek hozhattak működésbe, mert a "jófiúkkal" van.

Gyula_80 2015.06.16. 15:43:59

Azt megvitattuk, hogy miért Mother's Mercy az epizód címe?

furmintszaraz 2015.06.16. 15:44:23

@Hüpna: :D
Egyébként a GoT olyan, mintha egy nonstop "A Birodalom visszavág"-ot néznék, jó lenne már valami aprócska igazságszolgáltatás vagy ilyesmi. A mostani Arya-bosszúra is sikerült egy visszakezes pofonnal rásegíteni.

rest of boys 2015.06.16. 15:44:34

@nota19: Szerintem a Mások és az általuk feltámasztottak gyakják le Tormundot, a vadakat, Wun-Wunt és a varjakat egyaránt. Sajnos. Negatív utópia, de ez néz ki valószínűbbnek.

Ruadhnait 2015.06.16. 15:45:04

@vastyúk is ..: Nem tudom ki az a Hidegkez, de mindjart utananezek. De a regi istenek hogy elesztik fel, ha minden fat kivagtak a kornyekrol es jo esellyel elegetik Jon testet mire barki odaerne? :( Hacsak Bran meg a varju-fa-ember nem allnak a kapuban el se tudom kepzelni :( Remeljuk igazad lesz.

Atanos 2015.06.16. 15:45:10

@sipi119: Azt ne felejtsd el, hogy Sansa-nak elmondta Theon, hogy nem az öccseit égette fel hanem két paraszt gyereket, és, hogy az öccsei még valószínűleg élnek. Az is lehet elmegy megkeresni őket.

nota19 2015.06.16. 15:47:17

@Gyula_80: nekem őszintén szólva gőzöm sincs. Nem sok kegyelem volt ebben a részben, szinte mindenki szívott, néhány régi jól bevált gonosz kivételével.

vastyúk is .. 2015.06.16. 15:48:57

@nota19: Hát amikor Arya lemészárolta Meryn Fuckin Trant-ot, hát hogy is mondjam, nem voltam boldog. Egy psziichopata sorozatgyilkos születésének voltam tanúja. Majdnem olyan rossz volt nézni, mint Ramsay nyúzásait. Szóval nekem nem tetszik ez az asszaszin Arya. :(

Igen, most szerintem Mel teljesen meg van zavarodva, ő tényleg azt hitte, hogy jól értelmezi a jelenéseket a tűzben. Szerintem túlságosan is hitt abban, hogy Stan a kiválasztott, ezért minden jelenést ennek alapján magyarázott, és minden jelenést igyekezett is valóra váltani. Szóval azért zuhant ennyire magába, mert most hirtelen el kell gondolkodnia, hogy akkor hol is siklott ennyire félre az egész.

sipi119 2015.06.16. 15:49:44

@vastyúk is ..: "hanem olyan, mint a könyvben Hidegkéz" - tényleg. Hidegkezet (aki sztem amúgy a könyvben Benjen Stark) úgy is kihagyták teljesen

@Atanos: igen, az is lehet, csak az sztem azért kevésbé valószínű, mert ugye senki se tudja merre vannak, a Fal meg hát ott van ahol

nota19 2015.06.16. 15:50:10

@Ruadhnait: a falon túl van varsafa, Jon és Sam is ott tette le az esküt, nem lehet olyan messze.
@rest of boys: csak a vágyálmomat mondtam, sajnos az a valószínűbb amit Te mondasz : (

rest of boys 2015.06.16. 15:51:30

@nota19: Nyilván a vágyálom-verzió lenne a szebb, nekem is úgy tetszene leginkább :)

vastyúk is .. 2015.06.16. 15:51:39

@Ruadhnait: a Falnál még sok varsafa van. Jon az esküjét is egy ilyen előtt tette le. (Délebbre vagdalták ki őket, de pl még a Sasfészekben is van varsafa). Nincs megmagyarázva, hogy az erdő gyermekei hogy tudnak ilyesmit csinálni, csak van egy karakter, aki úgy néz ki, mintha jégzombi lenne, de tud gondolkodni meg beszélni meg ilyesmi.

nota19 2015.06.16. 15:52:11

@sipi119: Hidekézre azt mondta Levél, hogy már régen halott. Jó lenne, ha Benjen lenne, de így nem nagyon valószínű.

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2015.06.16. 15:52:26

@Gyula_80: Eddig nem, de érdekelne, ki mit tud belelátni.

vastyúk is .. 2015.06.16. 15:53:26

@sipi119: Biztos, hogy nem Benjen Stark Hidegkéz. Az egyik ilyen erdőgyermek mondja Brannek, hogy már réges rég halott, márpedig az erdőgyermekeknek 10 év is csak egy pillanat. (Meg Martin is megerősítette, hogy nem Benjen :( )

nota19 2015.06.16. 15:56:01

Szegény Benjen szerintem egyszerűen csak meghalt, megölték a vadak, vagy a zombik, és semmi mást nem fogunk róla megtudni. Ez csak olyan lebegtetés, mint a Véreb, Syrio, vagy most már Stannis is.

rest of boys 2015.06.16. 15:59:41

A Cerseit felkapó óriás valamelyik Clegane-fivérre hajazott úgy első ránézésre. Mindenesetre a Vader-szerű szuszogása sok jót nem ígért.

vastyúk is .. 2015.06.16. 16:01:55

@Gyula_80: A legerősebb utalás ugye a vallásos utalás, amiben konkrétan kimondják, hogy Mother's Mercy és amiben ez a kegy tényleg a megbocsátás és kegyelem gyakorlása. Alapvetően a többi karakterre szerintem a könyörület teljes hiánya jellemző.
Arya rezzenéstelen arccal nyírja ki Meryn Fuckin Trantot, meg a tetves Testvérek a Falon, ahogy leszúrják Janit, meg Ellaria, aki egy búcsúcsókkal, mintha bocsánatot kérne, de közben nem könyörül.
Brienne esetében szerintem Stan kegyesnek ítélte a halált, nekem úgy tűnt, megkönnyebbült, hogy mehet a családja után.
Mondjuk Danynél a kegy csak annyi, hogy A gyermekének megbocsátja, hogy nem akarja hazavinni, de mivel kurvaéhes, egyedül elmegy kajáért.
Én ilyesmikre gondoltam.

scsaba1 2015.06.16. 16:03:21

@vastyúk is ..:
Én csipáztam. Kicsit Dexter-szerű "jó" sorozatgyilkos. Olyan érinthetetlen gyökerek ellen, akiket a földi igazságszolgáltatás nem ér el. Azért ne hasonlítsuk már Ramsayhez, aki a kisebbrendűségi komplexusából adódóan mindenkit ki akar csinálni, aki nem olyan nyomorult gnóm, mint ő.

nota19 2015.06.16. 16:04:50

@rest of boys: hát ő volt a Hegy, Gregor Clegane, akit Frankenstein feltámasztott. Mivel feltehetően agya nem sok maradt, igaz előtte se sok volt, lehetnek gondok nála.

sipi119 2015.06.16. 16:05:25

@vastyúk is ..:

"Mondjuk Danynél a kegy csak annyi, hogy A gyermekének megbocsátja, hogy nem akarja hazavinni, de mivel kurvaéhes, egyedül elmegy kajáért." --- :D :D

High Marshal of the Reach 2015.06.16. 16:06:11

@rest of boys: Ugyanaz az úriember alakította, mint a 4. évadban Gregor Cleagane-t

vastyúk is .. 2015.06.16. 16:10:56

@nota19: Lehetséges, de annyira szeretném, ha mégiscsak előkerülne. Elvégre meg kell tudnunk valakinek a szájából, hogy mik a Mások, miért akarnak westerosból hokipályát csinálni ilyesmi. Vasárnaponként abban hiszek, hogy Benjen értékes a Másoknak, mert Stark, az elsők vére folyik benne, hátha annak is van valami varázsereje. Milyen fasza kis warg lett Branből is. De ennek semmi alapja egyébként tényleg csak képzelgés.

Doline 2015.06.16. 16:12:42

Szerintem az Arya szál lényege:
A rend tagjai Senkik, szó szerint. Üres vázak, amikbe fellehet "tölteni" az arcokkal azoknak a személyiségét, tudását, hangját, viselkedését. Szó szerint elmondja ezt Jaquen a jelenetben:
-A barátom volt.
-Nem volt az. Nem figyeltél rá? [átváltozik] Ő Senki volt.
-Ha te vagy.... Akkor ő kicsoda?
-Senki. Ahogy a lánynak is Senkinek kellett volna lennie mielőtt elvesz egy arcot a teremből.
Az arcok a Senkiknek vannak. Te még mindig valaki vagy. És valakiknek az arcok olyanok mint a méreg.

vastyúk is .. 2015.06.16. 16:13:08

@scsaba1: nem Aryát hasonlítottam Ramsayhez, csak azt a szar érzést, amit bennem kiváltott, ahogy aprólékos gonddal szurkálta össze és nyomta ki a szemét a testőrnek. Ugyan iylen szarul éreztem magam, mikor R Büdit kínozta.

celentano81 2015.06.16. 16:13:54

Szerintem ez tökéletes évadzáró volt, éppen elég nyitott kérdést hagyott.
Az én tippeim: Jon nem halt meg, az ő élete túlságosan népmesei, hogy ne ő legyen a legfőbb férfi szereplő. A származása kétes, a mostohaanyja utálta, a falra küldik kvázi száműzetésbe (bár szerintem ezzel Ned csak védeni akarta, hogy elrejtse többi ház elől, nehogy rájöjjenek a fontosságára), örököl egy kardot, ami minden háznak a legnagyobb kincse lenne, és még a WW-t is viszi, és kinevezik várkapitánynak. Ráadásul máshogy nem hagyhatta volna el a falat, amit a WW-k biztosan lerombolnak, különben annak a szálnak nem sok értelme lenne, ha nem jutnak át és szeretgetik meg a népet, ráadásul a sárkányoknak sem érdeke akkor felrepülni odáig, ha egy „egyszerű” fal megálljt parancsol. Szóval ő a legkisebb fiú, aki király lesz.
Sansa engem eddig untatott, azon kívül, hogy szomorúan nézett, nem tett semmit, csak sodródott. Most végre lépett egy olyat, ahonnan nincs visszaút, bár ezzel vsz. most kezdődnek igazán csak a szenvedései.
Arya-t nem tudom hova tenni. Egyrész végleg felnőtt. Korábban is ölt, de ott éreztem benne némi gyötrődést, most kitervelten, hidegvérrel gyilkolt. Először azt hittem, hogy csak egy durva beavatási szertartás részese, de lehet, hogy csak egy próba, pl. bocsánatkérésként most majd vakon kell megölnie az eredeti célpontot. Egy biztos, nem vak koldusként fogja leélni az életét, bár profi bérgyilkosként sem nagyon lett volna befejezhető a története.
Cercei fejét imádtam, amikor a zombi Hegy felemelte, nagy mészárlásra készül, bár szerintem elszámítja magát. A Főveréb mondta, hogy még lesz tárgyalás, és ismeri annyira Cercei jellemét, hogy a várból még akkor sem jönne ki, ha Buga Jóska hívná, szóval fog még nehéz pillanatokat okozni a régenskirálynőnek, nem engedte el olyan egyszerűen. Amúgy vsz. nem véletlen volt még sisak is a Hegyen, nemlehet valami szép látvány, legalább is az a lila fej, ami kilátszott...
Jamie drámája újabb magasságokban, mikor végre apa lehet, a karjaiban hal meg a lánya, ebből háború is lehet.
Stannist végig fölösleges mellékszálnak éreztem, ő csak körbeutazta a kontinenst, de mindenhol kudarcot vallott, ideje lezárni.
Dany sorsára tippem sincs, de az túl egyszerű lett volna, ha ő lesz az uralkodó, csak azért mert sárkányai vannak. Kicsit félek, hogy most kvázi végig kell nézni, ahogy mindent újrakezd.
Ha nem ezek, akkor csak egy záróképet tudok elképzelni: Ramsay Bolton ül a vastrónon a vadiúj, az Éjkirály lenyúzott bőréből készült kabátjában (jó meleg lehet, mert a WW-k mindig félmeztelenül mászkálnak a hóban), miközben Dany egy szál mosolyban szolgálja fel neki a sárkánysültet ☺

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 16:15:48

Danynál amúgy is érdekes ez az anyaság kérdés. A karakterének nagyon fontos sarokpontja, hogy elvesztette a hús-vér gyerekét, és az általa is benyelt jóslat szerint nem is lehet már több neki, ezért is tekinti gyermekeinek a sárkányokat. A probléma szerintem ott kezdődött nála, hogy a rabszolgák lemamizták, és innentől kezdve Danny már csakazért sem akarja hagyni őket, még az igazi gyermekeit, vagyis a sárkányokat is háttérbe helyezi (leláncolja) a kedvükért. De itt remélem, Drogonnal végre ráébred arra, hogy kik is az IGAZI gyermekei, kik vannak az anyjuk mellett, és kikre kéne koncentrálnia (a könyvben olyan fasza az a lázálmos rádöbbenése a dolgokra, kár, hogy itt nem volt ebből semmi), és igen, néha hátra kell lépni ahhoz, hogy tisztán lássuk, merre az előre, és most szépen visszalépett a dothraki mezőre, egy körből kimarad :D

rest of boys 2015.06.16. 16:17:34

Egy bizonyos site-on a s05e10 rész seedelőinek száma tegnap du. 185 ezer volt...

vastyúk is .. 2015.06.16. 16:17:48

@celentano81: a vastrónon Kisujj fog ülni ;)

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 16:19:47

@vastyúk is ..: "a vastrónon Kisujj fog ülni ;)" csak oda ne fagyjon :D Azt hiszem a poszátánknak előtte ki kell csipkednie a verebeket a fészekből :D

rest of boys 2015.06.16. 16:21:37

A Danyt körbelovagló had olyan volt, mint amikor a rutén libapásztorlány a kalmükök földjére téved és azok épp férfiasságuk kínzó görcsében nőt keresve maguknak, rátalálnak. Eléggé egyértelmű szituáció volt, hacsak Drogon nem lép közbe és nem süti meg roston őket.

furmintszaraz 2015.06.16. 16:25:04

@Gyula_80: Ez a cím a legkegyetlenebb irónia, amit el bírunk képzelni ehhez a részhez... Tkp. minden szálon; a legtöbbször a halállal is azonosítható (több "kegyelemdöfést" is látunk, megkegyelmezés helyett), Cersei-nél pedig a megaláztatást, a vezeklést általi enyhülést jelenti.

celentano81 2015.06.16. 16:26:12

@vastyúk is ..: Ramsay megnyúz mindenkit, Kisujj pedig megmérgezi a sárkánysültet? végül is lehet, ha nincs más rajta kívül, hátha előmerészkedik az árnyékból :-)

furmintszaraz 2015.06.16. 16:26:16

@rest of boys: Nekem Gyűrűk ura-feelingem lett, amikor a rohírok körbevágtázzák Aragornékat. Ezek a lovasnépek már csak ilyenek, úgy tűnik...

nota19 2015.06.16. 16:26:21

@Hüpna: igen és a vetélése is kimaradt, ez nagy kár.
Az hogy a jóslatokat többféleképpen lehet értelmezni, pont Mel esete bizonyítja. Egyébként én is remélem hogy végre megjön az esze, persze ha Khal Jaquo karmaiból ki tud kerülni, vagy visszaviszik a Hegyek Anyjához. Hiányzott Drogon megjelenése a végén : )

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 16:27:55

@nota19: Nem maradt az ki, jó, nem mutatták premier plánban, de megtörténik az első évadban, mikor a vén banya "feltámasztja" Drogot

rest of boys 2015.06.16. 16:28:03

@furmintszaraz: Igen, és a fantasy-írók fantáziája is találkozik valahol, úgy tűnik :)

vastyúk is .. 2015.06.16. 16:28:18

@celentano81: @Hüpna: Kisujjnak Cersei engedélyt adott, hogy segbebassza a Boltonokat a Völgy lovagjaival. Várom már :D

nota19 2015.06.16. 16:29:54

Kisujj a vastrónon! Pont egy ilyen sunyi, lelke mélyén könyörtelen alak, hát remek apropó lenne ehhez a világhoz! Azt én is remélem, hogy ebben az esetben a segge odafagy a trónhoz.

nota19 2015.06.16. 16:32:22

@Hüpna: a mostani vetélésére gondoltam, amikor az idegen pusztaságban kóborol, rájön, hogy nem a vérzése jött meg, hanem elvetélt. Itt persze nem nyújtották tovább a dolgokat.

furmintszaraz 2015.06.16. 16:33:15

@nota19: És megválaszthatná Ramsey-t segítőjének, remek törvénynapokat ülhetnének :)

Zsoofka 2015.06.16. 16:33:37

@vastyúk is ..: " ..... egyszerűen nem akarom, hogy Jani a Vörös Isten agyatlan bajnoka legyen. Hol vannak ilyenkor a régi istenek?" - Nagyon jól megfogalmaztad. PONT EZ A BAJOM. Nekem nem kellett az 1-4 évad szenvedő Janija. Az 5. évad kezdeményező, lassan kapizsgáló, VEZETŐVÉ váló Janija kellett. Nem fog kelleni a vörös luvnya Janija. Akkor sem, ha él, akkor sem ha majdnem él, akkor sem, ha MÁS.
Dany azonban akkor sem megy le a torkomon, ha nem marad más. A végén a MÁSoknak fogok drukkolni. Vesszen az emberek világa.

celentano81 2015.06.16. 16:35:27

@vastyúk is ..: tudom, csak kicsit elkalandoztam. Én is várom, hogy valaki a helyükre tegye a Boltonokat, szadista árulók, nem szeretem őket. Bár Kisujj is szívhatna már kicsit. Bírom, mert nagyon jó politikus, de az nem ér, hogy ő mindig mindenből jól jön ki. Lesznek még itt körbeverések, azt hiszem.

Zsoofka 2015.06.16. 16:36:19

@Gyula_80: Nekem erről az öngyilkos anya jut eszembe elsőre...

üveges csirkeszem (törölt) 2015.06.16. 16:37:05

Szánalmas horrorisztikusz-pornosikusz-brutalisszimusz. Ideje lenne kukázni ezt a fosszart! G.R.R. Martin pedig ideje lenne, hogy kényszerzubbonyba bújjon és elrendeljék a gyógykezelését.
Egy perverz, beteg állat, aki meg ezért a sorozatért rajong, na az se normális.

sipi119 2015.06.16. 16:37:56

amúgy az h a végén Dany találkozik a khalasarral az meg sztem egybevág a maszkos nő jóslatával

"To go north, you must journey south, to reach the west you must go east. To go forward you must go back [...]"

awoiaf.westeros.org/index.php/Quaithe

nota19 2015.06.16. 16:42:16

@üveges csirkeszem: és miért pazarolod az idődet a nemnormálisok fórumára? Miért nem inkább a normális filmeknél, a normális sorozatoknál kommentelsz? Neked nem tetszik ez ok, de vajon tényleg te vagy-e a mérce?

rest of boys 2015.06.16. 16:42:32

@üveges csirkeszem: A pálesz is szétégeti a torkot, sebet ejt a gyomornyálkahártyán, szénné lövi a májat, gyilkolja ezerszám a neuronokat, öl, butít és nyomorba dönt (fertőtlenít is azért) mégis isszák. Sőt isszák is még :)
Na, ilyen ez a sorozat is.

Zsoofka 2015.06.16. 16:44:30

@üveges csirkeszem: Mi szeressük. Néha szeressük utálni. Ez van. Ez egy nemnormális világ. Pont mint a GOT univerzum.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 16:48:52

@nota19: Jaaaa hogy arra. Na igen azzal az a baj, hogy akkor a banya többi jóslatára reflektáló szálat is be kellett volna hozni (A Nap ami nyugaton kel és keleten nyugszik, a kiszáradt tenger, meg a szél által elfújt hegyek) azt meg ugye nem tették :S

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 16:50:03

@sipi119: Nem tudom, Quaithe tudom, hogy benne volt a sorozatban pár villanás erejéig egy Lady Gaga maszkban, de elhangzott egyáltalán itt ez a jóslata?

nota19 2015.06.16. 16:51:49

@Hüpna: hát igen, igazad van. De azért izgalmas lett volna. A világ megmentője, Meereen egyik előkelőségének a felesége, amint elvetéli egy közönséges zsoldos gyermekét. Jól van, tudom, hogy gonosz vagyok, de Dany annyira, de annyira kiakasztott már több ízben.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 16:54:03

@nota19: azzal az lett volna a baj, hoyg ha a belső monológ nélkül mutatják a vércsíkot lekúszni Dany combján azon lennének kiakadva a nézők, hogy a menstruáló Danyt kell nézniük és ezmilyenmár :D Hidd el, nem sokan rakták volna össze hogy mivan.

Jarnyn 2015.06.16. 16:56:39

Nem egészen értem miért értékelik Stannist többre mint Daeneryst.
Az utóbbi elég komoly fejlődésen ment át az 5 évad alatt. Elkezdte mint bátyja bábja, egy bájos kislány akit eladtak, kibírta a megpróbáltatásokat, túlnőtt a bátyján, túlélte a férje halálát (amit a hülyesége okozott oké) aztán tulkép saját erőből és ötletből szerzett magának egy méretes sereget, rakás pénzt, bevéve 2 várost....
S végül eljutott oda, hogy tisztában van azzal, hogy még fiatal és nem tud mindent. Kész belátni és tanulni emellett tud uralkodni magán és mellé még odafigyel a tanácsokra is.
Ugyanakkor ellentétben a "vetélytársaival" tisztában van azzal hogy a döntéseket neki kell meghozni.

Stannis ellenben kb a büdös életben nem hallgatott senkire, csak Melisandre vallási hablatyába, és 2 dolgot tud felmutatni, Storm's End védelmét (sorozat előtt) és Dragonstone bevételét (sorozat előtt...)
Nyilván nagyon komor, meg megmondom a tutit alak... de igazából ez nekem nem sok.

nota19 2015.06.16. 17:01:43

@Jarnyn: igazából Dany semmivel sincs tisztában és nem tud uralkodni. Abban igazad van, hogy nem volt kitől megtanulnia. De szétrombolta a Rabszolga-öböl évszázados, talán évezredes társadalmi berendezkedését, és a küzdővermek megnyitására is csak Barristan tragédiája után volt képes. Tipikus "jót teszek veled, ha beledöglesz is" karakter. Legalábbis eddig.

Jarnyn 2015.06.16. 17:05:03

@nota19:
Ez a sorozatkészítők hibája. Mivel a könyvben az időrend sem így van, ahogy Barristan se hal bele.
S mint kvázi "ex-rabszolga" egyáltalán nem meglepő hogy felszabadításba kezdett. :)
Az meg hogy nem tud uralkodni. Felsoroltam pár uralkodói erényt, amivel még mindig nem "jó" uralkodó, de jobb mint Stannis. :)

rest of boys 2015.06.16. 17:06:34

GRRM és a forgatókönyvírók szántszándékkal hagytak nyitva, kunkorodó kérdőjelekkel sok fejezetet, dobtak be régi olasz szexfilmekben is ritkán látott mennyiségű fehér női húst, shakespeare-i jeleneteket, királydrámákra jellemző feszültséget, felszecskázott tetemekkel borított harcmezőt, stb.

rest of boys 2015.06.16. 17:08:09

@nota19: Danys a király válláról a trónra pottyant pancser, dilettáns kiscsibe kategória, de erről már írtam korábban :)

nota19 2015.06.16. 17:11:59

@Jarnyn: hidd el én nem akarom Stannist védeni. Igaz, hogy Selmy és a küzdővermek nem így voltak a könyvben, de akkor is ostobaságot művelt, amikor nem volt hajlandó engedményeket tenni csak már későn. Nem lehet néhány nap, vagy hét, vagy akár hónap alatt átformálni a társadalomba beidegződött dolgokat. Lehet felszabadítani a rabszolgákat, de milyen perspektívát tudott mutatni? Szerencsétlenek magukkal se tudtak mit kezdeni, és ezt nem ismerte fel, az intő jelek ellenére sem.

oszt jónapot 2015.06.16. 17:12:25

@Hüpna: Az öreg Pycelle szerintem fejben már recskázott.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 17:14:06

@oszt jónapot: Ha a verebek nem záratták volna be a kupikat, most a dany-parókás kurvák után jöhetnének a fiúshajú, pénzért megdobálható "anyakirálynők" :D

oszt jónapot 2015.06.16. 17:17:46

@mbm: Szerintem a walk of shame is kibaszott hosszú volt a rész (meg a sorozat) hosszához képest.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 17:19:42

@oszt jónapot: szerintem kellett az. Mégse zakkanhatott meg Cersei fél snitt alatt, ezt látni kellett, ahogy végigviszi mindvégig a vörös toronyra fókuszálva

Bridzsíta 2015.06.16. 17:22:22

Nem olvastam végig még a sokszáz kommentet, bocs, ha valaki már írta. Szóval nekem úgy tűnt, hogy köze van Doran gyűrűjének megcsókolásának Myrcella leszbis búcsúztatásához, találkoztunk ugye már drágakőbe rejtett méreggel. Doran simán játszhatta a jófejet Jaime-vel, vagy az is lehet, hogy csak Ellariat akarta megmérgezni, aki erre rájött, és szépen fel is használta. Van egy ilyen érzésem.

Jarnyn 2015.06.16. 17:27:27

@nota19:
Ez így igaz. Beleesett a "társadalom-mérnökök" tipikus hibájába, de viszonylag rövid időn belül tanult belőle. Tekintve a szerződéses szolgaságot (bér és fix idő) ellenében később engedte, ahogy megengedte hogy újranyissák a vermeket, csak szabadoknak. Voltak egyéb engedmények is, de a könyvben mielőtt kiderült volna hova vezet mindez, megjött Gish-Volantis-Yunkhai egyesült hadereje, és a külső nyomás erőt adott a hárpia fiainak. Ebből mondjuk a sorozatban semmi se látszott, de az se, hogy a társadalom minden szegletére kihatott a válság, és ezt kezelnie kellett volna. Csak a nemesek szenvelgése.

Ugyanakkor nézd meg az életpályáját összehasonlítva mondjuk Robbal Neddel, Robertel, Joffreyal, Balonnal.

Ned egyszerüen nem ismert fel pillanatot sosem, és nem hozott meg szükségszerű lépéseket. Robert összeroppant a felelősség súlya alatt. Rob egyszerűen lenullázta a támogatottságát mind a folyóvölgyben (nagybátyával szembeni viselkedés, szószegés a Freyekkel szemben) ahogy északon is (Rokongyilkosság, és erőtlenség).
Balon belehülyült egy ősi mondatba, hogy ő nem szánt csak arat. Egészségére. Joffreyt nem kell bemutatni, ahogy gondolom Lisát se.
Stannis felmutatott teljesítményét már említettem kb egy nagy nulla mint uralkodó.
Renlyt nem tudjuk milyen lett volna, de erősen halogatta a döntést, húzta az időt semmiségekkel és diplomáciája kimerült a Lanisterutálat-Tyrel "házasság" kettősében. Ez pedig nem sok.

Innen nézve Daenerys egy zseni.

Sőt ha megnézed még Tywin is keményen dolgozott azon, hogy valaki előbb utóbb kinyírja őt is és az egész családját.
(Rhaegar feleségének és gyerekeinek brutális lemészárlása, Tyrion és embereivel való bánásmód, Vörös nász féle szentségtörés és társai.)
Oberynt még megúszta, mázlival, ahogy Robot is lényegében a harctéren. Mindig nem lehetett nyerni a félelem + szerencse + arany kombinációjával.

luftwaffe44 2015.06.16. 17:44:56

@nota19: Erre max. akkor van esély, ha az összes első- és másodvonalbeli nemesi család kihal Westeroson + sárkányanyuci is megpukkan.

Eddig szépen irtják egymást, de azért még bőven maradtak...

nota19 2015.06.16. 17:50:01

@Jarnyn: igen ez mind így van, de nekem akkor is az az érzésem, hogy Danyt inkább a véletlenek szerencsés együttállása juttatta a poziciójához, és nem a tehetsége.
Ned: ő egy végtelenül kockafejű (persze attól még nagyon szerethető és becsületes) karakter volt. Pont a kockafejúsége miatt vesztett, ahogy Kisujj is mondta nem ismerte a hatalmasok játékát.
Robert szimplán idióta volt, remek harcos, de pocsék uralkodó. Ha azt nézzük ő nem is király akart lenni az egész nem érdekelte, csak egyedül Lyanna, és az ő halálával elvesztette az értelmét az egész küzdelme.
Robb nagyon súlyos hibát követett el, amikor egy ilyen megbízhatatlan és ingatag szövetségesnek szegte meg az adott szavát.
Tywin fantasztikus stratéga volt, de Oberyn bosszúvágyával és Tyrion tettével még ő sem számolhatott.
Danynek viszont szerintem eddig csak inkább szerencséje volt. Ő is elkövette a maga hibáit, csak ő megúszta. Én nem nevezném zseninek, inkább egy akaratos, parancsoló és persze mindemellett jószívű gyereknek, akinek pokoli szerencséje volt, hogy eddig az ostobaságai ellenére életben maradt.
Igazán sajnálom de én nem szeretem őt, és nem akarom őt Westeros megmentőjeként látni, ez van.

Jarnyn 2015.06.16. 17:59:30

@nota19:
Nos, nekem sem ő a kedvencem a könyvből hanem a Greyjoy lány, akit lényegében tönkretettek a sorozatban. S amúgy ő is mutatott fel igen értékes "erényeket". De a sorozathoz ez kevés volt úgy látszik.

Daenerys viszont úgy szerzett 8k makulátlant, hogy nem fizetett érte egy vasat sem.
Eltitkolta, hogy ért a nyelvükön, eljátszotta a hülyét, jól megetetve a kereskedőt, majd kiszedve belőle az elismerést, hogy immáron ő a gazda, nála a korbács, egyszerűen visszavette a sárkányát is. Kb mindent bezsebelt, csak el kellett viselnie 2-3 alkalommal ahogy lenézik.
Ha mindezt Kisujj vagy Varys netán Tyrion követi el, kb mindig emlegetve lenne, mekkora troll volt, milyen zseni".
Vajon nála mér nem?

Ahogy a sárkányok sem teljesen véletlen. Már előtte próbálta kikelteni őket, észrevéve hogy begyűjtik a hőt, s nem pedig eladta legalább az egyiket, hogy jaj legyen belőle pénz meg paripa, ahogy az okosok tanácsolták.

Messze nem olyan hülye, mint aminek láttatva van.

kaneki 2015.06.16. 18:03:43

Valamiért divat utálni Danyt, pedig messze nem olyan idegesítő meg rossz a karaktere mint amilyennek be van állítva. Lehet a színésznő miatt van, aki nem olyan nagy tehetség mint Peter Dinklage...

nota19 2015.06.16. 18:11:19

@kaneki: hát ez lehet. De nekem az első évadban nagyon is bejött Dany karaktere, és mintha Emilia Clarke is jobb lett volna. Igazán ígéretes volt. Talán ezért is csalódás, hogy utána inkább csak tipródott, és hülyeséget hülyeségre halmozott. Itt a sorozatban talán nem annyira unalmas mint a könyvben, pl. a Dance-ben egyszerűen herótot kaptam a fejezeteitől, a Kegyek, a Bronz Bestiák, Hárpiák, a Yunkaiak, a fakó kanca, egy káosz volt az egész.

XocoLatte 2015.06.16. 18:14:10

@Hüpna: HA (és ez azért valljuk be, k nagy ha) legjobbcsöcs-piromán-Melissandre életre kelti Jont, akkor a Varjak árulói igen nagy szarban lehetnek, mert a Vadak jönnek eggyel Jonnak, és a maradék lázadó Varjú kb 5 perc alatt volna fasírt. Drukkoljunk, hogy így legyen, ez az Allister gyökér igazán rászolgált már egy valíriai acéllal végzett máj- és szívbiopsziára.

nota19 2015.06.16. 18:17:03

@XocoLatte: ez igazán csúcs lenne : ))))

Duke Silver 2015.06.16. 18:17:52

@Bridzsíta: és napokig húzta az ellenméreg nélkül, Myrcella meg 5 perc alatt megmurdel? Erőltetett. Az özvegy mérgezett, úgy gondolom ez biztos.

kaneki 2015.06.16. 18:20:28

@Duke Silver: Igen, a mérgezett rúzs. :D

sipi119 2015.06.16. 18:21:13

ez amúgy nem nagyon ide kapcsolódik, de azt sokan írták h Tywin mekkora stratéga. én ezt nem teljesen így látom, pl mikor Robb vezette a Starkokat akkor volt egy halom dolog amihez Tywinnek semmi köze nem volt, és egyértelműen Robbot gyengítette és a Lannistereknek kedvezett, pl

1) hogy Theon árulóvá válik éa Greyjoyok nem állnak a Starkok mellé (ok erre tényleg kicsi volt az esély, de Theon simán dönthetett volna úgy hogy ő akkor inkább vhogy figyelmezteti a Starkokat)

2) hogy Cat elengedi Jaime-t és ezzel egy bazi fontos túszt veszítenek

3) hogy az az idióta Tully gyerek nem teljesíti Robb parancsát

4) hogy a Karstark fater kinyírja a két kis Lannistert és ezért Robb lefejezi és veszít egy rakás embert

5) hogy a völgybeliek nem mozdulnak, hiába kéri Catelyn az idióta tesóját

6) hogy Robb szerelmes lesz a csajába és felrúgja a megállapodást Frey-jel

+
és akkor még az is ott van hogy Renly halála után a Tyrellek a Lannisterek mellé álltak - simán választhatták volna Stannist (hisz csak Brienne és Cat tudta h Stannisnek "köze van" a halálához) , vagy maradhattak volna a seggükön semlegesen mint a dorne-iak, vagy állhattak volna a Starkok mellé is, hisz tudták h Renly gyakorlatilag mint barátot fogadta Cat-et a táborban

és még az előzményekben ott van az h Robert sose veszi feleségül Cerseit ha övé lehetett Lyanna Stark (Ned nővére) és így nincsenek a királyi családban; vagy ki tudja hogy veszi be a Királyvárat a Lannister sereggel ha az őrült király Varysra hallgat és nem Pycelle-re és nem nyitja ki a kapukat előtte (hisz a királyvár akkor is tökig volt wildfire-rel (nem tudom hogy fordították magyarra) )

szóval nyilván elég okos faszi volt Tywin, de egy halom olyan dolog volt élete során ami számára abszolút szerencsés fordulat volt és végül is semmit nem tett érte

Knapp75 2015.06.16. 18:26:22

@D-verse: Ha Jon a 6. évadban nem szerepel majd, csak a 7-ben, akkor valószínűleg csak a sorozatzáró jelenetben lesz benne, mikor a Westeros megmentését együtt ünneplő andalok, ewokok és mások feje fölött megjelenik Havas mosolygó szellemképe. (mellette Ned és Robb...)

Tyrion meg ha komolyan veszi a feladatát, akkor mire Dany visszatér Meereenbe a dothrakiakkal, a város tele lesz óriásplakátokkal:
"Ha Meereenbe jössz, tisztelned kell a kultúránkat!"

Cérnahuszár 2015.06.16. 18:28:08

@sipi119: a tyrellek margból királynőt akartak csinálni, stannis soha nem vehette volna el.

nota19 2015.06.16. 18:29:31

@sipi119: nagyrészt így van, még egy ilyen zseni sem számíthat mindenre. de a Tyrellek azért álltak a Lannisterek mellé, mert elküldték Kisujjat, aki ugymond kitárgyalta nekik a támogatást, Marg feleségül vételével, és Loras királyi testőrré történő kinevezésével egyetemben. A Frey-Bolton árulás is egyértelműen Tywin műve . Persze arra nem számított ő sem, hogy sz..r kerül a palacsintába, de pont ezért jó az egész

Duke Silver 2015.06.16. 18:29:57

@sipi119: igen, ebben igazad van, ezzel együtt szerintem neki a múltja volt az, ami megágyazott ezen kép kialakulásának róla... Rendezett királyi hatalom (tudtommal,) az Őrült Király uralkodásának azon szakaszában volt utoljára a kontinensen, mikor az még nem volt őrült, illetve Tywin volt a király segítője. Nagyjából azt ő hozta össze. (A könyvekben vki azt hiszem említi is ezt: "I have served six kings, but here before us lies the greatest man I ever knew. Lord Tywin wore no crown, yet he was all a king should be." – Pycelle)

+ ahogy még ezt megelőzően visszaállította a családja hatalmát, az bad ass volt.

William Hunter 2015.06.16. 18:39:20

Az epizód címére "AZ ANYA KEGYELME" többféle magyarázatot olvastam itt.
Számomra fel sem merült kérdésként miért ez a címe.
Cersei gyónása közben hangzott el:
Főveréb: - Felségeddel a bűnei súlyosságának megfelelően bánunk majd.
Cersei: - Akkor az Anya kegyelmére bízom magam.
Ha valaki már korábban írt róla, vagy tévednék bocsi :)

furmintszaraz 2015.06.16. 18:41:01

@rest of boys: Szerencsére a film egyébként tele van kiváló, a népük javát akaró, az országukat sikeresen felvirágoztató, hibákat és tévutakat még hírből sem ismerő, élő (!) uralkodómintákkal, csak Dany pancser egyedül az összes közül :D

XocoLatte 2015.06.16. 18:41:49

@Gyula_80: +1000
Varys + Tyrion RULEZ! :D

furmintszaraz 2015.06.16. 18:43:12

@William Hunter: Az idézet megvan, de ez nem magyarázat a címként való szerepeltetés okára :) Azon gondolkodtunk, hogy lesz ennek a mondatnak átfogó jelentése.

Atanos 2015.06.16. 18:43:28

@üveges csirkeszem: Ügyes vagy ülj le egyes... Ezek szerint az emberiség nagy része nem normális, mert elég sokan rajonganak a sorozatért. :D Értem én, hogy utálod a sorozatot, még azt is elfogadom, hogy kritikát fogalmazol meg. Bár szerintem érdekes, hogy pont ide írsz erre az oldalra, ami arról szól, hogy 1-1 rész történéseit írják le a sorozatból. Ha ennyire utálod miért jársz ide? Egy sima Trónok harca fórumon is kifejthetnéd a véleményed... De azért mert sokan szeretik a sorozatot még nem kéne a rajongókat is ócsárolni... Főleg úgy, hogy egy jó sorozatról beszélünk és nem csak szerintem...

,, 2015.06.16. 18:45:00

@William Hunter: ez a címadás egy kis tréfa volt, belengettek egy red heringet is korábban, h egy bizonyos szereplő, akire a címből lehet asszociálni, fog visszatérni a fináléban és ez lesz a nagy meglepi. Hálisten ebből nem lett semmi.

XocoLatte 2015.06.16. 18:50:07

@Gyula_80: Lenának meg vannak csinálva a csöcsei és van egy kurva nagy tetkója a hátán. Előbbit nehéz úgy lógatni, mint ahogyan a jelenetben látható nőé lógott.

XocoLatte 2015.06.16. 18:52:55

@sezlony: És az egyetlen fiú trónörökösét pedig odaadta önként, sőt követelések mellett túsznak? Jamie nem egy Tyrion, de azért ennyit még ő is át tud gondolni. Szerintem.

XocoLatte 2015.06.16. 19:07:22

@Hüpna: na ja, neki köszönheti a pozícióját, Pycelle nem kis bánatára...

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2015.06.16. 19:22:10

@William Hunter: Szerintem van a címben egy adag cinizmus is, hogy Cerseinek és Selyse-nek is meghalt a gyereke, és az egyik felakasztja magát, a másik meg szégyenmenetel.

Zsoofka 2015.06.16. 19:30:59

Itt egész jól összefoglalták a lehetőségeket.

FIGYELEM: EZ NEM SPOILER, DE AKI NEM AKAR TALÁLGATÁSOKAT OLVASNI, AZ NE KATTINGASSON!

www.huffingtonpost.com/2015/06/14/game-of-thrones-finale-jon-snow-dead_n_7557158.html

Zombi elvtárs · http://www.zombielvtars.blog.hu 2015.06.16. 19:46:56

Nem hiszem, hogy Havass Jani meghalt. Ugyan miért építette tudatosan öt könyvön át, hogy aztán két könyvvel a vége előtt kinyírja... ráadásul ilyen köcsögök nyírják ki A FŐSZEREPLŐT. Mert ugye a három főszereplőből ő az egyik. Csak találgatok, de Havas Jani max valami irtó brutál végső harcban eshet el a Mások ellen... ami után persze kékszemű zombiként feltámad. :)

jürgen baromartz 2015.06.16. 19:53:51

sejteni lehetett, hogy a walk of shame-hez testdublőrt használtak, Lena Headey-nek nincsenek ekkora mellei. (sőt, szegénykémnek szinte semekkora sincs.)

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2015.06.16. 19:59:38

nekem nagyon tetszett ez a 10.epizód és sajnálom, hogy az első három évad zárása nem sikerült ilyen vészjóslóra.
Jon Snow esetében három lehetőséget látok - Martin biztos még többet:
1. Melisandre benne, azaz a feltámasztott Jonban látja meg Azor Ahait. amúgy is felfedte már bájait a vörös ribanc, napestig mehet a kúrás, aztán éjjel Jon-zombi előhúzza a lángpallost.
2. kékszeműként kel fel újra a white walker seregben
3. warg módjára átkerül Ghost testébe
szerintem az 1es út várható, ha nem is egyből, de hamarosan - Melisandrénak mindenképp új Azor Ahai jelöltre van szüksége, ráadásul a prófécia szerint a kiválasztott számos dologról le kell mondjon - tisztára Jon Snowra van írva.
amíg Melisandre az újjáélesztéssel van elfoglalva, a Watch pólómeccset nyom a wildlinggekkel - szerintem utóbbiak nyernek, majd megérkeznek a White Walkerek a Falhoz. ide a rozsdás bökőt, hogy le fog omlani a Fal, illetve át tudnak rajta kelni a holtak.

többi szálon kb. nem sok vizet zavar, mi történik, a másik fő cselekménycentrum Essos, amit Dany és a khalasar, valamint a Tyrion-Varys duó irányít. ennél ideálisabb nem is lehetne egy alakuló deszant hadművelet, pláne ha még sikerül megszerezni a Greyjoyok hajóhadát. erős a gyanúm, hogy ha a 6. évadban még csak megkezdődik az invázió, a 7.ben felőrlik a megmaradt westerosi hadakat - a végén persze holtak vs élők ütközet a Vale-ben, nehogy már kimaradjanak a jóból, ha addig már sikerült.
megj: Little Fingert remélem kezelésbe veszi még Ramsay.

nota19 2015.06.16. 20:13:16

@adamskij: a Kisujj - Ramsay kezelést én is szívesen megnézném : )

XocoLatte 2015.06.16. 20:31:57

@Ruadhnait: sajnos nem én voltam... :D
Ha Melissandre szuper MILF, akkor Cersei hiper...

XocoLatte 2015.06.16. 20:49:33

@furmintszaraz: most hogy mondod, Jamie bácsi-apuci nem kapott egy szép nagy érzelmes puszit Myrcellától? csaxólok...

Cérnahuszár 2015.06.16. 20:54:08

@XocoLatte: csak odabújt a mellkasára nem?

Dekatlon 2015.06.16. 21:03:02

@XocoLatte: szájrapuszi nem vót.. figyeltem erősen mert akkor már nagyon-nagyon rosszat sejtettem

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.06.16. 21:04:22

@nota19: Lehet hogy Brienne pont azért nem végezte ki, mert látta rajta hogy az megváltás lenne ki.
+ Ha beismeri a bűnét, valami hatóság előtt, akkor azzal Briennét is tisztázza.

Dekatlon 2015.06.16. 21:07:21

@Hüpna: mer' az egy varázs-ló :)

nota19 2015.06.16. 21:09:54

@XocoLatte: istenem ez már sok lenne, Jon és Jaime is, most komolyan!!!

schawo2 2015.06.16. 21:59:52

Jöhetnek a mások, én már nekik drukkolok. Azzal legalább nem bukhatok nagyot. :D

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2015.06.16. 22:19:20

@adamskij: Jó kis összefoglaló. Szerintem a 3. jön be, mint ideiglenes megoldás (azért is nem mutatták Szellemet), így amikor Melissandre feltámasztja a testet, lesz valami gubanc, ami visszaüt Rébékre. Teljesen ex has elmélet, de klassz lenne.:)

vastyúk is .. 2015.06.16. 22:24:40

@Dekatlon: @Hüpna: bezonyhogy varázs-ló, egy teleport paripa. Felhívnám a figyelmet arra, mikor Jani és Tyrion az első évadban igyekezett a falra, napokba telt nekik Deresből. Képzeljük azt, hogy ez az idő eltelt, csak a soriban elfelejtették kiírni, hogy "néhány nappal később".

vastyúk is .. 2015.06.16. 22:29:45

@schawo2: Dehogynem. Lehet hogy csak Havas Janit akarják trónra segíteni, Még az is lehet, hogy igazából a Mások csak szeretnének lebarnulni egyszer az életükben, így bár hiába hal meg az egész világ, mégis ezüstfehér marad a bőrük és ettől nekiszomorodnak és öngyik lesznek. Szóval amíg nem tudjuk, hogy mit is akarnak a Mások, akár tragikus hősökké is válhatnak. :D Pedig hogy felépítette őket Martin az első kötettől kezdve ;)

Dekatlon 2015.06.16. 22:36:03

@vastyúk is ..: ki tudja mi a céljuk? lehet jövedelmező vállakozásba kezdenek majd a mirelit termékek piacán.

nota19 2015.06.16. 22:53:25

Hát én már teljesen kivagyok. Eddig buzgó könyvolvasóként biztos voltam benne, hogy Jon nem halt meg/feléled, de már nem tudom. Mindenesetre ha mégis annyi neki, akkor nem is tudom hogy mi értelme az egésznek? Lehet, hogy Martinnak vagy D&D-nek Dany a favoritja, de engem Jon nélkül már nem nagyon érdekel az a liba. És nem Kit H. bájos pofikája miatt, hanem mert 5 kötet utalásait, és az egész felépítését dobnák a sutba. Az rendben, hogy meghalna a végső menetben azt sem kívánom neki, hogy király legyen, de hogy most, és így!!! Iszonyú melléfogás lenne. Ez már nem az RW kategória, ahol kedves, de nélkülözhető karaktereket nyírnak ki.

vastyúk is .. 2015.06.16. 23:03:42

@Dekatlon: ááááhh, nincs szükség frigóra a zombik a friss húst szeretik, a Mások meg úgyis hidegek. Egyébként mi van akkor, ha már nincs több friss hús, és nincs mit egyenek a zombik. Akkor a Mások újra elaltatják őket vajon? és a 13 Más akit mutattak a mittomén melyik évadban elmagányosodik a kibaszott nagy kontinensen, és várják, hogy jöjjön a tavasz, hogy újraindulhasson az egész körforgás. De tényleg mi a szart akarnak a mások. Nem igazán tűnnek úgy, mint akiknek kőolajra lenne szüksége és ezért terjesztik az alkotmányos rendet. Sőt nehezen képzelem el azt is, hogy mondjuk kenjenek maguknak egy vajas kenyeret. Szóval mi a rohadó rossebnek akarják leigázni a világot?

nota19 2015.06.16. 23:09:45

@vastyúk is ..: hát ez jó kérdés. Talán öreg Nan tudná a választ. Lehet hogy még Martin se tudja.

vastyúk is .. 2015.06.16. 23:11:12

@nota19: idéznék a showból: "If you think this has a happy ending, you haven't been paying attention... " én úgy veszem, hogy ez is egy apró morzsika, hogy tudjuk mélyen tudat alatt, hogy nem lesz itt boldogság. De remélem jég az lesz
Az elmúlt öt évet, és az előtte lévő szintén ínséges éveket úgy húztam ki, hogy eldöntöttem, hogy az én univerzumomban Jani márpedig élni fog és táncra perdül a jégen, mint egy disney hercegnő, és ha Martinnak esetleg nem ez lenne a terve, leszarom :D hihihihihihihihihihihihi

vastyúk is .. 2015.06.16. 23:18:37

@nota19: LEgalább is jól eltitkolta.. hihihihihi. Végülis csak azt nem tudjuk meg, hogy az egész miért van, és már az ötödik kötetnél járunk. Ha a faltól északra úgy érezné a jeges kontingens, hogy na, ott az egész kontinens, a melegvérűek takarodjanak oda, ott emberkedjenek. Különben is mindig belehugyoznak, meg beleszarnak a szép tiszta hóba, ami csak azért van, hogy a Mások angyalkázhassanak benne. Szóval ezt a hozzáállást megérteném. De komolyan érdekel, hogy mi a motivációjuk. Ők is menekülnek valami elől? Vagy csak unatkoznak, és mellékesen legyakják Westerost.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.16. 23:20:07

A végére meg a Mások is kapnak egy jó kis szívszorító háttértörétenet, megkedveltetik velünk őket (ők egytől egyik egy félreértett, jégvarázsló képességgel megáldott, száműzetésbe taszított északi hercegnő gyermekei, akik már a let is go-t is elfelejtették nem még a meleg, szerető otthont), aztán majd jól szipogunk, amikor kinyírják őket egytől egyig :D

vastyúk is .. 2015.06.16. 23:23:51

@Hüpna: Nem állna messze Martintól. Abban szinte biztos vagyok, hogy legalább egy "szerethető" Más nézőpontkarakter lesz, csak hogy érezzük, hogy nincsenek itt jók és rosszak, csak világoskékek meg sötétkékek :D

nota19 2015.06.16. 23:24:58

@vastyúk is ..: igen, de engem egyszerűen nem érdekel tovább az egész, ha Janinak annyi és végleg. Hiába szeretem Tyriont, vagy Jaime-t - neki egyébként is annyi lesz szerintem, de ezt el lehet fogadni, legalábbis én el tudom - de hogy Dany??? Én sem várok boldogságot, sőt nem is illene bele a történetbe, de az dőljön el a végső menetben, ne most nyírják ki az eddigi legizgalmasabb származással rendelkező szereplőt! Ezzel egyik se ér fel!!! Ami pedig Griffet illeti, ha tényleg bekerül ezek után a 6. évadba, hát az már telenovella színvonal lesz.

vastyúk is .. 2015.06.16. 23:32:09

@nota19: hihihihi. Megértem az érzéseid. Én mondjuk már röhögtem a könyvben is rajta. Én még mindig remélem, hogy Jani valahogy visszatér, és az sem zavar, ha a televistától (szappanoperagyár) lopják el hozzá az ötletet. Én abban hiszek, hogy ez a halál szükségszerű volt, hogy az esküje annullálódjon. Amíg nem bizonyosodik be 100%, hogy halott, nem is az. Ha netán csak egy év múlva támasztanák fel az sem zavarna, LS is már erősen oszlásnak indult,mikor megkapta a puszit Thorostól. Ráadásul JAninak szerencséje van, mert a falon hideg van, és nincsenek legyek :D

nota19 2015.06.16. 23:35:26

@nota19: mármint, hogy Dany legyen a világ megmentője - az nincs ínyemre.

Dekatlon 2015.06.16. 23:38:20

@vastyúk is ..: úgy értettem az emberek számára fagyasztanak... a képességük megvan hozzá, a mirelit gyümi meg jelenleg hiánycikk. Vastagra keresnék magukat, ha egyszer elkezdenék az üzleti tárgyalásokat. :)

nota19 2015.06.16. 23:39:02

@vastyúk is ..: ez tényleg jó : ) Persze én is reménykedem, hogy a vénember nem ennyire gyökér, hogy ilyen sok csodás jelet, és utalást csak kiba..ásból rejtett el a könyvben, ennyire senki nem lehet a saját maga ellensége.

vastyúk is .. 2015.06.16. 23:39:47

@nota19: szerintem nem ő lesz az. Túl egyértelmű lenne. Meg egyszer hallottam egy interjút, amiben Martin Papa azt nyilatkozta, hogy a rózsák háborúja adta neki az alapötletet, szóval biztos vagyok benne, hogy itt is lesz egy "nevető harmadik".

Dekatlon 2015.06.16. 23:42:58

@vastyúk is ..: nagyon hangsúlyozták, szinte beénk verték, hogy a falon szolgálat a halállal véget ér. Nyilván nem csak üres szóvirágnak volt ott.
Azt pl. nem mondták, hogy a halállal a légzésed is véget ér, pedig az is igaz.

vastyúk is .. 2015.06.16. 23:43:26

@Dekatlon: hihihihihi. hát igen, azt hittem, hogy rózsaszín hópelyhes álmaikban a világot emberek nélkül képzelik el. Én kérek elnézést! :D

Bikli néni 2015.06.16. 23:46:23

Nem tudom, írta-e már más is, mivel spoileres lenne, ezért csak általánosságban mondom, hogy a könyvek szerint Davosnak elég nagy szerepe volt (van) még. Igaz, arra Stannis küldte el inkognitóban, mert információk birtokába jutott. A jelen történetből se kizárt, hogy Stannis halála után is elindítsa valaki erre a bizonyos küldetésre, de ahhoz előbb össze kell találkoznia más szereplőkkel. Na, ezt most jól megaszontam :))
A lényeg, hogy ha jövőre nem jön ki a 6. könyv (márpedig nem fog), akkor D&D elő fogja húzni Davos további történetét, és az nem a csempészhajón lesz.

A Mások ellen még létezik egyéb módszer is az obszidiánon és a valyriai acélon kívül (hogy mást ne mondjak, a sárkányok valószínűleg), viszont ehhez még hiányoznak bizonyos tárgyak, amik felbukkanása - az azokat birtokló szereplőkkel együtt - a 6. évadban várható.

Jon feltámasztásáról annyit, hogy Martin szereti szivatni a népet, vagyis, mivel az egész GoT-rajongótábor meg van róla győződve, hogy a vörös rébék feltámasztja Jon-t, ezért sanszos, hogy csakazértse lépik ezt meg a készítők. Azt viszont még sehol - se itt, se a Junkie-n - nem olvastam, hogy ha Jon tényleg meghalt, akkor ugye a testét el kell égetni, mielőtt ő is feltámadna és gyakni kezdene Castle Black-ben. Csak akkor lehetünk biztosak benne, hogy meghalt, ha látni fogjuk az égetést is. Viszont Kit Harrington ugye nem írt alá szerződést a jövő évadra, tehát vagy felvették előre, vagy...

vastyúk is .. 2015.06.16. 23:46:52

@Dekatlon: Milyen igaz. Meg Samu is mondta Janinak, mikor a "szexelhet-e egy Éjjeli őr"-t beszélték ki, hogy igazából szigorúan tiltva nincs, csak gyereket csinálni nem szabad. Szóval igen, szerintem is fontos, hogy ki van emelve, hogy halálig tart az eskü.

nota19 2015.06.16. 23:49:19

@Dekatlon: ez persze jó kibúvó lenne Jon számára, de nekem mégsem tetszik. Sokkal jobb lenne, ha az emberiség, vagy a kontinens, vagy mittomén védelmében tudatosan szegné meg az esküjét. Nem kellene a kiskapu, Jon jelleméhez az előbbi jobban illene.

nota19 2015.06.16. 23:53:29

@Bikli néni: hát erre mondtam, hogy egy szép fehér farkast fognak castingolni a 6. évadra. Legalábbis nagyon remélem, hogy ez az oka.

Bikli néni 2015.06.17. 00:01:14

@nota19: (Nincs most sajna időm 500+ hozzászólást elolvasni) Én egyébként azt sem tartom kizártnak, hogy Jon úgy támad fel, hogy most jön majd a vargolás (Viszont Szellemmel hová lesz a valyriai acél? Amiből a jelen tudomásunk szerint összesen van 3 kard az egész Seven Kingdoms-ban, tehát csúnyán néznék, ha mondjuk Alliser Thorne-hoz, mint potenciális következő Lord Commander-hez kerülne.)

Végül is, a 6. évadba muszáj lesz behozni már Brant is, lehet, Arya-nál is a vakság miatt bejön a varg-kártya, érkezik elvileg Euron (családnevét nem írom, mert spoileres lenne), Davos elindul a dolgára, Sansa és Theon is menni fognak és kikötnek valahol, ami nem a Vas-szigetek lesz, de nyilván lesz még Kisujj, Meereen, Királyvárban a Tyrellek sorsa is félbemaradt, Doran Martell szándékainak is ki kell derülnie, valószínűleg lesz Vaes Dothrak is... Tulképp simán összedobhatnak a készítők egy filler évadot is jövőre.

Bikli néni 2015.06.17. 00:04:25

@Bikli néni: Ja, és van még két wtf-szintű szereplő, akikről a sorozatban még szó se esett...
Meg persze ott van Sam, aki a Fellegvárban nyilván el fogja mondani, amit megtudott a WW-ekről, és azért a Fellegvárban a westerosi értelmiség krémje van, tehát nem olyan veszett fejsze nyele ez a téma.

vastyúk is .. 2015.06.17. 00:10:23

@nota19: igen, de pl addig, amíg Jani éjjeli őr, addig nem lehet vezérigazgató a Westerosi ipartelepen, még akkor sem, ha az akarna lenni. Ezért fontos, hogy viselhessen címet meg rangot, meg ne adj isten legyenek gyermekei anélkül, hogy ezért bárki lefejezhesse.

nota19 2015.06.17. 00:15:48

@Bikli néni: szerintem nyugodtan kiírhatod a neveket, úgyis csak találgatás. Igazából ki maradt, aki még érdekes lehet:
Bran: senkinek még csak sejtése se lehet róla, hogy az ő szála hová vezet,
Rickon: lehet, hogy LS vagyok, de marhára nem érdekel még akkor se, ha Davos esetleg tényleg őt indulna el keresni
Arya: fogalmam sincs ezzel a szállal mit akar Martin kezdeni
Sansa: detto
Cersei: tudjuk a végét, bár vannak érdekes lehetőségek
Jaime: teljes sötétség
Tyrion: teljes sötétség
Davos: így már nem érdekel
Dany: hát inkább nem is mondok semmit

kalbász 2015.06.17. 00:38:58

GRRM egy beteg ember, azt várhatod, hogy ő bárkinek is jót csináljon.
Nagyon gazdag kincsesbánya ő egy pszichológus hadosztálynak. Ki tudja mi történt vele, hogy ilyen lett, de ilyen lett.

Ő mindenkit meg fog kínozni, majd még azután is kínozni fogja és miután még egyszer nagoyn durván megkínozta, elfelejti.

Ez az egész ezért van, a barátok köztös történet csak ennek a körítése.

vastyúk is .. 2015.06.17. 00:47:10

Küldeném mindenkinek szeretettel a wiener song-ot :D
www.youtube.com/watch?v=XjzC2DRgEo4

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2015.06.17. 00:50:00

@nota19: azért jóval hálásabb a helyzet - valahogy eképp:
Bran: ő az egyetlen ember, aki megtanulja a children of the forest mágiát, ami igen hatásos a walkerekkel szemben.
Rickon: érdektelen, amúgy Skagoson van Oshával.
Arya: csak úgy van értelme, ha King's Landingbe kerül ismét a kis hölgy. van még pár név a listáján.
Sansa: az egyetlen szem előtt lévő Stark gyerek, egyre inkább Catelyn Tully fiatalon. kéne egy Ned mellé.
Cersei: borulni fog.
Jaime: az egyetlen szem előtt lévő Lannister (mint Sansa), fontos szerepe lehet a trónteremben
Tyrion: királycsináló.
Davos: egyetlen szerepét a dragonstone-i készletek északra szállításában látom.
Dany: ha nem lép westerosi partra, akkor értelmetlen a karaktere / története.
Margaery Tyrell és Doran Martell hiányzik a listáról, valamint a főgeci #1 Little Finger.

nota19 2015.06.17. 01:11:51

@adamskij: és Varys is hiányzik : )
De tényleg, lehet hogy most nagyon depi vagyok,de:
Bran : rendben van hogy tud a varsafák szemével látni, de mire lesz ez jó? Nem mondom, hogy nem lesz fontos, de ki tudja, hogyan
Rickon: tudom, hogy a könyv szerint hol van, de még akkor sem érdekel,
Arya: én is remélem, hogy valahogy visszakerül, de fogalmam sincs hogyan
Sansa: annyira más a könyv és a sorozat, hogy még tippem sincs
Cersei: én remélem, hogy a jóslat beteljesül, és a valonqar megöli és remélem J lesz az
Jaime: ő szegény hiába jó fej, soha sehol nem fogják elfogadni a múltja miatt.
Tyrion hát ezt nem tudom, remélem az egyik sárkánylovas
Dany: hát neki sajnos fontos szerepe lesz
Davos, Margaery, a Martellek, hát gőzöm sincs.

holovac 2015.06.17. 01:44:30

Sztem Stannis nem halott, mivel Brienne (bár máshogy) de már halott kellene legyen. Szóval sztem mielőtt lecsapna, megöli valaki. Bár ötletem sincs, ki mentené meg Stannist.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2015.06.17. 06:29:56

@nota19: azért elég látványos volt a children ereje a zombikkal szemben, szóval Bran egy ballisztikus irányító és felderítő egyszemélyben. teljesen saját pályán halad, mások számára láthatatlanul. bazierős szereplő és meghatározó jelenlétű a walkerek ellen.
Rickon: talonban marad, kétlem, h akár egyetlen percet is kapna.
Arya: nekem az a gyanúm, bukni fogja a második próbát is és kidobják a házból, így jobb híján önálló akcióba kezd. drukkolok neki, szerintem eljuthat a végéig.
Sansa: iszonyat értékes az öröksége és neve miatt, szóval indul az össznépi északi fogócska. ha eljutnak Theonnal a fal felé vagy a falig, pl Umberekhez - ez a Jeyne Pool szál - akkor simán jöhet egy északi felkelés a Boltonok ellen.
Jaime: egyetértünk, bár ameddig Tommen él és a trónon ül, tapodtat nem mozdul a helyéről. Myrcella halálát sem láttuk, de az a beszélgetés roppant fontos volt Jaimenek is. óriási jellemfejlődésen megy keresztül.
Cersei: hátra még a trial by combat és nem véletlen bemutatása Robert Strongnak. szerintem bukni fog és Kevan bátyja sem marasztalja a trón közelében. persona non grata.
Tyrion mint sárkánylovas? tetszik az ötlet, Varyssel együtt pedig megfoghatják Little Fingert. ez a duó hatalmas, én visszasírtam a második évaduk beszélgetéseit.
Margaery és a Tyrellek hatalmat akarnak a trónnál, nekik kifejezetten rosszul jön Dorne fellépése, bár a Myrcella eset miatt lesz még egy köre Bronnak Tyene Sanddel.
Dany: kétlem, hogy a végén visszakerülne a trónra, de befolyása lesz rá, ki ül ott. a break the wheel akciójában fogalmam sincs, ki támogatná Westeroson.
Tommen amúgy nem rossz kompromisszum több ház számára sem.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2015.06.17. 06:35:52

@Bikli néni: Kit H rajta van a 6-7. évad listáján is, mindössze annyi derült ki, hogy Jon Snowként már nem tér vissza.
egész biztos vagyok benne, hogy a Fal le fog omlani a végéig és a walkerek ellen óriási hentelés indul.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2015.06.17. 06:42:21

@nota19: a Griff vonal szerencsére kiesett, Varys se Meereenben napozna ( nekem egy újabb Blackfyre-nek tűnt a kékhajú).
viszont Greyjoy vonal bekúszik valahogy és ez jobban érdekel.

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2015.06.17. 08:17:12

@holovac: Nekem nem csak arra nincs ötletem, hogy ki mentené meg, hanem arra sem, hogy minek. Mire lenne jó még Stannis? Teljesen feladta magát. Talán el lehetne égetni máglyán.

nota19 2015.06.17. 09:01:28

@adamskij: jól jött ez a kis bátorítás, máris jobban érzem magam : ) Griff szerintem se igazi, mármint nem az akinek gondolja magát a kölyök. Igen így már van értelme, hogy Jon Snow meghalt és nem tér vissza, jöhet AA, addig pedig Szellem.

nota19 2015.06.17. 09:14:24

@Littlewood: hát igen a nyomorult erre talán még jó lenne. Borzasztóan utáltam amiért megégettette Shireent, de a végén mégis megsajnáltam, nagyon tragikus figura, az volt kezdettől fogva.
@adamskij: csak én nem bírom a Greyjoyokat? Euron érdekes gazember, de Victarion és pláne a Hínárhajú szerintem förtelmesek. Asha/Yarát szintén meg tudnám kedvelni, és Könyves Harlaw is szimpi volt, de ő biztosan nem lesz, nem elég fontos szereplő. Varyst és Tyriont én is nagyon szeretem együtt, nem sok beszélgetésük volt ebben az évadban, de én mindegyiket élveztem

bElannaTorres 2015.06.17. 09:30:08

szerintem dany okos, nem véletlenek szerencsés sorozata az ő karrierje, tudta hogy állítsa maga mellé drogot, hallgatott a tanácsadóira, és dönteni is volt mersze mindig. Egyáltalán nem egy akaratos kislány csupán. Simulékony tudott lenni ha az kellett, és tényleg politikus alkat, sztárnak született, tömegeket állított saját maga mellé (ehhez persze a hadsereg is kellett amit ügyesen szerzett a semmiből).

nekem tetszik a gondolat hogy ő lesz a világ megmentője, sajnos a többi szimpatikus szereplő ehhez túlságosan balfasz volt, mármint a starkék.

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2015.06.17. 09:30:49

@nota19: Nem mondom, hogy egyáltalán nem érzek együtt vele, de a kezdetektől volt benne valami veszélyes beszűkültség, amiből jó nem származhat. Szerintem az ő karakterét pl pszichológiailag hibátlanul eltalálta Martin, akik egyszerre buták, karót nyelten precízek és nagyravágyók, azokban tényleg megvan a potenciál ilyen végkifejletre. Én legalábbis tartok ettől a típustól, ezért idegenkedtem végig szegény Stannistól is.

bElannaTorres 2015.06.17. 09:31:09

@bElannaTorres: nem hogy ő lesz a megmentő, hanem a gondolat hogy ő legyen.

mgdé 2015.06.17. 10:26:33

Khm.
A Boltonok miért nem kerestetik a csata után Stannis Baratheont, élve vagy halva?
Szépen hazalovagolnak, miközben nem tudják, él-e még???

A jól megnövekedett Bolton lovasság Stannis a lovakkal elszökött zsoldosaiból lett?
Vagy honnan van? Ha viszont Stannis fél serege átállt, Kisujj érkező völgyi serege meg fog lepődni ...

nota19 2015.06.17. 10:29:31

@bElannaTorres: nyilván nem mindenkinek ugyanaz a véleménye, én teljesen el tudom fogadni, és lehet, hogy a végén tényleg neked lesz igazad. Ennek ellenére én őt nem szeretem.

nota19 2015.06.17. 10:32:18

@Littlewood: igen és ráadásul mindig valamilyen dacos sértődöttség volt benne. Mellőzött és szinte senki által nem szeretett, komplexusos alak.

mézescsók 2015.06.17. 10:37:53

@nota19: Én Danyt látom a sorozat legfejlődőképesebb figurájának, akiből akár uralkodó is lehet.
A történet kezdetén Danyt gyereklányként (13 éves?) odalökik egy barbár karjaiba, egy barbár törzsbe. Egyedüli "támasza" a félkegyelmű bátyja - az is addig, ameddig. Kitől tanulhatott volna uralkodni, országot irányítani, hadsereget vezetni? Ejtett hibákat, nyilván még fog is, de ettől csak erősebb, bölcsebb, tapasztaltabb lesz. Tény, nem áll az események fősodrában, nem vesz részt az intrikákban, cselszövésekben, árulásokban, gyilkosságokban.Hoz jó és rossz döntéseket is, de ez szükségszerűen így van. Sokszor úgy tűnhet, csak a történet szélén téblábol valahol és tulajdonképpen minek is van egyáltalán. Nem véletlenül, szerintem Martin papának szándéka van vele: Nagyon jókor jött mellé Tyrion, ami hiányzott a "neveltetéséből", azt pótolhatja. Megtaníthatja uralkodni.

nota19 2015.06.17. 10:59:56

@mézescsók: elfogadom az érveidet, lehet, hogy tényleg változik a helyzet, az első évadban én is szerettem. De jelenleg akkor sem tudom kedvelni, és drukkolni neki sajnos. Engem többnyire idegesít, lehet hogy azért mert Martin már olyan régóta tartja Meereenben, és olyan kaotikusak az ottani történések, ráadásul engem inkább Westeros érdekel és nem Essos.

Wyrfarkas 2015.06.17. 11:30:35

@mokamini:
pontosan ezek a kérdések foglalkoztatnak engem is.ott nagyon megkeveredtem.

Tipetupa80 2015.06.17. 11:31:42

@vastyúk is ..: "igen, de pl addig, amíg Jani éjjeli őr, addig nem lehet vezérigazgató a Westerosi ipartelepen, még akkor sem, ha az akarna lenni. Ezért fontos, hogy viselhessen címet meg rangot, meg ne adj isten legyenek gyermekei anélkül, hogy ezért bárki lefejezhesse. "

Feltámasztottként lehet gyereke? Az nem csak egyfajta zombi lét?

Zsoofka 2015.06.17. 11:38:09

@Littlewood: Ja. Nekem is ez jutott eszembe: max királyi-vér-áldozatnak lenne jó... :) A karaktere ki lett maxolva majd ki lett forgatva önmagából, elárvult és a végére teljesen értelmét vesztette ...

Zsoofka 2015.06.17. 11:39:54

@mézescsók: Akkor is jobb szeretném, ha Tyrion Janit tanítgatná. A könyvben nemrég olvastam azt a részt, amikor T és J a falra mennek (az elején) és nagyon tetszik a párosuk...

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2015.06.17. 11:52:37

@mokamini: Tyrion bárkivel jó páros. Én alapvetően bírom Dany karakterét, szerintem a sorozatban az ellenérzések inkább a színésznőnek szólnak. Nem rossz, egyáltalán nem, de a többiek azért sokkal jobbak, és azzal, hogy lejátsszák a színről, valahogy a királynői méltóságát/alkalmasságát is kérdésessé teszik. Ez egy ilyen akaratlan casting-mellékhatás szerintem.:)

,, 2015.06.17. 12:02:57

@Wyrfarkas: szia:) nagyon csöndben voltál idáig:)

Zsoofka 2015.06.17. 12:08:18

@Littlewood: Egyetértek. Sajnos Tyrionnal is épp ő a legkevésbé jó páros... :( Ez főleg most látszik, hogy megjött Varys...

Cérnahuszár 2015.06.17. 12:22:23

Mi van ha Havas Jonból más lesz. Annyira szemezett vele az a tüskeböki fejű más amikor letámadták a vadak táborát. Rendesen csorgott a nyála érte hogy megszerezze magának. Így létrejön a végére a tűz-dany és jég-havas jon párharc. Már ha havas jon tényleg lyanna és rheagar gyereke, akkor lenne ez így kerek befejezés.

Cérnahuszár 2015.06.17. 12:27:50

Ha más lenne belőle, szenvedhetünk azon a dilemmán hogy jól ledarálja a falat-a bosszú jár neki, de az ára az hogy weteros is végig lesz darálva. Martintól kitelne egy ilyen húzás nem?

Dekatlon 2015.06.17. 12:33:56

@Gyula_80: most be van turbózva a banya királyi vérrel, így már lehet, hogy tud.

Zsoofka 2015.06.17. 12:36:11

@Cérnahuszár: Igen, ezt írtam korábban én is: meg 1-2 évad és lerombolja az összes kicsit is szimpi karakter renoméját az öreg, majd jöhetnek a Mások, élükön Janival és mi örülünk, hogy a züllött emberi világ elpusztul.... Amolyan l'orealosan: mert megérdemlik.

mézescsók 2015.06.17. 12:37:10

@nota19: Igazából nem kedvelek senkit sem (alapvetően a fantasyt sem szeretem, ezért csak félszemmel követem az eseményeket), így Dany-t sem. Viszont oly hevesen támadták többen az elmúlt napokban, hogy úgy éreztem, az ő szemszögéből is kéne nézni kicsit a történteket.
Meereen - káoszos, Wasteros - érdekesebb Essosnál: egyetértek.
(És a végére azt vizionálom,hogy Dany - miután megszerezte a trónt, amire sosem ül fel - elrepül a sárkányaival az ő Drogója után.)
@mokamini: Ez a hajó már elment (Jani), bár a fantasyban nincsenek csodák. Amúgy tényleg jó a párosuk.
És ha belegondolok, akkor az előbb nem írtam igazat: Tyriont igenis kedvelem.

nota19 2015.06.17. 12:37:57

@Cérnahuszár: hát eléggé durva lenne. Nem elég, hogy szegény egész életében szívott, most még ez is.

Cérnahuszár 2015.06.17. 12:44:14

@mokamini: tudja a fene, zombiként uncsi az "élet"
Csak harapdálás, meg ténfergés. Egy idő után nincs kit ijesztgetni se ha westeros zombivá válik. Bár lehet hogy egymást fogják az ajtó mögé bújva, aztán jókat röhögnek nosztalgiázva

Cérnahuszár 2015.06.17. 12:47:11

Mondjuk a zombik a másoknak azért kellenek hogy harcoljanak a népekkel, ne kelljen mindent maguknak csinálni. Ahogy felállítják őket holtuk után, le is tudják fektetni? Aztán ücsörögnek királyvárban és terveket kovácsolnak mi lenne ha essosba is kirándulnánk?

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.17. 13:05:41

Dany védelmére legyen mondva, ő nagyon idealista és még nem gyógyult ki belőle. Dehát ki nem volt az fiatalon (részegen), most őszintén?:) Az ember elég sokszor van úgy mint Bendegúz, hogy "Ha én valamikor miniszter leszek, mindent a visszájára fordítok" aztán persze mivel gyarló, korlátozott képességű emberek vagyunk, bele is csavarodnánk az időnként felmerülő problémákba/ellenállásban, abba, hogy a dolgok nem olyna egyszerűen működnek, mint hisszük ("Az ország vászontarisznyájára lakatot tetetek, nehogy kilopják belőle a pénzt") vagy az idea logikátlanságába "A pofonokat meg végleg betiltanám. Aki vét a törvény ellen, azt fölpofoztatom a bakterral"
Csak amíg a legtöbb ember ezt max fejben játssza le, addig Dany kapott lehetőséget élesben megmutatni nekünk, hogy ez bizony nem működik :D

nota19 2015.06.17. 13:24:58

@Hüpna: jól van, jól van, már kezdem magam rosszul érezni : ) Értem én, hogy Dany jó szándékú, meg idealista, és hát nem volt egy könnyű gyermekkora szegénynek. Tényleg vannak a sorozatban sokkal, de sokkal rosszabbak nála. Valamiért mégsem tudom igazán kedvelni. Lehet, hogy azért, mert Martinék annyira odavannak érte, vagy tényleg a színésznő miatt.

Wyrfarkas 2015.06.17. 13:31:35

Daenerys =Azor Ahai. ???Vagy nagyon merész?

nota19 2015.06.17. 13:40:35

@Wyrfarkas: láttam egy videót a youtube-on, ahol AA-t próbálják kitalálni, három jelölt volt, Jon, Dany és Stannis. Végül arra jutott a készítő, hogy egyenlő eséllyel lehet Dany vagy Jon.

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2015.06.17. 13:46:06

@nota19: Jon-t szerintem semmi, de semmi nem predesztinálja arra, hogy AA legyen (anonim alkoholista:)). Ugyanúgy csak Melissandre homályos látomásai, ahogy Stannis esetében. Ahogy egyszer tévedett, tévedhet másodszor is. Dany sokkal kézenfekvőbb.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.17. 13:52:21

@Wyrfarkas: Nem nagyon merész :) Még amikor Tyrion kalandozott Varyssal, látnak is egy szónokoló vörös papnőt, aki Danyt jelöli meg megváltónak. A könyvben is úgy van, hogy az keleti városokban a vörös papok és főleg a rabszolgák úgy értelmezik az égi és egyéb jeleket, hogy Azor Ahai az Dany. Sőt, a sorozatban ugyan nem volt ilyen, de még Aemon mesternek is vannak olyan elméletei a könyvben, hogy mivel a valír nyelvben nincs az angol HE/SHE nemmegjelölés, így az újjászületett megváltó lehet akár nő is, és a jóslatok ráillenek Danyre.

Bikli néni 2015.06.17. 13:52:52

@nota19: Nem, én sem bírom a Greyjoy-okat, se szimpik nem voltak, se a sorsuk nem érdekelt. Viszont Euronnak van valami a birtokában, amit el kéne juttatnia a rendeltetési helyére...

nota19 2015.06.17. 13:54:31

Egyébként én nem hiszem, hogy Azor Ahainak lenni, olyan fene jó dolog. Túl nagy az áldozat és egyébként is AA ugyan miféle szerzet? Olvastam a könyvet és ennek ellenére sem tudom, elég homályosak az utalások, a herceg akinek a jöttét megígérték, aki elűzi a sötétséget, stb. Valahogy úgy érzem, hogy ezzel neki is vége lesz, bármi is legyen.

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2015.06.17. 13:55:55

@nota19: Megfelel a prófécia minden elemének, amit eddig ismerünk, só, füst, sárkányok, tűz, újjászületés, vérvonal. Nem csak belemagyarázás szintjén, hanem tényleg. Persze lehet mondani, hogy pont ezért nem ő lesz, de eléggé adná magát.:)

nota19 2015.06.17. 13:56:22

@Bikli néni: jaja, és arra is rá kellene jönni, hogyan működik : )Bár a WoW Victarionos fejezetében van erre utalás.

Wyrfarkas 2015.06.17. 13:57:41

@nota19:
Azor Ahai története sok hasonlóságot mutat (talán csak nekem)Dany történetével.

nota19 2015.06.17. 13:57:57

@Littlewood: tényleg megfelel, legyen ő, bár nem hinném, hogy sok öröme lenne benne.

Wyrfarkas 2015.06.17. 14:03:35

@nota19:
Azor Ahai a Fény Urának egykori bajnoka volt, aki elűzte a sötétséget. Volt egy Fényhozó nevű kardja (erről lett elnevezve Stannis kardja is), ami abból nyerte az erejét, hogy Azor Ahai feláldozta azt, amit a világon a legjobban szeretett, és a felesége szívébe mártotta a kardot, ezzel edzve meg a pengét. Ha jól emléxem :-(

,, 2015.06.17. 14:07:04

@Littlewood: nekem nincs bajom Danyvel, de cáfolom, hogy a színésznőn múlna h sokan nem szeretik. A könyvbeli karaktere számomra sokkal idegesítőbb volt, az utosó pár kötetből csak a döntésképtelensége és a Dario utáni vágyakozása maradt meg bennem, egyiket sem nevezném karakterépítő ábrázolásnak.
ÉH-esen szólva Dany nem zseni, csak védettsége van.

nota19 2015.06.17. 14:07:55

@Wyrfarkas: jól emlékszel, ezt én is olvastam, de mivé vált az áldozat után (persze azon kívül, hogy ő AA, a fény bajnoka)? Az ilyen dolgok mindig bűzlenek, hogy nem fog jól járni az illető.

Bikli néni 2015.06.17. 14:13:56

@nota19: Most el kellett gondolkodnom egy kicsit, hogy a túróba jött ide a World of Warcraft. :DD (WoW)
Szerintem Dany majd valahogy rájön, hogyan kell használni. Elvégre a sárkánytojások is kikeltek, pedig arra is azt mondta az elején Illyrio, hogy ott vannak már mióta és nem tudni, hogy kelnek ki, vagy hogy élnek-e egyáltalán.

nota19 2015.06.17. 14:14:45

@foxglove (F6): én ismerek, nem is egy személyt, akik utálják Emiliát. Nekem nincs annyira gondom vele, az első évadban eléggé jó volt, és kellőképpen bájos is. Az viszont igaz, hogy többen is lejátszák a képernyőről, most, hogy Dinklage is odakerült, ez még inkább feltűnő lesz.

Bikli néni 2015.06.17. 14:15:37

Mellesleg nem olvastam a WoW kijött fejezeteit, időm se volt, meg úgy voltam vele, hogy inkább majd egyben az egészet, már ha kijön valaha is.

nota19 2015.06.17. 14:18:13

@Bikli néni: én is csak kínomban nem olyan sok, és nem is hosszú.

,, 2015.06.17. 14:22:01

@nota19: arra emlékeztek h úgy volt h egy másik színésznő játsza? Nem ugrik be a neve, de nagy felháborodást keltett, mert a rajongók nem tartották elég szépnek a szerephez.

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2015.06.17. 14:22:35

@foxglove (F6): Hát igen, elég tinilányos a könyvben is. Viszont döntésképtelen karaktert is lehet profin játszani szerintem, néha megvillantva, hogy van benne potenciál, hogy idősebben/több tapasztalattal a háta mögött fasza uralkodó legyen. Persze nem vagyok színész.:)

,, 2015.06.17. 14:26:19

@Littlewood: a többiek mind életszagúbb karakterek, Dany kicsit mindig over the top. Mert ő olyan különleges, a kiválasztott, stb.

nota19 2015.06.17. 14:34:44

@foxglove (F6): igen ő volt az első jelölt. Szerintem egyáltalán nem csúnya, bár Emilia tényleg szebb és törékenyebb. Úgy olvastam, hogy ez volt az első komoly munkája. Maisie Williams-el persze nem lehet összehasonlítani, pedig ő még tényleg gyerek volt az elején.

vastyúk is .. 2015.06.17. 14:36:23

@Tipetupa80: jó kérdés, hogy lehet-e gyereke. Nem tudom, de pl mikor Berricecet feltámasztja Torros, fizikailag minden oké lesz vele. Csak érdemes nem megvárni, míg a test oszlásnak indul.

William Hunter 2015.06.17. 14:39:30

G.R.R.M-et vajon mennyire frusztrálja, hogy a milliárd rajongó már minden lehetséges kombinációját felvázolta a történetének. Egyáltalán mi a garancia, hogy már képbe került az Azor Ahai személye. Milyen hosszú is lehet egy tél? Lehet-e például két kulcsszereplő még meg sem született gyermeke az Azor Ahai?

Zsoofka 2015.06.17. 14:39:33

@foxglove (F6): Nem elég szép?! Nem tudom. De sokkal több természetesség van benne, miatt E-ban. Persze lehet, hogy az ordenáré szőke paróka őt is agyoncsapná....

nota19 2015.06.17. 14:48:17

@William Hunter: hát ez van, tetszett volna neki jobban sietni. A Dance 2011-ben jelent meg, és még mindig semmi.

Wyrfarkas 2015.06.17. 14:50:29

@High Marshal of the Reach:
annak a csajnak másfajta "kardot" adnék a kezébe :-)

High Marshal of the Reach 2015.06.17. 14:59:21

@William Hunter: Ez az, Edmure Tully és Roslin Frey gyereke lesz Azor Ahai! :D ("még meg sem született")

vastyúk is .. 2015.06.17. 15:05:13

@High Marshal of the Reach: MEl szerint a kiválasztott herceg és azor ahai ugyanaz, de a kiválasztott hercegről tudjuk, hogy őrült Aerys leszármazottja kell legyen. Szóval Edmure és Rosslin gyereke kizárva :D

William Hunter 2015.06.17. 15:07:48

@High Marshal of the Reach:
A meglepő az lenne, ha Dany és Theon gyereke lenne az Azor Ahai : D

,, 2015.06.17. 15:10:19

szóval, köszönöm sixxnek a posztokat, a kommentelőknek pedig a jó hangulatot. sziasztok!

nota19 2015.06.17. 15:13:45

@William Hunter: hát az tényleg WTF lenne : ) Ha jól emlékszem Aerys apja (aki vagy Aegon, vagy Jahaerys, vagy Maekar volt, már zavaros) azért ragaszkodott Aerys és Rhaella házasságához, mert hitt a jóslatban, hogy a herceg ebből a vérvonalból fog megszületni. Ezt Aemon mester is említette. Ami engem zavar ezzel kapcsolatban, hogy akkoriban még semmilyen gebasz nem volt Westeroson, ugyan mire kellett nekik AA?

vastyúk is .. 2015.06.17. 15:14:46

@nota19: nem vagy egyedül, én sem kedvelem különösen Dany-t. Mondjuk ezzel a prekoncepcióval vágtam neki a sorozatnak :D

Wyrfarkas 2015.06.17. 15:16:17

@vastyúk is ..: a jövendölés szerint A.A.tűzben és sóban fog újjászületni.

nota19 2015.06.17. 15:17:17

@Wyrfarkas: és hol marad a vörös csillag, vagy vérző csillag?

vastyúk is .. 2015.06.17. 15:18:17

@William Hunter: szerintem ezért kapkod kicsit most, hogy legalább a hatodik kötet kijöjjön a 6.évad premierére.

@nota19: csak a jóslat szerint újra eljön a sötétség, és az eltüntetéséhez újjá fog születni a tűz bajnoka: AA illetve eljön a beígért herceg.

nota19 2015.06.17. 15:22:52

@vastyúk is ..: ah tényleg, már teljesen össze vagyok zavarodva. És hogy jön ehhez Rhaegar fixa ideája a sárkány három fejéről? Csak költői kérdés volt, nem hiszem, hogy erre bárki tudná a választ. Csak azért kérdeztem, mert Dany Halhatatlanok Házában való bolyongása közben, egyszerre hangzott el, így talán ennek is van jelentősége.

vastyúk is .. 2015.06.17. 15:24:38

@Wyrfarkas: igen, és sárkányokat ébreszt a kőből =>ez ugye egyértelműen ráillik Danyre. Ugyanakkor AA-ról azt szokták mondani, hogy a tűz fia, Danynek meg a halhatatlanok házában azt mondták, hogy a tűz menyasszonya. Persze tudom, ezeket a szaros jóslatokat úgy lehet tekergetni csavargatni, amennyire nem szégyenli az ember. :D

vastyúk is .. 2015.06.17. 15:28:36

@nota19: simán azt is jelentheti, hogy három sárkány lesz, akikhez kell három segg, hogy megüljék. Az a baj, hogy a beígért herceges jóslatot még sehol nem mondták el teljes egészében. Remélem, ha már Samu lemászik Óvárosba, ott olvas majd erről valamit. Azt viszont biztosan tudjuk, hogy REagal azért lett harcos, annak ellenére, hogy énekelni sokkal jobban szeretett, mert olvasta a próféciát és meggyőződése volt, hogy a kiválasztottnak harcosnak kell lennie.

vastyúk is .. 2015.06.17. 15:30:08

@vastyúk is ..: *Rheagar sose fogom megtanulni ezeknek a neveknek a helyesírását. hihihihihi

Wyrfarkas 2015.06.17. 15:34:15

@nota19:
Öreg Nan szerint a vérző csillag, a sárkányokat jelenti.Ha jól emléxem(???)A soriban Osha mondta ezt.

nota19 2015.06.17. 15:34:32

@vastyúk is ..: hát igen Rhaegal a sárkány, Rhaegar pedig a mindenki által cukorfalatnak tartott koronaherceg volt (persze kivéve Robertet) Én is bizakodom a három sárkány, három segg teóriában, de most már tényleg nem tudom kik lehetnének a seggek. Tippjeim és vágyálmaim persze vannak, de tudjuk, ember tervez Martin végez : )

nota19 2015.06.17. 15:35:28

@Wyrfarkas: lehet az üstökös is, ezzel kezdődött a második kötet.

Wyrfarkas 2015.06.17. 15:44:24

@vastyúk is ..:
Sárkánykő, Stannis vára pedig egykor a Targaryeneké volt (tűz), és egy szigeten található a tengeren (só), ezért gondolhatta Mel, hogy Stannis Azor Ahai.

William Hunter 2015.06.17. 15:49:31

@Wyrfarkas:
Szóval Dany a tűz és Theon a só (tenger) gyermeke. Dany-nek hajók kellenek az átkeléshez. A Greyjoy-oknak rengeteg hajója van. A hajók ára, hogy Dany feleségül meny a Greyjoy örököshöz, Theon-hoz. Az átkelés után a makulátlan és dothraki seregek könnyűszerrel legyőzik a maradék westerosi seregeket. A sárkányokra alig van szükség. A vastrón megszerzése után Dany a királyné és Theon a király. A mások eközben már észak nagy részét elfoglalták, de King's Landing-ban még nem ért el a tél. Melisandre, miután tévesen hitte Stannist, majd Jon-t a kiválasztottnak, most már holt biztos benne, hogy az Azor Ahai Deny és Theon gyermeke lesz. Erről meggyőzi Dany-t és vérmágiával meggyógyítja Dany meddőségét.
Ser Jorah testén mindeközben már teljesen elhatalmasodott a kőkór. Egyedül a fütyiét nem érte még el. Amit nagylelkűen felajánl Theon-nak a gyermeknemzéshez. A frissen doktorált Sam Nagymester elvégzi a fütyiátültetést, miután Arya segítségével tanulmányozta a Jaqen-féle arctranszplantációs technikát. Jorah vágya is teljesül, végre a szerszáma Dany-be kerül. A várva-várt gyermek kompilációmentesen megszületik ............

Wyrfarkas 2015.06.17. 15:49:48

Na,és Kik lesznek a sárkány 3 feje :-)

Wyrfarkas 2015.06.17. 15:49:58

Na,és Kik lesznek a sárkány 3 feje :-)

Fanyuvo 2015.06.17. 15:51:13

Csináltam egy alternatív befejezést. Nekem ez jött volna be a végére :D

youtu.be/31naZHyBEm4

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2015.06.17. 15:52:29

@William Hunter: Szerintem eltaláltad. Fordítsd le, hadd zokogjon Martin, hogy a randomgenerátor használata ellenére a cselekményben még mindig nem elég megfejthetetlen.:D

nota19 2015.06.17. 15:57:06

@William Hunter: azt a mindenit, ezt nevezem : )Már éppen szólni akartam, hogy nincs neki, erre tessék
@Wyrfarkas: hát Dany mindenképp, eddig Jon volt a következő tippem, de már nem tudom. Lehet még Tyrion, az első könyvben mondta, hogy még egy csúnya, torz kisfiú is hatalmas lehet egy sárkány hátán lovagolva (azt hiszem pont Jonnak)Lehetne még esetleg Arya, bár ő nem tudom, hogyan. Mivel sárkánylovas nem csak Targ lehet vannak még lehetőségek, de nekem ők a kedvenceim.

vastyúk is .. 2015.06.17. 16:03:23

@Fanyuvo: nem lett volna rossz. :D

@William Hunter: Derék, nagyon derék!

@Wyrfarkas: Igen. Meg MEl úgy működik, hogy kérdez valamit, és képeket lát a tűzben. De gyakorlatilag egy csomóról fingja sincs mit jelent. Gondolom megkérdezte a tűztől, hogy találhatja meg Azor Ahait, mutasson utat, és a lángok Stannist mutatták neki. Ezt ő úgy értelmezte, hogy Stan AA. Aztán ahogy ideért és látta, hogy a prófécia egyes elemei stimmelni látszanak, igyekezett elkövetni, hogy a többi is megvalósuljon. Itt jön képbe Fényhozó, aminél varázslattal érte el, hogy lángoló kardnak tűnjön. A vak Aemon mester nem is vette be a mesét, mert mondja, hogy a kard nem bocsát ki hőt.
Az a vicces hogy a só és füst ráillet Rheagar-ra is, és annak idején ő is mindent megtett azért, hogy beteljeseítse a jóslatot. Mikor megszületett a második gyermeke megörült, hogy oké már csak egy kell a sárkány három fejéhez, és kész lesz a check-lista :D Szegény hülye

vastyúk is .. 2015.06.17. 16:10:15

@nota19: @Wyrfarkas: Ugye Dany-Drogon egyértelmű. Szerintem legyen a zöld sárkány Rheagal a zöldlátó Bran-é, a fehér sárkány Viserion meg szerettem volna, ha Jon-é lesz, hiszen Szellem is fehér pirosszemű, de abban is látnám a logikát, ha Tyrion-é lenne a fehér sárkány, de annak nem tapsolnék annyira.

nota19 2015.06.17. 16:10:43

@vastyúk is ..: ne mond ezt, én bírom Rhaegart : ) Kár, hogy végül is ő is csak a farkával gondolkodott.

Wyrfarkas 2015.06.17. 16:11:46

@vastyúk is ..:
A kardnak nem feltétlenül kell fizikai kardnak lennie, lehet ez egy... sárkány, vagy egyesek szerint az éjjeli őrség maga.

nota19 2015.06.17. 16:12:08

@vastyúk is ..: tényleg Bran, őt kihagytam. Viseriont én is Jonnak szántam.

vastyúk is .. 2015.06.17. 16:15:46

@nota19: érdekes, mert nem feltétlen. Ha annyira odavolt a jóslatért, kinézem belőle, hogy azért akarta megszerezni Lyanna-t, mert azt gondolta, mégiscsak így lesz meg a harmadik fej.

nota19 2015.06.17. 16:16:02

@Wyrfarkas: én is olvastam ilyen elméleteket, és van is benne valami, hogy nem szószerint kell a jóslatokat érteni. De az éjjeli őrség ezek után... Vajon mi marad belőle, ha Tormund és a többiek rájönnek mi történt? Eredetileg persze nagyon szép lett volna. A sárkány viszont még lehet.

vastyúk is .. 2015.06.17. 16:18:42

@Wyrfarkas: Jaja. Szerintem is jó kardnak az éjjeli őrség, és ha esetleg AA életútját is be kell járni, amiről nem tudunk,simán lehet, hogy nem kell megedzeni "még egyszer" a kardot, de ha mégis, Jon az őrökkel megölte Ygritte-tet, akárhonnan is nézzük :D

vastyúk is .. 2015.06.17. 16:24:51

@nota19: Azért azt ne felejtsük el, hogy az éjjeli őrség jobbik fele hű Janihoz. Csak az az egy, ami átfordította a mérleg nyelvét, távozott a túlvilágra. Ezért csinálták sutyiban a késelést, mert akárhonnan nézzük, Janinak vannak még támogatói. A Parancsnok megölése meg mostanában kezd divatba lendülni a Falon, lázadás a Bounty-n.

nota19 2015.06.17. 16:29:16

@vastyúk is ..: de miért pont egy ilyen botrányos esetből akart 3. gyereket? Ahhoz bárki jó lett volna, egy kisebb nemesi ház lehet, hogy mukkanni se mert volna, sőt még megtisztelve érezte volna magát. De pont Észak Őrzőjének az egyetlen lánya, aki ráadásul az unokatestvére menyasszonya? Lehet, hogy a 3. gyerek fontos volt, de tuti, hogy annyira rákattant Lyannára, hogy egy kicsit elment az esze. Másképpen nem tudom a történteket magyarázni, hiszen Rhaegar nem egy Robert féle k..rógép volt.

nota19 2015.06.17. 16:32:23

@vastyúk is ..: hát ha így van, az őrségen belül is nagy hirig várható, Edd pl. vajon mit fog szólni? A tökéletlen Ser Alliser jól elintézte az egészet saját magának is remélem : )

Wyrfarkas 2015.06.17. 16:32:43

@vastyúk is ..:
Jellemtelen,gusztustalan amit műveltek.Tényleg egy szedett-vetett bagázs.Remélem a következő évad az Ő "megbaszásukkal"kezdődik.

vastyúk is .. 2015.06.17. 16:39:04

@nota19: hát mert azt gondolta, hogy a gyerek akkor lesz a tűz és jég dala, ehhez nem valamilyen apró ház kell, hanem a tél királyainak leszármazottja. A Targoknál meg divat volt a többnejűség. Szerintem a problémát az okozta leginkább, hogy mikor Lyannát vissza akarták szerezni a Starkok, mert ugye nem szólt arról, hogy ő akkor most lelépne, Aerysbe botlottak, aki igazi paranoid révén egyből megégette őket, ami aztán jóhogy nem tetszett északnak, Bobby Baratheonnak és Jon Arynnak. (Egyébként Rheagar legjobb barátját is Jon-nak hívták :D) a fél királyságot meg már nem lehetett lenyugtatni.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.17. 16:42:03

@Wyrfarkas: nyitójelenet: Szellem igen furcsa, kifejező tekintettel épp Olly gyomrából falatozik, a háttérben Se Allister próbál feltépett torokkal elkúszni valahová, aztán kiszenved.... Vörös cipős lábak és vörös szoknyaszél közeledik a véráztatta havon, és Mel megáll a farkas előtt. A farkas felnéz rá. Nyüsszenés. Mel bólint, majd azt mondja: "Now, you know, Jon Snow"

vastyúk is .. 2015.06.17. 16:42:38

@Wyrfarkas: Szerintem simán, meg ott van a kurvasok vad. Szerintem az igazi árulók szépen elrejtik majd Janit a jégvermekbe, és azt kamuzzák majd, hogy elment almát szedni, hogy ne legyen feltűnő, hogy mi a szar van. Mondjuk a film végén mintha Janit otthagyták volna a hóban egyedül, de akkor nem tudom, reggel hogy fogják megmagyarázni, hogy néhány kóbor tőr volt, biztos a vadak voltak. Semmi értelme nem lenne, mert a vadak még így is lényegesen többen vannak, mint az Őrség, és a fal gyengébbik oldalán. Azt is el tudom képzelni, hogy berobog Ramsay a már szemléltetett Bolton lovassággal, merthát hova ment volna Sansa, ha nem épp oda.

nota19 2015.06.17. 16:48:02

@vastyúk is ..: én is gondoltam erre, de nem is tudom. Szerintem az egész balhé a mókamester Brandonnak köszönhető. Persze szörnyen végezte szegény, de akkor is. Nem fura, hogy a lány apja, Lord Rickard nem tesz semmit, csak Brandon? Az öreg csak azután ment Királyvárba, hogy Aerys odahívatta, az um. lázadók apjait. Lehet neki több esze volt, vagy tudott valamit. Nem, szerintem a mészárlást Brandon intézte el, a Barbrey banya visszaemlékezése alapján nem tűnt túl szimpatikusnak.

vastyúk is .. 2015.06.17. 16:53:26

@nota19: igen, ilyen nagypofájú önelégült gyermek volt.Tipikus esete a hogyan váljanak a dolgok egyre rosszabbá a "rossz" reakcióktól

Wyrfarkas 2015.06.17. 16:55:22

@Hüpna:
annyira jók ezek az alternatív forgatókönyvek.:-) sírtam a röhögéstől. :-)közben meg mennyire jó lenne ha tényleg így lenne.

sélli_ 2015.06.17. 18:21:37

Hu, nem olvastam vegig az otszaz x kommentet uhogy bocs ha mar volt:
1. sixx: koszi az egesz evados hogyvoltot

2. A nights watch egy rablok/gyilkosok/eroszakolokbol osszetakolt banda - csak ido kerdese volt hogy Jon ellen forduljanak. Melleseleg szerintem sem halt meg Jon. a) A voros rebek feltamasztja b) zombie lesz belole is - amire majd megtalaljak az ellenszert, es mindenki aki white walker lett visszavaltozik emberre, es orulunk Vincent

3. Aryat vonal teljes homaly zona. Most akkor ki van kivel es kivel nem. MI A CEL??? Miert baj hogy egy elmebeteg barmot kinyirt bosszubol, ahelyett hogy egy piti csalot mergezett volna meg. Telleg meg kell vakitani? Ertem hogy lecke, de hagyjuk mar. Arya badass volt. yeah!!

4. Stannist sajnalom, de nem vagott foldhoz. Brianne karaktere egyre sulytalanabb lesz. Total felesleges. Kiirtam volna mar regen.Nyilvan a kov evad elso epizodja azzal fog kezdodni hogy osszekukazza Sansat meg buzost az erdoben es indulhat a bosszuhadjarat. Bar tovabbra sem ertem hogy BRianne + Pod hogy fog egy most mar tobb szaz fos hadsereget legyozni es kinyirni Ramseyt... egyedul nem fog menni...

5. Orulok hogy visszahoztak Varyst. Yess!! Tuti osszeallnak Tyrionnal es uralkodnak ezerrel.

6. Dany szal is fura... a vilag masik vegen van valami harcos kompaniaban, erre a ket hulyegyerek elindul lovon megmenteni amikor az iranyt sem tudjak. Sok sikert...

Balfars 2015.06.17. 18:48:29

@nota19: Szerintem Stark nagypapa részéről ok volt hogy, a fia félholtra veri Rheagart és majd aztán beszélgetnek Lyana hollétéről. +Az északi urak jó része meg pont beleillik ebbe a mentalitásba. Robb is akkor lett elfogadva amikor Szürkeszél letépett pár ujjat Hordó kezéről. És ezzel láthatólag mindenki ki volt békülve ott a teremben. Szóval szerintem a Ned, Rose Bolton féle vérmérséklet az ami ritkaságszámba megy északon.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.17. 19:04:52

@sélli_: Dany szálára csak annyit, hoyg a Daario és Jorah nem tudják hogy elkapták a dothraki lovasok :) Úgy voltak vele, hogy elindulnak, aztán úton útfélen kérdezik a népeket, hogy nem láttak-e egy bazinagy sárkányt arrafelé repülni :D Arra azért még felkapják a fejüket az ottaniak. És szerintem Dany se véletlenül dobta el a gyűrűt, TUTI hogy az alapján fognak a nyomára akadni

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.17. 19:06:53

@Balfars: "szerintem a Ned, Rose Bolton féle vérmérséklet az ami ritkaságszámba megy északon" Igen, talán ők a leghiggadtabb figurák az északi bagázsban :D (Bár azért hálát adok a filmkészítőknek, hogy a Bolton házi urak ruházatát a könyvhöz képest átalakították, nehéz lett volna komolyan venni őket rózsaszínben XD)

Zsoofka 2015.06.17. 19:31:39

@sélli_: A4.) pont kivételével egyetértek.
Ott úgy gondolom, hogy Theon maradványa Sansával és Brienne támogatásával elmennek Theon-apukához a következő évadban és azért az lehet még érdekes... Azért egy Theon-Brienne párbeszédet majd szívesen meghallgatok.. Meg amúgy is: volt már sok érdekes páros menetelés is, de ez a négyes is elég mókásnak ígérkezik. A FURCSA NÉGYES. :)

nota19 2015.06.17. 19:42:20

@Balfars: szerintem Lord Rickardnak fogalma sem volt Brandon magánakciójáról. Brandon éppen Zúgóba tartott az esküvőre, onnan fordult vissza, az öreg pedig északon volt, ez kiderül néhány párbeszédből és utalásról. A Hordó szerintem nem mérce vérmérséklet tekintetében, nekem nagyon szimpi az öreg, de azért a könyvben is valamiféle különc, ha jól emlékszem, meg a többi Umber is, pl Varjúvész, vagy mi, akinek egy varjú vájja ki a szemét alvás közben, erre ő elharapja a torkát : )
@mokamini: ez tényleg a nincs kettő négy nélkül lenne. : )

nota19 2015.06.17. 19:45:01

@nota19: azt hiszem Szajhavész volt a neve mégiscsak, de így még murisabb

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2015.06.17. 19:48:25

@vastyúk is ..: pontosan, Melisandre látomásaival az a gond, hogy egyből az adott helyzethez alakítva adja át őket. Stannis sorsa többek között azért is került kelepcébe - amúgy egész biztos, hogy a 6.könyvben is elhalálozik Winterfell előtt - mivel egyre nagyobb lesz a különbség a látomás és a valóság között.
nagyon kíváncsi vagyok már most Tormund és WunWun reakciójára, mivel ők tényleg életüket köszönhetik Jonnak. Ser Allister és a többi kolompos pedig csúnya és dicstelen halált fog halni, nem is bánom, szenvedjenek azért.

Zsoofka 2015.06.17. 19:49:31

@mokamini: Jáj. Ez rosszabb lett, mint gondoltam. Bocsi.

nota19 2015.06.17. 19:54:33

Még a előzőhöz: Brandonnak nem sok erkölcsi alapja volt a nagy háborgáshoz, lévén, hogy mindenkit megdugott aki nem futott elég gyorsan. Lám, lám milyen más, ha az ember húgát ragadják el, bezzeg az, hogy ő a Dustin nyanya szerint elvette amit akart, és semmi más nem érdekelte, az rendben volt. Mindezek mellett talán jobb lett volna inkább tudakozódni mielőtt egy köztudottan idióta és piromán alakot provokál

William Hunter 2015.06.17. 19:56:03

Itt összefoglalják Jon származására vonatkozó utalásokat. Tulajdonképpen amiket már Ti is említettetek.
www.tvgo.hu/cikk/1095758_ki_lehet_havas_jon_anyja__itt_a_legerdekesebb_teoria

nota19 2015.06.17. 19:56:38

@mokamini: nekem még nincs meg, de nagyon vágyom rá : )

Zsoofka 2015.06.17. 20:16:25

@nota19: :) Eddig még nem is hallottam róla... :)

High Marshal of the Reach 2015.06.17. 20:38:13

@nota19: Van varjús is (Mors U.) és szajhás is (Hother U.). Az Umberekre a minimális jelző a "kemény emberek".

nota19 2015.06.17. 20:45:54

@High Marshal of the Reach: igen, tényleg lehet, már nem emlékszem, de hatalmas arcok, csakúgy mint Wyman Manderley, kár, hogy ő és a "patkányszakács", meg a töltelék Freyek kimaradtak : )

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2015.06.17. 21:19:13

@Hüpna: Ez igen. Azt az évadot, amit te írnál, nem lehetne azzal vádolni, hogy langyosan kezdődik.:D

Tipetupa80 2015.06.17. 22:44:06

@vastyúk is ..: Köszi, akkor még érdemes szurkolnom neki. :)

Balfars 2015.06.18. 02:34:12

Szerintem az Umberek nem lógnak ki nagyon az északi nemesi házak közül. A Mormont asszonyok is kb hozzák azt a keménység szintet amit délen egy átlag nemesi férfi. Egy kicsit zakkantabbak, kicsit őrültebbek ott a népek északon.
Brandon mindenkit megdugott akit ért, de a megerőszakolás az egészen más kategória*. Azért az, hogy erre úgy reagált a hírre ahogy teljesen normális reakció.

*Az, hogy a helyi főnemesnek meg hamarabb hanyatt vágták magukat ilyen olyan okokból nem teszi Brandont erőszakolóvá. Vagy ha igen akkor Robert is az volt. Azért a halászlány kategóriájú nőihez képest ő fényévekkel magasabb pozícióban volt.

High Marshal of the Reach 2015.06.18. 13:24:34

@Balfars:
"Ki a gyerekek apja?"
"Hááát ... aaaz ... eeegy MEDVE!"
(Alysane Mormont)

mosomacilany 2015.06.18. 13:33:36

@borzlány: a könyvben eléggé a vargos szálat sugallják Ott havas utolsó erejével szellemet szólítja. Meg a prológusban is sugallták hogy lesz itten vargos feltámadás... de mivel már a fele gárdát kinyírták, akik a könyvben még élnek (Stannis, Ser Meryn - aki speciel Dorne-ban van, Jojen, Myrcella, Mormontnak is nagy valószínűség szerint meszeltek) gondolom itt más lesz.

mosomacilany 2015.06.18. 13:51:49

@Wyrfarkas: Dany a tengeren született a viharban, ha jól emlékszem

mosomacilany 2015.06.18. 14:03:48

@mokamini: Nekem meg is van. Ezháttérkönyv. Westeros története, a házak, ilyenek

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.18. 15:04:45

@mosomacilany: Viharban született, de Sárkánykőn (igaz, az sziget, a tengeren van), és a vihar elpusztította a maradék Targaryen hadiflottát. Az anyja Rhaella királynő belehalt a szülésbe. A dilis bátyja ezért is utálta, mert az ő "hibájából" lett oda a maradék flottájuk és halt meg az anyjuk. (mondjuk ő meg őrült Aerys apucitól tanulta, hogy kell a nőkkel bánni, meg is látszott rajta...)

jasszgeri 2015.06.18. 15:49:28

@sélli_:
brienne-t addig ne irjak ki, amig podrickot meg nem pocsikolja. eleget szenvedtem mar az evadokon ativelo lovagi fogadalman es a vele jaro hottunalmas mellekszalon. ennyi jar nekunk. :D

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.18. 16:39:18

@jasszgeri: Hát a Podrick gyerek volt az, aki valami olyat tud, hogy a királyvári kurvák elengedték neki a díjat, szóval, lehet élettelibb lenne Birenne karaktere utána :D

nota19 2015.06.18. 18:51:29

@Balfars: mondjuk a Mormontokkal kapcsolatban abszolut igazad van.
@mosomacilany: nem Balon Swan van Dorne-ban?

mosomacilany 2015.06.18. 20:29:27

@nota19: Igazad, van újra olvastam azt a részt, és Ser Meryn a Királyvárban volt Cersei Walk of Shame-jekor és Balon Swan volt Dorneban

mosomacilany 2015.06.18. 20:30:11

@Hüpna: Valamiért úgy emlékeztem, hogy menekülés közben a tengeren született :) Újra kéne olvasnom, már kezdek felejteni :)

Cérnahuszár 2015.06.18. 20:44:11

@jasszgeri: sztem jamie lannistelt pocsíkolja meg, de dulván :D

Zsoofka 2015.06.18. 21:39:50

@mosomacilany: És regényszerrű, vagy olyan mint egy (ál)történelmi atlasz : )

nota19 2015.06.18. 21:40:20

@Cérnahuszár: erre is vágyik titokban a "Némber". Ha Jaime-t kezelésbe venné, na azt azért megnézném : )

mosomacilany 2015.06.18. 21:54:16

@mokamini: Leginkább, mint egy töri könyv. Az egész úgy van megcsinálva, mintha a Fellegvár ajándéka lenne Tommen-nek.

bigél 2015.06.18. 23:12:44

"Why did Jon Snow stand in line for 6 hours at the Apple Store?
For the Watch'"

9gag.com/gag/arRpgzK

William Hunter 2015.06.19. 12:36:50

A másik kedvenc sorozatom a Vikingek. Kár, hogy Sixx nem ír arról is a Trónok Harcához hasonlóan szókimondó hogyvoltot. Heti egy rész (29 + jövőre a 10 új) kitöltené a Game of Thrones 6. évadig az időt. Egyre jobb a sorozat , ajánlom mindenkinek aki nem ismeri. Abban is van cselszövés, szövetségek, vér, szex, erőszak, csaták, emberáldozat, vallási fanatizmus, rettenetes kivégzés, kultúrák találkozása és sárkány...............................hajók. A 3. évad számomra már partiban volt a Got-val. És feltűnt a színen egy karakter akinek sok közös témája lenne Ramsay-vel :)

sixx · http://comment.blog.hu 2015.06.19. 14:10:10

@William Hunter: első évadról volt, ha lenne energiám, írnám a többit is. apróság: az új évad 2x10 részes lesz.

Bicepsz Elek 2015.06.19. 14:43:57

Ez a hulye SIXX meg mindig cenzuraz!!!!

Dekatlon 2015.06.19. 15:47:24

Ha esetleg valaki azóta ezen rágódott:
Rebecca Van Cleave 28 éves teste van ott Cersei nyaka alatt. :)

Cérnahuszár 2015.06.19. 17:02:21

@William Hunter: megnéztem a viasat3 műsorlistáját, nem találtam benne ezt a sorozatot. Mikor vetítik? vagy téved a wikipédia és nem is a viasat adja?

William Hunter 2015.06.19. 17:15:32

@sixx:
Köszi, elolvastam. Aki írta szépen összefoglalta a történéseket, de nagyon vérszegény, sótlan. Hiányzik belőle a humor, a csípős megjegyzések, a kikacsintás, a burkolt vélemény nyilvánítás amiket tőled megszoktunk. A fórumozók részéről érdektelenség fogatta az irományokat. Nem tudom, hogy ez a sorozatnak vagy csak a hogyvolt írásnak szól. Ha nem alakul ki körülötte a Got-hoz hasonló fórumozó társaság, akkor sajnos hiábavaló. Talán ezért is nem folytatta a blog írója.

William Hunter 2015.06.19. 17:17:01

@Cérnahuszár:
Hát töredelmesen bevallom neked, én a Vikingeket és a Trónok harcát is alternatív forrásból tekintem meg :)

William Hunter 2015.06.19. 17:21:25

@Cérnahuszár:
Megnéztem neked.
A vikingek (The Vikings) (szín., angol dok. sor., 2014)
VIASAT HISTORY:
Péntek (Június 19.) 20:00
Szombat (Június 20.) 10:20
Szombat (Június 20.) 21:50
Vasárnap (Június 21.) 14:10
Vasárnap (Június 21.) 23:45
Kedd (Június 23.) 20:00
Kedd (Június 23.) 21:00
Kedd (Június 23.) 23:00
Kedd (Június 23.) 23:50
Szerda (Június 24.) 0:40
Szerda (Június 24.) 1:30
Szerda (Június 24.) 2:20
Szerda (Június 24.) 10:55
Szerda (Június 24.) 15:30
Szerda (Június 24.) 16:25
Szerda (Június 24.) 17:20
Szerda (Június 24.) 18:15
Szerda (Június 24.) 19:05
Péntek (Június 26.) 20:00
Szombat (Június 27.) 10:20
Szombat (Június 27.) 21:50
Vasárnap (Június 28.) 14:10
Vasárnap (Június 28.) 23:45
Szerda (Július 1.) 18:10

Bocsánat a nem témába vágó hozzászólásokért.

William Hunter 2015.06.19. 17:32:34

@Cérnahuszár:
Vissza az egész, ez nem az a sorozat, bocsi.

Cérnahuszár 2015.06.19. 17:36:22

ja ok én a V3-on kerestem

Centurio Q 2015.06.20. 11:34:53

@nota19:
Nem nagyon szeretik itt, ha valaki megjegyzi, de az egész sorozat - és a könyv - történetvezetése telenovella szintű. Meg lehet ideologizálni, hogy "ebben a történetben az a jó, hogy bárki meghalhat", csakhogy ez bármelyik hosszabb, nem koncepciózusan a történet elejétől a végéig felépített sorozatra igaz. Meglehetősen sok sorozatot fel tudnék sorolni, ahol egy-egy főszereplőt egyszer csak kiírtak belőle, aztán minden megy tovább még évadokon keresztül. Annak semmiféle dramaturgiai értelme nincs egy normális A-ból B-be tartó történetben, hogy egy addig főszereplőként kezelt szereplőt (akire például az egész adott szál épült) a történet kétharmadánál kinyírnak, annak sincs, hogy az egész sztori valódi győztese például az 5. könyvben lép színre, addig nem is hallottunk róla.

Ebből a történetvezetésből adódik, hogy több szálat nem értesz te sem, illetve érdektelenek: Arya nagyon jó figura, de miután alig van közte és bárki más főbb szereplő között kapcsolat évadok óta, így érthetetlen, hova tart.
Speciel én azt is nagyon unom, hogy Dany - és most már sokan mások is - Meerenben pöcsölnek nagyon régóta és ott próbálják megváltani a világot, miközben az egész sztori elvileg a vastrónról illetve a "jön a télről" szól.

Egyszerűen nincs meg az a koherencia a történetben, ami azt mutatná, hogy az alkotóknak (főleg Martinnak) bármi elképzelése lenne róla, hova szeretné ezt kifuttatni, azon kívül, hogy az olvasóit idegesíti és egyfajta Stockholm-szindróma hatására még rajonganak is érte. (A sorozat készítőinek fejében szerintem már jobban összeállt a dolog, főleg mióta letettek róla, hogy túlságosan hűen kövessék a követhetetlen könyvet.)

vastyúk is .. 2015.06.20. 18:14:13

@Centurio Q: Szerintem várjuk ki a végét, azon fog múlni, hogy mennyire szar is ez a történetvezetés. Martin tudja, hogy hova fut ki a sztorija, már tudta akkor is, mikor 2000-ben kiadták a harmadik kötetet, mert eredetileg három kötetesre tervezte a regény-sorozatot, csak miközben írta és "felfedezte" a történetet, ráébredt, hogy erről három rókabőrnél többet is le lehet húzni. Az egész ott csúszott meg egyébként, hogy szeretett volna egy olyan kötetet, ami úgy indult volna, hogy öt évvel később - hogy egyes szereplők öregedjenek kicsit, de ráébredt, hogy a visszaemlékezések meg ilyesmik kezelhetetlenné tennék a sztorit. Ezért elkezdte felfedezni "időrendben" azokat az éveket. A HBO csak úgy vette meg a történetet, hogy tudja, hogy melyik szereplővel mi lesz, szóval ezt már nagyon régóta őrzik egy vastagfalú széfben. Az pedig, hogy milyen úton jutnak el a véghez a szereplők, azt egy kicsit a sorozatnak is fel kell fedeznie, hiszen már nem támaszkodhat annyira a könyvekre.
Ezért szerintem az a fajta ítélet, amit hozol, még korai. Nem tudhatod, hogy miért tartják még mindig porondon Aryát, és nem tudhatod, hogy Havas Jani halálával pontosan mi is fog megváltozni. Meereen-ben meg azért egyre nagyobb a csoportosulás, hogy összejöjjön a kritikus tömeg, ami végre mozgásba hozza a sárkányokat, meg az önhitt anyjukat.
Szóval türelem. :D

exterminador 2015.06.20. 20:23:44

.@mosomacilany: szerintem akire te gondolsz, az Robb. Ő szólítja az utolsó erejével Szürke Szelet.

SPOILER!
És én erősen arra gyanakszom, hogy ha lesz vargos feltámadás, az az övé lesz, nem Joné. Anyu ugye már visszatért, és Szürke Szél likvidálásáról nincs egyértelmű és megbízható információ. A fejvarrást csak a Freyek terjesztik.
Jon vagy túléli mégis az akciót, vagy Mellisandre hozza vissza, ezért kell ott lennie a közelben.

vastyúk is .. 2015.06.20. 21:30:16

@exterminador: Úgy látszik a Starkok már csak ilyen szólítgatósak, mer Jon utolsó szava tényleg az volt, hogy Szellem.

válasz a "SPOILER-re":
Robb egészen biztos, hogy halott. Dany is lát egy embert a Halhatatlanok egyik látomásában, akire farkasfej van passzintva, és halottak veszik körül. Nem hiszem, hogy a Freyek csak fekete humornak szánták, mikor azt terjesztették, hogy összevarrták a farkasával észak királyát. A sorozatban pedig az egyik Frey katona dicsekszik vele, hogy milyen nehéz is volt maga a művelet, Arya épp meghallja és meg is öli. Kevés esély van rá, hogy Robb ezt megússza akárhonnan is nézzük, és azt a fajta kezelést sem lehet rajta alkalmazni, mint az anyján, mert a farkasfejet körülményesebb lesmárolni. :D

mosomacilany 2015.06.20. 21:59:33

@exterminador: Most néztem meg Jon Szellemet hívja az utolsó erejével a könyvben, de szerintem is a Melisandres felélesztés lesz a sanszosabb :)

exterminador 2015.06.21. 09:33:58

@vastyúk is ..: egészen halkan jegyzem meg (mert ez a topik a sorozatról szól), hogy a könyvben a Frey-katonás jelenet nem szerepel. :) És a sorozatban Catelyn is halott maradt, eddig.

exterminador 2015.06.21. 09:34:30

@mosomacilany: tényleg, erre nem emlékeztem. :)

vastyúk is .. 2015.06.21. 16:42:25

@exterminador: igen, tudom. Csak arra akartam célozni, hogy a könyvben és a sorozatban is minden jel arra utal, hogy Robb nyakára rávarták Szürke Szél fejét. Annyi a különbség, hogy ezek a jelek nem ugyanazok a könyvben és a sorozatban. :D

exterminador 2015.06.21. 19:22:18

@vastyúk is ..: nekem tetszett a következő teória:
ladygwynhyfvar.wordpress.com/2013/11/26/grey-wind-and-raynald-westerling-alive/
Tehát úgy gondolom, hogy Martin legalábbis hagyott kiskapukat.

vastyúk is .. 2015.06.21. 20:50:25

@exterminador: Megnéztem, kiskapunak valóban nem rossz, bár én még mindig a földhözragadtabb egyszerűbb változatban hiszek :D

Wyrfarkas 2015.06.21. 23:39:02

Készítettem egy kis videót.Remélem mindenkinek tetszeni fog.Fogadjátok szeretettel:

www.youtube.com/watch?v=TvrXPWGWSPE

Zsoofka 2015.06.22. 12:20:37

@Wyrfarkas: :))))))))) Hangosan röhögök! Ügyi vagy!

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2015.06.22. 14:22:45

@Wyrfarkas: "a faszom a nézettségbe" :D
kiváló összefoglalás.:)

,, 2015.06.22. 18:06:23

@Wyrfarkas: kurva jó volt!:) @sixx igazán kirakhatná posztba:)

,, 2015.06.22. 18:08:10

ja már látom kirakott egyet ma...

,, 2015.06.22. 18:10:00

de ez ezerszer jobb volt, mint amit kirakott.

Wyrfarkas 2015.06.22. 19:52:01

@foxglove (F6) köszönet.

Wyrfarkas 2015.06.23. 13:24:39

@foxglove (F6):
Kirakta posztba a videót az indexen,de nem túl kedves megjegyzéssel,úgyhogy inkább törlöm.

sixx · http://comment.blog.hu 2015.06.23. 15:51:00

@Wyrfarkas: hát baszki, a szöveg jó volt, de több volt benne az elütés és helyesírási hiba, mint az én posztjaimban.

nota19 2015.06.23. 19:11:16

@Centurio Q: azt hiszem félreértettél. Eszem ágában sincs sem a sorozatot, sem a könyvet egy telenovellához hasonlítani. Én egyébként (OMG) még a telenovellákat is szeretem, abban a műfajban is vannak nagyon jók és trágyák is. Különben örülök, hogy végre valaki tudja mi a különbség a szappanopera és a telenovella között : ))
A GoT nyilvánvalóan olyan messze van egy telenovellától, mint Makó Jeruzsálemtől, a megjegyzésem csak iróniának szántam, szerintem senki nem értette félre.

Wyrfarkas 2015.06.24. 19:09:26

@foxglove (F6):
ujra elérhető,szarok a hibákra. :-)

,, 2015.06.24. 20:03:11

@Wyrfarkas: ezzzaz!:) gyorsan meg is néztem még egyszer:) nehogy levedd, a hiátusban muszáj lesz még egy párszor megnéznem elvonási tüneteim enyhítésére:)
"faszom a hibákba!", úgymond;)

,, 2015.06.24. 20:04:34

most éppen az idióta haskötőn röhögök:)

Tóthi 2015.06.25. 11:38:39

@Wyrfarkas: Van ötleted, miért nincs nálam felirat se Firefoxszal, se Explorerrel? A másikkal nincs ilyen gondom. Pedig nagyon megörültem, hogy mégis megnézhetem. :(

Wyrfarkas 2015.06.25. 12:57:11

Probáld meg ugy hogy a jobb alsó sarokban lévő Felirat "gombra"kattintasz.Remélem sikerül.

Tóthi 2015.06.25. 14:05:58

@Wyrfarkas: Köszönöm, rögtön ment. Látszik, milyen rutinos vagyok a közösségi és egyéb oldalakon. ;)
Viszont fetrengtem a röhögéstől. :D Köszönöm az élményt!

Szuszics 2016.04.04. 08:55:11

UTAZZON A VASTRÓN UTAZÁSI IRODÁVAL WESTEROSRA.
Olvassa el utazási ajánlatunkat, és jelentkezzen Ön is.

Elutazás Budapestről a Lannist–AIR 612-es közvetlen repülőjáratával.Kb.10 órás repülés után megérkezés(kora délután) a FAL-hoz.Rövid séta a Fekete Várba, ahol elfoglalják szállásaikat.
A szállás elfoglalása, frissítők felszolgálása után lehetőség nyílik Építő Brandon(a FAL építtetője) sírjának megtekintésére. Vállakozó kedvű utasaink a FAL megmászása után, megcsodálhatják az egyedi kilátást, naplementét a kb.200 méter magasságból. Találkozhatnak az Éjjeli Őrség tagjaival, együtt mondhatják el az eskü szövegét a közeli varsafa tövében.
Megnézhetik Aemonmester könyvtárát. Megtekinthetik Havas Jon meggyilkolásának helyszínét is.
Segítséggel megetethetik Szellemet a farkast. Kérdéseikkel bátran forduljanak Samhez, aki az Önök kísérője lesz ott tartózkodásuk idején.

Reggeli ébredés,tisztálkodás,majd reggelink elfogyasztás után elindulunk újabb helyszínünk felé.
Ez pedig nem más mint Rémvár, a Boltonok ősi vára.
Ne ijesszen meg senkit a lobogón látható nyúzott ember, de a kastélyban látható rengeteg kínzóeszköz sem.
Közös vadászaton vehetünk részt a vár urával, és annak fiával, remélhetőleg csak állatokra.
Fakultatív jelleggel vállalkozó szellemű vendégeink kipróbálhatják a kínzóeszközöket, természetesen csak szelídebb formában.
Kérésre Ramsay Bolton frissítő forró fürdőt készít, majd sült kolbászt szolgál fel.
A nap végén kedves utasainknak lehetősége lesz közös fotókat készíteni Roose,ésRamsay Bolton-al,mely szerintünk felbecsülhetetlen értéket képvisel majd otthon a barátok, rajongók között.
Az éjszakát itt töltjük, ajánlatos a korai lefekvés, hiszen reggel korán
indulunk tovább újabb helyszínünkre.

Korai ébresztő, majd a reggeli elfogyasztása után
terepjárókkal útra kelünk követve a Királyi utat.
Megérkezés Deresbe.
Utasainkat a Stark család köszönti korabeli ételekkel, és itallal.
Rövid pihenő után, a szobák elfoglalását követően újabb élményeket szerezhetnek az ódon falakon belül, és kívül.
Természetesen ezek fakultatív jellegűek.
Imádkozhatnak a régi, és új Istenekhez az Istenerdöben.
Forró fürdőt vehetnek, hiszen a vár természetes forrásra épült.
Megtekinthetik a vár alatt található kriptákat.
Lehetőséget biztosítunk sétalovaglásra a környéken.
Hollókat küldhetünk haza otthon maradt rokonainknak,barátainknak,ebben Luwinmester lesz segítségükre. Szépségápolási tanácsokban Sansa lesz az Önök segítségére.
Ajándék vásárlásra is van lehetőség a kastélyon kívüli Téli város piacán, vagy romantikus sétát tehetnek a várfalon.(25-30 méter)
Vacsora, és a lefekvés előtt vívóleckéket vehetnek RobbStark vezetésével, de elsajátíthatjuk a vízi táncot is Arya segítségével.
Hódortól nyelvleckéket vehetünk, vagy megsimogathatjuk Brandon háromszemű hollóját.

Egy hosszabb út után érkezés a déli órákban Arryn völgyébe.
A völgy nevezetességét a Sasfészket nagy sajnálatunkra csak gyalog tudjuk megközelíteni. Elég komoly túrának felel meg, kényelmes ruházatról mindenki gondoskodjon.
Útközben pihenőt tartva megnézzük a Véres kaput.
A várba felérve frissítőt szolgálnak fel,ill.elfogyaszthatjuk ebédünket ami igazán jól fog esni a sok gyaloglás után.
Idegenvezetőnk Lysa Arryn lesz,aki gyermeknevelési tanácsokat is szívesen ad Önöknek,továbbá beszámolót tart „Szoptatás a kései gyerekkorban”címmel. Remélhetőleg a kisegítő iskolából már hazaérő Robertel is válthatunk néhány szót, persze magas színvonalú beszélgetésre ne számítson senki. Bízunk benne, hogy a vár úrnője megengedi, hogy le tekintsünk a Hold kapuján az alattunk lévő több száz méteres mélységbe

Következő helyszínünk a Frey-ek otthona az Ikrek lesz.
Itt saját érdekük, biztonságuk érdekében csak keveset időzünk.
A vár Ura ugyanis nem kimondottan a vendégszeretetéről híres.
Aki mégis vállalja a kockázatot külön anyagiak ellenében a nagyteremben
mondhatja ki a boldogító IGEN-t,kockáztatva saját, és a vendégsereg életét.
Vendéglátónk egyenként bemutatja Önöknek népes családját,reméljük,hogy emlékezni fog valamennyi névre.
Tekintettel arra, hogy a várban egyéb látványosság nemigen adódik,néhány óra elteltével továbbállunk,amíg azt sértetlenül megtehetjük.

Szuszics 2016.04.04. 09:08:45

Következő úticélünkat Westeros nyugati partján találjuk. Megtekintjük a 7 szigetből álló Vas szigeteket.
Idő hiányában csak Pyke-t tudjuk meglátogatni, egyébként is itt áll az azonos nevű erőd, mely a Greyjoy család otthona.
A Vas szigetek ura Balon családja történetét meséli el.
Lehetőség lesz lányával Asha/Yara-val körbehajózni a szigetcsoportot.
A hajóúton Theon mesél majd életéről, szenvedéseiről.
Beavat minket, hogy milyen Bűzösnek lenni, elmondja milyen hosszú utat tett meg addig a bizonyos ugrásig.
Attól nem kell tartani, hogy a helyieket feltartjuk a munkában, hiszen ők „Nem vetnek”!
Az éjszakát a szigeten, az ódon vár falai között töltjük. Meleg öltözék erősen ajánlott!

A Vas szigetek után rövid látogatás következik Kaszter hegyre,ahol sok száz évig a Lannisterek uralkodtak.
Utasainknak lehetősége lesz a hegy alatt található arany,és ezüstbánya megtekintésére.
A bánya látogatása után egy helyi fogadóban fogyasztjuk el ebédünket.
Ígéretet kaptunk,hogy a fogadó zenészei által meghallgathatják a
Castamere-i esők c. nagy sikerű slágert.
Búcsút intünk Kaszter hegynek,és elindulunk egy új helyszín felé,ami nem más mint Zúgó.

A Tully ház otthonában elfoglaljuk szálláshelyünket.
Némi pihenő után elindulunk a közeli folyóhoz egy közös horgászatra.
A folyóban nyüzsögnek a pisztrángok,ezért is választotta a család címeréül.
A kifogott halakat majd vacsoraként fogja felszolgálni a személyzet.
Következő látványosságként megtekinthetik Edmure Tully íjászati bemutatóját.
Ajánlott a korai lefekvés,másnap ugyanis hosszú út áll előttünk.

Megérkezés a fővárosba, Királyvárba.
Ezzel el is érkeztünk utolsó,és talán a legtöbb látványosságot nyújtó
helyszínünkre.
Szállásaink elfoglalása,és a reggeli elfogyasztása után elindulunk felfedezni a várost.
Elsőként a Vörös Erődöt látogatjuk meg,mely Aegon hegyén áll,és a Király kastélya.
Megtekintjük a többszintes várbörtönt,Maegor erődjében a királyi lakosztályokat,a Királynő báltermét,a Segítő tornyát. Ellátogatunk a Nagycsarnokba,itt lehetőségük lesz kipróbálni a Vastrónt,melyet I.Aegon
készítettet a legyőzött királyok kardjából.A trónon helyet foglalva újabb irigylésre méltó fotókkal gazdagodhatnak. Végig sétálunk a Céhek utcáján is.
Fakultatív jelleggel a további programokon vehetnek részt:
•Cersei Lannisterrel borkóstolás.
•Méregkeverés Pycelle Mesterrel.
•Rendhagyó anatómia óra Qyburn Mesterrel.
•Bevezetés a politikatudományokba-Tanácsokat ad Tywin Lannister.
•Időszerű vallási kérdéseket vitathatnak meg a Főverébbel.
•Hogyan építsünk ki kémhálózatot?Ebben segít Lord Varys.
•Szarkavarás mesterfokon címmel előadást tart Lord Petyr Baelish.
•Hogyan válunk kicsiből naggyá?Élményeit Tyrion osztja meg Önökkel.
•Szado-mazó bemutató Joffrey-val.
•Bajvívás Jaime Lannisterrel,és Bronnal,a zsoldossal.
•Fitnesz félóra a kicsit megváltozott identitású Heggyel.

Hazautazás a kora délutáni órákban.

Reméljük elnyeri tetszésüket az igen gazdag program.
Várjuk mihamarabbi jelentkezésüket
Természetesen lehetőség van részlet fizetésre is.
Ezt a Braavosban működő Vasbankon keresztül tehetik meg.

,, 2016.04.05. 11:58:58

Sziasztok
Van itt valaki?

,, 2016.04.05. 12:05:04

@Szuszics: ez nagyon jó:) Egy utas már van:)

,, 2016.04.05. 12:46:01

Egyedül vagyok:(

Dekatlon 2016.04.25. 23:31:37

Na, láttam az újat :D
kis öröm is öröm...

Szuszics 2016.04.26. 14:29:49

@Dekatlon: Nem volt ez rossz évadnyitó,rosszabbra számítottam.Sajnos az utolsó jelenetnél elveszítettem a fonalat,nem értem mi történt.Direkt nem írom le a részleteket,nem akarok spoilerezni.

Cérnahuszár 2016.04.26. 16:55:54

Mikorra ígérték a hv-t? Most nincs hbo-m és lerágom a körmeimet

Szuszics 2016.04.26. 17:12:26

@Cérnahuszár: ezt volt a cél!! :-) jó szórakozást!!

Cérnahuszár 2016.04.26. 18:47:58

@Szuszics: na csak hápogok
mikor jön az összefoglaló? valamit nagyon meg akarok kérdezni sixxtől XDD

XocoLatte 2016.04.26. 19:40:33

@sixx: lécci, lécci...
A hv hatására kezdtem el nézni a második évad idején, és egyértelmű, hogy anélkül nem kerek egész a dolog!

minden luk 2016.04.27. 00:39:46

@XocoLatte: nem lesz hogyvolt a GOT-rol? Kozben meg mas erdektelen musorokrol igen? Csalodott vagyok...
süti beállítások módosítása