Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dominion 1x04 - The Flood

2015. június 16. 11:00 - Szencsike

Ott hagytuk abba az előző részben, hogy Mihályt a lehető leghamarabb kórházba juttatni, mert Furiad leszúrta őt. Alex beszáguldott az angyallal a vegai kórházba, ott az orvosok, nővérek azonnal kezelésbe veszik, Alexet kizavarják a váróba, ne lábatlankodjon mellettük. Nem aggódhat a mentoráért sokáig, mert egy csapat katonai rendész érkezik és letartóztatják őt. Alex eredeti terve szerint lelépett volna, de visszatért, hát meg kell büntetni a szökevény katonát. A fogdában elkészülnek a rabfotók, ám van mitől félnie a srácnak. Egy másik börtöntölteléket átvizsgálás céljából levetkőztetnének, ugye Alexünkön ott tündökölnek a szentséges tetoválások, ezeket nem kéne mutogatni. Alex a vetkőzést megússza, a kihallgatóba viszik, kötelességszegés, szökés, és kormányzati tulajdon ellopása szerepel a bűnlajstromán. A főtiszt emberkedik vele egy kicsit, Alex csak hallgat, ám egész egyszerűen a kölyök fogja magát és lefejeli az tisztet. Irány a magánzárka, ez Alex szempontjából a lehető legjobb.

1.png

A kórházban Mihály alszik, mellette Becca szuszog. Egy fekete ruhás alak oson be Mihályhoz, megszemléli a sebet, még mindig ott egy csúnya vágás. A feketeruhás elővesz egy angyaltollat, igen, egy angyaltollat, magából a szárnyból származik és a hegyes végét egy kis öngyújtóval felhevíti. Innen kis olajszerű folyadék csöpög a sebre, láss csodát, pillanatok alatt eltűnik a vágás. Később, immár a Sztratoszférában ébredhet fel a főangyal, Becca hozatta ide. Maga Mihály csodálkozik a legjobban, hogy a birodalmi acélból készült angyali penge nem ölte meg őt. Viszont azonnal Furiad után menne, még Alexet is meg kell találni, hű de sok dolga lesz. Becca inkább örül, hogy él, ha a nő lelkizni akar, hát legyen. Beccának jobb lenne Mihály nélkül, sok jó ember van a városban, akit szerethetne. Beccának nem egy jó ember kell, hanem egy hatalmas, akit szerethet, ez lenne Mihály. Miért gondolja, hogy tud szeretni? Mert miért ne, irány az ágy fiatalok. Később, egy talpig harci öltözékben feszítő, duplapengéjű kardot használó szőke hölgy vigyorog az alvó Mihályék mellett, készen arra, hogy elmetssze Becca nyakát. Mihály felébred, felismeri a támadót, kirepülnek, zuhannak az ablakon és a tetőn kötnek ki. A szőke angyalka Uriel arkangyal, és csak az erejét próbálgatta Mihály ellen. De nem ez a jövetele oka: a Kiválasztottról kérdez, és egy találkozót akar a kistestvérétől.

2.png
Reggel, Claire jószolgálati kötelezettségként meglátogatja kis barátnőjét, Bixby-t. A kislány a szobalány támadása miatt van kórházban, egész szépen javul az állapota. Claire hozott neki egy lila nyuszit, a kislány pedig elmeséli neki, hogy a Kiválasztott, Alex este itt járt, az Arkangyalt hozta be. Claire-nek ez új infó, mázli, hogy jön a nővér, így ő kimentheti magát és távozhat. Tőlük két ággyal arrébb, a törött kezű Frost szenátor meghallotta, hogy a Kiválasztottról fecsegnek, nem túl bizalomgerjesztő az arca. Ugrás a szenátusi ülésre, Frost, mit sem törődve a kiírt napirenddel, felszólal és a Kiválasztott leleplezését követeli. Az öreget senki sem veszi komolyan, vagy azért, mert nem hisznek a Kiválasztottban és időpocsékolásnak tartják ezt a beszédet, vagy egész egyszerűen csak gúnyolódni akarnak, mint Whele szenátor. Ő legalább bevallja, hogy saját magát tartja a Kiválasztottnak, amire mindenki felnevet. Frost leülhet, egyes, haladjunk.

3.png
Valahol San Francisco romjai között található Uriel menedéke. A hölgyike szenvedélyes műgyűjtő, festmények, szobrok tucatjait halmozta fel magának. Épp Mihály és Gábriel veszekszik ki magukat, miért is cselekedett Furiad ilyen baromságot, mint Mihály megölése. Mihály gyógyszere lassan el fog gurulni, annyira mérges, de Uriel csendre inti a hisztiző bátyókat. Nincs duma, inkább Mihály meséljen a Kiválasztottról, mit tervez vele. A két férfi felkapja a fejét erre, miért lett ilyen kíváncsi a testvérük. Az elmúlt 25 évben nem volt sehol, miért most bukkant fel? Csak nem választani akar közülük? Mindkét oldal mellett elhangzanak az érvek, de ez is hisztis egymásra mutogatásban végződik. Mihály bedobja, hogy Gábriel képes megszállni az alsóbbrendű angyalokat, fújj. Gábriel pedig Mihály eseménydús múltjával jön, vajon Alex erről tud, hát persze, hogy nem. Gábriel lép le elsőnek, akár Uriellel, akár nélküle, a Kiválasztott őt fogja választani, csak legyenek türelmesek.

A börtönben Alex újabb látomást lát, először csak cseppekben hullik rá a víz, ami mossa le a tetkót, majd zuhatagként hullik alá. A tetkó lemosott fekete tintája pedig egy szöveget jelenít meg a földön: "Érted halt meg". Alex felébred, sokat gondolkodni nem tud ezen, mert látogatója jött, Claire. A szokásos körök után („Jó itt a börtönben, mert mindenkire csak veszélyt jelentek”) a kapcsolatuk hűvösebb lesz, mint korábban, de a lány megparancsolja az őröknek, hogy engedjék ki a srácot. Whele-ház, Noma van beosztva Arika mellé, a helenai főnéni italozna egyet, a katonalány egyre sürgetőbb pillantásokkal lesi az ajtót a váltása miatt. Arika odaszúr egy picit, inkább igyon, mint bámulja az ajtót, elég kényelmetlen ez a szitu. A lány megtartja a három lépés távolságot, nem iszik, Arika meg csak nem akar leszállni róla. Szerencsére Arika könnyen kiszagolja, ha valakinek titkai vannak, és Noma bővelkedik benne. A lány kamuzik egyet, a váltás is megjött, Arika búcsúzóul még megkérdi, hogy nem-e akar vele jönni Helenába, szüksége lenne ilyen kemény csajokra, mint ő. Noma miért menjen el Vegából, vagy épp miért maradna Vegában, kérdi Arika. A kórház, Alex Bixbyt látogatja, megfeleznek valami pudingfélét, Alexnek még bűntudata van, amiért a kis barátnője kórházba került, de ezen is túl kell lépni.

6.png
Végre elérkeztünk a rész lényegi részéhez, David és a Tábornok az Agrár-Toronyban vannak. (Ez a torony a háború előtt elkezdett, ám befejezetlenül maradt toronyház, Frost szenátornak hála újrahasznosították, mint mezőgazdasági termelőegység.) Megjelenik Frost szenátor, a kis találkának a célja, hogy Frost találkozzon a Kiválasztottal. Ezt magától Claire Riesentől hallotta, aki mintha tudná, ki lenne a megmentő. A célja eléréséhez fogja a torony távirányítóját, lezárja a kapukat, kiengedi a több ezer köbméter öntözővizet, a mélyen alattuk lévő medencét még bőven tölteni kell, ám amilyen tempóval zúdul bele a víz, hamar fog változni a szitu. Ha ez megtörténik, ők szép lassan megfulladnak, járulékos veszteségképp az egész város éhezni fog. Laktanya, Ethan és Noma témája a helenai ajánlat, egy jó megoldás van, Noma meneküljön. A srác ott volt, mikor meghozták a bedobozolt nőt. A lány mintha megfontolná Arika ajánlatát, miért maradna Vegában? Mert párszor már megmentette Alex hátsóját, hát ezért, a tékozló fiú hazatért, csak „kiszellőztette a fejét”. Noma érti, mit akar ezzel mondani, Ethan nem, mégis mire volt jó ez a szökdösés?! Az ok Claire Riesen, miatta volt minden. Ethannek sok minden kimaradt, mert erre aztán végképp nem számított. Tovább agyalna a srác ezen, de a hadnagy azonnali indulást parancsol mindenkinek, az Agrár-Toronyban túszejtés van folyamatban!

A szenátusban is ez a téma, mivel Frost a tervezője a toronynak, és minden biztonsági rendszerének, így esélytelen, hogy kívülről bárki felülírja rendszert. Gyakorlatilag ahány szenátor, annyi terv, megjön Claire, Becca azon nyomban kinevezi őt a Város Úrnőjévé (Reisen tábornok a Város Ura, a legelső elöljárója a városnak, örökösödési alapon működik a rendszer, így ilyen szituban Claire a soros, jelen pillanatban csak átmenetileg, de ha balul ütne ki a dolog, akkor végleg. Illetve Junior is ugyanígy megkapta apuka pozícióját). Becca és Whele Junior összefoglalja a szitut, a legjobb lenne katonákat küldeni, a szenátorok többsége is ezt akarja. A szavazás előtt Claire még külön beszélne Beccával és Juniorral. A Toronyban teljes patthelyzet, a tábornok dühöng, a város élelemkészlete nem lehet tárgyalás alapja! Frost a Kiválasztottat akarja, ez a hit tartotta őt életben, hogy a rejtélyes megmentő itt jár közöttük. David beveti régi hittérítő énjét, nem a Kiválasztottban kell hinni, hanem saját magunkban, akik itt vannak és élnek, mert az emberek maguk a kiválasztottak… A szenátusban a trió is döntésképtelen, Claire szívesen megmutatná Alexet mindenkinek, ez vajon tényleg olyan rossz lenne? Claire átadja Juniornak a szavazatát, ő elmegy, tisztára mintha megszállta volna a csajt az ihlet, így a szenátus ezek után a katonák bevetéséről szavazhat.

11.png
Urielnél járunk ismét, angyalka kiöntheti a szívét a kistesójának, a legnagyobb baj az, hogy az Atya eltűnt, nélküle nem élet az élet. Mihály biztos benne, hogy vissza fog térni, ez mintha hatna a nőre, így megígéri Mihálynak, hogy az ő oldalán fog harcolni. Vissza Vegába, a Toronyban David már bánja, hogy a V1-es kislányt nem tette el az útból, mint a technikust, így most megnézhetik magukat. Megpróbál hízelegni Frostnak, hátha ezzel hatni tud rá, de a szenátortárs combon lövi őt, most az lesz, amit ő diktál. A katonák megérkeztek a Toronyhoz, Ethan szerint a szenátor korábban csak sütögetett, nagyon durván megváltozott. Találkozni akar a Kiválasztottal, ezért kattant be, köszi az infót Noma, most Alex törheti a fejét, mit csináljon. Bent a tábornok kötözi David lábát, szerencsére túléli. Az öreg sem néz ki Davidnél sokkal jobban, a szíve most is vacakol. David egyvalamit nem ért: őket annyi alkalommal megölhették volna, most pedig egy noném Thomas Frost miatt lelik nem túl dicsőséges halálukat a paradicsomok között… A katonáknál a hadnagy beosztja az embereket, a trió marad együtt, de Alex inkább önállósodna, bemenne mint túsztárgyaló. A hadnagy nem kér az ötletből, de Claire igen, hát nem ide jött a lány?! A hadnagynak még ez is kevés, Claire, mint a Város Úrnője utasítja őt, legyen, de csak öt percet kapnak.

Berobbantják a terem ajtaját, Alex bemehet, a srác semmilyen fegyvert nem vitt be magával, csak saját magát hozta. A tetkókat is megmutatja, de Frost nem hisz neki, egy V2-es katonával akarják kiszúrni a szemét, hát nem! David csendben szenved, Alexnek ki kell találnia valamit, mert az öntözővíz zubog és egyre csak emelkedik alattuk. Az "Érted halt meg" mondatnak most van itt az ideje, ezt kimondva Frostnak megcsillan a szeme, igen ez így volt. A lánya, Abby, őt mentette meg a háború legelső éjjelén. Frost még annyit akar, hogy mondják el mindenkinek, hogy a Kiválasztott felbukkant, Alex beleegyezik. Innen együtt kimennek és együtt fogják elmondani a népnek. Frost kikapcsolja az öntözővizet, jókor, már a talpukat nyaldosta, eldobja a fegyvert és letérdel a Kiválasztott elé. Sajnos ezzel még nincs vége, a Tábornok felveszi a fegyvert és lelövi Frostot, Alex pedig öltözzön fel. Vagyis a Kiválasztott nem fedheti fel magát.

14.png
Este, David megkapta a szükséges orvosságokat a lábára, bár ő a piát hasznosabbnak látja erre is. A nővérke távozik, így apu lecseszheti Juniort, hagyta, hogy Claire befolyásolja őt. A város érdekeit kellett volna néznie, nem azt, amit a hite diktál. Junior még most is Alexet hívná, ő lesz az, aki megmenti az emberiséget, nem két öregember, és távozik is apja dühe elől. Bejön Arika, ő is lefutja a kötelező köröket Daviddel, adna neki egy különleges helenai gyógyszert, de a pia győz. A parkban Alex ücsörög, és a Kiválasztott szobrát nézegeti. Claire ül le mellé, Alex pedig kiönti a szívét: Frost 20 évig volt a város egyik vezetője, ezek után úgy emlékeznek majd rá, mint egy őrültre. Nem, nem, a Tábornok mestere a tények megváltoztatásának, Frost dísztemetést kap, és úgy emlékeznek rá, mint aki ártatlanok életét mentette meg egy véletlen áradástól. Frost halála nem volt értelmetlen, Alex végre vállalta, hogy kicsoda is valójában. A tetoválás súgta neki ezeket a szavakat, de fogalma sincs, mit is kellene tennie. Ideje kideríteni, Mihály is megérkezett, így Claire léphet. Mihály családi vészhelyzet miatt volt távol, Alexnek is volt egy vészhelyzete, amihez jól jött volna Mihály segítsége. Segít is, de csak akkor, ha Alex akarja, a srác pedig tanulni akar.

Lássuk Beccát, a Furiad-féle karddarabkát vizsgálgatja, az elemzés szerint kicsivel több, mint 30%-ban földön is megtalálható fémelemek alkotják, de maradék összetevő ismeretlen eredetű, ez lenne a birodalmi acél, de milyen birodalom? Valyria, tündék, vagy egy messzi-messzi galaxisból jött a cucc? És egyébként erre a kis kutatásra Mihály hogy fog reagálni, ha rájön? Nézzünk el még a coloradói hegyekbe, Gábrielhez, Uriel vendégeskedik nála. A nő nagyon kétségbeesett, szinte könyörög a bátyjának, ha valóban a Kiválasztott útja hozzá vezet, akkor mellé áll. Az emberiségnek pusztulnia kell. Gábriel megöleli őt, Uriel pedig mosolyog. Ezek szerint ő mindig arra mosolyog, akitől kell valami,vagy egymásnak akarja ugrasztani a testvéreit, vagy valamit nem tudunk… Vissza Vegába, a kórházban járunk, David megelégelte, hogy van valaki, aki tud a Kiválasztottról, ez lenne Bixby. A maximumra tekeri a kislány morfiumadagját, álmában, fájdalommentesen halhat meg a gyerek. De legalább David ott van vele, és végig fogja a kezét…

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása