Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A célszemély (Person of Interest) 4x07 - Honor Among Thieves

2015. június 16. 15:00 - AaannnaaA

Shaw épp bűnözősegédként várja társait, hogy végezzenek egy rablással, mikor Főncsi hívja, miszerint új szám érkezett. Hát, most nem épp a legalkalmasabb, főleg, hogy a rablók túllépték az időkeretet és már hallani a közelítő rendőrautók szirénáját, miközben odabent a bűnelkövetés lövöldözésbe fordul. Romeo és társai kirohannak az épületből, bevágódnak a kocsiba és tűz – nyomukban egy járőrautó. Így Finch az új célszemély adatainak sorolása helyett abban segít, hogyan tűnhetnének el a rend őrei szeme elől. Ez sikerül is egy híd alatt (jajj, de közhelyes), a három rosszarc ugrál örömében, hogy Shaw megoldotta. Hát ő annyira nem boldog a mai teljesítményüktől, le is veri mindannyiukat néhány jól irányzott jobbegyenessel, majd a zsákmányt (két táskányi aranyrúd) behajítja a folyóba, és felmond.

1.jpg

Nem sokkal később Reese mellé csüccsen be annak kocsijába, aki már el is kezdte a célszemély megfigyelését. A férfi neve Tomas Koroa, spanyol „üzletember”, aki minden évben ellátogat a zusába, hogy borokat futtasson meg jóféle éttermekben, meg amúgy a világ több táján. Nem tűnik csempésznek, szóval nem árt szemmel tartani, míg kiderül milyen veszély is leselkedik rá – ezt Shaw boldogan vállalja, nagyon bejön neki a csávó, amit John faarccal nyugtáz (én meg némileg értetlenül, de hát ízlések és pofonok, ugye).

Eközben Harold Forrással találkozik egy játszótéren – a nő most éppen bébisintér. (Mehh, mondjuk egyszerre Főncsivel, csak ő jobban hozza a fapofát nálam.) A gép most a férfit tette meg az akció vezetőjévé, miszerint környékezzenek meg egy tagot, aki szintén itt tartózkodik. Pontosan ki ő és miért lényeges? Nos, az újonnan megválasztott kormányzó (akit a Szamaritánus, nem pedig a népakarat ültetett a székébe) egyik első intézkedéseként 12 millert adott az embernek, aki a közelükben ül (Jared Wilkins), és aki – már meg sem lepődünk – informatikus. Azóta otthagyta a munkáját, és létrehozott egy alapítványt OTPS néven, bármi legyen is ez. Ekkor látják, hogy Wilkinshez odafut a kisfia, akinek sürgős peluscserére van szüksége – megvan tehát a lehetőség hogyan férkőzzenek a közelébe: Forrás mint univerzális bébisintér a segítségére siet. Halkan felvinnyogok.

2.1.jpg

2.2.jpg

Shaw estig figyelte Tomast, de sokat nem kellett küszködnie a feladattal, lévén a férfi a környező kajáldákat járta be a boraival, és annyi. Épp jelentené Főncsinek, hogy nem talált benne semmi különöset (a jó külsején és az extra jó seggén kívül, ugye), mikor látja, hogy egy nő, aki a nap folyamán már feltűnt, és két férfi, aki szintén ismerős máról csatlakozik Tomashoz, együtt beszállnak egy autóba, maszkot húznak és autóstul behajtanak a közeli ékszerbolt kirakatán. Ennyit a borokról. Kipattannak az autóból, ököllel betörik a tárolókat, kikapkodják az ékszereket és már pucolnak is. Riconak szinte meglepődni sincs ideje, pláne nem közbeavatkozni.

Másnap kora reggel Harold, John és Sameen a rablásról készült felvételt nézve agyal az ügyön. Főncsi rájött, hogy a banda most látott módszerével már nem kevés hasonló tettet hajtottak végre különböző országokban, szóval nyilván nem csak csapatunk figyelmüket keltették fel; ennek ellenére még nem buktak le. Illetve egy bandatag (Marko) már igen, de ő nem sokkal később meghalt a böriben. A két másik most beazonosított férfi bűntárs (Max és Henrik) is akasztott már tengelyt a hatóságokkal, ahogy a csapat egyetlen női tagja (Katya) is. Harold szerint a legkézenfekvőbb, hogy átadják a társaságot az Interpolnak és annyi, de Shaw tiltakozik: ha Tomas az elkövető, bármire készül is jobb kideríteni ahelyett, hogy lecsukatják. Nos, ez esetben kell a csapatba egy beépített ember (nő) – veti fel Főncsi, Rico nem kis megelégedésére.

3.1.jpg

3.2.jpg

Nem sokkal később Katya a szállodája előcsarnokában összefut Johnnal, a férfi egy pillanatra nekiütközik, pár méterrel arrébb pedig Medve kezd veszettül ugatni Lionel mellett. Nyomozónk fennhangon kijelenti, hogy a rendőrkutya drogkeresésre lett kiképezve, úgyhogy át kell vizsgálnia a nő táskáját. Csak nyugodtan – így a bűnöző, ám nincs szerencséje: egy kis csomag fehér por lapul a táskájában (nyilván főhősünk jóvoltából). Bilincs kattan, irány az őrs, Tomasnak most már valóban új bűntársra lesz szüksége.

Forrás ezalatt már a kiugrott informatikus, Jared Wilkins lakásán van, mint gyerekfelügyelő – feltöri a babafigyelőt, és a monitorjának képét átküldi Főncsinek, így látják és hallják mire készül a tag, emellett meghekkeli a laptopját is, hogy végre megtudják, mi is az OTPS alapítvány célja. A megfejtés: a betűk a „One Tablet Per Student” kezdeményezést rejtik, azaz minden kisiskolás kezébe tabletet akar adni. Nemes cél, gondolhatnánk, csakhogy tudjuk a Szamaritánus áll mögötte, így már kevésbé szép a történet; merthogy az ellengépnek a tabletekbe épített kamerával minden kisdiákról képe lesz, és olyan oktatószoftvere, melyet ő maga alkotott és irányít – orwelli gondolat, ami sürgős közbeavatkozást kíván. Mielőtt hőseink tovább rémüldöznének a falra festett ördögtől az meg is jelenik: elkezdi feltörni Forrás mobilját (Wilkins számítógépén keresztül, amit ugye meghekkeltek), szóval jobb lesz felhúzni a nyúlcipőt (ezt Harold is erőteljesen sürgeti). A nő ezért belepottyantja a telót a szobai akváriumba, aztán rohamtempóban olajra lép; mire az apuka a szobába lép csak hűlt helyét találja a „nevelőnőnek”.

4.1.jpg

4.2.jpg

Kora este egy bárban Shaw csatlakozik Tomashoz. A férfi azonnal kiszúrja a nő fegyvereit, és át is adatja vele. Közben exügynökünk nem kis meglepetésére fülesén nem Harold jelentkezik be, hanem Forrás, merthogy Főncsi nem akarja őt nyílt terepen tudni az utóbbi Szamaritánus-tengelyakasztás után, így most egy kicsit az irodában ejtőzik, és egyben Shawt hallgatja (és persze kommentálja, mint egy idegesítően zümmögő légy). Tomas és Sameen verbálisan lefolytat egy aktust, aztán szobára mennek, illetve mégsem, a férfi „főhadiszállására” érkeznek, ahol ő már részben előkészítette a következő akciót. Ám részleteket nem árul el, hanem két szabadlábon lévő bűntársa érkezik, hogy megszavazzák: beveszik-e Shawt, vagy sem. Némi hezitálás után igen a válasz, az akciót pedig lehet is kezdeni, kemény 20 perc múlva. Ez aztán a tempó!

5.jpg

… és már látjuk is, amint csini ruhában egy hotel recepciójához érkezik, mint becsekkolni kívánó vendég, akinek egy sima szobai széfnél nagyobb biztonságot igénylő ékszerei vannak. A portás bólint, természetesen rendelkezésére áll a hotel saját széfje és természetesen bemehet a széfterembe is megnézni, hogy megfelelő-e. Alig lépnek be, Tomas és bandája maga is becsörtet, a portást Rico üti ki, a többit azonban a fiúk intézik: láncot kötnek a széfre, annak másik végét a kocsihoz csapják és azzal rántják ki a hotel üvegajtaján át – nyilván a hátsó bejáratnál. És hogy miért nem keltenek vele hatalmas feltűnést? Hát mert épp tűzijáték van, annak a zaja elnyeli a robajt, amit a rángatott széf kelt. Aztán bepattannak az autóba, és maguk után vontatják a zsákmányt. (A góré még közli a nővel, hogy a felvételeket törölték, szóval az arcfelismeréstől sem kell tartania).

A főhadiszálláson konstatálják, hogy a vontatás megviselte annyira a széfet, hogy nem kell sokat bajlódni a feltörlésével (gondolom annyi eszük azért volt, hogy nem a rejtekhelyükig húzták). Közben Főncsi feltöri a hotel rendszerét, hogy lássa mekkora értéket is loptak tkp, és amit talál az rohadtul nem jó dolog: a széfbe ugyanis egyetlen ember tett értéket az elmúlt időszakban, méghozzá egy járványkutató, bazmeg. És valóban, a felnyíló páncélkazettában 10 fiola fekszik, valószínűleg valamely ijesztő vírussal kibélelve.

6.1.jpg

6.2.jpg

Mielőtt bárkinek meglepődni lenne ideje Max és Henrik fegyvert ránt, rálő hősnőnkre és a célszemélyre, ám Rico még idejében kapcsol, így ő és Tomas el tudnak menekülni, a fiolákat azonban kénytelenek hátrahagyni.

Már éjszaka van, mire John megérkezik a lövöldözés helyszínére, bár sok értelme nincs: vírus sehol, exbűntársak sehol. Shaw és a célszemély a rég látott védett lakásba pottyanik be (ez most komoly? nem úgy volt, hogy a régi életükből mindent hátrahagynak? helló!!!). A nő jelenti Haroldnak, hogy a fiolákon 'Marv' feliratot látott, ő pedig kideríti, hogy ez nagyon nem jót jelent, ez ugyanis a Marburg vírus rövidítése, ami hasonló az ebolához, szóval nagy baj, hogy két tökkelütött ezekkel felszerelkezve mászkál a városban. A kutatónő Ugandában gyűjtötte a mintát, ám a hatóságok nem engedték, hogy amcsi földre hozza, ezért titokban csempészte be, hogy ne vesszen kárba a munkája, b+! Mikor kiderült a rablás gyorsan elmondta az egész ügyet a feletteseinek, de hőseink ezzel rohadtul nincsenek kisegítve.

John Max és Henrik után indul, Shaw feladata pedig megtudni ki Tomas megbízója – gyaníthatóan ő rendelte meg a férfi kivégzését két „kollégájánál.” A célszemély kijelenti, hogy nem tudja ki küldte a munkára – névtelen mailben jött a megbízás – de ha tudja mit kell ellopnia, tutira nem vállalta volna. Megfogadja, ha rájön ki juttatta ilyen helyzetbe, tuti kitekeri a nyakát. Oké, mondja Rico, munkára fel.

7.1.jpg

7.2.jpg

Másnap reggel Jared Wilkins jelenti a kormányzó megbízottjának, miszerint üzembe állított egy halom hipermodern 3D-s nyomtatót, amivel hamarosan tonnaszámra gyártja az iskolásoknak a tabletet az OTPS égisze alatt – eközben Főncsi és Forrás odakint hallgatóznak a férfi mobilján keresztül.

Wilkins örömébe azért némi aggodalom is keveredik, lévén számára ismeretlenek ismeretlen okból kamerákat szerelnek fel a „tabletgyár” falaira. Nos, a kormányzó alkalmazottja az okot firtató kérdésre csupán bullshitet lök, Forrás azonban odakint komorabb verziót feltételez: ő és a Szamaritánus legutóbbi tengelyakasztása miatt utóbbi nyilván fokozottan óvatos, nem akarja, hogy hiba csússzon a projektbe. Na ja. Így viszont jóval nehezebb lesz bejutni az épületbe hogy belebabráljanak a készülő műbe, ám Forrás szerint nem reménytelen a helyzet – azzal lefényképez egy alkalmazottat, aki oda érkezik. Részletek majd később.

8.jpg

John jelenti kutatása eredményét, bár jó hírei azok nincsenek: Max és Henrik halott (a folyóparton hevernek lelőve), a vírusok sehol. Szóval bárki is a megbízójuk, mindannyiukat holtan akarja látni. A csapatból életben lévő Tomas semmit nem tud a kilétéről, talán az előzetesben lévő Katya több felvilágosítást adhat. Ennek érdekében Fuszkó megszorongatja a nőt egy kicsit az őrsön. Az elrebegi, hogy ő is kapott extra zsét azért, hogy a célszemélyt kiiktassák. Nem tudja, ki a megrendelő, de az sokat tudhat róluk: azt, hogy Tomas képes ezt kitervelni és levezényelni, azt is, hogy nem vállalná, ha tudná mit lopnak, és azt is, hogy a többiek viszont a megfelelő ellenszolgáltatásért simán kiiktatják.

Célszemélyünk és Shaw ezalatt autóval egy raktározó cég épületéhez érkeznek – Főncsi egyelőre annyit tudott kideríteni, hogy a titokzatos megbízójuk tegnap itt bérelt raktárt. Méghozzá egy ilyen biztonságos helyen, amit még soha nem raboltak ki, szóval vszg itt lesz a vírus elrejtve. De hogy az épületen belül hol, az egyelőre rejtély.

9.jpg

Ekkor Tomas felszisszen, meglátja ugyanis kilépni Marko Jevticet, azt a bandatagot, akit korábban letartóztattak, és akit ők maguk halottnak hittek! Ezek szerint csak megrendezte a saját halálát, hogy kijusson a sittről, most pedig bosszút áll. Valószínűsíthető tehát, hogy ő a megbízó, akinek majd’ egy tucat halálos vírust tartalmazó fiola van a tulajdonában. Azt a klónozott telefonján át hallják, hogy neki is van egy megbízója, aki várja a vírus átadását, a következő pillanatban azonban Rico arca méretesre nyúlik: Marko-t ugyanis a közelből megfigyelik, méghozzá egy olyan ügynök, Devon Grice, akivel anno ő a Kutatásnál együtt dolgozott. Végülis nincs min meglepődni, a lopott vírusok esete relevánssá tette az ügyet, nem csoda, hogy a kormány is beszállt a buliba.

Át is váltunk hozzájuk, az előbb látott Grice ügynök női társával (kinek neve Brooks) akcióra készülődnek, közben a munkájukról beszélgetnek. Devon felemlegeti a régi rendszer (azaz a Gép) idejét, amikor még csak a számok jöttek, és nekik kellett nyomozniuk az ügyekben, és tudták, hogy akit likvidálnak azt miért iktatják ki, most meg mindent készen kapnak, és csak ölniük kell, ami nem is olyan jó móka, sőt meglehetősen fura. Brooks nem óhajt ezen gondolkodni, ő csak végzi a melóját, azt' helló. Különben is Irányításnak nem tetszene, hogy ilyesmin agyalnak (nem mellesleg jó lenne már Irányítást újra látni, csak mondom). Grice felemlegeti Rico-t is, úgy tudja, hogy nem halt meg, de a nő kontráz: egykori ügynöktársuk halott, kár ezen agyalni, inkább irány a meló -  célpontokat likvidálni, vírust elpusztítani. Oké.

10.1.jpg

10.2.jpg

Harold és Sameen cefet szócsatát vív: előbbi szerint a vírusok ügyén a kormány dolgozik, ideje kiszállniuk a buliból, főleg mielőtt a Szamaritánus felfigyel rájuk, ám a nő kontráz – ő ismeri egykori ügynöktársait, a tettesek elcsípése után felkutatnák és likvidálnák Tomast, márpedig ők a célszemélyt meg akarják menteni. Arról nem is beszélve, hogy a vírus hatástalanítása akkor a biztos, ha maguk végzik (így tuti nem kerül a kormány vagy Greer-ék kezébe). John ugyanezt mondja, így együttes erővel meggyőzik főnöküket, aki rábólint a vírusmegszerző akcióra, de előbb még van egy kis (illegális) dolga Forrással.

11.jpg

Wilkins alapítványától a dolgozók hazamennek azzal a boldog tudattal, hogy holnap már állíthatják elő a tableteket. A távozók közül utolsónak marad az a kolléganő, akit Forrás napközben lefényképezett, és most az épületből távozva egy kameramentes helyen elcsíp és kiiktat: látjuk, hogy ugyanúgy van öltözve, mint áldozata, gondolom a helyére kíván beállni, hogy feltűnés nélkül tudjon intézkedni. Hát, ez nem sikerül maradéktalanul, lévén a gép felismeri, hogy nem az alapítvány dolgozóját látja a kamera képén át, hanem vadidegent, akit ráadásul nem tud azonosítani, ezért 'riadót fúj'.

A nő erről mit sem tud, az épületbe jutva azonnal hatástalanítja a kamerákat, majd Harold lát munkához: takarítónak öltözve leül az egyik géphez hekkelni. Forrás a bejáratnál tartja a frontot, ahol pillanatokon belül megjelenik egy informatikus, miszerint sms-t kapott, amiben háromezer dolcsit ajánlanak, ha öt perc alatt megjavítja a rendszert (és visszaadja a Szamaritánusnak a képet, ugye). Forrás azonnal jelenti Főncsinek a dolgot, azzal, hogy csak úgy tudja megakadályozni a bajt, ha valami rosszat csinál – és már emeli is a fegyverét. Harold azonban szól, hogy kész van, kikapcsolja a hekkelt gépet, elteszi a saját laptopját és tűz, miközben az egyik 3D-s nyomtató füstölni kezd.

12.1.jpg

12.2.jpg

Shaw és Tomas akcióra indul a vírusért, Harold épp időben ért vissza az irodába, hogy onnan nyújtson hozzá támogatást. Kiiktatta a biztonsági rendszert, így a két betörő elindul a hátsó bejárattól, miközben látjuk, hogy másik irányból a két kormányügynök, Grice és Brooks közeledik, akik utasítást kapnak a fülesükre, hogy változott a terv, és nem megsemmisíteniük kell a vírust, hanem átadni egy közelben várakozó kapcsolatnak. Hát igen, jó volt Shaw megérzése, miszerint az a biztos vírusmentesítés, amit ők csinálnak. Grice nem túl lelkes az ötlettől, de a parancs az parancs.

Harold jelzi Rico fülesén, hogy itt vannak egykori kollégái, és azt is, hogy igyekszik úgy manipulálni a kamerák felvételét, hogy ő ne látszódjon, szóval nyugodtan akciózhatnak. Oda is érnek a megfelelő tárolóhoz, aminek ajtaját feltörve a padlóján találják az inkriminált dobozt, ám a fiolák nincsenek benne, baszki! Gyorsan rájönnek az okára, megjelenik ugyanis Marko, Tomas egykori bandatagja, aki számított célszemélyünk megjelenésére, és persze, hogy nála vannak a vírusok. Sőt, ha már erre jár használni is óhajtja őket, méghozzá úgy, hogy egy adagot Tomas és Shaw korpuszába spriccel.

13.1.jpg

13.2.jpg

Mielőtt ez megtörténne a két kormányügynök megközelíti a raktár bejáratát, mire az eddig rejtőzködő John és Fuszkó előugrik, és veszettül lő rájuk. Ennek két nagy előnye van: egyrészről nem jutnak be és fedezik fel Rico-ékat, másrészről nekik odabent lehetőségük van a maguk javára fordítani a kinti lövöldözés hangjait, a hirtelen zűrzavarban kiiktatni Markot és társait. Aztán elveszik tőlük a vírust és olajra lépnek, ugyanezt teszik nyomozóink is.

Az össztűz alól felszabadult kormányügynökök folytatják a küldetést, Brooks betrappol a raktárhoz, és az ott fellelhető bűnözőket extra szellőzőnyílással látja el. A hátsó kijáraton távozni készülő Shaw és Tomas a nő egykori kollégájába, Girce-ba botlik, a férfi nem kis meglepetésére. Konstatálja a helyzetet (látja egykori kiképzője kezében a vírust), lejjebb engedi a fegyverét, utasítja, hogy húzzon elfele, majd a látszat és a kamerák kedvéért még utána ereszt két lövést.

14.jpg

Röviden visszaváltunk Wilkinshez és az OTPS-hez, a rohanvást érkező férfit egy tűzoltó arról tájékoztatja, hogy minden kiégett, amivel oda a 12 milla és az egész projekt. Főncsi és Forrás a partvonalról figyelik az eseményeket – a férfi szerint a program ezzel lezárult, a kormányzó nem lesz képes feltűnés nélkül újabb adag lóvét adni a témára, plusz az általa feltelepített vírus lenullázza az eddig elérteket, szóval gond letudva.

Ám öröm és bódottá az nincs, Harold ugyanis mérges, mert miközben meghekkelte a rendszert azt látta, hogy a készítendő tabletek kódjában csupán egy gyanús sor volt, szóval egyáltalán nem biztos, hogy valami rossz dolgot tettek tönkre. Mert a gyerekek tablethez juttatása akár nemes ügy is lehetett volna, akármilyen gonosz a Szamaritánus; neki pedig azon jár az agya, hogy túl sok rosszat tesznek egy nagyobb jó érdekében (és nevében) – ezzel faképnél hagyja egykori elrablóját.

15.jpg

A döbbent arccal hátramaradó Forráshoz Shaw csatlakozik, hogy évődjenek kicsit, és exügynökünk elmondhassa, miszerint Tomas távozott az országból (ő pedig nem tartott vele akármennyire is invitálta). Ezután megkéri, hogy segítsen a vírusok hatástalanításában, ami jó kis csajos móka lesz, ugye.

16.jpg

Zárásként Grice és Brooks készülődését látjuk – szerelik szét a főhadiszállást, mert új számokat kaptak. A nő inkább a vírus nyomába eredne, társa azonban leállítja: no kérdezősködés, más az utasítás, nekünk azt kell végrehajtanunk. Mikor Brooks távozik ő még ügyködik egy kicsit: az egyik kamera felvételén rajta van a jelenet, mikor elengedi Shawt, úgyhogy biztos ami biztos törli a képet. Nos, sok haszna nincs, mert a Szamaritánus sem hülye, visszaállítja a felvételt és megkezdi az ismeretlen közbeavatkozó fél azonosítását. Ajaj.

17 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2014.11.25. 14:25:38

Ahogy beszéltük is, szerintem Forrás és Rico párbeszédében, illetve abban, hogy az egész éjszaka eltarthat, simán benne volt, hogy talán lesz azon éjszakán másra is idő... :P
Tudom, egy kéjenc rohadék vagyok, de mit tegyek? :D

Egyébként nem volt rossz, bár a széfrablásnál voltak kérdéseim: hogyan kerültek oda a többiek maszkban észrevétlenül? Konkrétan merre is vontatták ki? Meddig vontatták? De ezeken hajlandó vagyok felülemelkedni, mert egyébként jó és izgalmas volt, a vége pedig nagyon sötét jövőt vetít előre... :(

AaannnaaA 2014.11.25. 15:18:24

@Is: A másra lesz idő azt úgy érted, hogy kártyázásra?? :P

AaannnaaA 2014.11.25. 15:19:34

Amúgy ezútonis jelezném, hogy péntek 18.30-kor lesz a közös mozizás, ami érdeklődők hiányában meglehetősen szűkkörű lesz. Jelentkezést még elfogadunk :)

Is 2014.11.25. 16:41:03

@AaannnaaA: Ha a vetkőzős póker annak számít, akkor igen :P

Neoprimitív 2014.11.25. 17:29:31

Jó kis rész volt ez és csodálatos volt, ahogy osztották egymást folyamatosan. Már az elején a kocsiban a "Majd én rajta tartom a szemem. - Azt észrevettem..." és az a fej, amit Reese ehhez vágott :)

IS: A mostani jelenetek alapján elég nehéz bármilyen, nem szexuális töltetű közös elfoglaltságot elképzelni köztük...

Egy easter egg a végére: a célszemély többször is emlegette Barcelonát, Baszkföld fővárosát, mint hazai pályát. A Koroa baszk szó, koronát jelent. Angolul crown. Thomas Crown...

Arkhia 2014.11.25. 18:55:16

Mozizásra plusz egy. :) Hol?

A hv meg mint mindig, nagyon tetszett. :D Komolyan ágyaznak a balhénak, először Forrás a kamerával (amúgy azt hogy gondolta?), ha annak nekiáll a Szamaritánus, abból is baj lehet, aztán Shaw... Nem sokáig lesz ilyen nyugi.

AaannnaaA 2014.11.25. 21:22:38

@Arkhia: Na igen, az sanszos volt, hogy előbb-utóbb bukta lesz. Innen lehet körmöt rágni, hogy ebből hogy jönnek ki.

Mozi: Aréna, péntek (28.), a mozipénztárnál 17.45-kor (át kell venni a foglalt jegyet).

Is 2014.11.27. 16:42:54

@AaannnaaA: Sajnos valószínűleg nem tudok menni a telefonon említett kiskutya őrzés miatt. De majd meséljétek el, milyen volt!

AaannnaaA 2014.11.27. 22:30:13

@Is: Oké. Ha mégis, csörgess meg.

Kapitánylány 2014.11.28. 09:18:11

@Is: addig is ajánlom a 03. évad 16. részét a pingvinekből, vagyis: MOZINAP! :D

Is 2014.11.28. 09:35:20

@AaannnaaA: Rendben. Ja és a keddi rész... hát, sajnálhatod, hogy lemaradásban vagy :)

@Kapitánylány: Huh, láttam az egészet, de így nem ugrik be, melyik is az?

Kapitánylány 2014.11.28. 09:53:02

@Is: Tollhullató idő, amikor Közlegény cukiság helyett pánikot okoz a szupercukiságával :D

Is 2014.11.28. 13:50:43

@Kapitánylány: Ja, hogy az! Szegény Közlegény! De, végül is elérték, amit akartak :D

tnsnames.ora 2015.04.23. 08:27:39

Nagyon jó kis intenzív rész volt, több szál pörgetésével, Shaw jutalomjátékával, akiről már régóta szeretném megkérdezni, miért is Rico? Egyre melegszik az évad :)
A szőkehajú bébisintér Root-on dobtam egy hátast. :) Az egyik kamerabeállásban brutálisan jól nézett ki egyébként.
Harold nagyon ügyes srác 10 perc helyett csak 5 perce van a destruktív műveletre, de azért közben szakít időt a Tablet operációs rendszer kódjának érdemi átnézésére, ráadásul idő elött elkészül a melójával, nem kell lövöldöznie Root-nak. Ügyes :D

AaannnaaA 2015.04.23. 09:16:17

@tnsnames.ora: Madagaszkár pingvinjei megvan? Az állandóan lövöldöző pingvin? Rico? Nah, innen a név. Ha nincs meg, sürgősen pótolandó. Súlyosan addiktív és sörözésnél alap beszédtéma :)

tnsnames.ora 2015.04.23. 19:35:48

@AaannnaaA:
Nem ismerem ezt a Madagaszkár pingvinjeit. Ez valami spin-off sorozata a Célszemélynek? :)
PS: köszönöm a gyors választ.

AaannnaaA 2015.04.23. 19:39:48

@tnsnames.ora: Jah, az is lehetne. Nézz utána, jól fogsz szórakozni.
süti beállítások módosítása