Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kemény motorosok 5x10 – A feszület

2015. június 15. 09:00 - glaurung24

Jaxy még az előző részben kezdte követni Dzsúzt, de nem hagyott fel ezzel: egészen utóbbi házánál kötünk ki, ahol mindenki nagy meglepetésére rendőrök várják a motorost, hogy bekísérjék egy kihallgatásra. Emögött a Seriff állhat, hogy megelőzze, de legalábbis elodázza az újabb gyilkosságot, amire számítani lehet. A terv annyiban bejött, hogy Jaxy a közelébe sem megy, csak telefonál. A telepre épp megérkező Rémrendes mellett mennek ki a vonóskocsival a jelöltek, így csak Sebhely marad ott neki társaságnak. Megjelenik aztán Elvis is, aki beavatja Sebhelyet Dzsúz furcsa történetének minden részletébe. Amikor Jaxy is odaér, Sebhely bevallja, hogy tudta, a Seriff azzal zsarolta Dzsúzt, hogy félig fekete. Megállapodnak, hogy változtatni kéne pár dolgon, de egyelőre inkább nem kavarnak be az aktív szövetségekbe a mostani helyzetben, csak később viszik az ügyet a tagok elé. A rendőrségen Seriff nem kertel, egyből megmondja Dzsúznak, hogy Jaxy tud az árulásról. Elsőre nehezen hiszi, hogy a főnök magától jött rá, de aztán csak elrohan, hogy mentse a bőrét.

vlcsnap-2015-06-10-21h50m49s154.png

Dokinő úgy érzi, közel jár már ahhoz, hogy meggyőzze Ottót, gondolja meg magát, aztán majd kiderül, ez mennyire jó ötlet. Pörgős viszont a reggel, mert Abellel épp Dzsúz játszik a nappaliban. Nincs veszteni valója, se családja, se barátai, úgyhogy annak sincs értelme, hogy trükközzön. Teljesen nyíltan beszélik át a dolgokat, Jaxy is képbe kerül minden eddig számára ködös részlet kapcsán. A halál viszont elkerülhető: a főnök nagyjából hasonlót ajánl, mint anyjának, azt teszi, amit ő mond, és mindent összeszed HB-ről a Nomad-ügy kapcsán, amit csak tud, és akkor nem kerül szavazásra az árulása. Dzsúz kapva kap az alkalmon, rögtön egy fontos adalékkal kezd: Frankie megpróbálta elmondani neki, hogy elloptak egy széfet HB-től, ami iratokkal volt tele. Csakhogy ahhoz, hogy bizonyítsák, Frankie-nek igaza volt és Hellboy tényleg hazug gyilkos, kelleni fognak a papírok. Veszélyes üzem, de egyszerű választás: vagy benne van, vagy ugrik a tagság, Miles megöléséért pedig csak egyféle büntetést kaphat.

vlcsnap-2015-06-10-21h55m07s172.png

A két jelölt a börtönhöz sietett este, ahol kiengedték azt a hatalmas tagot, aki agyonverte a csővel Szakállt, őt kezdik követni. Dokinő is ügyeket intéz, a múlt epizódban már belengetett állásajánlatról egyeztet, ami túl szép, hogy igaz legyen, csak épp a világ végére kéne menni érte. Aztán a börtönbe siet, ahol újra Ottót kezeli. Végre belemegy, hogy visszavonja a vallomását, de ez sincs ingyen: Dokinőnek oda kéne csempésznie egy régi keresztet Ottóhoz, hogy legalább addig rendesen imádkozhasson, amíg az őrök el nem veszik tőle azt. HB is a börtönben van, egy másik részlegen Lenny a Pimppel vitatja meg, hogy Jaxy már előző évben tudott a RICO-ügyről. A klub elnökénél is zajlik az élet, Rémrendessel HB-t keresteti, aztán a polgármesterrel ügyletel a készülő lakópark kapcsán, hogy az mindenki számára előnyös legyen. Utána viszont már Szakáll gyilkosához megy, nem várhatnak az ilyen fontos dolgok.

vlcsnap-2015-06-10-22h07m34s225.png

Rémrendes WalkingDeadtől kér egy kis segítséget, hogy honnan is szerezzen bizonyítékot HB ellen, de ez nem lesz könnyű. A Fiúk viszont könnyedén lekövették, hova ment Hightower a börtönből, csakhogy a hely parkolójában, ahova ment, a Grim Bastards narancs gépei állnak. Sebaj, ez sem tartja vissza őket, a bárban pedig TO majdhogynem a nyakukba ugrik a meglepetéstől. A hatalmas fickót keresik, hogy megbosszulják Szakáll halálát, de látszik, hogy valami nem oké: pont TO-ékat bérelte fel, hogy védjék meg, csak az nem volt eddig világos, hogy pont a SAMCRO-tól kellene megvédeniük. Ja, és van még egy csavar, Hightower és TO unokatesók, úgyhogy nem annyira rúgná fel az egyezséget. A lövöldözés így sem marad el, mert az ex-sittes egyből tüzet nyit, ahogy meglátja Jaxyéket, így sikerül elmenekülnie, bár Jaxy azért rendesen kilyuggatja a szélvédőjét. Végül TO-val is sikerül megegyezni nagy nehezen: megkapják Hightowert, ha életben hagyják, cserébe a többi fickót is előkeríti nekik, aki ott volt Szakáll megölésénél.

vlcsnap-2015-06-10-22h11m55s12.png

HB is rendesen dolgozik a háttérben, összehoz egy találkát Machetével, akivel együtt kiokoskodják, hogy csak azért maradhatott életben, hogy a kartellel kötött ügyletek se szűnjenek meg. A vége persze az lenne, hogy Jaxy elsimítja a RICO-ügyet, ami után felmondja a megállapodást a kartellel. Ezzel a fegyverüzlet is megszűnne, ez viszont nem érintené túl jól a Galindo Kartellt. Úgyhogy felvázolnak egy remek tervet, miszerint Jaxy helyre úgy tennék vissza HB-t, mint a sicc. Ez oké is lenne, de az öreg nem akarja, hogy Jaxynek bántódása essen, de finoman közlik vele, hogy ez nem az ő döntése, ez lesz, és kész.

vlcsnap-2015-06-10-22h25m03s210.png

Jaxy jó híreket visz Pápának a lakóparkról, amihez befektetők kellenének. Az egyik a klub lenne, de nem biztosak benne, hogy oké az üzlet, úgyhogy inkább Pápa tapasztalatában és üzleti érzékében bíznának. Ennek viszont ára van, merthogy ketyeg az óra, Tigrist át kéne adnia neki. Jaxy időt kér, előbb le kéne rendezniük Hellboyt, azzal Tigris is felszabadulna. Pápa csak röhög azon, mennyi gondja van ezeknek a motoros fiúknak, de hogy jelezze, igazi úriember és rá lehet számítani, a végén odaveti, hogy Hightower a kikötőben húzta meg magát. A teljes banda egyből oda is megy, a kocsi ott áll, ahogy TO-ék motorjai is. Ő fel is vázolja az unokatesóját védve, hogy minden Pápától indult, Hightowert csak a rettenet mérete miatt szervezték be az őrök, nem volt más választása. Jaxy viszont szeretné ezt a saját fülével hallani, Hightower viszont nem tud az egyezségről, így egyből menekülni kezd a Fiúkat meglátva. Amikor sarokba szorult, TO meggyőzi, hogy nem lesz gond. Fel is dobja a két másik rabot, akikről alig tud valamit. Eddig tartott az egyezség, Sebhely tarkón lövi Hightowert, Jaxy pedig leszereli TO-t annyival, hogy megígérte, hogy átadja a rokont, aztán közben mégsem. A legdurvább nem is ez, vagy ahogy TO hitetlenkedik, hanem ahogy Elvis lereagálja, az alelnök ugyanis rá sem ismer Jaxyre.

vlcsnap-2015-06-10-22h30m19s41.png

A telephelyen be is olvas neki, hogy hiába voltak kb. tesók Szakállal, marhára nem volt oké, amit csinált, és még a klubnak is csak szar lett tőle. Jaxyvel viszont nem lehet beszélni, teljesen eltorzult arccal üvölti vissza, hogy az az állat olyan élvezettel verte péppé Szakállt, amire nincs magyarázat, ezért kellett vesznie. Sebhely megnyugtatja, hogy ha Elvis ott lett volna, és látja, amit ők láttak, ő is ezt tette volna, majd örök hűséget fogad Jaxynek, nincs és nem is lehet olyan, ami ezen változtatna. Tigris eközben az elviharzó Elvist meg lenyugtatni, kérdés, milyen sikerrel. Dzsúz kimaradt ebből a körből, épp HB cuccait túrta át, de pár pisztolyon és lőszereken kívül másra nem akad, mert a hazaérő HB megzavarja kissé. Mintha csak érezné, mi folyik, Hellboy kiönti a szívét Dzsúznak és megköszön mindent, amit érte tett, majd a múlt hibás döntésein lamentálva megkéri a srácot, hogy védje már be a jövőben. Rémrendes zavar be kicsit, Dzsúz le is lép, de csak egy hosszú, nagyon bűntudatkeltő ölelés után. HB kihasználva, hogy kettesben maradtak, rámozdul Rémrendesre, aki könnyezve ugyan, de igent mond, hogy ha visszatérnek a régi hitvesi ágyba ebből a koszfészekből.

vlcsnap-2015-06-10-22h37m24s203.png

Otto megkapta a keresztet Dokinőtől, amit még Rémrendes szerzett be neki, oda is akasztja a rab nyakába, aki pár perc magányra vágyik, hogy egyedül imádkozhasson. De amint kimegy a szobából, Otto hívja is a nővért, hogy vigyék a helyére, nincs semmi baja. Eloldják a kezét, majd amikor Dokinő visszajön, leüti a férfi egyik ápolót, a nőit a falhoz vágja, majd a kereszttel nyakon döfi párszor Dokinő szeme láttára, amíg az őrök le nem fogják. Este HB Rémrendesnek is levágja a nagy, megható monológot, hogy egész életében csak ő számított neki, de ha van akár csak egy icipici esély is arra, hogy újra elveszítse, akkor inkább bele se kezdjenek. Elérte a hatást, sikerült Rémrendest is megpuhítania. Jaxy hazaérve a Seriffel fut össze a háza előtt, akit biztosít, hogy Dzsúznak nem lesz baja, és hogy HB a közös ellenség, rá kéne összpontosítani. Odabent Dokinő közli a hírt, hogy a nővér megölése miatt repül a kukába Otto vallomása és azzal az egész RICO-ügy is, de a gyilkosság miatt indított vizsgálat bajt hozhat, mert így kiderül a kötődése a klubhoz, és még akár bűntárs is lehet belőle. Jaxy próbálja megnyugtatni, hogy minden rendben lesz és most is megoldják valahogy, de Dokinő pont ettől a mindig előjövő valahogytól fél a legjobban.

vlcsnap-2015-06-10-22h48m05s215.png

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása