Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Trónok harca 5x09 - Sárkányok tánca (18+)

2015. június 09. 09:00 - sixx

Deres alatt

Ramsay és húszfős szabadcsapata eredményes volt, annak ellenére, hogy a logika és az észérvek (na jó, a Trónok harcán belül uralkodók nem) azt diktálják, hogy egy maroknyi partizán nem tud nagy kárt tenni egy kibaszott hadseregben, de igen, tud, felgyújtanak pár sátrat, elengednek pár lovat és kész, szevasz Stannis, szarban vagytok. A vörös rébék földbe gyökerezet lábbal figyeli a mayhemet, arcán kétségbeesés. Ser Davos másnap beszámol Stannisnak, meg vagyunk baszva, felség, lovakból, emberből, sátorból és kajából is kevesebb van, mint ideális, így támadni nem lehet. Márpedig én nem megyek vissza a Falra, mondja Stannis, akinek a fejében végtelenítve megy a Szaladt Sir Robin, a gyáva című sláger. Őröket kihallgatni majd lefejezni, elhullott lovakat kiosztani húsnak a krumpli mellé, szaftosan, there, I fixed it. És Stannis közben Mellisandrét fixírozza a beesett szemeivel, Ser Davos meg legszívesebben darabokra szaggatná a banyát.

screen_shot_2015-06-08_at_07_21_52.png

Stannis később terepasztalozik, van neki nyúzott emberes Bolton-figurája is, ezek ilyen készletben kaphatók, és járnak minden királynak? Ser Davos jön hozzá, mert Stannis visszaküldi a Falra, Havashoz, hogy hozzon lovakat meg kaját, embert is, ha lehet. Ser Davos nem nagyon érti a dolgot, ém vagyok a segítőd, minek menjek oda? Egy futár is elég ehhez. Van egy nagyon rossz érzésem, kérem szépen, ne legyen igazam, hogy miért küldik el Ser Davost innen. Stannis láthatóan feszült, Davos meg dettó megsejt valamit, és azt kéri, Stannisné meg e lánya legalább hadd menjen vele. Nem, a család marad. És Davos ekkor már pontosan tudja, miért kell maradnia Shireennek, mert Stannisné csak díszítőelem, ugye. Be is megy a kislány sátrába, és ad neki egy faragott szarvast, ajándékba (ahhoz képest, hogy Ser Davos ujjait kalózkodás miatt lemetszették, egész jó lett), és nekem meg a szívem szakad meg, a jelenetért én adnék Liam Cunninghamnek egy Emmy-jelölést.

screen_shot_2015-06-08_at_08_00_23.png

Stannis, most hogy Davos már nincs képben, bemegy Shireenhez, és beszélgetnek egy kicsit a Sárkányok tánca című könyvről, amiben két Targaryen-rokon esett egymásnak a trónért tán, és ebből azt szűri le Stannis, hogy az elve elrendeltetés az nagy erő, és ha valakinek van egy sorsa, azt be köll teljesítenie, mindegy milyen áldozatok árán. És bazdmeg, a karaktergyilkosságok történetének non plus ultrája jön, mert az írók Stannisszal ELEVENEN ELÉGETTETIK A SAJÁT LÁNYÁT, mert kell a királyi vér, legalábbis Mellisandre szerint, akit Ser Davos a táborba visszaérve nagyon meg fog pofozni szerintem. A kislány sikolyai, a jelenet az üvöltve síró anyjával és a keménységét mindvégig megőrző, az emberi hitetlenkedő tekintetét is álló Stannisszal a soroztat eddigi legmegrázóbb pillanata nekem, jobban sokkolt, mint a Vörös nász. De ha már itt tartunk, Stephen Dillane Emmy-je is jogos lenne.

screen_shot_2015-06-08_at_08_37_07.png

A Falon

Jon megérkezik a Falhoz a vadakkal, és egy pillanatig úgy néz ki, hogy Ser Alliser kibaszik vele, és ott fagynak meg a fal alatt, míg meg nem jönnek a Mások és zombit nem csinálnak belőlük, de hát Havas az egyik főszereplő, nem halhat meg csak úgy, így beengedik őket. Persze a Fekete Várba benyomuló vadakat nem nézi senki jó szemmel, Oly pl. kifejezetten idegesnek tűnik. Jó, ki nem szarja le.

screen_shot_2015-06-08_at_07_50_38_copy.png

Dorne

Jaimie meg Doran Martell elé audienciára, és micsoda meglepetés, nincs lefejezés a mai menüben, sőt, Doran hazaküldi Myrcellát Jaimie-vel, DE vele megy Tristan vőlegény is, és a frigy továbbra is sínen, a két fiatal párás szemmel örül. Mi a csapda, kérdi Jaimie, hát, mondja Doran, Oberyn helyet kapott a kistanácsban, arra a helyre igényt tartanék, ha lehet, és majd Tristan foglalja el. Oké, von vállat Jaimie, abban a tanácsban simán elfér, sőt. Ellaria Sand persze emberkedik, nem fogad hűbéresküt Tommennek, és kiönti a borát, de Doran rászól, hogy ebből mostan elég legyen, még egy ilyen hiszti, és kettéhasíttatja. Jaimie ezen elmulat, aztán megkérdezi, hogy oszt Bronn? Vele mi lesz? Hát, megütötte a fiamat, majd ő eldönti. Tristan aszongya, megkegyelmez neki, de lesz egy feltétel.

screen_shot_2015-06-08_at_08_10_05.png

Közben lent a tömlöcben, a legutóbb kerek csöcsöket villantüó csaj meg egy másik pirospacsit játszik, a másik nyer, mert a bögyös nem túl gyors, cserébe viszont az agyára megy a másiknak, azaz lélektani hadviselésben igenis fasza, de ez mindegy, mert Bronnért jönnek az őrök és elviszik, utoljára még odavágja a bögyösnek, hogy a világ legszebb nője, az meg mosolyog egy sort, a harmadik testvére meg leribancozza. A trónteremben Bronn megkapja a kegyelmet, és egy baszinagy pofont Doran testőrkapitányától, egy-egy. Ellaria szépen hűséget fogad Dorannak (amit szerintem nem fog betartani), majd bemegy Jaimie-hez, aki bal kézzel ír levelet, rondát, és elárulja, hogy tudja, hogy Jaimie és Cersei kúrnak, és hogy a gyerekeknek ki az apja, mármint Joffnak, Tommennek és Myrcellának, és megnyugtatja Jaimie-t, hogy ezen itt, Dorne-ban senki nem akad fent. 

screen_shot_2015-06-08_at_08_29_30.png

Braavos

Arya megy végrehajtani az első bérgyilkosságát, a mérget beteszi a kis erszényébe, hogy kéznél, legyen, amikor a gennyláda fogadós ember majd kéti a négy osztrigáját ecettel, de amint leér a kikötőbe, megtorpan, mert pont akkor köt ki a királyi delegáció Lord Tyrell vezetésével és a ki még fontosabb, ott van mögötte Meryn Trant, aki Arya halállistáján előkelő helyen szerepel. Le is szarja a fogadós embert, inkább követi a küldöttséget, ami a Vasbankhoz jött ugye, pénzt vagy kedvezőbb hitelfeltételeket kikönyörögni. Arya és Meryn összenéz párszor, de úgy tűnik Meryn nem ismerte fel a gyereket. Miután Lord Tyrell kellőképpen hülyét csinált magából a Vasbank egyik bankára előtt (énekel az utcán, stb), Meryn az embereivel elmegy kurvázni, Arya meg a bordélyba is követi.

screen_shot_2015-06-08_at_08_26_09.png

Odabent van sok nő, meg sok vendég, akik vesznek osztrigát Aryától, Meryn meg közben kurvát válogat magának, akik, a Trónok harcától meglehetősen szokatlanul, nem egy szál pinában álldogálnak előtte. Meryn nem egy egyszerű ember, három csajt is elzavar azzal, hogy öregek, én egy ponton azt hittem, Arya lesz az, akit majd kiválaszt magának, de nem, ő csak osztrigát ad Meryn embereinek, miközben a madám kerít neki egy gyereklányt, mert ha nem lett volna eddig egyértelmű, hogy Meryn egy gyökér, aki halált érdemel, mostantól az. A madám elzavarja Aryát, aki hazamegy a halál rémes kőházába, és azt hazudja Jaqennek, hogy nem jött össze a dolog, mert a gyenyóember nem volt éhes. Jaqen szerintem tudja, hogy hazudik.

screen_shot_2015-06-08_at_08_27_08.png

Meereen

Eljött a nagy nap, a központi arénában gladiátorjátékokat rendeznek, amin részt vesz Dany, Tyrion, Daario, Missandei meg Dany jövendőbelije is, aki kicsit késik, mert utána akart nézni mindennek, hogy stimmoljon, na persze. Az első menetben egy nagydarab meg egy kisebb csávó esik egymásnak és a hótt féltékeny Daario végig stuffolja Hizdahr zo Loraqot, hogy a kicsi fog nyerni, mert gyors, és okos, és közben mutatja is neki, ő milyen mozdulatokkal nyert az arénában, amitől a nemesben vigyázzban áll a szar is. Dany is beszáll a játékba, és kedvesen arról érdeklődik, ugyan a vőlegény úr mikor is harcolt saját kezüleg utoljára. Tyrion csak hallgat, aztán megjegyzi, hogy nagyjából annyi igazság van abban, amit Hizdahr zo Loraq mond, mint egy imbecilis szavaiban, helló. Odalent a nagydarab ember levágja a kisebbik fejit.

screen_shot_2015-06-08_at_09_07_39.png

Jön az újabb adag harcos, ezúttal tán vagy nyolcan, köztük Ser Jorah, és Dany ettől rángást kap, mármint a szemöldöke, de komolyan, Emilia Clarke azt hiszi, hogy a szemöldökráncigálás = színészi játék, én meg a térdemet csapkodtam örömömben. Danynek ELMÉLETILEG lenne lehetőse leállítani a viadalt, és Tyrion szeretné is, de nem teszi, hanem hagyja, hogy Ser Jorah végigszopja a délutánt, és kétszer is csak nagy mákkal kerülje el a halált, de a végén ő lesz a nyertes, mert ügyesebb és okosabb, mint a többi harcos. De mielőtt megtudnánk, hogy most akkor miafasz lesz vele, esetleg megint száműzik-e (ami azárt túlzás lenne már), felkap egy dárdát odalent, és a Dany életére törő maszkos alakba vágja úgy 28 méterről, nem rossz. És ekkor szabadul el a pokol, a nézőtéren kurva sok hárpiamaszkos bérgyilkos kezdi el egyelni a lakosságot, és a Makulátlanokat, akiket amilyen félelmetes harcosnak adtak el az évad elején, olyan mértékben hullanak, mint a legyek.

screen_shot_2015-06-08_at_09_10_12.png

Az alapgondolat persze az, hogy az egészet Hizdahr zo Loraq szervezte meg, de amikor őt is leszúrják, akkor ebben már nem vagyok bizonyos, mindenesetre elkeseredett élethalélharc megy az arénában, Daario terminátor módban gyakja le az ellent, Ser Jorah is beszáll a buliba, és ontják a beleket, sőt, még Tyrion is megmenti Missandei életét egy alkalommal, majd lemenekülnek az arénába, ahol a megmaradt Makulátlanok veszik őket körbe, meg vagy hatszáz maszkos, minden elveszni látszik, DE Dany csendben Drogont szólítja, aki megjelenik, és elkezdi felégetni/megzabálni/kettétépni a maszkos gyökereket, ez vagy tíz percen át megy, és kurva jó a CGI, egy percig meg nem mondanám, hogy a sárkány nincs ott az arénában. Az eleinte ijedt maszkosok magukhoz térnek, és elkezdik lándzsákkal hajigálni szegény sárkányt, de Dany odalép hozzá, és ugyan van egy pillanat, amikor Drogon kis híján leszakítja a fejét, de inkább nem, Dany meg felszáll a hátára, és ismét egy Targaryen lovagol egy tüzet okádó sárkányon a birodalom felett. Ebből legutóbb kurva nagy problémák akadtak, mi lesz vajon az évadzáróban?

screen_shot_2015-06-08_at_09_12_45.png

Címkék: 18+ trónok harca
647 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vastyúk is .. 2015.06.10. 14:22:02

@raczsandor: hát szerintem Dany csak egy stróman. Olyannyira az arcunkba van tolva a legeleje óta, hogy ő "kiválasztott", hogy ezért tartom kizártnak. Martin nem szeret ennyire direkt lenni, szereti a leszakadós arcokat az olvasói reakciókban, szóval nem hiszem, hogy egy ennyire "egyszerű" lenne a válasz.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.06.10. 14:27:39

@Cérnahuszár:
A végzet nem létezik, ha van megváltás. Talán pont az a lenne a történet egyik mögöttes tartalma, hogy a GOT világában nincs megváltás, tehát nagyon is van végzet. A megváltás lényege tehát az lenne, hogy ne legyél vak, amihez meg az kell, hogy képes légy elengedni a dolgokat és visszalépni egyet.
Az se kizárt, hogy megváltáshoz az "istenek" uralmát is meg kell szüntetni. Végül is miért válnak vakká az emberek? Azért mert az isteni erők egyensúlya csak akkor maradhat fenn, ha vannak eszközök, akik helyrebillentik a dolgokat.
Ebből következhet, hogy a megváltáshoz össze kell olvasztani a többfelé szakadt istenségeket is.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.06.10. 14:30:05

@vastyúk is ..:
Benne van a meglepetés faktor is. Mindenki arra számít, hogy ő lesz majd a király mert ugye vannak sárkányai. Arra viszont kevesebben számíthatnak, hogy fel kell áldoznia magát.

Zsoofka 2015.06.10. 14:31:12

@rest of boys: És ki a legrosszabb? Van erre válasz? Vagy mindig van egy épp aktuális legrosszabb. Az első évadban még J. volt, amikor kilökdöste Brannt az ablakon..
Szerintem nem a jó és a rossz a lényeg, hanem az út, amit a karakterek bejárnak. Ezért nem szeretem Danyt. Ő az ura halála óta egyhelyben áll... Jamie és Jon a legtöbbet tanuló karakter, ők szívemnek kedvesek. Kíváncsi vagyok a 10. részben Sansa lép e előre karakterileg...

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2015.06.10. 14:54:46

@mokamini: Sansa már így is egy csomót fejlődött, és igen, még mindig azt hiszem, hogy lesz egy nagy húzása. Az elején olyan volt kb, mint valami Disneyhercegnő-rajongó ötéves, szóval ahhoz képest nem is rossz már. Azt mondjuk az elejétől nem értettem, miért nevelték ilyen kis magatehetetlennek (kb=feleségnek), mikor sejthették azért, hogy ebben a világban nem ez a stratégia a nyerő.

A legrosszabb meg attól függ, milyen az ízlésed. Nekem pl az agyatlan gonoszok a félelmetesebbek, akikben még minimális önmérséklet sincs (pl Locke vagy a Hegy). Pedig az okos genyók tetteinek hatására mindig többen szívják meg.

Ruadhnait 2015.06.10. 14:56:09

@mokamini: Szerintem Dany nem all egyhelyben. Sose allt egyhelyben. Nem a kedvencem, mert hatalmas az arca, pedig sokszor csak szerencses. Aki egyhelyben all az Sansa meg Cersei. Semmit nem fejlodnek, mindig tudjuk mire kell szamitani toluk. De nekem is nagyon tetszik Jamie meg Jon fejlodese. Az elso evadban Joffrey volt a fokocsog. Nekem az utobbi idoben a Boltonok lettek azok.

Gyula_80 2015.06.10. 14:56:20

Egy újabb elmélet, ezt most gyártottam: Martin meglepetésnek szánta Jon Snow származását, és szerintem bosszantja, hogy sokan rájöttek, és mostanra már minden fórumozó kész tényként kezeli. Elképzelhető, hogy úgy lesz vele, hogy igen? a kurva anyátok, akkor csak azért se úgy fogom megírni. Akkor lesz nagy pofáraesés.

Ruadhnait 2015.06.10. 15:00:32

@Littlewood: Szerintem Sansa semmit nem fejlodott. Egyszer lepett egy "jot", ami meglepett mindenkit, amikor nem kopte be Kisujjat. Aztan azota megint egyhelyben toporog. Probalja nyitogatni a szarnyait, de semmire nem megy vele. En is azt remelem, hogy itt az utolso reszben villant valamit, megiscsak Stark, nem lehet ennyire teszetosza.

vastyúk is .. 2015.06.10. 15:01:57

@Gyula_80: Nope. Azt nyilatkozta, hogy a rengeteg teória között ott van a története a könyveknek, de ettől még nem fogja átírni. Nehéz is lenne, mert akármilyen vonalat választana, valószínű azt már felvetette valaki. Ez a hátránya annak, ha 5+ évente jelentetsz meg könyveket, a népnek van ideje gondolkozni rajta, és az internet csodájával van ideje megosztani a világgal. Szóval elvileg ez nem fogja befolyásolni az írásban.

mézescsók 2015.06.10. 15:04:06

@mokamini: @Hüpna: Persze, Értem. Arról már nem is beszélve, hogy a hogyvoltozásban - többek között - éppen az az élvezetes, hogy egy picit mindenki "átmehet" pszichológusba, rendezőbe, íróba, gyerekbe, szülőbe, hadvezérbe, sárkányok anyjába...
Beleélés. Ja. Egy sztori - nekem - akkor igazán jó, ha képes magával ragadni. De a mese után piszok jó összecsapni a könyvet, kinyomni a tv-t, hogy "húúú, a francba, de jó, hogy csak mese volt".
Hogy hol a határ? Mindenkinek máshol. A művészetben talán sehol. A hozzászólásomban csupán arra akartam utalni, hogy az ókori, majd később a kora keresztényi hitvilágban az emberáldozat nem példátlan.Még a saját gyermeké sem. (Az én ingerküszöbömmel is ellenkezik nagyon egyébként.)

Zsoofka 2015.06.10. 15:04:29

@Ruadhnait: Sansa szerintem jó úton haladt, szépen falazott Kisujjnak a nagynéni-reptetés után... Kezdtem azt hinni, most már érti a játékszabályokat. Reméltem, hogy legalább megpróbálja R-t manipulálni, persze esélye nem sok lenne, mert R. nem kispályás... Viszont meg sem próbálta, és ez csalódás. Megint másra vár (az "ismeretlen" segítőre, meg Theonra) ahelyett, hogy próbálkozna.
Cercei karaktere csalódás: az erdős visszaemlékezős jelenet után azt reméltem megismerhetjük a múltját és ennek okán a motivációit... De sajnos nem tudtunk meg többet róla.
Jaime ennek az ellentetje: ha egyszer valamiért újra megnézem a sorozatot, az ő lesz, illetve az ő útja Briennel, amikor megismerjük és igen, megszeretjük az első évad elején még oly elvetemültnek tűnt szőke herceget....
Jon pedig sajnos már sose mutathatja meg a vörös vad csajnak, hogy lassan már kapizsgálja bizony a dolgokat :)

Zsoofka 2015.06.10. 15:05:13

@Ruadhnait: Nagyon egyet gondolunk Sansáról és egyek a reményeink is :)

Gyula_80 2015.06.10. 15:10:24

@mokamini: Vörös vad csaj: Kissed by the Fire, és tényleg! :)

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.10. 15:14:09

@Littlewood: Hát azért abban a korban a lányokat kb tényleg annak nevelték, hogy feleség legyen, szüljön hatot, oszt kész :) (Ha emlékszel, az első évadban Sansa nagy "álma" is csupán annyi, hogy hozzámegy Joffrey-hoz, aranyhajú fiúkat szül neki, aztán valami majd felírja nekik a "És boldogan éltek, amíg meg nem haltak" cédulát... és attól parázik, hogy mi lesz, ha nem tud fiút szülni neki?) A Starkok meg szerintem magukból indultak ki, ahol mindenki nyílt kártyákkal játszik és talpig olyan, mint Ned, ezért nem nevelték manipulátornak a kiscsajt :) Ned is elég "életképtelen" volt, amint fifikásabb közegbe került, mint Deres, ahol mindenki vagy a csontig hűséges alattvalója, vagy lecsapni való fali dezertőr/vad.

Dekatlon 2015.06.10. 15:18:47

@mokamini: azért az cuki volt, amikor énekelte neki, hogy Wildling, you make my heart sing... :)

Dekatlon 2015.06.10. 15:20:37

@Hüpna: ennek csak épp a huga mond kurvára ellent :)
Ugyanaz az alaphelyzet, aztán személyiségből levezethetően teljesen más történések

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2015.06.10. 15:21:24

@Gyula_80: Én kinézem belőle. De komolyan.

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2015.06.10. 15:24:09

@Hüpna: Mint Dekatlon mondá.:) Sansához képest még Catelyn is egy terminátor.

@Dekatlon: És közben a nő, ahogy odasúgja büszkén, hogy that's me :)

Ruadhnait 2015.06.10. 15:25:50

@mokamini: Hat most talan azert felebred, hogy megtudta, hogy a kistesoi elnek. Van kiert kuzdeni, nem egyedul van a vilagban.

High Marshal of the Reach 2015.06.10. 15:36:25

@Littlewood: "Catelyn is egy terminátor".
Ja, szépen terminálta a saját családját.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.10. 15:40:43

@Dekatlon: Hát a Hugi valóban kakukktojás volt abban a családban, ment is az össznépi fejvakarás Ned és Cat részéről, hogy hogy csinálnak ebből tisztességes Lady-t valami várúr oldalán :D Bár ott Ned mindig mondogatta, hogy Lyannára hasonlít, aki szintén vad volt a korabeli átlaghölgyikéhez képest :) Kivételek mindig voltak, vannak, de nagy átlagban nem az Arya-féle lánykák voltak a jellemzőek :)
Cat meg szerintem az évek kemény tapasztalatai alapján lett finom úrikisasszonyból kemény várúr-feleség. Azért neki se volt egyszerű élete. Végignézi, ahogy a gyerekkori barátját (Kisujj) kettéhasítja majdnem a vőlegénye (Brandon), aztán meghal az első vőlegénye, a másodikkal kb az esküvő napján találkozik, aki a nászéjszaka után elmegy háborúzni, ő meg elkerül egy idegen várba úrnősködni, miközben az első gyereket is várja, és soha nem lehet biztos abban, hogy élve kapja-e vissza a férjét, akit alig ismer...stbstb... Szerintem egyszerűen belekeményedett a helyzetbe, nem engedhette meg magának, hogy királylánykodjon. Cat-et mint karaktert sosem kedveltem, de a fejezetei, a belső lelki tusái ZSENIÁLISAN vannak megírva.
Sansa is bekerült most egy igen szívós helyzetbe (nem az elsőbe) de egyelőre még nem látom nála, hogy belekeményedne.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.10. 15:42:08

@High Marshal of the Reach: Littlewood nem azt mondta, hoyg okos, hanem azt, hoyg kemény :D

Dekatlon 2015.06.10. 15:56:12

@Hüpna: oké, a szopóroller megkeményít, ettől kemény Cat. Viszont ez alapján Sansa is lassan karcolhatná az üveget.... :)

vastyúk is .. 2015.06.10. 16:09:20

@Dekatlon: ohhh. Catelyn Tully egy igazi gyökér volt. Elég csak megnézni hogy bánt Jonnal, és Tyrionnal. Meg hogy rávette Nedet, hogy Petyrben bízhatunk. Elengedte Jaime-t -> Robb kénytelen volt lefejezni Karlstarkot => ugrott a fél északi sereg. Gratulá, nem kell ide ellenség, ha Catelyn Tully a közelben van. Sansa jobban teszi, ha nem lép anyja nyomdokaiba, mert úgy jár, mint ő.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.10. 16:14:10

@vastyúk is ..: Pedig egyelőre pont az Sansácska egyetlen szerencséje, hogy hasonlít anyuba, ezért Kisujj belehabarodott és a szárnyai alá vette :D Tény, Cat-et én se bírtam, rettentő idegesítő tudott lenni a folytonos Tully imádatával (kb csak azokat a gyerekeit vette emberszámba, akik rá hasonlítottak, folyton Sansáért aggódott, Aryát szerintem el is felejtette, hogy valaha is volt, a Jon utálata meg már beteges volt)

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.10. 16:16:56

@Dekatlon: Lassan halad a szentem :D El kell érni neki egy bizonyos szintet szerintem ahhoz, hoyg lépjen. Ha annyira "lent" lett volna, akkor simán meglógott volna a Vérebbel, amikor az felajánlotta neki, hogy kiviszi (Ez milyen mák már a kiscsajnál, hogy csak mert szép, mindenki "beleszeret" és a kellő pillanatban megmenti...a Véreb, Tyrion aki megkíméli a nászéjszakától, Kisujj), de nem ő inkább maradt a biztos szarban, amit legalább már ismert. Ha Ramsaynak siekrül elég mélyre taszítania a kislányt, akár még meg is keményedhet...vagy bedarálódik

,, 2015.06.10. 16:30:40

@Hüpna: én bevallom vagyok olyan perverz h mindig is láttam fantáziát egy Sansa/Littlefinger románcban:)
Jobban járt volna Sansa, ha ő avatja be úgymond:)
bár vagy nagyon önmegtartóztató LF, vagy aszexuális (jó tudom ez vótmár, nem az:))
meg aztán olyan jó úton haladt LF-el, h legyen belőle egy kis Lady Macbeth

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2015.06.10. 16:32:49

@Cérnahuszár: Stannis az egyetlen a trónért küzdők közül, aki királyként viselkedik. A falat, a vadakat, a másokat, mindenki telibeszarta, egyedül ő nem.
A gyerekégetés kemény, de nem meglepetésszerű esemény, és illik a filmhez.
Ha valaki kifakad, hogy ez neki sok, és nem kér többet a sorozatból, az lökött.

vastyúk is .. 2015.06.10. 16:41:39

@Hüpna:@foxglove (F6): hát igen. Csak annyit állítottam, hogy ha úgy viselkedik, mint az anyja, úgy is végzi mint az anyja. Kisujj volt a veszte mindegyiknek. Szerintem idealizáljátok nagyon Kisujj és Sansa kapcsolatát. Ha szeretné Kisujj Sansát, nem adta volna a Boltonok kezére. Egy eszköznek tekinti csaki. Állítólag Petyr Cat-et szerette egész életében, mégis tevékenyen részt vett benne, hogy meghaljon. Szegény Lysa-t ne is említsük, akik a buggyant Tully-k csimborasszója volt. Nekem időnként úgy tűnik hogy Kisujj csak simán bosszút áll a Tully-kon és Starkokon, és csak azért is nagy úr lesz a végére.

,, 2015.06.10. 16:48:55

@vastyúk is ..: tudom, mivel odaadta így nem szereti:(
de a könyben nem adta oda, ezért sokáig reménykedő shipper voltam.

High Marshal of the Reach 2015.06.10. 16:52:28

@vastyúk is ..: Littlefinger szerintem akkor jött rá, hogy Catelynben hiába reménykedik, amikor átadta neki Ned koporsóját. Akkor Cat keményen beszólt neki. Az az érzésem, hogy onnantól kezdett Sansára fókuszálni helyette. Az elsődleges szempontja továbbra is a hatalom, de talán ha két módja is van rá, talán azt választja, amiben senki nem vágja el Sansa torkát is.

vastyúk is .. 2015.06.10. 16:54:37

@High Marshal of the Reach: @foxglove (F6): :D
hát majd meglátjuk, még sok minden történhet két évad (ill. kötet) alatt. Kíváncsi vagyok, mi lesz :D

rest of boys 2015.06.10. 18:02:14

@mokamini: Valóban, Danaerys mintha Khal Drogo nyársa után lecövekelt volna és nincs az a push, ami mozgatná, amúgyis kissé nehézkesen alakítja az egzotikus mindenható déli hercegnőt, a modell talán Kleopátra lenne, de ahhoz még az intelligencia és valóban értékes ravaszság is hiányzik. Ő inkább olyan, mint egy kislány, aki a játékai fölött uralkodik, aztán időnként, ha megfájdul az alhasa, eltapos egyet-egyet közülük. Jamie a jobbja levágása után sokat nőtt morális téren, Havas mindig szimpatikus volt, bár a vadnője halála őt is összetörni látszott. Sansa akarattalan báb, sajnos.

Cérnahuszár 2015.06.10. 18:24:00

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang:
nekem nem az jön le hogy királyként viselkedik, hanem egy féregként, mindenhol csak a romok maradnak utána. A falat, vadakat és másokat telibecarta és telibecarja most is rendesen, csak melisandre utasítására ment el arra. Amikor ott volt nem fogta fel hogy az az érdeke hogy ne tegye máglyára a vadak vezetőjét, kell neki egy szövetséges, mert nem lesz senki aki irányítsa őket, mert őt sose fogják elfogadni vezetőnek. Egy király gondolkodik és mérlegel. Maga alá akarta gyűrni, ezért máglyára bacta, aztán hagyta hogy jonra maradjon hogy oldja meg ezt a dilemmát, hogy nem lehet irányítani a vadakat, és zombihadsereg válhat belőlük. Tovakocogott Deres felé mert melisandre azt mondta, mindent otthagyott a picsába, holott a fal túlfeléről a fenyegetés még mindig ott van, és kellene ember-hadsereg aki védi még mindig.
A gyerekégetést sejtettem, kitalálható volt az utalásokból, de mégis undorító volt.
Az meg hogy kifakadtam hogy nekem sok a gyerekégetés, nem ez tesz lökötté. Gondolom valami kevésbé sértőt kerestél, és ezt a szót sikerült találnod, ragaszthatsz rám címkéket és lebírálhatsz, de ezzel aztán nem fogod megváltoztatni a véleményem.
Én nem kezdtem el senkit győzködni az álláspontomról, mindenkinek megvan a joga a véleményéhez.

Ruadhnait 2015.06.10. 18:28:46

@rest of boys: Nem ertem miert mondjatok, hogy Drogo halala utan lecovekelt. Szerintem tok jo otletei voltak es hajtotta magat elore. Eloszor Quarth, abbol is hogy kivagta magat, aztan Astapor, ahogy ellopta a 8000 unsullied-ot milyen kis trukkos volt, aztan Yunkai, aztan Mereenbe is ahogy bevette magat. Szerintem joval tobbet ert el egyedul (persze voltak segitoi, de kinek nincsenek?), mint akarmelyik masik uralkodo a tobbi kozul. Es ha hozzavesszuk hogy az egyetlen elo rokona (akkori tudasunk szerint) a fogyatekkal elo balfasz testvere volt, ra nezett fel, o volt a peldakepe, akkor meg foleg dicseretre melto ahova eljutott. Az mas kerdes, hogy nem tud uralkodni, de az a fiatal korabol is adodik, meg, hogy a gyoker batyja "nevelte". Most kicsit megtorpant Mereenben, de szerintem menni fog hamarosan, foleg most, hogy sarkanyrepulozni is tud. Hozzateszem, hogy nekem sem a kedvencem, nem sirnek, ha nem nyerne, de nem is idegesit, meg szeretem a sarkanyait. :D

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.10. 19:33:29

@Ruadhnait: Szerintem sem lehet azt mondani, hogy lecövekelt volna. Meg is mondta, hogy gyakorolni akarja az uralkodást, gyakorol, és hibázik :D csak még arra nem jött rá szegény, hogy úgy ez sosem fog menni, hogy mindenkinek jó legyen a rendszerben, még ha a kánaánt hozza el, akkor sem.

Knapp75 2015.06.10. 19:37:34

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Ha már ilyen kedvesen lököttezed a kiakadókat, akkor én is megosztom veled a véleményem: aki nem akad ki a saját gyerek élve megégetésén, az nem is ember valójában.

Stannis nem viselkedik királyként, mivel nem érdekli a népe (rájuk erőltet egy új vallást), nincsenek szövetségesei, nincsenek barátai, csak egy messze földről érkezett "tanácsadója", aki ugye a szeretője is, ugyanakkor az ellenfelei ellen sem "lovagiasan" küzd, hanem mágiával.
Makacs, unfair, unortodox (haha), hiú és a farka után megy.

Egy vezetőnek mérlegelnie kell a döntéseit, szerintem ezt nem tette meg Shireen megégetésénél, egyszerűen 19-re lapot kért és kockáztatott.
A lehető legnagyobb áldozatot hozta, s lehet, ti tudjátok, hogy miért, de nekem nem derült ki a sorozatból, hogy Melisandre mit ígért ezért cserébe!

Egyébként a Fal megvédése sem a saját ötlete volt.

@JorgoszBaia: Meryn a bordélyházban szűz lányt akarhatott, jobban belegondolva, ezért lehetett másnapra új lányra szüksége.
Szerintem fiatal, kislányos prostit találtak volna neki, de láthatóan nem csak fiatal, hanem tapasztalatlan lánykát rángattak elé. Persze ettől függetlenül kinyírhatta (van az a pénz), de az a bordélynak sem jó üzlet, ha gyorsan fogy a személyzet.

Ruadhnait 2015.06.10. 22:29:00

@Knapp75: Egyetertek veled majdnem mindenben. Szerintem is, ha valaki nem akad fenn a gyerek elve elegetesen, ott problemak vannak, nagyok. Egyebkent a legdurvabb az egeszben, hogy minel tovabb olvasom a hsz-eket, annal jobban elkezdem elfogadni, hogy Stannis egy aldozat. Tenyleg szerencsetlen, mit csinalt volna? Es tudjuk, hogy szerette a kislanyt, es ha ez mind igaz, akkor neki lehet a legnehezebb, mondjuk ettol nem lesz jobban kedvelt, vagy kevesbe fereg a szememben. Persze egy vallasi fanatikus, bizott egy csodaban, amit - ismerven game of thronest - valoszinuleg megkap, tehat mindenki nyugodtan aludhat ejszaka, Stannis megmenekul es azt a csodas uzenetet is atadja, hogy gyerekeket egetni igenis megeri. Ha lattad a 10es elozeteset, olvad a ho, bassza meg.

Ruadhnait 2015.06.10. 22:38:32

@Bicepsz Elek77: Cersei a "nagyok" jatekat jatsza kiskora ota. Nem tudom elkepzelni, hogy Tywin ne kiralynonek nevelte volna. Dany nem kiralynonek lett nevelve. Persze tudta honnan jott, de Viserys volt a kiralynak szant anyag, nem o. Szerintem egy Cersei nem tudta volna azt elerni amit Dany, ha o lett volna a helyeben, hiaba gondolja magat nagyon okosnak. Nincs meg benne az alazat es tisztelet masok fele. Ha belegondolsz hany evet elt Robert mellett es nem csinalt semmit, csak hagyta hogy megalazzak, megcsaljak, ami belefer. Aztan amikor kitort a balhe kinyilt csipaja, azota azt hiszi mindent o iranyit, nem tisztel se istent, se embert, es ez a fagyi nyalt most vissza es nagyon remelem, hogy vegre megtorik es porig alazzak. De kocsog vagyok :D

lilcsi manó 2015.06.10. 23:32:33

@Bicepsz Elek77: hmm, volt a királlyal közös gyerekük és kinyírta? köcsögebb mint gondoltam..

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2015.06.11. 03:40:11

@Knapp75: pontosan így, ráadásul Shireen elvesztése (=kivégzése) csökkenti a lehetséges híveit is. nincs örököse, tehát esetleges uralkodása után újból hatalmi harcok következnek. a Targaryenek is egy furcsa dinasztia volt tele őrültekkel, de gyerekgyilkosság náluk sem fordult elő.
Stannis vs Bolton egyetlen eredménye, hogy két ellenszenves tábor irtja egymást. így lesz szabad föld a wildlingeknek is, már aki túléli a White Walkers' The Wall turnét.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2015.06.11. 03:48:47

@Bicepsz Elek77: hasonlóképp vélem, ugyan a most taglalt ötös könyv az egyik legjobb, de így is számos felesleges szálat foltoz, miközben a lényegesekkel nem halad. nekem már jobban tetszik a sorozat, mégha a Greyjoyoknak kisebb is a szerepe: viszont jövőre érkezik Euron, aki több eseményt boríthat.

Gyula_80 2015.06.11. 09:43:46

@Bicepsz Elek77: Catnek mondta, amikor azt a kis babát, vagy mi a baszt készítette ott Bran ágya mellett. Hogy volt egy fekete hajú baba, de odalett.

ta152 2015.06.11. 12:16:28

Eddig az első évad kilences részéhez érkezett a legtöbb komment (574), ez a mostani túlszárnyalta, eddig 608...
Szerintem az évadzárónál még több lesz.

Zsoofka 2015.06.11. 12:38:52

@ta152: Egy monty python idézetet írnék szívem szerint egy idős, mentálisan sérült, férfiak után érdeklődő férfiről neked, de inkább hagyjuk :)))))))))))))))))))

Zsoofka 2015.06.11. 12:50:24

Inkább hozok egy ilyet.... A poén a végén :))))) Na ezért van ilyen sok komment :)
www.szeretlekmagyarorszag.hu/15-bizonyitek-hogy-alapvetoen-ketfele-ember-van/

nota19 2015.06.11. 13:23:27

Még nem tudtam végigolvasni az összes hszt, úgyhogy elnézést, ha valaki már írt erről. Mel végig arra kapacitálta Stannist, hogy az áldozathoz királyi vér kell, ezt már az előző évadban is előkészítették, amikor Mel ragaszkodik hozzá, hogy Shireen velük menjen. Az pedig senki sem tudja Martinon kívül, hogy vajon a 6. kötetben mi fog történni, lehet, hogy valami hasonló. Ennek ellenére szörnyű volt, pedig már kezdtem megkedvelni Stannist. Arra gondoltam, hogy ezt az áldozatot Mel vajon nem az Azor Ahai jóslat miatt erőltette-e? Mert ugye ő nemcsak királynak, hanem AA-nak is tartja Stannist. Azor Ahai-nak is hatalmas áldozatot kellett hoznia a győzelemért, Stannisnak viszont egyértelműen nem Selyse volt a legkedvesebb, hanem Shireen.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.11. 13:34:53

@nota19: Még ha Martin azt is mondta az íróknak (amivel itt sokan takaróznak) hogy Shireen-nek halnia kell, az még akkor sem jelenti azt, hogy Stannis fogja feláldozni ott is. Hiszen Stannis a könyvben perpill 1-elég messze van a családtól 2-épp más dolgok kötik le de nagyon, és nem tud hazaszólni skype-hollóval Melnek hogy "tedd fel a gyereket főni, megyek haza!" :) Shireent ott lehet hogy a pszichoanyu-Mel páros fogja megsütni, vagy valami egyéb, egészen triviális halála is lehet, pl megfázik, vagy kiújul a szürkehám rajta. Ott egyébként a vadak félnek is tőle, és egy karakter aki a sorozatban nincs, mondja is Jonnak, hogy az ilyen gyerek a halált hordozza magában, szóval addig kéne agyonütni, amíg nem fertőz le mindenkit.

nota19 2015.06.11. 13:45:24

@Hüpna: nem azt mondtam, hogy pont így történne, nyilván az 5. könyv végi felállás miatt kevés a valószínűsége. Takarózni pedig végképp nem akarok vele. Stannist én eddig egyáltalán nem kedveltem. Egy sértődött, savanyú, kockafejű, kellemetlen alaknak tartottam, aki csak azért akar király lenni, mert jog szerint őt illeti a trón. Még mondja is, hogy nem akarta ezt a megtiszteltetést, de kötelessége élni vele. És ha úgy vesszük az öccsét is megölte, ha nem is az ő kezében volt a tőr, vagy micsoda. Ebben az évadban viszont mintha kezdett volna emberibb lenni, és ez számomra rosszat jelentett, igaz én arra gondoltam, hogy kinyírják.

William Hunter 2015.06.11. 13:46:38

Érdekesség:
Az 5. évadnak 18 betétdala van és ez a 18. azaz az utolsó szám.
www.youtube.com/watch?v=AxtO2mKY6QI&index=16&list=PLo-lF9fUuCDSGk_vsi-HsC8icjT0K5quA

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.11. 13:56:54

@William Hunter: Nekem erről a címről az jutott eszembe, amit Drogo mond a Visszeresnek mielőtt nyakon önti arannyal "Crown for the King" :D

William Hunter 2015.06.11. 14:09:44

@Hüpna:
Gondolom ez lesz a 10. rész utolsó jelenete alatt hallható zene. A könyvet ismerők talán magát a jelenetet is el tudják már képzeli hozzá :)

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.11. 14:18:30

@William Hunter: lehet, hogy valakinek a lábujjára dobják a trónt :D

Zsoofka 2015.06.11. 14:40:05

@William Hunter: Én nem olvastam, de itt valaki belőtt korábban egy spoliert.... Arra gondolsz?

William Hunter 2015.06.11. 14:53:30

@mokamini:
Én sem olvastam. Igen a spoiler-re gondoltam én is.

Zsoofka 2015.06.11. 15:02:01

@William Hunter: Grrrrrrrrrrrrrrrrr :)))))))))

,, 2015.06.11. 15:17:40

@William Hunter: attól tartok idegállapotba fogok kerülni:)
@mokamini: ez nagyon jó, főleg az első kommenttel együtt:)

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.06.11. 17:50:08

@Littlewood:
"A legrosszabb meg attól függ, milyen az ízlésed."
Így is fel lehet fogni, de ez erkölcsi relativizmushoz vezet (ami meg a fanatizmus melegágya).

akdestroyer 2015.06.11. 19:47:28

Na végigolvastam a kommenteket (végre :D), egy dolog bassza csak a csőröm, a makulátlanok kutyázása, meg az értetlenkedést, hogy milyen gagyi harcosok.
Azt a szót, hogy túlerő, ne becsüljük már le.
A krav-maga edzőm nagyon szépen levezette ezt a dolgot: 1v1 sima liba, jöhetnek bármilyen fegyverrel. 2v1 is sikerülhet, de ahhoz már szerencse is kell. 3v1 meg 4v1 az meg már nagyon kemény, még akkor is ha fegyvertelenül jönnek és mondjuk nála van.
Ezt jelenti a túlerő.
És itt nem képzett harcosokról van szó, hanem mondjuk 4 csíráról akik bicskával betámadják az embert. Márpedig a hárpia fiai között bőven vannak képzett harcosok, és mind a sikátorban, mind az arénában bőven túlerőben támadták be a makulátlanokat. Több olyan snitt is volt, ahol 1v1 harc közben odalép egy makulátlanhoz egy második hárpia és hátulról hasbaszúrja/elvágja a torkát. Ez az ami védhetetlen, lehet az ember bármilyen jó harcos.
Arról nem beszélve, hogy a makulátlanok ereje igazából az alakzatban meg a fegyelmezettségben van, itt meg ilyenről ugye nem beszélhettünk egyik esetben se.
Mégis megy a hőbörgés, gondolom javarészt olyan emberektől akik soha egy jó bunyóban nem vettek részt, tán még pofont se nagyon kaptak. :D

Zsoofka 2015.06.11. 19:48:00

@mokamini: @foxglove (F6): Nekem azert tetszik ez, mert nalunk ez ugy volt, hogy amikor a Terápia 1 miatt beneveztunk a hbo-ra a zuram ledaralta az 1-2evadot, beleszerelmesedett. En ellenalltam mert tul véresnek meg szexistanak tartottam, meg amugy se szeretem a fantazit... Erre tavaly télen annyira nem volt mit nézni hogy nekiálltam es beszippantott ezerrel. Az első 3 évadot 4 het alatt néztem meg... Aztán rögtön jött a 4es. Es előállt az ideális állapot: Ketten egyformán rajongunk a férjemmel a sorozatért... :)

Bikli néni 2015.06.11. 19:57:03

@Ruadhnait: A könyvben hosszan ecseteli Martin Dany vívódását, hogy a népe segítségére induljon Westerosba, vagy maradjon még Meereen-ben, ahol mindenáron a kollektív jólétet akarja kivívni, megreformálni egy megcsontosodott rabszolgatartó rendszert. Ser Barristan, aki mellesleg a könyvben életben van, kapacitálja is rendesen, hogy Westeroson van az ő népe és menni kéne lassan, de Danyt visszahúzza a lelkiismerete.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.06.11. 22:29:40

@Bikli néni: Még Dany víziói is azt mondják neki, hogy ne lopja itt az időt, az ő helye ott van
És tényleg, Dany kvázi "időutazik" Mereenben, olyan mintha visszamennénk a mi értékrendünkkel egy ókori rabszolgatartó társadalomba, amelyik még magától nem jutott el arra a pontra, hoyg ezt ledobja. Westeroson ezzel már nem kéne vacakolnia, elvégre az az ő "ideje"/kultúrája, oda való a gondolkodása (bár ott meg más gebasz borulna a nyakába)

limbekcs 2015.06.12. 00:52:55

az megvan, hogy Dany ruhája hátulcipzáras?

(kép a szerkesztőségben kepfeltoltes.hu/view/150612/Dany_zip_www.kepfeltoltes.hu_.gif
... : )

sárkányok anyja?

vagy inkább Villámzárba öltöztetetett Daenerys.

,, 2015.06.12. 11:38:43

Állítólag kiszivárgott a finálé, ha vki szpojlerezni mer, máglyán égetem el.

Dekatlon 2015.06.12. 13:08:23

@limbekcs: az ottan csak egy rés... lehet bene cipzár, de lehet benne mágikus lepkenyál ragasztó is. :)

vastyúk is .. 2015.06.12. 13:59:35

@Dekatlon: szerintem mágikus lepkenyál, vagy trolltakony

vastyúk is .. 2015.06.12. 14:05:20

@foxglove (F6): mert az éj sötét és tele van iszonyattal? :D

Gyula_80 2015.06.12. 14:47:11

@foxglove (F6): Rákerestem, nem találom. De mindegy is, már csak 3 nap, aztán meg 42 hétig kuss van.

Zsoofka 2015.06.12. 14:58:00

@Gyula_80: @foxglove (F6): Hihi . Én is megpróbáltam megkeresni, de ugyanilyen indokkal feladtam.... :) Viszont elkeztem olvasni a könyvet a legelejétől...
:)

fenrirr 2015.06.12. 17:05:40

Am csak nekem tűnik fel, hogy a teljes vasszigeteket kihagyták a sorozatból, miközben a könyvekben már régóta komoly szerepet kaptak? Illetve Dorne is teljsen más szerepet kap mint a könyvekben, plusz Brandon Stark vonala is teljesen eltánt pedig a mások elleni harcban elv fontos szerepet szánnak neki a jövőben, ezen kívül, bár eddig jobban tetszett a sorozat mint a könyv (sokkal) lassan kezdem úgy érezni, hogy a legutóbbi komoly változtatások a könyvhöz képest a sorozatban teljesen öncélúak és logikátlanok sokszor, és kezd szétesni az egész történet a sorozatban, és kíváncsi vagyok képesek lesznek-e logikusan és értelmesen összehúzni majd, de jelenleg egyre kevésbé tűnik úgy, és egyre inkább úgy látom, hogy a végéhez közeledve egyre kapkodóbban és huszárvágásokkal fogják a szálakat lezárni, hogy legyen végkifejlet. Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy hülyeség, hogy pár jelentéktelen szálat kihagytak a sorozatból és sok szereplőt összevontak illetve pár főbb szereplőnek más utat adtak, de sok olyan komoly változtatás van ami teljesen értelmetlennek tűnik és logikátlanná teszi a történéseket ami nem igazán tetszik.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2015.06.12. 17:30:27

@fenrirr: majd a hatodik évad után olvasd végig ezt a hozzászólásod. tényleg nem értem a hasonlítgatást a könyvhöz, már a negyedik évad felénél se volt túl sok értelme - az idei szezon pedig végképp más utakon jár (szerencsére).

,, 2015.06.12. 19:27:13

@vastyúk is ..: az internet is sötét és tele van szpojlerrel:)
@mokamini: jól tetted! mmkk mesélj majd, hogy tetszik-e.

Zsoofka 2015.06.12. 20:09:33

@foxglove (F6): Oke! Majd jövök trollkodni, hogy a könyvben igy meg úgy....

nota19 2015.06.13. 09:58:17

Hát igen, mostantól a hasonlítgatásoknak nincs értelme. Majd ha Martin papa végre kegyeskedik befejezni a 6. kötetet. Bár szerintem így sincs sok értelme. A könyv az a könyv, a sorozat pedig a sorozat, ahogy azt Sixx is leszögezte. Érdekes én nagyon szeretem a könyveket, de a sorozat eltérései legtöbbször nem zavarnak. Sőt, így még izgalmasabb is. A 9. résznél többször is sokkot kaptam könyvolvasóként is. Nagyon kíváncsi vagyok meglépik-e a Dance utolsó részeit, remélem igen. Na akkor lesz csak felháborodás! Más: amikor Dany elrepült Drogonon nekem teljesen olyan érzésem volt, amikor Harry Potter kergette az arany cikeszt a második részben, : )

Wyrfarkas 2015.06.13. 17:13:02

@nota19:
Teljesen igazad van,ezt én is tudomásul vettem,hogy van a könyv,és a sorozat.Megjegyzem,mind 2öt imádom.Külön tudom választani.Azt is megértettem,hogy a sorozat az HBO saját készítése, egyszerűen nincs mindenre pénz.
Az pedig később fog kiderülni,hogy jó ötlet volt-e a sorozat után elkezdeni a könyvet.. :-)

rest of boys 2015.06.14. 08:48:34

Nyilvánvalóan Martin papát sem a fejére ejtették, tudja ő, hogy mi a szoros összefüggés az alkotás és az érte járó busás haszon közt: ha egy az egyben megegyezne a könyv a forgatókönyvvel, akkor vagy az egyik vagy a másik művet kötelezően hanyagolná az olvasó-/nézőközönség - az idősebbek a jobb vizuális memóriájuk révén a betűt, a fiatalabbak a pixeleket perferálnák. De így a kíváncsiság és a már szenvedéllyé vált GoT arra készteti mindannyiukat, hogy meg is vegyék a vaskos köteteket és meg is nézzék tízrészes adagokban a kedvenc mákonyukat. Dupla haszon GRRM-nek. Business is business, ez már csak így működik.

rest of boys 2015.06.14. 08:50:32

@rest of boys: preferálnák, azaz preferálnák, bocs :)

Scagnetti 2015.06.14. 17:30:40

Erre csak annyit tudok mondani, hogy baszódjál meg Stannis és te is vörös ribanc! Ez azért túlzás volt.

Wyrfarkas 2015.06.14. 21:06:58

Havas Jon meg az RTL-en nyomja gladiátorként :-)

Wyrfarkas 2015.06.15. 01:06:50

érdemes kattintani a 2 fenti linkre

vastyúk is .. 2015.06.15. 04:26:21

Brühühühü, most akkor újra egy év várakozás

tejfölösbableves 2015.06.15. 09:41:32

Na, megnéztem az évadzárót és most vagyok ám csak igazán kíváncsi sixx hogyvoltjára.

sixx · http://comment.blog.hu 2015.06.15. 11:17:30

az isten verje mar meg az osszes spoilerezot, holnapig nem birjatok ki?

tejfölösbableves 2015.06.15. 11:33:11

@sixx: Nehéz, mert most különösen kíváncsi vagyok a véleményedre a történésekkel kapcsolatban.

vastyúk is .. 2015.06.15. 11:38:32

@vastyúk is ..: wtf? Csak azt a tényt közöltem, hogy egy évet várni kell a folytatásra, és hogy ez elszomorít. Na legközelebb majd vigyázok. ;)

vastyúk is .. 2015.06.15. 11:41:10

@sixx: hoppá, ezt a kanosszát neked szántam @vastyúk is ..: de sikerült elbénáznom. Hihihi

tejfölösbableves 2015.06.15. 11:41:56

@vastyúk is ..: Nem rád és gondolom nem is rám utalt, volt még egy-két hsz, ami erősen spoileres volt - törölve is lett.

vastyúk is .. 2015.06.15. 11:57:01

@tejfölösbableves: ja, csak azt figyeltem, hogy mi voltunk ketten, akik nem bírták megvárni a holnapot. :D

Nézőke 2015.06.15. 12:21:26

na,ezt a 10ik hogyvoltot én is várom már, sztem sixx belead mindent, ezért is dolgozik rajta sokat,és jelenik meg csak holnap.. kérünk sixx, minden betű adja vissza az élményt :D
egyébként mostantól a tizedik az új kilencedik rész.

XocoLatte 2015.06.15. 13:16:05

@sixx: nem könnyű, ezt azért szögezzük le... =(

Cérnahuszár 2015.06.15. 17:22:19

Hát nekem ez kibacott csalódás. Majd holnap kifejtem miért

Meridian74 2015.06.15. 18:51:24

Szvsz ez az éved nagyon el lett kúrva... 7 részben nem volt semmi érdemleges, aztán a 8-9-nem elkezdték azt, amit már a 3. részben meg kellett volna kezdeni, osztán a 10. részben szorított a 10 órás keretidő, kapkodós lett, és ráadásul mivel eddig semmi "igazi fordulós" (be)áldozat nem volt, most aztán pótolták, jócskán túllőve a célon, ez így most már erősen izzadtságszagú lett.

Meridian74 2015.06.15. 18:52:11

... és ami azt illeti ezért ezt az évedat kár volt leadni így. Inkább csinálták volna meg a következőt is, és azzal együtt.

vastyúk is .. 2015.06.15. 23:12:25

@mokamini: hihihihihihi. hát ez nagyon jó
süti beállítások módosítása