Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fekete Vitorlák 2x05 Kellemetlen meglepetések (18+)

2015. június 08. 09:00 - Pácsó Ármándó

Micsoda izgalmak voltak már eddig is, derül ki a visszatekintésből. De nézzünk inkább új izgalmakat! Anne Bonny kívánsága teljesült, továbbra is ketten kényeztetik két oldalról egyszerre. (Emelje fel a kezét, aki még nem kívánta ezt titokban születésnapjára). Hatalmas dördülés, de nem Jack Rackham lövege sült el, hanem az erőd és Flinték hajója közti csata kezdődött el. „S hull a tüzes ágyúgolyó, csattannak a vezényszavak, durrog a bomba, recseg a létra, zuhan a kő, dübörög, tombol a vérzivatar” idézhetném az ECS hallhatatlan sorait átköltve, de most nem teszem.

A robaj még a Barlow tanyára is elhallatszik és Miranda nem tétlenkedhet tovább, útra kell kelnie. Hiába kérleli az ezek szerint reggelig nála tartózkodó Pastor Lambrick, hogy gondolja meg magát, a nő hajthatatlan. Le akarja beszélni James Flintet az ostrom folytatásáról. Évekkel ez előtt az esős Londonban Lord Thomas Hamilton és Lord Ashe a kalózoknak nyújtandó kegyelem kérdésköréről beszélget. Hamiltonné őnagysága ekkor jelenti be férjének, hogy lelép az országból kedvenc hadnagyunkkal, mert jelenlétük segítené férje apjának intrikáit ellenük. Már így is rengeteg a pletyka.

2.jpg

A jelenben Silver épp Billyt győzködi, hogy Mr. Gates halála megviselte gyilkosát is, de a várható kincs miatt ez szükséges lépés volt. A megviselt fiú rájön, hogy azért tartja fogva őt a tolvaj, hogy ne lázítson Flint kapitány ellen.

3.jpg

A forgatókönyvírók kedvenc játéka egy időgép lehetett, mert ismét a múltbéli Londonban vagyunk, ahová éppen megérkezik McGraw hadnagy 3 hónapos Karib-i útjáról. Rossz híreket hozott: a Nassau-i kormányzót kinyírták üzlettársai, a kalózok. Mindenki elkeseredik, de a tengerésztiszt szerint a haditengerészet még beleszólhat az erőviszonyok alakulásába és majd ő beszél a főnökeivel.

4.jpg

A bordélyban a züllött lakosság az ostrommal kapcsolatos történésekre figyel. Kivéve Jack Rackhamet, aki saját kalózzászlót terveztet egy ügyes kezű szöszivel, Charlottetal. Itt az ideje a szétkef… , izé, az átállt kormányos feltételeinek megbeszélésére. Azaz itt lenne, de felbukkan a szétkef… , (izé, nem tudom mi van ma velem), a szeretett Anne és a sarkalatos létszám megbeszélési részt későbbre halasztva a kormányos sietve távozik, ki tudja hová. Pengés Bonny felhívja Jack figyelmét arra, hogy Vane feltűnés nélkül megléphetne az erődből a titkos alagúton keresztül.

5.jpg

Hosszú az út, míg Mrs. Barlow a tengerpartra ér, pláne ha ismét Londonba látogatunk vele együtt. Arra kéri az ifjú James McGraw hadnagyot, hogy legyenek résen, mert az öreg Hamilton kicsinálja mindhármukat. A tengerésztiszt szerint Nassauért megéri a kockázat és LTH nagyszerű kormányzó lenne ott. Ő majd beszél pártfogójával, Henessy admirálissal. Az erőd ostroma folytatódik, a fal egy része nagy robajjal leomlik, jöhet a partraszállás. Charles Vane a kárjelentést hallgatja, egy csomó ágyú és ember odaveszett. Jöhet a B terv: őrizzék az elrabolt Abigail Ashet és tartsanak ki 2 órán át, amíg a főnök odalesz intézkedni.

Richard Guthrie lányának számol be arról, hogy Mr. Underhill nemet mondott arra, hogy társuljanak. A papa szerint még változtathat álláspontján az ültetvényes, de ehhez meg kellene szüntetni az orgazda üzletet. Eleanor erre nem hajlandó.

7.jpg

A partra lépő Flintet Hornigold kíséri és megbeszélik a tervet: visszafoglalják az erődöt és közben tartják a szájukat a kincsről. Ha végeztek, Flint elmegy az Urca aranyáért és elhozza. Ekkor látja meg Mirandát a parton, aki azonnali négyszemközti beszélgetést akar vele.

8.jpg

Erre nekünk még várnunk kell, mert McGraw hadnagy Henessy admirálist győzködi, álljon a tervük mellé. Az öreg parókás Hamilton azonban megelőzte őt ebben és elérte, hogy Jamest felmentsék és száműzzék Londonból. Az indok: csintalankodott a Hamilton házban. De megjárta Lord Thomas Hamilton is, apja diliházba záratta, mert a fedő sztori szerint megőrült attól, hogy felesége megcsalta őt, akit ezért kidobtak a házból. Lord Ashe próbálja rábeszélni őket, hogy költözzenek el a szigetről Európába, majd segít, de Flint úgy dönt, inkább Nassauba mennek.

Rackham érdeklődik Maxnél, hogy Flinték legénységéből járt-e valaki a kupijukban? Nem?! Ez gyanús! Charlotte ismét zászló terveket készít, de új feladatot kap. Visszatérő vendégét, aki a Walrus matróza volt, faggassa ki alaposan az Urca aranyával kapcsolatban. Jacket elszólítják, a Colonial Dawn kormányosa várja megbeszélni a csatlakozás két fontos feltételét. Először is, hogy van az, hogy egy nőnek részesedést fizetnek? – kérdezi a kalóz. Max a prosti-hírszerzés feje, szükség van rá! – válaszolja Rackham. És a második feltétel? – kérdezhetné az olvasó. Nos, az sokkal keményebb! – válaszolom én. Mivel Anne Bonny sajnos nem olvassa a hv.-t, kíváncsian rákérdez a fejleményekre. Hááát - húzza a szót a férfi – a legénység úgy döntött, hogy eggyel kevesebb duplapengés vörös hentelőcsajra van szükség a fedélzeten … - süti le a szemét Jack. De hát én vagyok az egyetlen ilyen! – csattan fel a nő és súlyos másodpercekbe telik, amíg leesik neki a dolog. Aki arra tippel, hogy kurvára megsértődik ezen a fordulaton, az nyert! És aki arra tippel, hogy esetleg Max keze is benne van, hogy összeugrasztotta a szerelmespárt ez a helyzet, talán az is nyert.

Randall és Silver a fogvatartott Billyt faggatják, hogy sikerült meglépnie a haditengerészet fogságából? Az elgyötört fiút meg az érdekli, hogy a tolvaj miért védi Flintet, hiszen ahogy ő emlékszik, régen rosszban voltak. Igen, de a kapitány az út a kincshez, mutat rá a dörzsölt gonosztevő. Billy szerint nem tarthatják örökké láncon őt. Mivel igaza van, végül szabadon engedik. Mr. Guthrie még mindig a lánya agyát próbálja meg telebeszélni, aki sérelmezi, hogy anyja halála után, az apja magára hagyta őt és mindig is utálta, mert fiút szeretett volna. A férfi tovább hízeleg neki egészen addig, amíg meg nem jelenik Flint és Mrs. Barlow és egy üres szobát kérnek, hogy beszélhessenek.

11.jpg

Miranda elmondja a kapitánynak, hogy Vane fogva tartja Abigail Ashet és nekik kötelességük régi barátjuk lányát kiszabadítani és épségben visszajuttatni Lord Ashehoz és felvilágosítani arról, hogy ők Lord Thomas Hamilton eredeti terveit akarják megvalósítani Nassauban, a saját eszközeikkel. Flint szerint csalódhatnak, ha sokat várnak ettől a lépésüktől, de a nő köti az ebet a karóhoz: itt az ideje világosan eldönteni, hogy az eszmék miatt küzd vagy csak a harc kedvéért harcol-e a férfi vagy a szégyen miatt, hogy ahová LTH-val eljutottak, az már túl volt a barátságon. Meglepő csókjelenet a múltbéli Londonban. Mrs. Barlow szerint nincs mit szégyellni az ilyen szerelmen sem, de Flint kijelenti, hogy nem ezt bánja, hanem azt hogy a nőre hallgatott és elmenekültek ahelyett, hogy megszöktették volna a diliházból LTH-t.

Ex Hamiltonné távozása után a kapitány szomorúan felidézi a múltat, pedig jobb lenne neki most a jelenre koncentrálni, hiszen egy újabb karakteres férfi bukkan fel hírtelen az életében és a háta mögött. Bal kezében tartott lesújtani készülő rövid kardja arról árulkodik, hogy kettejük között hamarosan mély érzelmek fognak dúlni, bár másmilyenek, mint a pajkos mosolyú Lorddal. Hatalmas verekedés kezdődik a régi ellenségek között, az éles kard már Flint torka felé közeledik, amikor …

Folytatás a következő részben!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2015.06.08. 13:29:30

@Max: desszertnek inkább puncS, a mignont nem nagyon szeretem

de vihetek csmorzsát, és arra tehetsz eperlekvárt :)

Pácsó Ármándó 2015.06.08. 19:18:51

@Gabba: Ezer véres kartács és üszkös bükkfaláb! Nincs ingyen mazsola! Tessék az epizódhoz is hozzászólni!

Gabba 2015.06.08. 19:44:16

@Pácsó Ármándó: nem sokat tudok szólni: a nyitó jelenetnél elakadt a szavam, a zárónál meg bennszakadt a levegő - csoda, hogy még élek

Zombi elvtárs · http://www.zombielvtars.blog.hu 2015.06.09. 18:38:30

A Trónokban sem ármánykodnak annyit, mint ebben. Szerencsére lassan feláll a gyilok-köpönyegforgatás egyensúly. Külön tetszik, hogy mindenki tiszta retek meg seb, mint egy régi westernben.

Pácsó Ármándó 2015.06.09. 20:03:27

@Zombi elvtárs: De a foguk gyönyörű! :-) Én úgy vettem észre, hogy a meg vannak az egyes kis érdekcsoportocskák és a helyzet alakulásával rugalmasan kötnek vagy bontanak fel szövetségeket a többi csoporttal. Tetszik még a ruhák és a berendezési tárgyak hangulata. Na meg a hatalmas vitorlás hajók!

Savafan 2015.06.27. 13:55:54

Remélem ezzel a résszel vége a Londonba ugrálásnak! Az a szál valahogy nem hatott meg, és a sok egyen parókás közül sem ismertem meg egyből mindenkit :) A jelenben legalább mindenkinek karakteres feje van. Ugyan kaszabolt, de egy kalóznál az a minimum, azt hiszem. És holnap folytatják a tv-ben, tudja valaki mi volt a csúszás oka?

Pácsó Ármándó 2015.06.27. 15:11:02

@Savafan: A Paramount Chanellen valami cápás nap volt és két fajta "tengeri ragadozó" nem fért el egymás mellett :-)
Van már 2x06 hv. is és hétfőn lesz 2x07. Ezekből választ kaphatsz a londoni szállal kapcsolatos aggodalmaidra :-)
süti beállítások módosítása