Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Halt and Catch Fire – Ctrl nélkül 2x01 – SETI

2015. június 04. 09:00 - SuperLawyerGirl

Bár sokáig kétséges volt a sorsa, a sorozat készítői a HCF folytatása mellett döntöttek – sokunk örömére – de hogy jóra vagy rosszra, azt egy egész évadunk lesz eldönteni. Lássuk is hol vesszük fel a fonalat. A még mindig megveszekedetten jóképű Joe reggeli rituális öltözködését végzi, majd félig kedvesen, félig lekezelően magára hagyja Cameront a házában - hiszen együtt élnek. A rádióból hallhattuk, hogy 1983-at írunk, azaz az első évad vége előtt körülbelül egy évvel történt mindez. A "jelenben" 20 hónappal később járunk, a Mutiny főhadiszállásán. Mindenki pörög ezerrel, egy igazi start-up, minden percben új kihívások, és rengeteg tehetséges, bár fura ember egy helyen. Donna a pótmamája mindenkinek, míg Cameron telefonos segítséget nyújt a játékában elakadtaknak. Az epizód címe SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence - földön kívüli intelligencia keresése), és az első találkozás éppúgy szól a nézőknek, mint hőseink szembenézéséről megváltozott élethelyzetükkel. Ne feledjétek, az android varázsló brilliáns és kedves!

vlcsnap-2015-06-02-21h44m25s29.pngDonna próbál Cameronnal beszélni, hogy az online játékaik laggolnak, a Parallax folyton lefagy, és jelenleg nincs jobb ötlete, mint offline tölteni pár órát, és a kábelezést valami végiggondolt módon megoldani. Közben Yo-Yo a mérge levezetésére – hogy blamálták amiért színesben tette fel a Backgammont, így az túl sok helyet foglal, Lev közli is, hogy telefonvonalakon kell játszani, nem egy kártyán, amin egy CSOMÓ memória van :) – játszani szeretne, de ahogy benyomja az Atari 2600-at, szikrák csapnak fel, és minden elsötétül. Az egész tömb biztosítékát lecsapták. Közben Gordon egy szánalmas interjút ad, amiben bejelenti, hogy láthatólag begyakorolt viccekkel próbálja puhítani, hogy eladják a Cardiffot, és nem ez a cég váltja meg a számítástechnika világát. Bónuszként pedig egy zseniális és korhű Giant reklámot kapunk. Donna a háttérben figyeli, de gyorsan lelép, ami igazából nem szép tőle, szegény férje még elgyötörtebb arcot vág a távozó nő látványára – persze megfordult a dinamika, már ő a szorgos munkásasszony.

vlcsnap-2015-06-01-22h58m32s242.png

És hogy mi van Joe-val? Lefutott 10 mérföldet kora reggel – mert a Guardians of the Galaxy forgatásán egy kissé megemberesedett  hogy aztán egy cuki nő várja otthon, akivel közölheti a Cardiff eladásának örömhírét. Este aztán a többi párral együtt játszanak, elmesélik megismerkedésük történetét, majd megosztják velük a tervüket, hogy Kaliforniába költöznek, ahol Joe saját vállalkozást akar indítani a Szilikon-völgyben. Joe anyjáról egyelőre nem tudtunk meg semmit – a planetáriumban, ahova Joe indult, végül Sarával találkozott, akinek viszont úgy tűnik, hogy saját titkai is vannak. Közben a Mutinynál visszajön az áram a nap végére, hála Cameron zseniális ötletének, hogy lopjanak a szomszédoktól. Donna felhívja a figyelmét, hogy amennyiszer megbírságolták már őket, talán nem kellene több törvényt megsérteniük, és amúgy sem ez a megoldás a problémára, kézzel próbálják a hajón lévő lékeket betömni. Vitájukat a villamos művek hívása szakítja félbe.

vlcsnap-2015-06-01-23h11m19s227.png

Ezzel a problémával is Donnának kell megbirkóznia, és meg is mossa érte Cameron fejét, hiszen nem arra vágyik, hogy nem elég, hogy otthon ő a felnőtt, aki mindenki után takarít, a munkahelyén is annak kell lennie. Cameronnál azonban süket fülekre talál, rávágja az ajtót azzal a felkiáltással, hogy senki sem kérte erre, a problémák majd megoldják magukat, Donna pedig csak túl komolyan veszi magát. Közben Gordon a kocsmában ül, kocsijában egy dobozban az íróasztala tartalma, többek között egy kis kokain is. Volt dolgozói is betérnek és kérnek egy kör italt, persze exfőnökük számlájára, csak egyetlen ember van, aki kedvesen kiáll mellette – bár a beszélgetésükből rendesen kiderül, hogy ráállták a kokainra, nem kicsit.

vlcsnap-2015-06-01-23h27m21s166.png

Gordon másnap megy a papírokat aláírnia kifizetéssel kapcsolatban, ahol elkerülhetetlenül találkozik Joe-val is. Kettejük viszonya elég hűvös, bár érdekes módon előbbi a hűvösebb. Az is kiderül rövid úton, hogy nekik van a legkisebb részesedésük a vállalatban, úgyhogy végig kell várniuk a nagykutyákat, de legalább van idejük pár szót váltani. Jó volt azért látni, ahogy apró lépésekben enyhülnek egymás felé. Mikor Gordonra kerül a sor, már látszik, hogy Cardiffban megy fel a pumpa, de türtőzteti magát, Clark távozhat a csekkjével. Azonban amikor Joe-ra kerül a sor, elszakad a cérna, és széttépi a csekkjét, mondván, nyugodtan perelje be, szeretné elmondani az esküdtek előtt, hogy esett a nagy eset, amivel tönkretette a cégét. McMillannek egy arcizma sem rándul, kibújik belőle a régi énje, és síri hangon közli, hogy így még mindig jobban járt, valami nagy közeledik, aminek már sem Nathan sem a cége nem lesz a része. Azért jó egészséget kíván neki.

vlcsnap-2015-06-02-22h05m17s117.png

Hogy Joe nyomorúsága még nagyobb legyen, a liftnél még találkozik Gordonnal, de nem árulja el neki, hogy mi történt odabent. Közben Donna megkeresi Cameront, aki lelépett lebonyolítani némi üzletet. Ketten aztán lealkudják az IBM XT-k árát, annak ellenére, hogy az eladó orgazda kicsit megfenyegeti őket  egyikőjük sem az az ijedős fajta. Donna javára legyen mondva, hogy Cameron viselkedése ellenére mindig ott van neki, ha szüksége van rá. Ki is próbálják a frissen vett árut, amiről kiderül, hogy kínai alaplappal szerelt hamisítvány, így teljesen haszontalan – Cameron a fejét fogja, főleg, hogy Donna ki akarta próbálni a vétel előtt, ő nem engedte.

vlcsnap-2015-06-01-23h50m08s237.png

Közben Gordon hiába várja haza kis feleségét, az nem jön, későig dolgozik, így nem ünneplik meg közösen az ő nagy napját. Azért a lányokat elviszi fagylaltozni, akik számos kérdéssel bombázzák, köztük azzal, hogy ha most már gazdagok, akik az anyukájuk miért dolgozik éjszakába nyúlóan. Gordon erre nem tud válaszolni, de már nem is kell, folyik az orra vére, így a mosdóba menekül. Közben Donna azonban nem munkába öli magát, hanem elpiálgat és sztorizgat Cameronnal, egymás erényeit dicsérve, gyengeségeit meg kifigurázva. Természetesen a problémákat is sikerül civilizáltan megbeszélniük, és megegyeznek abban, hogy Cameron is vállal kicsit többet az unalmas menedzselés részből.

vlcsnap-2015-06-02-00h17m54s2.png

Ekkor tűnik fel az orgazda, a duó rögtön le is csap rá, szeretnék vissza a pénzüket. A férfi azonban hallani sem akar róla, valami vasnak szorítja Cameront, és két védtelen nő egy késdobálóban annyira nem köti az ebet a karóhoz, örülnek, hogy ép bőrrel megússzák. Donna meg is jegyzi, hogy a szerencséjük eddig tartott, mire társnője meglebegteti a kulcsot, amit lenyúlt. Gyorsan kinyitják a teherautót, hogy lenyúlják a pénzt belőle, de ekkor Donna meglátja a vattaúj hardwaret, az kell nekik igazán, nem a zsozsó. Gyorsan bedobják a saját kocsijukba, és már le is lépnek, éppen megúszva a bűnözők eme nemes példányát.

vlcsnap-2015-06-02-00h04m57s156.png

Gordon zsebkendővel az orrában a Neuromancer-t olvasgatja, amikor asszonykája hazaér. Rákérdez, hogy ittas-e, meg minden rendben van-e, kér-e vacsit, szóval igazi háziférj lett. De Donna csak le akar feküdni, és mikor az embere beszélgetést kezdeményez arról, hogy jó döntést hozott az eladással vagy sem, lerázza annyival, hogy nem Gordon döntése volt. Közben Joe otthon közli, hogy semmi pénzt nem kapott, de Sara nem borul ki rajta, sőt úgy fest, hogy mindent tud, és Joe is az ő múltjáról, ami nem tűnik túl fényesnek. Ebben a pillanatban MacMillan szerint a nősülés a következő lépés, és megkéri Sara kezét, mivel szereti. A válasz igen, így nyugodtan elmehet játszani egy kicsit lefekvés előtt. A Mutiny szerverén találkozik is a CAMHOWE nevű felhasználóval, akivel maga névtelenül játszik egy kis Tankot.

vlcsnap-2015-06-02-22h34m07s10.png

A lány gyorsan legyőzi, majd pár szót váltanak is chaten, amiben Donna már kezdi felismerni a nagy lehetőséget. Cameronnal zárunk, ahogy bőszen autózik valahová, szerencsére nem kell várnunk a következő részig, hogy megtudjuk hová ment. Bosworth papát felvenni a börtönből, letöltötte a büntetését. Szegény ember láthatóan nem számított rá, annál nagyobb az öröm, amikor meglátja a lányt, nevetve ölelkeznek össze.

vlcsnap-2015-06-02-22h34m45s137.png

Annyira, de annyira jó volt ez a rész. Nekem nagyon tetszett, minden szó, minden fordulat. Cameron és Donna közt olyan kémia és dinamika van, amit akárhogy töröm a fejem, nem tudok felidézni még két small screen hősnő között. Gordon kilátástalanul süpped bele az otthonülő férj szerepébe, és miután az első évad végére jól megutáltuk most ismét belopja magát a szívünkbe – viszont egyértelműen a garázsába vágyik vissza bütykölni. Úgy tűnik az írók a kokainra akarják kenni Gordon instabilitását az előző évadból, ami végül is egy jó magyarázat. Joe-nál csak kapkodtam a fejem, hogy milyen személyiség költözött a jól ismert testbe, de van egy olyan benyomásom, hogy a vulkán csak szunnyad, de ki nem aludt. Tetszett, ahogy az előző évadot bevezetőként kezelik a mostani, igazi történethez. A személyiségeket megismertük, a hibás vonásokat stabil kézzel kitörölték, és mindent előkészítettek, hogy egy összességében nem csak kiegyensúlyozottabb, de színvonalasabb sorozatot nézzünk idén, mint tavaly. Az első évadot azért néztem több-kevesebb lelkesedéssel, mert láttam benne a lehetőséget, a mostaniban pedig látom ennek a kihasználását is. Nem vagyok látnok, de ha így folytatódna az évad, akkor nem kellene a készítőknek aggódni az alacsony nézettségen. Go HCF! (P.s.: a zenék még mindig felteszik a pontot az i-re!)

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

,, 2015.06.04. 19:19:45

az online gaming és a social network (utóbbit megelőlegeztem) jó téma lesz. Joe is mintha megtalálta volna a végén a nagy ötletet.
Érdekes amúgy, mert Lee Pace a nagy név, mégis a noname női karakterek simán lenyomják karakterben. Cameron megszépült és ledobta a különc outsider stílust, amibe az első évadba próbálták (kicsit szerencsétlenül) beletuszkolni, ez nem baj, sőt. És ami tök jó, hogy nem nyomta el Donnát. Drukkolok nekik, nem akarom h viszálykodjanak, jó páros. Mondjuk vicces lenne ha a fiúk és a lányok egymás ellen rivalizálnának:)

Gabba 2015.06.07. 10:14:53

Jó kis évad lesz ez, és hozzá szokásosan jók a hv-k :)

Donna és Cameron akciója a parkolóban király volt.

SuperLawyerGirl 2015.06.16. 22:07:50

@Gabba: Hiú vagyok, szeretem a bókokat, örülök, hogy tetszik. ;)

Gabba 2015.06.16. 22:19:58

@SuperLawyerGirl: most ülök le a 3. részhez, várom majd a hv-t is hozzá :)
süti beállítások módosítása