Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dominion 1x03 - Broken Places

2015. június 03. 10:00 - Szencsike

Gábriellel nyitunk, a gonosz Arkangyal egy kis talponálló étkezdébe jött, valahol a sivatagban ez legalább még működik, itt biztonságban lehet Juniorral meetingelni. A vendégek egy-egy kósza pillantás után nyugtázzák az idegent, vissza is térnek a saját enni-innivalójához, Gábriel lecsücsül Junior mellé és az étlapot nézegeti. Az egyik vendégnek kihozott pudingon megakad a szeme, kis édesszájú, de ilyen toprongy helyen lehet csak műpudingot adnak, és nincs igazi főzött. Junior eközben a múltkori támadás miatt aggódik, a drága jövendőbelije megsérült, a lányt nem érheti bántódás. Gábriel túllép a pudingon, azért lett Junior a kegyeltje, mert ha ő beszél, arra mindenki odafigyel. Most azt mondja, hogy nem szereti, ha mások szenvednek. Akkor csak figyeljen, a pincérnő felvenné a rendelésüket, de Gábriel a villáját a nő szemébe vágja, majd módszeresen kinyírja a többi vendéget, pusztán tanító jelleggel. Az emberek elgyengülnek a vér és a szenvedés láttán, de az erősek, mint Junior, ebből táplálkoznak, ők csak még hatalmasabbak lehetnek. Menjen szépen vissza a városba, hirdesse, hogy a Kiválasztott felfedte magát! Junior határozottan bólint, de a méltóságteljes távozás is alig akar összejönni, mikor feláll, megcsúszik egy vérfolton, de ezek után már tiszta az útja kifelé. Gábriel elégedett magával, megkóstolja a pudingot, nem is rossz.

1.png

A senkiföldje országúton Alex száguld, mellette Claire. No, mégiscsak vele tarthatott a lány? Tervezgetik a közös jövőt Új-Delphiben, de sajna Alex egyedül van, Claire valójában nincs is mellette, csak a képzelete játszott vele ilyen kegyetlen tréfát. A városon kívül, a Luxor hotelban a tábornok öltözködik, angyalbarátnője észreveszi, hogy a férfi túl gondterhelt, de mitől? Több felsőbbrendű angyal is megtámadta a várost, lehet folytatás is lesz. Angyalka esetleg nem hallott semmit? A nő kínjában felvihog, ő ide van bezárva, soha nem jár el, hogy hallott volna bármit is?! Pusztán az ajándékok miatt érzi magát egy kicsit emberinek. A tábornok még nem mehet, mert Angyalka beindult ettől a kis bazsalygástól. MGM Grand, Arika nézegeti David oroszlánját, a Sámson névre hallgat. Vajon David ettől érzi magát férfinak, hogy egy vadállatot háziasított? Nem, ő csak megmentett egy kihalás szélén álló állatfajt, de nem vár hálát a nagymacskától. Arikától annál inkább, elintézte, hogy ne végezzék ki, várja a jutalmát, mégpedig azt a bizonyos légierőt. Ha ez megvan, eljutnak Gábriel és bandája fészkébe, és végleg elintézhetik őket. Arika a segítségért cserébe kap hat darab urániumrudat, technikai leírást és a legjobb női fizikust, aki beindíthatja Helena atomreaktorát. A nő hiszi is, meg nem is, ez csak David elmélete, a város vezérkara és Riesen sem tudnak erről. Riesen ideje a végéhez közeledik, Arika meg kezdjen Evelynnel is egyezkedni, különben az oroszlán finom jutalmat kap a személyében.

2.png

Lássunk egy szenátusi kihallgatást, Mihály felelhet arra, vajon miért nem szólt, hogy más, emberformát öltött angyalok járnak a városban az emberek között. A rövid válasz a „Mert nem tudtam róla”, a hosszabb pedig az, hogy a felsőbbrendű angyalok, köztük Uriel és Rafael Arkangyal illetve mindazok, akik képesek emberalakot ölteni, azok a semlegességet választották. Mihály ezt a döntést tiszteletben tartotta, így ő csak és kizárólag az alacsonyabb rangú angyalokról tud, akik Gábriel mellé álltak. Mivel elhagyták a mennyországot, az otthonukat, elvesztették egymással a kapcsolatot, csak azt látja, látják, ami a szem előtt van. David még pampog egy kicsit, de Riesen és Becca is elégedett a magyarázattal. David azonban még tovább dumál, Mihály áruló, hisz az angyalok seregét hagyta ott, hogy az emberek mellé álljon, ezt senki ne feledje, lehet egyszer még visszatér a sajátjai közé. Mihály nagy bölcsen helyesel, de mit tenne a szenátus, ha ő most szép sorban megölne mindenkit, az élen David Whele-lel? Senki sem állítaná meg, az fix. David, illetve mindenki más is gondolkodjon el, hogy mi is a valódi veszély. Mihály kisétál, Becca pedig mosolyog, hogy a kvázi-pasija így helyre rakta Whele Seniort.

3.png

Senkiföldje, Alex egy balesethez ér, három halott fekszik az úton, mellettük egy felborult autó hever. Két halott angyal, egy nő volt az áldozatuk. Alex leszívná a kocsi maradék benzinét, az utastérből egy férfi keze nyúlik ki, ember, de nagyon a végét járja már. A feleségéért aggódik, Alex egy kegyes hazugsággal nyugtatja meg őt, a nő jól van. Talán ez a legjobb, amit Alex tehet, mielőtt fejbe lövi a férfit, ezzel megkímélve a hosszú szenvedéstől. Gábriel hazatért, Furiad vonja kérdőre a főnököt, ha már így járkál az emberek között, miért nem megy egyenesen a Kiválasztotthoz? Gábriel a kivárásra játszik, mert ha erőltetné, akkor sose csatlakozna hozzá. Ő abban hisz, hogy a Kiválasztott útja hozzá vezet. Furiad nem ilyen optimista, amíg Mihály ott van mellette, nem jön el! Különben is több kémük halott, mert csatáztak, hányat kell még elveszíteni, amíg Gábriel észbe kap... Vega, laktanya, Ethan szekrénye csuda gazdag, teli van mindenféle földi jóval, amit egy egyszeri katona nem vehet meg, de gazdagoktól elcsenni nem bűn. Ezúttal egy férfiparfümöt csórt egy V6-ostól egy bajtársnak, akitől cserébe megkapja a plusz zsetonokat. Nomát is üdvözli, hozza neki is hamarosan a scotchot, Romero konzulasszonyt fogja megrövidíteni egy üveggel. A csaj viszont Alexről dumálna, a jóbarát eltűnt. A fegyvere, a cuccai, minden. Ez most nem a szokásos elcsavargás. Ethannek eszébe jut, hogy Alex és Mihály a temetés után beszéltek, a srác elmegy Mihályhoz, hátha ő tud valamit. Ja, persze, egy Arkangyal ilyen piti üggyel foglalkozzon, de Noma pesszimizmusa most nem segíthet, Mihály talán igen.

4.png

A piacon Claire sétálgat, testőri kíséret nélkül, egy kedves fiatal lánytól kap ajándékba egy  szál virágot. Összefut Juniorral, aki majd szívrohamot kap a nyugisan sétálgató lány miatt, de a kis barátnő nem akar elbújni, nem is ő volt a támadás célpontja. Junior Alexről kérdez, de Claire nem tud semmit, talán haza sem fog térni. Junior bizakodik, lehet ott vár kint rá valamilyen feladat, de visszatér, hogy megmentse az embereket. Viszont Juniort más dolog is foglalkoztatja, behúzza a lányt egy kis üzletbe, ott bocsánatot kér az ünnepség miatt, ahol Senior bejelentette a házasságukat. Junior egyáltalán nem tudott erről, viszont neki csak Claire az egyetlen igazi barátja, de ha van esély, hogy több legyen köztük, mint barátság… Szegény lány, Junior mindig is a barátja volt, ám jól meglepődött a folytatáson, inkább nem is felel erre a kimondatlan kérdésre. Kicsivel messzebb, egy zöldségest látunk, aki felé Mihály közeledik. Louis nem egyszerű zöldséges, hanem egy magasabb rendű, emberforma angyal. Mihály a szobalányos támadásról kérdezi, de ő sem tudott arról, hogy a nő Gábriellel szövetkezett. Louis sem tudja már felismerni az emberforma fajtársakat, és ez bizony gond lehet. A háború új fordulatot vett, Mihály eddig tiszteletben tartotta Louis semlegességét, de üzenje meg minden ismerősének, aki beszivárgott, menekült angyalként él a városban, hogy vagy mellé állnak vagy menjenek Vegából.  Mihály ezután megkapja az izgulós Ethant, a srác maga sem tudja pontosan mit akar mondani, annyira ideges, hogy izzad, még rá is kérdez, hogy az angyalok is izzadnak? Összeszedi magát a srác, a lényeg, ha Alex Mihály parancsa miatt elment, akkor… Nincs akkor, mert Mihály nem adott neki ilyen utasítást, vagyis Alex lelépett. Mihály villámsebességgel szárnyal el a piacról.

5.png

Treasure Island hotel, most lakóházként működik és Claire itt keresi két kis tanítványát. Mögötte szorosan két katona követi, a derék Junior küldte őket. Claire a felforgatott lakószobáról kérdez, a gyerkőcöket azért vitték el, mert mindenkit ki kell hallgatni, aki a szobalánnyal bármilyen kapcsolatban állt. A parancs pedig a tábornoktól jött, vagyis számon kérheti a papát ezért. Claire ezt a kis akciót fölösleges feszültségkeltésnek látja, így mindenki gyanakodhat mindenkire, mert az apja boldog-boldogtalant bevitet. A papa ezt jogos lépésnek tartja, ez a helyes eljárás ilyenkor. Látja a nép, hogy tesznek valamit. Csak ez így egyáltalán nem helyes, ők emberek, nem számok. Ha Claire változást akar, akkor házasodjon össze Juniorral, és változtasson a módszereken. A lány érzi, hogy itt valami másról van szó, mit titkol el? A szívbetegséget vagy Angyalkát mondja? A szívbetegséget választja végül. Senkiföldje, az út közepén ácsorog halálos nyugalommal Mihály, Alex az utolsó pillanatban rántja félre a kormányt. Alex kiszáll, nem kér továbbra sem Mihályból, Új-Delphibe fog menni, ahol végre nyugodtan élheti az életét. Mihály beül az anyósülésre, ő bizony visszaviszi Alexet a városba. Azt lesheti, Alex fegyvert fog a Főangyalra, de ez rossz ötlet, a golyók neki nem okoznának sérülést, Alexnek viszont igen, rakja el inkább. Mi olyat tud neki mondani, amivel meg tudja őt győzni? Egy kis kitérőre lenne szükség, ha odajut, majd megért mindent.

6.png

Vega, a szenátusi ülés után Senior Beccával csacsogna, de a nő nem kíváncsi a mondandóra. David bedobja a Mihály-témát, erre már Beccának is reagálni kell. Ugye a Főangyal azt mondta, hogy nem képes felismerni az angyalokat. Mi lenne, ha mi emberek tanulmányoznánk őket, hogy megtudjuk mi a gyenge pontjuk. Mihály biztos nem lesz kísérleti nyúl, de ha Davidnek van kedve, hívja meg kávézni. Aha, persze, azok után, hogy megfenyegette, hogy megöli? Tegye meg inkább Becca, mégiscsak ő járkál fel annyit a Sztratoszférába…  A titkos viszony mégsem annyira titkos, főleg ha David Whele tud róla. Becca is tiszta anyja, ő is hajlamos volt az érzelmeire hallgatni. Nem fogadja el a nem választ a kérésére, amint Becca megtud valamit, azonnal értesítse, bizonyára most is igen alapos munkát fog végezni…

7.png

Alexék megérkeztek a meglepi helyre, ez a régi otthon, ahol még Jeeppel boldogan éltek. A ház egyik szobája tele van firkálva, a férfi tetoválást próbálta megfejteni. Alexnek látomása támad, Jeepet látja, a férfi szinte beleőrült abba, hogy nem tudja elolvasni a jeleket, hiába kutatott megszállottan a megoldás után. Majdnem öngyilkos lett egy kudarc után, igaz, ehhez a pia befolyása is kellett. Mihály tudni akarja mit látott, Alex mesél, majd elrohan. Ennyi volt a látogatás a részéről, Mihály győzködi, Jeepnek ez a ház jelentette a menedéket. Itt halt meg Alex anyja is, aki a gyerekét védelmezte. Sivatag, egy helenai katonai repülőgép egy nagyobb tárolórekeszt dob le, a városban Arika már útra készen várakozik, részéről itt a vége a küldetésének. Ethan lesz a kísérője, a nőnek feltűnik, hogy a srác nem mutat iránta semmilyen érdeklődést, tán csak nem a férfiakhoz vonzódik? Ethan nem válaszol, Arika Alexről kérdez, őt csak ismeri, korábban ő volt a kísérője, esetleg ő lenne Ethan választottja? Igen ismeri, de ő vele soha, olyan mintha tesók lennének. Arika mindenesetre üdvözli őt, közben újabb katonák meghozzák azt a csomagot, amit a helenaiak dobtak le. A dobozba Arika kishúga van begyömöszölve, a lány halott.

8.png

A házban Mihály mesél, ő talált rá Alexre, az anyja a testével takarta el, még holtában is védelmezte. Mihály megküzdött a vérszemekkel, ezután Jeep eltemette a halott nőt. A temetés alatt Mihály fogta a kisbaba Alexet, a gyerek úgy sírt, mintha ezzel gyászolná a halott anyját. Ezek után Jeep nevelte Alexet. Ő tanította meg autót vezetni, lőni, most kiderült, mindezt azért, mert Jeep tudta, hogy ezek is kellenek a túlélésért. Jeep Mihály parancsára hagyta el a gyereket, többször is összevesztek emiatt, de Jeepnek mennie kellett végül, Alex így megedződhetett. Jeep mindennél jobban szerette a fiát, hitt benne, így Mihály is hisz benne. A Főangyal tényleg megbánhatta ezeket a múltbéli dolgokat, mert könnyben úsznak a szemei. A főúton Furiad és a csapata a nyomok alapján kikövetkezteti, merre mentek Mihályék. Hoppá, vajon Gabriel tud erről a kis akcióról? A városban Arika búcsúzik a húgától a szertartásos mosdatással. David lép be a lakosztályba, itt Vegában a halottakat elégetik, hogy ne szerezzék meg őket az angyalok. A babonában Arika nem hisz, de David diktál és ledobja az ágyra a gyufát. Kegyetlen ember, de mivel Arika már nem hasznos számára, miért legyen vele kedves. Egy kicsit legalább ő is besegít a mosdatásba, de csak annyira, hogy újból az üzletet erőltesse. A légierő és a feleségjelöltek már tárgytalanok, Arika kegyvesztett lett, a kistesó halála Evelyn üzenete. Éppenséggel Arikának van néhány követője Evelyn köreiből, vagyis ha David hajlandó itt tartani őt, hogy megszervezzen egy puccsot, és amint ez sikerrel lezajlik, újra tárgyalhatnak. David fejében forognak a kerekek, elviteti a lány holttestét a tengerhez és ezzel otthagyja a nőt.

9.png

A háznál Alex kosarazik, még mindig nem zárta le teljesen a Jeep ügyet. Miért pont ő, sok baba született aznap. Alex különlegesebb volt, mint a többi, de hogy miért, már nem tudjuk meg, mert Furiad és a csapata megtámadják őket. A vérszemeket hamar elintézik, de Furiad hasba szúrja Mihályt. A kardja eltörik, a hegye Mihály hasában marad. Furiad elrepül egy közeli találkozás ígéretével, Mihály elvérzik, ha Alex kihúzza a kardot. A kard angyalok által készített kard, szóval Mihály ettől meghalhat, ha Alex nem tesz semmit. Otthon, Junior készül távozni, de David pont az esti italát fogyasztja, mikor látja távozni a fiát. A gyerek templomi ügyek miatt menne, de a következő szertartás csak 12 óra múlva lesz. Claire-rel találkozik, ez sokkal jobb lenne Senior számára, mi van az esküvővel?  Semmi, Claire nem akar többet a barátságnál. Nagy kár, de képzelje el, pároztatta Sámsont. Úgy vetette magát Delilára, a tüzelő nőstényre, ahogy a természetes ösztönei diktálták. Az üzenet lényege leesik Juniornak is, remélhetőleg a kiskölyköket majd az anyjuk neveli fel, távol az apjuk zsarnokságától.

10.png

Akkor ugorjunk a templomba, a Gábriel-hívők, az akolitusok templomába. Junior vezetésével új tagot avatnak, Pál testvért. A szertartás lényege, hogy a hívők felteszik a maszkjukat, amire két szem van rárajzolva, közben a férfi mellkasa köré egy díszes fűzőt kötnek, amit Wiliam egy karóval addig csavar, amíg el nem töri az új tag bordáit. Együtt kántálják azt a szöveget, ami szerint a fájdalom csak erősebbé tesz mindenkit. Ejha, Junior egész más ember, ha az igazi hívőivel van… Az MGM tetején Arika ácsorog, kiveszi a fülbevalóját és elindít benne egy apró, fénylő jeladó szerkezetet. A távolból érkezik is rá a válasz, nahát, nahát… Ugyanitt, pár emelettel lejjebb Claire ugrik be a barátjához, jó hírt hozott. Nincs több jogtalan bebörtönzés, változhat a társadalom is. Mindezt azért, mert Claire beleegyezett, hogy hozzámenjen Williamhez. Gábrieléknél balhé lesz, Furiad visszatért, büszkén jelenti a nagyfőnöknek, hogy Mihály többet nem zavarja a köreiket. Vagyis Gábriel nem tudott a magánakcióról. Mihály a testvére, senki ne merje őt bántani, ezért cserébe megöl egy Irin nevű angyallányt, lehet ő volt Furiad nője, de azt hiszem, ezek után nem mer semmivel sem próbálkozni a vörös páncélos angyal. A záróképekben Alex száguld vissza Vegába a haldokló Mihállyal.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása