Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Flash 1x23 – Fast Enough (Évadzáró)

2015. június 01. 13:00 - SuperLawyerGirl

In medias res kezdünk, ahogy Barry eltökélten monologizálja a szokásos intro szövegét, amíg leliftezik Wellshez. Egy ideig csak áll ott, szerencsére Harrison helyette is beszél, például a tehenekről a jövőből, majd bátorítja Allent, hogy ne legyen félénk, bökje ki, ami a bögyében van. Ez megoldja a nyelvét, és némi körítés után rákérdez, hogy ők ketten miért ellenségek, de Reverse nem árulja el, arra hivatkozva, hogy már nem számít. De pedig igenis számít, tudni akarom a motivációkat! Sajnos Flash annyira nem, így nem firtatja a kérdést, inkább türelmesen hallgatja volt mestere történetét.

vlcsnap-2015-05-26-16h45m42s228.pngArról, hogy mennyire örült, amikor megtudta a Flash identitását, így visszajöhetett megölni, de aztán a jövőbeli Barry elvitte a fiatal Barryt a helyszínről, ő pedig olyan dühös lett, hogy jó ötletnek tűnt megölni az anyját, hátha ez a traumatikus élmény megakadályozza, hogy hőssé váljon. Igen ám, de aztán meg elveszítette az utat visszafelé, így hirtelen neki lett a legnagyobb szüksége Allenre, így hát megalkotta. Most pedig megpróbálja rávenni Barryt, hogy hozzon létre egy féreglyukat, amin keresztül ő visszatér a jövőbe, míg Allen az édesanyját megy megmenteni. A laborban mindenki más érzésekkel fogadja az ötletet. Stein szerint csak az a biztos, hogy semmi nem lesz olyan, mint jelenleg; Joe szerint nincs kérdés, meg kell a tenni; a többiek nem tudják, mit gondoljanak.

vlcsnap-2015-05-26-16h56m17s132.png

Allen egy másik szemszögért apjához fordul segítségért, aki azonban teljesen ellene van a dolognak, arra hivatkozva, hogy nem akarja, hogy Barry más ember legyen, mint ami most. Allen zokog, nagyon megható az egész, meg minden. A laborban ennél vidámabb dolgok történnek, Ronnie bevallja Caitlinnek, hogy miatta tért vissza, és nem is megy többé el, valamint felteszi a nagy kérdést, hogy van-e még kedve feleségül menni hozzá. Megkönnyebbülésemre – már aggódtam, hogy nem lesz ebből semmi – Snownak van kedve hozzá. A Flash azonban még mindig döntésképtelen, így Irishoz fordul válaszért, és ha már beszélgetnek, azt is tisztázzák, hogy nem is biztos, hogy egymás oldalán fognak kikötni. A lány tanácsa végül az Barry számára, hogy tegye azt, amit a szíve súg, és csak magára gondoljon. Milyen eredeti ötlet.

vlcsnap-2015-05-26-20h41m56s94.png

De megfogadja hősünk, és a hírt Wellsszel is közli, aki cserébe megosztja a know-howt. A részecskegyorsítót fogják használni, amiben Allen fog megfelelő sebességgel rohangálni, majd ő ütközik egy darab részecskével. Ha pedig nem sikerül elég gyorsan szaladnia, akkor meghal, mert csak. Még egy apróság kell a tökéletes tervhez, egy fülke, amiben Dr. Wells Dr. Who-ként utazhat az időben. A darabok elvileg meg is vannak hozzá, de ahogy Ronnie felhívja a figyelmet rá – annak ellenére, hogy Cisco beoltja, hogy ő ehhez nem ért, ne okoskodjon – nem a megfelelő anyagból, az nem bírja ki az utazást. Ezt Mr. Ramonnak is be kell látnia, így Dr. Genyóhoz fordul segítségért.

vlcsnap-2015-05-26-20h55m25s233.png

Az eredeti kérdésre a választ gyorsan meg is kapja, azonban kitör belőle a keserűség, amiért Wells becsapta, elhitette vele, hogy barátok, majd – bár ez egy alternatív időben történt – megölte. Harrison őszintén meglepettnek tűnik e tényt hallva, amin én azért lepődtem meg, azt hittem a múltkor tisztáztuk, hogy Wells ezt már tudja, hiszen mindent bekamerázott, és csak így lehetséges, hogy betanítsa Everymant. De hagyjuk a múltat, a lényeg, hogy a jelenben nagyon sajnál mindent, leszámítva azt, hogy tényleg átrezegtette a kezét Ramonon, hiszen biztosan jó oka volt rá. De egyébként tényleg nagyon szomorú, amiért Cisco emlékszik erre. Azonban öröm az ürömben, hogy ez azt jelenti, hogy őt is érintette a részecskegyorsító robbanása, ezért volt képes az univerzum rezgéseit észlelni, és emlékezni, szóval egy nap ő is felfedezi rejtett másságát.

vlcsnap-2015-05-26-21h18m34s3.png

Cisco először megrémül, de Harrison megnyugtatja, hogy nem kell félni, jó lesz, és, hogy nagyon reméli, hogy emlékezni fog arra, ki adta neki ezt az ajándékot, tiszta szeretetből. És hogy ki lesz a jövőben Cisco? Minden értesülés szerint Vibe, de nem akarok spoilerezni annak, aki nem akarja tudni a következő évadot. Közben Eddie Steinre vigyáz, majd amikor az tudományos fejtegetésekbe kezdene, el akar menni, de a tudós megállítja. Elmagyarázza Eddie-nek, hogy ne higgyen Wellsnek, csak rajta múlik, hogy milyen jövőt épít magának, és ő egy ritka dolog a jelenben, anomália. Örökké szeretni fogom a professzort ezért, szegény Thawnenak úgy kellett egy kis bátorítás, mint egy falat kenyér a hosszú raboskodása után. Felvillanyozva távozik is. Nem is baj, mert Martin épp felfedezi, hogy Barry kis játéka a szingularitás folytán globális katasztrófához vezethet, és nem lesz se múlt, se jelen, se jövő.

vlcsnap-2015-05-26-21h23m42s7.png

Még jó, hogy Wellsnek erre is van megoldása, Barrynek lesz 1 perce és 52 másodperce megváltoztatni a múltat, aztán iziben vissza kell jönnie, és akkor nem lesz semmi gond. Allennek persze ez annyira nem megnyugtató, de azért el sem tántorítja, bár azért előtte sír egy kicsit, hogy Joe-t el kell veszítenie, hogy megmentse a vér szerinti apját és anyját. Közben Eddie visszanyerve élete értelmét meglátogatja Irist, aki kivételesen dolgozik, majd vele együtt felidézi, hogyan ismerkedtek meg. Thawne randizni ment egy táncosnővel, de az az utolsó pillanatban egy sérülésre hivatkozva lemondta. Eddie azért csak megette a kaját magában, majd hazafelé tartva látott egy rablót, ahogy egy táskával rohan, Iris táskájával. Elkapta és letartóztatta, így találkozott először a lánnyal. Ezek ketten tehát újra összejönnek, ez az első értelmes döntésük.

vlcsnap-2015-05-26-21h36m16s117.png

És ha már az értelmes döntéseknél vagyunk, Caitlin és Ronnie összeházasodnak, Stein adja össze őket. Mindenki nagyon boldog, kivéve Barryt, aki fancsali képpel áll ott, hogy most épp nem az ő problémáin gyötri mindenki magát, hanem képesek jól érezni magukat. Szerencséjére ez nem tart túl sokáig, ideje a ringbe lépni, és megváltoztatni a múltat. Mindenkitől könnyes búcsút vesz, majd futásnak indul – Cisco „a speedforce legyen veled” felkiáltása és Wells drukkolása mellett. Hamarosan eléri a kívánt sebességet, ahol látja a múltat, a jelent, és a jövőt. Ezen a ponton kicsit el kell időznünk, ha nem akarunk semmi érdekeset kihagyni. Látja Caitlint, ahogy Killer Frostként használja az erejét, lát egy aranyszobrot, ami őt ábrázolja, majd magát a börtönben, ahogy valakivel – talán az apjával beszél telefonon keresztül. Ezt követően a Legends of Tomorrow előzeteséből látunk egy részt, és ezzel sikerül is magát a múlt megfelelő szegletébe hallucinálnia, megnyitva a féreglyukat.

vlcsnap-2015-05-26-21h42m49s209.png

A helyszínre érve Barry épp beavatkozna, de az akkori énje a kezét kinyújtva és a fejét csóválva jelzi, hogy ne tegyen semmit, amit Allen valami rejtélyes okból meg is fogad, pedig nem erőssége másokra hallgatni. Az ajtó mögül sírva hallgatja az anyja sikolyait, majd ahogy Wells leszúrja, ami igazán borzasztó volt. Végül kilopózik, hogy legalább az utolsó szívbemarkoló pillanatokat az édesanyjával tölthesse – aki még haldokolva is a családjáért aggódik. Közben a laborban eljött az ideje, hogy Harrisont is útjára küldjék – de miért, könyörgöm? Az adott szó kényszeríti őket, vagy mi? – aki le van nyűgözve a kis időhajójától, „amire még Rip Hunter is büszke lenne”. De még mielőtt erről mindent elmesélne egy villámjellel ellátott sisak érkezik vissza, ami nagyon úgy tűnik, mintha egy régi Flash-é lenne, de mindenképp egy jel a távozásra.

vlcsnap-2015-05-26-21h58m57s163.png

Wells elérzékenyülve tekint a féreglyuk felé, hiszen végre hazatérhet, de pont még mielőtt elindulna, Barry visszatér, és széttöri a járművét. A két speedster élet-halál harcba kezd, míg Caitlin és Ronnie rohannak, hogy bezárják a féreglyukat. Harrison szanaszét veri Barryt, majd át akarja rajta rezegtetni a kezét, de ekkor beleesik a tipikus Bond-gonosz-hibába, és a végső győzelem előtt kifejti ördögi tervét, amivel épp elég időt hagy a legyőzött jófiúknak a mentőakcióra. Muszáj tehát közölnie, hogy utána megöl mindenkit a helyszínen, majd Allen apját is, mert ő mindig nyer. Ekkor azonban lövés dördül, és Wells hátratántorodik. Azt hittem egy pillanatig, hogy valaki lelőtte, de nem, Eddie lőtte le saját magát, hogy ezzel Reverse-Flash létezésének alapja megszűnjön, és mindenki megmeneküljön. Iris karjaiban hal meg, teljesült vággyal, hogy a lány hőse legyen, Wells-Thawne létezése pedig törlődik a tér-idő kontinuumból. Ami szerintem nem valami logikus, de az időutazós történeteknek sajnos ez keresztje.

vlcsnap-2015-05-26-22h05m41s118.png

De még nincs vége a bajnak, a féreglyuk újra formálja magát, majd feketelyukká alakul, és elkezdi felzabálni a várost, hogy aztán tovább egye magát. Nincs más, aki segíthetne, mint Barry, aki perisztaltikus mozgásával talán meg tudja törni a folyamatot. Captain Cold, Hawkgirl és a város összes lakója az égre függeszti tekintetét, hogy ebből mi fog kisülni. De ezt már nem tudjuk meg ebben az évadban, viszont kapunk egy búcsúpillantást a borzasztó CGI Flashre.

vlcsnap-2015-05-26-22h10m04s186.png

Nem is tudom, hol kezdjem a problémák sorát, így inkább előrebocsátom azt, amiben biztos vagyok: ennél még van lejjebb, lehetett volna rosszabb is. Igen, a rengeteg következetlenség, Barry folyamatos vinnyogása, az áltudományosság lyukat égetett az én agyamba is. De 22 rész kőkemény edzés után a legtöbbjétől el tudnék tekinteni. Amit nem tudok megbocsátani az az, hogy az évadzáró semmilyen lett. Egy hatalmas cliffhangert akartak, de megemelem a kalapom az előtt, aki bármilyen drámai feszültséget érzett, nagyon kifinomult érzékszervei lehetnek. Nem érdekel, hogy mi lesz a második évadban, vagy a testvér sorozatokban, mert a DC Cinematic Universe egy unalmas Marvel Cinematic Universe koppincs. Értem, hogy a nyerő receptet akarják másolni, sőt a 2015-ös hajrájukkal még rá akarnak kontrázni, csakhogy a történetírás, a karakterek és a megvalósítás mérhetetlenül ostobább. Az is igaz, hogy pl. az Agents of SHIELD első évadához mérve a Flash nem sokkal marad el, de idén a Flashnek már a SHIELD második évadával kell küzdenie az ember idejéért – és akkor a Daredevilről még nem is esett szó. Sokáig tudnék még erről értekezni, de inkább a fő kérdésre adnék választ, hogy nézni fogom-e jövőre is, a Legends of Tomorrow-val, Supergirllel és még ki tudja kikkel együtt. A válasz igen, mert egy mazochista elvetemült vagyok, és amúgy is, ahogy már rávilágítottatok, a rossz sorozatokról lehet a legjobban írni. Köszönöm, hogy ilyen sokan kitartottatok velem és mellettem, remélem hallom még a hangotokat.

Címkék: the flash
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doline 2015.06.01. 14:06:27

Érdekes, minden kritikus oda van a sorozatért, különösen ezért az évadzáró részért.
De hát mit tudhatnak az olyan szennylapok firkászai, mint a Forbes, Variety, New York Times.
Szerencsénkre itt van nekünk SuperLawyerGirl, aki megmondja, hogy ez szar, mert Marvel...

youtube.com/watch?v=3fs3tPSWrKU
Nézd meg ezt, hátha segít megérteni belőle valamit. Bár kétlem

,, 2015.06.01. 14:38:28

Én is köszönöm a hv-okat, nagyon szórakoztatóak voltak, nekem szórakoztatóbbak is, mint az epizód. Nagyon bírom a stílusodat. Nem búcsúzom, mert jön a Halt and Catch:)
A fináléban a paradoxont meg valahogy le kell nyelni. Felesleges azon agyalni (ezt nem neked mondom, inkább magamnak), hogy Reverse-Flash meg nem születésével mit nulláztak le. Nagyjából mint párhuzamos, alternatív valóság most meg kéne szűnnie úgy ahogy van, the end, sorozat vége:) na jó tudom h nem így lesz. Kíváncsi is vagyok hogyan oldják fel.
Eddie-t kérem vissza, és a jó hír az vszínűleg teljesülni fog a kívánságom miszerint az igazi Wellst is látni fogjuk még. Ennek örülök. Még jobban örülnék ha Iris ott ragadna egy meg nem menthető párhuzamos dimenzióban, ideiglenesen v véglegesen, tökmindegy:)
@Doline: Nem mondta h szar volt:O Azt mondta, lehetett volna rosszabb. Egy kis összevetés a Marvellel szerintem elkerülhetetlen...ez a hogyvoltozás egy szubjektív műfaj így a szubjektív véleménye is benne lehet a posztokban, hálisten, éppen ezért szereSSük (a műfajt is és a posztírót is)

valackyatömegből 2015.06.01. 22:27:40

Én speciel drámaian feszült (ideges) voltam ezután a rész után. Még egy ilyen szart nem láttam. Kezdjük a legelején: a múlt bármilyen apró megváltoztatása megváltoztatja a jelent, és így a jövőt is, párhuzamos dimenziót termetve. Flash, amikor verekedett Reverse Flash-sel, jelzett annak a Flashnek, aki visszatért az anyját megmenteni, ezzel csak egy bibi van - kellett volna egy harmadik Flash is, aki megváltoztatva amúltat, megmenti Barry anyját, más különben honnan tudná jövőbeli Flash, hogy baj lesz abból, ha meg lesz mentve az anyja? Úgy őszintén?
Eddie halála pedig azt jelentette volna, hogy Reverse Flash megszűnik létezni, azaz nem jön vissza a jövőből megölni Barry anyját, nem trombitálja össze a díszes társaságot, azaz a világ - ebben a formában - megszűnik létezni. Hiszen Harrison Wells(II) is megszűnik létezni.

Yobbágy Fery 2015.06.02. 06:53:51

@Doline: Mit is kéne megérteni?
Ez a sorozat 22 részen keresztül, epizódonként 100 és 1000 között változó sebből vérzett. Aztán jött az évadzáró és az felért egy fejlövéssel, aminek az egyik végén egy 120mm-es Rheinmetall L55 ágyúcső van, ami egy Leopard 2 tankban végződik.
Nem csak a MCU-hoz viszonyítva volt fájdalmas a Flash, hanem önmagában is.

Az időparadoxon mindenkinek, aki látott már sci-fit, egyértelmű, hogy rosszul, de leginkább sehogy se lett kezelve. Eddie öngyilkossága ugyanis - ha már ennyire látványosan, muhahahaha, hatott - az egymásba fonódó idővonalak miatt az egész sorozatot törölte volna: Barry (még) nem lenne Flash, az anyja élne, az apja nem lenne börtönben (teljesen más emberként nőhetett volna fel), stb, stb.

Érdekes, hogy ha a kritikusok fikáznak valamit, akkor hülyék, de ha rajonganak valamiért, akkor hivatkozási alapnak tekintenek rájuk az emberek. Én azon se csodálkoznék, ha az említett kritikákat a DC, meg a CW megtámogatta volna némi apróval is...

De győzz meg róla, hogy 23 részen keresztül valami mást néztem. Valami olyat, aminek a felfogásához hülye vagyok.

SuperLawyerGirl 2015.06.02. 14:01:08

@Doline: sajnálom, ha neked úgy jött le, mintha 23 részen keresztül a sorozattal az lenne az egyetlen problémám, hogy nem Marvel. Másrészt szeretném felhívni a figyelmed - ahogy ezt már előttem megtették - hogy attól, hogy a kritikusok zömének tetszik, nem kötelező nekem is/mindenkinek tetsszen. Az ellenvéleménynek szerintem mindig kell helye legyen, így a tiédet is szívesen olvasnám, mert bár több forrásra is hivatkozol, azt nem árultad el, te mit gondolsz, neked miért és mi tetszett. Végignéztem a videót, számomra nem bontakozott ki egy érvelés, amit olyan nehéz lenne megérteni, és véleményem szerint nem is kellene személyeskedésbe bocsátkoznod. Mindemellett továbbra is várom a te saját véleményed.
@foxglove (F6): bizony, épp írom a HCF-t, annyira jó, hogy a magyar AMC kb. egy időben adja a külföldivel, hátha itthon is rákapnak többen. ;)
@valackyatömegből: én is gondolkodtam ezen, hogy a múltbeli Flash csak onnan tudhatta a jelenbeli szándékát - és annak hibásságát - ha legalább ő már megvalósította, de akkor meg az egy másik idővonal lenne, stb., amit leírtál. Ezért is nem mentem bele a hv-ban, mert ez az időhurok dolog mindig mindent értelmetlenné tesz. Arra azért kiváncsi leszek, hogy a következő évadban mit kezdenek ezekkel a kérdésekkel + azt olvastam, hogy Harrison továbbra is benne marad, méghozzá abban a testben, ahogy megszoktuk, amit azért érdekes lesz majd kimagyarázni.

valackyatömegből 2015.06.02. 14:12:35

@SuperLawyerGirl: Ha marad Harrison - és nem Thwane Harrisonként - az az egyetlen értelmes következménye lesz Eddie öngyilkosságának, hiszen az azzal is járt, hogy Thwane nem vette fel Wells alakját, és ez azt is jelenti, hogy Wells együtt van Szőke Bulával. Wháááá....
Jó, persze, az a Fekete Lyuk jelentheti az idővonal összeomlását, és majd kezdünk egy teljesen új sorozatot az S02-ben, de ebben nem hiszek...

Is 2015.06.02. 21:52:08

Ahogy máshol valaki felvetette, milyen vicces lett volna, ha a haldokló Eddie-nek odaszól Eobard:

- Eddie, emlékszel arra a csajra a goa partin, akiről tudtad, hogy van barátja?
- Igen...
- Hát most már babázik a férjével, aki apukának hiszi magát... ekkora lúzer vagy valójában, Eddie!

Arisha77 2015.06.13. 06:54:33

Keep hope alive!
Valamiért még mindig reménykedem, hogy mondjuk:
Barry, miután bosszút állt az anyja miatt, végre olyan Flash lesz, amilyet szeretünk és ismerünk.
Irish meg... Hát huhh. Két ötletem lenne:
a: a pasija halála miatt már nem lesz hisztis ribizli,
b: Barrynek új párja lesz, mert:
-meghal
-Barry rájön hogy egy HP.
A sorozat elején őszintén reménykedtem a karakterfejlődésben. Még most is, de már nem akkora lendülettel. Nekem Fagy Kapitány a kedvencem.
Ami viszont végérvényesen le fogja törni a lelkesedésem: MINDENKI BASZOM SZUPERHŐS?! Neee!
Ugyanitt cseszték el a Zöld Íjászt is. Legalábbis számomra. Komolyan mi baj van a normál ember karakterekkel? Ha Joe is metahumán lesz, és abban a percben abbahagyom a sorozatot. (ne adja isten, hogy Irish legyen )
Bennem pislákol még a remény fénye. Remélem a sorozatkészítők nem oltják el. :,(

Balfars 2015.06.26. 20:41:25

Supergirl CBS sorozat lesz. Arrow, Flash meg ugyebár CW-n megy. Nem hinném, hogy összeegyeztették a jogokat*.** (Ami amúgy nem történt meg a Sony-val se. Szóval ezeknek a sorozatoknak nincs köze a most beinduló DC mozi univerzumhoz)

*Idő se lenne rá. Érzésem szerint a DisneyMarvel is kb 3 éve tárgyal a Sonyval arról, hogy Pókembert behozhassák hozzájuk. Ez annyira necces dolog, hogy az Avanger 2-ben, (+szerintem a SHIELD második évadában) se hangozhat el a "mutáns" szó.
** A Supergirl trailerében is emiatt használják a Clark,uncsitesó szavakat a jogvédett Superman helyett.

SuperLawyerGirl 2015.06.28. 22:00:37

@Balfars: Igaz, ebbe bele sem gondoltam. De a Legends of Tomorrow CW lesz, szóval összességében a CW lesz a fő vonal, nem (és a Supergirl lóg ki a sorból)? Mondjuk a Supergirl "véletlenül" kijött pilotja alapján még akár jó is lehet.
@Arisha77: Joe, mint szuperhős!? Ez a kép örökre beleégett a tudatomba. :D Már csak az a kérdés, mi legyen az ereje? :D

Balfars 2015.06.29. 20:08:19

@SuperLawyerGirl: Igazából arról van szó, hogy valamikor a 80-as 90-es években volt a képregénykiadóknál (mind DC és Marvel)1 nagyobb mélyrepülés. Akkor adogatták el össze vissza a megfilmesítési jogokat, hogy megmaradjanak. Szóval szerintem a CW csak ki akar hozni annyi nézettséget-pénzt a jogaikból amennyit lehet. Nem kezdenek ők amolyan komolyabb univerzum építésbe mint a Marvellnél. Meg nekik kellene amúgy is kellene pár zászlóshajó. Mert az aktuális két sztárjuk (Vampire Diaries, Supernatural) már a végét járja ilyen olyan okokból.
Supergil. Háát, én ismerem a főszereplő csajt a Glee-ből. (A Barryt játszó színész is onnan jön amúgy. Az a báros, "te jól énekelsz" jelenet is oda volt egy kikacsintás) Nem várnék tőle túlontúl sokat.
süti beállítások módosítása