Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fekete Vitorlák 2x04 Huzavona (18+)

2015. június 01. 11:00 - Pácsó Ármándó

Most sem marad el néhány izgalmas jelenet felelevenítése az elmúlt részekből. A főcím után Abigail Ashe ébredezik börtönében. A reggeli darabka kenyérről hatszázhúsz lisztkukac szintén úgy gondolta, hogy neki szánták. De aki éhes, az nem válogat! (Legfeljebb a tárkonyos palóclevesre gondol közben).

1.jpg

Pár helyiséggel arrébb Charles Vane, Hornigoldék követét hallgatja, aki azt akarja, hogy hajnalig lépjen le az erődből vagy szétágyúzzák vele együtt. A macsó kalóz gondban van, a tenger felőli bástya gyenge, ők nem tudják lőni az ellenséges hajót. Az ott tartózkodó Eleanort is meggyanúsítja, hogy köze van az ellenség kiváló pozíciójának kiválasztásához, aki tagadja ezt.

2.jpg

Flinték már a támadást tervezgetik, de van egy nagy gond. Ha kénytelenek lerombolni az erődöt, akkor hová hozzák el az Urca mesés kincsét? Az újjáépítés hónapokig tarthat és addig védtelenek lennének a spanyolok bosszújától. Jelenleg csak ijesztgetik Vanet, valami mást kellene kitalálni.

3.jpg

A múltbéli Londonban Lord Thomas Hamilton az apját várja látogatóba, aki várja fia beszámolóját arra, hogy milyen tervet igyekszik kidolgozni Nassau irányítására. Az öreg egy begyepesedett keményvonalas kapitalista, teljesen az ellentéte idealista fiának. A Bordélyban együtt ébred az 1+2 trió. Jackek dolga van, Maxet várják a mindennapi tennivalók. A züllött lakosságnak is feltűnik a spanyol hadihajó az öbölben, állítólag Flint kapitány rémisztgeti vele a jónépet. Jó lenne becsalniuk a legénységét a kupiba, pláne ha megszerezték a kincset.

 Vane főembere felveti, hogy tartsák ott Eleanort túsznak, de a nő a közvetítő szerepét kapja és kiviszik csónakkal a spanyol hadihajóhoz. Flint négyszemközt fogadja és megtudja tőle, hogy csődöre ellenlázítást szervez a Nassau-i kalózok között, őrültnek titulálva smaragdszemű ellenfelét. Az orgazdanőt itt is meggyanúsítják, hogy kiokosította a macsót, de ő ismét tagad és felveti a dolog tárgyalásos rendezését.

5.jpg

Abigailt zárkájában új „tulajdonosa” Charles Vane keresi fel és rábírja, írjon váltságdíj kérő levelet apjának, Lord Peter Ashenak. Az erődben folynak az erődítési munkálatok, mindenki a várható támadásra készül. Ugyanígy a parton is megy a huza-vona a támadás időpontjáról. Hornigold már támadna, Flint még vár Eleanorra hátha rábírja Vanet az erőd elhagyására. Silver azért a biztonság kedvéért a szónokokat szervez be saját oldaluk támogatására.

6.jpg

Amíg Silver intézkedik, mi visszatekintünk a múltba. Idősb Lord Hamilton hamarosan megérkezik fiához, aki azt akarja javasolni neki, hogy ne végezzék ki a kalózokat, hanem képezzék át őket szakmunkásokká és földművelőkké. James szerint a papa ezért gyávának fogja őt tartani és erősen betart a tervnek.

7.jpg

A simamodorú John Silver végigjárja a partot és kifizeti a megbízott szónokait. Elégedetten sétálgat, míg nem egy nagy csoportosuláshoz ér. Egy embert húztak ki a vízből, aki most éledezik az árnyékban. Hát persze hogy sokak kedvence, az elveszett Billy Bones az! Eleanor újabb látogatást tesz Miranda Barlownál a tanyán és arra kéri, állítsa le Flint erődromboló tervét. Ezen sikeresen összevesznek.

Max szól Jack Rackhamnek, hogy újoncok jelentkeztek szerveződő csapatába. És mellesleg az, hogy most ketten kényeztetik Anne Bonnyt egyszerre, nem jelenti azt, hogy az ő versengésük a nőért abbamaradt volna, sőt. A dörzsölt bordélytulajdonos szerint a prosti hatalma csak látszólagos. Max erre bedobja a csalit, tudna vitorlást szerezni Jack terveihez, hozzáértő legénységgel. A Colonial Dawn kormányosa és hangadója szimpatizánsaival egyetemben kapitányuk leváltását fontolgatják. Az egyik örömlány vállalja, hogy még a szart is kikeféli belőle, hogy Rackham legyen a befutó. Miközben beteljesül a dolog, a várakozó dörzsölt kalózt megkéri Anne, hogy továbbra is folytassák az ő kétoldali kényeztetését, mert így Max nem tudja őt teljesen a hatalmába keríteni. Három órás kemény hancúrozás után megszületik a kormányos és követőinek kedvező döntése, bár vannak bizonyos feltételek.

John Silver és elmaradhatatlan barátja Randall egy raktárban tartják fogva a lábadozó Billyt. A tolvaj szerint a megkerült férfi megbolygathatja a jelenlegi kényes helyzetet, ezért amíg nem beszélnek a fejével, jobb lesz így láncon. A Flint-Hornigold táborban összesítenek: 65 ember védi az erődöt és 140 támadóval lehet számolni. Ennek kb. a fele el fog patkolni az ostromban a részükről. A további esélylatolgatás visszaemlékezésre készteti Flint kapitányt.10.jpg

Lord Thomas Hamiltonhoz megérkezik végre az apja Londonban. Mikor vacsora közben a fia előáll kalózamnesztiás és átképzéses ötletével, az öreg dühbe gurul, ahogy várható volt. Szerinte ezzel a tervvel nem nyerik el a Haditengerészet támogatását, ami viszont feltétlenül szükséges. Mellesleg a javaslatot amúgy sem fogadja el a parlament, mert háború készül a spanyolok ellen és ez gyengeségnek hatna. Thomas szerint, ha apja is a javaslata mellé állna, sikerülhetne a dolog. Az öreg Lord szerint ez árulás lenne és belevonja a parázs vitába az eddig hallgató Jamest, aki támogatásáról biztosítja LTH-t és elküldi a drága papát a búsba.

11.jpg

Mirandának élénk mostanában a közösségi élete, mert ismét tiszteletét teszi nála a tiszteletes, a jól ismert Pastor Lambrick, aki üdvözli a dolgot, hogy a nő erényesebb életet akar élni miután egy egyházi személy belé folyatta magját, de akkor miért barátkozik Miss Guthrievel? A környék lelkipásztorának igen fejlett lehet a kémhálózata, mert még arról is tud, hogy Vane kapitány fogva tartja Lord Ashe lányát, akiért váltságdíjat akar kérni. Ezen a terven Miss Barlow őszintén megdöbben.

12.jpg

A fiatal LTH a döntéshozókat meghívva lobbyzni kezd elképzelései mellett, de apja ellenében mindenki visszautasítja, kivéve az imént említett Lord Peter Ashet aki felajánlja segítségét. Eleanor egyedül iszogat szobájában és ennek a résznek a szellemében, őt is felkeresi az apja. Segítséget ígér neki az elkövetkezendőkhöz.

A spanyol hadihajón Flint kapitány és Mr. Scott beszélgetnek a tervezett támadásról. A volt intéző szerint, ha megtámadják az erődöt, „polgárháború” fog kitörni a kalózok között. A társalgás végére lejár a Vanenek adott ultimátum ideje, hajnalodik. Mi a döntés kapitány? - kérdezi a tettre kész Hornigold. Tűz minden ágyúból! - hangzik a válasz.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2015.06.01. 18:09:05

Egy ilyen meghívásra nem lehet nemet mondani. Köszönöm, máris csomagolok! :D

nyauuuuu 2015.06.02. 13:24:46

Elolvastam (ezt a részt), de ez a sori olyan távol van tőlem, hogy sajna nem fogom megnézni. Viszont a stílusod tök jó, rövid és velős, ha még írnék valamit, lekoppintanám :). Én folyton azzal harcoltam, hogy beleférjek a megadott hosszúságba, te pedig úgy vagy letisztultan rövid, hogy az nem megy az érthetőség rovására. Gratula.

Pácsó Ármándó 2015.06.02. 17:27:56

@nyauuuuu: Várjál! Tudnál egy picit segíteni? Ha van öt perced, akkor olvasd már el az 1x01-et is. Akkor saját megérzésem szerint minden apró részletet le akartam írni, így kissé terjengős lett. De kellene egy különvélemény is a tisztánlátáshoz, ha megtennéd, megköszönném!
Ezt a mostani véleményed meg most köszönöm meg :-) Az a letisztultság látszat csak annak köszönhető, hogy sok hv.-t olvastam mástól és láttam mi lenne a cél.
Akartam már mondani, hogy a Grimmet írhatnátok felváltva! Persze ha ez neked és kapitánylánynak is megfelel. És mit szólsz a bimbódzó románchoz Max és Gabba Mester között? :-) Én támogatom!

nyauuuuu 2015.06.02. 22:01:25

@Pácsó Ármándó: Öööö... én nem akarok újra hv-t írni, bocsánat, ha ezt a téves képzetet keltettem volna. A Grimmet meg főleg nem. Ha írnék, akkor Észlelést, esetleg Lie to me-t (azt valakik elkezdték, aztán csúful abbahagyták). De ezek egyike sem megy most sehol, és régiek is, úgyhogy nem hiszem, hogy szükség lenne rájuk. A beugrás csak annak volt köszönhető, hogy nem győztem már kivárni a következő részt, és megbeszéltük Kapitánylánnyal, hogy segítendő a munkáját, az általa utált részen átsegítem.
A többire válaszoltam az első rész alatt :).

minden luk 2015.06.03. 00:33:48

remek sorozat, fasza hogyvolt, szuper rész, mi kell még? Az a baj, hogy nem bírtam ki és elég hamar ledaráltam a második évadot, lehet PÁ-val kellett volna haladnom :) Na, de akkor vegyünk is vissza ismeretünkből, butuljunk le a negyedik részig. Már csak azért is lesz jó visszaolvasni, mert a londoni szál simán megkavarodott nekem.

minden luk 2015.06.03. 00:41:11

@Pácsó Ármándó: Hát nekem az első évad hogyvoltjai jobban tetszettek, amkor belementél a részletekbe, ez így olyan, mintha gyorsan túl akarnál lenni rajta és a sorozat rajongóit se becsülöd meg ezzel a távirati stílussal!

Gabba, nincs neked víziszonyod? :)

Pácsó Ármándó 2015.06.03. 18:41:44

@nyauuuuu: Oké, én a régebbi Grimm hogyvoltokból indultam ki, nem a mostani segítségnyújtásból. Azért biztatnálak, hogy ha valami új megtetszik, írj majd!

@minden luk: Az a Londoni szál a halálom. Kb. 5 percenként átkapcsolnak, én meg győzzem változatosan megírni, hogy már megint London, de nem most, hanem régebben!
Köszi a véleményed! Majd megpróbálom megtalálni az egyensúlyt a zanzásítás és a kisregény között. Majd :-)

Gabba 2015.06.03. 19:56:15

@minden luk: ha Max kisasszonnyal való találkozásról van szó, akkor nincs :)

Pácsó Ármándó 2015.06.03. 20:49:13

@Gabba: Pláne a méltán híres tengeri-gasztronómiai Onedin hogyvoltok után :-)

Gabba 2015.06.03. 21:50:29

@Pácsó Ármándó: már csak az a kérdés, mit tud főzni Max (a szíveken kívül :)

Pácsó Ármándó 2015.06.03. 22:10:37

@Gabba: Azt hittem főzni te fogsz, Ő pedig másról gondoskodik :-)
Majd megkérdem tőle, ha összefutok vele jövő hétfőn :-)

Gabba 2015.06.04. 13:41:25

@Pácsó Ármándó: én viszem a főételt, ő meg a rózsaszín desszertet :)

Pácsó Ármándó 2015.06.04. 17:14:14

@Gabba: Sejtettem, hogy ínyenc vagy :-)
süti beállítások módosítása