Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Flash 1x22 – Rogue Air

2015. május 29. 11:00 - SuperLawyerGirl

Wells szónoklatával indítunk, amit a lerobbant Eddie-nek ad elő, kifejtve, hogy mindent vissza fog szerezni, amit elvettek tőle. Közben Iris is nagyon szenved, annyira, hogy kétezer címzést rendelt kétszáz helyett, és szükségét érzi Barry letolásának is, amiért nem találta még meg a pasiját. Allen a lány kezét fogva ígéri meg sokadjára, hogy rossz pénz nem vész el, meglesz Thawne ne aggódjon, majd elrohan, mert Cisconak valami fontos mondanivalója van. Mégpedig az, hogy rájött miért gyorsabb annyival a Reverse Flash, mint Barry: mert Wells a kerekesszékében lévő eszközzel töltötte magát, mint valami telefont. De még mielőtt ebbe belefolyhatnánk, a részecskegyorsító – ami elvileg felrobbant, de láthatóan újraépült - minden előjel nélkül beindul.

vlcsnap-2015-05-23-21h51m20s245.png

Cisco, Joe és Barry az események elébe rohan, ahol már vár rájuk a sárga ruhás, és futkározni invitálja Barryt. Allen elrohan, de a többiek sem maradnak tétlenül, ugyanis Harrison szépen elkezdi őket kiengedni. Az eltűnő lány – Peek-a-Boo – miután kiüti a férfiakat Caitlinnek esik, és jó alaposan hasba rúgja, majd fojtogatni kezdi. Szerencsére épp ekkor tűnik fel Iris, és kivételesen hasznossá teszi magát, leüti az erőszakos bestiát, aki így visszakerül a helyére. Eddie szegény pedig utolsó erejét összeszedve addig kiabál, amíg rátalálnak (megjegyzem, most már a nyakkendő hiányzik, az ing pedig kigombolva). Bizony, azért nem lett meg eddig, mert végig a labor épületében volt. A kimenekítése közben pedig Iris megtalálja a neki szánt gyűrűt. Így tehát a tudósaink jó munkát végeztek, a Flash időközben azonban megint alulmarad ellenfelével szemben.

vlcsnap-2015-05-23-22h08m17s171.png

Szerencsére Eddie-nek nincs komoly baja, csak ki van száradva, na meg a lelke fáj, ha Irisra és Barryre néz. Gyorsan haza is kéredzkedik, a többiek figyelme pedig az előző rész végén elhelyezett jövőbeli energiaforrásra terelődik, amiről bár Cisco semmit nem tud, annyit azért mégis, hogy mennyi idő múlva tölti fel a teljes épületet. A gond csak az, hogyha beindulnak a dolgok, akkor a metahumanek alaposan meghalnak, amit persze senki nem akar. Allen zseniális terve, hogy szállítsák át őket Oliver szigetére, Joe által biztosított rendőri segítséggel. Pótapa eleve nem lelkesedik a dologért, de mikor az ügyész barátja felvilágosítja, hogy milyen súlyos bűncselekményeket követne el ezzel, végképp elmegy a kedve, amit meg is mond Allennek.

vlcsnap-2015-05-23-22h38m35s198.png

Barry ötletei igazán sziporkázóak ma, Captain Coldhoz fordul segítségért, aki minden alkalommal jó alaposan megnyomja a hideg szót, ha valamiért ki kell ejtenie a száján. Flashnek egy kicsit győzködnie kell, majd egy kívánságot ad neki, amit Snart meg is a ragad, de ez első próbálkozására Allen nemet mond, bár nem tudjuk mit kérhetett. Abban maradnak, hogy Leonard még gondolkodik egy kicsit az üzleten. Közben Iris elmondja Eddie-nek, hogy megtalálta a gyűrűt, de Thawne már nincs lánykérős hangulatban, és ezt meg is mondja a lánynak, ahogy azt is, hogy Iris Barry felesége lesz. Persze ez nem esik jól a virágszálamnak, jobban tetszett neki az a felállás, amikor két pasi ácsingózik érte.

vlcsnap-2015-05-23-22h43m26s33.png

Joe teljesen kiborul, mikor megtudja, hogy Allen az ellenséggel paktál, pláne amikor az emlegett szamár besétál, hiszen ez egy olyan labor, ahová bárki szabadon be tud menni. Cold előáll a kívánságával, hogy minden információt online és papíron töröljenek róla, és akkor méltóztatik segíteni. Barry kezet ráz vele, Joe és a többiek minden tiltakozása ellenére. Allen teljesíti is az ígéretét, így semmi nem áll a boldog csapatmunka útjába, még Leonard elviselhetetlen húga sem, aki azért kicsit húzza Cisco agyát. Nem értem hogyan lehet ez, nem is szép, minden esetre a team akcióba lép. Cisco olyan erőteret hozott létre egy kamion belsejében, ami megakadályozza a gonosz erők térnyerését, a jármű vezetése Lisára marad. Barry meg útlezárást csinál a kamion előtt folyamatosan, így biztosítva a zavartalan haladást.

vlcsnap-2015-05-23-22h53m50s127.png

Minden megy is, mint a karikacsapás, amíg Lisa egy árokban nem vezeti a kamiont, mert megcsúszik a magassarkúja a pedálon. Na jó nem, de nem túl reális, az tuti (nem tudom próbáltatok-e már ekkora sarkakban vezetni – not fun). Közben a metahumanek éledeznek, és szomorúan tapasztalják, hogy volt erő, nincs erő. Szórakozásként inkább egymást kezdenék el verni, de ekkor váratlan fordulatként megáll a teherautó, és az erejük is elkezd visszatérni. Ezt Cisco is észleli teljes pánikban – miután Lisát elnevezte Golden Glidernek - de megakadályozni nem tudja, a metahumanek támadásba lendülnek, és le is győznék Barryt, ha Cold nem fagyasztaná meg a lézerszeműt, hogy lehűtse őket. Majd útjukra engedi, gondosan emlékeztetve mindenkit, hogy ő adta vissza a szabadságukat.

vlcsnap-2015-05-23-23h14m30s226.png

Barry sértődötten veszi tudomásul, hogy átejtették, főleg miután Snart emlékezteti, hogy csak magára vethet. Joe azért megvigasztalja, hogy Allen mennyivel jobb, mint Arrow, mert ő törődött ezeknek a bűnözőknek az életével – az sem mellékes, hogy végülis a cél, hogy életben maradjanak, megvalósult. Közben az őrs folyosóján Eddie és Iris szakítanak. A részecskegyorsító teljesen feltölt, és a gazdája, Wells, el is jött érte normál alakjában. Barry kirohan, hogy megütközzön vele, a segítségére pedig Firestorm és Arrow siet. Némi illedelmes bevezető után Wells gyűrűjéből előjön a ruhája, amibe futtában belebújik, így a harc megkezdődik.

vlcsnap-2015-05-23-23h32m58s219.png

A két Flash harcol, amíg a sárga messzire nem hajítja a pirosat, majd Ronnie próbálkozik, de Harrison elfújja, így Barrynek utána kell futnia, hogy elkapja, miközben lezuhan. Arrow leszedálja Wellst, majd ökölharcba bonyolódnak, aminek az vet véget, hogy Reverse kirezegteti magából a koktélt, így le tudja teperne az íjászt. Már át is rezegtetné a kezét rajta – pedig a jövő szerint 86 évesen kell meghalnia – mikor Flash nekiront, és egy kukának löki. Kettejük harca a tetőn folytatódik, ahonnan Firestorm lelöki, majd az Arrow ismét begyógyszerezi, így végülis hőseink közös erővel legyőzik. Oliver előre szól, hogy majd lehet kellene egy kis segítség neki cserébe ezért a jótéteményért – Barry alig várja, hogy éljen vele. Mindenki el a szélrózsa minden irányába, a rész pedig ebben a feszültségteljes pillanatban ér véget.

vlcsnap-2015-05-23-23h40m28s207.png

Az első harminc perc borzasztó volt, de úgy érzem az utolsó tízért megérte. Barry valóban elég ostóbiás volt, hogy hitt Coldnak, a Cisco-Lisa nem létező kémia csak idegesít, viszont Iris végre megkapta, amit megérdemelt. Igazán örömmel töltött el, hogy egyszer eltört a korsó, ha már ennyit járt a kútra. A harci jelenet a végén epic volt, Wells ruhája milyen menő már! Barrynek van mit tanulnia. A következő részben pedig ki fog derülni, hogy mi lesz kedvenc gonoszunk sorsa… gondolom.

Címkék: the flash
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valackyatömegből 2015.05.29. 11:55:12

A következő rész a legjobb az évadból. Tökéletes esszenciája az első 22 résznek... (Még egy olyan gagyi sz*rt, mint az... ) -
süti beállítások módosítása