Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Domionion 1x02 - Godspeed

2015. május 29. 15:00 - Szencsike

Egy régi szép emlékkel kezdünk, amiben a kisgyerek Alex és Jeep élik a világukat. Apa és fia kosaraznak, heccelik egymást, ahogy a játék hevében szokás, ilyenek a boldog békeidők. Sajnos azonban néhány vérszem (alsóbbrendű angyalok, akik megszálltak embereket) rájuk támad. Jeep bezavarja a srácot a házba, ő küzd meg velük. Szerencsére sikerrel, bár volt egy pillanat, mikor úgy tűnt, hogy Alex megszívja, mert egy vérszem bejut a házba, de Jeep jön, lát  és lő, a fiú megmenekül, Jeep pedig megígéri, hogy sose hagyja el a gyereket. Vissza a kőkemény rögvalóságba, Jeep temetését Alex csak távolról figyeli, a pap a rejtélyes Kiválasztottról is megemlékezik, talán ő elhozhatja a békét…

1.png

Szenátusi ülés, viharos indulatok csapnak össze. A 40 év körüli Romero szenátorasszony ígérete szerint a reaktort hamarosan helyreállítják, azonban David Whele-nek még ez is kevés. A reaktor nélkül a védekezés is gyengült, a többi képviselő máris beszól neki, hogy vajon ő nem érzi magát felelősnek az ügyben? Ő behozott egy veszélyes angyalt a városba. David mossa kezeit, ő a városban talált rá, először meg akarta ölni, de rájött, hogy a városnak komoly tanulság lenne, ha újra láthatná, kikkel kell nap mint nap szembenéznie. A fejlemények miatt mélységesen megbánta a tettét. A képviselők egy része, Beccával az élen bizalmatlansági eljárást kérne ellene, de Riesen tábornok szerint ez idő és energiapocsékolás, David megkapta már a fejmosást ezért, az ülésnek vége. David és Becca között esélyes egy konfliktus ezek után. Ugrás Alexre, se a pia, se dühöngés, se a vakaródzás nem tüntették el róla a tetkókat. Alex elég részeg ahhoz, hogy az éjszaka közepén menjen el Clairehez, Noma posztol a lány ajtaja előtt, nem mehet be. Claire kijön a két katona veszekedésére, ő engedélyezi a látogatást. Alex el akar tűnni, irány Delphi! Claire nem fog elmenni, sem most, sem később, mert Vegában a helye. Különösen azután, hogy a Kiválasztott Alex személyében végre feltűnt, így véget vethet a háborúskodásnak. Szegény srác pont nem ezekre számított, a lánynak meg elege van abból, hogy részegen randalírozik itt neki, így elzavarja.

2.png

David a szenátusi ülés levezetéseként egy kis italozást tervezett be, Riesen pont jókor érkezik, így nem kell egyedül iszogatnia. A tábornok gratulál az ülésen előadott kis produkcióért, ügyesen kimosta magát, igaz az angyalt még a városon kívül fogták el… No mindegy, ilyen részletkérdésekkel nem foglalkozunk, de később a város második leghatalmasabb és legpénzesebb embere lehetne egy kicsivel megfontoltabb. Viszont a Kiválasztott ügye a legfontosabb, a város túl ingatag, hogy a vallási fanatizmus végigspörjön rajta. Jó páran ott voltak a bunkerban, nekik is hallgatniuk kell. Egy technikus fazont látunk, aki pont szemtanúja volt a történteknek, egy morc katona kéri, hogy jelenjen meg Whele szenátor előtt. Szegény ember azonban egy golyóval a fejében oroszlánreggeliként végezte… David nem bíz semmit a véletlenre.

3.png

Gábriel búvóhelye, egy kis emlékbulit csaptak a halott társaiknak, akik a városra támadtak. Mindkettejük testét borostyánnal borították be, hogy megőrizzék őket az örökkévalóságnak. Gábrielen borzongás fut végig, ezért lelép, meghagyja az angyalainak, hogy bulizzanak tovább, élvezzék ki az emberi testüket az orgián. Az óceánparton várja őt Mihály, a furcsa kis zavartságot azért érezte, mert megidézte őt az angyaltestvér. Gábriel öntelten adja elő magát, újabb csatát nyert az emberek ellen, Mihály csak ne pampogjon. Az Atya is azért tűnt el, mert a kis kedvencei, az emberiség csalódást okozott neki. Kaptak egy igazi paradicsomot, erre mindent szétdúltak rajta. Ha az utolsó ember is eltűnik, az Atya visszafog térni. Hisztis gyerek, aki apucit hiányolja, nem az emberekkel van gondja igazából. Sajnos Mihály sem lehet nyugodt, mert Gábriel tud a Kiválasztottról.

4.png

 Ugrás vissza Vegába, Arika és a hölgyek a börtönben szenvednek, elvették a haikának nevezett ruháikat, fehérneműben reszketnek. A korábban is állandóan mérges udvarhölgy most is elégedetlenkedik, mert ö Arika összefeküdt Daviddel és elkerülte a figyelmét, hogy egy angyal férkőzött az ő köreikbe. A vezetőjük, Evelyn ezért nagyon dühös lesz. Arika az első számú felesége a vezetőjüknek, majd ő ezt elrendezi vele, helyrerakja a lázongó nőt, a ruháikat elvették, de a helenai titkokat sosem fogják átadni. Arikát Davidhez viszik, a férfi felelevenít egy régi emléket. Egy olajkereskedővel tárgyaltak, a nő lefeküdhetett vele, mert ő kapta meg a szerződést, viszont a hapsit két hét múlva holtan találták, mindkét esetben elismeréssel adózott neki, a gyilkosságért külön pluszpontot is kapott. Arika az elsőt még beismeri, de a másikhoz nem volt semmi köze. Davidet az zavarja a legjobban, hogy a kis küldöttségben ott volt egy angyal, aki megölte Vega hősét. Ez túlment azon a bizonyos határon, komoly szankciók jöhetnek. Tán csak nem Gábriel követői a hölgyek? Arika tagad, sosem állnának össze Gábriellel, már csak azért sem, mert ők egy női istenségben hisznek, illetve amíg Gábriel nem támadja meg Helenát, addig ők sem támadnak. David elkezd alkudozni, a hölgyek megúszhatják, cserébe Helena légiereje kell. Viszont David pácban lesz, ha Arikát vélt vagy valós árulás miatt kivégzik. Evelyn a gyászidőszak után földig rombolja Vegát.

5.png

Riesenék reggelije, Bix immár egészséges színben van, jóhogy, napi háromszori étkezés és a luxusellátás visszahozná mindenki színét. Claire is örül, a szobalány is örül, hogy a kislány ilyen jól érzi magát náluk, ám a mosolygós hangulatnak a drága papa vet véget. Claire elküldi a szobalánnyal Bixet, nem kéne hallgatni, ahogy veszekednek. Clairenek a tudta nélküli eljegyzés nem tetszik, apuka azért nem szólt, mert akkor tuti nem ment volna bele. Nehéz időket élnek, ez a legjobb ami a várossal történik. Claire nem szereti Williamet, vagyis áldozza fel magát egy nemes célért... Apu belekezd a régi mesébe, a város alapítása szó szerint a romoktól kezdődik, senkinek nem volt szinte semmije, a V rendszer is ekkor lett kitalálva, hogy mindenkinek legyen valami dolga. Ez mind szép és jó, de mára az emberek bent ragadtak ezekben a kasztokban. Apu ideiglenesnek szánta ezt, Claire biztatja, hogy változtasson, ám még nincs itt az ideje. A támadás megváltoztatott mindent, apu még nem mondhat le, de Claire és William jelentenék a változást. Claire véleménye nem változott, nem kell neki Whele Junior, viszont más igen. Alex nemcsak egy csóri V2-es katona, hanem a Kiválasztott. Apa még folytatná a vitát, de Claire elviharzik. Apu pedig csendben megszédül, ennyire a szívére vette volna a dolgot?

6.png

Laktanya, Alex a műszakjára készül, Noma öltözik mellette, a csaj nem kicsit féltékeny, az esti jelenet neki is világos volt. Alex és Claire Riesen, vajon mióta? Noma lesz szíves és hallgasson erről, ez nem kerülhet napvilágra. A lány nem fog dumálni, Alex pedig kap egy áthelyezési parancsot a Whele-házba. Alex indul a dolgára, de Mihálynak lenne hozzá pár szava, a veszélyben az élete. A srác nem kér az angyalból, hagyja békén, de Mihály a grabancánál fogva megragadja és elrepül vele a Sztratoszféráig, mármint a hotelig, nem az égbe. Ott viszont az arkanagyal elmondja, hogy Gábriel tud róla, de Alex nem akarja a segítségét. És ha tud róla, akkor mi van?! Ő a Kiválasztott, elvielg olyan ereje van, hogy képes legyőzni Gábrielt, hát csak jöjjön. Mihály meg ne segítsen neki, nem bízhat meg benne, még a tetoválás üzenete is ezt kérte: ne bízzon a hozzá közelállókban. Alex el, Mihály pedig gondolkodhat. A Whele-házban Ethan kolléga lepődik meg Alex érkezésén, mostantól együtt fognak dolgozni. David kéreti magához a srácot, hogy egy kicsit eligazítsa őt, nem lesz benne köszönet persze. David, még a háború előtt televangelista volt, tévés hittérítő, Alex csak néz, mi a fene az a tévé, talán ez járhat a fejében. David nagyon jó volt a szakmájában, de a világ megváltozott. Viszont a hívők lélektana ugyanolyan manapság is, képesek mindenüket felajánlani, ha hisznek valamiben, és elérhetik azt is, hogy keresztrefeszítés legyen. Alex érti a célzást, egy szót sem szól arról, hogy kicsoda ő, különben sem számít ez neki.  Azt viszont furcsállja, hogy előző nap még a Riesen-háznál dolozott, ma már a Whele-őrség tagja. Riesen tábornok rendelte el ezt, David nem is tudott róla idáig. Megérkezik Junior, teátrális meghajlással üdvözli Alexet, apja a szemeit forgatja, lökött gyerek, a srác mostantól itt dolgozik.

7.png

Junior és Alex egy közös séta során haverkodhat egy kicsit. Junior jegyeket osztogat a piacon, ezek extra orvosi ellátásra szóló jegyek, a szegényeknek adja. Seniornak nem erőssége a jótékonyság, így Junior vállalja magára ezeket, jó szívvel teszi, az emberek pedig szeretik is emiatt. Mi lenne, ha tudnák, hogy Gábriel-hívő, no mindegy, viszont Junior ugyanilyen jó szívvel ajánlja fel, hogyha Alexnek bármilyen gondolata lenne a Kiválasztottsággal kapcsolatban ő meghallgatja. Kis sunyi, behízelgő alak… Riesen-ház, a tábornok az ingét kapcsolja be, Becca csüccsen le mellé, nem enyelegtek, a nő orvos, csak megvizsgálta őt. A derék tábornoknak szívelégtelensége van, ezért volt a reggeli rosszullét is. Természetesen Claire nem tud róla, és nem is fogja neki elmondani. Becca a bevallásra szavaz, így a lány, egy kicsivel jobban átlátná, miért is kellene feleségül mennie Williamhez. Beccának más megjegyzése is van, a tábornok pár hete kijárkál a városból. Vajon miért szegi meg a saját szabályait? Erre nincs válasz, itt a vége a megbeszélésüknek. A börtönben Arika udvarhölgyei a betonpadlón kaparják a körmeiket. Rossz ezt még nézni is, ahogy kapirgálnak, jujj. No mindegy, a körömlakkjuk mérget tartalmaz, ezért kínozzák magukat. Arika pedig tárgyalni akar Daviddel, a lázadó udvarhölgy most elégedett, David Whele végre meghal!

8.png

Riesen-lak, Alex immár, mint látogató érkezik, anyira elmerült a gondolataiban, hogy összeütközik a folyosón a szobalánnyal. Alex segít összeszedni a törött csészéket, a szobalány pedig meglátja a tetkó egy részletét a srác karján. Alex bocsánatot kér, a nő mosolyog, mindketten elsétálnak a dolgukra, a nő egyedül maradva kibújtatja a szárnyait. Nohát, nohát… A ház teraszán a tábornok  és Mihály beszélget, vagy inkább a tábornok tesz a főangyalnak pár szemrehányást. Hiányzott a tanácsülésről, miért? Felderítés a hivatalos kibúvó, jobban mondva Gábriellel osztották egymást, mint két hisztis gyerek, de erről nem kell tudni. Miért nem szólt a helenai fiúról, hogy angyal? Azért nem beszélt róluk, mert a magasabb rendű angyalok nem akartak csatlakozni a háborúhoz, így nem tartotta őket fenyegetésnek. Mi helyzet a Kiválasztottal? Nos, ő elég speciális helyzetben van, a sorsa nincsen kőbe vésve, akár rosszul is dönthet. De Riesen tábornoknak talán vannak eszközei, hogy befolyásolja őt, például ott a lánya. A tábornok még a lányát sem tudja kezelni, nem hogy bármiben is befolyásolja őt.

9.png

Akkor lássuk a lányát, Alex bocsánatot kérni jött hozzá, a fiatalok az ágyban kötnek ki. A pihenéskor Claire elbűvölten figyeli az ősi tetkót a barátja testén, de Alex a kell a fenének szöveggel jön. Később, Alex és Claire csendesen osonnak a folyosókon, Bix köszön rájuk, olyan jó dolga van a kislánynak, hogy nincs takarodója. Megölelgetik egymást Alexel, majd Claire ágybaküldi a gyereket, mehet mindenki aludni, Alex egy nyugis távozásra számított. De felbukkant a szobalány és megmutatja magát. Gábriel embere, vagyis angyala, megtámadja Alexet. Beront az első őr, őt megöli a nő, a zajokra visszatér Claire és Bix, Clairet folytogatja, Bixet pedig a szárnyával csapja le. Alex bedobja magát, belezuhannak a liftaknába, onnan a konyhaszintre verekszik tovább magukat. Az épületben már szólnak a szirénák, Alex improvizál, egy gázvezetéket kihúz a helyéről és az öngyújtójával belobbantja a szivárgó gázt. A tűz beborítja a nőt, Alex kilöki őt az ablakon, bár a szobalány parázsló szárnyakkal ugyan, de mégis sikerül elrepülnie. Alex rohan fel, van egy halott katona, Clairet már ápolják, Bixet pedig viszik a kórházba. Minden pusztítás az ő sara…

A börtönben Davidnek sietős a dolga, Arika udvarhölgyei halottak, de a nő még él. Négyszemközt beszélnek tovább, a nő jól keveri a kártyákat. David egyik lehetősége az, hogy az udvarhölgyek elismerték, hogy Gábriel imádói, így ki kellett őket végezni. Arika persze erről mit sem tudott, így könnyen meggyőzi Evelynt, hogy ne álljon bosszút. A másik lehetőség, hogy David annyira feldühödött, mert nem tudta vallomásra bírni a szolgálólányokat, ezért megölte őket, így ő a felelős, hogy Helena háborút indít Vega ellen.  Vajon mi lesz a döntés? Az üres laktanyában Alex pakol, egyértelmű, el fog menni. Claire ide jött, megijedt, hogy a srác nem ment el dokihoz a harc után, ezért megkereste és a pakolást látja. Alex egyedül akar menni, Claire nem mehet el a sráccal. Alex arra hivatkozik, hogy veszélybe sodorná őt. A lány ugyan vállalná, hogy célpont lesz, de Alex-nek egyedül kell végigcsinálnia. Gábrielhez elszárnyalt a szobalány, Junior bizony igazat mondott, tényleg Alex Lannen a Kiválasztott, sokkal erősebb, mint ahogy sejtették. Alex mostanra az utakat rója, a tetkó újabb üzenetet akar közölni, de Alex most nem kíváncsi rá, a ráhajtja a pólója ujját. Vissza Vegába, vagyis a falakon kívüli területen lévő Luxor hotelt látjuk. A tábornok ide szokott járni, egy lakosztályban lerak egy kis ajándékot. Egy nő él itt, aki kb. 30 év körül járhatna, ha ember lenne. Viszont ő egy igazi vérszem, akit a derék tábornok a szeretőjeként tart.  

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása