Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férjem védelmében 6x21 - Don't Fail

2015. május 28. 13:00 - fuszulykavirág

A visszalépés után Aliciára hirtelen rászakadt a rengeteg szabadidő, nem is tudja, mit kezdjen vele. Memoárt ír, barkácsol, téblábol, rejtőzködik és várja az 5 órát, mint a messiást, hogy végre kibonthasson egy üveg bort. Eli azért ad neki feladatot: a kampányának adakozókat kell hívogatnia, és köszöngetnie a nagylelkűségüket. Hosszú a lista, nem is mindenki kíváncsi a hálálkodására, de az egyik szám a listán, nem is egy adakozóé, hanem egy régi ügyfélé, aki ismét bajban van. Ezt a Brett nevű fickót hat évvel ezelőtt sikerült felmentetnie egy gyilkossági kísérlet vádja alól, de időközben meghalt a sértett, ezért most ismét megpróbálják őt elítélni, immár gyilkosságért.

1_alicia.JPG

Alicia nem akarja vállalni, hisz ő most nem praktizál, Finnre akarja sózni az ügyet, de ő nem vállalja, inkább meggyőzi Aliciát, hogy talán mégis jót tenne neki, ha újra munkába állna. Így is lesz, vállalja az ügyet. Hat éve Brett állítólag megverte az áldozatot, elég csúnyán, kómába is került, amiből aztán felépült, de most mégis meghalt – az akkor szerzett sérülései miatt. Anno nem találta a bíróság megalapozottnak, hogy gyilkosság lett volna Brett szándéka, így felmentették, most viszont úgy néz ki, hogy mégiscsak megölte azt a szerencsétlent.

Alicia teljes elánnal veti bele magát a munkába, irodát rögtönöz magánakaz étkezőben, és előveszi az ügy anyagait, amin még elsőévesként dolgozott a cégnél. A régi ügy régi emlékeket is előhoz: Caryvel ezen dolgoztak együtt először. Akkor még riválisok voltak, és mindennél jobban igyekeztek bizonyítani Diane-nek. Az is ekkor volt, amikor Kalindával összehaverkodtak munka közben, és végül egy közös becsiccsentéssel pecsételték meg a friss barátságot. De a nosztalgiának eredménye is van: Alicia rájön, mire fogja építeni az ügyet a vád. Volt egy tanú, aki megcáfolhatja Brett alibijét.

2_diane_alicia_cary.JPG

Hamar kiderül, hogy mégsem ő a probléma, hanem egy másik sztriptíz táncos lány, aki anno igazolta Brett alibijét, de sajnos azóta elhunyt, így most nem tud segíteni. Bár a lány vallomása megvan hat évvel ezelőttről, így Alicia kicsit bizonytalan, hogy vajon milyen titkos fegyvere lehet még az ügyészségnek, de azért elutasítja a vádalkut, és tárgyalás lesz. No, ki is derül hamarost, mi lesz itt a probléma. A sztriptíz táncos lányunk drogfüggő volt, és Brett volt a dílere, ezért tanúsította anno az alibijét, és ezért most az ő vallomását ki akarják záratni a tárgyalásról.

3_alicia_brett.JPG

Alicia megpróbálná a verekedést a másik kidobófiúra kenni, de a szalagra, amin az interjúja volt, mást vettek azóta. Alicia közben megpróbálná Zach-kel is kicsit szorosabbra fűzni a szálakat, mert eléggé eltávolodtak, mióta elment, de csak a hangpostáig jut. Cary átvisz régi anyagokat Aliciának az ügyhöz, kicsit nosztalgiáznak, majd Cary csak kiböki, mi a gond: hogy Kalinda eltünt. De egyikőjük se tud róla semmit, meg hát Kalindától sem meglepő, hogy egy szó nélkül lelépett. Alicia felhasználja a tárgyaláson Cary régi anyagait, és megkérdőjelezi a másik kidobó szavahihetőségét. Cary is tiszteletét teszi a tárgyaláson, mindenki nagyon mosolyog mindenkire. Kicsit talán túltolják a nosztalgiát ebben az epizódban, de azért bájos.

4_alicia_cary.JPG

Mégsem lesz annyira sima az ügy: Brett bevallja Aliciának, hogy ott volt abban a parkolóban, ahol laposra verték az áldozatot, de ő csak éppen drogot terített, senkit nem bántott. Sokkal vidítóbb így a helyzet, viszont az alibije így nyilvánvaló hazugság. Erről azonban most nem veszünk tudomást, a bíró mégis engedi, hogy a sztriptíz táncos lány vallomását használják hat évvel ezelőttről. Az ügyészség bepróbálkozik egy új tanúval, aki már hat éve azonosította Brettet abban a bizonyos parkolóban azon a bizonyos estén, de az előző tárgyaláson mégsem tanúskodott. Finn megsúgja, hogy a nyomozóval, aki anno azonosítatta vele Brettet, előfordult néha, hogy „megsúgta” a tanúknak, kit kell felismerni a sorban. Ezért nem is szerepelt a tanú az első tárgyaláson, de most kapóra jött az ügyészségnek.

5_alicia_finn.JPG

Alicia be is idézi a nyomozót a tárgyalásra, és előhozakodik vele, hogy bizony vizsgálat folyt ellene a szembesítések aggályos használata miatt. Ezzel ki is zárhatná az új tanút, de felmerül a kérdés, honnan tud ő erről a vizsgálatról, hiszen ez titkos, mivel végül nem ítélték el az ügyben a nyomozót. Alicia másnapig kap haladékot, hogy megnevezze a forrását. Mindenesetre ez az egész újra dolgozás meghozza a kedvét, és mégiscsak komolyan fontolgatja, hogy saját céget csinál, ahol olyan ügyeket képviselne, amikben tényleg hisz. Zach régi szobájába be is rendez gyorsan egy kis irodát, Grace pedig már jelentkezik is asszisztensnek.

6_alicia.JPG

Zach amúgy visszahívja az anyját, és bejelenti, hogy másnap hazalátogat. Hát tökéletes időzítés, épp most pakolták ki a szobáját. A bíróságon Alicia Kalindát nevezi meg a forrásaként, akitől a titkos vizsgálatról tudott. Hát ez ilyen mondott is valamit meg nem is, mert Kalindát aztán senki nem keríti elő még a föld alól sem. A bíró elfogadja a választ, és úgy dönt, hogy nem tárgyalják újra az ügyet, ha hat évvel ezelőtt felmentették Brettet, akkor ez most se változzon. Alicia végül még találkozik Finnel, és meghívja az új cégébe, és nem úgy tűnik, mintha Finnek nagyon ellenére lenne ez, de majd meglátjuk jövő héten, mit válaszol.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása