Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Trónok harca 5x07 - Az ajándék (18+)

2015. május 26. 11:00 - sixx

A falon

Hideg van, és kurva hideg, de hát ugye #winteriscoming, használnák a hashtaget a varjak, már ha nem lennének elfoglalva a birodalom védelmével, és egymás (virtuális) baszogatásával. Havas komolyan gondolta az északi expedíciót, és Tormundot is viszi magával, amivel kiváltja a teljes expedíció és az Éjjeli Őrség nemtetszését, csak Samu ujjong magában csendesen, de ő meg kit érdekel. Havas búcsúzóul vált pár szót Ser Alliserrel, aki szokásos kedves és vidám személyiségét sugározza, belebuksz ebbe, Havas, mondja, de hát tőle mi az istent várnánk, Samu is elköszön Havastól, és ad neki egy obszidián tőrt, amivel legyilkolta a White Walkert annak idején. Havas plusz Tormund balra el. 

screen_shot_2015-05-26_at_05_10_22.png

Aemon mester elég szarul van, Szegfű kisfiára azt hiszi, hogy az öccse, akiből az őrült király lett Aegon V Targaryen. Nem is húzza sokáig, így az utolsó előtti Targaeryen szépen elalszik, ami Samu számára elég rossz hír, hiszen Havassal a haverjai is elmentek a várból, most pedig tényleg tökegyedül maradt, amit Ser Alliser Aemon mester temetésén a tudomására is hoz, mert egy nyomorult gyökér, azért. Szegfű szegény innentől kezdve elég szar helyzetben lesz, a konyhában két varjú rá is támad, hogyaszongya, friss hús északról, erőszakoljuk csak meg, de Samu az utolsó pillanatban közbelép egy karddal, és lesz egy kis emberkedés meg gimnasztika, aminek a vége az, hogy Samut a földön verik péppé, Szegfűt meg kezdenék nagyon megpocsékolni, amikor megjelenik Szellem, és rámordul a két nyikhajra, akik inkább elmenekülnek. Samu kicsit elájul, később Szegfű ápolja, majd smárolnak és dugnak egyet, amit ugye nem szabad, de Samu szeme kifordul, és nem foglalkozik az esküjével.

Deresben

Sansát eléggé megviseli a házasélet Ramsayvel, a karján zúzódások, a szeme kicsit bedagadva, az arcán sebek, a szadista állat veri, és minden éjjel megerőszakolja. Theon hozza a kajáját, immáron megszokott rongyaiban, koszosan és feltehetően bűzösen, Sansa viszont most ezen felülkerekedik, és úgy van vele, hogy az ellenségem ellensége a barátom, te, Theon, nem akarsz nekem segíteni? A faszit Ramsay annyira megtörte, hogy már csak a “segítség” szó hallatán is egész testében remegni kezd, nem, nem, úrnőm, nem lehet, nagyon megbüntetnek érte. Sansa győzködi, de te vagy Theon Greyjoy, a Greyjoy-ház örököse, légy már férfi, az anyád úristenit. Szerintem Sansát nem avatták be a Theon ellen elkövetett atrocitások valós mértékébe (értsd: fogalma sincs arról, hogy Ramsay levágta a farkát).

Theon remeg, Sansa odaáll elé, és győzködi, én itten meg fogok halni, be vagyok zárva, és erőszakolnak rendszeresen, vidd ezt a gyertyát a csonka torony tetejébe, és gyújtsd meg, az északi barátaim meg jönnek, és segítenek. Theonnak taknya-nyála összefolyik, és elveszi a gyertyát, látszólag gerincet növesztve. Odakint el is indul a torony felé, a gyertya a rongyok közé rejtve, és lassan megy felfelé, majd benyit abba a szobába, ahol annak idején Jaime és Cersei üzekedett meglehetősen hevesen, és ahonnan lelökték Brant, Sansa kisöccsét, és na ki ül a szoba közepén, egy asztal mögött falatozva? Hát perszehogy Ramsay. Ennyire keményen kondicionálta Ramsay ezt a szerencsétlent. A vártól néhány mérföldre Brienne álldogál, és aggódik.

screen_shot_2015-05-26_at_05_28_38.png

Ramsay másnap a várfalon fogadja Sansát, és mesél neki Havasról, a fattyúról, aki milyen jól teljesít, hiszen ő az Éjjeli Őrség parancsnoka, és megjegyzi, hogy ő meg milyen fasza Észak őrzője lesz majd, mire Sansa rámutat, hogy aligha, hiszen a fater felesége, a rém randa Frey-lány fiút vár. De hát én is Bolton vagyok, mondja a férje, van papírom, pecsétes. Na ja, szúr oda egyet Sansa, egy fattyútól, ugye. Ramsay ettől ideges lesz, de nem üti meg, viszont elmondja neki, hogy Stannis úton van, de a tél nem kedvez különösebben az ilyen expedícióknak, és majd meg fogja szívni, és közben leérnek a falról, és Ramsay mintegy mellékesen egy megnyúzott öregasszonyra mutat, hogy ő lenne a kis barátod, édesem? Mert elmesélt mindent, szóval nem kell tagadni, ja, és vigyázz jobban a gyertyádra. Sansa sokkot kap.

Deres felé fél(?)úton

Ser Davos kissé morcos, mert a hidegben nem nagyon halad Stannis serege sehová, és ezt el is mondja a királynak, éjjel elhullott 40 ló, és el fog még legalább ennyi nappal is, és ha így megy tovább, nem lesz lovunk, felség. Ja, és 500 zsoldos lelépett, mert hideg van. Menjünk vissza a falra, teleljünk ott ki, oszt majd tavasszal foglalunk várat. Ha Sansa hallaná ezt a beszélgetést, eret vágna magán, de Stannis makacssága most neki kedvezhet, mert lófaszt megyek én vissza a falra, ha megyek, én leszek a beszari király, rólam nem fognak olyan dalt írni, mint Sir Robinról a Gyaloggaloppban. Megyünk tovább oszt passz. Davos bólint, te vagy a főnök, és lelép, Melisandre viszont bent marad a királyi sátorban, és kicsit beszélgetnek a látomásokról, amikben a vörös rébék látta magát Deres falain, és amikben Stannis viszont egyre kevésbé hisz. Áldozat kell, mondja a nő, Stannis farkához simulva, királyi vérből. De azt honnan vegyek? Hát, ott a lányod. Stannis erre tényleg idegbeteg lesz, na elmégy a picsába, de hirtelen, mondja, csak nem fogom a saját lányom feláldozni. Jézusom, előre félek a kilencedik résztől.

Meereen

Ser Jorah hamar elkel a rabszolgavásáron, mert a rabszolgakereskedője annyit hazudozik a képességeiről, amennyit nem szégyell, de Tyriont a kutya nem kéri - egészen addig, míg Jorah távozásától betojva félig agyonveri egyik fogvatartóját egy lánccal, mire Jorah új gazdája őt is megveszi. Tyrion persze nem tudja befogni a száját, és pofázik neki, hogy a rabszolgaságot már eltörölték errefelé, de szájba vágják. Danynek jobb dolga van, meg fent dug a hálókamrájában, és arról beszélget a faszijával, hogy csak politikai házasságot köt azzal a rém ellenszenves helyi faszival. Daario nagyon helyen azt javasolja, hogy fogdossa össze a helyi nemeseket és gyilkolja le mindet, és akkor nem kell ilyen marhaságot tennie, sőt, őt is elveheti férjül, de Danynek a háborújához kurvára kell a város, és nem hepciáskodik.

Jorah és Tyrion, meg vagy nyolc másik szerencsétlen a harcivermek öltözőjében készül, illetve csak a többiek, mert Tyriont a falhoz láncolta egy bohókás őr. A gazdájuk tart egy beszédet, na, most meg lehet mutatni, mit tudtok, és ha szerencsétek van, akkor a királyné elé kerültek a döntőben, a Nagy Veremben. Szóval tessen anyait-apait beleadni ezek a selejtezőn. Jorah-t nem válogatja be az első körös harcosok közé, akik, amikor kilépnek az arénába, Danyt találják a nézőtéren, mert a jövendőbelije elrángatta magával erre a piszlicsáré kis viadalra - ez a szokás ugyanis.

A gladiátorjátékok (mert nevezzük már nevén a dolgot) elég szarok, egy kopasz gyökér mindenkit legyak, de csak mert nem fejtenek ki különösebb ellenállást. Jorah megpillantja Danyt, ezen felbuzdul, veszi a sisakját és a kardját, és engedély nélkül kiront az arénába, ahol mindenkit elintéz - de nem öli meg egyiket sem. Danynek ez nagyon tetszik, de amikor Jorah leveszi a sisakját, kemény arcot vág, leszarom én ezt az embert, mondja, vigyétek, DE ebben a pillanatban megjelenik mellette Tyrion, aki közben egy rendes őrnek köszönhetően kiszabadul, és azt mondja Danynek, hogy Jorah ajándékot hozott neki - őt. És te ki vagy? Tyrion Lannister, az. Dany csak néz mereven.

Dorne

Jaime egészen puccos körülmények között raboskodik, sőt, még Myrcella is bemegy hozzá beszélgetni, amiben sok köszönet nincsen, mert a kiscsaj ugye nem tudja, hogy Jaime bácsi az a fater, és ennek megfelelően nem túl kedves, kijelenti, hogy márpedig ő itt marad, és hozzámegy a herceghez, és eleve, Cersei küldte ide, pedig nem akart jönni, most meg hazaráncigálná, hát milyen dolog már ez. Jaime tehetetlen. Bronn sokkal szarabbnak tűnő szálláshelyet kap, de ettől még énekel a dorni asszonyokról, akik csalfák, de jónők. A szemközti cellában a három Homoki kígyó ül, és egyikük, Tyene kicsit szórakozik Bronn-nal, tart neki egy kis szoftpornó előadást, amit látva Bronn teljesen elgyengül, de mág tartja magát ahhoz, hogy Tyene nem a legszebb nő a földkerekségen. Persze akkor, amikor a csaj megkérdi, hogy van a vágás a felkarján, és érzi-e már a méreg hatását, kezdi meggondolni magát, egészen pontosan akkor, amikor a csaj a mellei közöl előveszi az ellenmérget, jaja, te vagy a legszebb, hörgi, és felhajtja az erre odadobott ellenmérget. Meg ne merjék ölni Bronnt, mert felgyújtom a Trónok harca irodáit.

Királyvár

A Töviskirályné elmegy a Főverébhez alkudozni unokáiról, de se pénzzel, sem pedig a város kiéheztetésének belengetésével nem megy semmire - a vallási fanatizmus veszélyes dolog, ugyebár. A Főveréb meg is fenyegeti kicsit, és kilátásba helyez egy népfelkelést, ami majd elsepri az arisztokráciát. Tommen szegény nagyon ideges, mert a csaja, akit dugna, mint a lopott biciklit, lent rohad a sitten, ő meg nem tud mit tenni, illetve tudna, mert fogja magát, és a sereget ráküldhetné a sok csuhásra, hogy kb. 4 perc alatt véget vethessenek a rémuralomnak de Cerseinek ez nagyon nem tetszik, így elhiteti a végtelenül naiv gyerekkel, hogy neki aztán semmi köze a történtekhez, de mindent megtesz, hogy kiszabadítsa a menyét a veremből. Na persze. Tommen hisz neki, hiszen az anyja.

A Töviskirálynő az utcán mászkálva kap egy üzenetet Kisujjtól, és ellátogat a bordély romjai közé, ahol a Joffreyt elemésztő két összeesküvő szépen megállapítja, hogy ez így nem mehet tovább, mármint az, amit Cersei itt kifőzött magának, és Kisujj egy ajándékot ad a Töviskirálynénak, aki azzal fenyegeti meg, hogy neki már nem sok vesztenivalója van, és ha úgy alakul, simán bemártja Lord Baelisht. Aki, nem mellesleg, a Ser Loras ellen tanúskodó faszit is prezentálta Cerseinek.

screen_shot_2015-05-26_at_06_56_09.png

Annak a Cerseinek, aki lemegy Margaraeryhez, hogy egy kicsit kiélvezze a helyzetet, és baszogathassa, de persze úgy tesz, mint aki sajnálja, bár ezt a menye nem hiszi el és elzavarja a búsba. A látogatás után Cersei felmegy a Főverébhez, és megbeszélik, mi lesz a tárgyaláson, hát túl sok jó nem, de ha vallanak a bűnösök, elnézőbbek az istenek. Aztán a Főveréb, mint Colombo, megjegyzi hogy van még itt valami, és mesél egy fiatalemberről, aki minden bűnét meggyónta neki, és azóta nagyon könnyű a lelke, és ja, tényleg, rólad mesélt érdekeseket, királyném. És bejön Lancel Lannister, akivel ugye Cerseinek volt pár kanyarja az ágyban, az meg vérfertőzés ugye, és akkor Robert király haláláról még nem is beszéltünk. Cerseit lefogják, és a tömlöcbe vetik. A tanulság: ne baszakdodj a Töviskirálynével, mert ráragasztják a talpad a szopórollerre.

Címkék: 18+ trónok harca
359 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

furmintszaraz 2015.05.26. 20:57:58

@Duke Silver: Hát, lehet, hogy fiatalként még Tywin és Olenna is követtek el hibákat :) Illetve nekik voltak erős mintáik, volt hol gyakorolni stb. Amúgy ilyen királyi fogadóórák voltak a középkorban, Királyvárban is láttunk már ilyesmit, talán még az öreg Jeoffrey is tartott :)
@Dekatlon írta nagyon jól, hogy Danynek Mereen is afféle gyakorlóterep a királysághoz, hogy ott már rendesen csinálja. Persze akik unják ezt a szálat, azok mondhatják, hogy nem lenne szükséges ezt mind "levetíteni", de hát mégiscsak így ismerünk meg valakit (számomra nem is érdektelen a dolog).

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2015.05.26. 20:58:10

@XocoLatte: Azért a cicimutogatás ilyen helyzetben nem feltétlenül a vonzalom jele, inkább szívózás.:) Az ellenmérget meg gondolom azért adja oda, mert akivel együtt zárnak be, az alkalomadtán szövetséges lehet a kiszabadulásban. Bronnt pedig már látták akcióban.

furmintszaraz 2015.05.26. 20:58:40

@Dekatlon: Abszolút így van, és ebben azért van némi bölcsesség.

Veder1 2015.05.26. 21:01:15

@nota19: ez könyves cucc a sorozatban teljesen másképp fogják megoldani, ha egyáltalán lényeges lesz ez.

Sokan reménykednek itt Sansa megerősödésben, meg Theon visszatérésében, de ismerve Martint ennél sokkal prózaibb lesz a történet. Ő szereti lebontani az ilyen kliséket, mint: "az ártatlan sokat szenvedett főhős kitanulja titkos harcművészetet és mindenkin bosszút áll". Szerintem inkább még többet fog szívni és szenvedni, mert hát ebben a világban a jók is és a gonoszok is elbuknak. Ugyanígy Arya története is valami rossz véget fog érni, mondjuk pont a testvérét kell megölnie, vagy valami hasonló.

Veder1 2015.05.26. 21:06:13

@XocoLatte: Baelor Targaryen, és Aegor Rivers is sötét hajú volt.

Duke Silver 2015.05.26. 21:07:03

@furmintszaraz: teljesen igazad van, korábban is írtam, h én nem akarok senkit megtéríteni, és elérni,h követelje a szál kivágását a sorozatból. Csupán érvelni próbáltam és alátámasztani azt, a véleményemet.

Olenát nem vágom annyira, de Tywinről konkrétan tudjuk a könyvek alapján,h már gyerekkorában se szarral gurított (Gemma Lanister kiházasítása, Castamere-is esők,stb...) És ő előtte se volt példa, talán csak rossz, a faterja személyében, aki szintén uralkodásra alkalmatlan volt, mindazon által valószínűleg jó, és jobb ember, mint a fia.

nota19 2015.05.26. 21:09:16

@Vödör: Sansa és Theon kapcsán nem valami abszolút pozitív fordulatot várok. Az, hogy Theon esetleg segít neki, és talán valahogy ki tudnak menekülni ebből a helyzetből egyáltalán nem jelenti, hogy biztonságban lesznek, vagy, hogy boldog véget ér a történetük. De a jelenlegi szituból tovább kell lépniük, lehet, hogy pont egy újabb slamasztikába.
Aryával kapcsolatban pedig én úgy érzem, hogy ő soha nem lesz arcnélküli. Lehet, hogy mindent megtesz amit tud, de ő túlságosan is Stark, és túlságosan kötődik az emlékeihez ahhoz, hogy mindent hátrahagyjon. Az, hogy tűt nem volt képes eldobni, pont ezt szimbolizálja.

Zsoofka 2015.05.26. 21:18:57

@nota19: Nem gondolom, hogy Theon "feltámad", max egy öngyilkos küldetésre futhassa az erejéből. Sansában csalódtam, azt hittem női bájaival elkápráztatja R-t és az akár bele is habarodhat. Mi több, azt hittem - mivel a vélt testvérgyilkosság miatt enyhén neheztel Theonra, - azt hittem majd közösen "játszadoznak" vele, hogy Sansa még inkább magába bolondítsa R-t.. Ami a nagynéni házában, annak "véletlen" halálakor elkezdődött, ahogy Sansa bevédte a rokonság előtt Kisujjt, azt reméltem elindítja Sansát egy jellemfejlődési úton. Egyelőre csalódtam, még mindig kivülről vár segítséget.

Aryával kapcsolatban maximálisan egyetértek :)

furmintszaraz 2015.05.26. 21:23:24

@Duke Silver: Persze, én ezt hívom beszélgetésnek :)
Viszont én nem olvastam a könyveket, csak a sorozat alapján alakítottam ki az álláspontom, valószínűleg így Danyre sem olyan a rálátáson, mint neked. Tywin eszerint leader-tálentum - még ha a végén el is kal-kulálta magát. Huh, ez csúnya volt, sorry... ;)

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2015.05.26. 21:28:55

@nota19: Arya szerintem végigtolja a kiképzést, megtanul hazudni, beadja mindenkinek, hogy feladta önmagát, de azért a kis halállistáját nem felejti el. És a családot sem, mert egyszer Brannek is elő kell kerülnie, és ők ketten pl ütős kis csapatot tudnának alkotni.

@furmintszaraz: Aú.:)

aribeth 2015.05.26. 21:29:05

Sansa esetében engem nagyon bosszant hogy ezzel az átírással, szálak összevonásával (ami első blikkre érdekes ötletnek tűnt nekem, egészen a nászéjszakáig, ahonnan átváltottunk Jeyne Poole üzemmódba, és ez egyelőre még mindig tart), teljesen egy helyben toporog a karakter, és olyan, mintha el sem jött volna Királyvárból, mintha Pöcsfej még mindig élne. Ha eltekintünk a Ramsay és Joffrey közötti különbségektől (családi háttér, agyi képességek, szadizmus foka és iránya), akkor a Ramsay-Sansa jelenetek olyanok, hogy simán oda lehetne photoshopolni Pöcsfejt a Bolton fattyú helyére. A szadista kínozza Sansát, az meg időnként visszaszól egy-egy velőset. Ugyanez ment évadokon át Királyvárban. Csak ugye utána volt egy biztató fellendülés a Sasfészekben.

A panaszom most független attól, hogy egyébként Martin milyen esetleges szörnyűségeket tartogat Sansának a jövőben. A könyvekben van egy íve a sztorijának, aminek lehet, hogy bukás/erőszakos halál/ipari szívás/örök báb státusz lesz a vége, de legalább nem az volt, hogy pár hét leforgása alatt egyik pszichopata állat uralma alól a másikéba került. The same shit all over again. Már-már egy groteszk paródia.

Szerintem ezt most nagyon elbaszták az írók, amit még azzal sem fognak tudni teljesen kijavítani, ha Sansa végre felhagy azzal, hogy mindig a külső segítségre vár, és Xéna üzemmódba váltva Ramsay nyakába vágja azt a baszt, amit felszedett a várfalon, vagy ráveszi Theont valami hasonlóra.

Veder1 2015.05.26. 21:34:10

@mokamini: a jellemfejlődés azért nem jelenti azt, hogy homlok egyenest el kezd másképp viselkedni. Azért ő alapvetően mégis egy kicsit butuska kislány.

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2015.05.26. 21:36:31

@aribeth: Viszont azt sikerült elérniük, hogy egyáltalán érdekeljen Sansa sorsa. Szerintem az előzmények fényében ez sem kis dolog, mivel egy csomó ideig csak szimplán idegesítő volt és unalmas és életképtelen. Odáig legalább sikerült elvinni a karaktert, hogy el lehet róla képzelni, hogy belevág valamit az aktuális kínzójába. Joffeynél ez még totál esélytelennek tűnt.

Cérnahuszár 2015.05.26. 21:38:16

ramsey viselkedése megváltozna valamelyest ha sansa gyereket várna? ramsey csaja mit lépne erre?

aribeth 2015.05.26. 21:43:32

Kiegészítés: amikor kiderült, hogy át lesz írva a Deres-szál, én egy jól megírt lelki macska-egér harcra számítottam Sansa és Ramsay között, amiben persze a Bolton fiú vezetne toronymagasan, mert okosabb és tapasztaltabb (ezzel kényszerítve Sansát, hogy fejlődjön már egy kicsit), de nem gondoltam volna, hogy rögtön a nászéjszakán beindul a fizikai erőszak rész. Gondoltam, a fenyegetés és a veszély állandóan jelen lesz, meg persze dugni is fognak, de Ramsay politikai okokból visszafogja magát legalább az elején. Azért mégiscsak a hivatalosan egyetlen élő Starkra tették rá a kezüket, és ha egészséges utódot akarnak minél hamarabb, akkor nem a legjobb ötlet állandóan verni az arát. (Bár lehet, hogy Ramsay sejti, hogy amennyiben gyereket csinál egy Starknak, rá már végképp nem lesz szükség, tehát ki tudja.)

De mennyivel egyszerűbb volt fogni Sansát, és bepakolni Jeyne Poole, a könyvek egyik legtöbbet szívó karaktere helyére.

valackyatömegből 2015.05.26. 21:49:23

@pocokman: Az mégse jó. Offsreen halt meg, mielőtt találkozhattunk vele. Aemon volt az első, aki "élő egyenesbe'" halt meg. (Offscreen tuti voltak mások is.)

aribeth 2015.05.26. 21:50:31

@Littlewood:
Mondjuk ebben is van valami.

@Cérnahuszár:
Ramsay csaja biztosan próbálkozna a vetélytárs meg a kölyke kiiktatásával.

De nekem vannak kételyeim a tekintetben, hogy mennyire jó HorrorFrodónak, ha gyereke születik, amíg a saját apja él. Roose tudja, hogy egyelőre szüksége van a házának egy egészséges utódra, és Ramsay személyében ez adott (a könyvben volt egy felnőtt, törvényes fia, de meghalt, talán pont Ramsay keze által, nem emlékszem). De ha megszületik a fia Waldától, és ha lesz egy unokája is, akiben Stark vér is folyik, és sikerül kibekkelni addig, amíg valamelyik gyerekre rá nem lehet hagyni az örökséget, akkor hülye lenne hagyni, hogy egy elmebeteg, idővel teljesen irányíthatatlan fattyú lerombolja mindazt, amit felépített.

XocoLatte 2015.05.26. 21:53:06

@Littlewood: Theon nővére igazi amazonka volt, értett a fegyverekhez és nem ijedt meg az árnyékától, mégis meg kellett futamodjon Ramsay elől, és örült, hogy ép bőrrel megúszta (igaz, Theon már akkor is szindrómás volt). Vagyis, Ramsay ellen egy igazán tökös csajnak sem sok esélye van, míg Sansa még csak evéshez és kötögetéshez fogott a kezében fegyvernek látszó tárgyat, vagyis teljesen esélytelen azzal a pszichopatával szemben.
Az nekem is feltűnt, hogy 2 epizód alatt Sansa visszatért a Királyvárban mutatott színészi játék elemeihez, és engem is nagyon elkedvetlenít ez a tény.

zizi77 2015.05.26. 21:54:55

@Cérnahuszár: amint Sansa fiút szül, már nincs rá szükség. Könnyen kihirdethetik rá a vadászidényt!

zizi77 2015.05.26. 21:56:08

@XocoLatte: hát erre Kisujj tutira nem készítette fel.

Cérnahuszár 2015.05.26. 21:58:06

én nem fizikai szivatást várok sansától ramsey kiiktatására, hanem valahogy behúzza a csőbe, ahogy cercei lorast meg margeryt
de lehet tényleg marad lapos a kari
lehet hogy egyenlőre figyel és feltérképezi a lehetőségeket? nem sok van neki az biztos

nota19 2015.05.26. 21:58:28

@XocoLatte: mondjuk az a mentőakció kész röhej volt. A híres vasemberek futnak, mint a nyúl. Szegény Asha/Yara ő azért hiányzik, a többi tintahal nem. Visszataszító egy népség a Hínárhajúval az élen, egyedül Euron tűnik jó arcnak.

XocoLatte 2015.05.26. 21:59:58

@zizi77: Kisujj kb. lófaxra sem készítette fel, hiszen Derestől fél kilométerre árulta el neki, milyen tervet eszelt ki számára és helyette... Amúgy pont Kisujj ne lenne tisztában a Boltonok, különösen Ramsay pszichopataságával, nane... Kisujj perverz vonzódása sem egyéb, mint Sansa anyjáért érzett utánérzés és birtoklási vágy, ohne szexualitás (apropó, Kisujj szexuális orientációjára vonatkozóan lehet valamit tudni?).

Cérnahuszár 2015.05.26. 22:00:53

mondjuk többet tud a várról mint a boltonok, és ha megérkezik stannis, jól beengedi őket egy alagúton vagy valami
na megyek aludni túlspilázom már ezt

zizi77 2015.05.26. 22:03:25

@XocoLatte: a kislány magától meg sajnos nem elég rafkós ehhez. Még mindig Brienne az egyetlen remény szerintem.

XocoLatte 2015.05.26. 22:03:40

@nota19: Nem volt azannyira röhej, Theon baszta el nekik -- ha Theon nem szindrómázik, akkor sikerülhetett volna, az elbaszakodott idő miatt értek oda Ramsay emberei. Ha annyira necc lett volna, Yara otthagyta volna a fogát.

nota19 2015.05.26. 22:04:45

@XocoLatte: Lysát anno ő ejtette teherbe, amit az apjuk Hoster Tully megszakíttatott vele. Ezek urán adta férjhez Jon Arrynhoz, aki a Tully ház kardjaiért cserébe hajlandó volt elvenni "bemocskolva" is. Egyébkén a nászéjszakáján is hallhattuk, hogy Kisujj eléggé jól tette a dolgát, legalábbis az ordítása erre engedett következtetni.

XocoLatte 2015.05.26. 22:08:57

@nota19: igazad van, illetve, mégsem teljesen -- szerintem Kisujj minden cselekedete, beleértve a dugást is, a szövevényes terveinek a végrehajtásához egy-egy mozzanat. Lysa ordítása éppenséggel lehetett egy baszási stílus is, én már találkoztam hasonló nőkkel, akikbe még bele sem dugtam, de már üveghangot adtak ki és még fokozni is tudták. Lysa asszony pedig mintha picikét ki lett volna éhezve a dákóra, nem mellesleg őrült is volt szegényem.

nota19 2015.05.26. 22:15:26

@XocoLatte: persze az lehet, hogy nem szenvedélyből tette , hanem csak a kötelesség miatt. Mindenesetre képes rá, bár szerintem sem az az érzéki alkat. : )

Veder1 2015.05.26. 22:16:28

@XocoLatte: igen ez a leghiteltelenebb az új szálban, hogy Kisujj az aduászát kiadja a kezéből, és pont olyanoknak, akik lemészárolták Sansa fél családját, mégis mit gondolt?! Ez elég karakteridegen volt tőle.

zizi77 2015.05.26. 22:22:30

@Vödör: hacsak Sansa tényleg nem játsza a hülyét, de akkor meg vérprofi! :)

Knapp75 2015.05.26. 22:24:03

Tyene vajon miért tart magánál ellenmérget? Nem volt túlöltözve, egy kardigán sem volt nála, de ellenméreg persze igen.
Attól félt, hogy ügyetlenségében megvágja magát és szüksége lesz rá?
A nővéreinél meg lehet, hogy tetanusz ellen is volt valami szer.

Duke Silver 2015.05.26. 22:24:31

@furmintszaraz: A Rains of Castamere-ről votl szó, igazából annyi a plussz infó,h amikor azt meglépte, akkor még élt az apja, vagyis még csak nem is ő uralkodott...

nota19 2015.05.26. 22:27:19

Nem tudom, de én egyre inkább úgy érzem, hogy Kisujj a saját körmönfontságába fog belebukni. Túl sok labdát tart egyszerre a levegőben, túl sokat, és túl sokmindenkinek hazudik. Ráadásul vannak olyan következmények amikre nem számíthat, mert hát ő sem mindenttudó. Ramsayról pl. nem hiszem, hogy valójában tudja mekkora állat. Ha esetleg Stannis győzne Deresnél, vagy Sansa valahogyan Stannishoz tudna menekülni, akkor könnyen ráfázhat a sompolygásra.

Duke Silver 2015.05.26. 22:31:59

@nota19: szerintem is csak annyit sejthetett Ramsayről, h olyan, mint az apja... embereket nyúz, de azért képes a civilizált viselkedésre is. Az öreg se veri az új nejét gondolom.

Dekatlon 2015.05.26. 22:35:52

@Knapp75: ha mérgezném a tőreimet, kurvaélet, hogy tartanék magamnál ellenmérget, elég indokoltnak tűnik, pont ahogy írod: egy csatában lazán megsebezhetetd magad, akkor jól jön. Nameg zsarolni, vallatni is elég jól lehet, ha történetesen van nálad.

Knapp75 2015.05.26. 22:41:01

@Dekatlon: Oké, csak ilyen logika alapján minden harcosnak kéne magával vinnie kötszert, sebtapaszt és máktejet a csatamezőre, a piromantáknak meg mondjuk egy vödör vizet. :)
Milyen mentalitás az, hogy a saját magam megsebzésére készülök fel!

Dekatlon 2015.05.26. 22:47:50

@Knapp75: hát éppenséggel visznek is, úgy hívják felcser :) Pont a saját katonák sérülései miatt van ott. A piromantákról nem tudnék nyilatkozni, de a cirkuszi tűznyelők közelében ott szokott lenni a vödör víz. Ha esetleg kellene...

Dekatlon 2015.05.26. 22:48:35

... vagy az a szanitéc? Valamiféle katonaorvos, na!

,, 2015.05.26. 22:48:45

@aribeth: ezzel teljesen egyetértek. Ha ez volt a sorozatban a terv oké, megértem, minek egy újabb noname szereplőt kiemelni DE akkor az egész Sansa/Littlefinger sztorit ki kellett volna húzni v legalábbis átírni. És azért kár lenne, mert ott volt az a jellemfejlődési ív, ami azért dinamikailag kell.

aribeth 2015.05.26. 22:57:27

@Knapp75:
Mintha azt mondta volna a Homokcicus, hogy bőrön át hat a cucc. Azért ha egy ilyen szinten erős méreg van nálam, akkor fix, hogy magamnál tartom az ellenmérget is. Higiénikus(abb) körülmények között nem szokás egy egyszerű felületi karcolásba belehalni, így ki lehet bírni, ha nincs kéznél egyből a sebtapasz, míg a Martellek kedvenc mérgeinél egyetlen aprócska bénázás elég ahhoz, hogy visszanyaljon a fagyi.

Knapp75 2015.05.26. 23:18:02

@Dekatlon: Oké, de a katonaorvos alapvetően nem azért megy, hogy magát gyógyítsa, miután magát megsebesítette. :)
Ha az ellenfél harcolna méreggel, én inkább akkor vinnék magammal ellenmérget. (persze ezt előre nem nagyon lehet tudni)
Azt nem tudom, hogy statisztikailag hányan sebzik meg magukat egy ilyen csatában, de nem jó előjel, ha erre kell felkészülni. Mondjuk a csaj harctéri mozgásából kiindulva valahol érthető az óvatosság...
Jó lenne tudni, hogy Oberyn is vitt-e magával anno. :)

Dekatlon 2015.05.26. 23:45:05

@Knapp75: jobb a felkészültség. Nagyon béna utolsó mondat, hogy "azt a ku..." :)

Knapp75 2015.05.26. 23:55:04

@Dekatlon: És tényleg! Majdnem ez volt Bronn utolsó mondata is. :)

vastyúk is .. 2015.05.27. 01:42:32

@aribeth: Igen, jó lenne, ha Sansa csinálna valamit. Azt hittem, hogy megfigyeli legalább kicsit Myrandát, rajta nem szoktak kék zöld foltok lenni, viszont Ramsya-t meg szokta harapdálni. Szóval akárhogy is, Úgy tűnik, hogy Ramsay-nek tetszene a nő dominanciája a lepedőn, és nem tudom, hogy ez eljut-e Sansa agyáig. Anno Dany-ek is időbe telt, mire rájött, hogy is lehetne kellemesebbé tenni az esti kötelező kutyapózt. Szóval én valahogy azt várnám, hogy erre ráébredjen. Az egy helyben toporgásért nem hibáztatom, akármekkora spíler is lehetne, ezzel a helyzettel akkor sem tudna egyből mit kezdeni. Persze azt nagyon sajnálom, hogy ezt a gyertyás témát eljátszotta Theonnal. Szó mi szó, kíváncsi vagyok mi lesz vele.

vastyúk is .. 2015.05.27. 01:44:38

@zizi77: Egy fiú nem fiú Westeroson. Úgy hullanak, mint a legyek. Hány Stark fiú volt, még sem volt "elég". Szóval elég ostoba dolog lenne egy fiú gyermek után szemétdombra rakni a lyányt.

vastyúk is .. 2015.05.27. 02:02:18

@nota19: hát igen, összefügg a sárkány és a mágia, de szerintem összefügg azzal is, hogy a Mások újra felébredtek. Szeretek erre úgy gondolni, mint egy egyenlet két oldalán szereplő változókra. Minél erősebb az egyik, a másiknak is annál erősebbnek kell lennie, hogy kioltsák egymást. Olyan ez, mint a Mátrixban Neo és Smith ügynök. Ezért csacsiság lenne azt mondani, hogy csak az a mágia, amit a sárkányok okoznak, merthát vegyük például, hogy a Stark gyerekekben is rég elfeledett ősi erő ébredt fel a rémfarkasaikkal együtt - akiket szintén kihaltnak hittek. Amikor a Mások Craster fiából teljes értékű mást csináltak, azt sem tartanám tudományosan megalapozottnak, csak egyszerűen más mágia. Meg ugye ott van a vérmágia, amit Mirri Maz Duur is gyakorolt, viszont ettől Melisandre sem áll távol. Ő is szeret véráldozatot bemutatni az "istenének". A fal is egy mágikus képződmény és nyilvánvalóan nem sok köze van a tűz sárkányaihoz, legfeljebb a jégsárkányokhoz. ;)

Gyula_80 2015.05.27. 07:20:51

Tetszik ez az elmélet Jon Snowt illetően, ha igaznak bizonyul, az még jobban megerősíti, hogy miért éppen a Tűz és Jég dala a könyv címe. Ügyesen és finoman oldották meg azt is, ahogy Ned Stark (aki ugye sosem hazudik) beszél Jonhoz:
"...you are a Stark. You might not have my name, but you have my blood... The next time we see each other, we'll talk about your mother. I promise."

Zsoofka 2015.05.27. 10:04:08

@Vödör: Azért én ezzel vitatkoznék: elég csak Jamiere gondolni, aki a gyereketkilögdössükazablakból,haolyatlát,amitnemkellene szintről jutott el az esendő, de nagyon is szerethető karakter szinthez és Brienne-nel való útja során elég szép utat járt be... :) Ennyi erővel Sansából, a hp-ből lehetne egy rafkós tyúk ennyi idő alatt. Még ha ez kevés is lenne R. terrorja ellen, de legalább próbálkozhatna...

Dekatlon 2015.05.27. 10:12:34

@mokamini: kérdés, hogy ehhez mijét kéne levágni. Esetleg a haját. Van a libaságnak szervi megfelelője?

Zsoofka 2015.05.27. 10:33:12

@Dekatlon: :) A túl magasan hordott orrát kvázi már levágták, valahol apuka fejének levágásával egyidőben. Nemtom.
Ahogy Kisujjnak falazott a Lysa-kihullás után, az már biztató kezdet volt, én emiatt vagyok csalódott, hogy most nem ez látszik folytatódni, hanem a gyenge kezdés után erősen visszaesett. Ha permanensen hozza a nyüglődő libát, akkor nem esik rosszul a mostani áldozat-szerep. De így igen. Azért még reménykedem, hátha hoz valami jót e téren a bűvös 9. rész :)

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2015.05.27. 13:43:22

a "nagy Jon Snow-sejtés" Little Finger Sansának adott válaszából simán bizonyítottnak is vehető.
mágia szempontból pedig pont egy erősödő hullám közepefelé tartunk, ezért a növekvő sárkányok, a délre tartó zombik és az erősödő látnoki képességek (bár Branről nem szól most semmi, de nagyon meg tudja kavarni a szálakat a későbbiekben, mint mások számára láthatatlan szereplő).

nekem kifejezetten jobban tetszik már a sorozat, mint a könyvek - sokkal jobb a karakterábrázolás, feszes a történet, valósabbak a motivációk és döntések.

így már nagyon kíváncsi vagyok, hogy Dany és Tyrion találkozása hogyan vágja át a 'mereneese knot'-ot: remélem, Dany partraszáll Westeroson a sárkányos seregével és Tyrionnal. leesne pár áll Highgardentől Casterly Rockig.

Ruadhnait 2015.05.27. 16:47:33

Nem olvastam a konyveket, az elsot kiveve, es a sorozat alapjan fordult meg a fejemben, hogy mi van ha Jon a Lyanna meg Rhaegar szerelemgyereke. Valahogy tul sokszor hangzott el, hogy megeroszakolta es mindig olyan szajabol, aki csak hallomasbol vette valahonnan, meg Roberttol, aki egyertelmuen utalta az osszes Targaryent. Ned-rol amugy sem hittem el soha, hogy felrenezett volna. Sarkanyt szerintem Dany, Jon es a kis Shireen lovagol majd, (legalabbis en mindig azt hittem) es most, hogy itt olvasgatok, latom ,hogy benne is van Targaryen ver, ugyhogy egyre jobban bizakodok. Csak a voros rebek ki ne vereztesse meg itt az eved vegen.

mbm 2015.05.27. 17:48:26

@Ruadhnait: Ez elég népszerű elképzelés, itt van róla egy videó: www.youtube.com/watch?v=kHqzFwodZqQ

Balfars 2015.05.28. 11:52:29

Amúgy Tyrell apukát Bravosba véletlenül nem az a királyi testőr kíséri el aki megfektette Syriót? Mert akkor Tű nagyon hamar elő fog kerülni.

nota19 2015.05.28. 12:40:41

@Balfars: de, pontosan ő. A neve Meryn Trant, és rajta van Arya halállistáján. Remélem, hogy eggyel kevesebb név marad rajta : )

sirsteve 2015.05.28. 13:26:25

@Balfars: Az a kérdés, hogy Tyrell apuka megérkezik-e Braavosba, vagy útközben halálos baleset éri.

sélli_ 2015.05.28. 15:52:28

Jo resz volt, de meg mindig lehetne picit porgosebb.
Sansarol csak annyit, hogy most mar felnott no, eleg kemenyen megedzette az elet, miert nem csinal mar valamit Ramsey ellen? Arya (most fejbol nem nyomom hany evvel de) joval fiatalabb mint O, megis sokkal kemenyebb, megvedi magat, embert ol ha kell... ertem en hogy Sansa volt a mimozalelku kiskiralylany de azota mar sok viz lefolyt a Dunan - meg kellene mozdulni.
Danyt nem ertem miert ENNYIRE elutasito Jorahval... azert joparszor kihuzta a szarbol az `oreg` es megmentette az eletet. Kivancsian varoom mit fog csinalni Tyrionnal.
Valaki felvetette hogy hazasodjanak ossze az a tuti megbonthatatlan duo de Tyrion nos nem...? tehat nem hazasodhatnak ossze elvileg. Bar tudom hogy a naszt nem haltak el es Sansa is ferjhezment. A franc se tudja na.

akdestroyer 2015.05.28. 18:29:34

Nem értem ezt a fanyalgást Sansa ügyben. Igen volt jellemfejlődés, de Ramsey keze alá kerülni akkora ugrás szerintem, amit józan gondolkodású ember nem bír egyhamar feldolgozni, ezért nem gondolnám, hogy a jelen esetben visszalépés történt volna. Lehetne ő maga fakin Cersei is, változna valami? Ha nem azt csinálja a nászéjszaka amit, azaz semmit, akkor Ramseyt ismerve, lehet hogy rövidebb lenne egy fejjel, vagy kisujjal. (Muhaha) Vagy van aki szerint az lenne a hiteles jellemfejlődés, ha a nászéjszakán agyonveri egy ágytállal, hogy aztán másnap karóra húzza a fejét Roose? Én látom az előrelépést, a dugóhúzó vagy miafasz már elvan téve, ha eljön Brienne/Stannis/az idő, majd szépen meglékeli az elmebeteg gigáját, azt remélem mindenki megnyugszik.

Juteszembe, próbálom spoiler nélkül, a sorozatban előkerül majd L.S? Mert mintha láttam volna anno egy hasonló fazonra sminkelt képet a renitens egyénről. Tud ezügyben valaki valamit?

nota19 2015.05.28. 19:17:30

@sélli_: Sansa és Arya, ez érdekes kérdés. Arya ugyebár a harcias kislány, makacs. önfejű, zabolátlan és fiús. Rettenetes helyzetbe került, amikor Királyvárból menekülnie kellett. Egyértelmű, hogy Sansa ilyen körülmények között nem maradt volna életben. De! Sansa akarata ellenére ugyan, de ott maradt, és túl kellett élnie. És pont azt tette, amit az ő helyzetében lehetett. Alkalmazkodott, lenyelte az érzéseit a véleményét, és mindig azt mutatta kifelé, amit látni akartak tőle. Hát én azt mondom, hogy ebben a helyzetben pedig Arya nem maradt volna életben. Mind a két lány nagy túlélő, aki a rájuk kényszerített szituból próbálnak ép bőrrel kikerülni. Úgyhogy szerintem sem kell fanyalogni Sansával kapcsolatban. A neveltetése, a jelleme, a naivitása, a szolgalelkűsége ellenére még mindig itt van, és már kezdi sejdíteni a játékot.

nota19 2015.05.28. 19:24:13

@akdestroyer: nem hiszem, hogy előkerül, szerintem már túllépett a történet azon a ponton, ahol lett volna értelme. Én örülnék, ha hanyagolnák ezt a szálat, mert szerintem nagyon gagyi. A kép amit említesz készülhetett a S3E9 kapcsán is, hiszen ott vágták el a torkát.

Zsoofka 2015.05.28. 19:42:17

@akdestroyer: Úgy tudom nem. Ezzel kapcsolatban keringett egy álvideó a neten, majd a végén egy "kacsintás", mi szerint, na ez nem lesz... :)

Zsoofka 2015.05.28. 19:43:39

@mokamini: Lehet, hogy nem is videó, hanem kép volt :) De az tuti, hogy tagadták, hogy élesben lesz ilyen... :)

Balfars 2015.05.28. 22:37:57

A színésznő is azt nyilatkozta, hogy ez a szál kimarad. Meg úgy kb minden ami a Tully birtokon történt volna a vörös nász óta kikerült.

vastyúk is .. 2015.05.29. 02:55:30

@akdestroyer: az előttem szólók kb már leírták, hogy valszeg nem lesz. Szerintem a könyvben is csak azért van, hogy érezzük, hogy tyűha, a Vörös isten még erre is képes, meg hogy lássuk a mellékhatásokat, hátha szükség lesz a folyamatra egyéb szereplőnél. ;)
Manderlys szál is teljesen kikerült, ami kéz a kézben járt ezzel. Rickon a sorozatban az Umbereknél van. Legalábbis Bran oda küldte Osha-val.

Aszusz 2015.05.29. 09:05:40

@nota19: Arya pont ezt tette Harrenhalban, illetve az összes olyan helyzetben, amikor fogságban volt. Lenyelte a véleményét és tűrt. (a könyvben még erőteljesebb ez a szál).

Amúgy én nem vagyok különösebb Sansa-fan, és sose értettem, hogy miért bízik mindenki abban, hogy majd Sansából valami mester-manipulátor lesz. Én ennek eddig semmi jelét nem láttam. Az egyetlen erőssége Sansának, hogy lelkiekben nagyon erős, hogy felemelt fejjel tudja viselni, ami történik vele, és eddig nem tört meg, valószínűleg ezután sem fog.
Az előző évad végi "manipulációja" meg... LOL. Olyan embereket "manipulált", akik, miután elmondta, ki is ő, biztos lehetett abban, hogy elhiszik, amit mond, és hogy mellé állnak majd. Ez nem túl sok.
Sansa története érdekes, de én nem látom benne azt, hogy alkalmas lenne akár Észak Őrzőjének, akár bármi más vezető-típusú beosztás betöltésére. Egyszerűen nem látom rajta azt, hogy átlátná, mi történik, és lennének önálló gondolatai akármilyen nagyobb volumenű probléma megoldására.

vastyúk is .. 2015.05.29. 10:23:01

@Aszusz: nem is kell, hogy képes legyen Sansa a vezetésre, mert annál nehezebben adná vissza a hatalmat a kisöccsének. Sansának már elég régóta halott a rémfarkasa, csak abban nem vagyok biztos, hogy ez mit szimbolizál. Hajlamos vagyok azt hinni, hogy kevésbé Stark. Ugye az apját ő árulja be Cersei-nél, Aryát utálja, mert szerinte miatta halott Lady, Jon Snow-t meg azért mert fattyú, és ez nem illett bele a rózsaszín elképzeléseibe. Szóval nem tudom, hogy van-e megváltás számára. Az biztos, hogy a falkában már régóta nincsen benne.

Aszusz 2015.05.29. 10:46:07

@vastyúk is ..: Bármelyik kisöcsinek még elég sokáig régensre lenne szüksége. Bran ki tudja, visszatér-e, szóval marad Rickon, aki a sorozatban most kb 8-9 éves lehet. Kb 10 évig még nem nagyon kormányozhat. De Sansa meg nem alkalmas arra, hogy régensként vezesse Északot. Arya sem annyira, bár róla hamarabb el tudom képzelni.
Abban én sem vagyok biztos, hogy mit is jelent, hogy Sansa elvesztette a farkasát, de attól még szerintem ugyanúgy része a falkának. Inkább a régi istenekkel való kapcsolat erősségét fejezheti ez ki, ha tippelnem kéne. De a sorozat alapján nehéz ezt megítélni, itt pl Sam sokkal inkább tagja a Stark-falkának, mint Jon, ha csak azt nézzük, hogy ki találkozik többet Szellemmel. (az egyik legnagyobb problémám amúgy a sorozattal pont az, hogy a rémfarkasoknak teljesen leredukálták a szerepét)
Érdekes lenne ezen a ponton egy Arya-Sansa találkozó, szerintem a lányok nem utálják egymást, és monst is inkább örülnének egymásnak. És Sansa sosem utálta Jont, bár különösebben közel sem voltak egymáshoz, hiszen Sansa azt tette, amit elvártak (az anyja és az általa értelmezett társadalom): udvariasan távolságot tartott.

vastyúk is .. 2015.05.29. 11:03:36

Hát igen, szellem tényleg többször van Samuval a sorozatban. Hát a könyv alapján nem igazán kedveli Sansa Janit és Arry-t. Egyébként úgyis jön a tél és cirka 10 éves lesz a nyár alapján, szóval a Mások romjain nem kell hogy uralkodjon senki. Hihihihihi.
Sansa olyan értelemben nem része a falkának, hogy őt a többiek nem érzékelik. A farkasálmokban a farkasok érzik egymást, és az elveszett tesóikat: Szürke szelet és Lady -t. Nymeria bolyongása és farkasos falkája pedig visszaadja Arya erőgyűjtését. Még messze van a családjától, de valami erősebbé igyekszik válni.
Sansa meg a nagy semmi. Annyira simulékony, hogy lassan nincs karaktere.

nota19 2015.05.29. 18:17:45

@Aszusz: én sem vagyok Sansa fan, nem is nagyon kedvelem, Aryát annál inkább.
Arya igazi harcos túlélő, aki kikerült a komfortzónájából, és alpári körülmények között, mindenféle csőcselékkel körülvéve maradt életben. És igencsak odacsapott ha kellett, és igazi szociopata gyilkos vált belőle. Lehet, hogy nyílt színen lenyelte a véleményét, de nem maradt tétlen és végülis pont azért szökött meg mert nem volt hajlandó behódolni. Ez a fajta viselkedés Sansánál elképzelhetetlen.
Sansa ottmaradt Királyvárban, viszonylagos kényelemben. Igaz el kellett viselnie egy éretlen, szadista idióta, és egy hatalommániás anyaoroszlán szüntelen vegzálását, és sajnos a fizikai erőszakot is. Nem tudom elképzelni róla, hogy Aryával hasonló módon tudott volna reagálni. Inkább hallgatott és mindent elviselt amit a két kínzója kitalált neki. Viszont ha ellentmond, valszeg már halott lenne.
Szóval Arya - bár persze ő is tud hallgatni ha kell - inkább kimozdul és odacsap, Sansa viszont ha nagy ritkán cselekszik is, inkább passzív, és tűr a végtelenségig a saját érdekében. Szerintem mind a két lány azt tette amit a helyzetük kívánt, és ami a jellemükből következik. Ha Arya marad Királyvárban, biztosan megtámadta volna Joffrey-t (ahogyan meg is tette korábban) és rossz véget ért volna, Sansa viszont azokat a rettenetes körülményeket nem tudta volna kezelni, amit a húga nagyon is jól elviselt. Így gondoltam a különbséget. Egyik lány sem maradt volna életben, ha a másik helyébe került volna.

nota19 2015.05.29. 18:36:18

Ez a rémfarkasos dolog tényleg nagyon érdekes. Aryának rendszeresen vannak farkasálmai, még Braavosban is, Bran ugyebár állandó kapcsolatban van Nyárral. Rickonról nem sokat tudunk, de Borzas szinte csak neki és a nővérének engedelmeskedik, ezért úgy gondolom, hogy náluk is erős a kapcsolat. Robbról és Szürke Szélről se sokat tudunk, mivel Robb egyszer sem volt nézőponkarakter. De Cat eltökéltsége, hogy a farkas legyen Robb mellett, és amilyen véget értek feltételezi, hogy erős volt közöttük a kapcsolat. És Jon is nagyon szoros kapcsolatban áll szellemmel. Azt mondanám, hogy Bran után az ő kapcsolatuk a legerősebb. Sansa is nagyon szerette Ladyt, de őt túl korán megölték, talán ezért is lóg ki a többiek közül. Arra kíváncsi lennék, hogy vajon mindegyik Stark gyerek varg, csak nem tudnak róla?

Duke Silver 2015.05.29. 19:17:49

@Aszusz: jó lesz az 5-6 évnek is... 15-16 évesen már simán kormányozhatna. Más kérdés, h valszeg nem lenne teljesen jó vezető

vastyúk is .. 2015.05.29. 22:49:52

@Duke Silver: ki tudja, Robb Stark kb 16-17 a könyvben, mikor megveri a Királyölőt, és áthintázza a nagy Tywin Lannistert.

Duke Silver 2015.05.29. 23:03:45

@vastyúk is ..: én is így gondolom. GO STARKS GO! :D :D

vastyúk is .. 2015.05.29. 23:08:36

@Duke Silver: hihihihihi. bezony.. Egyébként a Rickon-ban annyi a kockázat, hogy mégiscsak árva gyermekként nőne fel, de szerintem a zászlóhordozók rendesen gondját viselnék. A nagyobb kihívás, hogy túlélje a telet. Valószínűleg a legtöbb karakternek ez lesz a kihívás, csak még nem sejtik, mert azt hiszik, hogy a Mások csak öreg Nan meséiben léteznek.
Annyira tetszik, hogy Cersei is felszállt a szopórollerre, remélem nem ereszti.

Wyrfarkas 2015.05.29. 23:19:20

@vastyúk is ..:

ez a sztorit melyik könyvben van?remélem nem siklottam el felette. :-(

vastyúk is .. 2015.05.29. 23:36:00

@Wyrfarkas: Az hogy a Rickon zászlóhordozónál van a sorozatból is tudható. A sorozatban az Umberekhez viszi Osha, a könyvben meg a Manderly-khez. A tél meg jön, szóval csak spekuláció, de ha hihetünk öreg Nan meséinek, a hosszú telek kurvahidegek és a királyok is megfagynak a kandallóik mellett :D

Aszusz 2015.05.30. 08:03:19

@Duke Silver: A könyvben, igen, 15-16 évesen már vezethetne. A könyvben Jon 16 éves, amikor megválasztják LC-nek, Robb 15, amikor elindul háborúzni.
De ez a sorozat. Itt Jon és Robb a kezdet kezdetén 17 éves, szóval simán voltak 18-19 évesek, amikorra vezető pozícióba kerültek. És sokan még úgy is túl fiatalnak tartották őket.
Ha meg a könyvről akarunk beszélni: ott Rickon 5-6 éves jelenleg. Szóval ugyanúgy 10 év kell még neki.

Duke Silver 2015.05.30. 10:22:23

@Aszusz: igazságod vagyon, bár Joffrey fiatalabb volt Robbéknál elvileg (nem tudom pontosan), még is régens nélkül uralkodott :S Szal határeset na

Wyrfarkas 2015.05.30. 17:42:49

@vastyúk is ..:
Jól van, akkor nem néztem be semmit.Ugyanis az első könyv felénél járok.Még most kapták el Osha-t az erdei csetepaté után.Köszönöm a válaszodat. :-)

vastyúk is .. 2015.05.30. 18:54:29

@Wyrfarkas: általában igyekszem olyan dolgokat állítani, ami a sorozatban benne vannak illetve abból következhetnek. Persze van, hogy megbicsaklok, és a fantáziálásaim felülkerekednek. ;) jó olvasást!

Wyrfarkas 2015.05.30. 23:36:07

@vastyúk is ..:
Minden betűjét élvezem,és azt hiszem jó döntést hoztam,hogy a sorozat nézése után kezdtem neki a könyvnek.(Sokan nem tanácsolták)
Szerintem Martin is azt akarja, hogy gondolkodjunk a sztorin, gondolom nem véletlenül van többértelműen megírva, mindenféle utalásokkal. Azt akarja, hogy beszéljenek róla. Ezt(is) jól csinálta.
Ja,és külön gratuláció a filmes casting csapatnak.Nagyon el/meg lettek találva a karakterek.

vastyúk is .. 2015.05.31. 03:29:19

@Wyrfarkas: nem rossz a casting, de vannak, akikkel nem vagyok kibékülve. Ez a hátránya, ha előbb olvassa az ember, mint látja. A legtöbb tényleg fasza, a többit meg meg lehet szokni. Hihihi

nota19 2015.05.31. 07:29:03

@Wyrfarkas: én is imádom a castingot. Van néhány melléfogás az igaz, de kevés, a többség telitalálat. Én a 4. évad után álltam neki a könyveknek, le is zavartam őket rövid idő alatt, annyira tetszett. Egyedül a Varjakkal haladtam lassabban. Én már olvasáskor azokat az arcokat láttam magam előtt, akiket a sorozatban, valszeg azért is érzem úgy, hogy majdnem tökéletes a szereposztás.
Szerintem is zseniális Martintól, ahogy fantáziálgatásra, teóriák gyártására készteti az olvasókat. Úgy beszélünk a történetről, mintha valóságos lenne. Igazán nagyon élvezetes.

vontod75 2015.06.01. 16:28:48

Azt a kutyafáját, milyen rész volt az 5*08. Wowww!

rest of boys 2015.06.01. 18:58:08

@vontod75: A legkeményebb eddig, a Fal ostroma is elmarad mögötte...

Kangabéka 2015.06.01. 19:37:38

@vontod75: nagyon nagyon durva volt, teljesen lesokkoltam :D lesznek itt még gondok bőven (szerencsére)

,, 2015.06.01. 20:59:45

emberek... én eddig nem voltam nagy rajongója a sorozatnak... de ez odabaszott... most vettek meg...
holnapi hv-t nagyon várom, addig csitulok

Zsoofka 2015.06.01. 21:27:04

@foxglove (F6): Csituljunk együtt, nekem is nehezemre esik.... :)))))))))

vontod75 2015.06.01. 22:36:08

@foxglove (F6): 00:01-kor benézek hátha lesz hv :) Hú de nehéz most nem dumálni...

Dekatlon 2015.06.01. 23:01:28

Odabaszós kis rész volt, ja :D

Asszem 2015.06.02. 00:35:08

azt. a. kurva. nemhogy a sorozat, de sztem a fantasy filmek legjobb jelenete volt. ma már kedd van, ilyenkor szabad ugye? :-)

sixx · http://comment.blog.hu 2015.06.02. 00:45:27

@Asszem: nem, majd csak holnap, az új poszt alatt. és igen, odavert az epizód.

Wyrfarkas 2015.06.02. 09:23:17

@sixx:
nagyon várom az új posztot Kedves földi :-) úgy érzem ez a rész után pörögni fognak a hsz-ok.bocs,ha spoilereztem

Wyrfarkas 2015.06.02. 09:29:34

@nota19:
Kíváncsi lennék,h szerinted Ki a melléfogás?A könyvel( a munkámból adódóan) én is lassabban haladok mint szeretnék.:-( Közben meg,annyira szeretem,hogy sajnálok a végére érni :-)
Üdv.Szép napot.

nota19 2015.06.02. 09:57:19

@Wyrfarkas: én a Siklókat nem találom túl jónak.

Wyrfarkas 2015.06.02. 10:13:15

@nota19:
pontosan,én is ezekkel nem vagyok kibékülve.bár, a börtönös jelenetben a cicivillantás nem volt rossz :-)
süti beállítások módosítása