Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fekete Vitorlák 2x02 Fejetlenség (18+)

2015. május 18. 11:00 - Pácsó Ármándó

A szokásos visszatekintés után, egy férfit láthatunk igencsak szorult helyzetben. Kikötözték a napra és egy angol tengerésztiszt kínozza lassú és fájdalmas módszerrel a szerencsétlent. Felajánlja neki, hogy abbahagyja a tortúrát és elengedi, ha a másik együttműködik vele bizonyos dolgokban. A félájult férfi felnyög, és meglátjuk a fejét … Nahát! Ez az eltűnt Billy Bones!

1.jpg

Az elkötött spanyol hadihajó, a Spanish Man O’ War hazafelé tart új gazdáival Nassauba. James Flint kötélfonással múlatja idejét és közben bepillantást nyerhetünk a fejébe. Londonban jár gondolatban és Lord Thomas Hamiltonnal beszélget a kalózkodás, mint jelenség kialakulásának okairól valamint az elfajult Nassau-i helyzet rendezéséhez szükséges tennivalókról. A jelenben is vannak azonban gondok, amelyeket John Silverrel kell megbeszélnie. A tolvaj bevallja, hogy csak kényszerből adta fejét kalózkodásra, ha megkapja a részét az Urca aranyából, ott hagyja a kalózkodást, a tengert, Randallt. Addig azonban 2 napjuk van rá, hogy újra Flint legyen a kapitánya.

A Fancy kalózhajón szintén van megbeszélésre váró probléma. Meeks szállásmester nehezményezi, hogy Ned Low kapitány összehajtott Miss Guthrievel aki a kereskedelmet uralja Nassauban. A sebhelyes vezért érdeklődő fejet vág, de nem izgatja a dolog, hogy legközelebb nem veszik át a szajrét tőlük, ő az elrabolt Abigail Ashe váltságdíjából akar meggazdagodni.

3.jpg

Silver azon töri a fejét, miképp tudná elérni, hogy a többiek számára hasznossá tegye magát, Flint pedig benéz Dufresnehez, hogy megdolgozza lelkileg és adjon egy kapitányi tanácsot neki az útvonalukról, békülése jeléül. Ez jó alkalom arra, hogy ismét a múltbéli Londonba látogassunk, ahol a hajdani James McGraw hadnagy baráti beszélgetést folytat feljebbvalójával és pártfogójával a tiszti kantinban. Nem mindenki van ilyen barátságos hangulatban, szakmailag irigy tisztek egy csoportja beleköt főhősünkbe, aki rövid úton szétveri a fejüket. Utána persze magyarázkodik főnökének, aki arra figyelmezteti, hogy ne viselkedjen fejetlenül, mert akkor előjön belőle a vadállat.

4.jpg

Miss Guthrienek vendége akad, Mr. Meeks megy oda hozzá puncsolni és a jövőbeni gyümölcsöző fejlődés jegyében megosztja vele, hogy van valami titkos nagy értékű dolog Ned Low legénységének birtokában. Arra kéri a nőt, távolítassa el a pozíciójából kapitányát, aki egy pszichopata őrült, különben Eleanor lesz a következő áldozata. Nem a szállásmester az egyetlen váratlan vendég aznap, a soros konzorciumi ülésen tiszteletét teszi Charles Macsó Vane is.

5.jpg

A bordély félig elfüggönyözött szobájában Anne Bonny kesereg Maxnek sanyarú életéről. Ezt meglátja kintről Jack Rackham és később kérdőre vonja madamját, mi is ez az egész közte és Anne között. A nő szerint ő felszabadította a Pengés Bonny leszbikus énjét, ez most már így lesz ezen túl is és Jack verje ki a fejéből barátnőjét.

6.jpg

Dufresne előbújik a kapitányi kabinból és megbeszéli Flint ötletét DeGroot hajóáccsal, aki azt tanácsolja, csinálják az ellenkezőjét annak, amit a volt kapitány tanácsolt, mert biztosan csel van a dologban. Déltájt amikor a többség az ebédlőben tartózkodik, Silver elérkezettnek látta az időt arra, hogy hozzákezdjen fondorlatos tervéhez. Kiáll középre, kettőt dobbant és hozzákezd az első eseményjegyzék első cikkelyének felolvasásához: „1715.06.13, az idő jó, valaki elaludt az éjjeli őrségben és másvalaki meg kilopott a zsebéből 3 aranyat.” Bumm! Jött is a gyomros „másvalaki”-től. Mikor feltápászkodik Flint kérdőre vonja, mire volt ez jó? Ezt a trükköt még az árvaházban tanultam, mondja a tolvaj, egy nyomi gyerek fejéből pattant ki az ötlet, be fog válni, no para. Majd összegyűjti a pletykákat Randalltól és a többiek rá fognak szokni a dologra.

Eleanor az ülésen Lawrence kapitány első Bostoni útjának beszámolóját hallgatja. Nem mentek jól a dolgok. A Guthrie név besározódott, nem szívesen üzletel velük senki. Vane utána ott marad a nővel kettesben és arra bíztatja volt csaját, legyen erősebb és védje meg saját magát. A beszélgetést váratlan események szakítják félbe. A földszinti kocsmában megjelenik Ned Low az embereivel és Mr. Meekset elkapva hideg fejjel, ott helyben a mindenki szeme láttára lenyiszálja szállásmestere fejét. Ezután lekaszabolja az orgazdanő egyik emberét és egy következő látogatást beígérve lelép.

Silver már a negyedik eseményjegyzéknél tart, első cikkely: „Enyhe szellő nyugat-délnyugat felől, valaki a puszta tenyerével törölte ki a seggét szarás után, nem pedig az erre rendszeresített seggtörlő bottal.”  Bumm! Jön is a menetrendszerű ökölcsapás a fejére az illetékestől. Következő cikkely: „ Valaki az őrségből erős igénybevételben részesítette a fejős kecske ánuszát.”  Bumm egy orrba verés  az őrség ominózus tagjától. Régi ismerősünk, a reszelt protézisű néger azonban szereti a tejet és ellene volt az ilyetén való sűrítésének, ezért rátámadt kecsketoszó társára. Silver terve működni kezd. A kialakult vidám verekedésnek egy angol kereskedőhajó feltűnése vetett véget. Eljött Dufresne első zsákmányejtésének ideje.

9.jpg

A tolvaj aggódik egy sort Flintnek, mi lesz ha a Lennon-szemüveges újdonsült kapitány sikeresen mutatkozik be az első alkalommal. A másik megnyugtatja, nem olyan egyszerű ám a kalózmesterség, a kezdők sok mindenen elbukhatnak. Egyelőre azonban simán mennek a dolgok, a cukorszállító legénysége megadja magát. Egészen addig, amíg kapitányuk azt nem kezdi el tudakolni Dufresnétől, hogy a rettegett Flint kapitánnyal van-e dolga? Mikor nem kap választ, füttyent egyet és a legénység nekiugrik a csekély létszámú kalózcsapatnak kénytelenek visszamenekülni a Man O’ Warra. A felsült irodista onnan akar ellentámadást szervezni, a tapasztaltabb DeGroot viszont úgy gondolja, hagyják a fenébe a zsákmányt, kevesen vannak, tűnjenek el. A kalózok is ezt akarják, de Dufresne habozik a döntést illetően. Ekkor Flint a saját feje után menve azzal az erőteljes megoldással áll elő, hogy ne csak váljanak le a kereskedőhajóról, hanem süllyesszék is el, mert nem jó az, ha a sikeres ellenállás híre elterjed. A további töketlenkedést megunva a volt kapitány maga kezd el intézkedni: Köteleket elvágni, váljunk le és tűz az ágyúkkal! Parancsait szó nélkül végrehajtják, ripityára lövik az kereskedelmi vitorlást. Flintnek sikerült visszaszereznie tekintélyét.

Eleanor meglátogatja Vanet az erődben és bevallja neki, tehetetlen Ned Lowval szemben. Elárulja, hogy a sebhelyes kalózkapitány megtartott egy nagy értékű dolgot a múltkori zsákmányból. Arra kéri volt fiúját, ha meg nem tudta őt kiverni a fejéből, segítsen legyőzni a pszichopata haramiát. Választ egyelőre nem kap. Anne Bonny képében éjfélkor útjára indul a gyönyör. Kiindulási helye Jack Rackham ágya, érkezési helye Max prosti öle. A legmélyebb érzések közepette Jack meglepi a leszboszikat egy ajánlattal: Szerezzenek neki és Annenak egy hajót és Max lássa el őket infóval, amelyek kevésbé zavarják Miss Guthriet. Éljen a jövő, éljen a fejlődés, éljen Jack Rackham kapitány! És ha Anne tényleg Max(imális) szexre vágyik, mert elcsavarták a fejét, legyen boldog hiszen ez a legfontosabb!

Flintet újra kapitánnyá választják Dufresne ellenében, aki úgy érzi össze csaptak a feje felett a hullámok és az ő szűzies lelkének durva a hatalomra vágyók kíméletlensége. Fejemet teszem rá, hogy a következő epizódban a váratlan fordulatoktól csak kapkodni fogjuk a fejünket!

Címkék: 18+ Black Sails
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.05.18. 11:17:04

Kavarják a málnaszőrt rendesen. :) Lehet Dufresne még így járt jobban, mintha kirakják Flintéket és később üt be a ménkü.

Gabba 2015.05.18. 13:20:26

pont kávézás közben olvastam, és NEM tettem bele sűrített tejet :)

Max kisasszonynak már az első évadban nagy hívévé szegődtem, de most, hogy a kosara kb. másfélszeresre nőtt, eltántoríthatatlan lettem

Pácsó Ármándó 2015.05.18. 17:05:59

@Hadrian77: Azért jobb a mindent megoldó Flint kapitány közelében lenni!

@Gabba: A kalózok különös népség! :-)

conchita wurst 2015.05.18. 18:01:43

Ja, a női és a férfibuzulás nem maradhatott ki a kalóztörténetből, különben nem adtak volna rá pénzt.

Biztos lesz néger hajóskapitány meg kormányzó is a 3. évadban...

conchita wurst 2015.05.18. 18:04:03

Hogy lelőjem a poént Flint buzzancs.

Stevenson meg forog a sírjában.

♔bаtyu♔ 2015.05.18. 18:52:23

Némi off. Kötelezi valami az indexet arra, hogy cicikre csillagokat tegyen, vagy csak valaki túlbuzgó?
süti beállítások módosítása