Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férjem védelmében 6x19 - Winning ugly

2015. május 14. 11:00 - fuszulykavirág

A mi történt eddig összefoglalóban Kalinda bizonyítékhamisítására fókuszálunk, amivel Diane is csúnyán megütheti a bokáját. Az epizódot egy szomorkodó Aliciával kezdjük, aki a híreken keresztül követi az aktuális botrányt: hibás szavazógépek miatt nyerte csak meg a választást (a híresztelés szerint), és ehhez tökéletes illusztráció a frissen napvilágot látott magánlevelezése Willel. Eli kap is egy figyelmeztetést, hogy vizsgálni fogják a választási csalás lehetőségét, mert az egyik szavazógépben találtak egy chipet, amit használhattak a szavazatok módosítására. Alicia és Eli megvitatják a helyzetet, és arra jutnak, hogy a szavazatok újraszámlálásával csak a baj lenne, így Aliciának az a feladata, hogy meggyőzze Pradyt, nem akar így nyerni.

1_alicia.JPG

Prady helyett azonban az ex-kampánymenedzsere érkezik a beszélgetésre, akivel végül nem is beszélgetnek, mert közli, hogy újraszámlálást akarnak, és ez nem vita tárgya. Az ügyészség nyomozója szembesíti Diane-t a ténnyel, hogy hamisított bizonyítékot használt fel a bíróságon. Diane nyilván kiakad, nem kicsit, és Kalinda sem tagadja az ügyet. Diane hirtelen beavatja Caryt és David Lee-t is, akikkel arra jutnak, hogy Diane-nek és Kalindának sürgősen magára kell vállalnia az ügyet, és függetlenül Prima nyomozó korábbi gaztetteitől tisztára kell mosniuk a nevét, ha nem akarják, hogy Diane a börtönben végezze. Cary megmentéséért cserébe azért csak ne áldozzuk már be Diane-t, hát érthető.

Alicia valami szupermenő ügyvéd (Randolph a neve) képében segítséget kap a közelgő meghallgatására a választási csalás vádja miatt, az internetes népművészek pedig lecsaptak az Alicia-Will románc leveleire, és a különböző interpretációk Grace-t sem kerülik el. Cary akarja képviselni Kalindát, amiért ő anno megmentette, de Kalinda nem akarja, marad Finnél. Alicia újdonsült barátja már a felbukkanásával leveszi a lábáról a választási bizottságot, hát még mikor beszélni is elkezd… nem látszik sok esély erre az újraszámolásra. Prima nyomozó tárgyalására belibeg egy népes küldöttség: Kalinda és ügyvédje, Finn, valamint Diane és ügyvédje, David Lee.

2_diane_finn_kalinda_davidlee.JPG

Sűrű bocsánatkérések közepette elmondják a meghamisított bizonyíték történetét, és tisztázzák Prima nyomozót, aki sürgősen be is számol a fejleményekről ügyész barátnőjének. Grace rákérdez az anyjánál, hogy akkor most ártatlan flört volt Willel, vagy mi igaz ebből az egészből, és Alicia őszinte vele, de Grace nem értékeli, hogy az anyja hazudott a nyilvánosságnak. Prady kampánymenedzsere azzal próbálkozik újraszámlálást elérni, hogy Peter nagyon magabiztosan nyilatkozott Alicia győzelméről még a választás előtt, és ő, mint kormányzó felelős a szavazógépekért, így hát biztos családilag csalták ők el ezt a választást. Elég nagy butaságnak hangzik, meglátjuk ér-e újraszámlálást.

3_alicia.JPG

Peter el is mondja, hogy direkt kinevezett maga helyett egy fickót, hogy kontrollálja a szavazógépeket, hogy ő ne kerülhessen ezzel kapcsolatba. A fickó amúgy korábban próbálta megzsarolni Aliciát, de Peternek akkor sincs köze az ügyhöz, ez tuti. A szavazógépes fickóról kiderül, hogy tényleg ő hackelte meg a gépeket, de ő Pradyt akarta ezzel segíteni, és még így is Alicia nyert! Ezt nyilván nem fogja sehol sem megvallani, de jó tudni. Na de nem is kell, hogy bevallja ezt, mivel Alicia felvette a beszélgetésüket, ez pedig a választási bizottság előtt visszajátszva nem hagy sok nyitott kérdést maga után.

4_alicia.JPG

Prima nyomozó ügyész barátnője sürgősen bíróság elé rángatja Diane-t miután kiderül, hogy hamisított bizonyíték alapján mentették fel Caryt. A bíró pedig nem tűnik elnézőnek az ügyben. Kalinda IT-s barátja közben rájön, hogy a választási csaláshoz használt chipek őskövületek, 2012-ből származnak, simán nem is ennél a választásnál csaltak velük. És valóban, úgy tűnik, a kormányzóválasztáson vetették be ezeket, ahol Peter nyert. Alicia új öribarija, Randolph, mégsem lesz annyira öribari, ha Peter ellen akarja fordítani ezt az ügyet. Az ügyészség alkut ajánl Diane-nek: ejtenek ellene minden vádat, ha tanúskodik Lemond Bishop, az ügyeletes drogbáró ellen. Ugyanezt kérték anno Carytől is, aki nem tette meg, láttuk mi lett belőle.

5_diane_cary.JPG

Eli megpróbálja kordában tartani az elszabadulni látszó Randolph-ot, de ő nem áll le, ahol csalást észlel, ott nyomul. Közben kiderül az őskövület chipekről, hogy lehet ám, hogy évek óta ültek már a gépekben, de két hónapja, a választások előtt wi-fin keresztül frissítették őket. Így megint csak asztalra került az újraszámlálás kérdése. Kalinda készül valamire Bishoppal kapcsolatban, Cary is látja rajta, le is akarja beszélni, akármilyen hülyeséget fontolgat, de hát mintha a falnak beszélne. Aliciával közli a pártja, hogy akkor most le fog mondani, és elviszi a balhét a szavazógépes csalással.

6_alicia_eli.JPG

Az ok egyszerű: nem akarják elveszíteni azt a szenátusi széket, amit ténylegesen csalással szereztek meg. Cserébe persze Alicia beülhet valami bizottságba, ami tetszik neki. Ő nyilván kiakad, és esze ágában sincs lemondani, de sok jóra nem számíthat, ha szembe megy a párttal. Sem ő, sem Peter. Épp ezért Petert is bevonják a dologba, aki azt javasolja, próbálja meg Randolph megnyerni a szavazat újraszámlálálós ügyet – mármint, hogy ne számolják újra -, mert az lényegében mindent megoldana.

7_alicia_eli_peter.JPG

Cary szól az ügyészlánynak, hogy ha Kalinda megkeresné, hogy tanúskodjon Bishop ellen, akkor ne hagyja neki, mert majd ő, Cary fog. A kis hős. Randolph végül átveri Aliciát és a bizottság előtt kijelenti, hogy csalt, és ezért szerinte soha nem lehet belőle államügyész. Alicia nyilván számon kéri rajta az ámokfutást, de Randolp is csak azt mondja neki, amit a pártvezetés: a nagyobb jóért (a kétharmados többséget jelentő szenátusi székért) ezt be kell vállalnia. És majd kárpótolják. Aliciát kétségkívül összetöri az ügy, nem lepne meg, ha örökre ott hagyná a politikát. Vagy hát épp ellenkezőleg.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása